Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Studio DN

Studio DN

Djupdykning i nyhetsflödet. Johar Bendjelloul, Hanna Fahl, Johan Hilton och Karin Eriksson tar sig an veckans viktigaste nyhetsämnen och gör dig lite klokare. Ansvarig utgivare Peter Wolodarski.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/studio-dn

Avsnitt

Ovärdigt åka elspark

Demonstrationer i Paris kan gå över styr i helgen, en exklusiv intervju med nobelpristagaren Denis Mukwege och frågan om sparkcyklarna som nu sprids över Stockholm. Programledare: Johar Bendjelloul och Karin Eriksson.
2018-12-07
Länk till avsnitt

Året som skakade Akademien

Det började med en artikel i Dagens Nyheter och slutade med en våldtäktsdom i hovrätten och ett uppskjutet Nobelpris. Studio DN Special berättar hela historien om vad som hände när en av Sveriges tyngsta kulturinstitutioner vacklade. Programledare: Hanna Fahl. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman.
2018-12-05
Länk till avsnitt

Så bråttom att det snart är försent - klimatmötet börjar i helgen.

Liberalerna och Centerpartiet har lämnat kravlistor till Socialdemokraterna inför statsministeromröstningen nästa vecka, klimatmöte i helgen och kinesisk forskare har chockat världen. Programledare: Johar Bendjelloul. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman.
2018-11-30
Länk till avsnitt

Blev våldtagen på nya jobbet - fick sluta

Brexit-förhandlingarna i slutskede, bakslag för de stora tech-företagen och historien om juristen som blev våldtagen på jobbet, och sedan fick sluta. Programledare: Johar Bendjelloul och Hanna Fahl.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Michelle Obama - exklusiv intervju i Studio DN Special

DN:s Katrine Marçal träffade Michelle Obama för en intervju om hennes nya bok. Hon berättar om livet med Barack Obama och varför hon inte vill jobba med politik. Producent Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer Media.
2018-11-17
Länk till avsnitt

Falska profiler gav skev bild av verkligheten

DN:s Katrine Marçal om hur det var att intervjua f d presidentfrun Michelle Obama, falska profiler i sociala medier försökte skapa intrycket av en folkrörelse och vem blir statsminister i Sverige? Programledare: Karin Eriksson och Hanna Fahl. Tekniker: Oliver Bergman. Producent: Augustin Erba
2018-11-16
Länk till avsnitt

Björn af Kleen om USA-valet

Båda sidor utropade sig som vinnare i USA-valet, de vanligaste språkfelen på DN och ytterligare en tom stol i Svenska Akademien. Programledare: Augustin Erba
2018-11-09
Länk till avsnitt

Trump vann igen

De amerikanska demokraterna vann i representanthuset men förlorade i senaten. Studio DN med Martin Gelin och Johar Bendjelloul på plats i USA.
2018-11-07
Länk till avsnitt

Zlatan om livet efter knäskadan

Zlatan öppnar för en framtid som skådespelare. Han berättar om hur hans första allvarliga skada ledde till en närmast existentiell kris 2017. Programledare: Johar Bendjelloul.
2018-11-06
Länk till avsnitt

Supermaten som inte gör dig sjuk

Du blir inte sjuk av supermaten, en amerikansk konspirationsteori och Tysklands mångårige förbundskansler Angela Merkel avgår som partiledare. Studio DN med Hanna Fahl. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman
2018-11-02
Länk till avsnitt

Möt Jordan B Peterson i Studio DN Special

Den omstridde kanadensiske professorn Jordan B Peterson är i Sverige. Hans 12 regler för ett bättre liv har fått stort genomslag. Måns Mosesson på Dagens Nyheter har intervjuat honom. Programledare: Augustin Erba
2018-11-01
Länk till avsnitt

Kronprinsessans nya livsuppgift är världshaven

FN-ambassadören som arbetar för klimatet, saudiska förvecklingar och underkända August-nomineringar. Programledare: Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-10-26
Länk till avsnitt

Knarkande kanadensare

Nya lagar i Kanada om narkotika, de två tonåringarna som tyckte att de såg en ubåt på Ålands hav och ännu ingen regering i Sverige.
2018-10-19
Länk till avsnitt

Klimatförnekaren som troligen blir president i Brasilien

Inget vinter-OS i Stockholm 2026, högerpopulist går mot seger i det brasilianska valet och journalisten som försvann på den saudiska ambassaden i Istanbul. Programledare: Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-10-12
Länk till avsnitt

Äldre män och unga kvinnor

Åsa Beckman berättar om sin uppmärksammade serie om äldre män som blir ihop med unga kvinnor för att de är "pigga och släta". Amina Manzoor reder ut Nobelprisen och Linus Larsson om hälsoappen som kostade 140 miljoner och inte blev av. Programledare Hanna Fahl.
2018-10-05
Länk till avsnitt

Bokmässan: Nazisterna borta från bokmässan

Kristina Lindquist kulturjournalist, Daniel Sandström litterär chef för Albert Bonniers förlag och Frida Edman chef för Bokmässan diskuterar hur en liten grupp högerextrema dominerade förra årets mässa, men inte fått göra det i år. Programledare Johar Bendjelloul.
2018-10-03
Länk till avsnitt

Bokmässan: Kaklet närmar sig

Andreas Johansson Heinö, chef för Timbro förlag och doktor i statsvetenskap intervjuas av Johar Bendjelloul om det politiska landskapet.
2018-10-02
Länk till avsnitt

Bokmässan: Svenska Akademien

Karin Olsson Expressens kulturchef och Björn Wiman DN:s kulturchef diskuterar tillståndet i Svenska Akademien. Samtalet är från Bokmässan. Programledare Johar Bendjelloul.
2018-09-29
Länk till avsnitt

Trumps hemliga propagandavapen

Linus Larsson berättar om mötet med Chris Wylie. Mannen som byggde Trumps propagandavapen. Dessutom senaste turerna i Stockholmspolitiken efter det jämna valresultatet och turbulensen inom Svenska Akademien. Programledare: Karin Eriksson
2018-09-28
Länk till avsnitt

Miljarder tvättades i bank

Sveriges femte största bank i penningtvättskandal, talmansval och historien om hur Trump försöker tillsätta en domare i högsta domstolen.
2018-09-21
Länk till avsnitt

Ökad makt för Sverigedemokraterna

Tre miljoner civila är fast i syriska Idlib. Valet verkar ge Sverigedemokraterna mer makt och falskt rykte om valfusk. Programledare Augustin Erba.
2018-09-14
Länk till avsnitt

Akademien behöver en jurist

Svenska Akademien ändrar tolkningen av sina stadgar, det var inte en mikrometeorit som slog hål på rymdstationen och DN storsatsar under valet. Programledare: Hanna Fahl och Johan Hilton
2018-09-07
Länk till avsnitt

Valspurt med Ulf Kristersson

Personstrider, Balis humor och europapolitik pratar moderaternas partiledare Ulf Kristersson i Studio DN. Programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-08-30
Länk till avsnitt

Valspurt med Stefan Löfven

Miljöhot, kärnkraft och nationalism talar socialdemokraternas partiledare och Sveriges statsminister Stefan Löfven om i Studio DN. Programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-08-29
Länk till avsnitt

Valspurt med Gustav Fridolin

Familjeåterförening, klimatet och antisemitism pratade miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin om i Studio DN. Programledare Johar Bendjelloul och Karin Eriksson.
2018-08-27
Länk till avsnitt

Valspurt med Jan Björklund

Förnyad kärnkraft, språktester och Brexit talar Liberalernas partiledare Jan Björklund om i Studio DN. Programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-08-26
Länk till avsnitt

Valspurt med Jonas Sjöstedt

Problemen i Venezuela, villkoren för att stötta socialdemokraterna och inställningen till EU talar vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt om i denna tredje intervju i Studio DN:s serie partiledarintervjuer. Programleder gör Johar Bendjelloul och Karin Eriksson.
2018-08-23
Länk till avsnitt

Valspurt med Ebba Busch Thor

Genusflum, Israels inrikespolitik och alliansens framtid är några av de saker som kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor pratar om i den tredje och avslutande intervjun med programledarna Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.
2018-08-20
Länk till avsnitt

Valspurt med Annie Lööf

Kött, miljö, kärnkraft och vem som egentligen borde bli statsminister är frågor som Annie Lööf pratar om i den tredje delen av Studio DN:s partiledarintervjuer. Programledare Johar Bendjelloul och Karin Eriksson.
2018-08-18
Länk till avsnitt

Valspurt med Jimmie Åkesson

I den tredje delen av studio DN:s serie med partiledarintervjuer möter Karin Eriksson och Johar Bendjelloul Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett längre samtal om miljö, Ryssland och politiken efter valet.
2018-08-15
Länk till avsnitt

Isabella Lövin: En skakig färd i regeringen

Studio DN special: Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin intervjuas av Karin Eriksson och Johar Bendjelloul i det sista Studio DN Special från Almedalsveckan. Hon svarar på frågor om svenska akademien, om regeringssamarbetet och vilken bil hon tycker man ska köpa om man behöver en ny.
2018-07-08
Länk till avsnitt

Jimmie Åkesson: Moderaterna är där vi har bäst förutsättningar att komma överens

Studio DN special: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson intervjuas av Johar Bendjelloul och Karin Eriksson. Åkesson tycker att vi har för lite inflytande i EU och vill ha en folkomröstning om medlemskapet, han talar också om hur #metoo har påverkat honom och om hur Sverigedemokraterna ser på att vara jude och svensk samtidigt.
2018-07-07
Länk till avsnitt

Ebba Busch Thor: Jag hoppas USA får en annan president

Studio DN special: Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor intervjuas av Karin Eriksson och Johar Bendjelloul om NATO-medlemskap, religionsfrihet och sjukvårdspolitik. Hon pratar också om Svenska Akademien och kallar det ett haveri.
2018-07-06
Länk till avsnitt

Annie Lööf: Jag har svårt att käbbla om allt

Studio DN special: Centerpartiets Annie Lööf intervjuas av DN:s Karin Eriksson och Johar Bendjelloul om 50-timmars arbetsvecka, Sara Danius och varför hon gillar att näringsminister Mikael Damberg (S) reste till fotbolls-VM i Ryssland.
2018-07-04
Länk till avsnitt

Jan Björklund: Jag har skämts i 30 år

Studio DN special: Liberalernas partiledare Jan Björklund om metoo, Alliansens bråk om utskottsposterna och om varför Per Ahlmark är den politiker han saknar mest i dagens politiska debatt.
2018-07-03
Länk till avsnitt

Jonas Sjöstedt om Svenska Akademien: Regeringen bör kalla partierna till samtal

Studio DN special: Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt intervjuas av Johar Bendjelloul och Karin Eriksson om kungens roll i Svenska Akademien, sociala medier och vad han tänker om Metoo-effekterna i det egna partiet.
2018-07-02
Länk till avsnitt

Ulf Kristersson: Trumps presidentskap är inte uppmuntrande

Studio DN special: Moderaternas partiledare Ulf Kristersson intervjuas i Almedalen av Karin Eriksson och Johar Bendjelloul - om moralpoliser, president Donald Trumps presidentskap och sprickan i Alliansen.
2018-07-01
Länk till avsnitt

Sexmaten - sant och falskt om maten som lovar lust

Lustfylld midsommarmat, om man kan lita på väderprognoserna och en direktrapport från Johar Bendjelloul om fotbolls-VM i Ryssland. Programledare Karin Eriksson.
2018-06-21
Länk till avsnitt

Ljudböcker i sommar

Åsa Beckman, biträdande kulturchef på DN rekommenderar ljudböcker för hängmattan, tre möjliga scenarios om Nordkoreas framtid och hur partierna försöker styra agendan under Järvaveckan.
2018-06-15
Länk till avsnitt

Fotbolls-VM - När Sverige står stilla

DN:s VM-trupp om Sveriges chanser till guld. Studion fylls av förhoppningar, förväntningar och oförglömliga fotbollsminnen.
2018-06-08
Länk till avsnitt

Den döde journalisten levde

Direkt från Moskva om konspirationsteorier och ett mord som inte hade ägt rum. Programledare: Johar Bendjelloul
2018-06-01
Länk till avsnitt

Nej, Palmemordet är inte löst

DN:s rättsreporter Stefan Lisinski om tidningen Filters nyhet om att Palmemordet skulle vara löst. Dessutom GDPR, vulkanutbrott och de senaste turerna inom Svenska Akademien.
2018-05-25
Länk till avsnitt

Den blomstertid är inte förbjuden

En tradition snart lika vanligt förekommande som själva sjungandet är att det påstås att det är förbjudet att sjunga Den blomstertid på skolavslutningar.
2018-05-18
Länk till avsnitt

Kris för Löfvens ledarskap

Valrörelsen redan på högvarv, problemen med Iran-avtalet och en attack på vädret.
2018-05-09
Länk till avsnitt

Så vet du om köttbullen är svensk

Bråk om köttbullens ursprung, fred i Korea och svenskhatet i Eurovisionen. Karin Eriksson och Johar Bendjelloul programleder.
2018-05-04
Länk till avsnitt

För Trumps väljare är Sverige det förlorade paradiset

Studio DN special om bilden av Sverige utomlands. Med Lina Lund (Tyskland), Erik Esbjörnsson (Sydafrika), Peter Loewe (Italien) och Björn Af Kleen (USA).
2018-04-27
Länk till avsnitt

Chefen ser vad du gör

Övervakning, arbetskraftsinvandring och staten Israel fyller 70 år. Programledare Karin Eriksson och Hanna Fahl.
2018-04-20
Länk till avsnitt

Så blev de 18 bästa de 11 sämsta

DN:s kulturchef Björn Wiman i hårt angrepp på Svenska Akademien med extra allt om haveriet i Börshuset.
2018-04-13
Länk till avsnitt

Ett år sedan Drottninggatan

Om tre vittnens liv ett år efter attentatet, om manfall i Svenska Akademien och att helvetet inte är avskaffat. Johan Hilton och Hanna Fahl programleder.
2018-04-06
Länk till avsnitt

Fallet Kevin

Spotify ska börsintroduceras, men H&M fortsätter att falla. Självkörande bilar inte på väg ännu och fallet Kevin.
2018-03-29
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.