Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hundpodden med Kicki & Fanny

Hundpodden med Kicki & Fanny

Hundpodden - En livsstilspodd för hundälskare! Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig djupdyker i olika ämnen; Hur lär man hunden att hitta kantareller? Vad ska man tänka på när man nyss fått hem en valp? Hur tar man de bästa fotona på sin vovve? och en massa massa annat. Ibland tar de hjälp av specialister inom olika ämnesområden. Vi får också träffa några folkkära hundägare och inspireras av deras hundliv! På instagram och facebook finns extramaterial till varje avsnitt! Ha en HUNDerbar dag!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/hundpoddenkickiochfanny/

Avsnitt

Säsongsavslutning - sommartips & uppladdning inför säsong fyra!

Säsongsavslutning!! Idag pratar vi om vad vi har gjort och vad som har hänt den senaste tiden. Vi delar med oss av flera bra tips inför sommaren. Vi är även stolta att presentera vår nya samarbetspartner Vethem! Ebba från Vethem har varit på besök och då passade vi på att spela in ett klipp med henne där hon berättar mer om Vethem och vårt samarbete. Planeringen inför säsong fyra är i full gång. Vi drar igång och börja sända igen efter sommaren, det är massor med spännande att se fram emot. Vi kommer bland annat att sända flera bonusavsnitt på plats från CCC 2019 vilket är en konferens där flera kända namn samlas och håller spännande föredrag inom högaktuella ämnen! Vi ha pratar med Eva Bertilsson som berättar mer om det, hon både arrangerar konferensen och är en av föredragshållarna. Missa inte det!! Ha en HUNDerbar dag.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-02
Länk till avsnitt

Hundars känsloliv - med Karolina Westlund

Vi har bjudit in Karolina Westlund som är etolog, forskare och djurtränare! Temat är hundars känsloliv - ett otroligt intressant ämne! Genom att ta hänsyn till hundens känslor ökar man sin hunds välmående och livskvalitet. Men vilka känslor kan våra hundar känna egentligen? Varför är det så viktigt att tänka på hundens känslor, räcker det inte att fokusera på beteenden? Vilka känslor skapas när hundar leker? Och när de får nosa och upptäcka nya saker? Det här är verkligen ett avsnitt för ALLA hundägare och djurintresserade. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-26
Länk till avsnitt

Mindfulness för hundälskare - med Åsa Chaikiat Ståhl

I det här avsnittet pratar vi med Åsa Chaikiat Ståhl som är mindfulnessinstruktör, yogalärare, läkare och hängiven hundägare! Vad är egentligen mindfulness? Vad säger forskningen? Och hur kan man som hundägare dra nytta av det i samspelet med sin hund? Kicki och Åsa har haft ett föredrag tillsammans på temat "mindfulness för hundälskare" de berättar om det och delar även med sig av situationer i vardagen med sina egna hundar. Genom mindfulness kan man lära sig att läsa sin hund när den pratar med små bokstäver, det stärker relationen och man blir även bättre på att fatta beslut i olika situationer. Hur kommer man igång och bli mer närvarande? Ni får flera tips på konkreta övningar som ni kan göra tillsammans med er hund!! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-19
Länk till avsnitt

Frivillig hantering & kloklippning för din hund - med Eva Bertilsson

I det här avsnittet pratar vi om hantering och kloklippning! Hur gör man för att lära sin hund att bli bekväm med att få sina klor klippta? Vad innebär frivillig hantering? Och varför är det viktigt? Vi har varit på föreläsning "Animals in Control" med otroligt kompetenta och inspirerande Eva Bertilsson den handlade om valfrihet, kontroll och kommunikation. Vi fick möjlighet att ställa lite frågor till henne efter föreläsningen! Eva berättar om frivillig hantering, Fear Free certifiering och massor av annat som ni får ni höra som inslag i det här avsnittet! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-12
Länk till avsnitt

Första hjälpen - när olyckan är framme! - med veterinär Ylva Trygger

Vet du vad man ska göra om hunden blir huggormsbiten? Eller plötsligt börjar halta ute på promenaden? I det här avsnittet pratar vi med veterinär Ylva Trygger!! Vi passar på att ställa massvis med frågor kring första hjälpen. Det är en stor fördel att som hundägare samla på sig kunskap kring hur man ska agera om hunden plötsligt blir sjuk eller skadad. Vad är bra att ladda upp med hemma? Och vad är bra att tänka på om man ska resa bort med sin hund? Det här är ett avsnitt fullproppat med bra och viktiga tips för ALLA hundägare!!

Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-05
Länk till avsnitt

Hjälp! Är min hund arg?

I det här avsnittet pratar vi om aggressiva beteenden. Vad menar vi med det? I vilka situationer kan hunden bli arg? Hur kan man förebygga det? Och hur ska man reagera om hunden visar ett aggressivt beteenden? Hur blir man bättre på att läsa sin hunds signaler? Och massor av annat! Det här är ett avsnitt för ALLA hundägare!! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-28
Länk till avsnitt

Solgula, skogsgröna, eldröda, havsblå hundar och hundägare! - med Annika R Malmberg

I det här avsnittet pratar vi med inspirerande framgångsexperten Annika R Malmberg! Temat är solgula, skogsgröna, eldröda, havsblå hundar och hundägare. Annika är en otroligt duktig talare, författare, har bland annat skrivit boken "Make it work - en guide till fungerande relationer" och högaktuell med föreställningen Framgång. Hon är dessutom hundägare!! Matte till Wilmer och Kato som är av rasen Borderterrier. Det blev ett väldigt intressant samtal om olika personlighetstyper, våra hundars olika personlighet och hur kan man göra för att det ska bli så bra som möjligt? Och mycket annat!! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-21
Länk till avsnitt

Ensamhetsträning

I det här avsnittet pratar vi om ensamhetsträning! De allra flesta hundägare behöver kunna lämna sin hund själv en stund för att få vardagen att gå ihop. Vissa hundägare får verkligen kämpa med träningen medan andra vänjer sin hund snabbt. Varför är det svårare för vissa individer? Hur kommer man igång med ensamträningen? När börjar man? Och vilka är de vanligaste misstagen hundägare gör när de tränar sin hund i att vara ensam hemma? Vi delar med oss av våra tankar, erfarenheter och massor av konkreta träningstips!

Ha en HUNDerbar dag!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-14
Länk till avsnitt

Ryggsäcken & Skvallerträning med Eva Bodfäldt

I det här avsnittet träffar vi Eva Bodfäldt!! Hon är en av Sveriges mest kända hundpsykologer, utbildare, föreläsare och författare. Vi börjar med att backa tillbaka och Eva berättar hur hennes intresse för hund startade från allra första början. Vi pratar om de välkända övningarna Ryggsäcken och Skvallerträning som hon är mamma till! Vad är syftet och grundtanken med dem? Hur lär man sin hund det? Vanligaste misstagen? Och massor av annat! Ha en HUNDerbar dag <3

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-07
Länk till avsnitt

Hitta balans - med mental stimulans

I det här avsnittet pratar vi om aktivering!! ALLA hundar behöver någon form av aktivering/ mental stimulans för att må bra och vara i balans. Aktivering kan delas in olika kategorier, vi pratar om varje kategori och ger våra bästa tips på hur man får in aktivering som en naturlig del av hundens vardag! I det här avsnittet är vår fina kollega Rebecca Rudhe med och delar med sig av sin kunskap kring aktivering. Hur gör man för att tillgodose behoven på bästa sätt? Vilken typ av aktivering bör man undvika? Hur kommer man igång? Och en massa annat!!

Ha en HUNDerbar dag <3

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-31
Länk till avsnitt

Blygerhundar med Jessica Mann

I det här avsnittet pratar vi med Jessica Mann! Hon är högaktuell med boken ?Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte?, driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och trickskurser, dessutom har hon specialiserat sig på kurser och läger för blygerhundar. Vad är egentligen en blygerhund? Hur vet man om hunden är rädd eller osäker? Och hur kan man hjälpa sin hund i de situationerna? Oavsett om man är en blygis eller inte mår man bra av att få lite extra stärkt självförtroende. Det här är ett avsnitt för ALLA hundägare!! Ha en HUNDerbar dag <3

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-24
Länk till avsnitt

Nu drar vi igång!! Säsong 3

Nu äntligen drar vi igång den tredje säsongen av Hundpodden!! I första avsnittet berättar vi om vad vi kommer att bjuda på under säsongen. Vi har träffat och pratat med många otroligt inspirerande gäster med koppling till hund och hundvärlden! Under säsongen blandar vi avsnitt där vi pratar med gäster med avsnitt där vi själva grottar ner oss i olika teman exempelvis ensamhetsträning, aktivering och "hjälp är min hund arg"? I det här avsnittet berättar vi även vad som har hänt sen sist, ger våra bästa tips när man går kurs med sin hund och massor av annat!! Ha en HUNDerbar dag <3

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-17
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning med julspecial

I denna säsongsavslutning bjuder hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius på tillbakablickar och reflektioner samt tankar kring hur vi kan göra jul- och nyårshelgen så mysig och trevlig som möjligt för våra fyrbenta familjemedlemmar. Vi utlovar aktiveringstips, träningstips och självklart även julklappstips både till hundar och hundälskare.  Vi pratar med våra fina kollegor Rebecca och Mari som ger sina bästa tips inför julen och så avslöjar Fanny en spännande nyhet! Nu tar vi vinteruppehåll och är tillbaka igen i februari. Men håll koll i sociala medier där vi gör inhopp emellanåt och hör gärna av er med reflektioner från året som gått eller med önskemål inför kommande säsong. Ha en HUNDerbar jul!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-08
Länk till avsnitt

Hundfotografering - med Åsa Jakobsson

Den här veckan fördjupar vi oss i temat HUNDFOTOGRAFERING tillsammans med hundfotograf och hundinstruktör Åsa Jakobsson. Hur gör man egentligen för att ta de där fantastiskt fina hundbilderna? Måste man ha en superavancerad kamera, eller räcker det med mobilen? Och hur lär man hunden att ÄLSKA att bli fotograferad? Det och en massa annat spännande pratar vi om i detta härligt intensiva avsnitt! Missa inte tävlingen i slutet, då du har chans att vinna Åsas bok "KLICK Hundfotografering med glädje! Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-01
Länk till avsnitt

Inför nyår: Fyrverkerirädsla

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som handlar om fyrverkerirädsla hos hund. Många hundägare våndas inför nyåret, men det finns mycket man kan göra för att underlätta för sin hund. I detta avsnitt pratar vi om varför så många hundar utvecklar fyrverkerirädsla, vad du kan göra för att förebygga, hur du kan träna en hund som redan är rädd, hur du hjälper den när det smäller som värst och hur du ska hantera situationen just när din hund blir skrämd av smällare och fyrverkerier. Vi pratar också med veterinär Elin Lindell som bland annat berättar i vilka fall det kan vara viktigt att ta till veterinärförskriven medicin för att hjälpa hunden. Fyrverkerirädsla är ett oerhört viktigt tema och avsnittet blev vårt längsta hittills! Hjälp oss gärna att sprida information om det så att fler hundar kan få hjälp! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-24
Länk till avsnitt

Intervju: Kristin Kaspersen och Minoo

Detta avsnitt av Hundpodden med Kicki & Fanny är en intervjuspecial där vi träffar Kristin Kaspersen (TV-programledare, entreprenör och författare) och hennes underbart fina lilla cavapoo Minoo. Vi imponeras av Kristins fina inställning till Minoo och hundägarskapet. Hur hon fokuserar på relationen dem emellan och på att hjälpa Minoo att hitta lugn och harmoni i livet, snarare än på att styra hennes beteende i olika situationer. Vi pratar om varför de skaffade hund och varför det blev just en Cavapoo. Och vad Minoo har betytt för familjen sedan hon kom in i deras liv. Sonen ställer saker på sin spets genom att fråga "Mamma, skulle du välja att bli hemlös eller att sälja Minoo?". Vill du veta det otippade svaret? Då ska du lyssna på detta avsnitt av hundpodden! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-17
Länk till avsnitt

Hundrädsla hos människor - med psykolog Elsa Brobacke

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker tillsammans med legitimerad psykolog Elsa Brobacke i veckans huvudtema som handlar om hundrädsla hos människor. Detta är något som de flesta hundägare kommer i kontakt med någon gång, antingen genom att anhöriga är hundrädda eller genom människor man möter ute på promenad. Elsa hjälper oss att förstå hur rädslor fungerar, hur man underlättar för någon som är hundrädd och hur man tränar för att lindra sin hundrädsla. Med oss i studion har vi även Elsas hundar Ture och Ester, som brukar hjälpa Elsa i hennes arbete. Vi pratar också med Sofie som tidigare varit väldigt hundrädd, men som kommit över sin rädsla. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-10
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 5:e nyckeln

Just nu släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom femte och sista nyckeln som handlar om att se till att hunden är i balans, dvs får sina behov tillgodosedda och mår bra både fysiskt och mentalt. Vilka är hundens basbehov? Hur uppfyller man dem på bästa sätt? Hur vet man om hundens behov blir tillgodosedda? Vad händer om behoven inte uppfylls? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-06
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 4:e nyckeln

Just nu släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom fjärde nyckeln som handlar om att vi måste investera i en bra relation med hunden om vi vill att kommunikationen ska funka i vardagen. Hur gör man för att skapa en bra relation baserad på trygghet och samarbete? Kan man lämna in sin hund och få den tränad av någon annan och varför lyssnar hunden bättre på vissa familjemedlemmar än andra? Och hur mycket påverkar våra egna känslor hunden? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-04
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 3:e nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom tredje nyckeln som handlar om att ta lagom stora steg från nuläget till målet. Vad menas med lagom stora steg? Och vad är egentligen målet? Hur ska du tänka och träna om du exempelvis vill lära din hund att passera andra hundar lugnt vid din sida? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-02
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 2:a nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom andra nyckeln som handlar om att vi måste ta hänsyn till känslan i hunden. Ju mer känslor desto mindre logik, precis som för oss människor. Kan vi påverka hundens beteende genom att hjälpa den att hantera sina känslor? Hur mycket påverkar VÅRA känslor hundens? Och hur kan vi hjälpa hunden att hantera sina känslor? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-31
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 1:a nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom första nyckeln som handlar om hundens beteende och som kortfattat går ut på att de beteenden som lönar sig ur hundens perspektiv förstärks och de som inte lönar sig växer bort. Vi ger tips på hur du kan använda nyckeln för att lära hunden det du vill och för att hjälpa din vovve att utvecklas i önskvärd riktning. Men vem avgör egentligen vad som lönar sig? Och hur gör vi för att träna bort saker? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-29
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - Inledning

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". Först ut är en inledning till de fem nycklarna och därefter kommer ett miniavsnitt för varje nyckel. Som hundägare får man massor av tips och råd från omgivningen och det kan vara lätt att fastna för universallösningar och quick fixes. De fem nycklarna hjälper dig att sålla bland alla råd och själv avgöra vad som är bra för dig och din hund. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-27
Länk till avsnitt

Intervju: Eric Saade, Nicole Falciani & lilla taxen Frank

Detta avsnitt av Hundpodden med Kicki & Fanny är en intervjuspecial där vi träffar Eric Saade (musiker, artist, mm) och Nicole Falciani (influencer, modell, mm) och deras ljuvliga lilla tax Frank. I ett härligt samtal om livet med hund berättar de om sin stora kärlek till Frank och vad han betyder för dem, men också om de utmaningar som hundlivet kan innebära. De berättar om varför de valde just en tax, om hur det funkar att resa regelbundet mellan Sverige, Spanien och Italien, om Franks rädsla för barn och en massa massa annat. De sammanfattar sin relation med Frank med orden "Att skaffa hund är som att skaffa barn, det blir en familjemedlem. En hund betyder precis samma sak som vilken familjemedlem som helst. Man gör ju allt för honom, precis som han gör allt för oss!". Så missa inte dessa och fler kloka fina tankar från två fina hundägare! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-20
Länk till avsnitt

Hundspråk och kommunikation - inkl intervju med Per Jensen

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius har idag besök i studion av sin kollega Rebecca Rudhe som är hundinstruktör och etolog. Temat för avsnittet är hundspråk och vi pratar bland annat om hur man gör för att lära sig hundspråk och bli bättre på att kommunicera med sin hund. Vilka signaler ska man titta efter? Är hunden som viftar på svansen alltid glad och hunden som reser ragg arg? Varför blir det ibland missförstånd mellan hundar? Får man småprata med sin hund eller måste man använda tydliga kommandon och signaler? Vi har även med oss etologiprofessor Per Jensen per telefon som ger oss senaste nytt från forskningsvärlden på detta tema. Så spetsa öronen, vifta glatt på svansen och häng med oss in i hundspråkets spännande värld! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-13
Länk till avsnitt

Stress, trauma och PTSD hos hund med Caroline Alupo

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker tillsammans med etolog och hundpsykolog Caroline Alupo i veckans huvudtema som handlar om stress, trauma och PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) hos hund. Caroline tar oss med på en känslosam och lite tung resa genom upptäckterna i hennes master-uppsats som handlade om just PTSD hos hund. Är du nyfiken på vad PTSD är, hur du vet om din hund är drabbad, risksituationer och vad du kan göra för att "vaccinera" din hund så att risken att drabbas av PTSD blir så liten som möjligt? Då ska du lyssna på detta avsnitt! Och vet du vad? Även om temat är tungt så kan vi lova både en lättsam ton OCH ett lyckligt slut! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-06
Länk till avsnitt

Intervju: Anna Benson, multientreprenör, författare, granspecialist och hundägare

Detta avsnitt av Hundpodden med Kicki & Fanny är en intervjuspecial där vi träffar Anna Benson som är multientreprenör, författare, konstnär, granspecialist och en massa annat. Hon är självklart också hundägare och i samtalet nosar vi på hennes relation med lilla dvärgschnauzern K. Ett spännande samtal om hjärtesorg, intensiv kärlek till en hund, livet i Barcelona och Stockholm och en massa massa annat! Missa inte chansen att lära känna Anna och hennes ljuvliga lilla K. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-29
Länk till avsnitt

Valpspecial - ge din hund en riktigt bra start i livet!

I detta avsnitt som är en Valpspecial hjälper Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig dig att ge din hund en riktigt bra start i livet. Vi pratar om vikten av att ge valpen lite tid att landa i sitt nya hem, miljö- och socialiseringsträning, ensamhetsträning, bitande i händer, rumsrenhet, valpfnatt och en massa massa annat. Du får både allmänna och konkreta tips på hur du ska hantera olika situationer. Följ gärna Hundpodden med Kicki & Fanny på facebook och instagram så får du löpande tillgång till extramaterial. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-22
Länk till avsnitt

Kantarellsök med hund

ÄNTLIGEN är säsong 2 här och i första avsnittet djupdyker hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius i temat kantarellsök med hund. Varför ska man lära sin hund hitta kantareller och hur gör man egentligen för att lära vovven söka efter skogens guld? Genom allmänna tips och konkreta övningar får du den info du behöver för att komma igång med träningen på egen hand. Och vi lovar! Både du och vovven kommer älska det! Ha en HUNDerbar dag! PS: Följ gärna Hundpodden med Kicki & Fanny på facebook och instagram så får du löpande tillgång till extramaterial.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-15
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Segling, bad och sommaraktivering

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius samtalar om allt som hör hundsommaren till. Hur gör man för att vänja sin hund vid att åka båt/segla och vad bör man tänka på för att seglatsen ska bli så trevlig och säker som möjligt? Kan man lära badkrukor att uppskatta ett svalkande bad? Hur aktiverar man bäst hunden i sommarvärmen? Och vilka faror ska man se upp med? Du får även andra tips på hur du kan göra semestern så bra som möjligt för vovven och vad som kan vara viktigt att tänka på inför återanpassningen till vardagslivet igen. Ha en HUNDerbar sommar!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-02
Länk till avsnitt

Kastrering eller ej - Vad är bäst för hunden?

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är kastrering. Veterinär Elin Lindell berättar vad man vet och inte vet om kastrering och svarar på alla våra frågor. Vi får träffa hundägarna Malin och Elsa som delar med sig av sina erfarenheter, både positiva och negativa. Och så berättar Kicki och Fanny om sina erfarenheter, både kopplat till egna hundar, och till sitt jobb som hundpsykologer. Kastrering är ett klurigt tema och det är viktigt att skaffa sig ordentligt med kunskap innan man fattar beslut i frågan. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-26
Länk till avsnitt

Hund på jobbet - Dröm eller verklighet?

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är att ha hunden med på jobbet. Kicki berättar om hur det gick till när hon började ta med hunden till kontoret när hon jobbade i IT-branschen, vi besöker Agria som har ett hundkontor för att alla ska kunna ha sin hund i närheten när de jobbar och så har Fanny en intervju med Jenny och Jessica som berättar om sitt projekt "Byråhundar". Vi tipsar om hur du kan göra för att övertyga din arbetsgivare om att få ha med din hund på jobbet samt hur du ska göra för att det ska funka så bra som möjligt för både vovven och dina kollegor. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-19
Länk till avsnitt

Miljö- och passivitetsträning - Så hunden kan följa med!

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är miljö- och passivitetsträning. Hur gör man för att få hunden trygg i olika miljöer och hur hjälper vi den att gå ner i varv och koppla av? Valpen Fanny har börjat valpkurs och varit på upptäcktsfärd på en bondgård. Du får massor av tips på konkreta nedvarvningsövningar och kring hur du ska miljöträna din vovve. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-13
Länk till avsnitt

Valet av hund ? Vilken hundtyp passar dig bäst?

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som handlar om att välja hund/hundtyp. Är det smartast att välja en valp eller en vuxen hund? Ska man välja en blandis eller en renrasig hund och i så fall av vilken typ? Kanske var det hunden som valde dig snarare än tvärtom?! I inslaget "Handen på hjärtat" berättar några hundägare varför de valde just sin hund. Och så får vi träffa Olivia som har en väldigt speciell hundtyp som inte passar vem som helst. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-05
Länk till avsnitt

Den perfekta inkallningen; Din hunds väg till frihet!

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som inkallning och lösträning. Hur gör man för att träna in en inkallningssignal som funkar när det verkligen gäller? När och var får man släppa sin hund lös? I inslaget "Handen på hjärtat" intervjuar vi några hundägare på stan kring temat och Rose-Marie har börjat träna följsamhet i en fårhage med valpen Fanny. Du får flera tips på konkreta inkallningsövningar. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-28
Länk till avsnitt

Är din hund lycklig? Ta hänsyn till hundens behov

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som handlar om hundens behov och välmående. Etologiprofessor Per Jensen delar med sig av sina tankar kring temat "Är din hund lycklig?" och berättar om vad forskningen säger inom området. Valpen Fanny stoppar i sig saker hon hittar ute matte Rose-Marie blir allt duktigare på att kommunicera med sin lilla valp. Du får även konkreta tips på hur du kan höja livskvaliteten för din hund. Missa inte tävlingen i slutet av programmet! Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-21
Länk till avsnitt

Inlärning till nytta och nöje - It's all about tricks!

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är inlärning och tricksträning. Du får tips på bra och roliga saker att lära hunden och konkreta råd kring hur man gör. Vi får träffa Frida Binette som är proffs på tricksträning, har varit med i tv-programmet Talang och har tävlat i många stora mästerskap i hundsporten freestyle. Trendspanaren Pernilla ger oss massor av tips på hur du kan inreda hemmet på ett hundvänligt sätt. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-14
Länk till avsnitt

Harmoniska Hundmöten - Dröm eller verklighet?

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är harmoniska hundmöten. Tycker du att hundmöten är härliga eller rentav jobbiga? Ska ens hund få hälsa på alla hundar? och Hur gör man egentligen för att se till att möten blir lugna och harmoniska? Cilla Danielsson berättar om sitt arbete med utbildning av diplomathundar och lilla valpen Fanny har kommit igång med sin socialiseringsträning. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-04-07
Länk till avsnitt

Sluta dra i kopplet! Hur svårt kan det va?

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som är koppelgående. Varför är det så svårt att få hunden att gå följsamt i koppel och hur gör man egentligen för att träna detta? Dessutom berättar trendspanaren Pernilla om hur modevärlden uppmärksammar att det är hundens år enligt kinesiska kalendern. Lilla valpen Fanny har börjat bita i händer, kläder och gardiner och matte Rose-Marie undrar om man kan lära valpen ett nej. Ha en HUNDerbar dag!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-31
Länk till avsnitt

Pilotavsnitt: Lär känna hundpsykologerna Kicki & Fanny

Hundpodden - En livsstilspodd för hundälskare! Lär känna hundpsykologerna Kicki & Fanny. Du får också träffa nyblivna hundägaren Rose-Marie och hennes lilla valp, samt trendspanaren Pernilla som hjälper oss att få in lite mer glamour i hundlivet. Nu kör vi!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-03-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.