Sveriges 100 mest populära podcasts

Länsstyrelsen Västerbottens podd

Länsstyrelsen Västerbottens podd

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som finns nära människorna i varje län. Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

lansstyrelsen.se/vasterbotten

Avsnitt

Nya Perspektiv Del 9 Helene Hellmark Knutsson möter Karin Ahnqvist

Kopparsmältverket Boliden Rönnskär i Skellefteå spelar en viktig roll i norra Sveriges industriboom ? inte minst när det gäller materialåtervinning och cirkulär ekonomi. I det nya avsnittet av podden ?Nya Perspektiv? samtalar landshövding Helene Hellmark Knutsson med Karin Ahnqvist, hållbarhetschef på Boliden Rönnskär. Hon är ?flickan från bruket?, som haft en lång rad chefspositioner och uppdrag för kommuner, företag och regioner. Nu är hon en av dem som ska se till att rätt kompetens strömmar till industrin och att både miljömål och behovet av mineraler uppfylls. Det kan vara komplicerat.
2022-01-12
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 8 Helene Hellmark Knutsson möter Peter Larsson

Batterier, fossilfritt stål och metallåtervinning - i Norrbotten och Västerbotten investeras det just nu hundratals miljarder i nya företagsetableringar. Men med stora satsningar kommer stora utmaningar. I det nya avsnittet av ?Nya Perspektiv? möts landshövding Helene Hellmark Knutsson och Peter Larsson, regeringens samordnare för etableringarna. Hans uppgift är att vara heta linjen mellan alla aktörer - från kommunpolitiker och företagsledningar tillbaka upp till regeringsnivå. I podden samtalar de om hur företagen ska hitta arbetskraft, kulturlivets betydelse, den förändrade bilden av norra Sverige, hur glesbygden kan dra nytta av etableringarna och om huruvida staten behöver uppfinna en etableringshjälp för växtvärkande orter.
2021-10-21
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 7 Helene Hellmark Knutsson möter Camilla Sandström

Det bråkas alltmer om skogen. Camilla Sandström, professor i statsvetenskap vid Umeå universitet, har ägnat mycket av sin forskning åt konflikternas roll i det skogliga området. I det nya avsnittet av podden ?Nya Perspektiv? samtalar landshövding Helene Hellmark Knutsson och Camilla Sandström om tre sorters skogskonflikter, om folkrörelsernas betydelse för att dämpa bråken, allemansrätten och om hur det gick till när de så kallade blåbärsflickorna fick känslorna att svalla.
2021-09-29
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 6 Helene Hellmark Knutsson möter Fransesca Quartey

Nu är landshövding Helene Hellmark Knutsson tillbaka med ett nytt poddavsnitt. Den här gången möter hon Fransesca Quartey, VD och teaterchef på Västerbottensteatern, i ett sprakande intensivt samtal om Sara Lidman-huset i Skellefteå, behovet av mod och politiska visioner för kulturen, kärleken till länet och byn Innansjön, och hur det var att helt oväntat bli förärad en kunglig medalj. Detta - plus lite till.
2021-06-21
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 5 Helene Hellmark Knutsson möter Maria Hedblom

Maria Hedblom kommer från en släkt med småskaliga och inbitna företagare. Hon har ett starkt engagemang i näringsliv, skogsfrågor och kvinnligt företagande - fast hon erkänner att hon en gång var helt okunnig om jämställdhet. Det ändrades när hon blev näringslivschef i Vindeln. ?Allt jag har lärt mig, har jag lärt mig i Vindeln?, konstaterar Maria Hedblom, numera vd för Sparbanksstiftelsen Norrland. Du möter henne i ett samtal med landshövding Helene Hellmark Knutsson i podden ?Nya Perspektiv? - som dock rivstartar med att ta upp problematiken runt färjetrafiken till Holmön. Möjligen kan det landa i ett nytt perspektiv även därifrån.
2021-02-10
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 4 - Helene Hellmark Knutsson möter Stephan Stenmark

Han hänger tvätt för att koppla bort stressen från arbetet med pandemin och har firat fler jular på länsresidenset än vad landshövding Helene Hellmark Knutsson har. I podden ?Nya Perspektiv? möter Helene Hellmark Knutsson en av länets mest aktuella personer ? smittskyddsläkaren Stephan Stenmark. Det blir också ett samtal om vad prestigelöshet och väl inarbetade nätverk betyder för pandemibekämpningen och om vikten av vaccinering.
2021-01-13
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv del 3 - landshövding Helene Hellmark Knutsson möter Anders Larsson

Landshövding Helene Hellmark Knutsson tillhör en hockeytokig familj, så när Anders Larsson ? ordförande i Svenska ishockeyförbundet ? besökte Umeå för finalspelet i TV-Pucken tidigare i höstas, passade hon på att bjuda in honom som gäst till sin podd. Det blev ett samtal om bland annat ojämställda löner i damhockeyn, tidig selektering av ungdomar, coronans effekter på sporten och hur man ska kunna bygga fler ishallar.
2020-12-16
Länk till avsnitt

Nya Perspektiv, del 2 - landshövding Helene Hellmark Knutsson möter Magdalena Andersson

I podden "Nya Perspektiv" möter Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten, både lokala och utsocknes gäster för spännande samtal kring olika ämnen. I andra avsnittet samtalar Helene med länets förra landshövding, Magdalena Andersson, som bland annat berättar om varför byn Gafsele gjorde så stort intryck på henne.
2020-12-02
Länk till avsnitt

Nya perspektiv, del 1 - landshövding Helene Hellmark Knutsson möter Carolina Klüft

I podden "Nya Perspektiv" möter Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten, både lokala och utsocknes gäster för spännande samtal kring olika ämnen. I första avsnittet gästas podden av friidrottaren Carolina Klüft, numera verksamhetschef för Prins Daniels stiftelse Generation Pep.
2020-11-17
Länk till avsnitt

Klimatpodd - avsnitt 3. Klimatambassadörerna samtalar om att resa klimatklokt.

Klimatpodd - avsnitt 3. Klimatambassadörerna samtalar om att resa klimatklokt. by Länstyrelsen Västerbotten
2018-12-20
Länk till avsnitt

Klimatpodd- avsnitt 2. Klimatambassadörerna samtalar om hur klimatförändringarna påverkar vår hälsa

Klimatpodd- avsnitt 2. Klimatambassadörerna samtalar om hur klimatförändringarna påverkar vår hälsa by Länstyrelsen Västerbotten
2018-12-20
Länk till avsnitt

Klimatpodd - avsnitt 1. Snack med klimatambassadörerna om matens roll

I det första avsnittet av Klimatpodden från Länsstyrelsen Västerbotten samtalar klimatambassadörerna Clara Lidström, Maria Nilsson och Staffan Ling om matens roll för klimatet.
2018-12-17
Länk till avsnitt

Premiäravsnitt: Är du redo? Risker och hot i Västerbottens län

Premiäravsnitt: Är du redo? Risker och hot i Västerbottens län by Länstyrelsen Västerbotten
2018-04-09
Länk till avsnitt

Vill du veta vad vi gör? ? Klimatarbetet behöver planeras utifrån framtiden, inte historien!

Länsstyrelsen samordnar det regionala arbetet med att minska utsläppen av växthusgaser och att anpassa samhället till ett förändrat klimat. Medverkande: Elin Söderberg ? Klimatsamordnare, Peter Sköld ? professor och klimatambassadör, Tommy Forsgren ? Klimatkommunikatör.
2018-02-27
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.