Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Aktiekompisar

Aktiekompisar

Aktiekompisar är Unga Aktiesparares podcast! Varje vecka släpps ett nytt avsnitt med olika teman varje gång. Robert Andersson och Carl Törner leder podden. De snackar de senaste spaningarna på börsen och lyfter självklart dina frågor som lyssnare också! Vill du vara med och påverka podden? Skicka då frågor och tankar via sociala medier under hashtaggen #Aktiekompisar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ungaaktiesparare.se/

Avsnitt

Episod 77 - Vardagsekonomi med Magnus Hjelmér

Calle & Robban gästas ännu en gång av en UA-räv! Magnus Hjelmér har tidigare varit vd på Unga Aktiesparare och idag jobbar han som vardagsekonom på ICA banken. Hur får man in sparandet i vardagslivet och hur stor sparkvot är egentligen rimligt att ha genom livets alla stadier? Mer om detta i veckans avsnitt!

2019-07-23
Länk till avsnitt

Episod 76 - Ikoniska krascher!

Kan man veta att en börskrasch är runt hörnet? Calle och Robban reder ut vad som symboliserar en börskrasch och går också igenom ikoniska krascher genom tiderna. Du har väl koll på tulpankraschen i Nederländerna, Söderhavsbubblan 1720 och Kreugerkraschen?

2019-07-16
Länk till avsnitt

Episod 75 - Krediter med Mikael Ericson, vd på Intrum

I veckans avsnitt gästas vi av Intrums vd Mikael Ericson! Intrum är Europas största kredithanteringsbolag och har över 20 000 aktieägare.

Hur ser egentligen ungas beteende ut gällande avbetalningar, att handla på kredit och hamna i skuld? Det och mycket mer pratar vi om i dagens poddavsnitt!

2019-07-02
Länk till avsnitt

Episod 74 - Ursäkta röran- vi bygger om!

Sommarlov betyder ett utmärkt tillfälle för att se över sina aktieportföljer och den egna strategin. Calle och Robert pratar om om hur de kommer ändra sina strategier över sommaren!

2019-06-25
Länk till avsnitt

Episod 73 - UAs nya vd!

I veckans avsnitt gästas Calle och Robban av Unga Aktiesparares nya vd Henrik Johansson. Henrik berättar om sina planer för förbundet, och om sina portföljer. 

2019-06-18
Länk till avsnitt

Epsiod 72 - Då kan du inte spara i aktier

I veckans avsnitt fortsätter vi att svara på era frågor som bland annat handlar om hur man ska tänka kring olika tidshorisonter!

2019-06-11
Länk till avsnitt

Episod 71 - Frågepodd del 1

I veckans avsnitt besvarar Calle och Robban massa frågor som ni lyssnare har ställt!

2019-06-04
Länk till avsnitt

Episod 70 - Hejdå Tove!

Unga Aktiesparares avgående vd Tove Zander gör sin sista dag och intervjuas om sin bästa tid på kansliet efter tre års tid. Tove berättar också om sin nya tjänst!

2019-05-28
Länk till avsnitt

Episod 69 - Fastighetsbolagens olika sidor!

Bostad & fastighet- den säkraste investeringen du kan göra sägs det, stämmer det verkligen?

I detta avsnitt går Calle & Robert igenom bostadsköp och hur du gör för att analysera fastighetsbolag som har lite olika inriktningar. Och just ja, ett nytt nummer av Stock Magazine är ute med samma tema!

2019-05-21
Länk till avsnitt

Episod 68 - Fotbollsaktier!

Fotboll, fotboll, fotboll! Världens störst sport som växer sig allt större, men varför går börsnoterade fotbollslag så dåligt? Och kan man dra nytta av fotbollsindustrin på annat sätt?

2019-05-14
Länk till avsnitt

Episod 67 - Q1-summering

Herregud, ett kvartal har redan gått av året och det är dags för lite summering! Vi pratar om börsen ska upp eller ner den närmsta tiden. Och en massa rapporter gås igenom förstås!

2019-05-07
Länk till avsnitt

Episod 66 - Hur mycket pengar har du?

Denna vecka gästas vi av vår verksamhetsansvarige, Mohammed. Han berättar om sin resa mot sin första miljon. Dessutom så diskuterar vi hur man bör mäta förmögenhet och som vanligt råder det delade meningar!

2019-04-30
Länk till avsnitt

Episod 65 - UA 30 år!

I över 30 år har Unga Aktiesparare verkat i spararnas tjänst och precis haft årskongress! Det uppmärksammar Robert & Calle samt pratar om finska bolag, om alla vet vad Viking Line är, och varför Robert har sålt ett av sina bolag (som dessutom är från Göteborg)!!!
2019-04-23
Länk till avsnitt

Episod 64 - Erik Selin, VD Balder

Veckans gäst Erik Selin började sin resa med aktier i tidig ålder till att vid 23 års ålder köpa sin första fastighet.   Idag är Balder Stockholmsbörsens största fastighetsbolag! Lyssna på hur man bygger ett fastighetsimperium och varför bolaget inte delar ut några pengar!
2019-04-16
Länk till avsnitt

Episod 63 - Tre okrönta aktier!

Robert och Calle presenterar sina innehav de har som kommer efter deras tre största. Aktier som annars inte får så mycket uppmärksamhet i deras prat och de ändå tycker väldigt mycket om. Det blir bank, fastigheter, investmentbolag och en massa annat där de också avslöjar nästa veckas gäst!

2019-04-09
Länk till avsnitt

Episod 62 - Skattemasen är här!

Våren är här och det betyder att deklarationen har landat i vår(digitala) brevlåda! Det som skulle varit ett program urartar i ett samtal om rimlig nivå på bröllopspresent och såklart lite om Swedbanks turer!

2019-04-02
Länk till avsnitt

Episod 61 - Delad glädje är dubbel glädje!

Att leva ihop med någon annan är en av de mest ekonomiska besparingarna man kan göra. Därför djupdyker vi in i parekonomins fördelar och fällor, dock utan Robert som denna gång får agera intervjuare till förmån för en hemlig gäst...!!!

2019-03-26
Länk till avsnitt

Eposiod 60 - Räntefonder-bu eller bä?

Är räntefonder verkligen ett bra investeringsalternativ? Calle och Robert rör sig ur comfortzonen för att leta nya investeringsalternativ, därför är Lars Lönnqvist som är fondförvaltare på Spiltan Räntefond inbjuden! Vi snackar om när det är lönt att pytsa in pengarna i räntefonder och varför det kan användas som buffertsparande.

2019-03-19
Länk till avsnitt

Eposiod 59 - Sveriges svar på Warren Buffet- Here we come!

Robert och Calle tar efter mycket velande, steget in i Sveriges kändaste aktieklubb, vilket inte visar sig så enkelt som det var tänkt. Det som egentligen skulle varit ett avsnitt om nya Stock Magazine urartar istället till köp av sveriges dyraste matchbiljetter och planer för årsstämman.

2019-03-12
Länk till avsnitt

Episod 58 - Frida Bratt, Nordnet

Nordnet har fått ny sparekonom, Frida Bratt, och vi var såklart tvungna att ta ett snack med henne. Vi pratar om börsutsikterna, hur hon investerar och givetvis bjuder vi på ett litet rim dagens till ära Frida besöker oss!

2019-03-05
Länk till avsnitt

Episod 57 - I huvudet på ägarna!

Euroclear släppte en rapport om hur aktieägandet egentligen ser ut i Sverige! Vi djupdyker ner i den och pratar om bolagen som finns med på listan. Swedbank, Kopparbergs, Imint, H&M och en massa andra bolag avhandlas i veckans avsnitt!

2019-02-26
Länk till avsnitt

Episod 56 - Men hur tänker du egentligen?

Calle testar vingarna och genomför en aktieanalys till Roberts granskning. Hur viktigt är det egentligen att väga in vinsten? Är utdelningen ett måste? Även om de inte är helt överens så är det ett avsnitt fullt av inspiration för aktieanalys!

2019-02-18
Länk till avsnitt

Episod 55 - Resespecial!

Ännu en våg av semestertid väntar när sportlovet börjar göra entré. Därför jämför vi i detta avsnitt Forex banks olika index över storstäder och skidorter som visar vilka städer och skidparadis som är billigast kontra dyrast med Sverige! 

2019-02-12
Länk till avsnitt

Episod 54 - Höjarnas Höjdare!

Hurra för alla utdelningsjägare! I detta avsnitt djupdyker vi ner i utdelningarnas utdelningar, nämligen de som höjt utdelning längst både i Sverige och USA!

2019-02-05
Länk till avsnitt

Episod 53 - Rapportflod!

Rapporter kommer in i höger- och vänstervarv och vi försöker samla upp det mest intressanta av allt. Vad är det för skillnad egentligen på Q4 och boksluten & varför föreslår bolagen utdelning redan nu? Det och extremt mycket mer diskuterar Calle och Robban!

2019-01-29
Länk till avsnitt

Episod 52 - Så sparar svenskarna!

I veckans avsnitt pratar vi om statistiken gällande hur vi svenskar sparar egentligen- vart ligger alla våra pengar?

Dessutom firar vi 1 år som podd och ger givetvis folket lyssnartips på de bästa avsnitten under året!

2019-01-22
Länk till avsnitt

Episod 51 - Är marknaden effektiv?

I veckans avsnitt diskuterar Calle och Robert vad den "effektiva marknads-teorin" är för något. Hur fungerar den, och framförallt - stämmer den?

Vi passar även på att svara på frågor från er lyssnare!

2019-01-15
Länk till avsnitt

Episod 50 - "Det finns många problem där ute, vill ni höra?"

Denna veckan är det 2x Robert i studion när SEBs Chefsekonom Robert Bergqvist kommer på besök. Diskuterar bostadspriser och lågkonjukturer samt reder ut allt från anledningen till platta räntekurvor och om Sverige håller på att bli nya Japan? 

2019-01-08
Länk till avsnitt

Episod 48 - Så går börsen 2019!

I denna veckas avsnitt ska vi summera börsåret 2018 som vi snart kan lägga till handlingarna, vi resonerar även kring vad vi kan förvänta oss av börsåret 2019 med hjälp av lite intressant statistik.

2019-01-01
Länk till avsnitt

Episod 49 - Nyårslöften!

UAs VD Tove Zander gästar detta avsnitt för att diskutera hur man bygger bra mål och nyårslöften för nya året.

Hur sätter man bra mål? Ska man ha en tidsram för målen? Skiljer investeringsmål och karriärsmål? Det och mycket mer diskuterar vi i detta avsnitt!

2018-12-19
Länk till avsnitt

Episod 47 - Aktier som affärsidé

Vår kära tidning Stock Magazine är ute och numrets tema är investmentbolag! Givetvis avhandlar vi Stockholmsbörsens investmentbolag och varför investmentbolag är så bra att äga. Alltifrån jättarna Investor & Industrivärden till okända Havsfrun gås igenom.

2018-12-18
Länk till avsnitt

Episod 46 - Den bästa julklappen!

Hur mycket kan man lägga på en julklapp och är det okej att spendera mer pengar än överenskommet? Calle & Robban diskuterar hur de tänker kring julens stora frågor och hur man klarar firandet utan plånboken ekar tom vid årets slut.

2018-12-11
Länk till avsnitt

Episod 45 - Kärt återseende!

Sverige mest erfarne aktieföreläsare Alexander Gustafsson gästar Aktiekompisar för att såklart snacka börs och aktier!

Alex började sin bana inom UA som föreläsare för Ung Privatekonomi och arbetar idag som investeringscoach på Nordnet.

2018-12-04
Länk till avsnitt

Episod 44 - OPTIONERa dina val!

Robert lär Calle vad optioner är och varför det är ett bra komplement till aktier. Hur mycket är courtaget? Vad är putt? Är det mer risk än aktier och fonder? Det och mycket mer får du reda på!

2018-11-27
Länk till avsnitt

Episod 43 - En UA-resa

Vår kära verksamhetschef Rasmus Olsson ska tyvärr sluta hos oss och bjuds in för att summera sin tid på UA.

Vi får även höra hur hans sparande går och vilka bolag han tror blir vinnare de närmaste åren!

2018-11-20
Länk till avsnitt

Episod 42 - Den som står i skuld är inte fri

Denna vecka kör vi ett klassiskt frågeavsnitt där lyssnarna fått skicka in sina frågor och funderingar!

Hur ska man tänka kring belåning? Hur mycket är rimligt att spara? Hur många aktier är en bra diversifiering i portföljen? Vad gör vi om vi blir överviktade? Det och många många fler frågor får ni svar på i veckans avsnitt!

2018-11-13
Länk till avsnitt

Episod 41 - Dubbla din framtida lön!

Tjänstepension är ett väldigt svårnavigerat område, samtidigt är det den absolut viktigaste delen i vår framtida försörjning!

I veckans avsnitt kommer ICA Bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér tillbaka till podden för att hjälpa oss besvara de vanligaste och viktigaste frågorna. 

2018-11-06
Länk till avsnitt

Episod 40 - Världsmästare på besök!

Denna veckan kommer den välkände hockeylegendaren Tommy Söderström på besök!

Tommy som bland annat har VM guld på sin meritlista började med aktier långt innan han slog igenom med ishockeyn. Idag lever han av sina investeringar och följer Unga Aktiesparares gyllene regler. 

2018-10-30
Länk till avsnitt

Episod 39 - Ge inspo till miljonen!

Denna vecka gör Robert och Calle ett djupdyk in i olika strategier för att få nära och kära att börja spara och investera för att bygga sig en egen rikedom.   Vi diskuterar också ungas syn på sparande utifrån några undersökningar vi gjort! 
2018-10-23
Länk till avsnitt

Ha hjärtat med dig i börsoron!

Börsen darrar och röda siffror visas i portföljerna! Vi går igenom vad som faktiskt kan tyda på en större börsnedgång och ett hack i kurvan.

Dessutom delar vi med oss av bolagen som ligger oss närmast hjärtat och vi skulle sälja sista av alla!

2018-10-16
Länk till avsnitt

Episod 37 - Gammal räv på besök!

UAs förre VD och idag ICAs sparekonom Magnus Hjelmér besöker oss i studion! Vi pratar om han tids i UA, hans roll på ICA Banken och varför man ska hålla ut under kriser!
2018-10-09
Länk till avsnitt

Episod 36 - Kontot som göder pengamaskinen!

Vilket konto är bäst för aktier och fonder? Vi reder ut alla frågetecken rörande skatt och avgifter på de tre vanligaste kontona för investeringar.

Aktie/fondkonto, investeringssparkonto & kapitalförsäkring avhandlas för att ge dig bäst förutsättningar för ditt sparande!

2018-10-02
Länk till avsnitt

Epsiod 35 - Branschen kan fördubblas inom 5 år!

Stock Magazine är ute och det firar vi med numrets tema: gaming! Gamingfantasten Lillie Klefelt som är en av grundarna bakom gamingnätverket Female Legends reder ut för oss hur gaming och e-sportbranschen ser ut.

Vilka ligor finns det? Hur stort är det i världen? Hur ser framtiden ut?

Det och mycket mer besvaras i denna veckas podd!

2018-09-25
Länk till avsnitt

Episod 34 - Tioårs-jubileum (?) av börskraschen!

Nu i september är det tio år sedan Lehman-kraschen var ett faktum och världen fick se en finanskris som inte skådats på år och dar.

Robert och Calle reder ut i korta ordalag vad som hände och gick fel. Men framförallt går de igenom de viktigaste: HUR FÖRBEREDER DE SIG FÖR EN KOMMANDE KRIS? Ska man vänta med att investera eller sprida aktieköpen över en längre tid?

Detta och mycket mer i denna veckas avsnitt!

2018-09-18
Länk till avsnitt

Episod 33 - Tak över huvet!

[]
2018-09-11
Länk till avsnitt

Episod 32 - Utdelning deluxe!

[]
2018-09-04
Länk till avsnitt

Episod 31 - Ett fint bolag

[]
2018-08-28
Länk till avsnitt

Episod 30 - Nicklas "Investeraren" Andersson

[]
2018-08-21
Länk till avsnitt

Episod 29 - Budget och privatekonomi

[]
2018-08-14
Länk till avsnitt

Episod 28 - Så började vi spara

[]
2018-08-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.