Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Svensk Golf Podcast

Svensk Golf Podcast

I Svensk Golf Podcast hör du intervjuer med de svenska stjärnorna, intressanta dokument och tips på hur du lyfter ditt eget golfande.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svenskgolf.se

Avsnitt

#63 Så fungerar nya handicapsystemet

Ny säsong, nytt handicapsystem. Från och med i år kommer din handicap att registreras på ett helt nytt sätt. Men hur funkar det egentligen? Vi har tagit in Svenska Golfförbundets Claes Grönberg för att räta ut alla frågetecken. Trevlig lyssning!

I studion: Claes Grönberg, Jesper Johansson, CM Hellsten

2020-02-27
Länk till avsnitt

#62 Så var golfåret 2019: ?Det var årets största händelse?

Golfåret 2019 är över. Men vad var det som hände egentligen? 

Slå dig ner i soffan med en god kopp kaffe, kanske med en nystartad brasa som knäpper intill. På spisen puttrar långkoket och äntligen har du en lugn stund efter julstöket. Tillsammans med Anders Sjöstrand, Viasat Golfs superkommentator, summerar Svensk Golf Podcast proffsgolfen 2019 i ett mustigt avsnitt där alltifrån Tiger Woods, Rory McIlroy, Shane Lowry och Brooks Koepka diskuteras. Utöver det pratas det givetvis om svenskarnas resultat och vad vi tror kommer ske framöver. 
God fortsättning, gott nytt år och trevlig lyssning!

I studion: Anders Sjöstrand, Jesper Johansson och CM Hellsten

2019-12-20
Länk till avsnitt

#61 På spåret ? golfspecial

Det har äntligen varit säsongspremiär för SVT:s långkörare På spåret. Som en hyllning till den klassiska frågesporten valde CM Hellsten och Jesper Johansson att skapa sin egen variant av showen. De båda har skapat ledtrådar till två olika golfbanor och därefter två följdfrågor. Häng med och se hur bra du är ? i "golfens på spåret". Trevlig lyssning!

I studion: Jesper Johansson och CM Hellsten

2019-12-09
Länk till avsnitt

#60 Edberg: "Min HIO-bil blev stulen"

Profilstarke Pelle Edberg gästar Svensk Golf Podcast och berättar bland annat om hur han lyckades snuva Phil Mickelson på en BMW X6 under Scottish Open och hur den lyxiga HIO-bilen försvann spårlöst. Pelle Edberg har de senaste åren varit skadedrabbad men berättar att han än så länge vägrar ge upp proffslivet. Dessutom förklarar smålänningen hur han gav pannbandet ett ansikte på proffstouren och varför han slutat med sin bandana.
Dessutom: Hur han ser på framtiden. Hur bra han var som barn. Hur en läkartabbe resulterade i åtta månaders ytterligare rehab.

Från studion: CM Hellsten
Via länk: Pelle Edberg

2019-11-25
Länk till avsnitt

#59 Hockeyskadorna som påverkade Haeggmans golfkarriär

Joakim Haeggman stod på toppen av sin karriär när en olycka inträffade på en hockeyrink. Fler skador skulle ske just som hockeyspelare. Hör hur de händelserna påverkade golfspelet. Joakim Haeggman berättar också om att han som skolelev tränade lika mycket som ett Europatourproffs och hans hårda och strikta schema imponerade på landslagscoacherna. Nu har Joakim Haeggman fyllt 50 år och väljer att lämna Svenssonlivet för en satsning på seniortouren. Vad är det som lockat honom till en comeback?

Via länk: Joakim Haeggman
Från studion: CM Hellsten

2019-11-10
Länk till avsnitt

#58 Så skapades golfens hetaste tävling ? Scandinavian Mixed

78 damer. 78 herrar. En tävling med samma prispengar och trofé. Scandinavian Mixed Hosted by Henrik and Annika är sannerligen en unik tävling och lär locka såväl världsstjärnor som storpublik till Bro Hof i mitten av juni 2020. Men hur gick det egentligen till när man kom på den här idén? Hur gick tankarna hos spelarna och hur har tävlingen mottagits av dem när det blev klart? Henrik Hilford Brander är operativ chef för tävlingen och berättar i Svensk Golf Podcast om förutsättningarna för tävlingen. 

I studion: Henrik Hilford Brander, Jesper Johansson och CM Hellsten

2019-10-28
Länk till avsnitt

#57 David Lingmerth: ?Jag har vad som krävs för att ta mig tillbaka?

Svensk Golf Podcast tog sig till Tranås för att intervjua David Lingmerth, en av 10-talets absolut bästa svenskar på golfbanan. Vi pratar om hans tid på college, hur de första åren som proffs såg ut och vad som hände när han vann på Muirfield Village i Dublin, Ohio. 
 Dessutom diskuterar vi European Tour och hur han hanterades av dem, hans styrkor i spelet och om hans långa formsvacka som resulterat i att han tappat sin fulla status på PGA Tour. Hur ska han ta sig tillbaka till världstoppen? Det finns en plan! 

Från Tranås Golfklubb: David Lingmerth och Jesper Johansson

2019-10-13
Länk till avsnitt

#56 Steffo Törnquist: ?Jag tyckte golf var töntigt?

Cigarrer, TV-soffor och en enorm portion livsglädje. Allt det här berörs i Svensk Golf Podcasts avsnitt tillsammans med Steffo Törnquist. Hör sköna anekdoter om skumbananer, cigarrer med Angel Jimenez, holes-in-one, Pine Valley och om hans inställning till sporten ? innan han testade den. 

Från TV 4-huset: Steffo Törnquist och CM Hellsten

2019-09-27
Länk till avsnitt

#55 Sörenstams tränare Reis: ?Det var Annikas största styrkor?

Annika Sörenstam var 15 år när hon träffade Henri Reis för första gången. Då var hon sämst i gänget och hennes framtida coach var inte alls speciellt imponerad. Men sedan växte deras relation och Annika Sörenstams golfande. Tillsammans skapade de en segermaskin som skulle skriva svensk idrottshistoria. Henri Reis berättar om resan och hur hans spännande liv som tränare sett ut.

Från studion: Henri Reis, Jesper Johansson och CM Hellsten

2019-09-15
Länk till avsnitt

#54 Söderberg efter segern: ?När Rory missade sin började man tänka?

Sebastian Söderberg erövrade karriärens första ET-seger när han vann Omega European Masters efter att ha besegrat bland andra majorvinnaren Rory McIlroy i ett särspel med fem spelare. Hur firade Sebastian Söderberg triumfen? Vad betyder segern ? sportsligt och ekonomiskt? Vad ska han göra med lyxklockan som han fick med prischecken?

Via länk: Sebastian Söderberg
Från studion: Jesper Johansson

2019-09-04
Länk till avsnitt

#53 Helen Alfredsson om Solheim Cup

Hon har deltagit i åtta (!) Solheim Cup som spelare och var kapten 2007. I årets upplaga av matchen mellan Europa och USA är hon inte med i Skottland. Däremot kommer vi få höra hennes som expert under tävlingen.
I det här avsnittet av Svensk Golf Podcast ger hon förutsättningarna inför tävlingen och ett expertutlåtande om alla spelare som gör upp om den vackra pokalen.
Via länk: Helen Alfredsson
Från studion: CM Hellsten

2019-09-01
Länk till avsnitt

#52 Edfors: Tre nyckelhål på Hills

Johan Edfors är inte bara spelare. Han är även en av Hills delägare och har varit med och byggt om banan där  European Tour-tävlingen Scandinavian Invitation spelas. Vilka är de viktigaste förändringarna från fjolårets tävling? Vilka är Hills tre nyckelhål? Vad betyder det för tävlingen att Henrik Stenson och Alex Norén kommer hem och spelar? Hur ska tävlingen se ut i framtiden? Var ska den spelas?
Det och mycket annat pratar Johan Edfors om i Svensk Golf Podcast.
Från studion: CM Hellsten
Via länk: Johan Edfors

2019-08-15
Länk till avsnitt

#51 Frida Kinhult: ?Då blir jag proffs?

Efter en vinsttung debutsäsong på college gästar Frida Kinhult Svensk Golf Podcast för att prata om sitt första år i USA, hur hon inledde sin golfkarriär och vad som väntar framöver. Dessutom diskuteras hur en tävlingsinriktad familj skapar vinnare och vad som krävs för att hon ska välja att hoppa av college och bli proffs.

Från studion: Frida Kinhult och Jesper Johansson 

2019-08-05
Länk till avsnitt

#50 Oliver Gillberg om att inleda en proffskarriär

Som bäst var han rankad sjua som amatör. Sedan i höstas är Oliver Gillberg proffs. Vi träffade honom för att prata om de inledande månaderna på egna ben och vad som krävs för att lyckas i proffslivet.

Från Söderby Golf: Oliver Gillberg och Jesper Johansson

2019-07-22
Länk till avsnitt

#49 Björkman: ?Golfen räddade mitt liv?

I avsnitt 49 av Svensk Golf Podcast får du höra en härlig och öppenhjärlig intervju med Joakim Björkman, världens tionde bästa handigolfare. 
Orresta-spelaren berättar om hur han kom i kontakt med golfen, hur hans vardag ser ut och hur sporten faktiskt räddade hans liv under en tid av svår depression.

Från studion: Joakim Björkman, Jesper Johansson och CM Hellsten.

2019-07-08
Länk till avsnitt

#48 38 udda frågor till Annika Sörenstam

Vilken app är den första Annika Sörenstam öppnar på morgonen? Vilken är hennes favoritlåt? Vad ger hon sig själv för handicap som mamma? Och vad gör hon om 20 år? I den här intervjun får du höra Sveriges meste majormästare svara på frågor som hon inte fått svara på tidigare.

Via länk: Annika Sörenstam
Från studion: CM Hellsten

2019-06-24
Länk till avsnitt

#47 Lasse Åberg: ?Den ofrivillige golfaren fick folk att börja spela?

Mer än 2 miljoner svenskar har sett ?Den ofrivillige golfaren?, Lasse Åbergs klassiska film om Stig-Helmer som av en slump hamnade i en golfmatch där en miljon kronor fanns i potten. 
Svensk Golf Podcast tog sig till Bålsta utanför Stockholm för ett härligt samtal med Åberg om filmens uppkomst och hans tankar om historien han belönades en Guldbagge för.
Vad gav den för reaktioner när den hade premiär 1991?
Hur har filmen genom åren påverkat den svenska allmänhetens uppfattning om golf?
Hur skulle Lasse Åberg skildra Golfsverige om han gjorde en uppföljare i dag?
Och fungerade egentligen den där svingroboten? 

Från Åbergs museum: Lasse Åberg, Jesper Johansson och CM Hellsten.

2019-06-07
Länk till avsnitt

#46 Han har spelat 568 (!) svenska golfbanor

1950 på Kalmar Golfklubb inledde Åke Envang ett projekt som skulle tas i mål 60 år senare. Han hade nämligen som ambition att spela Sveriges samtliga golfbanor. På den tiden fanns det 30 stycken. När han var klar hade han avverkat 586. Vi åkte ut till vackra Gåshaga på Lidingö för att höra hans egna ord om drömmen som tog en livstid.

På Lidingö: Åke Envang, Jesper Johansson, CM Hellsten.

2019-05-27
Länk till avsnitt

#45 Kinhult efter segern: ?Kändes som jag blev tio kilo lättare?

Dagen efter Marcus Kinhults första seger på European Tour ringde vi upp Sveriges senaste European Tour-segrare som berättar om segern, vad den betyder och vad som nu väntar.

Trevlig lyssning! 

I podden: Marcus Kinhult och Jesper Johansson

2019-05-13
Länk till avsnitt

#44 Hur ofta ska jag köpa ny utrustning?

Är du på jakt efter ny utrustning? Oavsett budget, oavsett ambitionsnivå och din egen spelskicklighet finns det en del att tänka på innan du köper nya prylar till bagen. I det här avsnittet försöker vi sammanfatta vad man ska tänka på innan man ger sig ut i den spännande utrustningsmarknaden! 

I studion: Jesper Johansson, Oskar Åsgård, Olof Åsgård

2019-05-13
Länk till avsnitt

#43 Björk bäst i världen ? den smickrande statistiken

Efter att Alexander Björk tog sig till European Tour har karriären gått spikrakt uppåt. Under våren 2018 tog han sin första seger och nu har han tagit sikte mot ännu större framgångar. Vi tog oss till Jönköping för en lång och härlig intervju med en av Sveriges bästa golfare. Trevlig lyssning! 

Från Jönköping: Alexander Björk och Jesper Johansson

2019-04-29
Länk till avsnitt

#42 Allt om Tigers sensationella seger

Vad var det som hände egentligen?
Vi summerar och diskuterar Tiger Woods Mastersseger ? från euforin på plats till vad som nu väntar den 15-faldige majorvinnaren.

I studion: Jesper Johansson, Oskar Åsgård och Eric Franzén.
Från Augusta: Olof Åsgård

2019-04-15
Länk till avsnitt

#41 It?s Sunday at The Masters ? dukat för drama!

Vi analyserar en händelserik lördagsrond och diskuterar de hetaste frågorna inför söndagens avgörande. Är det upplagt för en historisk 15:e majorseger för Tiger Woods? Eller blir det första gången som en tidigare caddie i tävlingen vinner en grön kavaj? Vinden kommer tillta rejält ? hur påverkar det avgörandet? Här är det du behöver veta inför Masterssöndagen.

I studion: Oskar Åsgård, CM Hellsten, Jesper Johansson

2019-04-14
Länk till avsnitt

#40 Tigers drömläge och den galna Mastersfredagen

Analys och diskussion kring en elektrisk Mastersfredag där Tiger Woods skaffat sig ett drömläge att vinna en 15:e majorseger. Dessutom: den historiskt tajta tätstriden och de absurda incidenterna under fredagen - från glidtacklingar till luftsvingar.

I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Oskar Åsgård

2019-04-13
Länk till avsnitt

#39 Siffrorna som talar för en Tigerseger

Det här är Svensk Golfs dagliga Masterspodd. I fredagens avsnitt analyserar vi första ronden, går in på statistiken som talar för Tiger Woods och Phil Mickelson, bryter ner Stensons och Noréns tunga öppningsdag, ifrågasätter Bryson DeChambeaus fysikkunskaper och blickar fram emot fredagen.

I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Oskar Åsgård

2019-04-12
Länk till avsnitt

#38 Allt du behöver veta inför Masters

Det här är Svensk Golfs dagliga Masterspodd. I programmet analyserar vi svenskarnas chanser, går igenom favoriterna, pratar om hur banan byggts om, bryter ner hur väderkaoset påverkar spelet och siar om vem som vinner tävlingen?

I studion: CM Hellsten, Jesper Johansson och Oskar Åsgård.
Från Augusta: Olof Åsgård.

2019-04-11
Länk till avsnitt

#37 DOKUMENT: Masters blodiga historia

Den blodiga historien om Masters och Augusta National Golf Club är en berättelse om blod, svett och tårar. Då tänker vi inte på de olika segrarna som fått ta på sig den gröna kavajen framför jublande åskådare. Vi tänker på två självmord, gambling, boxningsmatcher, ekonomiska problem och ett gisslandrama i proshopen.

Manus: Fredrik Hellkvist
Uppläst av: CM Hellsten

2019-04-01
Länk till avsnitt

#36 Lindberg om majormiraklet: ?Får rysningar när jag pratar om det?

Pernilla Lindberg hade aldrig tidigare vunnit en professionell tävling. Hon hade aldrig tidigare varit i ett särspel och hon hade aldrig tidigare haft så mycket att spela för som när hon på det åttonde särspelshålet lyckades vinna ANA Inspiration. Segern i majortävlingen var en enastående prestation. Svenskan ledde från torsdagen hela vägen in i slutet då där det så småningom ett särspel. Där lyckades hon besegra Inbee Park, en av golfens giganter. 
I det här avsnittet av Svensk Golf Podcast berättar Lindberg själv om miraklet på Mission Hills.

Från Bro Hof  Slott GC: Pernilla Lindberg och Jesper Johansson

2019-03-18
Länk till avsnitt

#35 Fulke: ?Vad man inte ska säga i en golfsändning?

Svensk Golf Podcast tog sig till Viasat Golfs studio för att träffa Pierre Fulke. European Tour-vinnaren är en av Viasats kommentatorer och vi ville veta mer om hur det jobbet fungerar. Vad tänker man på inför en sändning? Vad får man absolut inte göra? Och vilken är egentligen Pierre Fulkes största stund som kommentator?  

Från TV-studion på Södermalm: Pierre Fulke, Jesper Johansson och CM Hellsten

2019-03-05
Länk till avsnitt

#34 Supertalangen Julia Engström: ?Jag har förtjänat detta?

Hon rankas som en av världens största golftalanger och har, trots sin unga ålder, en gedigen meritlista. Julia Engström ? som fyller 18 år 27 mars ? gästade Svensk Golf Podcasts studio för att berätta om sin väg till världseliten, hur det är att vara proffs samtidigt som man går på gymnasiet och mycket, mycket mer!

I studion: Julia Engström, Jesper Johansson, CM Hellsten

2019-02-18
Länk till avsnitt

#33 Golfskolan: 10 tips för att förbättra ditt spel ? utanför golfbanan!

Bli en bättre golfare när du borstar tänderna, står i kön på ICA eller tittar på TV. Golfskolans Niclas Björnsson ger tio tips på bra övningar som gör dig till en bättre golfare ? utanför banan. 
Dessutom pratar vi om bra övningar att göra i golfhallar och vilken litteratur du ska läsa i vintermörkret.

I studion: Niclas Björnsson, Jesper Johansson, CM Hellsten

2019-02-04
Länk till avsnitt

#32 Ronden med Tiger: ?Den mest minnesvärda i mitt liv?

Det är US Open 2008. Tiger Woods har inför tävlingen inte spelat sedan The Masters, två månader tidigare, men på något sätt lyckas amerikanen ändå vinna.
Under sitt tredje varv på Torrey Pines var hans spelkamrat Robert Karlsson. I Svensk Golf Podcast berättar svensken om rundan han själv kallar ?den mest minnesvärda i sitt liv?.

Trevlig lyssning!

I studion: Robert Karlsson, CM Hellsten och Oskar Åsgård.

2019-01-21
Länk till avsnitt

#31 Allt du måste veta om golfens nya regler

Från och med 1 januari 2019 spelar vi golf under helt nya regler. 
Svenska Golfförbundets regel- och handicapansvarige, Claes Grönberg, berättar om de största förändringarna och vad vi ska tänka på nu när en ny golfsäsong närmar sig med stormsteg!

I studion: Claes Grönberg, Jesper Johansson och CM Hellsten.

2019-01-07
Länk till avsnitt

#30 Svensk Golf Podcast Awards 2018

Svensk Golf Podcast Awards uppmärksammar och hyllar olika företeelser, händelser, initiativ, tävlingar och personer runt om i Golfsverige.

I Svensk Golf Podcast Awards delar vi ut följande priser:
? Årets golfhjältar ? Årets bollhåv ? Årets välgörare ? Årets golfskola ? Årets innovatör ? Årets fotbollsplan ? Årets initiativ ? Årets banarbetare ? Årets åretrunt-anläggning ? Årets klubbhjärta ? Årets remake

Trevlig lyssning! 

I studion: Jesper Johansson och CM Hellsten.

2018-12-17
Länk till avsnitt

#29 Svensk Golf Podcast: Göran Zachrisson: ?Därför var det bättre förr?

I vårt mysigaste avsnitt hittills intervjuar vi Göran Zachrisson om hans liv med golfen. 
Hur började han egentligen spela? Vilka anser han är världens fem bästa spelare genom tiderna och var det egentligen bättre förr?
Allt det här och, i typisk Zachrisson-anda, mycket mer ? får du höra i det här avsnittet av Svensk Golf Podcast!

Från Djursholm: Göran Zachrisson, Jesper Johansson och CM Hellsten.

2018-12-03
Länk till avsnitt

#28 DOKUMENT: Sagan om hur Stenson blev den störste

I juli 2016 skrev Henrik Stenson historia när han blev Sveriges förste majorvinnare på herrsidan. Här är sagan om hur Stenson tog sig dit.

Uppläsning: CM Hellsten

Från Barsebäck: Henrik Stenson och Jesper Johansson

2018-11-20
Länk till avsnitt

#27 Så ska Marcus Kinhult bli bäst i världen

Inför Nordea Masters i augusti gästade Marcus Kinhult Svensk Golf Podcast. Han berättade där bland annat om sina långsiktiga mål, hur han tog sig ut på European Tour och vilka tre personer han helst skulle spela en golfrunda med. Trevlig lyssning!

Från Hills: Jesper Johansson och Marcus Kinhult

2018-11-05
Länk till avsnitt

#26 Svensk Golf Podcast: Vad är en bra golfbana?

I avsnitt 26 av Svensk Golf Podcast gästas vi i studion av Eric Franzén, chefredaktör på Golf Digest. Golf Digest har rankat Nordens 100 bästa banor. Vi går igenom de svenska höjdarna på listan och diskuterar vad det är som egentligen gör en golfbana bra eller inte.

I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Eric Franzén.

2018-10-23
Länk till avsnitt

#25 DOKUMENT: Så blev Annika Sörenstam bäst i världen

Hon har tio majorsegrar och totalt 72 vinster på LPGA Tour. Hon spelade mot herrarna och är en av golfens mest inflytelserika personer. Men hur gick det egentligen till när Annika Sörenstam tog sig från lilla Bro till världens absolut största golfscener? Lyssna på den här dokumentären om Annika Sörenstams väg upp mot världstoppen.

Manus och uppläsning: CM Hellsten.

Från Kungl. Drottningholm: Annika Sörenstam och Jesper Johansson.

2018-10-09
Länk till avsnitt

#24 Vice-kapten Karlsson berättar: Så ska Europa vinna Ryder Cup

I Ryder Cup 2018 är Robert Karlsson en av Thomas Björns vice-kaptener. Han besökte Svensk Golfs poddstudio för en härlig intervju om förberedelserna inför tävlingen och hur de ska göra för att återta Sam Ryders pokal. Hur kommer banan att sättas upp? Vilka är Europas styrkor och hur är Thomas Björn som kapten? Få svaren i det 24:e avsnittet av Svensk Golf Podcast. I studion: Robert Karlsson, CM Hellsten och Oskar Åsgård.
2018-09-25
Länk till avsnitt

#23 Haeggman om Ryder Cup: ?Puttern bara skakade?

Joakim Haeggman blev 1993 den förste svensken att delta i Ryder Cup. I Svensk Golf Podcast berättar han om upplevelserna från tävlingen på Belfry och pressen som sätts på alla spelare. Hur var det att spela med Seve Ballesteros? Vem hjälpte honom knyta slipsen? Och kommer vi någon gång få ett Ryder Cup till Sverige? I studion: Joakim Haeggman, Jesper Johansson och CM Hellsten.
2018-09-18
Länk till avsnitt

#22 Anna Nordqvist om mirakelsegern ? vann major trots körtelfeber

Förutsättningarna var långt ifrån optimala när Anna Nordqvist vann sin andra majortitel i karriären. Hösten 2017 hon tog hem Evian Championship trots körtelfeber, spöregn och hagel. Hör hennes egna tankar om hur det egentligen gick till! Från Västerås Golfklubb: Anna Nordqvist och Jesper Johansson.
2018-09-10
Länk till avsnitt

#21 Slipp första tee-skräcken och andra mentala hinder

Henrik Stensons mentale coach Torsten Hansson hjälper dig att bota första tee-skräcken, vattenfobin, släppa-igenom-ångesten, komma över hathålet och bli kvitt sänkningsfrossan. Sänk din score genom att bli mentalt starkare! I studion: Torsten Hansson, Jesper Johansson och CM Hellsten
2018-08-28
Länk till avsnitt

#20 Zachrisson om Nordea Masters: "Finns inget större att vinna"

Svensk Golf Podcast begav sig hem till legendaren Göran Zachrisson för att prata om den svenska European Tour-tävlingen ? Nordea Masters. Men som alltid med Mr. Golf fick samtalet vingar och berörde både Jack Nicklaus, ett bråk med Seve Ballesteros och Sven Tumba. Var vill Göran Zachrisson se Nordea Masters spelas? Hur ska tävlingen återigen bli en av de stora på European Tour? Hör vad Zachrisson har att säga i en härlig intervju vid ett köksbord på Djursholm. I avsnittet: Göran Zachrisson, Jesper Johansson och CM Hellsten.
2018-08-14
Länk till avsnitt

#19 Golfskolan: Golfarens 10 vanligaste misstag

Golfskolans Niclas Björnsson listar de tio vanligaste misstagen som gör att golfare inte sänker sina scorer och sin handicap. Känner du igen dig? I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Niclas Björnsson.
2018-07-31
Länk till avsnitt

#18: DOKUMENT: Jean Van de Veldes kollaps på Carnoustie

Jean Van de Velde, fransmannen som 1999 kunde kosta på sig en dubbelbogey på det 18:e hålet för att vinna The Open. Men som istället fastnade i en 445 meter lång mardröm på Carnoustie. Till slut fick han lämna majortävlingen som delad tvåa. Men hur gick det här egentligen till? Det här är Svensk Golf dokument om Jean Van de Veldes kollaps i The Open, 1999.
2018-07-17
Länk till avsnitt

#17 Jesper Parnevik: ?Spelarna tittade på mig som jag var en alien?

Svensk Golf Podcast begav sig till Österskär för att intervjua Parnevik om alltifrån klädval, avbrutna putters, en husbilsresa med John Daly och segrar på alla möjliga nivåer. Hur började allt för Jesper Parnevik? Vad kommer hända framöver? Hur är det att vara en realitystjärna i TV? Och varför blir han fortfarande så nervös när han kliver upp på första tee? Slå dig ned i soffan och lyssna på den här långa intervjun med Jesper Parnevik, en av de absolut största inom golfen! I avsnittet: Jesper Parnevik, CM Hellsten och Jesper Johansson.
2018-07-03
Länk till avsnitt

#16 DOKUMENT: Tumba, Tyson & Pelé invigde Sovjets första golfbana

1988 skrevs golfhistoria. Då öppnades det kommunistiska Sovjetunionens allra första golfbana ? Tumba GC Moscow. Sven Tumba snuvade Robert Trent Jones på det prestigefyllda uppdraget. Till invigningen lyckades Sven Tumba locka med sig boxningens tungviktsvärldsmästare Mike Tyson och Pelé ? en av fotbollens allra största legendarer. Hur gick det till? I Svensk Golf podcast får du höra hur golfen hamnade bakom järnridån. I studion: CM Hellsten, Jesper Johansson och Svensk Golfs före detta chefredaktör Anders Nordlund.
2018-06-19
Länk till avsnitt

#15 +22 i US Open ? Haeggman: ?Det var helt galet?

Årets US Open spelas på Shinnecock Hills. Vi har pratat med Joakim Haeggman som deltog i majorn 2004 då den senast spelades på banan. Tävlingen var då närmast parodisk eftersom banan var så svårspelad. Haeggman var till slut 22 över par när tävlingen var avslutad. Han slutade på en delad 57:e plats. I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Joakim Haeggman.
2018-06-05
Länk till avsnitt

#14 DOKUMENT: Sörenstams historiska start på PGA Tour

Vi blickar tillbaka på Annika Sörenstams historiska tävling mot männen på PGA Tour i Bank of America Colonial i maj 2003. Ett historiskt ögonblick. Det började med ett spontant svar och slutade i rena vilda västern. Skrivet och uppläst av: CM Hellsten.
2018-05-22
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.