Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Anja Forsnor & Alexandra Kamperhaug ? Allt är bra

Anja Forsnor & Alexandra Kamperhaug ? Allt är bra

I den här podden får vi följa med livsstilsrådgivaren Anja Forsnor Wärn och träningsexperten Alexandra Kamperhaug i personliga samtal om en hållbar livsstil. Hur står man emot frestelsen att falla för snabba lösningar när det kommer till träning och hälsa? Hur undviker man jämförelsehets när alla andras samlade lycka bara är ett swipe bort? Går det att bli sin egen bästa vän? Anja och Alexandra med sig om tips och tankar kring vad som är en hållbar livsstil och ett långsiktigt välbefinnande i allt ifrån vardagspussel till sömn, ångest och relationer. Fritt från pekpinnar och dieter. Mot ett hälsosamt liv i balans. Träning och hälsa är så mycket mer än träning och kost. Podden produceras av ELLE och görs i samarbete med Acast. 

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/anjaochalex

Avsnitt

63. Ångest-utmaningen

Ett riktigt ångestladdat avsnitt, som inte är precis som det låter. Vi pratar om acceptans när det kommer till ångest och hur jädra effektivt det är att träna för att lindra den. Plus ni får en utmaning att haka på.

2019-05-19
Länk till avsnitt

62. Jakten på lycka

Vi funderar över det här med lycka, att leva i nuet och att vardagsnjuta. Finns det någon formel över vad som egentligen gör oss lyckliga och vad är så fall den största lyckofällan? Vi tror oss ha svaret!

2019-05-12
Länk till avsnitt

61. Packat och klart

Det vankas semester och ledighet för både Anja och Alexandra. Den ena visar sig vara en fena på att packa smart medan den andra har en helt egen semestergarderob som åker fram. Det pratas packning, knark i resväskan och tipsen som gör att det känns extra mysigt att komma tillbaka hem igen. Bon voyage!

2019-05-05
Länk till avsnitt

60. Vårens frågepodd!

Så var det äntligen dags för frågepodd igen! Vi ger bland annat svar på vilket som är världens godaste bröd, hur man bäst tränar under graviditeten och så delar vi med oss av våra sommarplaner i detalj. Lyssna!

2019-04-28
Länk till avsnitt

59. Tillökning och påskfir

I veckans avsnitt ber Alexandra om hjälp för att kunna ta ett viktigt beslut, Anja har bokat en sista minuten med hela familjen och så avhandlar vi allt som är mysigt med att det är påsk.

2019-04-21
Länk till avsnitt

58. Photoshoot och sellerijuice

Alexandra berättar vad hon pysslat med för hemlighetsmarkeri på Adidas HQ i Herzogenaurach och Anja överväger att ge sig på den senaste hälsotrenden med sellerijuice. Är selleri verkligen lösningen på allt?

2019-04-14
Länk till avsnitt

57. Det lyckliga livet

Anja och Alex är tillbaka och veckan kantas av sommartid, fågelkvitter och det lyckliga livet. Eller snarare vårdepression, ångest och stresskänslor? Vi berättar allt om vårt första bråk och sanningen bakom förra veckans uteblivna avsnitt, som fick oss att besluta att lägga ner podden för gott... eller?

2019-04-07
Länk till avsnitt

56. Det finns alltid något att fira!

Utgångspunkten i veckans poddavsnitt -Det firas på tok för sällan! Samtidigt som det kommer fram att både Anja och Alex tycker att: "Det alltid finns något att fira" och att de båda tar ledigt på sin födelsedag.

2019-03-25
Länk till avsnitt

55. Mammaträning och halvmarathon

Anja försöker avrunda neråt när det kommer till längden på hennes träningsuppehåll. Alexandra gör tvärtom när det kommer till hennes Halvmarathon, sen skriker hon ATTENZIONE medan Anja skriker av skratt.

2019-03-18
Länk till avsnitt

54. Ex och samlevnad

Veckans podd går i kärlekens tecken och vi snackar givande och tagande 

i en relation. Kan man vara vän med sina ex? Hur gör man för att hitta den omtalade balansen i sin relation? Alex berättar om sin roll som förhållandets mood-manager och Anja om hur hon sågade rosor och romantik på första dejten.

2019-03-11
Länk till avsnitt

53. Social fobi och ångest

I veckans avsnitt delar Alexandra med sig av sin ångestresa, vi pratar också om den sociala fobi som vi båda brottas med och som stundtals får oss att ducka allt och bara sticka huvudet i sanden.

2019-03-04
Länk till avsnitt

52. Vi berättar allt om boken.

Okej först pratar vi såklart om Alexandras rosa hår, men sen, sen pratar vi om vad boken kommer att handla om, vad den heter och när den släpps.

2019-02-25
Länk till avsnitt

51. Flirtar, flirtar inte!?

Alexandra har varit på charter för att "leva ut" och delar gladeligen ut sitt nummer till främmande män!? Anja flyr poolområdet på grund av för mycket uppmärksamhet och är på jakt efter stora, ståtliga med persikofärg.

2019-02-18
Länk till avsnitt

50. Från gala till BB

Äntligen är vi tillbaka med nytt avsnitt där vi river av vad som hänt de senaste veckorna, allt från ELLE-galasnack till förlossning och Hajens världsentré.

2019-02-11
Länk till avsnitt

49. Bucketlist 2019

Årets första avsnitt! Nyårslöften känns ganska mossigt, istället delar vi med oss av våra mål och förhoppningar inför det kommande året, vi ger er vår bucketlist 2019!

2019-01-14
Länk till avsnitt

48. Anja och Alex årskrönika

Vi sammanfattar året som gått, allt som varit fantastiskt bra men också det som varit extra jobbigt. Från oss båda till er alla, en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

2018-12-21
Länk till avsnitt

47. Julkänslor i Paris

Ett distansavsnitt där Alex befinner sig i kärlekens stad Paris och Anja på hemmaplan. Och med en vecka kvar till julafton pratar vi förstås om julen, denna älskade hatade högtid som det råder blandade känslor kring. För medan Alex är totalt julfrälst kallar Anja sig för Grinchen och frågan är om det är detta som lockar Alex till tårar?

2018-12-17
Länk till avsnitt

46. Prestationsångest

Hela samhället bygger på att prestera för att lyckas. Prestationer som betygsätts och värderas. Är det något bra eller gör det att vi ständigt går runt med prestationsångest? Vi biktar oss och delar med oss av vad som ger oss mest prestationsångest just nu.

2018-12-10
Länk till avsnitt

45. Vi är rädda att...

Vi ventilerar våra största rädslor. Mörker, vatten, höjder, olyckor och att bli ifrågasatt eller dumförklarad. Anja har verkar var rädd för det mesta medan Alex känner sig trygg med att hon är stark och snabb. Eller hur var det nu igen?

2018-12-03
Länk till avsnitt

44. Mind your own business!

Var går gränsen för hur mycket man får lägga sig i andras liv? Är det ok att kommentera någon på gymmet även om det är av omtanke. Får man ge feedback till sin omgivning, trots att man inte har blivit tillfrågad? Mind your own business eller inte?

2018-11-26
Länk till avsnitt

43. Myter och sanningar om förkylning

Blir man förkyld av kyla? Vilka huskurer är effektivast? Ät mer C-vitamin så håller du dig frisk! Vad är egentligen sant och falsk när det kommer till förkylningar? Vi har svaren!

2018-11-19
Länk till avsnitt

42. Wags-kultur och konsumtion

Varför är det så svårt att bjuda på ett leende och hur kommer det sig att influensavaccin väcker så mycket känslor? Alex ger Anja en crashcourse i wags-kultur och så blottar vi vårt mobilanvändande.

2018-11-12
Länk till avsnitt

41. Frågepodd om mat

Hur hälsosam är tillräckligt hälsosam? Kan man få sin partner att äta bättre? Vad är vår syn på godis? Påverkas huden av det vi äter? Våra bästa tips på snacks och godis till filmkvällen? Vi svarar på alla era frågor om mat! Och så blir det skönsång av fröken Kamperhaug.

2018-11-05
Länk till avsnitt

40. Allt du vill veta om oss

Dags att lära känna oss lite bättre. Vi svarar på våra alldeles egna frågor till varandra och oss själva. Bland annat tre saker vi vill göra innan vi dör, vilken serie vi inte kan leva utan och vem vi är hemligt kära i?

2018-10-29
Länk till avsnitt

39. Anja och Alex AB

Vi har uppmanat er att säga upp er! Men hur gör man egentligen när man har gjort det? Vi delar med oss av våra erfarenheter och utmaningar, bästa tips och försöker avdramatisera det läskiga att vara sin egen chef.

2018-10-21
Länk till avsnitt

38. Gang bang(ing)

En beskrivning av hur ljuvligt det är att uppleva saker i gäng, låt oss kalla det gang banging. Du kan göra det på träningen, på mopeden, under en middag, i trappen , i hissen, i hallen... ja ni fattar. Ensam må vara stark, men i gäng blir allt dubbelt så härligt.

2018-10-07
Länk till avsnitt

37. Kroppshets

Vi dividerar vidare runt vad kroppshets är och hur nakenhet i sociala medier bidrar och påverkar, att hylla kvinnokroppen kan väl aldrig vara fel, eller? Gråskalan i ämnet är överhängande medan siffrorna talar sitt tydliga språk.

2018-09-30
Länk till avsnitt

36. Dickpicks och Tinder-oskuld

Välkommen till sex & samlevnad med Anja och Alex. Vi är i Köpenhamn och testar Tinder för första gången och utreder även fenomenet med dickpicks. 

2018-09-23
Länk till avsnitt

35. Sluta träna!

Det här med att lyssna på kroppen... låter ju fint men hur tusan gör man? Vi snackar skador, halsont, rehab och maraton. Och vi berättar när det är okej att snooza en timme extra och skita i träningen.

2018-09-16
Länk till avsnitt

34. Höst - Vårt nyår

Kan man skapa sitt eget nyår? Bra. Vi har nämligen gjort det och satt ihop den perfekta löfteslistan. Den innehåller vare sig dieter eller träning.

2018-09-09
Länk till avsnitt

33. Vi älskar livet!

Ja men vi frossar så klart i glädjen över att vi ska skriva en bok. Sen har veckan varit händelserik, alltifrån partiledardebatt och tankar runt valet till modevecka och all ytlighet som det innebär på alla plan. Ja vi älskar livet, lyssna så kommer ni att förstå varför.

2018-09-02
Länk till avsnitt

32. Vi säger upp oss!

Höst, nystart och tid för förändring. Vi pratar om att lyssna på magkänslan, våga ta steget och kasta sig ut. Att våga säga upp sig när man helt enkelt hamnat fel, att våga satsa på sig själv för att hitta rätt och strunta i vad alla andra tycker.  

2018-08-26
Länk till avsnitt

31. Bristande träningsmotivation

Vi snackar träningsmovitation, ups and downs och hur man egentligen hittar tillbaka till gymmet när man legat på soffan lite för länge? Vi biktar våra svagheter och delar med oss av våra bästa tips!

2018-08-19
Länk till avsnitt

30. Anorexi utan tabu

I veckans avsnitt har vi bjudit in poddens första gäst Pillan Thelaus som har levt med anorexi under många år. Vi pratar om Pillans resa, hur hon hamnade där, vägen tillbaka men också om ätproblematik rent generellt och hur man hittar en hållbar relation till mat och träning.

2018-08-12
Länk till avsnitt

29. BABYBOOM

Stora nyheter och avslöjanden! En av oss har fått ligga, gissa vem?

2018-08-05
Länk till avsnitt

28. Semestersnackis!

Äntligen är vi tillbaka i poddstudion! Vi är extra bubbliga och snackiga på grund av att vi inte setts på en månad. Semesterns härligheter och "bråkigheter" avhandlas plus lite piff för en sommarkysst look. 

2018-07-29
Länk till avsnitt

27. Frågor & svar 4

Ännu ett fullmatat frågeavsnitt! Vi svarar bland annat på om vi egentligen brukar träna ihop, om vi helst spenderar pengar på träningskläder eller vanliga och om vi tror våra killar är avundsjuka på vår nära vänskapsrelation? Vi ger också våra bästa tips för pannbensträning. Lyssna! 

2018-07-15
Länk till avsnitt

26. Skönhetsrutiner på gymmet

Sminka sig innan träningspasset? Gå i svettiga träningskläder hela dagen? Tvätta håret efter varje pass? Skönhet och fräschör i samband med träning känns som något värt att grotta ner sig i, vi avslöjar båda våra bästa tips och värsta vanor. Ja men det blir både mascara och rövsvett. Lyssna! 

2018-07-01
Länk till avsnitt

25. Känslighetstestet

Anja har letat upp ett test som vi båda går igång på och som säger ganska mycket om oss som personer. Vi delar med oss av testet och inser att vi är bra mycket känsligare än vi trott och att vi kanske inte är de där tjejerna som alltid är sist från festen, även om vi gärna vill tro det.

2018-06-24
Länk till avsnitt

24. Sommarprat

Vi pratar sommarplaner, förväntningar och gamla minnen. Semesterträning och tips på hur man håller rutinerna igång när man är på resande fot. Välkommen till sommarlovsmorgon med Anja och Alex.

2018-06-17
Länk till avsnitt

23. Frågor & svar!

Era frågor tar aldrig slut, det gör inte heller våra svar. Denna gång pratar vi bland annat om varför vi är så coola, våra skönhetsrutiner samt hur vi håller liv i våra relationer. 

2018-06-10
Länk till avsnitt

22. Alkohol och träning

Vi minns vår första fylla och delar med oss av hur vi ser på alkohol idag. Vi reder ut sanningar och myter - är det till exempel farligt att träna efter en festlig kväll och kan man träningskompensera för att man har varit ute? Är det alkoholen i sig eller allt runt omkrinf som är onyttigt? Ligger vi själva i en riskzon för vad som är bra att dricka? Det är ju alltid gott med ett glas bubbel...

2018-06-03
Länk till avsnitt

21. Saker vi stör oss på

Denna veckan stör vi bokstavligt talat ihjäl oss. Vad det har med hälsa att göra? Inget... eller? (Bitterfitt*r, överdrivet gullande och cyklister är några av alla saker som får sig en känga i detta avsnitt.) 

2018-05-27
Länk till avsnitt

20. Träningstankar och (bristande) motivation

Hur tar man sig ur en dålig träningsperiod och hittar tillbaka till motivationen? Vi pratar om vikten av ens mindset (att börja eller att fortsätta?) och att hitta sitt varför. Vad är skillnaden på att vara och att känna sig tränad? Och i vanlig ordning avslutar vi med veckans tipslista!

2018-05-20
Länk till avsnitt

19. Sluta stressa!

Vi djupdyker i stress. Igenkänningsfaktorn över att känna sig stressad på jobbet eller för den delen räcka till som människa är påtaglig. Inte nog med det, vi är bra på att stressa varandra i både smått och stort. Finns det en chans att istället vara lyhörd och att hitta utrymme för att pausa? Vi listar tips och vi gråter live. Och ja, det här råkade visst bli vårt mest utlämnande avsnitt hittills. 

2018-05-20
Länk till avsnitt

18. Vänskap för vuxna

Kan man vara introvert men samtidigt social? Varför känner man sig on fire i vissa sammanhang och som en grå liten mus i andra? Hur gör man för att skaffa vänner i vuxen ålder? Och slutligen, när är det läge att säga till en kompis att det är slut?

2018-05-06
Länk till avsnitt

17. Att vara 30 plus och trygg i sig själv

Vi pratar om att vara 30+ och trygg men att samtidigt leta gråa hårstrån och rynkor i spegeln varje morgon. Allt som sägs om åldrande, förbränning och försämrad muskelmassa - vad är egentligen sanning och vad är bullshit?

2018-04-29
Länk till avsnitt

16. Aperol i Rom och surf på Sri Lanka

Äntligen är veckans poddavsnitt här! Vi kör en catch up från våra semestrar och drömmer oss tillbaka till den italienska maten och till morgonyogan på Sri Lanka. Vi pratar också om vikten av vila och kommer fram till att det borde vara förbjudet med hårda sängar på hotell.

2018-04-24
Länk till avsnitt

15. Frågor & svar 2

Hur bygger man muskler utan att bli Schwarzenegger och nästan allt du behöver veta om styrketräning. Träna kvalité, vad är det? På riktigt.. hur får man ihop mammaliv, jobb och träning? Varför får man inte de resultat i träningen man söker, trots att man gör alla rätt?

2018-04-15
Länk till avsnitt

14. Gravidspecial

Får man träna när man är gravid och kan man äta vad man vill? Är knipövningar överskattade och varför är träningsmänniskor superhjältar när det kommer till att återhämta sig efter en förlossning? Alexandras rädsla för gravidmagar och Anjas eventuellt opassande gravidcravings, hon är ju liksom hälsoprofil.

2018-04-08
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.