Sveriges 100 mest populära podcasts

Mord Mot Mord

Mord Mot Mord

Karin Londré och Anna Sandell pratar varje vecka om sin bästa och värsta fascination ? mord och sådana hemska grejer. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne. Mord mot mord kan du lyssna på redan på onsdag, bara på Podplay! Lyssna på podplay.se eller i appen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/33203/mord-mot-mord

Avsnitt

281. Morden i Burgate House och mordet på Oluwabamise Ayanwole

Anna berättar om morden på Joseph och Hilda Cleaver, deras son Thomas och hans fru Wendy och deras sjuksköterska Margaret Murphy, som hittades döda i Joseph och Hildas hus Burgate i England. Karin berättar om Oluwabamise Ayanwole som gick på en buss strax utanför Lagos, smsade sin kompis om att chauffören var obehaglig och försvann.

Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.

2023-09-21
Länk till avsnitt

280. The Yoga Twins och morden på systrarna Grimes

Karin berättar om tvillingarna Ann och Allison Dadow, eller Anastasia och Alexandria Duval som de kom att kalla sig senare. På ytan var allt yoga-bliss och matchande cabbar, men bakom fasaden dolde sig tyvärr något mörkare och mycket sorgligare. Anna berättar om systrarna Barbara och Patricia Grimes, som försvann på väg hem från en biograf i sin hemstad Chicago 1956.

Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.

2023-09-14
Länk till avsnitt

279. Kidnappningen av John Paul Getty och Salaligan

Anna berättar om superrikingen oljepampen J Paul Gettys barnbarn John Paul Getty III (hitta på ett nytt namn nån gång) som kidnappades i Rom 1973. Hans kidnappare ville ha den nätta lösensumman 17 miljoner dollar, vilket hans enormt förmögna farfar väl hostade upp direkt ? eller? Karin berättar om det klassiska svenska kriminalfallet Salaligan, och om allt vad det innebär av hypnos, magiska danskar, yoga men också också mord och rån.

Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.

2023-09-07
Länk till avsnitt

278. Tetris-morden och Kidnappningen i Strzelecki Ranges 2008

Karin berättar om Vladimir Pokhilko, en av de som var när spelet Tetris utvecklades i Sovjet på 80-talet, men vars öde tog en tragisk vändning när han, hans fru Elena Fedotova och son Peter hittades döda i familjens hus i Palo Alto 1998. Anna berättar om det unga paret Julian Buchwald och Carolynne Watson som kidnappades under en romantisk dejt på den australiska landsbygden 2008, i ett fall där inget är som det först verkar vara.

Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.

2023-08-31
Länk till avsnitt

277. Golfare/bedragare/mördaren Titanic Thompson & Luis Andres Colmenares märkliga död

Anna berättar om Alvin Clarence Thomas, aka TITANIC THOMPSON som började som en ganska rolig skojare men levde som en riktigt o-rolig bedragare och mördare. Karin berättar om Luis Andres Colmenares, som gick ut ut för att fira Halloween i Bogota och aldrig kom hem igen i vad som skulle bli ett Colombias mest omskrivna fall någonsin. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-08-24
Länk till avsnitt

276. Mord i Little Italy och mordet på Shane Patrick Moore

Karin berättar om Domenico Cataldo och Maria Barbella, två som kom från Italiens hålfot och inledde en minst sagt ohälsosam romans på nedre Manhattan ? en romans som slutade i mord. Anna berättar om Shane Patrick Moore och hans systerdotter.Tucker Reed, som gick rakt från borgen-betalningen till att spela i en indiefilm vars handling var märkligt lik brottet hon anklagats för. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-08-17
Länk till avsnitt

275. Alison Bothas otroliga historia och Megan Bharis Believe in Magic

Anna inleder hösten med en sån där överlevarhistoria som får det att krypa i skinnet, när hon tar oss till Sydafrika 1994 och berättar om attacken mot Alison Botha. Karin berättar om Megan Bhari som startade välgörenhetsorganisationen Believe in Magic (och fick med One Direction på tåget) trots att hon kämpade mot sin egen sjukdom. Hon och hennes mamma Jean gjorde så mycket för så många, men vad pågick egentligen bakom kulisserna? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-08-10
Länk till avsnitt

274. Pusselmorden i Storbritannien och mordet på Lindsay Buziak

Karin berättar om Isabella Ruxton Kerr och Mary Jane Rogerson ? två kvinnor i 30-talets Storbritannien som hade otur att stöta på en man som gav sig själv namnet Buck Ruxton, men som i pressen kom att kallas The Savage Surgeon. Anna berättar om Lindsay Buziaks mystiska död. Lindsay var mäklare och mördades under en visning i Victoria i Canada, en visning som hon redan från början varit tveksam till att gå på på grund av de märkliga omständigheter som lett fram till att hon fick uppdraget. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-08-03
Länk till avsnitt

273. The Blackout Ripper

Karin berättar den fruktansvärda historien om morden på Evelyn Hamilton, Evelyn Oatley, Margaret Lowe och Doris Jouannet, som alla mördades under sex dagar i ett nedsläckt och utbombat London i februari 1942. 50 år efter Jack The Ripper terroriserat staden var Londons sexarbetare återigen utsatta för en brutal mördare. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-07-27
Länk till avsnitt

272. Mord Mot Mord från arkivet: Dawn Weiss och familjen familjen Dupont de Ligonnès

Anna Sandell berättar om Dawn Weiss, som tillsammans med sina två döttrar utsattes för ett inbrottsförsök som slutade i något helt annat. Karin Londré berättar om den franska familjen Dupont de Ligonnès. Fem av familjemedlemmarna hittades mördade i april 2011 ? den femte har varit försvunnen sedan dess.
2023-07-20
Länk till avsnitt

271. Bedragaren "Clark Rockefeller"

I årets första sommaravsnitt berättar Anna historien om Christian Gerhartsreiter, som slängde sin helt vanliga tyska bakgrund åt helvete för att söka lyckan i USA ? under det ena otrolig namnet efter det andra. Ja, det bjuds på ännu en falsk Rockefeller i Mord mot Mord. Men Gerhartsreiter var inte bara en skojare, han var mördare och kidnappare också. Vad hände med John och Linda Sohus? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-07-13
Länk till avsnitt

270. Mord Mot Mord från arkivet: Carmencita Rockefeller och Belle Gunness

Not so direct men i alla fall recorded från livepodden i Malmö får ni nu höra den absurda historien om Carmencita Rockefellers otroliga väv av lögner och om den legendariska samt otroligt läskiga Belle Gunness, en kvinna som levde ett liv med gift och lös knut.
2023-07-06
Länk till avsnitt

269. Morden på Lawrence Haggart och Janet Müller

Anna berättar om Lawrence Haggart, 15-årig fotbollstalang som överfölls och mördades i sitt hem i Glasgow 1996. Karin berättar om 21-åriga Janet Müller som flyttat från Berlin till Brighton för att plugga, men blev sjuk, inlagd och försvann från Mill View-sjukhuset 2015. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-06-29
Länk till avsnitt

268. Koffertmordet i Monte Carlo och Mordet på Linda Brown

Karin berättar om svenska rikingen Emma Levin som hade oturen att möta "Sir" och "Lady" Goold på casinot i Monte Carlo 1907. Anna berättar om Linda Brown som mördades av sin styvdotter Cinnamon Brown för att Cinnamon inte ville att Linda skulle komma emellan henne och hennes pappa. Eller? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-06-22
Länk till avsnitt

267. Nagellacksmordet i Pocheon och Lustmördarna i Maryland

Karin berättar om 15-åriga Eom Hyun-a som försvann på väg hem från en vän i sydkoreanska Pocheon 2003 och hittades död 95 dagar senare, med nylackade naglar. Anna berättar om Joshua Ford och Martha Crutchley som hade den enorma oturen att stöta på asen Erika och Benjamin Sifrit på väg till en nattklubb i Ocean City 2002. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-06-15
Länk till avsnitt

266. Mordet på Adam Anhang och YOG'TZE-fallet

Anna, tvåbarnsmor extra ordinarie, berättar om Adam Anhang som mördades i Puerto Rico 2005 i vad som först misstogs för ett rånmord men som snart visade sig vara något annat. Karin berättar om Günther Stoll som efter en tid av paranoia hittades död i sin bil på en tysk motorväg hösten 1984. En av mycket få ledtrådar han lämnade bakom sig var en lapp med det mystiska meddelandet YOG'TZE. Vad betydde det egentligen? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-06-08
Länk till avsnitt

265. Theresa Saldanas stalkerattack och mordet på Julie Oldag

Karin berättar om skådespelaren Theresa Saldana som 1982 överfölls av en stalker som korsat landsgränser för att hitta henne. Anna berättar om Julie Oldag som tyvärr träffade och blev kär i bedragaren och mördaren James Keown. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne..
2023-06-01
Länk till avsnitt

265. LIVE från Fotografiska i Stockholm

I ett avsnitt inspelat live på Fotografiska i Stockholm berättar Anna och Karin historien om ynglingen Kaspar Hauser som hittas stående ensam på ett torg i Nürnberg. Källor och bildhänvisningar: https://sverigesradio.se/avsnitt/mord-mot-mord-live-pa-poddfest-2023 Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne..
2023-05-25
Länk till avsnitt

264. The Lambeth Poisoner och nollningsmordet på John Matthew Salilig

Anna berättar om Dr Thomas Neill Cream ? ett riktigt seriemördande as till doktor, som hittade offer på båda sidor av Atlanten. Karin berättar om den dödliga nollningskulturen i Filippinerna och om John Matthew Salilig, som är senast i raden av unga män som dött till följd av den. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne..
2023-05-18
Länk till avsnitt

263. Vem mördade Diane Kyne? och Csaba Orsos död.

Anna berättar om Diane Kyne som mördades av en av de två män som stod henne närmast ? frågan är vem? Karin berättar om Csaba Orsos, som dog efter att hans vän Marta Herda körde sin bil ut från piren i Arklow och ner i det djupa vattnet. Csaba kunde inte simma och överlevde inte, men hur gick det till när bilen hamnade i vattnet? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne..
2023-05-11
Länk till avsnitt

262. Mordet på Elin Viklund och Bonnie Hood & Bruce Beauchamp

Karin berättar om Elin Viklund som gick ut från sitt torp i Dalarna en decemberkväll 1915 och aldrig kom tillbaka igen. Men vem var gärningsmannen? Anna berättar om Bonnie Hood, som mördades i sin stuga på Camp Nelson, en resort hon ägde tillsammans med sin man Jim. Hon berättar också om Bruce Beauchamp som år senare sköts till döds ? av Jim. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne..
2023-05-04
Länk till avsnitt

261. Morden på familjen Amato och Kidnappningen av Geeta och Sanjay Chopra

Anna berättar om familjen Amato och om händelserna som ledde fram till att mamma Margaret, pappa Chad och bror Jason hittades döda i familjens hem i Florida 2019. Karin berättar om Geeta och Sanjay Chopra, som kidnappades av två okända gärningsmän ? ett fall som blivit enormt omskrivet i Indien och som brukar kallas för Billa & Ranga.
2023-04-27
Länk till avsnitt

260. Mordet på Harvard och Virginia Ridleys död

Karin berättar om George Parkman, som sågs sista gången i livet på trapporna till Harvard Medical School och senare hittades död på samma skola, i ett mord som skakade Bostons finaste familjer. Anna berättar om Alvin Ridley, som levde ensam i Ringgold, Virginia ? åtminstone trodde alla det tills han en dag ringde polisen för att hans fru Virginia slutat andas. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-04-20
Länk till avsnitt

259. Stephanie Stewarts försvinnande och Anastasia Yeshchenko och Rysslands Napoleon

Anna berättar om Stephanie Stewart som under sommarhalvåret arbetade med att tre gånger om dagen klättra upp i ett torn och se så inga bränder härjade i den skog i Alberta, Kanada där hon bodde. En dag försvann hon spårlöst från sin post och har aldrig setts till igen. Karin berättar om 24-åriga superstudenten Anastasia Yeshchenko och hennes lärare/pojkvän/mördare Napoleonälskaren Oleg Sokolov, som hittades stående i en flod i Sankt Petersburg, med en ryggsäck med ett fruktansvärt innehåll.
2023-04-13
Länk till avsnitt

258. Skeppsbrutna kannibaler och Fängelseflykten i Lauderdale County

Karin berättar om det kända mordfallet känt som R v Dudley and Stephens, och om de två sjömän som dömdes för att de mördat och ätit 17-åriga skeppspojken Richard Parker efter att deras båt förliste mitt i södra Atlanten. Anna berättar om kriminalvårdaren Vicky White, som försvann efter att hon eskorterat den intagna Casey White till rätten. Men varför? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-04-06
Länk till avsnitt

257. Minna Crauchers liv och död och Mordet på Stephen Lawrence

Anna berättar om Maria Vilhelmiina Lindell, en finsk kvinna som tröttnade på sitt kämpiga liv och bestämde sig för att återuppfinna sig själv som tyska adelskvinnan Minna Craucher. Hon var både uppskattad och avskydd i Helsingfors i början av 1900-talet. Karin berättar om Stephen Lawrence som mördades i London 1993 ? ett mord som förändrade rättssystemet och tvingade polisen att möta problem bland sina egna. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-03-29
Länk till avsnitt

256. Richey Edwards försvinnande och Mordet på Lord Errol

Karin berättar om Richard Edwards som var frontfigur i hypade Manic Street Preachers innan han försvann spårlöst i februari 1995. Anna berättar om Josslyn Hay, den 22:e lorden av Erroll som levde ett tumultartat liv innan han mördades i Kenya 1941. Men av vem? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-03-23
Länk till avsnitt

255. Hall-Mills-morden och Den blodiga kofferten i Millery

Anna berättar om en märklig brottsplats i Somerset, New Jersey där man 1922 hittade Eleanor Mills och Edward Hall brutalt dödade och poserade under ett träd. Mellan dem låg sönderrivna kärleksbrev. Karin berättar om Toussaint-Augustin Gouffé och om den kropp som hittades vid en väg i Millery utanför Lyon 1889 ? ett fall som innehåller hypnos, rättsmedicin i framkant och transatlantisk flykt. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-03-16
Länk till avsnitt

254. Tonårsdoktorn och morden på Dawn och Antonio Armstrong

Karin berättar om Malachi Love Robinson som bestämde sig för att han ville vara framgångsrik läkare, trots att han var en tonåring i maskerad-labbrock som aldrig varit i närheten av läkarlinjen. Anna berättar om Dawn och Antonio Armstrong som hittades döda i sin säng i Texas 2016 ? ett fall som blivit uppslitande för familjen på mer än ett sätt. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-03-09
Länk till avsnitt

253. Mordet på Mindy Morgensterns och Warunge Family Massacre

Anna berättar om Mindy Morgenstern som hittades mördad i sin lägenhet i Valley City, USA 2006. Karin berättar om morden på familjen Warunge i Kiambu, Kenya 2021.
2023-03-02
Länk till avsnitt

252. Ana Mendietas fall och Ari Squires mystiska död

Karin berättar om kubansk-amerikanska konstnären Ana Mendieta som föll från lägenheten hon delade med sin man, konstnären Carl Andre, på på 34e våningen i Greenwich Village, New York. Anna berättar om Ari Squire, som hittades död under sin bil i sitt nedbrunna garage ? eller gjorde han? Egentligen är det en berättelse om en ung man vid Justin Newman som hade oturen att stöta på en skrupellös man i behov av pengar. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-02-23
Länk till avsnitt

251. LIVE I LUND: Stölden av Mona Lisa och mordet på Bengt Larsson och Emma Andersson

I ett avsnitt inspelat live på Lunds Stadsbibliotek berättar Anna om stölden av da Vincis Mona Lisa 1910. Karin berättar om morden på Bengt Larsson och Emma Andersson och gärningsmannen Martin Svensson, även kallad Veberödsmannen. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-02-16
Länk till avsnitt

250. Balmorden i Indiana och Roger Butch Pratts försvinnande

Karin berättar om morden i familjen Pelley i Lakeville, Indiana 1989 ? då Bob, Dawn, Janel och Jolene mördades i familjens hus, bredvid kyrkan Olive Branch där Bob var präst. Anna berättar om Roger "Butch" Pratt som försvann efter en kväll med sina vänner i Ohio 1965, och hittades först 1,5 år senare.
2023-02-09
Länk till avsnitt

249. USAs första kidnappning och mordet på Diogo Gonçalves

Anna berättar om ett kidnappningen av pojken Charley Ross, ett fall som brukar beskrivas som USAs allra första kidnappning för pengar. Karin berättar om portugisiska Diogo Gonçalves som gick på dejt med en kollega och försvann ? även om han fortsatte skriva meddelanden till sina vänner flera dagar efteråt. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-02-02
Länk till avsnitt

248. Seriemördaren Mary Ann Cotton och mordet på Lynnette Quast

Karin berättar om Mary Ann Robson/Cotton, en av Englands första och värsta seriemördare ? med en lång rad av makar, barn, anhöriga och älskare som avlidit i svåra magsmärtor bakom sig. Anna berättar om Lynnette Quast, som gifte sig med sin high school sweetheart Thomas Craft, flyttade till en annan stad och försvann när hon försökte lämna sin man. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-01-26
Länk till avsnitt

247. Mordet på Rosemarie Nitribitt och Jennifer Farbers försvinnande

Anna berättar om Rosemarie Nitribitt, ett av Tysklands mest omskrivna olösta fall. Var det så att polisen täckte för mördaren? Karin berättar om Jennifer Farber som försvann från sitt hem i Conneticut 2017 efter en lång och infekterad skilsmässa.
2023-01-19
Länk till avsnitt

246. Kannibalmordet i Krasnodar och attacken mot familjen Trover

Karin berättar om mordet på Elena Vakhrusheva i Krasnodar, Ryssland, om mördarparet Natalia och Dmitry Baksheev och om den oklara rapportering som följt fallet. Anna berättar om familjen Trover som attackerades i sitt hem ? en attack som resulterade i John Trovers död och som visade sig vara utfört av en oväntad person, som fanns närmare än man kunde tro. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-01-12
Länk till avsnitt

245. Joshua Maddux märkliga död och Lawrence Joseph Baders försvinnande (och återkomst)

Anna berättar om Joshua Maddox som försvann 2008 och hittades död i en skorsten 2015 ? mindre än två kilometer hemifrån. Karin berättar om Lawrence Joseph Bader som försvann efter en storm 1957, och dök upp alive and well med ögonlapp, TV-karriär och påstådd minnesförlust åtta år senare. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2023-01-05
Länk till avsnitt

244. Lady of the dunes

Karin berättar om ett av USAs äldsta kalla fall som plötsligt blev kokhett för bara någon månad sen. Då gick polisen ut med att den oidentifierade kvinnan som i 48 år gått under smeknamnet Lady of the dunes i själva verket hette Ruth Marie Terry. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-12-29
Länk till avsnitt

243. Monstret med 21 ansikten

Anna berättar den otroligt spännande historien om Monstret med 21 ansikten, som terroriserade Japans godisföretag på 80-talet. Ja men ni hör ju. GOD JUL! Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-12-21
Länk till avsnitt

PODPLAY LIVE! - Who put Bella in the Whych Elm?

Anna och Karin sänder live, svarar på några lyssnarfrågor och berättar om ett klassiskt brittiskt mysterium (SPOILER?!): Vem var kvinnan som hittades inuti en trädstam i en skog utanför Birmingham 1943? Var det häxkraft eller kanske spioneri inblandat?
2022-12-17
Länk till avsnitt

242. Trippelmördaren Donald Merrett och Världens första (?) seriemördare.

Karin berättar om Donald Merrett som (med största sannolikhet) dödade sin mamma Bertha Merrett, ex-fru Vera Bonnar och ex-svärmor Mary Bonnar Menzies. Anna berättar om Gilles de Rais, en man som gick från uppburen militär och Jeanne D'arc-följeslagare till barnamördare hundra gånger om och titeln historiens första seriemördare. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-12-15
Länk till avsnitt

241. Michele Neurauters död och Fallet med den gröna cykeln

Anna berättar om Michele Neurauter som hittades död under mystiska omständigheter 2017 och det skulle visa sig att hon mördats av en osannolik duo. Karin berättar om mordet på Bella Wright ? kanske så nära Morden i Midsomer brittisk kriminalhistoria någonsin kommit.
2022-12-08
Länk till avsnitt

240. Omar dödade mig och Amish-mordet 1993

Karin berättar om Ghislaine Marchal, som hittades död i sitt hem på franska rivieran 1991 ? och som avslöjade vem hennes mördare var med ett meddelande i blod innan hon dog. Eller gjorde hon? Anna berättar om det första fallet där en amish dömts för mord i USA, och om när Katie (Shetler) Gingerich mördades av sin man Edward.
2022-11-30
Länk till avsnitt

239. Försvinnandet på Disney Wonder och Spindelmannen i Denver

Anna berättar om Rebecca Coriam som jobbade på Disneykryssaren Wonder när hon försvann spårlöst i mars 2011. Var det en freak wave eller en Disney-coverup? Karin berättar om Philip Peters som mördades i sitt låsta hus i Denver 1941, i ett fall som kom att kallas The Denver ghost house slayings. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-11-24
Länk till avsnitt

238. Mordet på Hadiza Lantana Oboh och skotten på University of Alabama

Karin berättar om Nigerias första kvinnliga pilot, Hadiza Lantana Oboh som mördades av de som skulle skydda henne. Anna berättar om Amy Bishop och attacken på University of Alabama i Huntsville som dödade tre och skadade lika många. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-11-17
Länk till avsnitt

237. Mordet på Jessie Blodgett och sektmorden i Krugersdorp

Anna berättar om Jessie Blodgett, som hittades mördad av sin mamma i familjens hem i Hartford, USA 2013. Karin berättar om sekten Electus per Deus som under fyra år på 2010-talet mördade elva personer i Krugersdorp, Sydafrika. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Källor och bilder för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-11-10
Länk till avsnitt

236. Mordet på Nona Dirksmeyer och Mysteriet på Eilean Mòr

Karin berättar om Nona Dirksmeyer som hittades mördad i sitt hem i Arkansas 2005 av sin on-off-pojkvän, som polisen tyckte betedde sig märkligt redan från start. Anna berättar om fyrvaktarna på den obebodda skotska ögruppen Flannan Isles, som alla tre försvann spårlöst i december 1900. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Källor och bilder för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-11-03
Länk till avsnitt

235. Nell Cropseys spöke och Clare Wood & Clares Law

Anna berättar om Nell Cropsey som försvann spårlöst när hon sa hejdå till sin kille utanför hennes familjs hus i North Carolina 1901. Sen dess har hon KANSKE spökat och förstört för de som stod henne nära, eller så mådde dom bara piss efter hennes död. Karin berättar om Clare Wood som mördades av sitt as till expojkvän, och vars pappa la resten av sitt liv på att försöka se till att ingen annan behövde vara med om det han varit med om. Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Källor och bilder för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-10-27
Länk till avsnitt

234. Korvmordet i Chicago och Kidnappningen i Florida

Karin berättar om Louise Bicknese Luetgert, som försvann spårlöst i maj 1898 och där misstankarna snart pekade mot hennes man, korvkungen Adolph Luetgert. Anna berättar om Quinn Gray som kidnappades i Ponte Vedra 2009, i ett fall som är... minst sagt snurrigt. Är hon ett offer eller är hon en scammer? Lyssna på Mord Mot Mord redan på onsdagar i Podplay-appen eller på podplay.se. Källor och bilder för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
2022-10-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.