Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Outsiders

Outsiders

Podcast by Syding Svahn

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-27302032

Avsnitt

Outsiders 70: Kommunistiska centralbanker

I veckans avsnitt av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om centralbanker och deras system som centralbankerna inte riktigt verkar ha förtroende för själva. Så hur länge kan marknaderna ha förtroende för centralbankerna när t.o.m. centralbankerna hedgar sitt eget system? Är kvantitativa lättnader (QE) en övergång till kommunism? Kan Anna Svahn säga någonting snällt om QE? 1:20 Vontobel, new silk road och 5g. 3:00 Bigarråer och hemköps heist. 5:03 Facebooks digitala valuta, portföljuppdatering och bitcoin. 07:05 Kvantitativa lättnader (QE) och kommunism. 10:04 För- och nackdelar med QE. 14:05 Marknadens förtroende för centralbanker och centralbankernas förtroende till sitt eget system. 18:14 Centralbankernas inflationsberäkningar. 22:03 Realtillgångar: Hur kan du profitera på och parera mot fortsatta centralbanksstimulanser.
2019-06-20
Länk till avsnitt

Outsiders 69: Så sätter du ihop en portfölj

Du har säkert hört att man inte ska lägga alla ägg i samma korg? Ändå gör många just det. Att äga aktier inom olika branscher räcker inte för att parera kommande ekonomiska vintrar, utan då krävs andra typer av tillgångar. Så hur kan du diversifiera och hedge:a din portfölj? Vilka andra tillgångar kan du äga utöver aktier? Och vad är de olika tillgångarnas syften? Det går Anna Svahn och Micke Syding igenom i veckans avsnitt av Outsiders. 3:58 - Huvuddelen av din portfölj: aktier. 9:37 - Försäkrings- och parkeringsplatser: ränteinstrument och guld. 17:50 - Historiskt billiga i relation till aktier: råvaror. 24:40 - Sammanfattning. 25:19 - Bonus: Brummer Multi-Strategy 2XL.
2019-06-14
Länk till avsnitt

Outsiders 68: Bygg en guldportfölj

I avsnitt 68 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om vad det innebär att vara expert på något. De går också igenom hur man bygger upp gulddelen i sin portfölj genom att svara på frågorna: hur stor del av den totala portföljen bör vara exponerad mot guld? Hur mycket fysiskt guld bör man äga hemma, förvara någon annanstans och när passar det lika bra med pappersguld?
2019-06-07
Länk till avsnitt

Outsiders 67: Så tjänar du pengar på handelskriget

I avsnitt 67 av Outsiders går Anna Svahn igenom hur förvaltningen av Mickes portfölj gått den senaste månaden och året. Hur har förvaltningsstrategin Cygnus egentligen stått sig mot börsen som fallit kraftigt? Förutom det pratar Syding och Svahn om handelskriget och hur man som investerare kan tjäna pengar på geopolitiska oroligheter istället för att se sitt kapital försvinna.
2019-05-30
Länk till avsnitt

Outsiders - Bonusintervju med Eric Wall och Christian Ander

I ett bonusavsnitt av Outsiders live från New York träffar Anna Svahn BTCX grundare Christian Ander och nyblivna fondförvaltaren Eric Wall för att diskutera vad de tar med sig från Consensus i New York. Trion pratar också om Bitcoin- och Ethereumpriset, hur man bygger upp en kryptoportfölj och om man ska byta ut guld mot Bitcoin.
2019-05-26
Länk till avsnitt

Outsiders 66: Lås inte fast dig vid din strategi

Att ha en strategi och att följa denna är regel nummer 1 när det kommer till investeringar. Anna Svahn och Karl-Mikael Syding menar dock att det är ännu viktigare att låta sin strategi utvecklas i takt med att man lär sig mer om börsen och sina investeringar. I veckans avsnitt av Outsiders går Syding och Svahn igenom hur deras strategi har förändrats med tiden och skickar med lyssnaren några tips om hur man egentligen kan tänka när det kommer till att förnya sin egen strategi.
2019-05-23
Länk till avsnitt

Outsiders 65: Valuta valuta valuta

I senaste avsnittet av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding valutor. Hur kommer handelskriget på sikt på den amerikanska dollarn och om man är intresserad av guldbackad krypto, vad ska man titta på då?
2019-05-17
Länk till avsnitt

Outsiders 64: Alla fel vi gjort på börsen

I avsnitt 64 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding de fel de gjort vid sina investeringar. Det senaste året har Syding och Svahn varit negativa till börsen om rört sig i sidledes. Dessutom har de varit positiva till jordbruksråvaror, Gran Colombia Gold och Spotify. Hur har det egentligen gått? Det går de igenom i avsnittet.
2019-05-09
Länk till avsnitt

Outsiders 63: Börspodden takeover

Outsiders med Karl-Mikael Syding och Anna Svahn släpper ett specialavsnitt tillsammans med Börspodden med Johan Isaksson och John Skogman där de diskuterar allt mellan uran, olja, kaffe, svininfluensa i Kina och hur man ska tänka kring sina investeringar om vegan- och vegetariantrenden blir ännu större. Dessutom funderar Anna Svahn över om det är så att Stefan Ingves tillsammans med Greta Thunberg pressar ned kronan för att få svenskarna att resa mindre.
2019-05-02
Länk till avsnitt

Outsiders 62: Jymden är oändlig

Hur investerar man egentligen i rymdindustrin och varför är rymdindustrin i Sverige fortfarande så liten? I veckans avsnitt av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding tre rymdcase som kan få raketfart på din portfölj. Är Gomspace dyrt eller billigt just nu och vilket bolag kan tänka sig att köpa upp dem eller inte? 
2019-04-26
Länk till avsnitt

Outsiders 61: What business are you really in?

Är alla företag vad de utger sig för att vara eller har de i vissa fall en helt annan plan? I veckans avsnitt av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding elsparkcyklarna som ligger i varje hörn av Stockholm. Att det är svårt att bli lönsam i en bransch utan inträdesbarriärer vet vi redan, så vad har bolagen för agenda egentligen? Det är nämligen inte elsparkcykelföretag vi har att göra med egentligen - utan nya fintechuppstickare.
2019-04-18
Länk till avsnitt

Outsiders - Bonusintervju med Carl Armfelt och Eric Sprinchorn

Sveriges stjärnförvaltare Carl Armfelt och Eric Sprinchorn från nystartade fonden Core Ny Teknik på TIN Fonder gästar Outsiders för en bonusintervju. Under det en timme långa samtalet diskuterar Syding och Svahn fyra av fondens nya case, däribland MIPS och Lime samt pratar om hur processen ser ut vid analysen. Kvartetten funderar även över värderingarna och investeringsläget för Spotify, Tesla, Zendesk och NENT.
2019-04-14
Länk till avsnitt

Outsiders 60: Priset på energi styr världen

Vilken är egentligen världens viktigaste råvara och varför måste vi hålla koll på den även om vi inte tänker handla den? Svaret är givetvis olja! I veckans avsnitt av Outsiders pratar Syding och Svahn om hur priset på energi styr världen och varför det är viktigt som investerare att parera den här typen av prisförändringar i sin portfölj.  Dessutom lyfter de fram de tre vinnare som vunnit varsitt ex av Annas senaste bok "Nätverka".
2019-04-12
Länk till avsnitt

Outsiders 59: Krympvärdering

I avsnitt 59 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om olika typer av bolagsvärderingar. Hur kommer det sig egentligen att man är villig att betala mer för ett bolag idag med lägre vinst än samma bolag igår med högre vinst? Dessutom går Syding och Svahn igenom urb-it som kanske är marknadens konstigaste case just nu.
2019-04-05
Länk till avsnitt

Outsiders 58: Riskkapital och recessionssignaler

I avsnitt 58 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om risk i olika former. När bronsbaronerna på bronsåldern tog båten mellan Sverige och Storbritannien för att ta med sig brons hem tog de extremt höga risker, men för dem som klarade sig var avkastning desto högre. Dessutom diskuterar de recessionssignaler och hur man ska tänka kring lågt rateade företagsobligationer och vilken signal det sänder ut om framtiden.
2019-03-29
Länk till avsnitt

Outsiders 57: Hur värderar man tillväxt?

I avsnitt 57 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om lönsamhet vs tillväxt. Hur värderar man egentligen ett tillväxtbolag och vilken typ av prognoser kan man göra för framtiden? Dessutom jämför de Spotify med Tesla värderingsmässigt och försvarar sin positiva syn på musikstreamingjätten när de är mer negativt inställda till Tesla.
2019-03-22
Länk till avsnitt

Outsiders 56: Avkastningen som inte är ätbar

I avsnitt 56 av Outsiders pratar Karl-Mikael Syding och Anna Svahn att relativavkastning inte är ätbar. Om det våras för Bitcoin och hur säkert eller inte det är att investera i bolag som jobbar med elsparkcyklar.  
2019-03-14
Länk till avsnitt

Outsiders - Bonusintervju med NGTs Michel Rüfli

I Outsiders andra bonusintervju träffar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding Nordic Gold Trades grundare Michel Rüfli som har över 30 års erfarenhet av ädelmetaller. I avsnittet diskuterar de hur man på bästa sätt förvarar sitt guld, hur produktionskedjan ser ut och vad fairtradeguld är och var man kan köpa det. 
2019-03-10
Länk till avsnitt

Outsiders 55: Analys av Gran Colombia Gold

Den här veckan har Anna Svahn funderat på om hon ska gå kort AUD men insett att det knappast finns en annan fiatvaluta som hon vill korta mot. Vidare går de igenom hur Karl-Mikaels Sydings portfölj presterat efter att ett av de största innehaven gått ned 19 % på en dag och gör en analys av bolaget Gran Colombia Gold.
2019-03-08
Länk till avsnitt

Outsiders 54: Australien är det enda du borde ha koll på

I veckans avsnitt av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding Australiens betydelse för den globala ekonomins tillväxt. Dessutom har Anna börjat ge Micke veckouppdateringar kring hur det går med hans portfölj som hon förvaltar. Vidare pratar de om varför det kan vara läge att börja titta på vete och hur man egentligen sorterar bland all makrodata som man varje dag blir överöst med.
2019-03-01
Länk till avsnitt

Outsiders 53: En perfekt storm

Vad är skillnaden på buy-and-hold och buy-and-gold? Hur har det gått för Mickes portfölj och varför har Anna firat alla hjärtans dag med någon annan än Micke? I avsnitt 53 av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding läget i världen som de menar är en "perfekt storm". De pratar om guldets senaste utveckling och Anna går igenom hur det egentligen går för Mickes portfölj som hon förvaltat de senaste två åren. 
2019-02-21
Länk till avsnitt

Outsiders - Bonusintervju med Eric Strand

Hur analyserar man egentligen guld och vilka parametrar bör man titta på? Vad kommer dagens pengatryckande att leda till och varför köper centralbanker så mycket guld idag? Allt detta och mycket mer diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding med Eric Strand som förvaltar fonden Pacific Precious, en fond med fokus på ädelmetaller. Eric berättar om sin strategi, vad han tror om guldpriset framöver och om hans syn på kryptovalutor.
2019-02-17
Länk till avsnitt

Outsiders 52: Spotify är filtret till fermis paradox

Outsiders fyller ett år och Syding och Svahn firar det genom att diskutera Spotifys Q4-rapport. Anna Svahn och Karl-Mikael Syding tar bland annat upp prognoser för kommande år, deras nya fokus på podcasts och Micke räknar på hur lång tid det skulle ta för Spotify att nå 500 miljoner användare.
2019-02-15
Länk till avsnitt

Outsiders 51: Trovärdighet hos H&M

H&M har just släppt rapport för 2018 och Anna Svahn och Karl-Mikael Syding går igenom denna. Vinsten fortsätter att falla och vad är det egentligen rimligt att betala för ett retailbolag som stabiliserats snarare än växer?
2019-02-08
Länk till avsnitt

Outsiders 50: Digitalt guld eller inte?

I avsnitt 50 av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding huruvida Bitcoin bör anses vara "digitalt guld" som det kallas av många. Syding och Svahn lyfter likheter som att det endast finns en begränsad mängd men också skillnaden i att guld funnits och använts som pengar i flera tusen år. Dessutom diskuteras Kinas ekonomiska tillväxt som under 2018 var den lägsta på 28 år och om en överenskommelse mellan Kina och USA skulle kunna leda till positiva effekter världens största ekonomier.
2019-02-01
Länk till avsnitt

Outsiders 49: Nya uppdrag och makrospecial

I avsnitt 49 av Outsiders går Syding och Svahn igenom makrohändelser i världen med fokus både på aktier, råvaror och krypto. Olja har fått bästa starten på året sedan 2001 och Anna och Micke funderar på om det skulle kunna signalera om en stark eller svag börs fragment. Dessutom diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om börsens uppgång under första tiden på året innebär ett bra köp- eller säljläge.
2019-01-25
Länk till avsnitt

Outsiders 48: Därför tror du att du älskar inflation

Den vanligaste missuppfattningen kring inflation är att det skulle betyda minskning av penningvärde när det i själva verket handlar om ökad penningmängd. Att värdet blir lägre är alltså bara en konsekvens av pengatryckande. Syding och Svahn går igenom vad inflation och deflation faktiskt är, varför vi blir ilurade att inflation skulle vara något positivt (bra för dem med höga skulder - typ stater) och Anna reagerar på Fed-uttalanden!
2019-01-17
Länk till avsnitt

Outsiders 47: Kreditcykler och gratispengar

I avsnitt 47 av Outsiders går Anna Svahn och Karl-Mikael Syding igenom kreditcykelns olika steg och diskuterar hur man kan skydda sig. Dessutom pratar de om hur man kan tjäna mycket pengar genom att hålla koll på den här typen av cykler och vad som är viktigt att hålla koll på i småbolag i slutet av en kreditcykler.
2019-01-11
Länk till avsnitt

Outsiders 46: Nytt år, ny strategi?

I årets första avsnitt av Outsiders går Anna Svahn och Karl-Mikael Syding igenom prognoser för det kommande året. Varför säger experter ofta att börsen ska gå upp 5-10 procent och hur har Mickes portfölj presterat senaste året? Dessutom diskuterar Syding och Svahn om det kanske är dags att byta strategi och att en långsiktig strategi definitivt kan innehålla olika modeller.
2019-01-04
Länk till avsnitt

Outsiders 45: Osannolika händelser 2019

I årets sista avsnitt av Outsiders går Karl-Mikael Syding och Anna Svahn igenom 2018 års viktigaste händelser. Hur påverkade egentligen handelskriget börsen och vad kommer det få för konsekvenser för Trump under nästa val? Dessutom går Syding och Svahn igenom hur man kan tänka kring nästa år och vilka scenarier vi troligen ser och inte ser.
2018-12-28
Länk till avsnitt

Outsiders 44: Julspecial med investmentbolag

I avsnitt 44 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om investmentbolag. När passar investmentbolag i portföljen och för vem? Vad ska man tänka på när det kommer till premier och rabatter och varför kan det vara bättre att välja investmentbolag framför fonder?
2018-12-21
Länk till avsnitt

Outsiders 43: Annas portföljstrategi Cygnus

I veckans avsnitt av Outsiders går Anna Svahn igenom sin portföljstrategi, de egenskaper hon tycker att en portfölj bör ha, hur hennes tillgångsallokering fungerar, hur hon avgör hur mycket aktier, guld och råvaror hon ska ha samt hur den fungerar i tre steg och vad hon tycker saknas i sin totala portfölj.  Sponsras av Omni Ekonomi, Nordic Gold Trade och Vontobel.
2018-12-14
Länk till avsnitt

Outsiders 42: Mickes portföljstrategi

I det 42:a avsnittet av Outsiders går Karl-Mikael Syding igenom sin portföljstrategi och faktiska sammansättning. Vad har Micke i portföljen? Vilka egenskaper tycker han att en portfölj ska ha och vad saknas i hans egen? Anna Svahn undrar varför Syding valt att leva på en kontantdel istället för att investera i bolag med hög direktavkastning och pratar om den del som hon förvaltar åt Micke. Sponsras av Omni Ekonomi, Nordic Gold Trade och Trine.
2018-12-07
Länk till avsnitt

Outsiders 41: Krypto har somnat om

I avsnitt 41 av Outsiders pratar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding om krypto med fokus på Bitcoin. Vad betyder det senaste årets ras och är det verkligen ett dåligt tecken att användandet av Bitcoin som betalningsmedel sjunkit med 80 procent sen kursen stod som högst? Dessutom diskuterar Syding och Svahn energiåtgången vid mining och mycket mer.
2018-11-30
Länk till avsnitt

Outsiders 40: Geografisk diversifiering

Hur hittar man egentligen attraktiva marknader i världen? Varför kan det finnas en poäng med att investera i länder med hög arbetslöshet och låg sysselsättning? Bland annat detta diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding i veckans avsnitt av Outsiders. Dessutom går Anna igenom i vilken ordning man bör titta på olika branscher i tillväxtmarknader.
2018-11-23
Länk till avsnitt

EP 8. Petter Stordalen - Nordic Choice Hotels

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Petter Stordalen - Ägare av Nordic Choice Hotels, som i sin tur äger alla 34 Comfort Hotel. Nordic Choice Hotels har 194 hotell över hela Norden, sammanlagt över 16 000 anställda och har vunnit priser som ?Bästa skandinaviska hotellkedja?, ?Swedens most trusted brand? och ?Bästa skandinaviska arbetsplats?.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 7. Emelie Bernardsson - Academy

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Emelie Bernardsson - VD på Academy Academy är en skola och ett systerbolag till Academic Work där de skräddarsyr utbildningar inom områden där det råder stor brist på kompetens, tex. systemutveckling. Utbildningarna drivs i så kallat bootcamp- format på heltid, vanligtvis under tre intensiva månader. Sedan starten 2015 har Academy utbildat över 700 konsulter som jobbar på strax över 300 företag.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 6. Carolin Solskär - Nordic Tech House

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Carolin Solskär - Innovation Manager på Nordic Tech House. Nordic Tech House jobbar med digital tillväxt. De hjälper entreprenörer och företag att nå ut till rätt publik med rätt budskap. Carolin var också en av initiativtagarna till #metoo-manifestationerna som skedde i 14 städer i Sverige i oktober förra året och driver även en podcast om socialt entreprenörskap. Förutom de fristående avsnitten finns podcasten också som en fullängdsversion.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 5. Camilla Lundin & Vendela Lilliestråle - Qalora Capital

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle - Entreprenörer och grundare av Qalora Capital. Qalora Capital hjälper entreprenörer med investeringar genom deras internationella nätverk på 500+ investerare. Sedan 2017 har de hjälpt 22 tech startups och själva investerat i 6st. De har en stor passion för jämställdhet vilket har resulterat i att de startat både instagram-communityn och podcasten Business & Dreams där det inspirerar kvinnor inom karriär, investeringar och entreprenörskap.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 4. Sam Manaberi - TRINE

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Sam Manaberi - Medgrundare och VD för startupen TRINE. TRINE är en investeringsplattform som gör det möjligt för privatpersoner att investera i solenergi. En investering med trippel nytta; människor får ren el, koldioxidutsläppen minskar och du som investerar har möjlighet till avkastning. På bara tre år har TRINE:s investerare möjliggjort ren el till över 150 000 personer i länder där elektrifieringen är låg men soltimmarna är många och samtidigt fått avkastning på sin investering. Förutom de fristående avsnitten finns podcasten också som en fullängdsversion.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 3. Ingmar Rentzhog - We Don't Have Time

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Ingmar Rentzhog - Grundare och VD på We Don?t Have Time. We Don?t Have Times vision är att sammanföra den mycket stora grupp människor världen över som känner klimatoro, skapa konkret handling samt snabba på klimatomställningen. Bolaget avser erbjuda partnerskap, digital annonsering och tjänster kopplade till klimat, hållbarhet och den växande gröna och cirkulära ekonomin. Förutom de fristående avsnitten finns podcasten också som en fullängdsversion.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 2. Mia Kleregård - Plantagon Production Sweden AB

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Mia Kleregård - VD på Plantagon Production Sweden AB. Plantagon är ett företag med fokus på att lösa den globala utmaningen inom matsäkerhet. Just Plantagon Production Sweden AB har som mål att odla och producera mat i de svenska städerna på ett hållbart sätt. Förutom de fristående avsnitten finns podcasten också som en fullängdsversion.
2018-11-20
Länk till avsnitt

EP 1. Rutger Arnhult - Klövern AB

Under 2,5 timmar genomförde Comfort Hotel Kista Sveriges längsta businesspodd. I detta avsnitt får ni höra economistan och podcastveteranen Anna Svahn leda samtal med Rutger Arnhult - VD på fastighetsföretaget Klövern AB. Klövern tillhandahåller kommersiella lokaler och utvecklar bostäder i tillväxtregioner, anpassade efter kundernas önskemål och behov. Klövern är främst fokuserade på kontor men erbjuder även lokaler för företag och organisationer verksamma inom vård, utbildning och detaljhandel; såväl som inom lager och logistik. Förutom de fristående avsnitten finns podcasten också som en fullängdsversion.
2018-11-20
Länk till avsnitt

Outsiders 39: Använd cykler till din fördel

I avsnitt 39 av Outsiders pratar Anna Svahn om hur börsens cykler och Howard Marks inspirerat henne att bygga modellen Cygnus och Karl-Mikael Syding pratar om hur du kan använda cykler - och de tillgångar som är kontracykliska mot aktier - till din fördel.
2018-11-15
Länk till avsnitt

Outsiders 38: Det tittar vi på när vi investerar i start ups

Anna Svahn och Karl-Mikael Syding lämnar centralbankernas förtrollande värld för att ägna sig åt att diskutera vad de tittar på när de ska investera i start ups. Anna menar att det är viktigt att oavsett vilken tillgång du är intresserad av så är det viktigt att det finns ett syfte med den investering du gör. Syding berättar om sin onoterade portfölj som innehåller allt från fintech, jetsurfbrädor, stora tankar och privat- och företagslån. Avsnittet sponsras av Trine, om du uppger "Outsiders" får du ?10 rabatt på din första investering.
2018-11-09
Länk till avsnitt

Outsiders 37: Centralbanksspecial pt 2

I avsnitt 37 av Outsiders diskuterar paret Syding och Svahn hur det kommer sig att centralbankerna envisas med att göra samma misstag idag som för flera hundra år sedan. Dessutom frågar Anna sig hur det kommer sig att centralbankerna skapar krisprogram när deras själva existens ska motverka instabilitet i banksystemet.
2018-11-01
Länk till avsnitt

Outsiders 36: Centralbanksspecial

I veckans avsnitt av Outsiders fortsätter Anna Svahn att briljera med kuriosa när hon och Karl-Mikael Syding pratar om centralbanker, vad de gör och vad de borde göra. Anna förklarar dessutom vad kvantitativa lättnader är och varför det inte alls i längden medför minskad systemrisk i banksystemet.
2018-10-26
Länk till avsnitt

Outsiders 35: Vad är pengar?

I avsnitt 35 av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding konceptet pengar. Vad är egentligen pengar? Vad är skillnaden på pengar och valuta? Dessutom låter paret sig bli upprörda över förslaget om carry tax och tipsar om tre bra böcker för den som vill lära sig mer om penningpolitik.
2018-10-19
Länk till avsnitt

Outsiders 34: Nyckeltal och hur du använder dem pt 2

I förra veckan gick Karl-Mikael Syding och Anna Svahn igenom nyckeltalen P/E-tal, P/S-tal och P/B-tal och i avsnitt 34 går Syding och Svahn igenom ytterligare några nyckeltal som kan användas framförallt i rörelsedrivna bolag: EV/EBIT, EV/EBITDA, P/CF och RoE.
2018-10-12
Länk till avsnitt

Outsiders 33: Nyckeltal och hur du använder dem pt 1

I veckans avsnitt av Outsiders diskuterar Anna Svahn och Karl-Mikael Syding de tre nyckeltalen P/E-tal, P/B-tal och P/S-tal och hur man använder dem. Ett nyckeltal ska aldrig användas som en analys av ett bolag men kan däremot hjälpa dig att sortera fram intressanta case att titta på.
2018-10-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.