Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hitfabriken

Hitfabriken

Radiofabriken blir Hitfabriken. Journalisten Fredrik Ralstrand träffar det svenska musikundret.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/hitfabrik1

Avsnitt

02. Oscar Enestad

Han är bara 22 år och har redan uppträtt på Ullevi, sålt ut Globen, tävlat 2 gånger i Melodifestivalen, varit på flera turnéer och fått skivkontrakt i USA. Oscar berättar om varför han ogärna kallar sig för artist, om känslan när han signades i USA, om att lite på sin magkänsla och inte styras av andra. Hur är det att dela scen med Justin Bieber? Hur påverkar hans kärleksrelation hans karriär? Varför duschar han så ofta och är han dålig på att byta kalsonger? Och varför håller han sig helst borta från sociala medier? Hör också om hur han blev del i FO&O, om hela Mello-resan och varför han inte vill åka på Diggeloo-turné.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-14
Länk till avsnitt

01. Meja

I premiäravsnittet berättar Meja om varför hon fick 0 (noll!) kronor för världs-hiten med Ricky Martin och hur det kommer sig att miljonerna från hitsen idag är borta och hur hon belånade huset för konsten. Och varför tackade hon nej till USA-lansering? Hör hur hennes stora hit "All 'bout the money" kom till. Och om turnéerna i USA och Japan och om att hon precis som på 90-talet puttar ner både Madonna och Celine Dion från listorna där. Hon berättar också hur hon upptäckte Robyn. Och så snackar vi Julio Iglesias.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-31
Länk till avsnitt

Hitfabriken - premiär 31 augusti

Radiofabriken blir Hitfabriken, premiär 31 augusti. Sverige får därmed en ny podd om musik. Vilka är personerna bakom "det svenska musikundret"? Välkommen att prenumerera och följ Hitfabriken på Instagram för mer material.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-23
Länk till avsnitt

Radiofabriken #18. Kim Kärnfalk, P4 Väst

Den här veckan pratar vi, på lyssnarnas begäran, om modern lokalradio. Jag åkte till en av landets modernaste radiostationer: P4 Väst i Uddevalla. Min gamla "hemma-station" och som i sina nyrenoverade lokaler sänder radio helt utan reglar. Kim Kärnfalk jobbar som programledare och berättar om sin radioresa från Radio 1, P4 Stockholm och om att flytta hem till Uddevalla. Du får höra om bråken med Gert Fylking som ledde till att hon hamnade i radio och om känslan att "komma hem" yrkesmässigt. Men är det nån lap dance på P4, och varför hamnar många kvinnor i side-kick-rollen som ordningskvinnan eller "mamman" till en tokig man? Vi pratar också om tillit på jobbet och om hur man gör modern lokalradio ihop med lyssnarna, och hur den enkla nya tekniken funkar. Och är hon en diva?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-28
Länk till avsnitt

Radiofabriken #17. Kristoffer Triumf, Värvet

Över 70 miljoner(!) nedladdningar och över 400 avsnitt senare har han byggt upp Värvet till Sveriges största intervju-podd. Han har till och med tatuerat in Värvet på överarmen, hör vem som designade den. Du hör också hela berättelsen om hur Värvet föddes och vilka utmaningar han ser framåt för att hålla podden igång trots konkurrens. Och varför ställer han inte fler kritiska frågor? Är goda relationer med sin gäst viktigare än hårda frågor? Hör också om hur han bokar gäster, vilka han fortfarande inte fått träffa och vad han har för taktik för att få dom gäster han önskar. Jakten på en ny poddstudio är igång, vad händer med hans kända ateljé i Vällingby? Och hur ser han på framtiden för podcast-branschen, är det nåt väsentligt som vi helt missat?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-21
Länk till avsnitt

Radiofabriken #16. Sommar i P1 - Bibi Rödöö, programchef

Sommarens största program; Sommar i P1, har ca 1 miljon lyssnare dagligen. Högsta bossen för programmet heter Bibi och har jobbat i 22 år med att göra Sommar till hela Sveriges sommartradition. För att hålla allt hemligt sitter Bibi inburad i en bunker i Radiohuset, men varför är allt så hemligt? Och hör om när redaktionen drabbades av en stor läcka. Hur blir man egentligen en Sommar-värd? Bibi berättar även om vilka tre personer som skulle sommarprata i år men som dessvärre gick bort under året. Hur mycket får en sommarvärd ta ut svängarna och vad får dom betalt? Och kan man bli censurerad? Hur mycket rabalder kan det bli om Jesus, en av de största skandalerna genom tiderna. Och varför blir det plötsligt så känsligt när vi pratar om kungafamiljen? Och hur många trasiga barndomsminnen orkar publiken höra?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-09
Länk till avsnitt

Radiofabriken #15. Ljudboksproduktion - Katarina Ewerlöf, skådespelare

Denna prisbelönta ljudboksinläsaren har flera hundra verk på sin meritlista. Hon är en av Sveriges mest anlitade inläsare av ljudböcker. Hur kan hon känna obehag av sin egen röst? Katarina berättar hur ett uppdrag går till och om reaktioner hon får på stan, om den viktiga kontakten med sin publik. Men vad skiljer hennes jobb i ljudstudion från jobbet på teaterscenen? Hör henne berätta om hur lång tid tar att läsa in 800 sidor och träffar hon någonsin författaren till boken hon läser? Varför har hon så svårt att inte jobba på semestern, kan det vara hennes stora teknikintresse? Katarina har två egna studios. Varför ska man unna sig en Dostojevskij? Och vad gör kommersialiseringen? av branschen?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-26
Länk till avsnitt

Radiofabriken #14. Annika Lantz - P1

Hon har gjort stor succé i det mesta hon gjort, men hon har också haft mycket tuffa perioder på jobbet. Hon berättar om utbrändheten, pressen, superkriser med chefer och att bli utrullad från jobbet i rullstol och inte bli välkomnad. Annika berättar också om sin känsla av att inte längre vara "ung och lovande" och om terapi- och coachningssamtalen, detta i en period där hon känt sig missuppfattad och inte tillräckligt sedd. Hur mycket prestige har hon i jobbet och hur väl tar SR hand om sina medarbetare? Men också om nya roliga projektet "Kära Annika" i P1 och om jobbet som utbildare för chefer och medarbetare. Har hon journalistikutbildnings-ångest? Och jag ställer mig frågan om var hon känner sig hemma och är penisen erigerad eller inte? Och hur kan en stor profil som hon känna sig "svindålig" på att löneförhandla?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-12
Länk till avsnitt

Radiofabriken #13. Richard Herrey - Star FM

Den här veckan pratar jag radiopolitik med Star FM:s-morgonprogramledare och Moderaternas riksdagskandidat Richard Herrey. Varför tycker han att framtiden har sprungit förbi public service och att verksamheten kan bantas något otroligt? Han vill se en "radikal uppdatering". Men hur mycket tycker han att public service-bolagen ska bantas och får SR ha kvar sina 4 FM-kanaler? Richard vill också se en hårdare politisk styrning för utdelning av tillstånd till de kommersiella kanalerna. Sen snackar vi digitalradio och erfarenheter av skillnader mellan MTG, Bauer och SR som han hunnit med att jobba med de senaste 7 åren. Richard berättar också om saknaden av Sveriges Radio och om hans splittrade vardag med stress och panik som en bra känsla.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-28
Länk till avsnitt

Radiofabriken #12. Fröken Ur - Johanna Hermann Lundberg

Johanna jobbar som speaker och programledare i radio. Hon är "Fröken Ur" i Sverige och hörs i många telefonväxlar som hos Telia och Skatteverket och är på så sätt en del av samhället. Hör ALLT om Fröken Ur-jobbet. Hur gick inspelningen till? Hur mycket pengar fick hon? Men också om den stolthet hon känner över sina röstjobb. Hon berättar också om hur hon kombinerar jobb inom public service med reklamjobb. Hon ger sig in i den eviga debatten om LAS och berättar stolt om hennes arbete för Fi. Och varför hon borde ha startat sin egen sexlinje. Hur igenkänd blir hon och när märkte hon att hon hade en bra röst? Hör om guldåren runt år 2000 då hon jobbade mycket men också bröt ihop två gånger om året som nyskild småbarnsmamma. Och om drömmen om att bli en elak häxa.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-14
Länk till avsnitt

Radiofabriken #11. Täppas Fogelberg - P1

"Monsterhybriden mellan Tellemar och Siewert Öholm": Ring P1-profilen Täppas Fogelberg är veckans gäst. Hör om hans sjukliga dragning till frikyrkopredikningar i närradion, om varför han väljer bort syntolkade program i tv, om de stående fika-leveranserna studion, om ängsligheten på SR och om att bli satt i karantän. Givetvis pratar vi om Granskningsnämnden och vad som händer om man blir fälld där. Och hur det är att ta hand om besvärliga samtal i direktsändning, om lyssnarnas hatkärlek till honom och hur det känns att vara illa omtyckt och få bajs hemskickat på posten. Och är han en skamfläck för SR? Låter han homosexuell? Dessutom om hur det känns att ha kungen som lyssnare.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-31
Länk till avsnitt

TRAILER: Laila Bagge i TV-fabriken

TRAILER: I veckans avsnitt av min tvillingpodd TV-fabriken hör du mitt möte med radio OCH tv-profilen Laila Bagge.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-25
Länk till avsnitt

Radiofabriken #10. Grammofonarkivet - Roger Björkman, SRF

Hur många skivor finns det i ett av världens största arkiv för musik? Roger Björkman är gruppledare för Grammofonarkivet som fyller 90 år i år och som ägs gemensamt av SVT, SR och UR. Hur sorteras skivsamlingen? Vad saknas? Vad är "operation: stenkaka"? Vad händer om en skiva hamnar på fel plats? Hur många nya låtar registreras varje dag? Hör om storhetstiden på 70-80-talet och nedbemanningen från 2004. Du hör dessutom allt om den stora digitaliseringen och om framtiden. Och hur länge håller en LP och CD-skiva? Roger tar också död på två myter om arkivet, stämmer det att SR censurerar musik?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-17
Länk till avsnitt

Radiofabriken #9. Martina Thun

Om gråt, skrik och tandagnisslan under de första åren i Morgonpasset i P3. Hör om hur det kunde smälla till ordentligt mellan kollegorna som kunde bli ovänner, bli sura, börjat gråta, låsa in sig på toa mitt under sändning. Martina berättar om den då ovanliga övergången från kommersiella radion till public service och om hur Morgonpasset-kollegorna blivit hennes familj. Du hör också om åren där hon funderat på att sluta och om vad hon ska göra nu när hon lämnat P3.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-03
Länk till avsnitt

Radiofabriken #8. Margita Boström - Asienkorrespondent Ekot

Hur bevakar man 40 länder man ska kunna allt om? Den här veckan hälsar jag på hos Sveriges Radios Asienkorrespondent stationerad i en hård militärdiktatur som berättar om det vilda korre-livet med förföljning, biljakter, gömda sim-kort i bh:n och om att alltid vara i tjänst. Hör också om säkerheten och de hemliga utbildningarna och hur det var att ta över efter Nils Horner. Margita berättar också om det farligaste i hennes jobb, trafiken och om att vara lite "ris-trött". Hör också om hennes förmåner och om att varje år tjäna mångmiljonbelopp - i bath.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-02-17
Länk till avsnitt

Radiofabriken #7. Lyssnarsiffror - Jakob Bjur, Sifo

ALLT om siffrorna hela radiobranschen är beroende av. Hör om hur man mäter lokal lyssning, rikslyssning och digitalt. Hur mycket koll tror han att radiofolket har på hur lyssnarmätningar går till? Kan man kalla P4 en rikskanal eftersom dom inte sänder samma innehåll i hela landet? Hur säkra är egentligen siffrorna och hur många lyssnare motsvarar en "people meter"? Och så ställer jag den smått filosofiska frågan om det är skillnad att höra och att lyssna på radio.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-02-03
Länk till avsnitt

Radiofabriken #6. Josefin Crafoord - Svensk Pop/Mix Megapol

Josefin berättar om sitt radioliv, bl.a. om den stora besvikelsen på Sveriges Radio efter sin röriga och ensamma tid där. Men också om att jobba med sin stora idol Annika Lantz och att lura pressen genom att ljuga. Du hör om hela resan med "Vakna med The Voice" och att jobba med snodda P4-idéer till kommersiell radio. Hon berättar också om osäkerheten för framtiden och att dricka alkohol under inspelningar.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-01-20
Länk till avsnitt

Radiofabriken #5. Tina Mehrafzoon - P3

Tina leder i år för fjärde gången musikgalan P3 Guld. Hör om alla förberedelser kring kläder och hur hon laddar upp och vad står på hennes rider? Hon berättar om hur hennes öron och hörsel påverkas av att jobba med musik. Om att vara lika rädd om hörseln som rösten. ?Om hennes break downs där hon inte klarar av att lyssna på musik, där hon hatar allt. Och hör om hennes okända tid på Uppdrag Granskning. Och om det sjuka i att ha tävlat i På Spåret. Och hur coolt är det att jobba på P3 idag?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-01-06
Länk till avsnitt

Radiofabriken #4. Charlotte Lauterbach - Lugna Favoriter

Hur kombinerar man reklamjobb med jobb på Sveriges Radio? Charlotte (Megapols första programledare!) är verkligen en slitvarg, har sänt på nästan alla radiostationer i landet. ?Du hör om hennes kärlek till public service. Och om hur mediebolagen tar hand om sina vikarier som lever ett utsatt och tufft liv. Och om hennes nya projekt som poddare. Hör också om hennes flirtiga programledarstil och om hennes många andra röstjobb, bl.a som rösten utåt för Rusta. Och Och kan Charlotte räkna?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2017-12-23
Länk till avsnitt

Radiofabriken #3. Marianne Hasslow - Ekot

Veckans gäst har ett känt namn och miljonpublik varje dag men är ingen man känner jätteväl. Hör allt om den råa jargongen på jobbet mellan sändningarna, kärleken till den gröna lampan, hur hon förbereder en Eko-sändning, om alla journalister är vänster och hur det påverkar henne att alltid behöva tänka på sin och SRs trovärdighet. Hon berättar också om irritationen innan sändning, om Ekot i beredskapsläge och de hemliga studiorna och varför hon bara åker hiss på helgen.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2017-12-09
Länk till avsnitt

Radiofabriken #2. Gry Forssell - Mix Megapol

Gry är Sveriges morgondrottning i kommersiell radio och min gäst den här veckan. Gry uppmanar speciellt tjejer att ljuga mer. Hör allt om hur hon hamnade på Mix Megapol, sin mångmiljonlön, om uppväxten på Sveriges Radio i Luleå, att tacka ja till erbjudanden, ?om inspirationsresorna till USA och det svåra i att löneförhandla.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2017-11-25
Länk till avsnitt

Radiofabriken #1. Titti Schultz - P5 Sthlm

Hur går man från en mångmiljoninkomst till SR-lön? Hör historien om att gå från ett stort nationellt kommersiellt morgonprogram till ett lokalt väldigt litet public service-program och om fördomarna mot SR. Och om varför hon inte längre har kontakt med sin ex-kollega och vän Roger. Och givetvis allt om hur hon fixar att jobba tidiga mornar och om att låtsas må bra.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2017-11-11
Länk till avsnitt

Radiofabriken kommer snart...

Poddens skapare Fredrik Ralstrand om hans "radioresa".

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2017-11-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.