Sveriges 100 mest populära podcasts

Hitfabriken

Hitfabriken

Journalisten Fredrik Ralstrand träffar det svenska musikundret.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

shows.acast.com/radiofabriken

Avsnitt

66. The Real Group - Anders Edenroth

Närmare 3000 konserter över hela världen, över 20 album och med mer än 700 låtar i katalogen så har The Real Group hittat en egen plats och skapat något som inte fanns. Hör hur de bildades och varför Anders var med i över 30 år! Han berättar hur olaglig nedladdning hjälpte dom att sprida sin musik, om mick-snobberi, om beefen med Kristian Luuk i direktsändning. De har också en djup relation med Korea som var deras absolut största marknad i 10 år, hur var turnéerna i Asien? Men det blev också en hel del snack om fördomar, hur töntigt är acapella-sång egentligen och hur mycket har de själva bidragit till den stämpeln, och hur mycket ha HippHipps parodi i TV påverkat? Och dessutom om hur har de jobbat med de uppslitande konflikter som funnits i gruppen och som de tagit professionell hjälp att lösa.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-19
Länk till avsnitt

65. Sofia Källgren

Disneyprinsessan Sofia Källgren om präktighet, världsturnéer och sitt avståndstagande från diktaturen Kina. Vi pratar om diskade och ratade Mello-låtar och om de som kom med i tävlingen. När hon tävlade med "Handen På Hjärtat" 1990 uppstod en konflikt med Lasse Holm som slutade i en misslyckad kompromiss som Sofia själv fick betala. Hör om hur det är att vara Bell i Skönheten Och Odjuret, om hur det var att vara ung tjej i branschen och om hur hon såg personer runt henne som gick över gränser. Du får också höras om turnéer över hela världen och den privata spelningen för Prins Albert i Monaco. Inte minst pratar vi om Kina, landet där Sofia blev första västerländska artist med eget skivkontrakt. Men hur ser hon på Kina idag, är hon fortfarande deras turistambassadör? Och har hon någon flygskam efter alla flygresor dit?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-22
Länk till avsnitt

64. A-teens, Sara Lumholdt

Från Varberg till Los Angeles. Hör hur en ung tonåring går på casting och blir känd över hela världen bara efter ett album. Efter miljontals sålda skivor berättar hon hur hon hamnade i gruppen, om att aldrig träffat någon i ABBA, det internationella genombrottet, om turnéerna över hela världen, om spelningarna med Britney Spears och om hur det var att jobba med stjärnproducenten RedOne. Men hör också om när det började bli tungt och hur situationen blev tärande precis när de hade som mest att göra och om hur Saras läkare ordinerade vila efter att hon blivit utbränd. Hur stor konkurrens var det i gruppen, hur frostig är relationen mellan Sara och Marie och varför splittrades A-teens? Vi snackar också om romanser i gruppen, utbyttes det kroppsvätskor mellan medlemmarna? Sara får också berätta om sin internationella solosatsning som kom av sig, vad hon gör idag och varför hon utvandrat.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-24
Länk till avsnitt

63. Lisa Nilsson - "Himlen runt hörnet" låt-för-låt

2022 fyller Lisa Nilssons hitalbum "Himlen runt hörnet" 30 år! Det ska vi fira genom att gå igenom låt för låt på plattan och låta Lisa berätta om låtarna och vi får höra hemligheterna bakom text och musik. Hur var kemin mellan Lisa och låtskrivaren Mauro Scocco och hör om det svåra valet mellan vilka låtskrivarteam hon skulle välja på i sitt nästa stora steg i karriären. Vi pratar om kärlek och tunga bakslag, om hur hon älskar Melodifestivalen, om mäns stora inflytande och om hennes ovilja att spela in låten som skulle bli en av hennes absolut största hits. Inte minst berättar hon om hur skivan spelades in på engelska och den internationella satsningens bakslag, den dåliga magkänslan och det bedrövliga i en bransch som lite för länge hade haft lite för mycket pengar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-27
Länk till avsnitt

62. Min pappa Uno Svenningsson

För första gången någonsin i en intervju får du höra Uno Svenningssons son, låtskivaren Mark Bihli. Han har fått välja ut sina favoritlåtar från sin pappas stora låtkatalog, låtar som han har närmast relation till. Vi pratar bland annat om konflikten mellan Ungdomens nykterhetsrörelsen och Uno och om låten Mark fick specialskriven till sig. Hör också om hur det är att jobba med sin pappa, om hur deras vänskap växt och om varför han valt bort namnet Svenningsson. Som en bonus lyssnar vi också på en demo-låt Mark skrivit och själv sjunger. Var vill han själv nå med sin musik, kan han skapa musik till de allra största stjärnorna?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-23
Länk till avsnitt

61. Min pappa Stikkan Anderson

I år fyller Polarpriset 30 år. Skaparen Stikkan Anderson, som ofta kallas den femte medlemmen i ABBA, lämnade inte bara pengar efter sig utan en enorm musikskatt som glatt människor över hela världen. För första gången någonsin har Stikkans dotter Marie Ledin valt ut sina favoritlåtar med sin pappa som hon har närmast relation till. Hur var det att bo i USA när pappa låg etta på Billboard med Dancing Queen? Hör också om tiden på Studio 54, hur musikalisk Marie själv blivit och hur närvarande Stikkan var som pappa. Hon berättar också om hur Nobel nobbade Stikkans planer för Polarpriset och om konflikten mellan Björn, Benny och Stikkan. Varför dissar Marie Melodifestivalen och hur var det att gå från fattiga till superrika?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-16
Länk till avsnitt

60. Min pappa Lasse Berghagen

Hon har växt med rampljuset riktat mot sig och sin familj, med två kända föräldrar har hon växt upp på turnéer och på studiogolv. För första gången någonsin har hon fått välja ut sina favoritlåtar med sin pappa Lasse Berghagen som hon har närmast relation till. Hör musiken som också är som en resa i Malins liv med två superkända föräldrar och låtar om kärlek, frihet och prostitution. Hör också om Malins relation till sin pappa idag, glädjen att se sina skilda föräldrar ihop, om pinsamheten i skolan och sin stora stolthet.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-09
Länk till avsnitt

59. Thomas Di Leva

Vad är en hit idag? Jag har träffat det svarta fåret inom svensk pop, om att vara hyllad men samtidigt mobbad. Hör honom berätta om hans egna sound skapades, om självmordshotet mot sin skivbolagschef efter att ha fastnat i ett slavkontrakt och om hur han påverkats av kriget i Ukraina. Han tar oss med till tiden då han blev attackerad med stenbumlingar på scenen så fort han visade sig och han berättar om nästa album som kommer vara inspirerad av hans möten med UFO:n och utomjordingar som han haft flera möten med. Håller militären och stora företag undan hemlig information om liv på andra planeter? Och hur rädd är han för att bli tagen för en knäppjöns? Och så undrar jag varför han inte längre bär kaftaner...

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-25
Länk till avsnitt

58. Amadeus Sögaard

Poddpremiär för Amadeus! Vi pratar om att som ny artist ta sig in i en hård musikbransch, trots att man har sett den på nära håll hela sitt liv. Hör hur han aktivt valde bort att lanseras i tonåren som kändisbarnet och flera gånger tackat nej till Let´s Dance och annat han bjudits in till bara på grund av att han haft kända föräldrar. Vi pratar såklart om hans egna låtar men också de han skrivit till mamma Carola och om hans inre konflikt och ångesten att inte vilja synas men samtidigt kunna släppa musik. Han berättar hur han påverkats av vad tidningarna skrivit under sin uppväxt, trots att det bara varit en bråkdel av det som hänt. Hör om låten som berör de skilsmässor han gått igenom i sitt liv och att behöva fira studenten på neutral mark och om att vara komplicerad i relationer och skadad från sin uppväxt. Amadeus berättar också om han förväntat sig ett större genombrott, om att jobba med sin mamma, hur hans tro påverkar musiken och inte minst om hur han ser på Melodifestivalen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-28
Länk till avsnitt

57. Ola - Brother Leo

Guld och platinaskivor, spelningar över hela världen, samarbeten med Shellback och en stor hitkatalog. Har Ola fått den uppskattning och respekt han förtjänar för den framgång han haft i Sverige men inte minst internationellt? Hör hans kritik mot hur musikkritiker säger en sak men skriver en annan, om hur han nobbade ESC-vinnarlåten Euphoria, ett fint moment med E-type och om Alexander Kronlund som fritidsledare. Men Ola berättar också om olycka och utmattningssymptom när musiken blev en tyngd istället för lustfyllt. Vi hann med att snacka Mello, om att draga och bytet av artistnamn. Hör också om hans stora internationella framgångar, t.ex. om giget på OS i Ryssland och rädslan i en militärhelikopter på väg till Sibirien, hur ser han på Ryssland idag? Och låten som letat sig in på Billboard och sålt dubbel platina i Italien. Han avslöjar också att han skrivit låtar till andra under pseudonym och att han saknar kärleken i sitt liv.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-30
Länk till avsnitt

56. Max Martin topp 10 - Simon Peyron

Ett specialavsnitt om Sveriges mest kända och framgångsrika låtskrivare Max Martin som hyllas med en topplista utvalda av musikern och Max Martin-fanet Simon Peyron. Hur nördig är han och vilka låtar har han valt? Hur skulle hans drömsamarbete med stjärnproducenten se ut och hur länge kan framgångssagan fortsätta?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-19
Länk till avsnitt

55. Petter

En av våra mest kända artister berättar om åldersdiskriminering, om att till skillnad från många kollegor vilja jobba dagtid och varför han spelade in på gamla beats i början av sin framgångsrika karriär. Rimmar Petter fortfarande på från undergroundnivå? Varför fick han så dåligt betalt för sina succé-skivor och hur tog han kontroll över sitt eget material? Petter berättar om det vilda turnélivet där han började dricka för mycket. Hör också om hans stora ekonomiska framgång och om kritiken mot att han, trots det, hans sökte coronastöd. Hur är han på att ta kritik? Hör också den underbara historien om hur han spontant på gymmet skriver skivkontrakt med Håkan Hellström. Vi pratar också om hans relation till gangsterrappare och hans tvångstankar att spela in grattishälsningar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-19
Länk till avsnitt

54. Troll

Erica Helander var en av de sju i popgruppen Troll som levererade hits i slutet av 80- och början av 90-talet. Hör om resan från talangjakten hemma i Falun till att jobba med några av Sveriges mest meriterade låtskrivare som Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell. Hur ofta blir hon påmind om gruppen idag? Hör om kampen för att behålla bandnamnet Troll, vem Jimmie Dean egentligen är, om spelningarna runt om i Europa och samarbetet med Kayo. Erica berättar också hur de nobbade Melodifestivalen med en låt som sedermera kom femma i tävlingen, om hon fortfarande tjänar pengar på låtarna, stalkers och jobbiga fans, om tårarna och konflikterna och varför gruppen tillslut splittrades. Givetvis får du veta vad Erica gör idag och hur mycket kontakt tjejerna i Troll har idag. Dessutom får du exklusivt höra två låtar från deras okända första album.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-22
Länk till avsnitt

53. Carl Falk Gramer

One Direction, Ariana Grande, Madonna, Nicki Minaj, Westlife, Demi Lovato, Jason Derulo, Ellie Goulding, Carley Ray Jepsen, Avicii och inte minst Joakim Hillson. Alla har det gemensamt att de fått låtar skrivna av Carl Falk Gramer. Har hur det är att jobba med idoler och levande legender som Madonna, hur av-ikoniserad blir hon och hur bra sjunger hon egentligen? Hör hur hans Billboard-etta Starships skapades och vilken väg den tog och hur den lät innan den släpptes av Nicki Minaj. Hör hur han förvandlade One Direction från småungar till världsstjärnor och om han kan bli blasé av alla priser och utmärkelser han fått. Inte minst pratar vi om Tim "Avicii" Bergling.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-25
Länk till avsnitt

52. Magnus Carlsson

Bermudas-Magnus! Hör historien om dansbandssångaren som växte ur folkparkerna och skaffade sig en internationell popkarriär och en solokarriär och som nu släppt skivan han vill bli ihågkommen för efter sin död. Vi pratar om åren med Barbados, om hans pinsammaste och mest politiskt inkorrekta låtar, om hans Mellobidrag och om låten som skulle kunnat bli Alcazars. Hör också den alternativa melodin till Lev Livet. Vi pratar om åren med Alcazar och livet bakom stora solglasögon, limousiner, hur mycket droger såg han under den tiden? Du hör också den okända osläppta Alcazar-demon som är Magnus favorit. Hur länge till kan han sjunga disco? Andra frågor som får sitt svar: gör ABBA rätt som gör comeback, om livet på scen och ständigt i fokus: hade han kunnat lägga sig under kniven eller göra andra skönhetsingrepp och vad finns det för likheter mellan Magnus och trollet Plupp och om att han blivit seriefigur i Japan.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-11-27
Länk till avsnitt

51. Erika

"Är ni fulla? Är ni kåta? Då kör vi!" Hon var nästan motsatsen till 90-talets andra stora stjärna i folkparkerna: Carola. Med megahiten Together We´re Lost skapade hon kaos och tumult när hon turnerade och blev omskriven i skvallerpressen med sitt äktenskap med Yngwie Malmsteen. Hör historierna från tiden i USA med fina hus och stora fester med Ozzy Osbourne men också om baksidorna med stalkers som tvingade Erika till ett liv med skyddad identitet. Hör om hennes utbrändhet, om beefen med Pling Forsman, Japansatsningen och om hennes tävlingsbidrag i Melodifestivalen. Pengarna från hitsen använde hon till finansiera hemmafruliv under småbarnsåren men vad gör hon idag? Och varför är hon idag insläppt i musikens finrum?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-30
Länk till avsnitt

50. Jimmy Jansson

Ett avsnitt om en strålande artistkarriär som helt kom av sig och hur man börjar om. Jimmy Jansson gjorde succé i Fame Factory och Melodifestivalen men hamnade på en plats han inte alls hade önskat sig. Han ville inte bli barnartist, hans rötter var i rock'n'roll. Hör om hans okända Disney-låt, hur igenkänd han blir idag, bildningskomplex och om målen att nå Billboard och Englandslistan. Jimmy berättar också om hur han misstrivdes i sin kändisrelation och hur han fick flytta hem till föräldrarna när pengarna sinade och fick söka vanliga jobb han inte fick och att helt ge upp artisteriet. Men vändningen kom och vi pratar om nyckeln att lyckas i Melodifestivalen, hur många låtar han skickar in, viljan att vinna, att vilja slå internationellt, att bli småbarnspappa på nytt och om man kan jämföra Jimmy Jansson med Håkan Hellström?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-10-02
Länk till avsnitt

49. Dr. Alban

I över 30 år har han stått på scener över hela världen och sålt långt över 20 miljoner skivor. Vad har han för relation till sina hits idag och hur mycket gigs på tandläkarkonferenser har det blivit? Hur var det att få en omedelbar stor internationell succé och han bemöter rasistanklagelserna efter låten "China man" som sedan plockades bort från hans album. Alban berättar om samarbetet med Denniz Pop, Friends In Need, rädslan för corona och "Hello Africa"-kultversionen "10 små moppepojkar" bekostad av dåvarande trafiksäkerhetsverket. Hur är det att vara på världsturné som renlevnadsman som hatar droger och inte dricker alkohol? Hör om märkliga spelningar för rika olje-schejker, Sydafrikafiaskot, rasism, om sina privata relation till ett rumänskt fan och varför blir Alban så upprörd när vi pratar om Sverige och sexism..?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-09-04
Länk till avsnitt

Trailer: säsongsstart 4 september

En ny säsong av Hitfabriken startar 4 september.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-08-30
Länk till avsnitt

48. Min pappa Christer Sandelin

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Christer Sandelins son valt. Isaac Sandelin är själv musiker vars hitlåt blivit streamad över 12 miljoner gånger, men varför har han valt bort Sandelin som artistnamn? Hör vilka låtar han valt med sin pappa. Vi pratar också om han åkt mellan Dover och Calais, om den personliga låten som handlar om hans föräldrars första möte, om han upplevt negativa konsekvenser av att ha en känd pappa och så får vi också höra vad Christer gör idag och hur Isaac Eltons musik låter.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-31
Länk till avsnitt

47. Jannica Fernström & Wojtek Goral minns Jerry Williams

Vän, kollega och pappa. I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Jerry Williams dotter och bandkollega valt. Det blir första gången någonsin som nån i Jerrys familj medverkar i en intervju. Jannica är Jerrys dotter men har också jobbat mycket ihop med sin pappa. Wojtek var saxofonist i Jerrys band i 17 år. Tillsammans har de valt ut 9 låtar som ligger närmast deras hjärtan och som får de att minnas en av Sveriges största rockikoner. Hör hur man får börja spela i Jerrys band, hur mycket sex drugs and rock'n'roll han var, om klasskamp, politik och hör om känslosamma inspelningen Jannica och Wojtec gjort av en av Jerrys låtar. Du får dessutom veta vad det innebär att göra en "Östervåla".

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-17
Länk till avsnitt

46. Min exmake Robert Broberg

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in anhöriga till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälder/kompis/livspartners låtskatt. Hör vilka låtar Robert Brobergs exfru Eva Bolin valt. Eva som levde nästan 15 år med Robert i en mycket speciell relation med kärlek, musik, skapande och barn men också med svartsjuka och kontroll. Hör hur de träffades och vad hon saknar mest med Robert och givetvis vilka låtar hon valt ut och som hon är närmast hjärtat.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-07-03
Länk till avsnitt

45. Anders Glenmark - "99" låt-för-låt

2021 fyller Anders Glenmarks hitalbum "99" 30 år! Det ska vi fira genom att gå igenom låt för låt på plattan och låta Anders berätta om sina alster och vi får höra hemligheterna bakom text och musik. Vad sjunger han egentligen i sticket på "Mare, Mare", vem var Anna som dansade, har han åkt en Greyhound Bus, varför heter skivan "99" och vilken låt är en låt om sex..? Vi lär oss också om soundet "vemodig" och om att han slängt alla demos och tidigt material på tippen. Och hur tycker han plattan står sig idag? Gäst: Johanna Lundberg.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-06-05
Länk till avsnitt

44. Eric Gadd

Många album, många hits! Om musiken som upprättelse, om epitetet soulkung och om att tappa bort sig själv just när man skrivit låten My Personality. Hör om när Eric skulle ta sin musik till USA och om att först nu inse att han har ett röst-id. Vi snackar också om Mello-försöket, om hans dyraste pryl i hans studio och om han kommer släppa ett nytt album med "the perfect pop song"!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-22
Länk till avsnitt

43. Nanne Grönvall

"Hurru Nanne, kommer du ihåg det här?" 25 år sedan vinsten i Melodifestivalen, jag har träffat Nanne Grönvall! Vi snackar undangömd gravidmage, en Mellojury som lyssnade i fel hastighet, drömmen om en internationell karriär och inte minst om comeback-planerna med One More Time..! Men också om den tuffa tiden i början då Nanne och Peter jobbade som växeltelefonist och städare och om hur får man ihop en musikkarriär med familjeliv, hon berättar om tårarna på hotellrummen under Europaturnéerna. Hör också om varför skivbolaget dissade Avundsjuk, Svensktopps-fighten med svärfar och om vad hon gillar de nya ABBA-låtarna och om att gigga sönder sig... Självklart undrar jag om hon och Angelique fortfarande har kontakt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-05-08
Länk till avsnitt

42. Anton Ewald

Good but stupid? Anton berättar öppenhjärtligt om sin kollaps i Mello 2021 och om kritiken mot hans sång, om hur knark-domen påverkade hans karriär och om han använt droger sedan dess. Varför trivdes han inte alls i Los Angeles och hör om livet i trikåer och de höga kraven på Kungliga Balettskolan. Han avslöjar också sin nya karriär som skådespelare i flera serier framöver och sitt nya porr-klingande artistnamn. Du får också höra om assholes i musikbranschen, hämndaktioner, att känna sig som en tjockis inombords, om snällhet, hur man får samarbeta med stjärnproducenten Rami och om varför han nästan blev gripen av polis i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-04-24
Länk till avsnitt

41. Yohio

Hör Yohio direkt från Tokyo berätta om allt från falska rykten om påstådda framgångar i Japan till japansnacks! Vad är egentligen den största skillnaden på Tokyo och Sundsvall? Japanerna har en stark dryckeskultur, är Yohio ute och super och lever rövare i Tokyo och hur bor han? Hör också om vilken platta som han (något oväntat) tycker är ett mästerverk, om k-popens framfart i västvärlden och hans egenorganiserade Japan-turné som tonåring. Yohio avslöjar också de långtgående planerna på att vara med i en Koreansk reality-serie. Hur hamnade han i Melodifestivalen och varför blev han tvingad till att tävla igen året efter andraplatsen? Hur ser han idag på sin scen-stil då? Yohio öppnar upp om beefen med Sveriges Radio och om hur han försörjer sig idag. Vi får också veta hur många hundra tusen han nobbat för medverkan på Fortet och att han skulle tävlat i Let´s Dance och du får höra hans nya sound från senaste skivan inspirerad kabaré.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-04-10
Länk till avsnitt

40. Eskobar, Daniel Bellqvist

Om ett band med hybris, alkoholism och en fullständig kollaps och om att turnera över hela Europa men komma sist i Melodifestivalen. Hur viktigt är ett bandnamn, om att uppfylla den finniga tonåringens drömmar, om naivitet och om att ha basist-aura. Daniel berättar om förbandsturnéer med The Wannadies och Roxette, om världshiten "Someone New" och om att turnera i Japan. Men turnerandet och festerna leder till en fullständig kollaps för Daniel som hamnar i en mental breakdown med extrem ångest, panikattacker och planer på att ta sitt liv när livet blir som jobbigast. Men så blir det inte, väl vid den lägsta punkten hittar han inte dödsviljan utan lovar sig själv att aldrig mer dricka alkohol. Varför dricker musiker ofta för mycket? Hör också om konflikterna med skivbolaget som slutar i ett uppbrott och känslan av likgiltighet för att göra ny musik. Och hur var det att uppfylla drömmen om att spela på O2 Arena i London?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-03-27
Länk till avsnitt

39. Eric Saade

Möt artisten och affärsmannen Eric. Hur valde han sitt skivbolag och varför utgår han ifrån att alla skivbolag är skit? Hör om alla hans företag och om mångmiljonvinsten på 17 miljoner och varför han inte vill jobba med musik på heltid. När blir han star strucked, varför hade han kalsonger på sin rider och varför älskar Danny Saucedo Eric och vad har de för relation egentligen? Hör också om varför han inte sjunger på skånska, om att han inte vill lyssna på musik, om relationen med sin träningskompis Max Martin och jag tar upp Erics privatlivsparadox. Hur märker han av ytligheten och objektifieringen av honom och vad är det mest fåfänga han gör, tycker han själv att han är snygg? Jag tar också upp det konstiga med att det inte bara finns en Eric Saade i Sverige, de är två och dom har träffats!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-03-13
Länk till avsnitt

38. Mikeadelica, musikvideoregissör

Han har regisserat musikvideos till de största svenska artisterna, nu berättar han om konsten bakom att göra en riktigt bra musikvideo och avslöjar också videor som blivit katastrofdåliga. Vi får veta vilken hans dyraste produktion har varit och om skillnaderna på en svensk och internationell inspelning. Funkar musikvideos med tjejer i trosor och bh fortfarande? Och hör om det gnisslande samarbetet med E-type och hatkärleken till Petter. Vad blandar han med vatten för att få det perfekta musikvideoregnet och vad har MTV betytt för honom? Micke ger sina trendspaningar och berättar vad en musikvideo kostar och om varför han inte tagit klivet över till att jobba i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-02-27
Länk till avsnitt

37. Robin Stjernberg

Robin berättar om talangjakterna som ledde till pojkbandet What´s Up ihop med bl.a. Eric Saade och hur andraplatsen i Idol ledde till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Hör om hans ålderskris, att räkna får för att somna, varför han inte har några guld och platina-skivor uppsatta och om varför han kallar Nashville sitt andra hem. Men du får också höra om motgångar som när han "däckade" efter Eurovision och sov i två dagar efter hårt jobb i sin smala undernärda kropp som ledde till en kollaps, trots att han då bedyrade hur bra han mådde. Vi snackar om ytligheten i hans bransch och hur det känns att bli bedömd för sin yta och bli kallad "tjock". Hur har han lärt sig älska sig själv? Du får dessutom höra osläppta demoversioner och Robin premiärspelar en ny låt skriven i USA.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-02-13
Länk till avsnitt

36. Annika Ljungberg - f.d. Rednex

Hon har sålt miljoner skivor med Rednex, ett varumärke hon inte längre kan eller får kopplas samman med eftersom hon då riskerar stämning. Hör den osannolika historien om världshiten "Cotton Eye Joe" som gjorde succé som första låt och hur gruppen blev bannlysta i USA på grund av rasistanklagelser. De följande åren är hårt slit med turnéer och spelningar och Annika berättar om roliga minnen, t.ex. när fansen sliter av henne alla kläder under en sen spelning. Parallellt med den stora framgången har Annika också drabbats av svår motgång. Hon har blivit blåst på pengar, hon tog inte hand om sin kropp och har varit väldigt sjuk men trots det har hon vägrat att ställa in utan bara fortsatt. Hon har gråtit sig till sömns och när varumärket Rednex tillslut läggs ut på auktion bestämmer hon sig för att kalla sig Cotton Eye Joe. Hör också om Max Martins och Denniz Pops först samarbete i Rednex-låten "Wish You Where Here", om en märklig hotellvistelse med italienska maffian, om varför Eros Ramazzotti-samarbetet aldrig gavs ut, om hur hon hamnade i Baywatch, om Bert Karlssons försök att göra hennes till dansbandssångerska och hennes Melodifestivals-skräckresa som höll på att sluta med en rymning. Hon berättar också om hur dom blev diskade från "korrupta" rumänska Eurovision-uttagningen och om avtalet hon aldrig borde skrivit på. Och har Annika en magisk jätte-tomte hemma?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-01-30
Länk till avsnitt

35. Jörgen Elofsson, del 2 av 2

I del 2 får du höra mer om Jörgens två Billboard-ettor, hans deppighet och viljan att bli sedd av pappa, Men också om de många Idolvinnarlåtarna, kronprinsess-bröllopet och om nutida samarbeten och filmlåten han sjungit in en under pseudonym. Är Jörgen den enda som kan ligga etta på Englandslistan och vara deprimerad samtidigt? Hur firar man en Billboard-etta? Om oviljan att tävla i Melodifestivalen och varför han tillslut sa ja samt om Eurovisionlåten han tyckte blev "kass" på scenen. Hör också allt om hur det gick till när han fick det ärofyllda uppdraget att skriva en låt till Viktoria och Daniels kungliga bröllop. Vi snackar om var han förvarar alla priser, om samarbetet med Celine Dion, Jennifer Lopez och Agnetha Fältskog. Varför vill han inte att de nya ABBA-låtarna ska släppas? Hör också om hans utmattning, depression och om framtiden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

34. Jörgen Elofsson, del 1 av 2

Svensk poddpremiär för en av Sveriges största internationella låtskrivare! Jörgen Elofsson har haft 8 förstaplatser i England och 2 förstaplatser på den mytomspunna Billboardlistan i USA, blivit nominerad till en amerikansk Grammy, skrivit 17 Idolvinnarlåtar världen över, tävlat både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I den första delen hör du om hans egna okända artistkarriär som "Shane" och om hans långa samarbete med världsartister som Britney Spears och Westlife. Han berättar också om sin syn på svenska skatter och pengar. Vi snackar dyra mikrofoner och om hur man kan höra att en låt är en hit. Vad har han fått prioritera bort i livet på grund av hans val av yrke? Hör hans första intryck av Cheiron, rädslan för vad som händer i USA, hans viktiga möte med Simon Cowell, hur är det att ha så stor internationell framgång men ändå vara ganska okänd och vem sjunger Britney om i hans super-succé "Sometimes"?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

33. Linda Lampenius

Den internationella stjärnviolinisten som i utländsk media kallats "Bach-babe" gästar Hitfabriken. Hör om hennes första möte med fiolen och om hur hon började turnera världen runt vid 8 års ålder med fiolen som sångröst. Redan tidigt i livet drillades hon hårt i skolan och vittnar om fruktansvärd pennalism. Hon hör även idag om för hårda fiol-lärare verksamma i Stockholm och hur reagerar hon på berättelserna om sexövergrepp som kommit fram i media på hennes gamla skola Sibeliusakademin. Hon öppnar också upp om lärarövergrepp mot henne själv som hon fortfarande inte orkar prata om och rädslan att inte bli trodd. Du hör också sanningen om hur det är att leva på Playboy Mansion och om hennes utvik och sin privata relation med Hugh Hefner och sina 23 år av ätstörningar. Hon berättar också om sin miljon-fiol och om smärtorna, kräkningarna och ambulansfärden in till sjukhuset som ledde till operation, allt på grund av decennier av fiolspelande.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-12-05
Länk till avsnitt

32. Lili & Susie

Om hits, droger och porr. 80-tals-ikonerna i en stor intervju om hitsen, turnéerna och att vara sexobjekt. Hör om hur deras låtar testades av DJ:s på inneställen i Stockholm, om att blivit blåsta på låtskrivar-credits, att de kunde ha blivit en trio, om samarbetet med Bard/Håkansson/Norell och varför får systrarna ett långt skrattanfall av låten "Robert and Marie"? De berättar också hur dom kollat på porr för att komma i stämning för en inspelning, om att varva svenska och engelska på sina album, om att bli pålurad droger och om att blivit sexuellt antastade av skivbolagsdirektörer och om fansen som låg redo i deras loge. Du hör också om den 10 år långa perioden som knappt hördes alls och hur de återförenades.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-11-21
Länk till avsnitt

31. Ingela Pling Forsman

En prisad låtskrivarikon berättar om sina musikaliska samarbeten, Melodifestivalsvinster och om att översätta texter. Varför gillar hon att hitta på texter i duschen? Lånar hon av sig själv? Har hon haft skrivkramp? Och hör om den starka reaktionen när hon fick förlyssna på de nya ABBA-låtarna. Pling berättar om vilken text som var den svåraste att få fram, om att rädda livet på människor med sina texter, varför hon inte skrivit så mycket till Melodifestivalen senare år och är mycket hemlighetsfull om framtida medverkan i tävlingen. Hör också om svårigheten att översätta musikalen Cats, sitt långa samarbete med Lasse Holm, sin snuskigaste text, den oväntade låtsuccén hon kom på efter att tittat i en drinkbok och kontakten med Agnetha Fältskog.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-11-07
Länk till avsnitt

30. Lisa Miskovsky

Hör Lisa berätta om livet som turnérande artist världen över. Lyssnar hon verkligen på "allt", hur är det med dansband? Hur hjälpte Björn Skifs till att bota lite av Lisas stora scenskräck? Vi snackar om vikten att fira och styra upp efterfester, att passa in i en mall för hur man ska se ut som artist, om att bo i trappuppgångar i Kanada och samarbetet med Jocke Berg från Kent och om varför dom inte har någon kontakt idag. Hur gick det när Lisa gick ut själv i Stockholm? Hur var det att jobba med Max Martin och Rami på Cheiron när "Shape of my heart" skrevs för Backstreet Boys och hur illa är det med Lisas blödande stämband?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-10-24
Länk till avsnitt

29. Jennifer Brown

Om musiken som ursäkt att leva livet och om att vara snäll mot sig själv. "Sveriges souldrottning" Jennifer har en kometkarriär där hennes första platta genomsyrades av kända internationella låtskrivare och producenter. Framgången lät inte vänta och snart var hon på turné med spelningar världen över trots en för hög press på sig själv. Hör historien om super-hiten Tuesday Afternoon som gjorde succé i hela Europa men som aldrig fick blomma ut i USA. Hon berättar också om uppbrott som har fungerat som inspiration till många av hennes låtar. Vi pratar om att bo i USA och skriva musik, om sin inte helt okomplicerade relation till sin pappa som tillslut också blev en låt, psykologistudierna och ny musik på engelska som väntar på att få släppas.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-10-10
Länk till avsnitt

28. Tess Merkel - Alcazar

Om livet på de glittriga discoscenerna världen över. Men också om tiden innan genombrottet, om Alcazars bildande, alternativa bandnamn, om falskheten i branschen när den uträknade trion faktiskt levererade hits. Hör om hur det gick till när Magnus Carlsson joinade gruppen och om splittringar och pauser. Succéerna på scen hade också en baksida med tuffa perioder och trötthet som ett svart hål tills discobollen krackelerade. Hur friskt var det att sätta karriären framför vänner och familj? Hör Tess berätta om alla melloförsök och vilken låt hon gillar bäst och vilken som var "en hård bajskorv" att få ut. Hör också om rädslan och hemligheten i att vara med barn och om Alcazar finns idag och om hennes nya hemligas musikprojekt.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-09-26
Länk till avsnitt

27. Shirley Clamp

Shirleys karriär har kretsat kring Melodifestivalen. Och även om det var 15 år sedan hon var i final så är "Min Kärlek" och "Att Älska Dig" folkkära hits. Men innan framgångarna i Mello storsatsade Ace of Base-Ulf Ekberg på henne och två kollegor i bandet Metrix med singelsläpp och videoinspelning i Hollywood, men framgången uteblev helt. Shirley har också jobbat som demosångerska, hör om den fina kritiken från ingen mindre än Whitney Houston som är en av många världsstjärnor som hört Shirley sjunga. Du får också ta del av hyllningen till Pling Forsman, Eurovision-äventyret 2001 med Antique, att slå igenom stort men också om terapisessionerna och hennes låga period med prestationsångest och destruktivitet. Shirley berättar också varför hon är sur på Let´s Dance och jag ifrågasätter hur bra musikkritiker en 11 åring egentligen är.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-09-12
Länk till avsnitt

26. Kayo

Det var i Cheirons föregångare SweMix som Kayo skoningslöst gjorde sin första platta. Hör om livet med Denniz Pop och kreativiteten som flödade. Plattan med Orup gjorde henne känd och vinsten med Afrodite i Melodifestivalen 2002 gjorde henne folkkär. Men karriären har också kantats av kritik över sin nakenhet, sin hudfärg och kläder. Hör henne berätta om Disneys sjuka kontrakt när hon var Nala i Leijonkungen, hör den ratade demoversionen mello-vinnaren "Never Let It Go", hennes okända karriär som popsångerska i USA och om gruppterapin med Afrodite för att lösa knutarna i gruppen. Och vilken jättekänd svensk poplåt handlar om henne?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-08-29
Länk till avsnitt

Trailer: nypremiär 29 augusti

Nya program med det svenska musikundret! Hitfabriken har säsongspremiär 29 augusti.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-08-27
Länk till avsnitt

25. Min mamma Anna Book

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som fritt får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Anna Books dotter Felicia Book valt. Felicia är uppväxt på studiogolvet och vill visa upp en annan sida av sin mammas musik och musikalitet. Hör också om hennes relation med mamma och hur det är att leva i en påpassad familj där hon och familjen blivit utsatt för påhopp och näthat. Och varför skulle Felicia vara en bra manager för Anna..? Det blir också bebisspråk, jämförelser med Taylor Swift, dans med berusade finnar i Sigtuna och väntan på den stora balladen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-08-01
Länk till avsnitt

24. Min mamma Ann-Louise Hanson

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som fritt får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Ann-Louise Hansons dotter Josefin Glenmark valt. Josefin är uppväxt i föräldrarnas studio som hon hade som lekstuga. Hör också om deras relation idag och hur det är att jobba med sin mamma. Hur blev en sminkväska en bra barnvakt bakom scenen när mamma uppträdde? Josefin låter oss höra låtar som beskriver hennes släkt, om bortglömda samarbeten med Grammy-belönade artister och om avsaknaden av skandaler...fast lite får du höra om schismen som splittrade Glenmark-familjen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-07-18
Länk till avsnitt

23. Min pappa Tommy Körberg

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Tommy Körbergs son Anton Körberg valt. Anton är uppväxt i kulissen och berättar om hur det är att leva med en känd pappa, om att få försvara pappa på skolgården, om att i unga år vara med på jobbet kring musikalscenerna i London, och har han någongång själv testat att sjunga Anthem? Rent musikaliskt bjuder Anton på rock, funk, visa och lite snusk.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-07-04
Länk till avsnitt

22. Therese "Drömhus" Grankvist

Billboard-hits, världsturnéer, Top of the Pops, Miami-gigs och party, Melodifestivalen, på turné med Pussycat Dolls... Efter 12 år i London har Therese flyttat hem och blivit ett med 90-talet. Hör om äventyret som Drömhus, är hon lika nostalgisk som publiken? Innan Drömhus sjöng hon in radioreklam för Jörgen Elofsson, men det var med covern Vill Ha dig genombrottet var ett faktum. Hon berättar att hon tappade greppet om sin karriär men bara några år senare sjöng hon på en Billboard-dance songs-etta. Therese har tidigare berättat om sina vilda jobb-år med droger och festande. I Hitfabriken hör du mer om vad som ledde fram till det tuffa livet som internationell popstjärna. Men hör också om den starka kontrasten med en blyg tjej från Nässjö med jantelagen hängande över sig. Idag trivs hon bäst i gummistövlar.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-06-20
Länk till avsnitt

21. Molly Hammar

Vi gör en djupdykning i Mollys fantastiska röst; hur beskriver hon den, har den alltid låtit på samma sätt, hur vårdar hon den, hur upptäckte hon den? Hon berättar också om hur folk i skivindustrin är manipulativa, om allas önskan att hon ska göra den "stora balladen" och varför hon blev dumpad av skivbolaget. Molly berättar om sina två försök i Melodifestivalen och om varför hon stängt den dörren för gott. Du får veta varför det är viktigt att lyssna på olika sorters musik och hur det går till när man som artist "drar till LA", där hon festade med Ariana Grandes låtskrivare. Vi snackar också om hennes förtjusning för Danny, om sex i musiken, sexköp, det viktiga att slå internationellt och om varför har Molly så mycket alkohol på sin rider...

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-06-06
Länk till avsnitt

20. Peg Parnevik

Hör Peg om att vara 24 år och ha gjort sjukt mycket men ändå känna sig gammal och ha prestationsångest. Drömmarna om Madison Square Garden, Globen och Way Out West och viljan att signa med ett amerikanskt bolag. Hör hur hon spelade in sin första singel i Celine Dions studio, det gäller att ha kontakter. Hon avslöjar solo-planerna i Melodifestivalen som inte blev av, om stämbandsproblem och oron att tappa rösten, om varför hon valde Sony Music och hur mycket betyder hennes efternamn egentligen - eller är det kanske bara en börda? Kanske var det därför hon var helt anonym från början i den creddiga duon Gammal..?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-05-23
Länk till avsnitt

19. Mattias Andréasson

Hur många gånger har han funderat på ett artistnamn? Mattias närmar sig 40, hur mycket kris har man då som ex-pojkbandsartist? Vi snackar om att träna och utseendefixeringen i hans bransch. Han berättar också om sin stora nervositet, hur är det att vara nervös för allt? Hör hans okända samarbete med en sydkoreansk artist. Vi byter några ord om livet i Idol men framförallt hur det var i tiden med EMD som fick Mattias att ryta till mot skivbolaget mer än en gång. Och vad får man för relation till tjejer som pojkbands-stjärna? Du får också lite koll på hans nya liv som låtskrivare och producent med stora hits i bagaget till Danny, Albin Johnsén, Julia Adams, Kristin Amparo, Niello, Lisa Ajax, Jakob Karlberg m.fl. Vad innebär det ekonomiskt för "Din Soldat"-producenten att låten nu passerat 50 miljoner streams, och hör om hur dom fick slita för att få den släppt. Och så reder vi ut vad Opus hit egentligen heter.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2020-05-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.