Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Tre liv med Diabetes

Tre liv med Diabetes

Filippa Jartén, Sandra Bennerdt och Felicia Jartén är tre tjejer som lever ett vanligt liv men tillsammans med sjukdomen Diabetes typ 1. Här får ni följa med in i tjejernas vardag där de pratar om allt från hur det var att gå igenom tonåren, skola, jobb, relationer och egentligen det mesta som ingår i livet men där deras sjukdom har sin del i allt. Hör gärna av er till oss med frågor eller funderingar, Instagram: trelivmeddiabetes Mail: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-288526301

Avsnitt

13. Vi gästas av Fredrik - VD för Aibetic

I dagens avsnitt gästas vi av Fredrik som är VD och grundare av företaget Aibetic. Han har levt med diabetes typ 1 sen han var 13 år. Han berättar om dagen han fick diagnosen, den jobbiga tiden efter, puberteten, hans nålfobi och drömmen om att bli polis som krossades. Hur har hans liv tillsammans med sjukdomen varit och hur har han tagit sig dit han är idag? Idag både lever han med sin egna diabetes och jobbar med att kunna förenkla vardagen för andra personer med Diabetes. Trevlig lyssning!
2021-02-03
Länk till avsnitt

12. Har vi accepterat vår diabetes?

I dagens avsnitt pratar Filippa och Sandra om deras sätt att leva med diabetes. Det pratas även om hur man vet om man har accepterat sin sjukdom och att leva i förnekelse. Trevlig lyssning!
2021-01-20
Länk till avsnitt

11. Peter Jihde gästar podden

Den mycket omtalade "diabetesprofilen" Peter Jihde gästar podden i årets första avsnitt. Han fick diagnosen Diabetes typ 1 2012 och har sedan 2015 varit mycket aktuell både med egen bok, instagramkonto, programledare för diabetesgalan och har blivit lite av ett ansikte utåt för andra människor med diabetes. Hur ser hans relation till sjukdomen ut idag? Kan man bli världens bästa diabetiker? Är hans blodsockerkurva alltid perfekt? Finns det redan ett botemedel för diabetes? Det och mycket annat diskuteras i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!
2021-01-12
Länk till avsnitt

10. God Jul från oss

I dagens avsnitt pratar vi om julen och allt som hör till. Tack till alla som lyssnat på oss i år, vi önskar er alla en God Jul! Trevlig lyssning!
2020-12-23
Länk till avsnitt

9. Fotbollsproffset Jesper Karlstro?m gästar podden

Tjejerna gästas idag av elitfotbollsspelaren Jesper Karlström från Djurgården som tog SM guld förra året med Jesper som lagkapten. Nu har han blivit signad av ett nytt lag i Polen och flyttar dit i Januari. Jesper lever även med Diabetes typ 1. Hur är det att spela fotboll på elitnivå och hur gör man det i kombination med Diabetes? Vad hände egentligen med det första utlandskontraktet som sen avbröts? Är Jesper singel eller inte? Det och mycket annat hör ni om i dagens avsnitt. Trevlig lyssning! Maila frågor till oss: [email protected] Instagram: trelivmeddiabetes
2020-12-16
Länk till avsnitt

8. Mamma berättar - del 1

Denna vecka har Filippa och Felicia med sig sin mamma Helena som gäst i podden. De pratar om insjuknandet, dagistiden och utmaningarna med att leva med diabetes. Hur det påverkar en som förälder och hur man får vardagen att fungera. Trevlig lyssning!
2020-12-08
Länk till avsnitt

7. Frieri på E4:an

Denna vecka pratar tjejerna bland annat om träning, sex och dieter. Kan man få ketoner om man inte har diabetes? Hur hänger diabetes och impotens ihop? Och viktigast av allt- Vem var det egentligen som friade på E4:an?
2020-12-01
Länk till avsnitt

6. Vi gästas av Sara Mobäck

I dagens avsnitt får tjejerna sällskap av Sara Mobäck. Sara jobbar aktivt inom blogg och sociala medier med att sprida kunskap och dela med sig av sitt liv som typ 1 diabetiker. Sara fick sin diagnos när hon var 13 år gammal samtidigt som hon även då blev diagnoserad med celiaki, några år senare utvecklar hon även en ätstörning. Hela hennes historia och hur hon får allt att fungera idag får ni reda på i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!
2020-11-24
Länk till avsnitt

5. Bakis och full samtidigt?

I veckans avsnitt pratar tjejerna såklart om världsdiabetesdagen. Är det en dag att fira? Och vad är det egentligen med dagen som upprör? Trevlig lyssning!
2020-11-18
Länk till avsnitt

4. Att dejta oss

I dagens avsnitt svarar Filippa och Sandra på lyssnarfrågor om att dejta. När och hur berättar man för någon man träffar att man har diabetes? Tjejerna tar upp egna erfarenheter och tips på hur man kan göra. Trevlig lyssning!
2020-11-11
Länk till avsnitt

3. Vårt tyngsta avsnitt hittills

I dagens avsnitt kommer vi in på känslomässiga ämnen kring diabetesen. De ämnen som man annars försöker undvika att tänka på. Det blir ett tungt avsnitt som slutar i tårar, men även otroligt viktiga samtal om komplikationer och rädslor. Trevlig lyssning!
2020-11-04
Länk till avsnitt

2. Survival of the fittest?

I veckans avsnitt diskuterar Filippa och Felicia possitiva överaskningar i biosalongen, vikten av kost vid diabetes och helt nya kolhydratsupptäckter. Dessutom veckans besök på salong och ett oväntat möte. Trevlig lyssning!
2020-10-27
Länk till avsnitt

1. TRE LIV MED DIABETES

Från och med idag är vi Tre liv med diabetes och podden består nu officiellt av, Sandra, Filippa & Felicia. Detta är avsnitt 1 av den nya säsongen. Hoppas ni är lika taggade som vi är! Trevlig lyssning!
2020-10-20
Länk till avsnitt

36. GLAD MIDSOMMAR

I dagens avsnitt pratar Filippa och Sandra om att flytta hemifrån, lågt blodsocker på natten och att känna sig ensam med diabetes. Det diskuteras även att fasta med diabetes och tjejerna tar även en skål för något dom firar! Trevlig lyssning!
2020-06-22
Länk till avsnitt

35. Skak i skelettet

I veckans avsnitt pratar Filippa och Felicia om ensamhet och diabetes. Hur man förklarar för sina vänner hur det är att leva med diabetes och vad är egentligen bäst att äta när man är låg? Filippa berättar om en udda iakttagelse och de reder ut vem som egentligen hade skak i skelettet. Trevlig lyssning!
2020-06-15
Länk till avsnitt

34. Frågestund

I dagens avsnitt svarar tjejerna på frågor som har kommit in. Det diskuteras allt från olika sensorer, hur man bemöter frågor och okunskap om diabetes. Hur man förklarar för andra vad diabetes egentligen är och skillnaden på typ 1 och typ 2. Trevlig lyssning!
2020-06-08
Länk till avsnitt

33. Att vara i puberteten med Diabetes

I dagens avsnitt diskuteras det mycket om hur det är att gå in i puberteten med diabetes. När fick de sin första mens och hur påverkas diabetesen av menscykeln? Tjejerna pratar mycket om egna erfarenheter och hur detta har påverkat dem på olika sätt men de tar också reda på mer om hur det är för killar med diabetes i liknande frågor. Trevlig lyssning!
2020-06-02
Länk till avsnitt

32. Kemi med sin diabetesläkare

I dagens avsnitt pratar tjejerna om helgen som varit, Sandras födelsedagsfirande och skillnaden mellan att vara ekonomisk och snål, och varför kallas egentligen Felicia för elvispen av sina vänner? Mer om detta får ni höra om i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!
2020-05-18
Länk till avsnitt

31. En väska fylld med batterier

I veckans avsnitt fortsätter bland annat ämnet ?singel och sökande?, hur beter sig folk på tinder under Corona tider. Filippa berättar även mer om hur det är att gå på College i USA och varför slutade det med att Felicia hade väskan full med batterier på en dagsfest? Trevlig lyssning!
2020-05-12
Länk till avsnitt

30. Sandras comeback, äntligen alla tre!

I veckans avsnitt är äntligen alla tre tjejer samlade! Det diskuteras bland annat konspirationsteorier, och forskning. Tjejerna pratar också om det finns fördelar med diabetes man kan dra nytta av? Och vad var det egentligen som hände i helgen?
2020-05-04
Länk till avsnitt

29. Vem är vem

I veckans avsnitt diskuteras hur livet med diabetes påverkas av Corona. Tjejerna diskuterar även att lära känna sin kropp och signaler på högt och lågt blodsocker, att byta läkare man inte trivs med, Filippas nya insulinpump, och att vakna tre gånger per natt. Är det mer sårbart att ha insulinpump än det är att ta sprutor? Och vem är egentligen vem av Felicia och Filippa?
2020-04-27
Länk till avsnitt

28. Ny säsong - Singel och Sökande

I dagens avsnitt startar äntligen en ny säsong av podden! Vad har hänt sedan sist och hur kommer podden se ut framöver? Vem är de nya tillskottet i podden och hur har Filippa blivit av med sitt kontrollbehov? Och sist men inte minst, vem åker till Maldiverna på 5e dejten? Trevlig lyssning!
2020-04-20
Länk till avsnitt

27. Vi gästas av Gladys Del Pilar

I dagens avsnitt har tjejerna med sig en gäst. Musikikonen Gladys Del Pilar. Gladys är just nu aktuell med sin självbiografi ?tro, hopp och kärlek?. I avsnittet får vi höra en hel del om Gladys liv, vem hon är och om hennes uppväxt. Gladys lever med sjukdomen diabetes typ 2 och berättar om hur vardagen ser ut och tjejerna passar även på att reda ut skillnaden mellan typ 1 och typ 2. Trevlig lyssning!
2019-01-27
Länk till avsnitt

26. Tack 2018

I dagens avsnitt pratar Filippa och Sandra om året som varit och förväntningar på det nya året. Vad var enligt tjejerna det bästa och sämsta med år 2018 och varför slutade Sandras år med sjukhusbesök? Tjejerna tackar 2018 och peppar igång för nya året! Trevlig lyssning! Hör av er till oss med frågor och funderingar, Mail: [email protected] Instagram: tvalivmeddiabetes
2019-01-10
Länk till avsnitt

25. VÄRLDSDIABETESDAGEN

14 november = VÄRLDSDIABETESDAGEN.
2018-11-14
Länk till avsnitt

24. Hur hittar vi ljuset i mörkret

I dagens avsnitt fortsätter tjejerna prata om de ämnen som man ofta försöker förtränga eller inte tänka på. Hur tänker man för att inte påverkas för mycket av det negativa som kan hända och hur hittar man ljuset i mörket när man har en jobbig period? Det blir en hel del känsliga samtal men också hur tjejerna försöker tänka för att inte påverkas för mycket av de komplikationer som i värsta fall kan drabba en typ 1 diabetiker. Det blir även ett riktigt pepp samtal i slutet, för man får ju inte glömma att leva livet också. Trevlig lyssning!
2018-10-31
Länk till avsnitt

23. Den hårfina linjen

Vad är det som skrämmer en diabetiker allra mest? När går det från att bara vara en sjukdom som vi tar hand om varje dag till att bli något riktigt läskigt. I dagens avsnitt pratar tjejerna om det som kan vara jobbigt att säga högt, de saker som många försöker se förbi. Filippa och Sandra delar också i det här avsnittet med sig av andra diabetikers historier. Historier om de gånger när de varit riktigt nära att råka illa ut. Historier som är så viktigt för andra att ta del av. Både de som har diabetes men också för de som inte har det. Trevlig lyssning!
2018-10-17
Länk till avsnitt

22. Det stora tjejsnacket

Filippa och Sandra har fått in en viktig lyssnarfråga. Det leder in tjejerna på saker som många tycker är svårt eller pinsamt att prata om. I dagens avsnitt pratar tjejerna en hel del om puberteten och allt det som händer däromkring. De pratar även om något som de anser får alldeles för lite uppmärksamhet och som så många skäms för att ta upp. Välkomna till det stora tjejsnacket men som såklart också är viktigt för killar att höra. Trevlig lyssning!
2018-10-03
Länk till avsnitt

21. Vi är tillbaka - och startar igång säsong 2

Filippa och Sandra har haft en längre paus men är nu tillbaka och startar igång med säsong 2. Tjejerna pratar om sommaren som varit, vad de har gjort medan de varit borta och hur hösten kommer se ut. Trevlig lyssning och välkomna tillbaka! Hör av er till oss med frågor och funderingar, Mail: [email protected] Instagram: tvalivmeddiabetes
2018-09-19
Länk till avsnitt

20. Relationssnack - besök av Sandras pojkvän

Relationer blir veckans ämne och tjejerna bjuder därför in Sandras pojkvän i dagens avsnitt. Hur är det att vara tillsammans med någon som har Diabetes? Är det lätt att släppa in någon annan och göra den delaktig i ens sjukdom och hur öppen bör man vara med sin partner? Det och mycket annat dyker upp i veckans avsnitt. Trevlig lyssning!
2018-06-19
Länk till avsnitt

19. Utekvällar

Filippa och Sandra njuter av vädret i Stockholm och försöker ta vara på varje minut av dagarna. I ett lite kortare avsnitt idag pratar tjejerna om helgen som varit, hur blodsockret ligger till efter man varit ute på krogen och lite mer allmänt om att just vara ute och festa. Trevlig lyssning!
2018-06-04
Länk till avsnitt

18. En diabetikers mardröm

Filippa och Sandra är tillbaka i pod-studion efter ett litet kortare uppehåll. Tjejerna har haft mycket för sig och behövde ta en liten paus. I dagens avsnitt har de därför en hel del att prata om och de riktar även in sig på ett ämne som blivit efterfrågat av deras lyssnare. Har ni frågor eller funderingar? Maila till oss på [email protected] eller hör av er på vår instagram: tvalivmeddiabetes. Trevlig lyssning!
2018-05-28
Länk till avsnitt

17. Frågepod och besök av Sandras syster

I dagens avsnitt får tjejerna besök av Sandras syster Louise. Louise ställer frågor till tjejerna som ofta dyker upp hos andra som inte lever med diabetes. Tjejerna svarar på allt i från frågor som ?vad är diabetes typ 1??, ?Varför har Filippa pump medan Sandra har sprutor?? ?Hur ser en dag ut i deras liv?? ?Vad ska man tänka på som kompis när man är ute och festar med någon som har diabetes?? Allt det och en hel del annat svarar tjejerna på i dagens avsnitt. De pratar om sånt som känns ganska självklart för Filippa och Sandra men som kan kännas svårt att förstå sig på för de som inte har Diabetes. Trevlig lyssning!
2018-05-07
Länk till avsnitt

16. Stabila och ostabila värden

Sandra har precis kommit hem från London där hon spenderat helgen och Filippa har börjat på sitt nya jobb. Veckan i sig har innehållit både toppar och dalar för tjejerna. De pratar om festlivet i olika länder och hur speciellt system det är när man går ut i London. Filippa trivs bra på sitt nya jobb och Sandra undrar om hon hunnit berätta att hon har Diabetes? Filippa märker redan skillnad på sitt blodsocker sen hon bytte tillbaka till pump. Tjejerna har även börjat använda sig av ett nytt druvsocker som de verkligen tycker om. De uppmanar också alla lyssnare att hålla koll på deras instagram under veckan då de kommer hålla i en rolig tävling. Trevlig lyssning!
2018-05-01
Länk till avsnitt

15. Allt det som kommer på köpet

Det är sommarväder i Stockholm och tjejerna pratar om allt från djupa till lätta samtalsämnen. Filippa och Sandra pratar en hel del om allt som kommer på köpet när man har diabetes, hur man kan hantera jobbiga stunder och hur man ska försöka tänka för att allt inte ska kännas deppigt och jobbigt. Trevlig lyssning!
2018-04-23
Länk till avsnitt

14. Kontrollbehov

Sandra har precis kommit hem från Madrid och tjejerna pratar om veckan som varit. Tidigare under veckan har de båda varit på läkarbesök. Filippa har bytt tillbaka från sprutor till insulinpump och på sjukhuset har de båda testat sitt Hba1c, värdet som visar hur man legat i sitt blodsocker de senaste 6-8 veckorna. Filippa och Sandra pratar även en hel del om deras kontrollbehov som de tror att diabetesen har skapat och som tydligt kommer fram när man ska ut och resa. Trevlig lyssning!
2018-04-16
Länk till avsnitt

13. "Vem av oss ringer man om duschen är sönder?"

Idag testar tjejerna på att göra ett lite annorlunda avsnitt. I det här avsnittet pratas det inte så mycket om deras vanliga huvudämne diabetesen. Filippa och Sandra riktar mer in sig på att man ska få lära känna dem. De kör frågeleken "Vem av oss?" för att man ska få en bättre inblick i hur de är som personer. "Vem av oss gillar rampljuset mest? Vem av oss kommer bli känd om 20 år? Vem av oss skulle överleva på en öde ö?" Trevlig lyssning!
2018-04-09
Länk till avsnitt

12. Det här med ångest

I det här avsnittet pratar tjejerna om lite allt möjligt. De är tillbaka i ?studion? utan gäster och ramlar in på lite alla möjliga samtal. De kommer in på ämnet ångest och pratar en del om psykisk ohälsa och att ständigt känna sig trött och utmattad utan att riktigt förstå varför. Ökar risken för depression när man har diabetes? Lite smått och gott i dagens avsnitt, trevlig lyssning!
2018-04-02
Länk till avsnitt

11. Att vara med i Paradise Hotel - Fanny Lyckeke

I dagens avsnitt är Filippa och Sandra på besök i Helsingborg. De träffar Fanny Lyckeke som är känd från säsongen av Paradise Hotel 2017 där hon var en av de deltagarna som tog sig hela vägen till semifinal. Hur är det att vara med i Paradise hotel och varför blev Fanny först nekad till att vara med på grund av sin Diabetes? I programmet visas det aldrig vem det är som har Diabetes därför berättar Fanny om allt som hände bakom kulisserna. Filippa och Sandra har varit väldigt nyfikna över hur det är att vara med i Paradise Hotel när man har Diabetes och de är ganska förvånande över svaren de får. Utöver det berättar Fanny en del om sig själv och sin syn på sin Diabetes. Trevlig lyssning!
2018-03-26
Länk till avsnitt

10. Besök av Fabian

I dagens avsnitt gästas tjejerna av Fabian, vilket är en gammal killkompis sen en tid tillbaka. De träffades allihopa första gången på ett skidläger för barn med diabetes, alla har dock inte lika starkt minne av detta. Idag pratas det om allt från Fabians syn på sin diabetes, om det är någon skillnad på att vara tjej med diabetes jämfört med att vara kille, Fabians flytt till Prag, lite av det mesta dyker upp i dagens avsnitt. Trevlig lyssning! Länk till Fabians dokumentärfilm: https://youtu.be/7ZPOT_mb1cw Glöm inte att bli medlemmar i Storstockholms Diabetesförening på www.ssdf.nu Skicka gärna in frågor eller egna berättelser till vår mailadress: [email protected] och följ oss på instagram: tvalivmeddiabetes.
2018-03-19
Länk till avsnitt

9. Att befinna sig på andra sidan jorden

Filippa är tillbaka efter 2 månader lång resa. Tjejerna pratar om allt från problem och situationer Filippa stötte på under resan till hennes bästa tips och upplevelser. Vad hände egentligen under Filippas värsta flygresa och hur reagerar man när man blir tillsagd att inte ta sin spruta offentligt? Trevlig lyssning! Skicka gärna in frågor eller egna berättelser till vår mailadress: [email protected]
2018-03-12
Länk till avsnitt

8. "Åt du för mycket socker när du var liten?"

I det här avsnittet pratar Filippa och Sandra om fördomar och okunskap kring deras sjukdom. Vilka fördomar har man stött på och vad är det vanligaste andra människor påstår om sjukdomen. Varför finns det så mycket fördomar kring Diabetes typ 1? Tjejerna räknar också ut hur många sprutor de har tagit genom de åren som de levt med Diabetes. Trevlig lyssning! Om du vill dela en egen historia om någon händelse där du har mött på fördomar, skicka gärna in det till [email protected]
2018-02-26
Länk till avsnitt

7. Våra bästavänner

I dagens avsnitt gästas tjejerna av deras bästa vänner, Julia och Beatrice. Påverkas vänskaperna av sjukdomen och hur mycket delar man med sig av till ens vänner? Hur är det att vara nära vän med någon som har Diabetes och vem vinner i quizet som Sandra och Filippa utmanar tjejerna i? Trevlig lyssning!
2018-02-05
Länk till avsnitt

Eftersnack med Anna PS.

Detta är ett eftersnack med Anna Sjöberg som varit sponsor till de senaste avsnitten. Anna driver företaget AnnaPS som säljer diabeteshjälpmedel för att göra vardagen enklare för diabetiker. Anna har också diabetes själv och i eftersnacket får vi reda på mer om henne, företaget och drivkraften bakom det. Glöm inte att gå in på www.annaps.com för alla grymma diabetesprodukter.
2018-01-22
Länk till avsnitt

6. Drömmar och rädslor inför framtiden

I dagens avsnitt pratar tjejerna om både drömmar men också mycket rädslor inför framtiden. Hur är det att jobba? Hur mycket berättar man för sin chef och sina kollegor för att känna sig trygg men utan att sjukdomen framstår som en nedsättning. Finns det vissa jobb som tjejerna faktiskt inte kan jobba med? Hur planerar man inför en långresa och varför känns tanken på att vara gravid läskig? Många frågor och tankar kring framtiden dyker upp i dagens avsnitt. Trevlig lyssning!
2018-01-22
Länk till avsnitt

5. "Kan man festa när man har Diabetes?"

I dagens avsnitt så pratar Filippa och Sandra om hur det är att festa när man har Diabetes. Kan man dricka alkohol? Vad är viktigt att tänka på? Hur gör dom själva? Har det någon gång gått lite för långt? Allt det får ni svar på i det här avsnittet. Trevlig lyssning! Det här avsnittet är sponsrat av AnnaPS, glöm inte att gå in på www.annaps.com för grymma diabetesprodukter.
2018-01-08
Länk till avsnitt

4. Det här med högt & lågt blodsocker

I dagens avsnitt pratar Filippa och Sandra om julen och andra högtider, är det mycket man behöver tänka på då? Sandra berättar även om att hon ibland får kramper vid högt blodsocker och vänder sig till er som lyssnar för att se om någon har varit med om liknande. Tjejerna diskuterar också vad som händer vid högt och lågt blodsocker och vad de får för symptom då. Trevlig lyssning och gott nytt år! Det här avsnittet är sponsrat av AnnaPS, ni kan gå in på www.annaps.com för grymma diabetesprodukter.
2018-01-01
Länk till avsnitt

3. Relationer, skam & acceptans

I detta avsnitt har Filippa och Sandra en gäst i podden, Felicia, vilket är Filippas storasyster som också har sjukdomen diabetes typ 1. Tjejerna pratar om allt från relationer, acceptera sin sjukdom och olika situationer de har varit med om. Ni kommer få höra allt från skratt till känsliga samtal. Trevlig lyssning!
2017-12-27
Länk till avsnitt

2. Back to school

Filippa och Sandra myser med glögg och pepparkakor samtidigt som de blickar tillbaka till skolgången. Vad var lätt och vad var inte? I detta avsnitt pratar Sandra och Filippa om allt från skolgång, fördomar och barndom. Vad var det som gjorde deras klasskompisar avundsjuka och kan man verkligen få diabetes av att sitta för mycket? I veckans avsnitt får ni veta svaren. Trevlig lyssning!
2017-12-18
Länk till avsnitt

1. Början

Här berättar Filippa och Sandra om vilka de är, hur de lärde känna varandra och hur det var när dem fick diabetes. Välkommen till första avsnittet!!!
2017-12-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.