Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Friluftspodden

Friluftspodden

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

friluftspodden.se

Avsnitt

Avsnitt 44 ? Vad gjorde vi i Idre? - Friluftspodden

Vårt samtal handlar den här gången om det härliga med att upptäcka fjällcykling, om att bli omkörd av barn på springcyklar i teknikbanan och den där härliga tillsammanstiden det blir när man åker iväg för att upptäcka nya äventyr.

Inlägget Avsnitt 44 ? Vad gjorde vi i Idre? dök först upp på Friluftspodden.

2019-07-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 ? Sommarfunderingar - Friluftspodden

I detta avsnitt pratar vi om vad vi ser fram emot för frilufsiga aktiviteter i sommar. Vad förknippar vi för friluftsliv med sommar i Sverige? Och vad har vi för planer inför semestern egentligen? Behöver man åka utomlands för att få semestrigt friluftsliv?

Inlägget Avsnitt 43 ? Sommarfunderingar dök först upp på Friluftspodden.

2019-07-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 42 ? I ryggsäcken på fjället - Friluftspodden

Pierre delar med sig av vad som står med på hans packlista och förutom basala saker som tält, kök och sovsäck tar vi även upp saker som behovet av antalet klädesplagg och vad som kan vara gött att lyxa till det med. Vindsäck, karta och kompass är andra saker som står med på Pierres packlista, för att kunna ta hand om sig på ett säkert sätt är A och O under vandringar i väglöst land.

Inlägget Avsnitt 42 ? I ryggsäcken på fjället dök först upp på Friluftspodden.

2019-06-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 41 ? Väder - Friluftspodden

Vi pratar om hur naturens skiftningar ger en extra krydda i form av både årstider och väder. Vi pratar även om naturens skådespel när det åskar och blixtar, hur det är att sätta upp tält när det regnar på tvären och blåser 30 sekundmeter, det magiska i en stjärnklar natt, solnedgångar to die for och tacksamhetskänslan för uppehåll när man varit ute flera dagar i regn och rusk. För vädret är trots allt en väldigt stor del i friluftslivet på gott och ont.

Inlägget Avsnitt 41 ? Väder dök först upp på Friluftspodden.

2019-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 40 ? Få med barnen ut! - Friluftspodden

Hur får man med sig barnen ut? Vad är det för aktiviteter som lockar barnen att upptäcka naturen? Vi funderar lite kring vad som krävs för att barnen ska längta ut i friluftslivet.

Inlägget Avsnitt 40 ? Få med barnen ut! dök först upp på Friluftspodden.

2019-05-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 39 ? Våra små favoritprylar. - Friluftspodden

Friluftsliv handlar inte om utrustning men vissa små saker förgyller våra friluftsliv med det lilla extra ? dessa små prylar pratar vi om i detta avsnitt!

Inlägget Avsnitt 39 ? Våra små favoritprylar. dök först upp på Friluftspodden.

2019-05-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 38 ? Sova ute - Friluftspodden

I det här avsnittet pratar vi om olika sätt att sova utomhus. Vi pratar om att sova under bar himmel, i tält, i olika sorters vindskydd och det lite trendiga sättet i hängmatta, vilket Linnea inte riktigt kommit på tekniken med ännu. Vi pratar även friluftsfrukost och hur svårt det kan vara att torka kläder när det är extremt hög luftfuktighet. Välkommen att lyssna!

Inlägget Avsnitt 38 ? Sova ute dök först upp på Friluftspodden.

2019-04-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 37 – Vad gör jag om jag kommer vilse? - Friluftspodden

I det här avsnittet pratar Linnea med Tommy Gustafsson och Sigrid Molander om att komma vilse. Varför kommer vi vilse? vad ska man göra om man inser att man är vilse och vad kan man lära sina barn att göra om de kommer bort i skogen?

Inlägget Avsnitt 37 ? Vad gör jag om jag kommer vilse? dök först upp på Friluftspodden.

2019-04-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 36 ? Möten med vilda djur - Friluftspodden

I dagens ämne som handlar om djurmöten i naturen pratar vi bland annat om att krocka på cykel med älgar, busiga och hungriga rävar, simmande rådjur, klädätande får i Norge, ugglor, hammarhajar och många fler fina, läskiga och spännande djurmöten. Välkommen att lyssna!

Inlägget Avsnitt 36 ? Möten med vilda djur dök först upp på Friluftspodden.

2019-03-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 35 ? Stora eller små äventyr - Friluftspodden

Vintern börjar lida mot sitt slut i södra Sverige och vi har bytt veckodag för Friluftspodden att komma ut! Nu är det varannan torsdag som gäller istället för måndag så nu vet du som prenumererar i din poddapp när det kan förväntas dyka upp nya avsnitt. I detta avsnitt pratar ?

Inlägget Avsnitt 35 ? Stora eller små äventyr dök först upp på Friluftspodden.

2019-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 34 ? Säsongspremiär med snö och skidor - Friluftspodden

I detta första avsnittet för säsongen pratar vi om vad vi ägnat oss åt för frilufsigt sen sist vi poddade. Det blir såklart mycket prat om vinter och snö då vi har båda åkt skidor och varit ute i snön med våra familjer, så himla roligt!

Inlägget Avsnitt 34 ? Säsongspremiär med snö och skidor dök först upp på Friluftspodden.

2019-02-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 33 ? Julklappstips och rimstuga - Friluftspodden

Julen närmar sig med stormsteg och vi drar vårt strå till stacken för julstämningen genom att leverera frilufsiga julklappstips och julrim! Vi pratar frilufsiga klappar att lägga under granen, vad man kan skriva för rim till dem och att det absolut går att ge av sin tid och kunskap till ?

Inlägget Avsnitt 33 ? Julklappstips och rimstuga dök först upp på Friluftspodden.

2018-12-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 32 ? Eld - Friluftspodden

Lägereld, näver, knaster, fnöske, töre, pyramid, pagod, klyva, glöd, tändstål ? många härligheter avhandlas i vår samtal i detta avsnitt som handlar om eld.

Inlägget Avsnitt 32 ? Eld dök först upp på Friluftspodden.

2018-11-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 31 – Friluftsmat med Eric Tornblad - Friluftspodden

Vad blir det om en förälder är kock och den andra är Scout? En friluftsmatnörd! Linnea har pratat med kokboksförfattaren Eric Tornblad som har friluftsmat som ett av sina största intressen. 

Inlägget Avsnitt 31 ? Friluftsmat med Eric Tornblad dök först upp på Friluftspodden.

2018-11-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 30 ? Laga mat ute - Friluftspodden

Mat och friluftsliv hör ihop som handen och handsken. Är man ute mer än några timmar krävs det ju ofta någon form av mat ? det pratar vi om i detta avsnitt!

Inlägget Avsnitt 30 ? Laga mat ute dök först upp på Friluftspodden.

2018-10-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 29 ? Friluftspodden 1 år! - Friluftspodden

Ett helt år har gått sedan första avsnittet av Friluftspodden skickades ut i etern. Det firar vi med ett frågeavsnitt med frågor från er lyssnare!

Inlägget Avsnitt 29 ? Friluftspodden 1 år! dök först upp på Friluftspodden.

2018-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 28 ? Näräventyr - Friluftspodden

I det här avsnittet vänder och vrider vi på begreppet näräventyr och pratar om vad det betyder för oss. Hösten är här och friluftsäventyren som kräver lite längre ledighet känns långt borta. Då passar det perfekt att frilufsa och kanske till och med äventyra i sitt närområde. Men vad är ?

Inlägget Avsnitt 28 ? Näräventyr dök först upp på Friluftspodden.

2018-10-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 27 ? Naturfoto - Friluftspodden

Linnea har träffat fotografen Elin Kero (aka Nevnarien) för att prata grundläggande naturfoto. Elin berättar varför hon fastnat för just naturfoto och vad som gör det så mycket lättare (och svårare) att fota utomhus. De pratar om konsten att fånga känslan man känner under sin naturupplevelse.

Inlägget Avsnitt 27 ? Naturfoto dök först upp på Friluftspodden.

2018-09-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 26 ? Sommarens äventyr - Friluftspodden

En episkt varm sommar är nu slut oss och i detta avsnitt pratar vi om våra små och stora friluftsäventyr vi fick uppleva. Linnea och hennes familj har gjort flera lite mindre äventyr medan Pierre och hans har varit både i Lofoten och på Kungsleden.

Inlägget Avsnitt 26 ? Sommarens äventyr dök först upp på Friluftspodden.

2018-09-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 25 ? Tio tips till friluftsliv med barn - Friluftspodden

Både Linnea och Pierre är hängivna friluftsföräldrar. I detta avsnitt får du 10 tips för ett lyckat friluftsliv med barn. Om allt från hur man startar sina barns tältuppsättarkarriär till hur man kan tänka kring säkerhet. Att frilufsa med med barn är inte som att frilufsa med vuxna. Det kräver ?

Inlägget Avsnitt 25 ? Tio tips till friluftsliv med barn dök först upp på Friluftspodden.

2018-08-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 24 ? Mat utan eld - Friluftspodden

Vi har en rekordvarm och torr sommar bakom oss som lett till totalt eldningsförbud i stora delar av Sverige. Och än är varken sommaren eller eldningsförbudet över! I detta avsnitt pratar vi därför om hur vi tänker kring friluftsmat när man inte får elda.

Inlägget Avsnitt 24 ? Mat utan eld dök först upp på Friluftspodden.

2018-08-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 23 ? Friluftsmens - Friluftspodden

Hur funkar det att ha mens när man är ute på vandring eller andra friluftsäventyr? Det pratar Linnea med Kim Lindqvist om i detta avsnitt om Friluftsmens. De pratar om vad som kan hjälpa mot mensvärk när man är ute på tur utan dusch med varmvatten, varm vetekudde och ett ?

Inlägget Avsnitt 23 ? Friluftsmens dök först upp på Friluftspodden.

2018-07-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 22 ? På vatten - Friluftspodden

Sommaren i Sverige är varm så vi svalkar oss med ett avsnitt om friluftsliv på och i vatten! Vi pratar om segling, Pierres bakgrund som sjöscout och hans övertygelse om att han skulle dö om han simmade på öppet vatten. I vårt samtal om friluftsliv på vatten pratar vi även ?

Inlägget Avsnitt 22 ? På vatten dök först upp på Friluftspodden.

2018-07-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 21 ? Vandra med barn - Friluftspodden

Ett helt avsnitt om friluftsliv med barn som är en av våra hjärtefrågor. I det här avsnittet fokuserar vi på att vandra med barn i fjällen och alperna. Vi pratar olika sorters vandringar och praktiska saker som hur långt barn orkar gå och hur mycket de orkar bära och hur man byter blöjor ute på vandringen.

Inlägget Avsnitt 21 ? Vandra med barn dök först upp på Friluftspodden.

2018-06-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 20 ? Fjällvandring - Friluftspodden

I detta avsnitt om fjällvandring utgår vi från alla er lyssnares frågor och tips om vad ni vill att vi ska ta upp. Då ämnet är enormt stort skrapar vi i detta samtal lite på ytan kring de frågor som många ställt. Vi pratar om saker som de huvudsakliga skillnaderna på låglands- och fjällvandring, att fjällvandra kan vara så mycket annat än att vara ute en vecka och bära med sig allt, mygg, att välja tältplats, vandringsstavar, sovsäckar, att basta med vidunderlig utsikt på fjället och mycket mycket mer!

Inlägget Avsnitt 20 ? Fjällvandring dök först upp på Friluftspodden.

2018-06-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 19 ? Planera och förbereda fjällvandring - Friluftspodden

Sommarens fjällvandring närmar sig och vi pratar i detta avsnitt om hur man kan planera och förbereda sig.

Inlägget Avsnitt 19 ? Planera och förbereda fjällvandring dök först upp på Friluftspodden.

2018-05-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 18 ? Friluftsböcker - Friluftspodden

I detta avsnitt får ni en hel drös med frilufsiga boktips. Vi pratar friluftslitteratur ur ett brett och smalt ? högt och lågt ? vuxet och barnsligt perspektiv.

Inlägget Avsnitt 18 ? Friluftsböcker dök först upp på Friluftspodden.

2018-05-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 ? På kurs och småäventyr - Friluftspodden

I avsnittet pratar vi om en del av alla de frilufsiga aktiviteter vi ägnat oss åt sedan vi hörde sist. Det är bland annat överlevnadskurs och toppturskurs, små tältäventyr och cykling. Men hur går det egentligen för Linnea som försöker komma igång med att cykla i skogen?

Inlägget Avsnitt 17 ? På kurs och småäventyr dök först upp på Friluftspodden.

2018-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 16 ? Cykling - Friluftspodden

Linnea pratar med cyklisten Elna Dahlstrand om att börja cykla i skogen, grundläggande saker som vilken cykel man behöver, varför Elna starkt rekommenderar cykelbyxor med padd i grenen och varför man vill sitta fast med fötterna i pedalerna. De pratar även om och hur bra en cykel är för att nå naturupplevelser till vardags ? upplevelser som man kanske inte hinner till om man vandrar.

Inlägget Avsnitt 16 ? Cykling dök först upp på Friluftspodden.

2018-04-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 15 ? Våren är här! - Friluftspodden

Våren sprider sig sakta över vårt avlånga land och i söder är det nu barmark. Efter en ovanligt lång och snörik vinter är vi nu riktigt sugna på ett ny årstid och alla de nygamla friluftsaktiviteter vi längtat efter!

Inlägget Avsnitt 15 ? Våren är här! dök först upp på Friluftspodden.

2018-04-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 14 ? Friluftskläder - Friluftspodden

I det här avsnittet pratar vi underställ, strumpor, skaljackor och byxor. Vi pratar multianvändbara plagg, det oviktiga i att matcha färger och ger våra favoritplagg i garderoben välförtjänta kärleksförklaringar.

Inlägget Avsnitt 14 ? Friluftskläder dök först upp på Friluftspodden.

2018-04-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 ? På snö och is - Friluftspodden

Den här säsongens vinter tycker vi har varit riktigt bra! I detta avsnitt pratar vi om vad vi gillar för vintriga friluftsaktiviteter. Vi gör små korta tillbakablickar på vad vi ägnat oss åt för vinteraktiviteter tidigare och lite kring hur det förändrats nu när vi blivit äldre och bildat familjer.

Inlägget Avsnitt 13 ? På snö och is dök först upp på Friluftspodden.

2018-03-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 12 ? Mera vinterhajk - Friluftspodden

När vi avslutade poddinspelningen förra gången kände vi att det fanns så mycket mer om vintertältning vi ville prata om. Till exempel om hur man fixar sig en bra plats att slå upp tältet på i snön. Vi pratar även om vad man ska tänka på när det gäller liggunderlag och så kommer vi återigen in på hur man tillgodoser sitt basala behov av att kissa.

Inlägget Avsnitt 12 ? Mera vinterhajk dök först upp på Friluftspodden.

2018-03-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 – Vinterhajk - Friluftspodden

Vintern håller i sig och vi pratar om att vandra och tälta när det är snö och kallt! Pierre har varit på vinterhajk. Hur funkar det med snöskor, tältpinnar i snö och vad är vintergas för något?
Välkommen att lyssna och höra av er med feedback om vad ni tycker om avsnittet!

Inlägget Avsnitt 11 ? Vinterhajk dök först upp på Friluftspodden.

2018-03-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 ? Friluftspodden filosoferar - Friluftspodden

I det här avsnittet ställer vi stad mot land, eller pratar om skillnaderna dem emellan när det kommer till friluftsliv i alla fall. Är det skillnad på våra friluftsliv då vi valt att bo på landet respektive i stan? Vi pratar även om om man verkligen behöver bry sig om ?

Inlägget Avsnitt 10 ? Friluftspodden filosoferar dök först upp på Friluftspodden.

2018-02-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 ? Begagnat med Rania - Friluftspodden

I Friluftpodden hör du Linnea Edmark och Pierre Reldin samtala om sina friluftsliv. Ett friluftsliv där prestation och tävling får stå tillbaka för gemenskap, trygghet och återhämtning. I detta avsnitt gästas Linnea av Rania Rönntoft som pratar om begagnade friluftssaker!

Inlägget Avsnitt 9 ? Begagnat med Rania dök först upp på Friluftspodden.

2018-02-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 ? Friluftsflödet - Friluftspodden

Friluftspodden är en podcast med Linnea Edmark och Pierre Reldin från bloggarna Lanclin respektive Reldin Adventures. I det här avsnittet angriper vi ämnet friluftsliv från en lite annorlunda vinkel. Vi pratar friluftsliv i sociala medier! Var och hur man kan hitta bloggar, instagramkonton och Youtubekanaler att söka information och inspiration till sitt friluftsliv helt enkelt!

Inlägget Avsnitt 8 ? Friluftsflödet dök först upp på Friluftspodden.

2018-01-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 ? I kikaren 2018 - Friluftspodden

Friluftspodden är en podcast med Linnea Edmark och Pierre Reldin från bloggarna Lanclin respektive Reldin Adventures. I avsnitt sju samtalar vi om vad vi har för planer och önskemål inför friluftsåret 2018. Vi pratar om att råka anmäla sig till Höga kusten Winter Classic, att vilja både sova och laga mer mat utomhus under året och en otroligt uppskattad julklapp på temat näräventyr. Vi samtalar även om hur mycket vi ser fram emot att förhoppningsvis få skörda frukterna av det arbete som las ner förra året på att få in bra rutiner för att enkelt komma iväg på näräventyr i vardagen.

Inlägget Avsnitt 7 ? I kikaren 2018 dök först upp på Friluftspodden.

2018-01-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 ? Friluftsåret - Friluftspodden

I årets sista avsnitt av Friluftspodden pratar vi om friluftsåret som gått och vad vi drömmer om inför nästa år. Vad vi har hittat på och vad vi minns starkast från våra stunder ute i naturen är några av sakerna vi pratar om. Linnea minns tillbaka till halvårsskiftet då det ?

Inlägget Avsnitt 6 ? Friluftsåret dök först upp på Friluftspodden.

2017-12-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 ? Ryggsäckar - Friluftspodden

Friluftspodden är en podcast med bloggarna Linnea Edmark från Lanclin och Pierre Reldin från Reldin Adventures. I avsnitt fem samtalar de om ryggsäckar, hur man kan tänka när man väljer och köper ryggsäck som man ska bära lite tyngre i. En ryggsäck som ska få följa med ut och hjälpa till att bära tält, sovsäckar, kök och så vidare. En bekväm kompis som man ska samarbeta och hänga med i vått och torrt helt enkelt.
Linnea berättar om sina tips kring hur man ska tänka kring ryggsäckar till barn och Pierre ger sina råd kring hur man ska fördela vikten i sin ryggsäck för att undvika skav. Och så hyllar vi färgglada packpåsar som hjälper oss hålla våra saker torra och i ordning!

Inlägget Avsnitt 5 ? Ryggsäckar dök först upp på Friluftspodden.

2017-12-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 ? Friluftsfails - Friluftspodden

Friluftspodden är en podcast med bloggarna Linnea Edmark från Lanclin och Pierre Reldin från Reldin Adventures. I avsnitt fyra får du bland annat höra om flygande eldklot, avbrunna tältlinor, skavsår from hell och varför du inte ska nysa på fjället. Det handlar om friluftsfails och vi öppnar upp för samtal om våra och er lyssnares misstag för att lära oss av dem.

Pierre berättar om en smått parodiartad uppsättning av en tarp inför publik och Linnea berättar om när hon efter en vandring gick på vattenkuddar i flera veckor. Vi pratar om betydelsen av att lära av sina misstag och våga prata om dem för att kunna lära av varandra. Friluftslivet är ju väldigt erfarenhetsbaserat och vi kan ganska lätt hjälpa varandra att undvika dyrköpta läxor, om vi pratar om dem.

Förutom att lära sig av de misstag man själv och andra gör är det faktiskt ganska roligt att höra om alla dessa tokigheter som hänt i det förflutna. Där och då är det kanske inte så roligt att ha släpat med en hårfön på fjällvandringen men historien om det lever vidare i många år och förgyller kanske en och annan kväll vid lägerelden.

Inlägget Avsnitt 4 ? Friluftsfails dök först upp på Friluftspodden.

2017-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 ? Friluftsliv på hösten - Friluftspodden

Friluftspodden är en podcast med bloggarna Linnea Edmark från Lanclin och Pierre Reldin från Reldin Adventures. I avsnitt tre samtalar de om att ta sig an hösten med positiva tankar när det mest känns blött och mörkt. De pratar om hur de varje år överraskas av att det plötsligt blir mörkt tidigare och vad som är än viktigare att ha med sig ut när det blir mörkare och kallare. Till exempel ökar utmaningen att hålla sig torr och varm nu på hösten och lager-på-lager-principen blir guld värd att tänka på lite extra.

Inlägget Avsnitt 3 ? Friluftsliv på hösten dök först upp på Friluftspodden.

2017-11-13
Länk till avsnitt

Komma iväg enkelt! - Friluftspodden

I avsnitt två samtalar de om hur de gör för att komma iväg ut i naturen enklare och vad de har i sina ryggsäckar vid äventyr som ryms på en lördagsförmiddag.

Inlägget Komma iväg enkelt dök först upp på Friluftspodden.

2017-10-30
Länk till avsnitt

Om Friluftspodden, Linnea och Pierre - Friluftspodden

I det allra första avsnittet av Frilufspodden får ni börja lära känna Linnea och Pierre, personerna bakom podden. De pratar bland annat om hur podden kom till och om sina friluftsbakgrunder. Vad är deras inställning till friluftsliv och vad har de för första friluftsminnen från barndomen?

Inlägget Om Friluftspodden, Linnea och Pierre dök först upp på Friluftspodden.

2017-10-18
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.