Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Influencerpodden

Influencerpodden

I den här podden tar Anton Granlund hjälp av kända profiler för att undersöka begreppet influencer, han hämtar de bästa insikterna och lyfter fenomenet och individerna bakom framgångarna.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

wearecube.libsyn.com/website

Avsnitt

49. Johnny Edlind - Miljonpublik och en av Sveriges största manliga profiler

I veckans avsnitt gästar Johnny Edlind Influencerpodden. Han är en av få svenska manliga profiler som har över 1 miljon följare på Instagram. Bara Zlatan, Pewdiepie och Jon Olsson har fler. Men vem är Johnny Edlind? Och hur har han blivit så framgångsrik i sina sociala kanaler?

2018-10-15
Länk till avsnitt

48. Marre Hitti - Kriget, flykten, frisördrömmarna och framgången

I veckans avsnitt möter vi Marre Hitti. Som 14 åring flydde han med sin mamma och sina bröder till Sverige från ett krigshärjat Libanon. I Influencerpodden berättar han om bomben som dödade pappa, om prickskyttarna runt skolgården och om hur han blev en av Sveriges mest eftertraktade frisörer som skapat hårtrender som influerat människor runt om i hela världen.

2018-10-08
Länk till avsnitt

47. Edita Renlund - Foodjunkie med enkla recept

Veckans gäst i Influencerpodden är Edita Renlund mer känd som Foodjunkie. Hennes kanaler i sociala medier är nischade med inspiration kring mat och matlagning. Ett genomgående tema är att det ska vara snabbt och enkelt att laga och det verkar har varit ett framgångsrecept för Foodjunke.

2018-10-01
Länk till avsnitt

46. Thomas Sekelius - Youtuber, normbrytare och förebild

Den här veckan möter vi Thomas Sekelius som startade karriären med sminktutorials på YouTube. Han har alltid ifrågasatt normer och utmanat klimatet i sociala medier. För många unga har Thomas blivit både en förebild och en tröst. 2017 släppte han årets Pride-låt och hösten 2018 lanserade han sin första bok "Two faced".

2018-09-24
Länk till avsnitt

45. Vivi Wallin - En av sveriges största mammainfluencers

Den här veckan möter vi Vivi Wallin som lämnat sitt fasta jobb som chef på ett mediebolag för att på heltid driva sina två egna kanaler Fixasjälv och Mammasanningar.

2018-09-17
Länk till avsnitt

44. Johanna Nordström - Humordrottning på Instagram

I veckans avsnitt träffar vi instagrams humordrottning Johanna Nordström. Hon slog igenom på twitter och jobbar idag som komiker med Instagram som sin främsta plattform vid sidan av stand up scenen. 

 

2018-09-10
Länk till avsnitt

43. Chloé Schuterman - Fashionista och ung entreprenör

I veckans avsnitt möter vi Chloé Schuterman som började blogga som barn och nu vid 20 års ålder har hon hunnit starta aktiebolag och ett eget klädmärke, gjort reality på SVT och haft en podd med sin bror. 
Vi pratar om fördomar, om hur det är att växa upp som barn i modevärden och pressen utifrån att lycka.

2018-09-03
Länk till avsnitt

42. Dyngbaggegalan - Vem är hen bakom succékontot på Instagram?

Den här veckan möter vi Leo, personen bakom instagramkontot Dyngbaggegalan som på kort tid fått stor spridning och många följare. Leo berättar om hur allt startade och vad han tror varit nyckel till framgång.

2018-08-27
Länk till avsnitt

41. Newkid - Artist och sociala medier strateg

Den här veckan möter vi Alexander Ferrer mer känd under artistnamnet Newkid. Med sina erfarenhet från musikbranschen var han med och grundade influenceragenturen CUBE. Vi pratar om det stora breaket, om förebilder och om att bygga en värld och en story till en ny låt med hjälp av sociala medier.

2018-08-20
Länk till avsnitt

40. Emil & Wilma Holmqvist - Syskonduon som gjort succé på YouTube

Den här veckan möter vi syskonduon Emil och Wilma Holmqvist som tillsammans driver både YouTubekanaler och e-handel med sitt egna varumärke Hickap med ekologiska och hållbara produkter.

 

2018-08-13
Länk till avsnitt

39. Daniel & Emil Norberg - Bröderna med humorkarriär på nätet

Den här veckan möter vi humorduon och syskonparet Bröderna Norberg. De har över en kvarts miljon följare på sin YouTube kanal och slog igenom på bred front med sina parodier på melodifestivalen med klipp som idag har flera miljoner visningar. De berättar om framgång och motgång och om fördelen och nackdelen med att vara en duo.

2018-08-06
Länk till avsnitt

38. Christoffer Bergmann - Grundare av influenceragenturen CUBE

SOMMARSPECIAL: Den här veckan möter vi Christoffer Bergmann som är en av grundarna till Influenceragenturen CUBE som representerar några av Sveriges största digitala kreatörer. Hör honom berätta hur allting startade, resan fram tills idag och vad han anser vara viktigt i en ledarroll. Samtidigt dyker vi djupare i frågan kring vad som krävs för att lyckas inom yrket influencer och vad varumärken behöver förstå innan det är för sent

2018-07-30
Länk till avsnitt

37. Malte Andreasson - YouTube Nätverket United Screens ena grundare

SOMMARSPECIAL: Malte Andreasson är en av två som grundade influencernätverket United Screens, en svensk multiplattform som inriktar sig på online video med över 500 miljoner visningar per månad. Vad tror Malte om framtiden, varför tittar färre på ?vanlig TV?, hur var det att vara domare i Jeopardy och mycket annat tas upp i denna veckas mycket intressanta specialavsnitt.   

2018-07-23
Länk till avsnitt

36. Andreas Palm - Kalsongmakare, entreprenör och eventproffs

SOMMARSPECIAL: Andreas Palm är en av männen bakom ett av Sveriges just nu hetaste underklädesvarumärken CDLP och även grundare den prisbelönta eventbyrån Ciceron. Han har en gedigen bakgund kring att bygga både eget och andras varumärken. Vi pratar om hans bakgrund, vilka han tror kommer att lyckas både som varumärken och influencers, var han hittar sin inspiration samt varför världen behöver CDLP. 

2018-07-16
Länk till avsnitt

35. David Sandström - Marknadschef på Klarna

SOMMARSPECIAL: I veckans specialavsnitt träffar vi David Sandström som till vardags är CMO på Klarna och tidigare VD på en av Sveriges största reklambyråer. Vi diskuterar vikten av att bygga varumärke, vilka kanaler som är viktiga framåt och tips för både företagen och influencers. Ett mycket matnyttigt och intressant avsnitt för alla som är intresserade av varumärkesbyggande, reklam eller influencers. 

2018-07-09
Länk till avsnitt

34. Toni Prince - Bakom humorsuccén Språk för alla

I veckans avsnitt träffar vi Toni Prince som slog igenom som skådespelare och komiker på sociala medier med humorduon Språk för alla. Framgången har lett till medvarkan i både tv och film och även till reklamsamarbeten i sina egna kanaler.

2018-07-02
Länk till avsnitt

33. Imane Asry - Hijabista, mode, sociala medier och fördomar

I veckans avsnitt möter vi Imane Asry mer känd under namnet @fashionwithfaith. Vi pratar om uppväxten mellan två världar, om modest mode, om fasta, strukturell rasism, åsiktskorridorer och haram. 

2018-06-25
Länk till avsnitt

32. Martin Björk - Programledare känd från både TV och radio

I veckans avsnitt träffar vi Martin Björk. Han kan titulera sig programledare, skådespelare, entreprenör, musikproducent, modell och såklart influencer. Vi pratar bland annat om vikten av att bygga och förvalta sin egen plattform och om varför många följare skapar ångest.

2018-06-18
Länk till avsnitt

31. Annica Englund - Flerfaldigt prisbelönad bloggare inom skönhet och hälsa

Den här veckan möter vi Annica Englund som gjort karriär som Influencer med inriktning på hälsa och skönhet. Vid sidan om har hon utbildat sig till PT och lanserat sitt eget klädmärke, men drömmarna om framtiden handlar om något helt annat. 

2018-06-11
Länk till avsnitt

30. Isabella Jedler - Entreprenören och skönhetsbloggaren

I veckans avsnitt möter vi Isabella Jedler som jobbat både bakom kulisserna och framför kameran med Influencermarketing. Vi pratar om hennes bakgrund och framtidsplaner, om resan från småstad till storstad, om de erfarenheter hon hämtat från branschen, om glada miner, sura gubbar, utseendefixering och dick pics. 

2018-06-04
Länk till avsnitt

29. Jessica Hallbäck - Adbuster, aktivism och jämställdhet

Den här veckan träffar vi konstnären och adbustern Jessica Hallbäck som blivit känd genom att sprida slagkraftiga budskap i Stockholms tunnelbana. Vi pratar bland annat om civil olydnad, om vilka projekt hon drömmer om att få göra och varför hon inte vill använda sin konst i reklamsammanhang.

2018-05-28
Länk till avsnitt

28. Alexander Pärleros - Entreprenören bakom Framgångspodden

I veckans avsnitt möter vi Alexander Pärleros. Vi pratar bland annat om definitionen av framgång och lycka. Alexander ger även Anton sina bästa tips på hur man skapar en riktigt bra podd och vilka faktorer som gjort Framgångspodden till en av skandinaviens största poddar.

2018-05-21
Länk till avsnitt

27. Emil "HeatoN" Christensen - E-sportstjärna och entreprenör

I veckans avsnitt möter vi esportlegenden HeatoN. Han berättar bland annat om hur esporten och spelarna utvecklats och anpassats in i en miljardindustri och om hans ambitioner att jobba för att företag lättare ska hitta vägar för att ta sig in esportbranschen. Han pratar också om näthat och trakasserier och hur han själv varit en del av den kulturen och att han nu jobbar för att esportstjärnor ska ta ett större ansvar och vara förebilder på sina plattformar.

2018-05-14
Länk till avsnitt

26.Tess Montgomery Chamberlain - Livsstilsbloggare stationerad i England

I veckans avsnitt möter vi Tess Montgomery Chamberlain som flydde Stockholm för ett nytt liv i London där hon gjort internationell karriär som modell och bloggare. 

2018-05-07
Länk till avsnitt

25. Jörgen Kruth - Världsmästare i Muay Thai

I veckans avsnitt gästas Influencerpodden av den flerfaldig världsmästaren och kampsportaren Jörgen Kruth.

2018-04-30
Länk till avsnitt

24. Andrea Brodin - Inredare och bloggare känd från TV

I det här avsnittet träffar vi Andrea Brodin som inspirerar det svenska folket med inredning genom sin medverkan i flera olika tv-program och på daglig basis i sin blogg med namnet Mellan dam och glamm.

2018-04-23
Länk till avsnitt

23. Petra Tungården - En av Sveriges största och första influencers

I veckans avsnitt möter vi bloggveteranen Petra Tungården som efter  sju år lämnar sin roll på Metro mode för att satsa på sitt eget varumärke tillsammans med Influencer Agenturen CUBE.

2018-04-16
Länk till avsnitt

22. Per Holknekt - Superentreprenören

I veckans avsnitt möter vi Per Holkneckt som delar med sig av insikter och tips från sitt, minst sagt, innehållsrika liv. Varför är det bra att berätta om att man har det tufft eller mår dåligt? Hur bör man tänka kring sitt innehåll i sociala medier och varför har Per dåligt självförtroende? Ett avsnitt med skratt och gråt och som tar upp högt och lågt.

2018-04-11
Länk till avsnitt

21. Linn Herbertsson - Modebloggare och civilekonom

Vi träffar livsstilsbloggaren Linn Herbertsson som bland annat berättar hur hon genom sin blogg bearbetat sorgen efter sin mammas bortgång och om en framtid där hon tror att Influencers i större utsträckning kommer att sälja egna produkter, något som hon själv jobbar på med för fullt i sitt nya bolag.

2018-04-02
Länk till avsnitt

20. Daniel Redgert - PR geniet

I det här avsnittet möter vi Daniel Redgert. Småstadskillen som drömde om storstaden och som numera satt målet på en egen skyskrapa. Han är f.d PR Chef och numera VD på sitt eget bolag och vi hör honom berätta om hur nätverkande och sociala medier varit nyckel till framgång.

2018-03-26
Länk till avsnitt

19. Klas & Alfred - Humorskaparna

Den här veckan hänger vi med humorduon Klas och Alfred som gjort sin karriär via sociala medier. Resan har gått via Facebook, Instagram och YouTube till en egen humorserie på SVT. Men i varje skratt finns ett allvar och det allvaret pratar hinner vi också prata en hel del om.

2018-03-20
Länk till avsnitt

18. Charlie Eriksson - Skapade Aldrigensam, ett informationsprojekt om psykisk ohälsa

I veckans avsnitt möter vi Charlie Eriksson som står bakom informationsprojektet Aldrig ensam som har som mål att sprida kunskap och bryta tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykiskt ohälsa.Projektet etablerades med hjälp av spridning i sociala medier och Facebook är den viktigaste kanalen för Charlies verksamheten. 

2018-03-13
Länk till avsnitt

17. Micael Dahlen - Ekonomiprofessorn

Den här veckan träffar vi professorn föreläsaren och författaren Michael Dahlen. Han berättar om parasociala relationer, om snaskighetsfaktorn som var en bidragande orsak till framgången för #metoo och om vikten av att skapa ett innehåll som sticker ut.

2018-03-06
Länk till avsnitt

16. Sarah Sjöström - Sveriges bästa simmare genom alla tider

Den här veckan träffar vi simmaren och OS-medaljören Sarah Sjöström. Hon är 24 år, har 57 mästerskapsmedaljer och 150.000 följare på instagram. Men ser hon sig själv som en influencer och hur mycket nyttjar hon sina sociala kanaler för samarbeten?

2018-02-27
Länk till avsnitt

15. Sandra Beijer - Författare som lever på sitt bloggande

Den här veckan träffar vi bloggaren och författaren Sandra Beijer. Hon berättar om den ständiga kampen för att behålla sin trovärdighet och vad hon ställer för krav på de varumärken som vill synas på hennes plattformar.

2018-02-20
Länk till avsnitt

14. Therese Lindgren - Youtubestjärnan som tjänar miljoner

Den här veckan träffar vi Sveriges största kvinnliga YouTube-stjärna Therése Lindgren. Hon berättar om den starka relationen hon byggt upp till sina tittare och hur hon låter sina tittare vara med och påverka innehållet på hennes kanaler.

2018-02-13
Länk till avsnitt

13. Nina Rung - Kriminolog

Nina Rung är kriminolog, föreläsare och debattör som arbetar med att öka kunskap om könsnormer och att förebygga sexualiserat våld och våld i nära relation. Hon önskar att Influencers i större utsträckning såg sin möjlighet att påverka attityder för att skapa förändring.

2018-02-06
Länk till avsnitt

12. Bingo Rimér - Superentreprenörm fotograf och influencer

Denna veckan träffar vi Bingo Rimér. Hör han bl.a berätta hur företag bör jobba med sociala medier, om han skulle kunna leva enbart på intäkter från sociala medier och hur gick det till när han råkade visa lite för mycket på Instagram? 

2018-01-30
Länk till avsnitt

11. Oscar Enestad - Artist och flickidol

I denna veckas avsnitt träffar vi Oscar Enestad. Han är artist, modell och influencer med internationell karriär som byggts upp med fans på sociala medier som språngbräda.

2018-01-23
Länk till avsnitt

10. Sanne Alexandra - Designer, hockeyfru och tv-stjärna

I veckans avsnitt av Influencerpodden träffar vi Sanne Alexandra. Hon pratar bland annat om vilka hennes förebilder är och hur hon själv vill stötta och coacha unga tjejer via sina sociala kanaler.

2018-01-16
Länk till avsnitt

9. Ellen Bergström - Kreatör, komiker och influencer

I veckans avsnitt av Influencerpodden möter vi Ellen Bergström som uppmanar marknadschefe att våga använda humor och att inte ta sig själva och sitt varumärke på för stort allvar. 

2018-01-09
Länk till avsnitt

8. Jesper Laursen - Mannen bakom Scandinavian Homes

Jesper är entreprenören bakom instagramfenomenet  Scandinavian Homes med över en halv miljon följare. Han pratar om trovärdighet och kvalité och om vikten att addera ett värde för följaren när man genomför samarbeten.

2018-01-02
Länk till avsnitt

7. Emilia de Poret - Modeproffet med säkerstil

I veckans avsnitt av Influencerpodden träffar vi Emilia de Poret. Hon pratar bland annat om vikten av att vara konsekvent i sin varumärkeskommunikation och om varför man ska anpassa innehållet specifikt till sina olika plattformar.

2017-12-26
Länk till avsnitt

6. Ida Warg - Framgångsrik på YouTube

I detta avsnitt möter jag Ida Warg. Hon berättar om när karriären som bloggare tog fart, om det hårda klimatet i kommentarsfälten och om hur hon brottas med att vara en förebild.

2017-12-19
Länk till avsnitt

5. Michaela Forni - Framgångsrik bloggare och författare

I detta avsnitt träffar jag Michaela Forni. Hon har snart bloggat i halva sitt liv och berättar om hur hennes roll som influencer utvecklats genom åren.

2017-12-12
Länk till avsnitt

4. Andreas Wijk - Artist och manlig modeikon

I detta avsnitt träffar jag Andreas Wijk. Han berättar om sina största samarbeten med varumärken som YSL och Dolce & Gabbana, om den positiva stressen och om varför han väljer att publicerar bilder just på eftermiddagen. 

2017-12-05
Länk till avsnitt

3. Viktor Frisk - Artist, författare och multitalang

I detta avsnitt möter jag Viktor Frisk. Han pratar om att dela livets upp och nedgångar, vad han tycker att företag ofta gör för fel i sina sociala kanaler och vilka samarbeten som blir absolut bäst.

2017-11-28
Länk till avsnitt

2. Lisa Olsson - Multitalang med karriär som bloggare och modell

I detta avsnitt möter jag Lisa Olsson och hon pratar bland annat om sitt första bloggavtal, definitionen av ett jobb, perfektionism och rädsla för YouTube. 

2017-11-21
Länk till avsnitt

1. Anitha Schulman

I detta avsnitt möter jag Anitha Schulman. Vi pratar bland annat om att vara kontroversiell och sticka ut hakan, om följare som inte är fans och om en generationsskillnad i synen på jobbet som influencer.

 

 

2017-11-21
Länk till avsnitt

Trailer

Trailer för Influencerpodden. Nya avsnitt varje tisdag!

2017-11-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.