Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Influencerpodden

Influencerpodden

I den här podden möter Anton Granlund människor som inspirerar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

influenecerpodden.se

Avsnitt

Anna Book

En öppenhjärtlig intervju med Anna Book där vi samtalar om kändisskap, viktmobbing, familj, förutfattade meningar, elaka kommentarer, hormonbalans och karriär.

 

2019-05-13
Länk till avsnitt

Hasse Brontén

Om polisen som vid 40 års ålder sadlade om och blev komiker. Om tiden han jobbade som narkotikapolis och podden snutsnack och om hur pappans psykiska ohälsa påverkade familjen.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Rebecca Stella Simonsson

Om bekräftelsebehov, mammalivet, karriären, skönhet, giftemål och att få tiden att räcka till.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Kristoffer Appelquist

Ett samtal mellan himmel och jord om stand up, mobbing, inspiration, barndom, vad man får och inte får skämta om och om pappan som blev mördad.

2019-04-22
Länk till avsnitt

Lady Silver - 81 år och influencer

En ny karriär vid 80 års ålder lockade Anita som blev Lady Silver på Instagram. Det pratas åldersdiskriminering, särboliv, sociala medier och den tidigare karriären som barnmorska.

2019-04-15
Länk till avsnitt

Maria Montazami

Om soccer moms, lyckan att köpa en marinblå channelväska, att återse sin pappa, den nya relationen till Kamran och de svala känslorna för Anna Anka.

2019-04-08
Länk till avsnitt

Ola Ahlvarsson - Superentreprenören

Den här veckan möter vi visionären och superentreprenören Ola Ahlvarsson som hjälpt till att utveckla över 300 bolag under sin karriär. Vi pratar om it-bubblan, om att vara snäll mot sig själv och om vad passion kan åstadkomma.

2019-04-01
Länk till avsnitt

Özz Nûjen - Komiker, kurd och kontroversiell

Välkommen till ett nytt avsnitt av Influencerpodden. Den här veckan träffar vi en av sveriges mest välkända komiker Özz Nûjen som är aktuell med showen Världens Historia. Vi pratar bland annat om mediadrev, om rasism och om att vara kontroversiell och att använda humor som vapen.

 

 

2019-03-26
Länk till avsnitt

Johan "Ettnix" Bengtsson - Fortnite mästare

I veckans avsnitt möter vi Johan Bengtsson i gamingvärlden känd som Ettnix. Han har varit rankad 1:a i ett av världens  största onlinespel Fortnite. Vi pratar om groupies, hatstormar, vinstpengar och livet som proffesionell gamer.

2019-03-19
Länk till avsnitt

Penny Parnevik

I veckans avsnitt möter vi Penny Parnevik. Vi pratar om en annorlunda och priviligerad uppväxt och drömmen om att leva ett helt vanligt liv. Om tiden under och efter inspelningarna av realityserien Parneviks och om att se sina svagheter och att älska sig själv.

2019-03-12
Länk till avsnitt

Fabian Bolin - War on cancer

I veckans avsnitt möter vi Fabian Bolin som var 28 år gammal när han fick sin cancerdiagnos. Efter 900 dagar av cellgifter och en kamp för överlevnad som han delat i sin blogg War on cancer har han startat en teknisk plattform med samma namn där målet är att öka mental hälsa hos alla som på något sätt drabbas av cancer genom att sprida både kunskap och gemenskap till målgruppen.

2019-03-05
Länk till avsnitt

Alexander Bard - Filosof och författare

I veckans avsnitt träffar vi filosofen Alexander Bard. Vi pratar om människans roll i den digitala framtiden, om våld vs. passiv agressivitet och det Bard kallar trams i den svenska klimatdebatten. 

2019-02-26
Länk till avsnitt

Hugo Rosas - Entreprenören med superkroppen

I veckans avsnitt möter vi Hugo Rosas som skrivit boken superkroppen, tävlat i crossfit på elitnivå och startat dryckesföretaget Clean. Vi pratat om bra och dåliga affärer, om hur livet förändrades när han blev pappa, om de stökiga ungdomsåren om ett extremt bekräftelsebehov och hoppet från västerbron.

2019-02-19
Länk till avsnitt

Kakan Hermansson - Feminist och konstnär

I veckans avsnitt träffar vi Kakan Hermansson som säger att hon är en fantastisk förebild för att hon är tjock, smart, snygg, feminist och lesbisk. Vi pratar bland annat om feminism, om att våga se sina tillkortakommanden och om att göra upp med sina fördomar. 

2019-02-12
Länk till avsnitt

Mårten Nylén - Den leende ninjan

I veckans avsnitt möter vi Mårten Nylén som är en av Sveriges främsta personliga tränare. Hans jobb är att inspirera och motivera människor och för många har Mårten gjort sig känd genom att vara med och förändra människors liv i tv succén Biggest Loser.

2019-02-05
Länk till avsnitt

Axel Schylström - Brännskadad föreläsare och artist

I veckans avsnitt träffar vi Axel Schylström. Sedan en olyckan 2012 då han var 19 år och fick 16 000 volt genom kroppen så är 70 procent av Axels kropp brännskadad. Efter en lång kamp och rehabilitering så tog han plats på scen både genom sin medverkan i Idol och med sin självbiografiska motivationsföreläsning.

2019-01-29
Länk till avsnitt

Jan Emanuel - Affärsman, politiker och Robinsonvinnare

Den här veckan träffade vi Jan Emanuel. Han är en person som de allra flesta har en åsikt om. Han har tjänat enorma pengar, suttit i riksdagen för Socialdemokraterna, vunnit Robinson och älskar att provocera. I det här avsnittet berättar han om sin drivkraft, svarar på kritik han fått och berättar varför en miljard är ett av hans mål.

2019-01-22
Länk till avsnitt

Tom & Petter - Humor med igenkänning

I veckans avsnitt möter vi humorduon Tom & Petter som startade karriären på YouTube för att sedan flytta över följarna och engagemanget till Instagram. Vi pratar om framgångsfaktorer, om clickbaits och konsten att göra underhållning som är bred.

2019-01-15
Länk till avsnitt

Angelica Blick - Superstar på insta, blogg och vlogg

I veckans avsnitt möter vi superstjärnan Angelica Blick som varit Influencer sedan innan begreppet fanns. Snart firar hon 10 år i branschen och är en av de största svenska profilerna i sociala medier. 

2019-01-08
Länk till avsnitt

Julian Hernandez - Stylist och modelejon

Den här veckan möter vi Julian Hernandez som inspirerat oss varje vecka den här hösten när han stylat både deltagarna och dansarna i Idol. Vi pratar om uppväxten med sin mamma på CUBA, om hur han hamnade i Sverige och om när han blev kär i sin bästa vän.

2019-01-01
Länk till avsnitt

Tobias "Tejbz" Öjerfalk

I veckans avsnitt möter vi Tobias "Tejbz" Öjerfalk som är professionell gamer. Vi pratar om den 10 år långa karriären, om lusten att spela som ibland sviktar, om att vara en högfunktionell attention whore och att ha crohns sjukdom.

2018-12-25
Länk till avsnitt

Frida Boisen - Världsmästare i sociala medier

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi chefredaktören, krönikören, föreläsaren, författaren och programledaren Frida Boisen. Hon har bland annat vunnit VM i sociala medier genom att driva en uppmärksammad kampanj om trängselskatt som ledde till folkomröstning i Göteborgsstad. 

2018-12-18
Länk till avsnitt

Maxinne Björk - Tantrisk livsstil och feministisk erotik

I veckans avsnitt lär vi känna Maxinne Björk som inspirera människor att gå sin egen väg. Maxinne själv har valt att lämna ett kyligt och inskränkt Sverige för att leva ett tantriskt liv i Indien.

2018-12-11
Länk till avsnitt

Familjen Wikström Malmqvist - Nya tidens dokusåpa

I veckans avsnitt träffar vi Vanja och Niklas som tillsammans med sina barn Tintin och Iggy gjort succé på YouTube där de för fem år sedan startade en av de första svenska familjekanalerna. Här tar man dokusåpan till en annan nivå genom att bjuda på scener ur sitt vardagsliv.

2018-12-04
Länk till avsnitt

Rami Hanna - Fotograf och stilikon

Den här veckan träffar vi Rami Hanna som är fotograf stilikon och grundare av bolaget Moutif som är specialiserade på fotokonst. Vi pratar bland annat om ideal, stolta ögonblick och framtidsdrömmar.

2018-11-27
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf - Årets stjärnskott

Den här veckan möter vi Alice Stenlöf som är 2018 års största stjärnskott på influencerhimlen. Vi pratar om att vara både blyg och introvert och att bli en offentlig person. Om ångestladdade skolår och flytten från Göteborg till Stockholm. Och om att vara mån om vad andra tycker i en bransch där man ständigt blir rannsakad och ifrågasatt.

2018-11-20
Länk till avsnitt

Josefine Olsson - Vloggare, bloggare och miljöpartist

I veckans avsnitt träffar vi Influencerpoddens hittills yngsta gäst men hon är ändå långt ifrån oerfaren. Josefine Olsson var 11 år när hon startade sin blogg och idag 10 år senare driver hon eget bolag som Influencer på heltid och hon fyller dagligen sina kanaler med nytt innehåll.

2018-11-13
Länk till avsnitt

Josefin Dahlberg - Om välmående, missbruk och att leva sin dröm

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi Josefine Dahlberg. Hon har vänt många destruktiva år med låg självkänsla och missbruk till ett liv som nykter alkoholist och där hon använder sina erfarenheter och sina sociala kanaler för att inspirera kvinnor att våga leva det liv dom drömmer om. 

2018-11-06
Länk till avsnitt

Daniel Paris - Dokusåpakändis, radiopratare och socionom

I veckans avsnitt möter vi Daniel Paris. Vi pratar bland annat om hur han blev castad till Ung & bortskämd och vad han ville åstadkomma med sin medverkan i en dokusåpa. Vi pratar även om tuffa ungdomsår i utanförskap och ambitionen att vidga medielandskapet genom att bryta normer och vara en förebild som unga kan identifiera sig med.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Linda Hallberg - Make up drottning, YouTuber och entreprenör

Halvvägs till hundra! Och vem passar väl bättre att bjuda in till det 50:onde avsnittet än Sveriges make up drottning Linda Hallberg. Hon driver utöver sina sociala kanaler med över 1 miljon följare 2 egna bolag. Vi pratar om hennes resa från Sölvesborg till en husvagn i huvudstaden som blev början på en internationell karriär. Framförallt så lär vi känna personen bakom alla spektakulära make up bilder.

2018-10-22
Länk till avsnitt

Johnny Edlind - Miljonpublik och en av Sveriges största manliga profiler

I veckans avsnitt gästar Johnny Edlind Influencerpodden. Han är en av få svenska manliga profiler som har över 1 miljon följare på Instagram. Bara Zlatan, Pewdiepie och Jon Olsson har fler. Men vem är Johnny Edlind? Och hur har han blivit så framgångsrik i sina sociala kanaler?

2018-10-15
Länk till avsnitt

Marre Hitti - Kriget, flykten, frisördrömmarna och framgången

I veckans avsnitt möter vi Marre Hitti. Som 14 åring flydde han med sin mamma och sina bröder till Sverige från ett krigshärjat Libanon. I Influencerpodden berättar han om bomben som dödade pappa, om prickskyttarna runt skolgården och om hur han blev en av Sveriges mest eftertraktade frisörer som skapat hårtrender som influerat människor runt om i hela världen.

2018-10-08
Länk till avsnitt

Edita Renlund - Foodjunkie med enkla recept

Veckans gäst i Influencerpodden är Edita Renlund mer känd som Foodjunkie. Hennes kanaler i sociala medier är nischade med inspiration kring mat och matlagning. Ett genomgående tema är att det ska vara snabbt och enkelt att laga och det verkar har varit ett framgångsrecept för Foodjunke.

2018-10-01
Länk till avsnitt

Thomas Sekelius - Youtuber, normbrytare och förebild

Den här veckan möter vi Thomas Sekelius som startade karriären med sminktutorials på YouTube. Han har alltid ifrågasatt normer och utmanat klimatet i sociala medier. För många unga har Thomas blivit både en förebild och en tröst. 2017 släppte han årets Pride-låt och hösten 2018 lanserade han sin första bok "Two faced".

2018-09-24
Länk till avsnitt

Vivi Wallin - En av sveriges största mammainfluencers

Den här veckan möter vi Vivi Wallin som lämnat sitt fasta jobb som chef på ett mediebolag för att på heltid driva sina två egna kanaler Fixasjälv och Mammasanningar.

2018-09-17
Länk till avsnitt

Johanna Nordström - Humordrottning på Instagram

I veckans avsnitt träffar vi instagrams humordrottning Johanna Nordström. Hon slog igenom på twitter och jobbar idag som komiker med Instagram som sin främsta plattform vid sidan av stand up scenen. 

 

2018-09-10
Länk till avsnitt

Chloé Schuterman - Fashionista och ung entreprenör

I veckans avsnitt möter vi Chloé Schuterman som började blogga som barn och nu vid 20 års ålder har hon hunnit starta aktiebolag och ett eget klädmärke, gjort reality på SVT och haft en podd med sin bror. 
Vi pratar om fördomar, om hur det är att växa upp som barn i modevärden och pressen utifrån att lycka.

2018-09-03
Länk till avsnitt

Dyngbaggegalan - Vem är hen bakom succékontot på Instagram?

Den här veckan möter vi Leo, personen bakom instagramkontot Dyngbaggegalan som på kort tid fått stor spridning och många följare. Leo berättar om hur allt startade och vad han tror varit nyckel till framgång.

2018-08-27
Länk till avsnitt

Newkid - Artist och sociala medier strateg

Den här veckan möter vi Alexander Ferrer mer känd under artistnamnet Newkid. Med sina erfarenhet från musikbranschen var han med och grundade influenceragenturen CUBE. Vi pratar om det stora breaket, om förebilder och om att bygga en värld och en story till en ny låt med hjälp av sociala medier.

2018-08-20
Länk till avsnitt

Emil & Wilma Holmqvist - Syskonduon som gjort succé på YouTube

Den här veckan möter vi syskonduon Emil och Wilma Holmqvist som tillsammans driver både YouTubekanaler och e-handel med sitt egna varumärke Hickap med ekologiska och hållbara produkter.

 

2018-08-13
Länk till avsnitt

Daniel & Emil Norberg - Bröderna med humorkarriär på nätet

Den här veckan möter vi humorduon och syskonparet Bröderna Norberg. De har över en kvarts miljon följare på sin YouTube kanal och slog igenom på bred front med sina parodier på melodifestivalen med klipp som idag har flera miljoner visningar. De berättar om framgång och motgång och om fördelen och nackdelen med att vara en duo.

2018-08-06
Länk till avsnitt

Christoffer Bergmann - Grundare av influenceragenturen CUBE

SOMMARSPECIAL: Den här veckan möter vi Christoffer Bergmann som är en av grundarna till Influenceragenturen CUBE som representerar några av Sveriges största digitala kreatörer. Hör honom berätta hur allting startade, resan fram tills idag och vad han anser vara viktigt i en ledarroll. Samtidigt dyker vi djupare i frågan kring vad som krävs för att lyckas inom yrket influencer och vad varumärken behöver förstå innan det är för sent

2018-07-30
Länk till avsnitt

Malte Andreasson - YouTube Nätverket United Screens ena grundare

SOMMARSPECIAL: Malte Andreasson är en av två som grundade influencernätverket United Screens, en svensk multiplattform som inriktar sig på online video med över 500 miljoner visningar per månad. Vad tror Malte om framtiden, varför tittar färre på ?vanlig TV?, hur var det att vara domare i Jeopardy och mycket annat tas upp i denna veckas mycket intressanta specialavsnitt.   

2018-07-23
Länk till avsnitt

Andreas Palm - Kalsongmakare, entreprenör och eventproffs

SOMMARSPECIAL: Andreas Palm är en av männen bakom ett av Sveriges just nu hetaste underklädesvarumärken CDLP och även grundare den prisbelönta eventbyrån Ciceron. Han har en gedigen bakgund kring att bygga både eget och andras varumärken. Vi pratar om hans bakgrund, vilka han tror kommer att lyckas både som varumärken och influencers, var han hittar sin inspiration samt varför världen behöver CDLP. 

2018-07-16
Länk till avsnitt

David Sandström - Marknadschef på Klarna

SOMMARSPECIAL: I veckans specialavsnitt träffar vi David Sandström som till vardags är CMO på Klarna och tidigare VD på en av Sveriges största reklambyråer. Vi diskuterar vikten av att bygga varumärke, vilka kanaler som är viktiga framåt och tips för både företagen och influencers. Ett mycket matnyttigt och intressant avsnitt för alla som är intresserade av varumärkesbyggande, reklam eller influencers. 

2018-07-09
Länk till avsnitt

Toni Prince - Bakom humorsuccén Språk för alla

I veckans avsnitt träffar vi Toni Prince som slog igenom som skådespelare och komiker på sociala medier med humorduon Språk för alla. Framgången har lett till medvarkan i både tv och film och även till reklamsamarbeten i sina egna kanaler.

2018-07-02
Länk till avsnitt

Imane Asry - Hijabista, mode, sociala medier och fördomar

I veckans avsnitt möter vi Imane Asry mer känd under namnet @fashionwithfaith. Vi pratar om uppväxten mellan två världar, om modest mode, om fasta, strukturell rasism, åsiktskorridorer och haram. 

2018-06-25
Länk till avsnitt

Martin Björk - Programledare känd från både TV och radio

I veckans avsnitt träffar vi Martin Björk. Han kan titulera sig programledare, skådespelare, entreprenör, musikproducent, modell och såklart influencer. Vi pratar bland annat om vikten av att bygga och förvalta sin egen plattform och om varför många följare skapar ångest.

2018-06-18
Länk till avsnitt

Annica Englund - Flerfaldigt prisbelönad bloggare inom skönhet och hälsa

Den här veckan möter vi Annica Englund som gjort karriär som Influencer med inriktning på hälsa och skönhet. Vid sidan om har hon utbildat sig till PT och lanserat sitt eget klädmärke, men drömmarna om framtiden handlar om något helt annat. 

2018-06-11
Länk till avsnitt

Isabella Jedler - Entreprenören och skönhetsbloggaren

I veckans avsnitt möter vi Isabella Jedler som jobbat både bakom kulisserna och framför kameran med Influencermarketing. Vi pratar om hennes bakgrund och framtidsplaner, om resan från småstad till storstad, om de erfarenheter hon hämtat från branschen, om glada miner, sura gubbar, utseendefixering och dick pics. 

2018-06-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.