Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hitfabriken

Hitfabriken

Journalisten Fredrik Ralstrand träffar det svenska musikundret.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/hitfabrikens

Avsnitt

37. Robin Stjernberg

Robin berättar om talangjakterna som ledde till pojkbandet What´s Up ihop med bl.a. Eric Saade och hur andraplatsen i Idol ledde till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Hör om hans ålderskris, att räkna får för att somna, varför han inte har några guld och platina-skivor uppsatta och om varför han kallar Nashville sitt andra hem. Men du får också höra om motgångar som när han "däckade" efter Eurovision och sov i två dagar efter hårt jobb i sin smala undernärda kropp som ledde till en kollaps, trots att han då bedyrade hur bra han mådde. Vi snackar om ytligheten i hans bransch och hur det känns att bli bedömd för sin yta och bli kallad "tjock". Hur har han lärt sig älska sig själv? Du får dessutom höra osläppta demoversioner och Robin premiärspelar en ny låt skriven i USA.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-13
Länk till avsnitt

36. Annika Ljungberg - f.d. Rednex

Hon har sålt miljoner skivor med Rednex, ett varumärke hon inte längre kan eller får kopplas samman med eftersom hon då riskerar stämning. Hör den osannolika historien om världshiten "Cotton Eye Joe" som gjorde succé som första låt och hur gruppen blev bannlysta i USA på grund av rasistanklagelser. De följande åren är hårt slit med turnéer och spelningar och Annika berättar om roliga minnen, t.ex. när fansen sliter av henne alla kläder under en sen spelning. Parallellt med den stora framgången har Annika också drabbats av svår motgång. Hon har blivit blåst på pengar, hon tog inte hand om sin kropp och har varit väldigt sjuk men trots det har hon vägrat att ställa in utan bara fortsatt. Hon har gråtit sig till sömns och när varumärket Rednex tillslut läggs ut på auktion bestämmer hon sig för att kalla sig Cotton Eye Joe. Hör också om Max Martins och Denniz Pops först samarbete i Rednex-låten "Wish You Where Here", om en märklig hotellvistelse med italienska maffian, om varför Eros Ramazzotti-samarbetet aldrig gavs ut, om hur hon hamnade i Baywatch, om Bert Karlssons försök att göra hennes till dansbandssångerska och hennes Melodifestivals-skräckresa som höll på att sluta med en rymning. Hon berättar också om hur dom blev diskade från "korrupta" rumänska Eurovision-uttagningen och om avtalet hon aldrig borde skrivit på. Och har Annika en magisk jätte-tomte hemma?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-30
Länk till avsnitt

35. Jörgen Elofsson, del 2 av 2

I del 2 får du höra mer om Jörgens två Billboard-ettor, hans deppighet och viljan att bli sedd av pappa, Men också om de många Idolvinnarlåtarna, kronprinsess-bröllopet och om nutida samarbeten och filmlåten han sjungit in en under pseudonym. Är Jörgen den enda som kan ligga etta på Englandslistan och vara deprimerad samtidigt? Hur firar man en Billboard-etta? Om oviljan att tävla i Melodifestivalen och varför han tillslut sa ja samt om Eurovisionlåten han tyckte blev "kass" på scenen. Hör också allt om hur det gick till när han fick det ärofyllda uppdraget att skriva en låt till Viktoria och Daniels kungliga bröllop. Vi snackar om var han förvarar alla priser, om samarbetet med Celine Dion, Jennifer Lopez och Agnetha Fältskog. Varför vill han inte att de nya ABBA-låtarna ska släppas? Hör också om hans utmattning, depression och om framtiden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

34. Jörgen Elofsson, del 1 av 2

Svensk poddpremiär för en av Sveriges största internationella låtskrivare! Jörgen Elofsson har haft 8 förstaplatser i England och 2 förstaplatser på den mytomspunna Billboardlistan i USA, blivit nominerad till en amerikansk Grammy, skrivit 17 Idolvinnarlåtar världen över, tävlat både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I den första delen hör du om hans egna okända artistkarriär som "Shane" och om hans långa samarbete med världsartister som Britney Spears och Westlife. Han berättar också om sin syn på svenska skatter och pengar. Vi snackar dyra mikrofoner och om hur man kan höra att en låt är en hit. Vad har han fått prioritera bort i livet på grund av hans val av yrke? Hör hans första intryck av Cheiron, rädslan för vad som händer i USA, hans viktiga möte med Simon Cowell, hur är det att ha så stor internationell framgång men ändå vara ganska okänd och vem sjunger Britney om i hans super-succé "Sometimes"?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-19
Länk till avsnitt

33. Linda Lampenius

Den internationella stjärnviolinisten som i utländsk media kallats "Bach-babe" gästar Hitfabriken. Hör om hennes första möte med fiolen och om hur hon började turnera världen runt vid 8 års ålder med fiolen som sångröst. Redan tidigt i livet drillades hon hårt i skolan och vittnar om fruktansvärd pennalism. Hon hör även idag om för hårda fiol-lärare verksamma i Stockholm och hur reagerar hon på berättelserna om sexövergrepp som kommit fram i media på hennes gamla skola Sibeliusakademin. Hon öppnar också upp om lärarövergrepp mot henne själv som hon fortfarande inte orkar prata om och rädslan att inte bli trodd. Du hör också sanningen om hur det är att leva på Playboy Mansion och om hennes utvik och sin privata relation med Hugh Hefner och sina 23 år av ätstörningar. Hon berättar också om sin miljon-fiol och om smärtorna, kräkningarna och ambulansfärden in till sjukhuset som ledde till operation, allt på grund av decennier av fiolspelande.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-05
Länk till avsnitt

32. Lili & Susie

Om hits, droger och porr. 80-tals-ikonerna i en stor intervju om hitsen, turnéerna och att vara sexobjekt. Hör om hur deras låtar testades av DJ:s på inneställen i Stockholm, om att blivit blåsta på låtskrivar-credits, att de kunde ha blivit en trio, om samarbetet med Bard/Håkansson/Norell och varför får systrarna ett långt skrattanfall av låten "Robert and Marie"? De berättar också hur dom kollat på porr för att komma i stämning för en inspelning, om att varva svenska och engelska på sina album, om att bli pålurad droger och om att blivit sexuellt antastade av skivbolagsdirektörer och om fansen som låg redo i deras loge. Du hör också om den 10 år långa perioden som knappt hördes alls och hur de återförenades.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-21
Länk till avsnitt

31. Ingela Pling Forsman

En prisad låtskrivarikon berättar om sina musikaliska samarbeten, Melodifestivalsvinster och om att översätta texter. Varför gillar hon att hitta på texter i duschen? Lånar hon av sig själv? Har hon haft skrivkramp? Och hör om den starka reaktionen när hon fick förlyssna på de nya ABBA-låtarna. Pling berättar om vilken text som var den svåraste att få fram, om att rädda livet på människor med sina texter, varför hon inte skrivit så mycket till Melodifestivalen senare år och är mycket hemlighetsfull om framtida medverkan i tävlingen. Hör också om svårigheten att översätta musikalen Cats, sitt långa samarbete med Lasse Holm, sin snuskigaste text, den oväntade låtsuccén hon kom på efter att tittat i en drinkbok och kontakten med Agnetha Fältskog.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-07
Länk till avsnitt

30. Lisa Miskovsky

Hör Lisa berätta om livet som turnérande artist världen över. Lyssnar hon verkligen på "allt", hur är det med dansband? Hur hjälpte Björn Skifs till att bota lite av Lisas stora scenskräck? Vi snackar om vikten att fira och styra upp efterfester, att passa in i en mall för hur man ska se ut som artist, om att bo i trappuppgångar i Kanada och samarbetet med Jocke Berg från Kent och om varför dom inte har någon kontakt idag. Hur gick det när Lisa gick ut själv i Stockholm? Hur var det att jobba med Max Martin och Rami på Cheiron när "Shape of my heart" skrevs för Backstreet Boys och hur illa är det med Lisas blödande stämband?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-24
Länk till avsnitt

29. Jennifer Brown

Om musiken som ursäkt att leva livet och om att vara snäll mot sig själv. "Sveriges souldrottning" Jennifer har en kometkarriär där hennes första platta genomsyrades av kända internationella låtskrivare och producenter. Framgången lät inte vänta och snart var hon på turné med spelningar världen över trots en för hög press på sig själv. Hör historien om super-hiten Tuesday Afternoon som gjorde succé i hela Europa men som aldrig fick blomma ut i USA. Hon berättar också om uppbrott som har fungerat som inspiration till många av hennes låtar. Vi pratar om att bo i USA och skriva musik, om sin inte helt okomplicerade relation till sin pappa som tillslut också blev en låt, psykologistudierna och ny musik på engelska som väntar på att få släppas.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-10
Länk till avsnitt

28. Tess Merkel - Alcazar

Om livet på de glittriga discoscenerna världen över. Men också om tiden innan genombrottet, om Alcazars bildande, alternativa bandnamn, om falskheten i branschen när den uträknade trion faktiskt levererade hits. Hör om hur det gick till när Magnus Carlsson joinade gruppen och om splittringar och pauser. Succéerna på scen hade också en baksida med tuffa perioder och trötthet som ett svart hål tills discobollen krackelerade. Hur friskt var det att sätta karriären framför vänner och familj? Hör Tess berätta om alla melloförsök och vilken låt hon gillar bäst och vilken som var "en hård bajskorv" att få ut. Hör också om rädslan och hemligheten i att vara med barn och om Alcazar finns idag och om hennes nya hemligas musikprojekt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-26
Länk till avsnitt

27. Shirley Clamp

Shirleys karriär har kretsat kring Melodifestivalen. Och även om det var 15 år sedan hon var i final så är "Min Kärlek" och "Att Älska Dig" folkkära hits. Men innan framgångarna i Mello storsatsade Ace of Base-Ulf Ekberg på henne och två kollegor i bandet Metrix med singelsläpp och videoinspelning i Hollywood, men framgången uteblev helt. Shirley har också jobbat som demosångerska, hör om den fina kritiken från ingen mindre än Whitney Houston som är en av många världsstjärnor som hört Shirley sjunga. Du får också ta del av hyllningen till Pling Forsman, Eurovision-äventyret 2001 med Antique, att slå igenom stort men också om terapisessionerna och hennes låga period med prestationsångest och destruktivitet. Shirley berättar också varför hon är sur på Let´s Dance och jag ifrågasätter hur bra musikkritiker en 11 åring egentligen är.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-12
Länk till avsnitt

26. Kayo

Det var i Cheirons föregångare SweMix som Kayo skoningslöst gjorde sin första platta. Hör om livet med Denniz Pop och kreativiteten som flödade. Plattan med Orup gjorde henne känd och vinsten med Afrodite i Melodifestivalen 2002 gjorde henne folkkär. Men karriären har också kantats av kritik över sin nakenhet, sin hudfärg och kläder. Hör henne berätta om Disneys sjuka kontrakt när hon var Nala i Leijonkungen, hör den ratade demoversionen mello-vinnaren "Never Let It Go", hennes okända karriär som popsångerska i USA och om gruppterapin med Afrodite för att lösa knutarna i gruppen. Och vilken jättekänd svensk poplåt handlar om henne?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-29
Länk till avsnitt

Trailer: nypremiär 29 augusti

Nya program med det svenska musikundret! Hitfabriken har säsongspremiär 29 augusti.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-27
Länk till avsnitt

25. Min mamma Anna Book

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som fritt får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Anna Books dotter Felicia Book valt. Felicia är uppväxt på studiogolvet och vill visa upp en annan sida av sin mammas musik och musikalitet. Hör också om hennes relation med mamma och hur det är att leva i en påpassad familj där hon och familjen blivit utsatt för påhopp och näthat. Och varför skulle Felicia vara en bra manager för Anna..? Det blir också bebisspråk, jämförelser med Taylor Swift, dans med berusade finnar i Sigtuna och väntan på den stora balladen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-01
Länk till avsnitt

24. Min mamma Ann-Louise Hanson

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som fritt får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Ann-Louise Hansons dotter Josefin Glenmark valt. Josefin är uppväxt i föräldrarnas studio som hon hade som lekstuga. Hör också om deras relation idag och hur det är att jobba med sin mamma. Hur blev en sminkväska en bra barnvakt bakom scenen när mamma uppträdde? Josefin låter oss höra låtar som beskriver hennes släkt, om bortglömda samarbeten med Grammy-belönade artister och om avsaknaden av skandaler...fast lite får du höra om schismen som splittrade Glenmark-familjen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-18
Länk till avsnitt

23. Min pappa Tommy Körberg

I Hitfabrikens sommarserie bjuder jag in barn till kända musiker som får välja ut sina favoritlåtar från sin förälders låtskatt. Hör vilka låtar Tommy Körbergs son Anton Körberg valt. Anton är uppväxt i kulissen och berättar om hur det är att leva med en känd pappa, om att få försvara pappa på skolgården, om att i unga år vara med på jobbet kring musikalscenerna i London, och har han någongång själv testat att sjunga Anthem? Rent musikaliskt bjuder Anton på rock, funk, visa och lite snusk.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-04
Länk till avsnitt

22. Therese "Drömhus" Grankvist

Billboard-hits, världsturnéer, Top of the Pops, Miami-gigs och party, Melodifestivalen, på turné med Pussycat Dolls... Efter 12 år i London har Therese flyttat hem och blivit ett med 90-talet. Hör om äventyret som Drömhus, är hon lika nostalgisk som publiken? Innan Drömhus sjöng hon in radioreklam för Jörgen Elofsson, men det var med covern Vill Ha dig genombrottet var ett faktum. Hon berättar att hon tappade greppet om sin karriär men bara några år senare sjöng hon på en Billboard-dance songs-etta. Therese har tidigare berättat om sina vilda jobb-år med droger och festande. I Hitfabriken hör du mer om vad som ledde fram till det tuffa livet som internationell popstjärna. Men hör också om den starka kontrasten med en blyg tjej från Nässjö med jantelagen hängande över sig. Idag trivs hon bäst i gummistövlar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-20
Länk till avsnitt

21. Molly Hammar

Vi gör en djupdykning i Mollys fantastiska röst; hur beskriver hon den, har den alltid låtit på samma sätt, hur vårdar hon den, hur upptäckte hon den? Hon berättar också om hur folk i skivindustrin är manipulativa, om allas önskan att hon ska göra den "stora balladen" och varför hon blev dumpad av skivbolaget. Molly berättar om sina två försök i Melodifestivalen och om varför hon stängt den dörren för gott. Du får veta varför det är viktigt att lyssna på olika sorters musik och hur det går till när man som artist "drar till LA", där hon festade med Ariana Grandes låtskrivare. Vi snackar också om hennes förtjusning för Danny, om sex i musiken, sexköp, det viktiga att slå internationellt och om varför har Molly så mycket alkohol på sin rider...

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-06
Länk till avsnitt

20. Peg Parnevik

Hör Peg om att vara 24 år och ha gjort sjukt mycket men ändå känna sig gammal och ha prestationsångest. Drömmarna om Madison Square Garden, Globen och Way Out West och viljan att signa med ett amerikanskt bolag. Hör hur hon spelade in sin första singel i Celine Dions studio, det gäller att ha kontakter. Hon avslöjar solo-planerna i Melodifestivalen som inte blev av, om stämbandsproblem och oron att tappa rösten, om varför hon valde Sony Music och hur mycket betyder hennes efternamn egentligen - eller är det kanske bara en börda? Kanske var det därför hon var helt anonym från början i den creddiga duon Gammal..?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-23
Länk till avsnitt

19. Mattias Andréasson

Hur många gånger har han funderat på ett artistnamn? Mattias närmar sig 40, hur mycket kris har man då som ex-pojkbandsartist? Vi snackar om att träna och utseendefixeringen i hans bransch. Han berättar också om sin stora nervositet, hur är det att vara nervös för allt? Hör hans okända samarbete med en sydkoreansk artist. Vi byter några ord om livet i Idol men framförallt hur det var i tiden med EMD som fick Mattias att ryta till mot skivbolaget mer än en gång. Och vad får man för relation till tjejer som pojkbands-stjärna? Du får också lite koll på hans nya liv som låtskrivare och producent med stora hits i bagaget till Danny, Albin Johnsén, Julia Adams, Kristin Amparo, Niello, Lisa Ajax, Jakob Karlberg m.fl. Vad innebär det ekonomiskt för "Din Soldat"-producenten att låten nu passerat 50 miljoner streams, och hör om hur dom fick slita för att få den släppt. Och så reder vi ut vad Opus hit egentligen heter.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-09
Länk till avsnitt

18. Robert Wells

Han har jobbat med Celine Dion, Lionel Richie och Michael Bolton bara för att nämna några. När andra blivit stora i Japan har Robert lyckats i Kina, dit han till och med blivit hämtad i privat-jet och uppträtt för som mest 73.000 i publiken. Hör om hans minnen från nu ökända Wuhan, om kinesiska mirakelmediciner och blev han drogad under en av sina många resor dit? Och hur är det med kinesiska pianister när det kommer till teknik och känsla? Han berättar också om när han tävlade för Vitryssland i Eurovision, vad är det med honom och diktaturer? Och hur mycket kan han kritisera Kina? Vi pratar också om vännernas avundsjuka, om att bli blåst i Lettland, sin relation till Tito Beltran idag och var klipper han sig. Han hinner också rikta svidande kritik både mot Melodifestivalen och musikutbudet i Sveriges Radio.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-25
Länk till avsnitt

17. Andreas Johnson

2020 är det 20 år sedan hans världshit Glorious tog sig in på - och toppade - den eftertraktade Englandslistan. Hör honom berätta hur låten kom till i en tvättstuga, om Max Martins kampanj när han fick höra den och om vardagen som världsartist. En vardag där han körde sig i botten och gav honom yrsel, svimningar och panikångest och 2 år där han inte gjorde någonting. Hör honom berätta om flykten utomlands bort från scenerna. Och vägen tillbaka. Vi snackar Mellolåtarna, hela One Love-fiaskot, att fylla 50 med marängsviss och nya musiken som är på väg. Hör också om hur det är att leva i ett generationsboende, Andreas bor ihop med svärmor..!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-11
Länk till avsnitt

16. Lotta Engberg

En av våra mest folkkära artister berättar om det slitiga livet som dansbands-stjärna till att byta till sittande publik. Hör om kärleken till livet som doa/körflicka/bakgrundssångerska och att hon vill jobba mer som det. Hur bra var egentligen översättningen av 4 Bugg och en Coca Cola? Och varför gör Carl Bildt henne starstruck? Hon berättar också om suget på att spela in ny musik och hon stänger inga dörrar till framtida Mellomedverkan... Detta avsnitt är en mash-up mellan Hitfabriken och min tvillingpodd TV-fabriken.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-28
Länk till avsnitt

15. Anna Book & Ronny Larsson, Mellofinaleftersnack 2020

Vi går igenom låt för låt från Melodifestivalens final 2020. Vi snackar också med Anna Book om hennes tävlingslåtar i Melodifestivalen genom tiderna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-13
Länk till avsnitt

Trailer: Christer Björkman i TV-fabriken

I min tvillingpodd TV-fabriken kan du nu höra ett avsnitt med Melodifestivalsbossen Christer Björkman. Hör om hans eget musikliv, om hans Melodifetivalslåtar men också om hans maktfaktor i branschen. Lyssna på Spotify, iTunes eller Acast, sök på TV-fabriken.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-07
Länk till avsnitt

14. Andreas Wijk

Om drömmen om USA och resan från köpcentrum och Bert Karlsson till att bli signad och uppbunden till en av världens mest kända musikproducenter RedOne och att tillslut hitta vägen ur ett skivkontrakt som höll honom låst i 7 år. Hör också om att orden influencer som fått en negativ klang. Om att leva livsstilen som artist men inte få jobba med det, satsningen på mode och livet som modell för stora internationella märken. Om Molly Sandéns ord som fick Andreas att söka sig ur kontraktet i LA. Om att han bryter på engelska och alla Mello-rykten; om förvåningen över varför han trots många försök inte varit med i Melodifestivalen. Och om gud och tron som var den som satte honom i branschen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-29
Länk till avsnitt

13. Martin Rolinski

BWO:s frontfigur berättar om fylle-vadet som tog honom till de stora scenerna runt Europa. Hur gick det egentligen till när Martin motvilligt träffade Alexander Bard för första gången? Vilken känd artist var egentligen tänkt som sångare i BWO? Och hör allt om Martins tävlande i Melodifestivalen. Hur gick det att sitta med smink och scenkläder på seriösa möten på Telia, kombinationen med seriösa studier på KTH och popstjärnelivet gjorde sig påminda. Hör om hur viktig ytan är, om nakenheten på scenen och i videos, om gayfansen som gjorde upprepade försök att omvända honom. Dessutom om dotterns hjärntumör som ritade om Martins karriärkarta artistmässigt och har han aldrig gått upp på scenen packad? Och vad gör han idag?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-15
Länk till avsnitt

12. Mendez

Lär känna artisten, alkoholisten och politikern Mendez som du aldrig hört honom förut. Från värstingläger, alkohol, återfall, droger och fängelse till de stora scenerna i Sverige och världen, egen realityshow i tv och livet som politiker i Chile och att vara kompis med presidenten. Mycket tackvare Rob?n?Raz och Ola Håkansson. Hör om hur hans tidiga mål att visas på MTV, om att Adrenaline borde vunnit Melodifestivalen 2002 och om hans "stora vinnarlåt" 2020. Men också om låten han gjorde till Chile-presidenten Michelle Bachelets valkampanj, om mutförsöken mot honom som politiker och om hur ingen trodde på Razor Tounge.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-01
Länk till avsnitt

11. Papa Dee

12 år efter misshandelsdomen. Papa Dee berättar om vad som hände men framförallt hur det påverkade hans karriär. Vad gjorde han månaden han satt i häktet isolerad, varför lämnade han landet och blev en eremit? Hör också om hans hjärta som gick sönder mitt i krisen. Men mest pratar vi om hans fantastiska karriär som artist. Hör om hur han snabbt blev signad och hitsen flög över världen. Hör om samarbetet med Denniz Pop och Max Martin i den legendariska Cheiron-studion. Han avslöjar att han först testade att sjunga in en av Backstreet Boys stora hits och om dieten pasta och köttbullar i de ikoniska lokalerna. Papa Dee berättar också om sin tävlan i Melodifestivalen 2005; saboterade SVT medvetet för honom? Du får också veta vad han gör idag och hur Papa Dee är som pappa.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-18
Länk till avsnitt

10. Lasse Holm

Lasse berättar varför han lämnade musik/skivindustrin och gick över till event. Hör även om hur han påverkats negativt av de hårda sågningarna i pressen, men även om hyllningen av bl.a. Max Martin. Hör om det konfliktfyllda samarbetet med Torgny Söderberg och vad har han för relation till Bert egentligen? Varför drog han tillbaka en låt i Melodifestivalen 1998? Och hur nära var han att tävla med Carola i Mello 2020? Kan han fortfarande skriva en mello-vinnare? Du hör även om alkoholproblemen under Diggiloo-turnén som fick Lasse att se rött och så hör du ett stort avslöjande om ett nytt stort projekt som har premiär i Göteborg 2021.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-04
Länk till avsnitt

09. Siw Malmkvist

En levande legend gästar Hitfabriken. Har hon koll på #metoo? Vi går igenom hennes mello-låtar, pratar om skammen att vara för dyr för folkparkerna, om irritationen på Lill-Babs när hon tog över för mycket, om att trilla rakt in i kungens famn och att vara över 80 och omsätta 1 miljon årligen. Hon berättar också om vad som hände när hon ramlade baklänges rakt in i trummorna på scenen. Vi snackar Kurt Olsson, Tyskland, skatteflykt och att ryta ifrån när det behövs. Och när är tiden rätt att avsluta en så framgångsrik karriär som hennes?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-21
Länk till avsnitt

08. Superstjärna i Thailand - Jonas Anderson

Ett avsnitt med kanske den mest kända svensken i Thailand med hundratusentals skivor sålda. Efter 9 album, priser och utmärkelser är han en av landets mest kända sångare med sin musikstil som kallas lookthung. Han har uppträtt över hela världen och som mest stått framför 100.000 personer i publiken. Hör om Jonas resa från Värmland till Thailand, om hur han lärde sig språket, hur han hamnade på scenen och om vad har han för framtida drömmar och projekt, snart firar han 20 år som artist i Thailand. Hör också om hans relation till den nu avlidna kungen Rama IX om hur märker han av sitt kändisskap och vad han känner när han går in på Ikea.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-07
Länk till avsnitt

07. Pandora

Pandora har sålt 6 miljoner skivor över hela världen. En av de svenska soloartister som sålt mest genom alla tider. Invald i Swedish Music Hall of Fame. Vi pratar om hur hon misstrivdes som refrängsångerska, om hennes bus med Leila K och att beta av terapeuter och advokater genom åren. Pandora berättar också om Kylie Minogues låtstöld och gjorde hennes låt till en världshit och om hur sur hon var efteråt. Hör också om ensamresorna till Japan där Pandora varit över 20 gånger. Öppenhjärtligt berättar hon också om skräcken och rädslan på Melodifestivalen. Jag frågar också om domen om skattebrott, hör om första mötet med polisen och om när hon gjorde samhällstjänst. För första gången berättar hon om att bli frälst, själavård, sitt vuxendop och att tro på Jesus.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-23
Länk till avsnitt

06. Günther

Champagne, love, sex and respect! I sexualitetens och musikens tjänst i 17 år. Hör Günthers (eller Mats Söderlund som han egentligen heter) första längre intervju på svenska. Vem är Mats och vem är Günther? Under sin karriär har han uppträtt i upp till 18 länder, är på resande fot 250 dagar om året, Hör om egna gig i LA och i Ryssland. Och om straighta killar som vill ?go gay for Günther?. Mats berättar om sin integritet och givetvis allt om hur hans superhits skapades. Hur är Samatha Fox att jobba med och blev han besviken över att inte gå vidare i Melodifestivalen? Och har Günther fått det erkännande han förtjänar i Sverige?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-09
Länk till avsnitt

05. Dilba

Hör om hur hon höll på att ge upp när debutplattan släpptes och hon hade krismöten med skivbolaget. Hon berättar hur kändisskapet ledde till att hon drabbades av paranoia och blev folkskygg och gick in i väggen och inte kunde gå upp ur sängen eller ens svara i telefon. Om samarbetet med Rusta och hur det är att sälja sig till kapitalet. Hör om Melloäventyret om beefen med Bert Karlsson och utpressningen från producenten bakom tävlingslåten som hamnade i tingsrätten. Dessutom om hennes intima möte med Stevie Wonder. Vad gör Dilba nuförtiden, hon har bytt jobb och bransch. Det här är Dilbas podd-premiär.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-26
Länk till avsnitt

04. Andreas Moe

Avicii-sångaren Andreas Moe i en längre intervju om sin egen musik och alla samarbeten så som Smith & Tell, Darin, Tiesto, John Meyer, John de Sohn m.fl. Hör den okända Avicii-låten med text av Andreas som han sjöng in men som bara släpptes instrumentalt. Dessutom: allt om Avicii-världshiten Fade Into Darkness som han sjunger och spelade in ensam i en studio i London med en mycket speciell inspelningsteknik. Hör också varför han pissar på den kommunala musikskolan, om att sjunga på många EDM-hits utan att det är hans musikstil, om varför vi svenskar är så bra på musik och stoltheten att sälja guld med en låt han skrivit och sjungit själv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-12
Länk till avsnitt

03. Da Buzz-Annika Thörnquist

Hur är det att åka jorden runt på en helg och att inte tacka nej till några gig? Hör hur hon hittade sin Da Buzz-röst. Annika berättar om klivet ut ur pingstkyrkan och om sina politiska grubblerier. Om mötena med fanet Fredrik Reinfeld och om hennes stående inbjudan till Rosenbad. Hör om osämjan i gruppen inför Melodifestivalen och om varför Annika inte ville vara med, istället för att njuta låg hon på hotellrummet och grät. Dessutom: skivbolagens viktkrav och utseende-hets, om märkliga spelningar i Ryssland och om varför Da Buzz idag är en duo. Och hur påverkade den illegala nedladdningen gruppen?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-28
Länk till avsnitt

02. Oscar Enestad

Han är bara 22 år och har redan uppträtt på Ullevi, sålt ut Globen, tävlat 2 gånger i Melodifestivalen, varit på flera turnéer och fått skivkontrakt i USA. Oscar berättar om varför han ogärna kallar sig för artist, om känslan när han signades i USA, om att lite på sin magkänsla och inte styras av andra. Hur är det att dela scen med Justin Bieber? Hur påverkar hans kärleksrelation hans karriär? Varför duschar han så ofta och är han dålig på att byta kalsonger? Och varför håller han sig helst borta från sociala medier? Hör också om hur han blev del i FO&O, om hela Mello-resan och varför han inte vill åka på Diggeloo-turné.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-14
Länk till avsnitt

01. Meja

I premiäravsnittet berättar Meja om varför hon fick 0 (noll!) kronor för världs-hiten med Ricky Martin och hur det kommer sig att miljonerna från hitsen idag är borta och hur hon belånade huset för konsten. Och varför tackade hon nej till USA-lansering? Hör hur hennes stora hit "All 'bout the money" kom till. Och om turnéerna i USA och Japan och om att hon precis som på 90-talet puttar ner både Madonna och Celine Dion från listorna där. Hon berättar också hur hon upptäckte Robyn. Och så snackar vi Julio Iglesias.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-31
Länk till avsnitt

Hitfabriken - premiär 31 augusti

Radiofabriken blir Hitfabriken, premiär 31 augusti. Sverige får därmed en ny podd om musik. Vilka är personerna bakom "det svenska musikundret"? Välkommen att prenumerera och följ Hitfabriken på Instagram för mer material.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-23
Länk till avsnitt

Radiofabriken #18. Kim Kärnfalk, P4 Väst

Den här veckan pratar vi, på lyssnarnas begäran, om modern lokalradio. Jag åkte till en av landets modernaste radiostationer: P4 Väst i Uddevalla. Min gamla "hemma-station" och som i sina nyrenoverade lokaler sänder radio helt utan reglar. Kim Kärnfalk jobbar som programledare och berättar om sin radioresa från Radio 1, P4 Stockholm och om att flytta hem till Uddevalla. Du får höra om bråken med Gert Fylking som ledde till att hon hamnade i radio och om känslan att "komma hem" yrkesmässigt. Men är det nån lap dance på P4, och varför hamnar många kvinnor i side-kick-rollen som ordningskvinnan eller "mamman" till en tokig man? Vi pratar också om tillit på jobbet och om hur man gör modern lokalradio ihop med lyssnarna, och hur den enkla nya tekniken funkar. Och är hon en diva?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-07-28
Länk till avsnitt

Radiofabriken #17. Kristoffer Triumf, Värvet

Över 70 miljoner(!) nedladdningar och över 400 avsnitt senare har han byggt upp Värvet till Sveriges största intervju-podd. Han har till och med tatuerat in Värvet på överarmen, hör vem som designade den. Du hör också hela berättelsen om hur Värvet föddes och vilka utmaningar han ser framåt för att hålla podden igång trots konkurrens. Och varför ställer han inte fler kritiska frågor? Är goda relationer med sin gäst viktigare än hårda frågor? Hör också om hur han bokar gäster, vilka han fortfarande inte fått träffa och vad han har för taktik för att få dom gäster han önskar. Jakten på en ny poddstudio är igång, vad händer med hans kända ateljé i Vällingby? Och hur ser han på framtiden för podcast-branschen, är det nåt väsentligt som vi helt missat?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-07-21
Länk till avsnitt

Radiofabriken #16. Sommar i P1 - Bibi Rödöö, programchef

Sommarens största program; Sommar i P1, har ca 1 miljon lyssnare dagligen. Högsta bossen för programmet heter Bibi och har jobbat i 22 år med att göra Sommar till hela Sveriges sommartradition. För att hålla allt hemligt sitter Bibi inburad i en bunker i Radiohuset, men varför är allt så hemligt? Och hör om när redaktionen drabbades av en stor läcka. Hur blir man egentligen en Sommar-värd? Bibi berättar även om vilka tre personer som skulle sommarprata i år men som dessvärre gick bort under året. Hur mycket får en sommarvärd ta ut svängarna och vad får dom betalt? Och kan man bli censurerad? Hur mycket rabalder kan det bli om Jesus, en av de största skandalerna genom tiderna. Och varför blir det plötsligt så känsligt när vi pratar om kungafamiljen? Och hur många trasiga barndomsminnen orkar publiken höra?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-06-09
Länk till avsnitt

Radiofabriken #15. Ljudboksproduktion - Katarina Ewerlöf, skådespelare

Denna prisbelönta ljudboksinläsaren har flera hundra verk på sin meritlista. Hon är en av Sveriges mest anlitade inläsare av ljudböcker. Hur kan hon känna obehag av sin egen röst? Katarina berättar hur ett uppdrag går till och om reaktioner hon får på stan, om den viktiga kontakten med sin publik. Men vad skiljer hennes jobb i ljudstudion från jobbet på teaterscenen? Hör henne berätta om hur lång tid tar att läsa in 800 sidor och träffar hon någonsin författaren till boken hon läser? Varför har hon så svårt att inte jobba på semestern, kan det vara hennes stora teknikintresse? Katarina har två egna studios. Varför ska man unna sig en Dostojevskij? Och vad gör kommersialiseringen? av branschen?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-05-26
Länk till avsnitt

Radiofabriken #14. Annika Lantz - P1

Hon har gjort stor succé i det mesta hon gjort, men hon har också haft mycket tuffa perioder på jobbet. Hon berättar om utbrändheten, pressen, superkriser med chefer och att bli utrullad från jobbet i rullstol och inte bli välkomnad. Annika berättar också om sin känsla av att inte längre vara "ung och lovande" och om terapi- och coachningssamtalen, detta i en period där hon känt sig missuppfattad och inte tillräckligt sedd. Hur mycket prestige har hon i jobbet och hur väl tar SR hand om sina medarbetare? Men också om nya roliga projektet "Kära Annika" i P1 och om jobbet som utbildare för chefer och medarbetare. Har hon journalistikutbildnings-ångest? Och jag ställer mig frågan om var hon känner sig hemma och är penisen erigerad eller inte? Och hur kan en stor profil som hon känna sig "svindålig" på att löneförhandla?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-05-12
Länk till avsnitt

Radiofabriken #13. Richard Herrey - Star FM

Den här veckan pratar jag radiopolitik med Star FM:s-morgonprogramledare och Moderaternas riksdagskandidat Richard Herrey. Varför tycker han att framtiden har sprungit förbi public service och att verksamheten kan bantas något otroligt? Han vill se en "radikal uppdatering". Men hur mycket tycker han att public service-bolagen ska bantas och får SR ha kvar sina 4 FM-kanaler? Richard vill också se en hårdare politisk styrning för utdelning av tillstånd till de kommersiella kanalerna. Sen snackar vi digitalradio och erfarenheter av skillnader mellan MTG, Bauer och SR som han hunnit med att jobba med de senaste 7 åren. Richard berättar också om saknaden av Sveriges Radio och om hans splittrade vardag med stress och panik som en bra känsla.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-04-28
Länk till avsnitt

Radiofabriken #12. Fröken Ur - Johanna Hermann Lundberg

Johanna jobbar som speaker och programledare i radio. Hon är "Fröken Ur" i Sverige och hörs i många telefonväxlar som hos Telia och Skatteverket och är på så sätt en del av samhället. Hör ALLT om Fröken Ur-jobbet. Hur gick inspelningen till? Hur mycket pengar fick hon? Men också om den stolthet hon känner över sina röstjobb. Hon berättar också om hur hon kombinerar jobb inom public service med reklamjobb. Hon ger sig in i den eviga debatten om LAS och berättar stolt om hennes arbete för Fi. Och varför hon borde ha startat sin egen sexlinje. Hur igenkänd blir hon och när märkte hon att hon hade en bra röst? Hör om guldåren runt år 2000 då hon jobbade mycket men också bröt ihop två gånger om året som nyskild småbarnsmamma. Och om drömmen om att bli en elak häxa.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-04-14
Länk till avsnitt

Radiofabriken #11. Täppas Fogelberg - P1

"Monsterhybriden mellan Tellemar och Siewert Öholm": Ring P1-profilen Täppas Fogelberg är veckans gäst. Hör om hans sjukliga dragning till frikyrkopredikningar i närradion, om varför han väljer bort syntolkade program i tv, om de stående fika-leveranserna studion, om ängsligheten på SR och om att bli satt i karantän. Givetvis pratar vi om Granskningsnämnden och vad som händer om man blir fälld där. Och hur det är att ta hand om besvärliga samtal i direktsändning, om lyssnarnas hatkärlek till honom och hur det känns att vara illa omtyckt och få bajs hemskickat på posten. Och är han en skamfläck för SR? Låter han homosexuell? Dessutom om hur det känns att ha kungen som lyssnare.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-03-31
Länk till avsnitt

TRAILER: Laila Bagge i TV-fabriken

TRAILER: I veckans avsnitt av min tvillingpodd TV-fabriken hör du mitt möte med radio OCH tv-profilen Laila Bagge.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-03-25
Länk till avsnitt

Radiofabriken #10. Grammofonarkivet - Roger Björkman, SRF

Hur många skivor finns det i ett av världens största arkiv för musik? Roger Björkman är gruppledare för Grammofonarkivet som fyller 90 år i år och som ägs gemensamt av SVT, SR och UR. Hur sorteras skivsamlingen? Vad saknas? Vad är "operation: stenkaka"? Vad händer om en skiva hamnar på fel plats? Hur många nya låtar registreras varje dag? Hör om storhetstiden på 70-80-talet och nedbemanningen från 2004. Du hör dessutom allt om den stora digitaliseringen och om framtiden. Och hur länge håller en LP och CD-skiva? Roger tar också död på två myter om arkivet, stämmer det att SR censurerar musik?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-03-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.