Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Drömbröllop med Johanna och gäster

Drömbröllop med Johanna och gäster

Välkommen till "Drömbröllop med Johanna och gäster" ? uppföljningen på succén ?Drömbröllop med Paula och Johanna?. I denna säsongen av Drömbröllop släpps 10 nya avsnitt där bröllopskoordinatorn och bröllopsexperten Johanna Kajson möter olika gäster i inspirerande intervjuer med kända brides to be, eller brudar som blickar tillbaka på sitt bröllop.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

drombrollop.libsyn.com/website

Avsnitt

10. Angelica Lagergren

Influencern, poddaren och bloggaren Angelica Lagergren har gift sig, skilt sig och träffat en ny. Hon berättar i veckans avsnitt när drömmen om ett bröllop tog plats i hennes tankar för första gången och varför det alltid har varit så viktigt för henne med giftemål. Hur gick planeringen till när hon och hennes ex-man skulle gifta sig, blev bröllopet som hon hade tänkt sig och vad har hon tagit med sig från den erfarenheten? Angelica berättar också varför hon blev ett mellannamn rikare precis innan bröllopet och så svarar hon på lyssnarfrågor, bland annat om hon kan tänka sig att fria till sin nuvarande partner och hur man vågar tro på kärleken när man varit med om en skilsmässa? Fortsätt bröllopsprata i facebookgruppen: ?Drömbröllop med Johanna och gäster?!

2019-06-06
Länk till avsnitt

9. Frida Fahrman

Veckans gäst firar denna sommar ett år som fru, är en stor influencer, skönhetspoddare och har dessutom precis tillsammans med sin syster lanserat ett badmärke för kvinnor och barn. Vi pratar om ingen mindre än Frida Fahrman, vars bröllop Johanna också hade ett finger med i spelet förra sommaren! Frida berättar bland annat hur hon och hennes man Hans tacklade prioriteringslistan, hur de lyckades hålla vigselplatsen hemlig ända till slutet och vad Frida hade gjort annorlunda idag om hon hade vetat hur lång tid vissa förberedelser skulle visa sig ta. Det blir ett avsnitt fyllt av tips och trix till den som, precis som Frida, gillar att ha kontroll och även själv vara med och fixa med det mesta, speciellt när det kommer till blomster. Dessutom blir det beautytips om hur man på ett snabbt och effektivt sätt blir sitt bästa jag med den glowigaste hyn inför den stora dagen!

2019-05-30
Länk till avsnitt

8. Malin Gramer

Programledaren och poddaren Malin Gramer är mitt i planeringen inför sitt drömbröllop med pojkvännen Carl, som ska ta plats i Spanien i sommar. I veckans avsnitt berättar hon om frieriet (som innehåller vissa minnesluckor) och hur hon satte igång med att arrangera bröllopet. Malin berättar också om tankarna kring både sig egna bröllopsklänning men också tärnornas outfits. Johanna vägleder Malin genom alla element som måste bestämmas såsom tema, färgval, bordsöversikt och musik. Malin frågar Johanna om det här med morgongåvan och hur viktig den egentligen är. Det blir också lyssnarfrågor, bland annat på vilket sätt Malin påverkas av alla lyxiga och pampiga bröllop som flödar på sociala medier. Glöm inte att kolla in Facebookgruppen: ?Drömbröllop med Johanna och gäster?, och fortsätt prata bröllop!

2019-05-23
Länk till avsnitt

7. Maja Nilsson Lindelöf

I veckans Drömbröllop gästas Johanna Kajson av Maja Nilsson Lindelöf! Maja berättar bland annat om när hennes Victor gick ner på knä under deras semester i Maldiverna, och hur bröllopsplaneringen satte igång bara någon dag efter. Johanna - som var parets bröllopskoordinator - och Maja minns tillbaka till vad som stod på prioriteringslistan och huruvida bröllopsparet lyckades hålla den satta budgeten. När var Maja som mest nervös under bröllopet, vad var det som budades över i sista sekund och hur såg paret till att det blev "rätt stämning" under middagen och festen? Dessutom, hur tänkte Maja när hon valde bröllopsklänning? Det blir det en hel del lyssnarfrågor och kom ihåg att fortsätta bröllops-snacket i Facebookgruppen: "Drömbröllop med Johanna och gäster"!

2019-05-16
Länk till avsnitt

6. Valerie Aflalo

Johannas skånska bröllopskollega och designern Valerie Aflalo gästar veckans avsnitt av Drömbröllop! Hon har ju sålt en och annan bröllopsklänning parallellt med sina andra klädkollektioner och berättar bland annat hur hon tänker när det kommer till just köp- och sälj av bröllopsklänningar, där bara provandet är en resa i sig. Valerie och Johanna pratar också om klädbyten under bröllop och det blir tips och trix på hur en brud kan leka med sin outfit för att både behålla den klassiska bröllopskänslan men även kunna festa loss riktigt ordentligt. Valerie svarar också på lyssnarfrågor, bland annat om klackar eller lågskor, är pärlsmycken passé, och hur ska man som brud tänka gällande den lilla väskan? In och fortsätt bröllopsprata i Facebookgruppen: "Drömbröllop med Johanna och gäster". 

2019-05-09
Länk till avsnitt

5. Sanne Alexandra

När designern och influencern Sanne Alexandra planerade sitt bröllop på distans visste hon inte att det faktiskt var möjligt att anlita en bröllopskoordinator i Sverige, så hon skötte allting själv från andra sidan Atlanten. I veckans avsnitt av Drömbröllop berättar hon för Johanna Kajson hur det gick till den dagen då hon fick ringen på sitt finger och vad det var som verkligen berörde henne när hennes nuvarande man bad om hennes hand den där varma, svenska sommarkvällen. Sanne berättar också om betydelsen av slottslokalen där bröllopet tog plats och också hur bröllopsplaneringen gick till och kändes; hur är det att hitta en filmare, fotograf och sminkös som passar ens stil när man befinner sig i New Jersey men planerar ett bröllop i Sverige? Sanne berättar givetvis också om själva firandet, från de första anländande gästerna (inklusive den lilla krisen som skedde innan vigseln) till den sista avslutande skålen! 
Kom ihåg att fortsätta diskussionen om detta avsnitt eller om allt som rör bröllop, i Facebookgruppen: "Drömbröllop med Johanna och gäster". 

2019-05-02
Länk till avsnitt

4. Rebecca Stella

I veckans avsnitt gästar tjejen som inte bara tänker ha tre olika klänningar på sitt bröllop - hon tänker ha extra allt! Som det kontrollfreak hon är berättar Rebecca Stella i veckans avsnitt om den ?kontrollerade? förlovningen och varför hon ångrar hur det gick till. Hon avslöjar en del om bröllopsklänningen, hur långt hon kommit gällande inbjudningarna och vad hon kan säga om den satta bröllopsbudgeten. Johanna lyckas även få Rebecca att berätta mer om tankar kring blomster, bröllopsmaten (inklusive tårtans storlek) och sina brudtärnor. Och för att återkoppla till det här med att vara ett kontrollfreak: hur mycket vet Rebecca redan om sin kommande möhippa egentligen? Dessutom släpper hon en ordentlig ledtråd angående vem som antagligen kommer bli bröllopets toastmaster eller toastmadame. In och snacka vidare om detta avsnitt, och allt annat bröllop, i Facebookgruppen: ?Drömbröllop med Johanna och gäster?!

2019-04-25
Länk till avsnitt

3. Sharareh Hoss

Sharareh Hoss driver till vardags PR- och eventbyrån HOSS AGENCY tillsammans med sin syster Roshi. Men i detta avsnitt av Drömbröllop byter hon skepnad, från projektledare till förälskad flickvän och blivande fru. Hon berättar öppenhjärtigt om sina känslor under två romantiska Parisresor som innehöll berg- och dalbanor med förväntningar, besvikelser men framförallt ett lyckligt slut. Hon berättar vad hon ser för skillnader med att fixa events åt kunder och sitt alldeles egna bröllop. Givetvis frågar Johanna också om klänningen; hur mycket kan Sharareh avslöja om sin look? Och så har vi möhippan som ännu inte tagit plats. Vad kommer hon absolut inte gå med på för utmaningar? Välkomna till ett energifyllt avsnitt där Sharareh också svarar på era lyssnarfrågor. Glöm inte att gå med i Facebookgruppen: ?Drömbröllop med Johanna och gäster?, för att diskutera allt som rör bröllop!

2019-04-18
Länk till avsnitt

2. Sanna Dahlström

Det har blivit dags för en av Johannas egna brudar att ta plats i podden! Sanna Dahlström ska gifta sig med fotbollsspelaren John Guidetti i sommar och i veckans avsnitt av Drömbröllop kan hon bland annat avslöja om hon hittat en klänning än, vad parets prioriteringar är gällande bröllopet, hur frieriet gick till, har de hållit sig inom budget, varför väljer de att ha bröllop i hela tre dagar och hur tänker de när det kommer till gästlistan? Och eftersom dagen D nu närmar sig med stormsteg: börjar hon bli nervös och vad är hon mest stressad över? Glöm inte att gå med i Facebookgruppen: Drömbröllop med Johanna och gäster, för att diskutera vidare allt som har med bröllop att göra!

2019-04-11
Länk till avsnitt

1. Premiäravsnitt med Nicole Falciani

Det har blivit dags för en ny säsong av Drömbröllop med Johanna och hennes gäster! I detta premiäravsnitt träffar Johanna bloggerskan och influencern Nicole Falciani som är nyförlovad med artisten Eric Saade. Nicole delar bland annat med sig om detaljer från dagen då han överraskade henne med sitt frieri, när de befann sig i Dubai. Hon berättar också om drömmen hon alltid haft om giftemål, vad de har för tankar angående bröllopslokal och varför de väljer att gifta sig utomlands. Hur långt har de kommit i planeringen gällande mat, tema och toastmaster? Och så har vi det med bröllopsklänningen förstås. Vad har Nicole för önskemål gällande sin kommande möhippa och vad kommer hon absolut inte gå med på? Varmt välkomna till en ny säsong fylld med spännande gäster och allt du vill veta om bröllop!

2019-04-04
Länk till avsnitt

17. Drömbröllopet

Det allra sista avsnittet av Drömbröllop är här! Paula ska äntligen få berätta hur hennes och Hugos bröllop var - allt från den fartfyllda entrén som gick i James Bond-anda till när ?beer pongen? rullades in på bröllopsfesten klockan 4 på natten. Hon svarar också på frågor, både från Johanna och frågor som inkommit till poddens Facebookgrupp. Och så ger Paula sina bästa tips såhär i efterhand till den som går i bröllopstankar.

2018-10-02
Länk till avsnitt

16. Bröllopsfeber

Det är bara några dagar kvar tills Paula och Hugo säger ?ja? till varandra och i detta avsnitt går Paula igenom de sista detaljerna med Johanna. Hur har sommaren varit och hur har bröllopstankarna gått under semestern? Vad är hon mest nervös inför, vad är det för punkter på planeringslistan som hon faktiskt bestämt sig för att stryka, och har hon några nya tips att dela med sig av som hon upptäckt under resans gång? Och vad är grejen med Paulas ångest inför servetterna till bröllopsdukningen? Johanna tar givetvis bröllopspulsen på Paula i avsnittets ?fem snabba?!

2018-09-04
Länk till avsnitt

15. Sista minuten-tipsen

Paula och Johanna livepoddar denna vecka och Paula, som precis varit på sin ?tärnhippa?, berättar om aktiviteterna och mysmiddagen hon hade tillsammans med sina tärnor. Johanna passar på att ge Paula några sista minuten-tips inför den stora bröllopsdagen som närmar sig och tillsammans går de igenom detaljer som man annars kanske inte tänker på förrän det gäller. Och så blir det som vanligt fem snabba frågor!

2018-06-12
Länk till avsnitt

14. Bröllopsdekor och det där lilla extra

Paula har precis fått brev från Skatteverket med beslutet från hennes och Hugos hindersprövning och Johanna förklarar hur viktigt just detta papper är och varför. Fokus för veckans avsnitt är bröllopsdekor. Johanna ger sina tips på detaljer som räknas, hur man får det personligt och vad man ska tänka på för att det inte ska bli för mycket av det goda. Veckans fråga handlar om bordsplaceing och vilka som egentligen ska sitta vid honnörsbordet - måste man hålla sig till de traditionella placeringarna?
2018-06-05
Länk till avsnitt

13. Bröllopsglow

I detta avsnitt blir det en hel del prat om kungabröllopet som nyligen tog plats när den engelske prins Harry och hans Meghan sade "I do" till varandra. Denna vecka blir det också två lyssnarfrågor: den ena kommer från en brud som behöver tips om vad hon ska ge för morgongåva till sin blivande man, och Johanna och Paula tar sig en ordentlig funderare. Den andra frågan handlar om vart man ska placera fotograferna under bröllopsmiddagen, vid ett bord bland gästerna eller vill de kanske sitta någon annanstans? I veckans avsnitt pratar Paula och Johanna även om utseende och hur man kan få till det där extra glowet inför sin bröllopsdag!

2018-05-29
Länk till avsnitt

12. Toastmasterskola

Paula har kommit in i ett flow gällande sin bröllopsplanering och ger en uppdatering om det senaste som hänt. I veckans avsnitt blir det en ordentlig toastmasterskola. Vad är egentligen en toastmaster/toastmadame och vilken roll spelar personen under bröllopets gång? Vad ska en toastmaster tänka på för att exempelvis inte ?paja middagen? vilket faktiskt har hänt flera gånger, enligt Johannas erfarenhet. Hon ger därför sina bästa råd för att toastmastern ska kunna hålla sig till ett ett så smidigt, roligt och spännande körschema som möjligt. Veckans fråga kommer från en blivande toastmadame som undrar hur hon ska lägga upp planen för alla tal under bröllopet.

2018-05-22
Länk till avsnitt

11. Möhippor och svensexor

Sommaren är här, träden blommar och tyvärr innebär det för vissa även pollenallergi, någonting Paula drabbats av. Trots detta fortsätter hennes bröllopsplanering för fulla muggar och i veckans avsnitt ger hon en uppdatering om hur långt hon kommit i planerna, bland annat med avsmakning av tårtor och valet av vigselring. Eftersom Paula och Hugos bröllop närmar sig med stormsteg så är det nog inte heller så långt kvar innan det är dags för Paula att bli ?kidnappad? till sin möhippa! Därför är just temat denna vecka: möhippor och svensexor. Paula förklarar vad hon skulle gilla att göra och Johanna ger bland annat tips på hur man kan styra upp en heldag utan att det ska behöva kosta för mycket för de inblandade.

2018-05-15
Länk till avsnitt

10. Att fånga bröllopet på bild

Johanna har betat av ytterligare en vecka av sin graviditet och Paula börjar också närma sig - sitt kommande bröllop! Det har därför blivit dags för henne att börja arrangera hur bröllopsfesten ska dokumenteras på bästa sätt. Vad kan man ha för innovativa och roliga verktyg för att lyckas fånga den magiska kvällen på bild och film? Paula berättar hur hon och Hugo kommer använda sig av fotografer under festens gång. Johanna förklarar hur trenderna har ändrats i och med digitaliseringen av bilder, och vad man ska tänka på när man letar bröllopsfotograf. Veckans lyssnarfråga kommer från Paula själv som var med om en ganska speciell händelse när hon var gäst på ett bröllop, och Johanna har givetvis svaret på Paulas fundering.

2018-05-08
Länk till avsnitt

9. Livepodd!

Det har blivit dags för Drömbröllops första livepodd! Platsen är Östersund och Paula och Johanna pratar denna vecka om musiken på ett bröllop - allt från liveband, hur man hittar en passande DJ till vad man ska tänka på gällande tekniken och upplägget av olika musikstilar under kvällens gång. Paula berättar om planerna hon och Hugo har gällande tonerna på sitt kommande bröllop och så delar hon med sig av hur hon planerar att visa sin kärlek till sin blivande man genom just musik och dans. Johanna och Paula svarar också på veckans fråga om vad som förväntas av bröllopets toastmaster eller toastmadame, och hur man ska förbereda sin uppgift på bästa sätt.

2018-05-01
Länk till avsnitt

8. Bröllopskläder och katastroftankar

Johanna börjar närma sig slutet av sin graviditet och Paula har precis kommit hem från Spanien där hon avnjutit en vecka iklädd badkläder och sandaler. På tal om kläder, veckans avsnitt handlar om just bröllopskläder som bärs av bruden, brudgummen, tärnorna, marskalkarna, brudnäbbarna och gästerna. Hur tolkar man en klädkod som står på inbjudan? Johanna förklarar de olika ?reglerna? som gäller i bröllopsdjungeln och Paula berättar vad hon och Hugo har beslutat angående bröllops-looken på sitt bröllop. Johanna berättar också hur man som brud kan organisera sin outfit så man känner sig både bekväm, vacker och samtidigt speglar sin personlighet på rätt sätt. Paula läser upp en lista med riktlinjer om bröllopsklädsel och ber Johanna kommentera, rätt eller fel. Dessutom berättar Paula om katastroftankar som hon drabbats av på sista tiden gällande sitt kommande bröllop.

2018-04-24
Länk till avsnitt

7. Blommor och dekor

Paula och Johanna får påhälsning av sin första poddgäst denna vecka! Vem kan denna hemliga besökare vara? Temat för avsnittet är blommor och dekor, någonting som Paula just nu planerar för fullt inför hennes och Hugos kommande bröllop. Hur långt har de kommit i sina förberedelser, och vad har Johanna för expert-tips att bjuda på när det gäller olika former av blomster och passande dekorationer?

2018-04-17
Länk till avsnitt

6. Bröllopstårtan

Paula och Johanna pratar tårta och andra godsaker i veckans avsnitt av Drömbröllop. Om man inte gillar idén med tårta, vad kan man istället bjuda sina bröllopsgäster på? Och för den som är ett stort fan av tårta, vad finns det för olika varianter? Veckans lyssnarfråga handlar om någonting som även bekymrar Paula: tänk om gästerna får tråkigt? Johanna ger sina expert-tips på vad man kan göra för att underhålla gästerna medan de väntar på olika moment under bröllopsfesten.

2018-04-10
Länk till avsnitt

5. Mat och dryck

Det har blivit dags att prata om bröllopsmat- och dryck och framförallt hur man kan organisera gällande förrätt, varmrätt, efterrätt, bröllopstårta och nattmat. Paula berättar hur hon och Hugo planerar inför sitt kommande bröllop: vad tror de kommer uppskattas mest av gästerna och hur tänker de när det kommer till alkoholen? Johanna ger sina expert-tips på hur man kan ordna med upplägget av mat och dryck, och så delar hon med sig av de senaste mat-trenderna hon spanat in på olika bröllop.

2018-04-03
Länk till avsnitt

4. Klänningen och Ringen

Paula har varit och provat sin bröllopsklänning och avslöjar några detaljer om den i veckans avsnitt. Johanna berättar om unika klänningar och ringar som hon erfarit under sin karriär som bröllopskoordinator. Dessutom svarar Paula på veckans fråga: hyr eller köper hon sin bröllopsklänning och vem är det som betalar för tärnornas? Johanna ger även tips på var man kan hitta fina klänningar till sina tärnor som inte kostar skjortan.

2018-03-27
Länk till avsnitt

3. Save the date

Det blev högtryck i kommentarsfälten efter att Paula uttryckt hur mycket hon ser fram emot att att bli förd till altaret av sin pappa. I veckans avsnitt berättar Paula vad den delen av vigseln betyder för just henne och Johanna förklarar skillnaden mellan ett troende och ett borgerligt bröllop. Paula berättar vad som gick lite fel med ?save the date?-utskicken och hur hon och Hugo ser på det här med bröllopspresenter. Johanna tar upp en lyssnarfråga: hur förklarar man att barn inte är välkomna under bröllopsmiddagen? och reder ut det här med att bära röd klänning när man är bröllopsgäst: är det OK?

2018-03-20
Länk till avsnitt

2. Bröllopsbudget och den perfekta lokalen

Paula har nu skickat iväg alla inbjudningar till sitt kommande bröllop och det är också hennes tur att ta tag i spakarna och leda veckans avsnitt av Drömbröllop med Paula och Johanna! Temat denna gång är: budget och bröllopslokal. Vad kostar ett bröllop egentligen, hur lägger man en budget på bästa sätt och vad ska man tänka på när man väl börjar lista alla kostnader? Paula och Johanna ger sina bästa budgettips. Dessutom: hur hittar man det perfekta stället att gifta sig på? Paula berättar om när hon och Hugo till slut hittade drömplatsen och Johanna delar med sig av sentimentala minnen från slottet där hon gifte sig.

2018-03-13
Länk till avsnitt

1. Så börjar du planera ditt bröllop

Välkomna till det första avsnittet av Drömbröllop med Paula och Johanna! Denna vecka får vi lära känna bröllopskoordinatorn Johanna Kajson och influencern Paula Uribe lite närmre. Tillsammans kickar de igång denna podd med att gå igenom det allra första man ska tänka på när man sätter igång med planeringen av sitt drömbröllop. Det blir också veckans fråga och fem snabba!

2018-03-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.