Sveriges 100 mest populära podcasts

Hitfabriken

Hitfabriken

Journalisten Fredrik Ralstrand träffar det svenska musikundret.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/radiofabriken

Avsnitt

78. Robin Bengtsson

Jag satte mig ner med Robin och pratade Idol, Mello, Eurovision, Let´s Dance och skvallerjournalistik. Vi pratade också om varför han tyckte han var så dålig under Idol-tiden, varför han tycker många av hans låtar är dåliga, om att ha ett day-job och om den tysta tiden efter Idol. Han avslöjar också sitt trick att ta sig in på radio-spellistorna, vi redde ut hans bråk med vinnaren av Eurovision året han själv tävlade för Sverige och kom femma och vad är det som gör att så många bildar par under eller efter Let´s Dance? Hör också om varför det bär honom emot att kalla sig influencer, hans mångmiljonomsättning, nya album, om skvallertidningsjournalisten han vill ge en käftsmäll och vem som är Robins största konkurrent.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-09-23
Länk till avsnitt

77. Louise Hoffsten - "Rhythm and blond" låt-för-låt

2023 är det 30 år sedan Louise Hoffstens genombrottsalbum "Rhythm and blond" släpptes. Det ska vi fira med att gå igenom låt för låt på det hitspäckade albumet ihop med Louise. Hon berättar om hennes dåliga självförtroende inför att plattan skulle släppas, om hitlåten som fick inspiration av Bingolotto och "Loket", feministiskt låtskrivande och varför hennes publik består av pensionärer och punkare. Hör också hennes starka historia om låten som skildrar hur hon blev utnyttjad av en man, hur albumet spelades in i Polarstudion, vassa piken mot hemstaden Linköping, missnöjet med albumbilden och om sonens tårar och oro för mammas missbruk. Vad hade hon för tankar på internationell karriär, hur mådde Freddie Wadling under inspelningen, hur är hennes relation till munspel och hur är det att köra el-rullstol istället för bil?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-08-26
Länk till avsnitt

76. Min pappa Povel Ramel

Povels dotter Lotta Ramel har för första gången valt ut åtta av sina favoritlåtar ur sin pappas enormt stora musikskatt. Vad hade hon för relation med pappa Povel, gjorde hennes pappa Sveriges första rap och hur har hans musik och texter åldrats? Hör om hennes samarbete med pappa på scenen och om låten som fick henne att kissa på sig! Med en så produktiv pappa undrar jag också om han hann vara just pappa..? Och hur var det att växa upp som kändisbarn på Lidingö? Inte minst pratar vi om festerna förr, om fördomarna om hennes familj och om den ny-resta Povel-statyn som fått godkänt av kungen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-07-22
Länk till avsnitt

75. Min mamma Siw Malmkvist

För första gången har Siw Malmkvist dotter Tove Mårtensson valt ut sina favoritlåtar med sin mamma. Tove berättar hur hon räckte ut tungan mot personer som tittade extra på stan på hennes kända mamma. Hur mycket har hon präglats av mammas musik, uppväxten i Helsingfors, traumat att få besök av Arga Snickaren, om att ta hem kompisar som hellre ville hänga med mamma än henne. Hon berättar också om sitt dåliga samvete mot Siw och om varför hon inte valt mammas bransch och om konserten som slutade i ett fullkomligt fiasko.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-07-15
Länk till avsnitt

74. Min före detta flickvän Marie Fredriksson

Hits, sex, svek och uppbrott. Maries ex, rockräven, Lasse Lindbom har fått välja ut sina favoritlåtar från Marie Fredrikssons stora låtkatalog. Hör hur de träffades och blev ett par. Hur gick det att samtidigt jobba ihop och hör om sveket och det dramatiska triangeldramat som gjorde att de tillslut gick skilda vägar. Det blir en låt som handlar om ett tragiskt självmord och en riktig sexlåt om alla stadierna i ett samlag. Lasse berättar också om en låt som är ett fullständigt mysterium, om hur han tog Maries sjukdomsbesked och så får vi veta vad Lasse Lindbom gör idag.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-07-08
Länk till avsnitt

73. Nordman

Nordman bildades 1993 och består av Håkan Hemlin och Mats Wester. De har varit en av Sveriges mest framgångsrika grupper med flera hits som "Vandraren", "I Lågornas Sken" och "Be mig". Med en musikalisk blandning av pop och folkmusik har de blivit otroligt framgångsrika och folkkära. Under sin karriär har Nordman släppt flera album och vunnit flera priser, inklusive två Grammis. De har också spelat på flera stora festivaler i Sverige och turnerat internationellt. Hör hur deras karriär kantats av succéer men också av Håkan Hemlins missbruk, uppbrott, tid i fängelse och comebacker. Hur mkt har de buntats ihop med rasistiska band eller vit makt-musik? Vi snackar också om de intressanta med Håkans röst ihop med flöjt, om att få permis från fängelset för att spela in hitlåtar, hur Håkans kriminella liv påverkat karriären, om att vara en superlögnare och om comebacken och alla tre Mello-låtarna. Och speciellt om rabaldret kring att de brände en häxa på melloscenen och slog ut queen of mello; Carola.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-06-17
Länk till avsnitt

72. ABBA Voyage - Ludvig Andersson

Det här programmet handlar om världens dyraste scenupplevelserna genom tiderna, ABBA Voyage i London har kostat svindlande 175 miljoner dollar! Medans pappa Benny Andersson står på scen som avatar är det hans son Ludvig Andersson som är producent för showen. Hör om hur de lyckades hålla projektet så hemligt, hur sönderlyssnad han är på ABBA, vilken relation han har till ABBAs musik och om han kan hålla sig objektiv inför deras verk. Hur växte showen fram, var hittade de inspiration, hur tuffa var inspelningarna av materialet med Björn, Benny, Frida och Agnetha och varför användes också body doubles, vilka är det egentligen man ser på scenen? Ludvig berättar också om varför de behövde bygga en helt egen arena och hur ABBA helt obemärkt kan röra sig i arenan utan att bli igenkända. Han avslöjar också hur låtarna som är med valdes ut, varför några av de största hitsen inte är med och att det finns mer material inspelat och vilka några av de låtarna är. Du får också höra hur showen nu ska sättas upp på fler platser i världen men hur långt kan man ta fenomenet ABBA, är det slut nu?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-05-20
Länk till avsnitt

71. Patrik Isaksson

23 år som artist och massor med hits! Hör Patrik Isaksson om hur han stört sina grannar, exet Monika, hur det är att som artist bo i Örebro och likheten med Pavarotti! Han berättar också om att han kan leva på sina gamla låtframgångar, om resorna med helikopter och privatjet till spelningar, om att behöva byta ut sitt band och de vilda åren som singel och popstjärna. Vi pratade också om geniet Anders Glenmark och sorgen efter hans duettpartner Marie Fredrikssons bortgång. Vi får också veta bakgrunden till hans ölreklamlåt och exakt hur många backar öl han fick gratis och om hans hit från Melodifestivalen som han hatar och aldrig spelat en gång efter detta.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-04-22
Länk till avsnitt

70. Marcus & Martinus

De är kända världen över, de har toppat listorna, turnerat och vunnit musiktävlingar och är nu 21 år. Tvillingarna från nordnorge har gått från barnstjärnor till att bli vuxna. De slog igenom i Lilla Melodifestivalen i Norge som de vann, idag är de kända var de än går. Vi pratar om fansen i Shanghai och hur de sätter gränser mot de mest efterhängsna beundrarna. De berättar om hur de jobbar tills de blir sjuka, att turnera så mycket att de glömmer var i världen dom är och den svåra tiden att växa upp i rampljuset, ständigt granskad av fans och press. Hur jobbades låtarna om efter målbrottet, vad missade de av tonårslivet och hur de hanterat de horder av tjejer som velat komma i närheten av dom? Idag har Marcus flickvän, hör om hoten och hatet hon får ta emot. Vi pratar också om konkurrensen bröderna emellan, om deras ständiga bråk och vad händer om en av de inte vill hålla på med musik längre? De berättar också om hur de blivit blåsta på pengar och om varför de aldrig varit med i norska Melodifestivalen, vill de hellre representera Sverige än Norge? Är det rätt att kalla de landsförrädare och backstabbers?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-03-25
Länk till avsnitt

69. Ace of Base - Jenny Berggren

Äntligen ett avsnitt om supergruppen från Göteborg som tog sig in i Guinness Rekordbok för världens mest sålda debutalbum och som ett år omsatte mer än Volvo! Hör om miljonframgångarna, hitlåtarna inspelade både i Polar- och Cheiron-studion där vissa nu hunnit bli 30 år gamla, om hitten Jenny inte ens sjunger på, om anklagelserna att vara satanister och inte minst om Jennys kritiserade spelning för den Polska gränspolisen. Vilken betydelse hade Denniz Pop på gruppens tidiga framgångar, hur mådde hon under de intensiva åren, om pressen och krismötena efter uppföljningsalbumet och om Madonnas råd. Missa heller inte hitlåten som tvingades byta text i USA, om splittringen och schismerna i gruppen, den ekonomiska ojämlikheten, om Smurfhits, A Base, vilken Eurovisionvinnar-låt Jenny blev erbjuden och om låten som hon tycker är den bästa de skrivit men som kom sist i Mello 1997.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-02-25
Länk till avsnitt

68. Linda Bengtzing

Om att få sparken, musikalisk integritet, sina slampiga år och hennes okända sexlåt. Linda Bengtzing höjer temperaturen på vilken tillställning som helst. Hur beskriver hon själv sin karriär och hör om Bert Karlssons ultimatum för att ge henne sin genombrottslåt Alla Flickor. Hör också om rabaldret när hon åkte på turné med Centerpartiet, Christer Björkmans hat mot en av hennes låtar och om åren där kärlekslivet var en katastrof. Hon som många andra har en sexlåt, hör hur den kom till, om varför hon kallar sig bisexuell och om hennes Mellorefräng som är så svår att den ger henne hjärnblödning. Vi pratar också om Mellolåten hon ångrar idag, om varför hon vägrar betala tillbaka stöd till Kulturrådet, om mäns elaka ord när hon snaggade av sig håret, om Mellolåten hon aldrig spelar och om Mellobidraget där ALLA blev osams. Och så hör du hennes egen analys om varför hon inte gått till final de senaste fyra försöken. Hon bjuder också på vilka låtar hon tackat nej till i tävlingen och så hör du en aldrig tidigare spelad demo.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2023-01-28
Länk till avsnitt

67. Tommy Nilsson

En av våra mest kända röster berättar om sin tidiga okända utlandskarriär i Benelux-länderna som inte slutade så bra. Tommy Nilsson berättar också om festandet som bara lämnat minnesluckor och en påtvingad karriär. Hör också varför han började köra åt andra artister, om beefen med Orup och om att ha slutat jaga hits. Inte minst pratar vi om hur han sålde en av sina största låtar till en reklamfilm för analsex, och hur mycket fick han för att göra öl-reklam egentligen? Nykterhetsrörelsen var inte sena med kritik, skulle han idag som nykter alkoholist kunna göra reklam för alkohol? Och hur moraliskt är det att han idag gör reklam för spel? Vi pratar såklart också om Black, Melodifestivalen, om okända pop-projektet med sin fru och son, att bli pappa när man är över 60 och att han tror på utomjordingar och bevisen på att de finns!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-12-31
Länk till avsnitt

66. The Real Group - Anders Edenroth

Närmare 3000 konserter över hela världen, över 20 album och med mer än 700 låtar i katalogen så har The Real Group hittat en egen plats och skapat något som inte fanns. Hör hur de bildades och varför Anders var med i över 30 år! Han berättar hur olaglig nedladdning hjälpte dom att sprida sin musik, om mick-snobberi, om beefen med Kristian Luuk i direktsändning. De har också en djup relation med Korea som var deras absolut största marknad i 10 år, hur var turnéerna i Asien? Men det blev också en hel del snack om fördomar, hur töntigt är acapella-sång egentligen och hur mycket har de själva bidragit till den stämpeln, och hur mycket ha HippHipps parodi i TV påverkat? Och dessutom om hur har de jobbat med de uppslitande konflikter som funnits i gruppen och som de tagit professionell hjälp att lösa.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-19
Länk till avsnitt

65. Sofia Källgren

Disneyprinsessan Sofia Källgren om präktighet, världsturnéer och sitt avståndstagande från diktaturen Kina. Vi pratar om diskade och ratade Mello-låtar och om de som kom med i tävlingen. När hon tävlade med "Handen På Hjärtat" 1990 uppstod en konflikt med Lasse Holm som slutade i en misslyckad kompromiss som Sofia själv fick betala. Hör om hur det är att vara Bell i Skönheten Och Odjuret, om hur det var att vara ung tjej i branschen och om hur hon såg personer runt henne som gick över gränser. Du får också höras om turnéer över hela världen och den privata spelningen för Prins Albert i Monaco. Inte minst pratar vi om Kina, landet där Sofia blev första västerländska artist med eget skivkontrakt. Men hur ser hon på Kina idag, är hon fortfarande deras turistambassadör? Och har hon någon flygskam efter alla flygresor dit?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-22
Länk till avsnitt

64. A-teens, Sara Lumholdt

Från Varberg till Los Angeles. Hör hur en ung tonåring går på casting och blir känd över hela världen bara efter ett album. Efter miljontals sålda skivor berättar hon hur hon hamnade i gruppen, om att aldrig träffat någon i ABBA, det internationella genombrottet, om turnéerna över hela världen, om spelningarna med Britney Spears och om hur det var att jobba med stjärnproducenten RedOne. Men hör också om när det började bli tungt och hur situationen blev tärande precis när de hade som mest att göra och om hur Saras läkare ordinerade vila efter att hon blivit utbränd. Hur stor konkurrens var det i gruppen, hur frostig är relationen mellan Sara och Marie och varför splittrades A-teens? Vi snackar också om romanser i gruppen, utbyttes det kroppsvätskor mellan medlemmarna? Sara får också berätta om sin internationella solosatsning som kom av sig, vad hon gör idag och varför hon utvandrat.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-24
Länk till avsnitt

63. Lisa Nilsson - "Himlen runt hörnet" låt-för-låt

2022 fyller Lisa Nilssons hitalbum "Himlen runt hörnet" 30 år! Det ska vi fira genom att gå igenom låt för låt på plattan och låta Lisa berätta om låtarna och vi får höra hemligheterna bakom text och musik. Hur var kemin mellan Lisa och låtskrivaren Mauro Scocco och hör om det svåra valet mellan vilka låtskrivarteam hon skulle välja på i sitt nästa stora steg i karriären. Vi pratar om kärlek och tunga bakslag, om hur hon älskar Melodifestivalen, om mäns stora inflytande och om hennes ovilja att spela in låten som skulle bli en av hennes absolut största hits. Inte minst berättar hon om hur skivan spelades in på engelska och den internationella satsningens bakslag, den dåliga magkänslan och det bedrövliga i en bransch som lite för länge hade haft lite för mycket pengar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-27
Länk till avsnitt

62. Min pappa Uno Svenningsson

För första gången någonsin i en intervju får du höra Uno Svenningssons son, låtskivaren Mark Bihli. Han har fått välja ut sina favoritlåtar från sin pappas stora låtkatalog, låtar som han har närmast relation till. Vi pratar bland annat om konflikten mellan Ungdomens nykterhetsrörelsen och Uno och om låten Mark fick specialskriven till sig. Hör också om hur det är att jobba med sin pappa, om hur deras vänskap växt och om varför han valt bort namnet Svenningsson. Som en bonus lyssnar vi också på en demo-låt Mark skrivit och själv sjunger. Var vill han själv nå med sin musik, kan han skapa musik till de allra största stjärnorna?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-23
Länk till avsnitt

61. Min pappa Stikkan Anderson

I år fyller Polarpriset 30 år. Skaparen Stikkan Anderson, som ofta kallas den femte medlemmen i ABBA, lämnade inte bara pengar efter sig utan en enorm musikskatt som glatt människor över hela världen. För första gången någonsin har Stikkans dotter Marie Ledin valt ut sina favoritlåtar med sin pappa som hon har närmast relation till. Hur var det att bo i USA när pappa låg etta på Billboard med Dancing Queen? Hör också om tiden på Studio 54, hur musikalisk Marie själv blivit och hur närvarande Stikkan var som pappa. Hon berättar också om hur Nobel nobbade Stikkans planer för Polarpriset och om konflikten mellan Björn, Benny och Stikkan. Varför dissar Marie Melodifestivalen och hur var det att gå från fattiga till superrika?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-16
Länk till avsnitt

60. Min pappa Lasse Berghagen

Hon har växt med rampljuset riktat mot sig och sin familj, med två kända föräldrar har hon växt upp på turnéer och på studiogolv. För första gången någonsin har hon fått välja ut sina favoritlåtar med sin pappa Lasse Berghagen som hon har närmast relation till. Hör musiken som också är som en resa i Malins liv med två superkända föräldrar och låtar om kärlek, frihet och prostitution. Hör också om Malins relation till sin pappa idag, glädjen att se sina skilda föräldrar ihop, om pinsamheten i skolan och sin stora stolthet.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-09
Länk till avsnitt

59. Thomas Di Leva

Vad är en hit idag? Jag har träffat det svarta fåret inom svensk pop, om att vara hyllad men samtidigt mobbad. Hör honom berätta om hans egna sound skapades, om självmordshotet mot sin skivbolagschef efter att ha fastnat i ett slavkontrakt och om hur han påverkats av kriget i Ukraina. Han tar oss med till tiden då han blev attackerad med stenbumlingar på scenen så fort han visade sig och han berättar om nästa album som kommer vara inspirerad av hans möten med UFO:n och utomjordingar som han haft flera möten med. Håller militären och stora företag undan hemlig information om liv på andra planeter? Och hur rädd är han för att bli tagen för en knäppjöns? Och så undrar jag varför han inte längre bär kaftaner...

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-25
Länk till avsnitt

58. Amadeus Sögaard

Poddpremiär för Amadeus! Vi pratar om att som ny artist ta sig in i en hård musikbransch, trots att man har sett den på nära håll hela sitt liv. Hör hur han aktivt valde bort att lanseras i tonåren som kändisbarnet och flera gånger tackat nej till Let´s Dance och annat han bjudits in till bara på grund av att han haft kända föräldrar. Vi pratar såklart om hans egna låtar men också de han skrivit till mamma Carola och om hans inre konflikt och ångesten att inte vilja synas men samtidigt kunna släppa musik. Han berättar hur han påverkats av vad tidningarna skrivit under sin uppväxt, trots att det bara varit en bråkdel av det som hänt. Hör om låten som berör de skilsmässor han gått igenom i sitt liv och att behöva fira studenten på neutral mark och om att vara komplicerad i relationer och skadad från sin uppväxt. Amadeus berättar också om han förväntat sig ett större genombrott, om att jobba med sin mamma, hur hans tro påverkar musiken och inte minst om hur han ser på Melodifestivalen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-28
Länk till avsnitt

57. Ola - Brother Leo

Guld och platinaskivor, spelningar över hela världen, samarbeten med Shellback och en stor hitkatalog. Har Ola fått den uppskattning och respekt han förtjänar för den framgång han haft i Sverige men inte minst internationellt? Hör hans kritik mot hur musikkritiker säger en sak men skriver en annan, om hur han nobbade ESC-vinnarlåten Euphoria, ett fint moment med E-type och om Alexander Kronlund som fritidsledare. Men Ola berättar också om olycka och utmattningssymptom när musiken blev en tyngd istället för lustfyllt. Vi hann med att snacka Mello, om att draga och bytet av artistnamn. Hör också om hans stora internationella framgångar, t.ex. om giget på OS i Ryssland och rädslan i en militärhelikopter på väg till Sibirien, hur ser han på Ryssland idag? Och låten som letat sig in på Billboard och sålt dubbel platina i Italien. Han avslöjar också att han skrivit låtar till andra under pseudonym och att han saknar kärleken i sitt liv.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-30
Länk till avsnitt

56. Max Martin topp 10 - Simon Peyron

Ett specialavsnitt om Sveriges mest kända och framgångsrika låtskrivare Max Martin som hyllas med en topplista utvalda av musikern och Max Martin-fanet Simon Peyron. Hur nördig är han och vilka låtar har han valt? Hur skulle hans drömsamarbete med stjärnproducenten se ut och hur länge kan framgångssagan fortsätta?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-19
Länk till avsnitt

55. Petter

En av våra mest kända artister berättar om åldersdiskriminering, om att till skillnad från många kollegor vilja jobba dagtid och varför han spelade in på gamla beats i början av sin framgångsrika karriär. Rimmar Petter fortfarande på från undergroundnivå? Varför fick han så dåligt betalt för sina succé-skivor och hur tog han kontroll över sitt eget material? Petter berättar om det vilda turnélivet där han började dricka för mycket. Hör också om hans stora ekonomiska framgång och om kritiken mot att han, trots det, hans sökte coronastöd. Hur är han på att ta kritik? Hör också den underbara historien om hur han spontant på gymmet skriver skivkontrakt med Håkan Hellström. Vi pratar också om hans relation till gangsterrappare och hans tvångstankar att spela in grattishälsningar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-19
Länk till avsnitt

54. Troll

Erica Helander var en av de sju i popgruppen Troll som levererade hits i slutet av 80- och början av 90-talet. Hör om resan från talangjakten hemma i Falun till att jobba med några av Sveriges mest meriterade låtskrivare som Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell. Hur ofta blir hon påmind om gruppen idag? Hör om kampen för att behålla bandnamnet Troll, vem Jimmie Dean egentligen är, om spelningarna runt om i Europa och samarbetet med Kayo. Erica berättar också hur de nobbade Melodifestivalen med en låt som sedermera kom femma i tävlingen, om hon fortfarande tjänar pengar på låtarna, stalkers och jobbiga fans, om tårarna och konflikterna och varför gruppen tillslut splittrades. Givetvis får du veta vad Erica gör idag och hur mycket kontakt tjejerna i Troll har idag. Dessutom får du exklusivt höra två låtar från deras okända första album.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-22
Länk till avsnitt

53. Carl Falk Gramer

One Direction, Ariana Grande, Madonna, Nicki Minaj, Westlife, Demi Lovato, Jason Derulo, Ellie Goulding, Carley Ray Jepsen, Avicii och inte minst Joakim Hillson. Alla har det gemensamt att de fått låtar skrivna av Carl Falk Gramer. Har hur det är att jobba med idoler och levande legender som Madonna, hur av-ikoniserad blir hon och hur bra sjunger hon egentligen? Hör hur hans Billboard-etta Starships skapades och vilken väg den tog och hur den lät innan den släpptes av Nicki Minaj. Hör hur han förvandlade One Direction från småungar till världsstjärnor och om han kan bli blasé av alla priser och utmärkelser han fått. Inte minst pratar vi om Tim "Avicii" Bergling.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-25
Länk till avsnitt

52. Magnus Carlsson

Bermudas-Magnus! Hör historien om dansbandssångaren som växte ur folkparkerna och skaffade sig en internationell popkarriär och en solokarriär och som nu släppt skivan han vill bli ihågkommen för efter sin död. Vi pratar om åren med Barbados, om hans pinsammaste och mest politiskt inkorrekta låtar, om hans Mellobidrag och om låten som skulle kunnat bli Alcazars. Hör också den alternativa melodin till Lev Livet. Vi pratar om åren med Alcazar och livet bakom stora solglasögon, limousiner, hur mycket droger såg han under den tiden? Du hör också den okända osläppta Alcazar-demon som är Magnus favorit. Hur länge till kan han sjunga disco? Andra frågor som får sitt svar: gör ABBA rätt som gör comeback, om livet på scen och ständigt i fokus: hade han kunnat lägga sig under kniven eller göra andra skönhetsingrepp och vad finns det för likheter mellan Magnus och trollet Plupp och om att han blivit seriefigur i Japan.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-11-27
Länk till avsnitt

51. Erika

"Är ni fulla? Är ni kåta? Då kör vi!" Hon var nästan motsatsen till 90-talets andra stora stjärna i folkparkerna: Carola. Med megahiten Together We´re Lost skapade hon kaos och tumult när hon turnerade och blev omskriven i skvallerpressen med sitt äktenskap med Yngwie Malmsteen. Hör historierna från tiden i USA med fina hus och stora fester med Ozzy Osbourne men också om baksidorna med stalkers som tvingade Erika till ett liv med skyddad identitet. Hör om hennes utbrändhet, om beefen med Pling Forsman, Japansatsningen och om hennes tävlingsbidrag i Melodifestivalen. Pengarna från hitsen använde hon till finansiera hemmafruliv under småbarnsåren men vad gör hon idag? Och varför är hon idag insläppt i musikens finrum?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-30
Länk till avsnitt

50. Jimmy Jansson

Ett avsnitt om en strålande artistkarriär som helt kom av sig och hur man börjar om. Jimmy Jansson gjorde succé i Fame Factory och Melodifestivalen men hamnade på en plats han inte alls hade önskat sig. Han ville inte bli barnartist, hans rötter var i rock'n'roll. Hör om hans okända Disney-låt, hur igenkänd han blir idag, bildningskomplex och om målen att nå Billboard och Englandslistan. Jimmy berättar också om hur han misstrivdes i sin kändisrelation och hur han fick flytta hem till föräldrarna när pengarna sinade och fick söka vanliga jobb han inte fick och att helt ge upp artisteriet. Men vändningen kom och vi pratar om nyckeln att lyckas i Melodifestivalen, hur många låtar han skickar in, viljan att vinna, att vilja slå internationellt, att bli småbarnspappa på nytt och om man kan jämföra Jimmy Jansson med Håkan Hellström?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-02
Länk till avsnitt

49. Dr. Alban

I över 30 år har han stått på scener över hela världen och sålt långt över 20 miljoner skivor. Vad har han för relation till sina hits idag och hur mycket gigs på tandläkarkonferenser har det blivit? Hur var det att få en omedelbar stor internationell succé och han bemöter rasistanklagelserna efter låten "China man" som sedan plockades bort från hans album. Alban berättar om samarbetet med Denniz Pop, Friends In Need, rädslan för corona och "Hello Africa"-kultversionen "10 små moppepojkar" bekostad av dåvarande trafiksäkerhetsverket. Hur är det att vara på världsturné som renlevnadsman som hatar droger och inte dricker alkohol? Hör om märkliga spelningar för rika olje-schejker, Sydafrikafiaskot, rasism, om sina privata relation till ett rumänskt fan och varför blir Alban så upprörd när vi pratar om Sverige och sexism..?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-04
Länk till avsnitt

Trailer: säsongsstart 4 september

En ny säsong av Hitfabriken startar 4 september.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-30
Länk till avsnitt

48. Min pappa Christer Sandelin

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Christer Sandelins son valt. Isaac Sandelin är själv musiker vars hitlåt blivit streamad över 12 miljoner gånger, men varför har han valt bort Sandelin som artistnamn? Hör vilka låtar han valt med sin pappa. Vi pratar också om han åkt mellan Dover och Calais, om den personliga låten som handlar om hans föräldrars första möte, om han upplevt negativa konsekvenser av att ha en känd pappa och så får vi också höra vad Christer gör idag och hur Isaac Eltons musik låter.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-31
Länk till avsnitt

47. Jannica Fernström & Wojtek Goral minns Jerry Williams

Vän, kollega och pappa. I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Jerry Williams dotter och bandkollega valt. Det blir första gången någonsin som nån i Jerrys familj medverkar i en intervju. Jannica är Jerrys dotter men har också jobbat mycket ihop med sin pappa. Wojtek var saxofonist i Jerrys band i 17 år. Tillsammans har de valt ut 9 låtar som ligger närmast deras hjärtan och som får de att minnas en av Sveriges största rockikoner. Hör hur man får börja spela i Jerrys band, hur mycket sex drugs and rock'n'roll han var, om klasskamp, politik och hör om känslosamma inspelningen Jannica och Wojtec gjort av en av Jerrys låtar. Du får dessutom veta vad det innebär att göra en "Östervåla".

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-17
Länk till avsnitt

46. Min exmake Robert Broberg

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Robert Brobergs exfru Eva Bolin valt. Eva som levde nästan 15 år med Robert i en mycket speciell relation med kärlek, musik, skapande och barn men också med svartsjuka och kontroll. Hör hur de träffades och vad hon saknar mest med Robert och givetvis vilka låtar hon valt ut och som hon är närmast hjärtat.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-03
Länk till avsnitt

45. Anders Glenmark - "99" låt-för-låt

2021 fyller Anders Glenmarks hitalbum "99" 30 år! Det ska vi fira genom att gå igenom låt för låt på plattan och låta Anders berätta om sina alster och vi får höra hemligheterna bakom text och musik. Vad sjunger han egentligen i sticket på "Mare, Mare", vem var Anna som dansade, har han åkt en Greyhound Bus, varför heter skivan "99" och vilken låt är en låt om sex..? Vi lär oss också om soundet "vemodig" och om att han slängt alla demos och tidigt material på tippen. Och hur tycker han plattan står sig idag? Gäst: Johanna Lundberg.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-05
Länk till avsnitt

44. Eric Gadd

Många album, många hits! Om musiken som upprättelse, om epitetet soulkung och om att tappa bort sig själv just när man skrivit låten My Personality. Hör om när Eric skulle ta sin musik till USA och om att först nu inse att han har ett röst-id. Vi snackar också om Mello-försöket, om hans dyraste pryl i hans studio och om han kommer släppa ett nytt album med "the perfect pop song"!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-22
Länk till avsnitt

43. Nanne Grönvall

"Hurru Nanne, kommer du ihåg det här?" 25 år sedan vinsten i Melodifestivalen, jag har träffat Nanne Grönvall! Vi snackar undangömd gravidmage, en Mellojury som lyssnade i fel hastighet, drömmen om en internationell karriär och inte minst om comeback-planerna med One More Time..! Men också om den tuffa tiden i början då Nanne och Peter jobbade som växeltelefonist och städare och om hur får man ihop en musikkarriär med familjeliv, hon berättar om tårarna på hotellrummen under Europaturnéerna. Hör också om varför skivbolaget dissade Avundsjuk, Svensktopps-fighten med svärfar och om vad hon gillar de nya ABBA-låtarna och om att gigga sönder sig... Självklart undrar jag om hon och Angelique fortfarande har kontakt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-08
Länk till avsnitt

42. Anton Ewald

Good but stupid? Anton berättar öppenhjärtligt om sin kollaps i Mello 2021 och om kritiken mot hans sång, om hur knark-domen påverkade hans karriär och om han använt droger sedan dess. Varför trivdes han inte alls i Los Angeles och hör om livet i trikåer och de höga kraven på Kungliga Balettskolan. Han avslöjar också sin nya karriär som skådespelare i flera serier framöver och sitt nya porr-klingande artistnamn. Du får också höra om assholes i musikbranschen, hämndaktioner, att känna sig som en tjockis inombords, om snällhet, hur man får samarbeta med stjärnproducenten Rami och om varför han nästan blev gripen av polis i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-04-24
Länk till avsnitt

41. Yohio

Hör Yohio direkt från Tokyo berätta om allt från falska rykten om påstådda framgångar i Japan till japansnacks! Vad är egentligen den största skillnaden på Tokyo och Sundsvall? Japanerna har en stark dryckeskultur, är Yohio ute och super och lever rövare i Tokyo och hur bor han? Hör också om vilken platta som han (något oväntat) tycker är ett mästerverk, om k-popens framfart i västvärlden och hans egenorganiserade Japan-turné som tonåring. Yohio avslöjar också de långtgående planerna på att vara med i en Koreansk reality-serie. Hur hamnade han i Melodifestivalen och varför blev han tvingad till att tävla igen året efter andraplatsen? Hur ser han idag på sin scen-stil då? Yohio öppnar upp om beefen med Sveriges Radio och om hur han försörjer sig idag. Vi får också veta hur många hundra tusen han nobbat för medverkan på Fortet och att han skulle tävlat i Let´s Dance och du får höra hans nya sound från senaste skivan inspirerad kabaré.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-04-10
Länk till avsnitt

40. Eskobar, Daniel Bellqvist

Om ett band med hybris, alkoholism och en fullständig kollaps och om att turnera över hela Europa men komma sist i Melodifestivalen. Hur viktigt är ett bandnamn, om att uppfylla den finniga tonåringens drömmar, om naivitet och om att ha basist-aura. Daniel berättar om förbandsturnéer med The Wannadies och Roxette, om världshiten "Someone New" och om att turnera i Japan. Men turnerandet och festerna leder till en fullständig kollaps för Daniel som hamnar i en mental breakdown med extrem ångest, panikattacker och planer på att ta sitt liv när livet blir som jobbigast. Men så blir det inte, väl vid den lägsta punkten hittar han inte dödsviljan utan lovar sig själv att aldrig mer dricka alkohol. Varför dricker musiker ofta för mycket? Hör också om konflikterna med skivbolaget som slutar i ett uppbrott och känslan av likgiltighet för att göra ny musik. Och hur var det att uppfylla drömmen om att spela på O2 Arena i London?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-03-27
Länk till avsnitt

39. Eric Saade

Möt artisten och affärsmannen Eric. Hur valde han sitt skivbolag och varför utgår han ifrån att alla skivbolag är skit? Hör om alla hans företag och om mångmiljonvinsten på 17 miljoner och varför han inte vill jobba med musik på heltid. När blir han star strucked, varför hade han kalsonger på sin rider och varför älskar Danny Saucedo Eric och vad har de för relation egentligen? Hör också om varför han inte sjunger på skånska, om att han inte vill lyssna på musik, om relationen med sin träningskompis Max Martin och jag tar upp Erics privatlivsparadox. Hur märker han av ytligheten och objektifieringen av honom och vad är det mest fåfänga han gör, tycker han själv att han är snygg? Jag tar också upp det konstiga med att det inte bara finns en Eric Saade i Sverige, de är två och dom har träffats!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-03-13
Länk till avsnitt

38. Mikeadelica, musikvideoregissör

Han har regisserat musikvideos till de största svenska artisterna, nu berättar han om konsten bakom att göra en riktigt bra musikvideo och avslöjar också videor som blivit katastrofdåliga. Vi får veta vilken hans dyraste produktion har varit och om skillnaderna på en svensk och internationell inspelning. Funkar musikvideos med tjejer i trosor och bh fortfarande? Och hör om det gnisslande samarbetet med E-type och hatkärleken till Petter. Vad blandar han med vatten för att få det perfekta musikvideoregnet och vad har MTV betytt för honom? Micke ger sina trendspaningar och berättar vad en musikvideo kostar och om varför han inte tagit klivet över till att jobba i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-02-27
Länk till avsnitt

37. Robin Stjernberg

Robin berättar om talangjakterna som ledde till pojkbandet What´s Up ihop med bl.a. Eric Saade och hur andraplatsen i Idol ledde till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Hör om hans ålderskris, att räkna får för att somna, varför han inte har några guld och platina-skivor uppsatta och om varför han kallar Nashville sitt andra hem. Men du får också höra om motgångar som när han "däckade" efter Eurovision och sov i två dagar efter hårt jobb i sin smala undernärda kropp som ledde till en kollaps, trots att han då bedyrade hur bra han mådde. Vi snackar om ytligheten i hans bransch och hur det känns att bli bedömd för sin yta och bli kallad "tjock". Hur har han lärt sig älska sig själv? Du får dessutom höra osläppta demoversioner och Robin premiärspelar en ny låt skriven i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-02-13
Länk till avsnitt

36. Annika Ljungberg - f.d. Rednex

Hon har sålt miljoner skivor med Rednex, ett varumärke hon inte längre kan eller får kopplas samman med eftersom hon då riskerar stämning. Hör den osannolika historien om världshiten "Cotton Eye Joe" som gjorde succé som första låt och hur gruppen blev bannlysta i USA på grund av rasistanklagelser. De följande åren är hårt slit med turnéer och spelningar och Annika berättar om roliga minnen, t.ex. när fansen sliter av henne alla kläder under en sen spelning. Parallellt med den stora framgången har Annika också drabbats av svår motgång. Hon har blivit blåst på pengar, hon tog inte hand om sin kropp och har varit väldigt sjuk men trots det har hon vägrat att ställa in utan bara fortsatt. Hon har gråtit sig till sömns och när varumärket Rednex tillslut läggs ut på auktion bestämmer hon sig för att kalla sig Cotton Eye Joe. Hör också om Max Martins och Denniz Pops först samarbete i Rednex-låten "Wish You Where Here", om en märklig hotellvistelse med italienska maffian, om varför Eros Ramazzotti-samarbetet aldrig gavs ut, om hur hon hamnade i Baywatch, om Bert Karlssons försök att göra hennes till dansbandssångerska och hennes Melodifestivals-skräckresa som höll på att sluta med en rymning. Hon berättar också om hur dom blev diskade från "korrupta" rumänska Eurovision-uttagningen och om avtalet hon aldrig borde skrivit på. Och har Annika en magisk jätte-tomte hemma?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-01-30
Länk till avsnitt

35. Jörgen Elofsson, del 2 av 2

I del 2 får du höra mer om Jörgens två Billboard-ettor, hans deppighet och viljan att bli sedd av pappa, Men också om de många Idolvinnarlåtarna, kronprinsess-bröllopet och om nutida samarbeten och filmlåten han sjungit in en under pseudonym. Är Jörgen den enda som kan ligga etta på Englandslistan och vara deprimerad samtidigt? Hur firar man en Billboard-etta? Om oviljan att tävla i Melodifestivalen och varför han tillslut sa ja samt om Eurovisionlåten han tyckte blev "kass" på scenen. Hör också allt om hur det gick till när han fick det ärofyllda uppdraget att skriva en låt till Viktoria och Daniels kungliga bröllop. Vi snackar om var han förvarar alla priser, om samarbetet med Celine Dion, Jennifer Lopez och Agnetha Fältskog. Varför vill han inte att de nya ABBA-låtarna ska släppas? Hör också om hans utmattning, depression och om framtiden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

34. Jörgen Elofsson, del 1 av 2

Svensk poddpremiär för en av Sveriges största internationella låtskrivare! Jörgen Elofsson har haft 8 förstaplatser i England och 2 förstaplatser på den mytomspunna Billboardlistan i USA, blivit nominerad till en amerikansk Grammy, skrivit 17 Idolvinnarlåtar världen över, tävlat både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I den första delen hör du om hans egna okända artistkarriär som "Shane" och om hans långa samarbete med världsartister som Britney Spears och Westlife. Han berättar också om sin syn på svenska skatter och pengar. Vi snackar dyra mikrofoner och om hur man kan höra att en låt är en hit. Vad har han fått prioritera bort i livet på grund av hans val av yrke? Hör hans första intryck av Cheiron, rädslan för vad som händer i USA, hans viktiga möte med Simon Cowell, hur är det att ha så stor internationell framgång men ändå vara ganska okänd och vem sjunger Britney om i hans super-succé "Sometimes"?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

33. Linda Lampenius

Den internationella stjärnviolinisten som i utländsk media kallats "Bach-babe" gästar Hitfabriken. Hör om hennes första möte med fiolen och om hur hon började turnera världen runt vid 8 års ålder med fiolen som sångröst. Redan tidigt i livet drillades hon hårt i skolan och vittnar om fruktansvärd pennalism. Hon hör även idag om för hårda fiol-lärare verksamma i Stockholm och hur reagerar hon på berättelserna om sexövergrepp som kommit fram i media på hennes gamla skola Sibeliusakademin. Hon öppnar också upp om lärarövergrepp mot henne själv som hon fortfarande inte orkar prata om och rädslan att inte bli trodd. Du hör också sanningen om hur det är att leva på Playboy Mansion och om hennes utvik och sin privata relation med Hugh Hefner och sina 23 år av ätstörningar. Hon berättar också om sin miljon-fiol och om smärtorna, kräkningarna och ambulansfärden in till sjukhuset som ledde till operation, allt på grund av decennier av fiolspelande.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-05
Länk till avsnitt

32. Lili & Susie

Om hits, droger och porr. 80-tals-ikonerna i en stor intervju om hitsen, turnéerna och att vara sexobjekt. Hör om hur deras låtar testades av DJ:s på inneställen i Stockholm, om att blivit blåsta på låtskrivar-credits, att de kunde ha blivit en trio, om samarbetet med Bard/Håkansson/Norell och varför får systrarna ett långt skrattanfall av låten "Robert and Marie"? De berättar också hur dom kollat på porr för att komma i stämning för en inspelning, om att varva svenska och engelska på sina album, om att bli pålurad droger och om att blivit sexuellt antastade av skivbolagsdirektörer och om fansen som låg redo i deras loge. Du hör också om den 10 år långa perioden som knappt hördes alls och hur de återförenades.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-11-21
Länk till avsnitt

31. Ingela Pling Forsman

En prisad låtskrivarikon berättar om sina musikaliska samarbeten, Melodifestivalsvinster och om att översätta texter. Varför gillar hon att hitta på texter i duschen? Lånar hon av sig själv? Har hon haft skrivkramp? Och hör om den starka reaktionen när hon fick förlyssna på de nya ABBA-låtarna. Pling berättar om vilken text som var den svåraste att få fram, om att rädda livet på människor med sina texter, varför hon inte skrivit så mycket till Melodifestivalen senare år och är mycket hemlighetsfull om framtida medverkan i tävlingen. Hör också om svårigheten att översätta musikalen Cats, sitt långa samarbete med Lasse Holm, sin snuskigaste text, den oväntade låtsuccén hon kom på efter att tittat i en drinkbok och kontakten med Agnetha Fältskog.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-11-07
Länk till avsnitt

30. Lisa Miskovsky

Hör Lisa berätta om livet som turnérande artist världen över. Lyssnar hon verkligen på "allt", hur är det med dansband? Hur hjälpte Björn Skifs till att bota lite av Lisas stora scenskräck? Vi snackar om vikten att fira och styra upp efterfester, att passa in i en mall för hur man ska se ut som artist, om att bo i trappuppgångar i Kanada och samarbetet med Jocke Berg från Kent och om varför dom inte har någon kontakt idag. Hur gick det när Lisa gick ut själv i Stockholm? Hur var det att jobba med Max Martin och Rami på Cheiron när "Shape of my heart" skrevs för Backstreet Boys och hur illa är det med Lisas blödande stämband?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-10-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.