Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Influencerpodden

Influencerpodden

I influencerpodden tar Anton Granlund hjälp av kända profiler för att undersöka begreppet Influencer. Han hämtar de bästa insikterna och lyfter fenomenet och individerna bakom framgångarna.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

wearecube.libsyn.com/website

Avsnitt

40. Emil & Wilma Holmqvist

Den här veckan möter vi syskonduon Emil och Wilma Holmqvist som tillsammans driver både YouTubekanaler och e-handel med sitt egna varumärke Hickap med ekologiska och hållbara produkter.

2018-08-13
Länk till avsnitt

39. Daniel & Emil Norberg

Den här veckan möter vi humorduon och syskonparet Bröderna Norberg. De har över en kvarts miljon följare på sin YouTube kanal och slog igenom på bred front med sina parodier på melodifestivalen med klipp som idag har flera miljoner visningar. De berättar om framgång och motgång och om fördelen och nackdelen med att vara en duo.

2018-08-06
Länk till avsnitt

38. Christoffer Bergmann

SOMMARSPECIAL: Den här veckan möter vi Christoffer Bergmann som är en av grundarna till Influenceragenturen CUBE som representerar några av Sveriges största digitala kreatörer. Hör honom berätta hur allting startade, resan fram tills idag och vad han anser vara viktigt i en ledarroll. Samtidigt dyker vi djupare i frågan kring vad som krävs för att lyckas inom yrket influencer och vad varumärken behöver förstå innan det är för sent

2018-07-30
Länk till avsnitt

37. Malte Andreasson

SOMMARSPECIAL: Malte Andreasson är en av två som grundade influencernätverket United Screens, en svensk multiplattform som inriktar sig på online video med över 500 miljoner visningar per månad. Vad tror Malte om framtiden, varför tittar färre på ?vanlig TV?, hur var det att vara domare i Jeopardy och mycket annat tas upp i denna veckas mycket intressanta specialavsnitt.   

2018-07-23
Länk till avsnitt

36. Andreas Palm

SOMMARSPECIAL: Andreas Palm är en av männen bakom ett av Sveriges just nu hetaste underklädesvarumärken CDLP och även grundare den prisbelönta eventbyrån Ciceron. Han har en gedigen bakgund kring att bygga både eget och andras varumärken. Vi pratar om hans bakgrund, vilka han tror kommer att lyckas både som varumärken och influencers, var han hittar sin inspiration samt varför världen behöver CDLP. 

2018-07-16
Länk till avsnitt

35. David Sandström

SOMMARSPECIAL: I veckans specialavsnitt träffar vi David Sandström som till vardags är CMO på Klarna och tidigare VD på en av Sveriges största reklambyråer. Vi diskuterar vikten av att bygga varumärke, vilka kanaler som är viktiga framåt och tips för både företagen och influencers. Ett mycket matnyttigt och intressant avsnitt för alla som är intresserade av varumärkesbyggande, reklam eller influencers. 

2018-07-09
Länk till avsnitt

34. Toni Prince

I veckans avsnitt träffar vi Toni Prince som slog igenom som skådespelare och komiker på sociala medier med humorduon Språk för alla. Framgången har lett till medvarkan i både tv och film och även till reklamsamarbeten i sina egna kanaler.

2018-07-02
Länk till avsnitt

33. Imane Asry

I veckans avsnitt möter vi Imane Asry mer känd under namnet @fashionwithfaith. Vi pratar om uppväxten mellan två världar, om modest mode, om fasta, strukturell rasism, åsiktskorridorer och haram. 

2018-06-25
Länk till avsnitt

32. Martin Björk

I veckans avsnitt träffar vi Martin Björk. Han kan titulera sig programledare, skådespelare, entreprenör, musikproducent, modell och såklart influencer. Vi pratar bland annat om vikten av att bygga och förvalta sin egen plattform och om varför många följare skapar ångest.

2018-06-18
Länk till avsnitt

31. Annica Englund

Den här veckan möter vi Annica Englund som gjort karriär som Influencer med inriktning på hälsa och skönhet. Vid sidan om har hon utbildat sig till PT och lanserat sitt eget klädmärke, men drömmarna om framtiden handlar om något helt annat. 

2018-06-11
Länk till avsnitt

30. Isabella Jedler

I veckans avsnitt möter vi Isabella Jedler som jobbat både bakom kulisserna och framför kameran med Influencermarketing. Vi pratar om hennes bakgrund och framtidsplaner, om resan från småstad till storstad, om de erfarenheter hon hämtat från branschen, om glada miner, sura gubbar, utseendefixering och dick pics. 

2018-06-04
Länk till avsnitt

29. Jessica Hallbäck

Den här veckan träffar vi konstnären och adbustern Jessica Hallbäck som blivit känd genom att sprida slagkraftiga budskap i Stockholms tunnelbana. Vi pratar bland annat om civil olydnad, om vilka projekt hon drömmer om att få göra och varför hon inte vill använda sin konst i reklamsammanhang.

2018-05-28
Länk till avsnitt

28. Alexander Pärleros

I veckans avsnitt möter vi Alexander Pärleros. Vi pratar bland annat om definitionen av framgång och lycka. Alexander ger även Anton sina bästa tips på hur man skapar en riktigt bra podd och vilka faktorer som gjort Framgångspodden till en av skandinaviens största poddar.

2018-05-21
Länk till avsnitt

27. Emil "HeatoN" Christensen

I veckans avsnitt möter vi esportlegenden HeatoN. Han berättar bland annat om hur esporten och spelarna utvecklats och anpassats in i en miljardindustri och om hans ambitioner att jobba för att företag lättare ska hitta vägar för att ta sig in esportbranschen. Han pratar också om näthat och trakasserier och hur han själv varit en del av den kulturen och att han nu jobbar för att esportstjärnor ska ta ett större ansvar och vara förebilder på sina plattformar.

2018-05-14
Länk till avsnitt

26.Tess Montgomery Chamberlain

I veckans avsnitt möter vi Tess Montgomery Chamberlain som flydde Stockholm för ett nytt liv i London där hon gjort internationell karriär som modell och bloggare. 

2018-05-07
Länk till avsnitt

25. Jörgen Kruth

I veckans avsnitt gästas Influencerpodden av den flerfaldig världsmästaren och kampsportaren Jörgen Kruth.

2018-04-30
Länk till avsnitt

24. Andrea Brodin

I det här avsnittet träffar vi Andrea Brodin som inspirerar det svenska folket med inredning genom sin medverkan i flera olika tv-program och på daglig basis i sin blogg med namnet Mellan dam och glamm.

2018-04-23
Länk till avsnitt

23. Petra Tungården

I veckans avsnitt möter vi bloggveteranen Petra Tungården som efter  sju år lämnar sin roll på Metro mode för att satsa på sitt eget varumärke tillsammans med Influencer Agenturen CUBE.

2018-04-16
Länk till avsnitt

22. Per Holknekt

I veckans avsnitt möter vi Per Holkneckt som delar med sig av insikter och tips från sitt, minst sagt, innehållsrika liv. Varför är det bra att berätta om att man har det tufft eller mår dåligt? Hur bör man tänka kring sitt innehåll i sociala medier och varför har Per dåligt självförtroende? Ett avsnitt med skratt och gråt och som tar upp högt och lågt.

2018-04-11
Länk till avsnitt

21. Linn Herbertsson

Vi träffar livsstilsbloggaren Linn Herbertsson som bland annat berättar hur hon genom sin blogg bearbetat sorgen efter sin mammas bortgång och om en framtid där hon tror att Influencers i större utsträckning kommer att sälja egna produkter, något som hon själv jobbar på med för fullt i sitt nya bolag.

2018-04-02
Länk till avsnitt

20. Daniel Redgert

I det här avsnittet möter vi Daniel Redgert. Småstadskillen som drömde om storstaden och som numera satt målet på en egen skyskrapa. Han är f.d PR Chef och numera VD på sitt eget bolag och vi hör honom berätta om hur nätverkande och sociala medier varit nyckel till framgång.

2018-03-26
Länk till avsnitt

19. Klas & Alfred (Leif & Billy)

Den här veckan hänger vi med humorduon Klas och Alfred som gjort sin karriär via sociala medier. Resan har gått via Facebook, Instagram och YouTube till en egen humorserie på SVT. Men i varje skratt finns ett allvar och det allvaret pratar hinner vi också prata en hel del om.

2018-03-20
Länk till avsnitt

18. Charlie Eriksson

I veckans avsnitt möter vi Charlie Eriksson som står bakom informationsprojektet Aldrig ensam som har som mål att sprida kunskap och bryta tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykiskt ohälsa.Projektet etablerades med hjälp av spridning i sociala medier och Facebook är den viktigaste kanalen för Charlies verksamheten. 

2018-03-13
Länk till avsnitt

17. Micael Dahlen

Den här veckan träffar vi professorn föreläsaren och författaren Michael Dahlen. Han berättar om parasociala relationer, om snaskighetsfaktorn som var en bidragande orsak till framgången för #metoo och om vikten av att skapa ett innehåll som sticker ut.

2018-03-06
Länk till avsnitt

16. Sarah Sjöström

Den här veckan träffar vi simmaren och OS-medaljören Sarah Sjöström. Hon är 24 år, har 57 mästerskapsmedaljer och 150.000 följare på instagram. Men ser hon sig själv som en influencer och hur mycket nyttjar hon sina sociala kanaler för samarbeten?

2018-02-27
Länk till avsnitt

15. Sandra Beijer

Den här veckan träffar vi bloggaren och författaren Sandra Beijer. Hon berättar om den ständiga kampen för att behålla sin trovärdighet och vad hon ställer för krav på de varumärken som vill synas på hennes plattformar.

2018-02-20
Länk till avsnitt

14. Therese Lindgren

Den här veckan träffar vi Sveriges största kvinnliga YouTube-stjärna Therése Lindgren. Hon berättar om den starka relationen hon byggt upp till sina tittare och hur hon låter sina tittare vara med och påverka innehållet på hennes kanaler.

2018-02-13
Länk till avsnitt

13. Nina Rung

Nina Rung är kriminolog, föreläsare och debattör som arbetar med att öka kunskap om könsnormer och att förebygga sexualiserat våld och våld i nära relation. Hon önskar att Influencers i större utsträckning såg sin möjlighet att påverka attityder för att skapa förändring.

2018-02-06
Länk till avsnitt

12. Bingo Rimér

Denna veckan träffar vi Bingo Rimér. Hör han bl.a berätta hur företag bör jobba med sociala medier, om han skulle kunna leva enbart på intäkter från sociala medier och hur gick det till när han råkade visa lite för mycket på Instagram? 

2018-01-30
Länk till avsnitt

11. Oscar Enestad

I denna veckas avsnitt träffar vi Oscar Enestad. Han är artist, modell och influencer med internationell karriär som byggts upp med fans på sociala medier som språngbräda.

2018-01-23
Länk till avsnitt

10. Sanne Alexandra

I veckans avsnitt av Influencerpodden träffar vi Sanne Alexandra. Hon pratar bland annat om vilka hennes förebilder är och hur hon själv vill stötta och coacha unga tjejer via sina sociala kanaler.

2018-01-16
Länk till avsnitt

9. Ellen Bergström

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi Ellen Bergström som uppmanar marknadschefe att våga använda humor och att inte ta sig själva och sitt varumärke på för stort allvar. 

2018-01-09
Länk till avsnitt

8. Jesper Laursen, Scandinavian Homes

Jesper är entreprenören bakom instagramfenomenet  Scandinavian Homes med över en halv miljon följare. Han pratar om trovärdighet och kvalité och om vikten att addera ett värde för följaren när man genomför samarbeten.

2018-01-02
Länk till avsnitt

7. Emilia de Poret

I veckans avsnitt av Influencerpodden träffar vi Emilia de Poret. Hon pratar bland annat om vikten av att vara konsekvent i sin varumärkeskommunikation och om varför man ska anpassa innehållet specifikt till sina olika plattformar.

2017-12-26
Länk till avsnitt

6. Ida Warg

I detta avsnitt möter jag Ida Warg. Hon berättar om när karriären som bloggare tog fart, om det hårda klimatet i kommentarsfälten och om hur hon brottas med att vara en förebild.

2017-12-19
Länk till avsnitt

5. Michaela Forni

I detta avsnitt träffar jag Michaela Forni. Hon har snart bloggat i halva sitt liv och berättar om hur hennes roll som influencer utvecklats genom åren.

2017-12-12
Länk till avsnitt

4. Andreas Wijk

I detta avsnitt träffar jag Andreas Wijk. Han berättar om sina största samarbeten med varumärken som YSL och Dolce & Gabbana, om den positiva stressen och om varför han väljer att publicerar bilder just på eftermiddagen. 

2017-12-05
Länk till avsnitt

3. Viktor Frisk

I detta avsnitt möter jag Viktor Frisk. Han pratar om att dela livets upp och nedgångar, vad han tycker att företag ofta gör för fel i sina sociala kanaler och vilka samarbeten som blir absolut bäst.

2017-11-28
Länk till avsnitt

2. Lisa Olsson

I detta avsnitt möter jag Lisa Olsson och hon pratar bland annat om sitt första bloggavtal, definitionen av ett jobb, perfektionism och rädsla för YouTube. 

2017-11-21
Länk till avsnitt

1. Anitha Schulman

I detta avsnitt möter jag Anitha Schulman. Vi pratar bland annat om att vara kontroversiell och sticka ut hakan, om följare som inte är fans och om en generationsskillnad i synen på jobbet som influencer.

 

 

2017-11-21
Länk till avsnitt

Trailer

Trailer för Influencerpodden. Nya avsnitt varje tisdag!

2017-11-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.