Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Influencerpodden

Influencerpodden

I den här podden möter Anton Granlund människor som inspirerar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

influenecerpodden.se

Avsnitt

Anton Granlund är själv gäst i det hundrade avsnittet

Det är inte bara det hundrade avsnittet, det är också det sista avsnittet av podden med världens sämsta namn. I intervjustolen sitter Anton själv den här gången och den som intervjuar och ser tillbaks på 100 möten med inflytelserika profiler är podcastproducenten Timmie Strandberg som varit med och klippt varje avsnitt sedan starten. Även om detta är det sista avsnittet av just Influencerpodden så kan du vänta med att avprenumerera för Anton planerar för nya inspirerande gäster i ett nytt format. 

2019-10-07
Länk till avsnitt

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd är expert på att få folk att lyssna. Hon är författaren, rättvisekämpen och retorikexperten som ger chefer förutsättningar  att hantera medarbetare med dålig andedräkt och få människor att lösa konflikter genom "skyll dig själv-metoden". Om detta och hennes arbetet med att förebygga övergrepp mot barn får vi höra i veckans avsnitt av Influencerpodden.


2019-09-30
Länk till avsnitt

Henrik Fexeus

Tänk om verkligheten inte är vad den verkar vara. Mentalisten föreläsaren och författaren Henrik Fexeus har byggt sin framgång på den hissnande tanken. I sina shower och böcker utmanar han vår världsbild och förutfattade meningar genom att tänja på gränserna för vår perception.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

2019-09-23
Länk till avsnitt

Frida Fahrman

Från mode och make-up till trädgård, inredning och arkitektur. Frida Fahrman berättar om en lika personlig som yrkesmässiga resa som började på Metro med en blogg och som idag är en mångfacetterad business där Fridas kreativitet och skapande är den röda tråden.

2019-09-16
Länk till avsnitt

Kristin Kaspersen

Om att sörja sin mamma med hela svenska folket, kändisskapets fram och baksida, att välja rätt tankar för att må bra och den nya boken Tacksamhet.

2019-09-09
Länk till avsnitt

Mia Törnblom

Livet suger regelbundet, men genom självledarskap kan vi stå bättre rustade att ta oss igenom både små och stora kriser. Mia Törnblom rustar människor, team och organisationer med tekniker och metoder för att utvecklas och den resan börjar med självkännedom och självmedvetenhet.

2019-09-02
Länk till avsnitt

Erik Bergman

Han blev mångmiljonär genom sitt bolag som slussar spelare till nätcasinon. Idag är han filantrop och har köpt domänen great.com för 900.000 dollar med en ambition att driva pengar till välgörande projekt som förändrar världen.

2019-08-26
Länk till avsnitt

John Mellkvist

Utnämnd till årets superkommunikatör är framtidsspanaren och PR konsulten John Mellkvist som drivit frågan om ålderism.

2019-08-19
Länk till avsnitt

Mårten Andersson

Han är legendar på stand up scenen som grundat RAW comedy och i år firar han 20 år i rampljuset. I avsnittet pratar han om karriären som underskattad komiker, om att livet inte är en monolog och om lyckan i livet.

2019-08-13
Länk till avsnitt

Elsa Ekman

Elsa Ekman är konstnär, modell och ofrivillig influencer. I detta avsnittet berättar hon om drömmen om att leva på konsten, varför hon har haft så svårt att identifiera som influencer, tiden då hennes pojkvän gick bort i cancer och vart hon får sin inspiration ifrån.

2019-08-05
Länk till avsnitt

Mikael Lindnord

Tänk dig att ha med varit med om något så spektakulärt att det blir en Hollywood-film och rollen som dig ska spelas av en av världens största skådespelare. Det är precis vad som hänt Mikael Lindnord. Det är en historia om när Mikael mitt ute i Ecuadors djungel träffar en vän som ska förändra både han och hans familjs liv för alltid. 

2019-07-29
Länk till avsnitt

Farao Groth

Radioprataren och programledaren med den otroliga karisman som berättar historier som ingen annan. I avsnittet blir det högt och lågt, från pingviner och ligg i Gustavsberg, till kärlek, relationsråd, porr och uppväxt.

2019-07-22
Länk till avsnitt

Anna Benson

Den före detta bordtennisspelaren Anna Benson gav upp sin planer på att bli världens bästa spelare när hon förlorade mot en 12-årig flicka från Kina. Idag är hon entreprenör, författare, journalist och en stark röst i kampen mot cancer. I avsnittet berättar Anna om sin relation till döden, att ge en ful julgran till Isabella Löwengrip, om partnern som gick bort i cancer och längtan efter barn.

2019-07-15
Länk till avsnitt

Lotta "Vimmelmamman" Gray

Mer känd som Vimmelmamman är veckans gäst Lotta Gray som i 17 år jobbat som reporter på tidningen Hänt i veckan mot jobbet som projektledare på Cancerfonden där hon försöker hitta en ny identitet. I avsnittet berättar hon om sin cancerdiagnos, livet på röda mattan och friheten att leva utan en partner.

2019-07-08
Länk till avsnitt

Carl Deman

Om humorkarriären, favoritkaraktären, spelmissbruket och boken som blev terapi. 

2019-07-01
Länk till avsnitt

Titti Schultz

Hon är en av Sveriges kändaste radioprofiler. Titti Schultz berättar i denna öppenhjärtiga intervju bl.a. om sorgen efter hennes mammas död, ger intervjutips, berättar om osköna kändisar, om varför hon vill intervjua Donald Trump och om hur mycket tid hon lägger på Instagram.

2019-06-24
Länk till avsnitt

Kristina "Keyyo" Petrushina

Med en karriär som startade på YouTube har nu Kristina aka Keyyo etablerat sig som programledare i SVT på bästa sändningstid. Vi pratar om rötterna i Ryssland, om flytten till Sverige, om mardrömsgigget som stand up komiker, om fördomar, sociala medier och drömmen om en egen talkshow.

2019-06-17
Länk till avsnitt

Matilda Djerf

Matilda är 22 år och en shooting star på Influencerhimlen med över en halv miljon följare som stadigt ökar. På sina kanaler vill hon skapa en fristad från kroppshets och en plats för positiva tankar och self love. I podden berättar Matilda om vägen från självskadebeteende till att älska sig själv.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Elise Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan

Anton möter Elise Lindqvist som berättar sin starka historia och vi får ta del av ett näst intill ogreppbart livsöde som kretsat kring sexuellt utnyttjande, våld, missbruk och prostitution och den revansch som gjort henne till Ängeln på Malmskillnadsgatan.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Filip Dikmen

Han vann priset Årets Instagram på Guldtuben 2018 och kammade samma år hem Barnens pris på Barncancergalan. Nu är han aktuell med två serier på SVT. En karriär som tog sin fart efter ett katastrofalt prank på Idoljuryn. 

2019-05-27
Länk till avsnitt

Supermiljöbloggen - Beatrice Rindevall

Om effekten av att leva på lånade resurser, opinionsbildning, bensinupproret, Greta Tunberg, individens ansvar och vilka kandidater i EU-valet som är mest miljövänliga.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Anna Book

En öppenhjärtlig intervju med Anna Book där vi samtalar om kändisskap, viktmobbing, familj, förutfattade meningar, elaka kommentarer, hormonbalans och karriär.

 

2019-05-14
Länk till avsnitt

Hasse Brontén

Om polisen som vid 40 års ålder sadlade om och blev komiker. Om tiden han jobbade som narkotikapolis och podden snutsnack och om hur pappans psykiska ohälsa påverkade familjen.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Rebecca Stella Simonsson

Om bekräftelsebehov, mammalivet, karriären, skönhet, giftemål och att få tiden att räcka till.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Kristoffer Appelquist

Ett samtal mellan himmel och jord om stand up, mobbing, inspiration, barndom, vad man får och inte får skämta om och om pappan som blev mördad.

2019-04-22
Länk till avsnitt

Lady Silver - 81 år och influencer

En ny karriär vid 80 års ålder lockade Anita som blev Lady Silver på Instagram. Det pratas åldersdiskriminering, särboliv, sociala medier och den tidigare karriären som barnmorska.

2019-04-15
Länk till avsnitt

Maria Montazami

Om soccer moms, lyckan att köpa en marinblå channelväska, att återse sin pappa, den nya relationen till Kamran och de svala känslorna för Anna Anka.

2019-04-08
Länk till avsnitt

Ola Ahlvarsson - Superentreprenören

Den här veckan möter vi visionären och superentreprenören Ola Ahlvarsson som hjälpt till att utveckla över 300 bolag under sin karriär. Vi pratar om it-bubblan, om att vara snäll mot sig själv och om vad passion kan åstadkomma.

2019-04-01
Länk till avsnitt

Özz Nûjen - Komiker, kurd och kontroversiell

Välkommen till ett nytt avsnitt av Influencerpodden. Den här veckan träffar vi en av sveriges mest välkända komiker Özz Nûjen som är aktuell med showen Världens Historia. Vi pratar bland annat om mediadrev, om rasism och om att vara kontroversiell och att använda humor som vapen.

 

 

2019-03-26
Länk till avsnitt

Johan "Ettnix" Bengtsson - Fortnite mästare

I veckans avsnitt möter vi Johan Bengtsson i gamingvärlden känd som Ettnix. Han har varit rankad 1:a i ett av världens  största onlinespel Fortnite. Vi pratar om groupies, hatstormar, vinstpengar och livet som proffesionell gamer.

2019-03-19
Länk till avsnitt

Penny Parnevik

I veckans avsnitt möter vi Penny Parnevik. Vi pratar om en annorlunda och priviligerad uppväxt och drömmen om att leva ett helt vanligt liv. Om tiden under och efter inspelningarna av realityserien Parneviks och om att se sina svagheter och att älska sig själv.

2019-03-12
Länk till avsnitt

Fabian Bolin - War on cancer

I veckans avsnitt möter vi Fabian Bolin som var 28 år gammal när han fick sin cancerdiagnos. Efter 900 dagar av cellgifter och en kamp för överlevnad som han delat i sin blogg War on cancer har han startat en teknisk plattform med samma namn där målet är att öka mental hälsa hos alla som på något sätt drabbas av cancer genom att sprida både kunskap och gemenskap till målgruppen. Besök waroncancer.com för mer information!

2019-03-05
Länk till avsnitt

Alexander Bard - Filosof och författare

I veckans avsnitt träffar vi filosofen Alexander Bard. Vi pratar om människans roll i den digitala framtiden, om våld vs. passiv agressivitet och det Bard kallar trams i den svenska klimatdebatten. 

2019-02-26
Länk till avsnitt

Hugo Rosas - Entreprenören med superkroppen

I veckans avsnitt möter vi Hugo Rosas som skrivit boken superkroppen, tävlat i crossfit på elitnivå och startat dryckesföretaget Clean. Vi pratat om bra och dåliga affärer, om hur livet förändrades när han blev pappa, om de stökiga ungdomsåren om ett extremt bekräftelsebehov och hoppet från västerbron.

2019-02-19
Länk till avsnitt

Kakan Hermansson - Feminist och konstnär

I veckans avsnitt träffar vi Kakan Hermansson som säger att hon är en fantastisk förebild för att hon är tjock, smart, snygg, feminist och lesbisk. Vi pratar bland annat om feminism, om att våga se sina tillkortakommanden och om att göra upp med sina fördomar. 

2019-02-12
Länk till avsnitt

Mårten Nylén - Den leende ninjan

I veckans avsnitt möter vi Mårten Nylén som är en av Sveriges främsta personliga tränare. Hans jobb är att inspirera och motivera människor och för många har Mårten gjort sig känd genom att vara med och förändra människors liv i tv succén Biggest Loser.

2019-02-05
Länk till avsnitt

Axel Schylström - Brännskadad föreläsare och artist

I veckans avsnitt träffar vi Axel Schylström. Sedan en olyckan 2012 då han var 19 år och fick 16 000 volt genom kroppen så är 70 procent av Axels kropp brännskadad. Efter en lång kamp och rehabilitering så tog han plats på scen både genom sin medverkan i Idol och med sin självbiografiska motivationsföreläsning.

2019-01-29
Länk till avsnitt

Jan Emanuel - Affärsman, politiker och Robinsonvinnare

Den här veckan träffade vi Jan Emanuel. Han är en person som de allra flesta har en åsikt om. Han har tjänat enorma pengar, suttit i riksdagen för Socialdemokraterna, vunnit Robinson och älskar att provocera. I det här avsnittet berättar han om sin drivkraft, svarar på kritik han fått och berättar varför en miljard är ett av hans mål.

2019-01-22
Länk till avsnitt

Tom & Petter - Humor med igenkänning

I veckans avsnitt möter vi humorduon Tom & Petter som startade karriären på YouTube för att sedan flytta över följarna och engagemanget till Instagram. Vi pratar om framgångsfaktorer, om clickbaits och konsten att göra underhållning som är bred.

2019-01-15
Länk till avsnitt

Angelica Blick - Superstar på insta, blogg och vlogg

I veckans avsnitt möter vi superstjärnan Angelica Blick som varit Influencer sedan innan begreppet fanns. Snart firar hon 10 år i branschen och är en av de största svenska profilerna i sociala medier. 

2019-01-08
Länk till avsnitt

Julian Hernandez - Stylist och modelejon

Den här veckan möter vi Julian Hernandez som inspirerat oss varje vecka den här hösten när han stylat både deltagarna och dansarna i Idol. Vi pratar om uppväxten med sin mamma på CUBA, om hur han hamnade i Sverige och om när han blev kär i sin bästa vän.

2019-01-01
Länk till avsnitt

Tobias "Tejbz" Öjerfalk

I veckans avsnitt möter vi Tobias "Tejbz" Öjerfalk som är professionell gamer. Vi pratar om den 10 år långa karriären, om lusten att spela som ibland sviktar, om att vara en högfunktionell attention whore och att ha crohns sjukdom.

2018-12-25
Länk till avsnitt

Frida Boisen - Världsmästare i sociala medier

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi chefredaktören, krönikören, föreläsaren, författaren och programledaren Frida Boisen. Hon har bland annat vunnit VM i sociala medier genom att driva en uppmärksammad kampanj om trängselskatt som ledde till folkomröstning i Göteborgsstad. 

2018-12-18
Länk till avsnitt

Maxinne Björk - Tantrisk livsstil och feministisk erotik

I veckans avsnitt lär vi känna Maxinne Björk som inspirera människor att gå sin egen väg. Maxinne själv har valt att lämna ett kyligt och inskränkt Sverige för att leva ett tantriskt liv i Indien.

2018-12-11
Länk till avsnitt

Familjen Wikström Malmqvist - Nya tidens dokusåpa

I veckans avsnitt träffar vi Vanja och Niklas som tillsammans med sina barn Tintin och Iggy gjort succé på YouTube där de för fem år sedan startade en av de första svenska familjekanalerna. Här tar man dokusåpan till en annan nivå genom att bjuda på scener ur sitt vardagsliv.

2018-12-04
Länk till avsnitt

Rami Hanna - Fotograf och stilikon

Den här veckan träffar vi Rami Hanna som är fotograf stilikon och grundare av bolaget Moutif som är specialiserade på fotokonst. Vi pratar bland annat om ideal, stolta ögonblick och framtidsdrömmar.

2018-11-27
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf - Årets stjärnskott

Den här veckan möter vi Alice Stenlöf som är 2018 års största stjärnskott på influencerhimlen. Vi pratar om att vara både blyg och introvert och att bli en offentlig person. Om ångestladdade skolår och flytten från Göteborg till Stockholm. Och om att vara mån om vad andra tycker i en bransch där man ständigt blir rannsakad och ifrågasatt.

2018-11-20
Länk till avsnitt

Josefine Olsson - Vloggare, bloggare och miljöpartist

I veckans avsnitt träffar vi Influencerpoddens hittills yngsta gäst men hon är ändå långt ifrån oerfaren. Josefine Olsson var 11 år när hon startade sin blogg och idag 10 år senare driver hon eget bolag som Influencer på heltid och hon fyller dagligen sina kanaler med nytt innehåll.

2018-11-13
Länk till avsnitt

Josefin Dahlberg - Om välmående, missbruk och att leva sin dröm

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi Josefine Dahlberg. Hon har vänt många destruktiva år med låg självkänsla och missbruk till ett liv som nykter alkoholist och där hon använder sina erfarenheter och sina sociala kanaler för att inspirera kvinnor att våga leva det liv dom drömmer om. 

2018-11-06
Länk till avsnitt

Daniel Paris - Dokusåpakändis, radiopratare och socionom

I veckans avsnitt möter vi Daniel Paris. Vi pratar bland annat om hur han blev castad till Ung & bortskämd och vad han ville åstadkomma med sin medverkan i en dokusåpa. Vi pratar även om tuffa ungdomsår i utanförskap och ambitionen att vidga medielandskapet genom att bryta normer och vara en förebild som unga kan identifiera sig med.

2018-10-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.