Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hundpodden med Kicki & Fanny

Hundpodden med Kicki & Fanny

Hundpodden - En livsstilspodd för hundälskare! Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig djupdyker i olika ämnen; Hur lär man hunden att hitta kantareller? Vad ska man tänka på när man nyss fått hem en valp? Hur tar man de bästa fotona på sin vovve? och en massa massa annat. Ibland tar de hjälp av specialister inom olika ämnesområden. Vi får också träffa några folkkära hundägare och inspireras av deras hundliv! På instagram och facebook finns extramaterial till varje avsnitt! Ha en HUNDerbar dag!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hundpodden.se

Avsnitt

Säsongsavslutning & fråga hundpsykologerna

Det här avsnittet är det sista av hundpodden och idag svarar vi på era frågor! Vi pratar om vad som har hänt den senaste tiden och vad vi ska göra längre fram. Vi har fått in massor av spännande lyssnarfrågor. Hur kan man tänka när man introducerar en valp för en äldre hund för att första mötet ska bli så bra som möjligt? Hur kan man hjälpa och träna en hund som är rädd när det blåser ute? Vad tar Fanny med sig från hundvärlden i nya livet med hennes dotter Mira? Och har Kicki kunnat använda sina hundkunskaper i relationen med sina barn? Det är några av de frågor vi besvarar i det här avsnittet. Stort tack till alla ni som har lyssnat!! Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-31
Länk till avsnitt

Hunddagis - med Sara Viforr

Vi har bjudit in Sara Viforr för att prata om hunddagis! Sara är hundpsykolog, hundägare, bloggar och driver hunddagis. Det här avsnittet är fullt av tips och råd till dig som funderar på om hunddagis passar din hund. Sara berättar om hur det var att starta dagis, vilka rutiner de har och hur en vanlig dag ser ut. Hon hjälper oss att besvara några av de vanligaste frågorna från hundägare! Innan man köper hund; kan man vara säker på att hunddagis är en lösning för mig och min hund? Hur vet jag att min hund trivs? Hur vet jag att det är ett bra dagis? Finns det några hundraser som generellt brukar passa bättre på dagis? Måste min hund vara väldigt social med andra hundar? Och när är en lämplig ålder att låta min hund börja? Det och mycket annat pratar vi om idag.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-24
Länk till avsnitt

Ord och begrepp i hundvärlden

I det här avsnittet pratar vi om ord och begrepp i hundvärlden! Du kanske har hört talas om skvallerträning och motbetingning? Men vet inte riktigt vad det är eller hur man kan använda det i vardagen? Vi reder ut begreppen och ger exempel på situationer där det är användbart. Vi pratar även om belöningsfrekvens och belöningsplacering, varför är det bra att tänka på när man lär sin hund ett nytt beteende? Vad är egentligen premacks princip, extinction burst, operant och klassisk betingning? Det här är ett avsnitt för dig som är nyfiken, vill lära dig mer och få tips på hur du kan träna din hund på olika sätt. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-17
Länk till avsnitt

Kost och näringslära - med Sanna Gille

Idag pratar vi kost och näringslära med vår gäst Sanna Gille som är veterinär, husdjursagronom och undervisar i nutrition på Sveriges lantbruksuniversitet. Hon guidar oss i djungeln av hundfoder! Varför är det viktigt att tänka på vad hunden äter? Hur vet man att hunden får i sig det den behöver? Och vad ska man tänka på när man väljer foder till sin hund? Vissa hundar behöver äta ofta medan andra föredrar att äta mer sällan. Hur kan man tänka kring det? Och när behövs egentligen kosttillskott? Det och massor av annat pratar vi om i det här avsnittet. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-10
Länk till avsnitt

Freestyle - med Anna Larsson

Idag pratar vi om hundsporten Freestyle med Anna Larsson! Hon kan ALLT man behöver veta om sporten, hon är instruktör, domare och tävlar på högsta nivå. Anna börjar med att berätta vad Freestyle är, vad man bör tänka på när man väljer musik och hur det går till på tävling. Det är en hundsport som alla kan träna! Det går att anpassa och välja de tricks som passar hunden allra bäst. Anna ger även jättebra tips på hur man kan tänka för att bli bättre på att hantera sina tävlingsnerver och stress. När man tränar Freestyle får man utlopp för sin kreativitet och ha riktigt roligt tillsammans med sin hund, oavsett om du har ambitionen att tävla eller bara vill använda som en härlig aktiveringsform i vardagen. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-03
Länk till avsnitt

Kamphundar - med Irene Westerholm

Vi har bjudit in Irene Westerholm som är etolog, hundägare och expert på kamphundar! Hon är författare till boken "Kamphundsboken" och håller kurser riktade för hundar av kamphundstyp. Vi inleder avsnittet med att Irene hjälper oss att reda ut begreppet, vad är egentligen en kamphund? Vilka hundraser har historiskt sett avlats för kamp? Och hur bör man som kamphundsägare förhålla sig till hundens ursprung i det samhälle vi lever idag? Irene ger tips på hur man kan tillgodose kamphundens behov på bästa sätt och ger exempel på aktiviteter som passar många individer! För vem passar en kamphund? Vad är det allra bästa med hundtypen? Det och MASSOR av annat pratar vi om idag! Det här är ett avsnitt fullproppat med kunskap, tips och råd. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-26
Länk till avsnitt

Hund & friluftsliv - med Fredrik Karlsson

I det här avsnittet pratar vi hund och friluftsliv med vår kollega Fredrik Karlsson! Han är vildmarksguide, hundpsykolog och spenderar sina dagar tillsammans med tollaren Dex. Fredrik delar med sig av massor av bra tips och råd, bland annat hur man lär sin hund att tycka om att tälta och följa med och paddla kanot. Vilken utrustning är viktig att ha med sig? Hur kan man tänka kring hundens foder när man vandrar? Och vad finns det egentligen för regler att förhålla sig till när man är ute i naturen? Vi berättar om våra erfarenheter av att fjällvandra tillsammans med hund. Vi pratar också om fördelarna med att ge sig ut och utforska naturen i sitt närområde, det är ett väldigt trevlig och enkelt sätt att komma igång och frilufsa tillsammans med sin hund. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-19
Länk till avsnitt

Klickerträning

I det här avsnittet pratar vi om klickerträning! Vad är det egentligen? Vilka fördelar finns det? Och vad ska man tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt? Vi börjar från början och berättar hur det fungerar, hur du klickar in din hund och hur du sen kommer igång med träningen. Klickerträning är ett superroligt och användbart sätt att lära din hund nya saker! Det gör det enklare att få till tajmingen, det blir tydligare och hjälper dig i träningen av din hund. Det här ett avsnitt fullproppat med konkreta träningstips och råd. Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-12
Länk till avsnitt

Godissök - världens bästa övning!

I det här avsnittet pratar vi om godissök. Något som ALLA hundar kan göra! I grunden är det en väldigt enkel övning där man tar till vara på ett naturligt beteende hos hunden, nämligen att leta efter mat. Om du lär din hund att leta godis på signal kan du använda det i väldigt många olika situationer. Vi berättar hur du kan göra för att lära in godissök som en konkret övning, hur du går vidare och gör det lite svårare och ger exempel på olika situationer då du kan använda det. Godissök är en väldigt bra sätt att ge din hund mental stimulans, men du kan även använda det i miljöträning, vid hundmöten eller om du vill lära din hund att sluta skälla när det ringer på dörren. Det här är ett avsnitt fullproppat med våra bästa tips kring en av våra favoritövningar!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-05
Länk till avsnitt

Oönskat skällande

Idag pratar vi om oönskat skällande! Något som många hundägare känner igen i vardagen. Varför skäller hundar egentligen? Varför skäller vissa hundraser och individer mer än andra? Och vilka är de vanligaste situationerna hundar skäller? Ibland kan hundens skällande skapa problem och det kan vara svårt att hantera speciellt om hunden går upp stress när den börjar skälla. MEN det finns massor av bra saker man kan göra! Genom att se till att hunden har rätt grundförutsättningar och med hjälp av träning kan man minska hundens skällande så att både hund och ägare får det lite lugnare och tystare. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-29
Länk till avsnitt

Hund och barn i samma familj - med Elsa Brobacke

Vi har bjudit in Elsa Brobacke som är hundägare, nybliven mamma och leg.psykolog! Till vardags arbetar hon med barn och ungdomar. Vi pratar om den allra första tiden när man kommer hem från BB, hur kan man göra för att det ska fungera så bra som möjligt med bebis och hund? Kicki berättar hur det var att få barn och ha en äldre hund hemma, hon berättar även om hur det var att skaffa valp när hon var mammaledig. Vad är bra att fundera på om det redan finns barn i familjen och man planerar att skaffa hund? Ska barnen få gå ut med hunden själva? Om barnet blir rädd för hunden hur kan man göra då? Och om hunden tycker att barnen är lite läskiga, hur kan man hantera och träna det? Elsa berättar hur hon kombinerar promenader med barnvagn och hundträning! Och vilka fördelar finns det med att låta sina barn växa upp tillsammans med hund? Det och mycket mer bjuder vi på i det här avsnittet. Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-22
Länk till avsnitt

Antijakt - för hundar som gillar att jaga på egen hand

I det här avsnittet pratar vi om antijakt-träning eller jaktkontroll som det även kallas! Alla hundar kan jaga och det är ett naturligt beteende, men om man vill kunna låta sin hund gå okopplad på platser där det finns andra djur är det en förutsättning att hunden klarar av att lyssna trots att det exempelvis dyker upp ett rådjur. Innan man drar igång med träningen är det bra att fundera över vissa saker, exempelvis definiera vad man har för målbild! I vilka situationer vill jag att min hund ska klara av att gå okopplad? Hur jagar min hund? Går den på spår, synintryck, luftvittring, ljud eller kanske en kombination? För att lyckas med träningen behöver man ha en bra grund att bygga vidare på, hur tränar man det? Vad är jaktkompensation? Och varför är det viktigt? Det här är ett avsnitt fullproppat med träningstips och kunskap! Perfekt för dig som har en hund som gillar att jaga på egen hand eller för dig som vill lära dig mer.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-15
Länk till avsnitt

Valpens utveckling och behov

I det här avsnittet pratar vi om vad som händer från det att valpen föds tills att den blir vuxen! På vilket sätt påverkas valpen av tiden hos uppfödaren? Hur kan man göra för att underlätta för sin lilla valp när man hämtar den och första tiden hemma? Vilka faser går valpen igenom innan den blir vuxen? Vad händer under könsmognaden? Vad är spökåldern? Och när ska man egentligen börja träna saker? Vi delar med oss av våra främsta tips på hur man kan hantera de olika faserna hunden går igenom. Perfekt avsnitt för dig som går i tankarna på att skaffa valp, snart får hem en ny liten familjemedlem eller vill lära dig mer om hundens utveckling. Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-08
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning & fråga hundpsykologerna

I det här avsnittet blickar vi tillbaka över säsongen. Vilka spännande och intressanta teman!! Och vilken förmån att ha fått träffa så många fina gäster som har bidragit med kompetens. Vi svarar även på era lyssnarfrågor. Hur kan man stärka hundens självförtroende? Vad kan man göra för att underlätta och träna sin barnrädda hund? Och på vilket sätt kan man träna sin hund att hälsa lite lugnare när det kommer gäster? Det är en del av de frågor vi besvarar i det här avsnittet! Vi vill passa på att tacka alla er som har lyssnat på oss!! Och alla våra underbara gäster. Stort stort tack! Och TACK till vår fantastiska samarbetspartner Vethem som har varit med och sponsrat hela den här säsongen <3

Vi kommer såklart tillbaka för ytterligare en säsong!! Vi tar lite paus, är tillbaka och drar igång säsong 5 lite senare i vår. Under tiden vill vi gärna ha din hjälp! Vad vill du att vi ska prata om? Dela gärna med dig genom att skriva till oss på sociala medier eller varmt välkommen att skicka ett mail. Vi blir också så glada om du vill hjälpa oss att nå ut till fler genom att dela, gilla och engagera dig på våra sociala medier (vi finns på Facebook och Instagram).

Ha en HUNDerbar dag!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-17
Länk till avsnitt

Do as I do - med Linda Bodin

Vi har bjudit in Linda Bodin som är hundpsykolog och instruktör för att prata om "Do as I do" eller härma som det heter på svenska! Hon svarar på alla våra frågor om den nya spännande inlärningsformen som är en form av social inlärning där hunden lär sig att härma ett beteende. Vem utvecklade och gav konceptet ett namn? Hur gör man? Vad behöver hunden kunna innan man drar igång? Kan alla hundar lära sig det? Linda håller regelbundet kurser på temat och berättar om dem. Det här är en riktigt rolig inlärningsform som inte bara ger hunden mental stimulans utan även oss hundägare!! Är du nyfiken, tycker om att lära din hund nya saker och gillar att utvecklas tillsammans med din hund? Då ska du lyssna på det här avsnittet! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-10
Länk till avsnitt

Att ta farväl av sin hund - med Anders Hallgren

I det här avsnittet pratar vi om när det är dags att ta farväl av sin älskade hund. I studion har vi med oss en av våra mest välkända hundpsykologer Anders Hallgren som också är författare och bland annat skrivit boken ?Farväl till en vän? som handlar om sorgen efter en hund. Anders berättar hur sorg fungerar, ger råd kring hur man kan hantera sorgen efter sin hund och hur man bäst stöttar den som förlorat sin hund. Avsnittet är tillägnat Eddie, en av poddens fyrbenta medlemmar som somnade in i våras. Fanny berättar om det och den stora sorgen efter honom. Kicki har även pratat med veterinär Johanna Habbe som berättar om hur det går till under det sista veterinärbesöket. Det är tungt, väldigt sorgligt men viktigt att våga prata om eftersom det är något som alla vi hundägare ställs inför.

Men trots det, glöm inte att leva här och nu!! Njut av era älskade hundar varje dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-03
Länk till avsnitt

Älskade småhundar - med Mikaela Tonneman

Det här avsnittet är helt och hållet ägnat åt småhundar!! Vi har bjudit in vår fina kollega Mikaela Tonneman som är hundinstruktör, hundpsykolog, hundbeteendevetare och dessutom matte till två småvovvar. Vad är det bästa med småhundar? Vilka utmaningar kan man ställas inför när man tränar en liten hund? Stämmer det att små hundar skäller mer än stora? Och vad menar man egentligen med "stor hund i ett litet format"? Mikaela delar med sig av tips på saker att lära sin lilla hund som underlättar i vardagen! Och hon svarar dessutom på lyssnarfrågor om småhundar. Det här är ett avsnitt för alla som älskar småhundar <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-27
Länk till avsnitt

Flockliv - med Sandra Tellström

I det här avsnittet har vi bjudit in Sandra Tellström för att prata om flockliv och hundrelationer! Sandra är hundpsykolog, slädhundsförare, uppfödare, driver företaget Hundsteg och spenderar sina dagar tillsammans med sina fantastiska polarhundar. Vad är bra att tänka på om man funderar på att utöka familjen med en till hund? Vill alla hundar leva tillsammans med andra hundar? Hemma på gården i Jämtland bor Sandras hundar tillsammans i olika grupper. Hur får man det att fungera så bra som möjligt i en flock? Hur går en slädhundstävling till? Och för vem passar en Grönlandshund? Det och en massa annat pratar vi om i det här avsnittet! Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-20
Länk till avsnitt

Rallylydnad - med Cecilia Strömberg

I det här avsnittet djupdyker vi i den spännande hundsporten Rallylydnad! Dagens gäst är vår fina kollega Cecilia Strömberg som håller kurser, tränar och tävlar Rallylydnad med hennes Engelska springer spaniel Diesel. Vi pratar om vad sporten går ut på, varför det är bra att träna Rallylydnad om man vill få en bättre kontakt med sin hund i vardagen och hur det går till på en tävling. Sportens ledord är "glädje" och "samarbete", hur visar sig det? Vilken typ av hund är bäst lämpad att träna Rallylydnad? Fanny har även pratat med Anna Larsson på 3Vallare hon är ett mycket välkänt namn inom sporten som bland annat har skrivit en bok om Rallylydnad. Hon berättar hur man kan göra för att komma igång, varför hon började med sporten och vad som är det bästa med Rallylydnad. Vill du hitta på något riktigt roligt tillsammans med din hund som dessutom stärker ert samarbete? Då ska du lyssna på det här avsnittet!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-13
Länk till avsnitt

Kan smärta vara orsak till hundens problembeteende? - med veterinär Pia Gustås

I det här avsnittet pratar vi med veterinär Pia Gustås som är specialist inom sportmedicin och rehabilitering. Vi djupdyker i sambandet mellan problembeteenden och smärta! Vi samarbetar med Pia och hänvisar de hundar vi kommer i kontakt med till henne när vi misstänker att hundens beteende kan bero på smärta. Hon är otroligt kompetent och hjälper många hundar med deras smärtproblematik. Det kan vara svårt att upptäcka och förstå att hunden har ont, speciellt om det handlar om en långvarig smärta. Vilka signaler och beteendeförändringar bör man vara uppmärksam på? Var ska man vända sig om man misstänker att hunden har ont? Varför är det bra att lyssna på sin egen magkänsla? Och hur kan man arbeta förebyggande? Det här är ett avsnitt som belyser ett otroligt viktigt ämne, där mer kunskap och förståelse bidrar till en ökad livskvalitet för våra hundar!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-06
Länk till avsnitt

Hundpyssel och gör det själv!

I det här avsnittet pratar vi om pyssel och "gör det själv" grejer!! Det finns massor av roligt man kan göra till sin hund genom att ta tillvara på saker som brukar finnas hemma exempelvis gamla skokartonger, toarullar, petflaskor, tidningspapper och gamla strumpor. Vi berättar hur man gör en Snuffelmatta och hur man kan göra fina och roliga leksaker till sin hund av ett gäng fleecefiltar. Vi pratar även om hur man kan skapa smarta och kreativa hundbäddar, snygga till kompostgaller och tipsar om hur man lagar hemmagjort hundgodis utan onödiga tillsatser. Ha en HUNDerbar dag!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-29
Länk till avsnitt

Djurrätt och djurskydd - med Tove Rastad

I det här avsnittet har vi bjudit in Tove Rastad som är instruktör, hundpsykolog och hon har dessutom bott i Barcelona där hon har läst "animal law and society". Vi pratar om djurrätt och djurskydd. Tove berättar om lagar, regler och hjälper till att få klarhet i vad som egentligen gäller? Vad är historien och syftet bakom lagarna? Hon svarar även på en del frågor som hundägare ofta blir osäkra på. Vad innebär koppeltvång? Hur länge får man lämna sin hund ensam hemma? Får man ha sin hund i bur? Vi pratar också om hur man kan börja om man vill leva mer djurvänligt! Vad är det för skillnad mellan olika djurrättsorganisationer? Och massor av annat!! Ett avsnitt för ALLA hundägare, djurägare och djurintresserade <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-22
Länk till avsnitt

Va?! Får man ge godis när hunden gör fel?! ? Motbetingning, hur vad och varför?

I det här avsnittet pratar vi om motbetingning! Det kan man använda för att påverka och ändra hundens känsla i olika situationer. Ofta fokuserar hundägare på hundens beteende och inte sällan vill man att hunden ska sluta med ett visst beteende. Genom att fundera över varför hunden gör som det gör och lägga krut på att skapa en positiv känsla hos hunden kan man påverka beteendet på ett härligt sätt. Vi går igenom vad motbetingning är, vad man bör tänka på för att få ett bra resultat, ger exempel på konkreta situationer och pratar om vad man ska vara noga med för att lyckas med träningen. Det här är verkligen ett avsnitt för ALLA hundägare!!

Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-15
Länk till avsnitt

Nose Work, spännande aktiveringsform som passar ALLA hundar! - med Mari Ringkvist

I det här avsnittet pratar vi om den populära och spännande aktiveringsformen Nose Work! I studion har vi med oss vår härliga kollega Mari Ringkvist som både håller kurser och tränar Nose Work med sin dvärgschnauzer Greta. Vad är Nose Work egentligen? Hur går det till? Som det här avsnittets titel avslöjar så passar Nose Work ALLA hundar, hur kommer det sig? Kan en hund vara för ung eller för gammal för att börja träna? Hur kommer man ingång? Måste man gå kurs eller kan man börja träna på egen hand? Vi pratar även med Lotta Bauer som är hundpsykolog och domare i Nose Work, hon berättar om sportens ursprung och hur man går tillväga om man vill tävla! Ha en HUNDerbar dag!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-08
Länk till avsnitt

Säsongsstart!

Nu drar vi igång igen efter lite sommaruppehåll!! I det här avsnittet berättar vi vad som har hänt sen sist. Kicki har spenderat mycket tid på sin segelbåt och delar med sig av tips kring hur man får hunden att tycka att det är härligt att vara ute på sjön. Hur gör man för att övergången från semester till vardag ska bli så bra som möjligt? Och om man har skaffat valp under sommaren hur kan man tänka för att skapa bra rutiner? Vi pratar även om vad vi kommer att bjuda på under den här säsongen! Vi kommer bland annat att fördjupa oss i de populära hundsporterna Nose Work och Rallylydnad. I ett avsnitt träffar vi veterinär Pia Gustås på temat ?smärta och problembeteende?. Vi delar med oss av våra bästa hundpyssel och ?gör det själv? grejer, vi har även bjudit in en av Sveriges mest välkända hundpsykologer Anders Hallgren för ett avsnitt som handlar om att förlora sin älskade hund. Nytt för den här säsongen är att vi har en hemsida! Ni hittar oss på www.hundpodden.se. Där finns mer information om oss, ni kan lyssna på alla tidigare avsnitt och hittar extramaterial kopplat till avsnitten. Vi är även väldigt glada och stolta över vår nya samarbetspartner den här säsongen - Vethem! De erbjuder veterinärrådgivning och beteenderådgivning online. Om du inte har laddat ner deras app är ett tips att göra det redan idag!!

Ha en HUNDerbar dag

/Kicki & Fanny

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-01
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning - sommartips & uppladdning inför säsong fyra!

Säsongsavslutning!! Idag pratar vi om vad vi har gjort och vad som har hänt den senaste tiden. Vi delar med oss av flera bra tips inför sommaren. Vi är även stolta att presentera vår nya samarbetspartner Vethem! Ebba från Vethem har varit på besök och då passade vi på att spela in ett klipp med henne där hon berättar mer om Vethem och vårt samarbete. Planeringen inför säsong fyra är i full gång. Vi drar igång och börja sända igen efter sommaren, det är massor med spännande att se fram emot. Vi kommer bland annat att sända flera bonusavsnitt på plats från CCC 2019 vilket är en konferens där flera kända namn samlas och håller spännande föredrag inom högaktuella ämnen! Vi ha pratar med Eva Bertilsson som berättar mer om det, hon både arrangerar konferensen och är en av föredragshållarna. Missa inte det!! Ha en HUNDerbar dag.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-02
Länk till avsnitt

Hundars känsloliv - med Karolina Westlund

Vi har bjudit in Karolina Westlund som är etolog, forskare och djurtränare! Temat är hundars känsloliv - ett otroligt intressant ämne! Genom att ta hänsyn till hundens känslor ökar man sin hunds välmående och livskvalitet. Men vilka känslor kan våra hundar känna egentligen? Varför är det så viktigt att tänka på hundens känslor, räcker det inte att fokusera på beteenden? Vilka känslor skapas när hundar leker? Och när de får nosa och upptäcka nya saker? Det här är verkligen ett avsnitt för ALLA hundägare och djurintresserade. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-26
Länk till avsnitt

Mindfulness för hundälskare - med Åsa Chaikiat Ståhl

I det här avsnittet pratar vi med Åsa Chaikiat Ståhl som är mindfulnessinstruktör, yogalärare, läkare och hängiven hundägare! Vad är egentligen mindfulness? Vad säger forskningen? Och hur kan man som hundägare dra nytta av det i samspelet med sin hund? Kicki och Åsa har haft ett föredrag tillsammans på temat "mindfulness för hundälskare" de berättar om det och delar även med sig av situationer i vardagen med sina egna hundar. Genom mindfulness kan man lära sig att läsa sin hund när den pratar med små bokstäver, det stärker relationen och man blir även bättre på att fatta beslut i olika situationer. Hur kommer man igång och bli mer närvarande? Ni får flera tips på konkreta övningar som ni kan göra tillsammans med er hund!! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-19
Länk till avsnitt

Frivillig hantering & kloklippning för din hund - med Eva Bertilsson

I det här avsnittet pratar vi om hantering och kloklippning! Hur gör man för att lära sin hund att bli bekväm med att få sina klor klippta? Vad innebär frivillig hantering? Och varför är det viktigt? Vi har varit på föreläsning "Animals in Control" med otroligt kompetenta och inspirerande Eva Bertilsson den handlade om valfrihet, kontroll och kommunikation. Vi fick möjlighet att ställa lite frågor till henne efter föreläsningen! Eva berättar om frivillig hantering, Fear Free certifiering och massor av annat som ni får ni höra som inslag i det här avsnittet! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-12
Länk till avsnitt

Första hjälpen - när olyckan är framme! - med veterinär Ylva Trygger

Vet du vad man ska göra om hunden blir huggormsbiten? Eller plötsligt börjar halta ute på promenaden? I det här avsnittet pratar vi med veterinär Ylva Trygger!! Vi passar på att ställa massvis med frågor kring första hjälpen. Det är en stor fördel att som hundägare samla på sig kunskap kring hur man ska agera om hunden plötsligt blir sjuk eller skadad. Vad är bra att ladda upp med hemma? Och vad är bra att tänka på om man ska resa bort med sin hund? Det här är ett avsnitt fullproppat med bra och viktiga tips för ALLA hundägare!!

Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-05
Länk till avsnitt

Hjälp! Är min hund arg?

I det här avsnittet pratar vi om aggressiva beteenden. Vad menar vi med det? I vilka situationer kan hunden bli arg? Hur kan man förebygga det? Och hur ska man reagera om hunden visar ett aggressivt beteenden? Hur blir man bättre på att läsa sin hunds signaler? Och massor av annat! Det här är ett avsnitt för ALLA hundägare!! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-28
Länk till avsnitt

Solgula, skogsgröna, eldröda, havsblå hundar och hundägare! - med Annika R Malmberg

I det här avsnittet pratar vi med inspirerande framgångsexperten Annika R Malmberg! Temat är solgula, skogsgröna, eldröda, havsblå hundar och hundägare. Annika är en otroligt duktig talare, författare, har bland annat skrivit boken "Make it work - en guide till fungerande relationer" och högaktuell med föreställningen Framgång. Hon är dessutom hundägare!! Matte till Wilmer och Kato som är av rasen Borderterrier. Det blev ett väldigt intressant samtal om olika personlighetstyper, våra hundars olika personlighet och hur kan man göra för att det ska bli så bra som möjligt? Och mycket annat!! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-21
Länk till avsnitt

Ensamhetsträning

I det här avsnittet pratar vi om ensamhetsträning! De allra flesta hundägare behöver kunna lämna sin hund själv en stund för att få vardagen att gå ihop. Vissa hundägare får verkligen kämpa med träningen medan andra vänjer sin hund snabbt. Varför är det svårare för vissa individer? Hur kommer man igång med ensamträningen? När börjar man? Och vilka är de vanligaste misstagen hundägare gör när de tränar sin hund i att vara ensam hemma? Vi delar med oss av våra tankar, erfarenheter och massor av konkreta träningstips!

Ha en HUNDerbar dag!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-14
Länk till avsnitt

Ryggsäcken & Skvallerträning med Eva Bodfäldt

I det här avsnittet träffar vi Eva Bodfäldt!! Hon är en av Sveriges mest kända hundpsykologer, utbildare, föreläsare och författare. Vi börjar med att backa tillbaka och Eva berättar hur hennes intresse för hund startade från allra första början. Vi pratar om de välkända övningarna Ryggsäcken och Skvallerträning som hon är mamma till! Vad är syftet och grundtanken med dem? Hur lär man sin hund det? Vanligaste misstagen? Och massor av annat! Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-07
Länk till avsnitt

Hitta balans - med mental stimulans

I det här avsnittet pratar vi om aktivering!! ALLA hundar behöver någon form av aktivering/ mental stimulans för att må bra och vara i balans. Aktivering kan delas in olika kategorier, vi pratar om varje kategori och ger våra bästa tips på hur man får in aktivering som en naturlig del av hundens vardag! I det här avsnittet är vår fina kollega Rebecca Rudhe med och delar med sig av sin kunskap kring aktivering. Hur gör man för att tillgodose behoven på bästa sätt? Vilken typ av aktivering bör man undvika? Hur kommer man igång? Och en massa annat!!

Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-03-31
Länk till avsnitt

Blygerhundar med Jessica Mann

I det här avsnittet pratar vi med Jessica Mann! Hon är högaktuell med boken ?Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte?, driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och trickskurser, dessutom har hon specialiserat sig på kurser och läger för blygerhundar. Vad är egentligen en blygerhund? Hur vet man om hunden är rädd eller osäker? Och hur kan man hjälpa sin hund i de situationerna? Oavsett om man är en blygis eller inte mår man bra av att få lite extra stärkt självförtroende. Det här är ett avsnitt för ALLA hundägare!! Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-03-24
Länk till avsnitt

Nu drar vi igång!! Säsong 3

Nu äntligen drar vi igång den tredje säsongen av Hundpodden!! I första avsnittet berättar vi om vad vi kommer att bjuda på under säsongen. Vi har träffat och pratat med många otroligt inspirerande gäster med koppling till hund och hundvärlden! Under säsongen blandar vi avsnitt där vi pratar med gäster med avsnitt där vi själva grottar ner oss i olika teman exempelvis ensamhetsträning, aktivering och "hjälp är min hund arg"? I det här avsnittet berättar vi även vad som har hänt sen sist, ger våra bästa tips när man går kurs med sin hund och massor av annat!! Ha en HUNDerbar dag <3

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-03-17
Länk till avsnitt

Säsongsavslutning med julspecial

I denna säsongsavslutning bjuder hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius på tillbakablickar och reflektioner samt tankar kring hur vi kan göra jul- och nyårshelgen så mysig och trevlig som möjligt för våra fyrbenta familjemedlemmar. Vi utlovar aktiveringstips, träningstips och självklart även julklappstips både till hundar och hundälskare.  Vi pratar med våra fina kollegor Rebecca och Mari som ger sina bästa tips inför julen och så avslöjar Fanny en spännande nyhet! Nu tar vi vinteruppehåll och är tillbaka igen i februari. Men håll koll i sociala medier där vi gör inhopp emellanåt och hör gärna av er med reflektioner från året som gått eller med önskemål inför kommande säsong. Ha en HUNDerbar jul!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-12-08
Länk till avsnitt

Hundfotografering - med Åsa Jakobsson

Den här veckan fördjupar vi oss i temat HUNDFOTOGRAFERING tillsammans med hundfotograf och hundinstruktör Åsa Jakobsson. Hur gör man egentligen för att ta de där fantastiskt fina hundbilderna? Måste man ha en superavancerad kamera, eller räcker det med mobilen? Och hur lär man hunden att ÄLSKA att bli fotograferad? Det och en massa annat spännande pratar vi om i detta härligt intensiva avsnitt! Missa inte tävlingen i slutet, då du har chans att vinna Åsas bok "KLICK Hundfotografering med glädje! Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-12-01
Länk till avsnitt

Inför nyår: Fyrverkerirädsla

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker i veckans huvudtema som handlar om fyrverkerirädsla hos hund. Många hundägare våndas inför nyåret, men det finns mycket man kan göra för att underlätta för sin hund. I detta avsnitt pratar vi om varför så många hundar utvecklar fyrverkerirädsla, vad du kan göra för att förebygga, hur du kan träna en hund som redan är rädd, hur du hjälper den när det smäller som värst och hur du ska hantera situationen just när din hund blir skrämd av smällare och fyrverkerier. Vi pratar också med veterinär Elin Lindell som bland annat berättar i vilka fall det kan vara viktigt att ta till veterinärförskriven medicin för att hjälpa hunden. Fyrverkerirädsla är ett oerhört viktigt tema och avsnittet blev vårt längsta hittills! Hjälp oss gärna att sprida information om det så att fler hundar kan få hjälp! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-24
Länk till avsnitt

Intervju: Kristin Kaspersen och Minoo

Detta avsnitt av Hundpodden med Kicki & Fanny är en intervjuspecial där vi träffar Kristin Kaspersen (TV-programledare, entreprenör och författare) och hennes underbart fina lilla cavapoo Minoo. Vi imponeras av Kristins fina inställning till Minoo och hundägarskapet. Hur hon fokuserar på relationen dem emellan och på att hjälpa Minoo att hitta lugn och harmoni i livet, snarare än på att styra hennes beteende i olika situationer. Vi pratar om varför de skaffade hund och varför det blev just en Cavapoo. Och vad Minoo har betytt för familjen sedan hon kom in i deras liv. Sonen ställer saker på sin spets genom att fråga "Mamma, skulle du välja att bli hemlös eller att sälja Minoo?". Vill du veta det otippade svaret? Då ska du lyssna på detta avsnitt av hundpodden! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-17
Länk till avsnitt

Hundrädsla hos människor - med psykolog Elsa Brobacke

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius djupdyker tillsammans med legitimerad psykolog Elsa Brobacke i veckans huvudtema som handlar om hundrädsla hos människor. Detta är något som de flesta hundägare kommer i kontakt med någon gång, antingen genom att anhöriga är hundrädda eller genom människor man möter ute på promenad. Elsa hjälper oss att förstå hur rädslor fungerar, hur man underlättar för någon som är hundrädd och hur man tränar för att lindra sin hundrädsla. Med oss i studion har vi även Elsas hundar Ture och Ester, som brukar hjälpa Elsa i hennes arbete. Vi pratar också med Sofie som tidigare varit väldigt hundrädd, men som kommit över sin rädsla. Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-10
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 5:e nyckeln

Just nu släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom femte och sista nyckeln som handlar om att se till att hunden är i balans, dvs får sina behov tillgodosedda och mår bra både fysiskt och mentalt. Vilka är hundens basbehov? Hur uppfyller man dem på bästa sätt? Hur vet man om hundens behov blir tillgodosedda? Vad händer om behoven inte uppfylls? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-06
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 4:e nyckeln

Just nu släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom fjärde nyckeln som handlar om att vi måste investera i en bra relation med hunden om vi vill att kommunikationen ska funka i vardagen. Hur gör man för att skapa en bra relation baserad på trygghet och samarbete? Kan man lämna in sin hund och få den tränad av någon annan och varför lyssnar hunden bättre på vissa familjemedlemmar än andra? Och hur mycket påverkar våra egna känslor hunden? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-04
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 3:e nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom tredje nyckeln som handlar om att ta lagom stora steg från nuläget till målet. Vad menas med lagom stora steg? Och vad är egentligen målet? Hur ska du tänka och träna om du exempelvis vill lära din hund att passera andra hundar lugnt vid din sida? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-02
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 2:a nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom andra nyckeln som handlar om att vi måste ta hänsyn till känslan i hunden. Ju mer känslor desto mindre logik, precis som för oss människor. Kan vi påverka hundens beteende genom att hjälpa den att hantera sina känslor? Hur mycket påverkar VÅRA känslor hundens? Och hur kan vi hjälpa hunden att hantera sina känslor? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-31
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - 1:a nyckeln

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". I det här avsnittet går vi igenom första nyckeln som handlar om hundens beteende och som kortfattat går ut på att de beteenden som lönar sig ur hundens perspektiv förstärks och de som inte lönar sig växer bort. Vi ger tips på hur du kan använda nyckeln för att lära hunden det du vill och för att hjälpa din vovve att utvecklas i önskvärd riktning. Men vem avgör egentligen vad som lönar sig? Och hur gör vi för att träna bort saker? Det och en massa annat får du svaret på i detta lilla korta avsnitt. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-29
Länk till avsnitt

Miniavsnitt: Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv! - Inledning

Under höstlovet släpper hundpsykologerna Kicki Fellstenius & Fanny Modig några miniavsnitt på temat "Fem nycklar till ett harmoniskt hundliv!". Först ut är en inledning till de fem nycklarna och därefter kommer ett miniavsnitt för varje nyckel. Som hundägare får man massor av tips och råd från omgivningen och det kan vara lätt att fastna för universallösningar och quick fixes. De fem nycklarna hjälper dig att sålla bland alla råd och själv avgöra vad som är bra för dig och din hund. Ha en HUNDerbar dag! /Kicki & Fanny

PS: Glöm inte att prenumerera och att följa oss på facebook och instagram för löpande information och tillgång till extramaterial.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-27
Länk till avsnitt

Intervju: Eric Saade, Nicole Falciani & lilla taxen Frank

Detta avsnitt av Hundpodden med Kicki & Fanny är en intervjuspecial där vi träffar Eric Saade (musiker, artist, mm) och Nicole Falciani (influencer, modell, mm) och deras ljuvliga lilla tax Frank. I ett härligt samtal om livet med hund berättar de om sin stora kärlek till Frank och vad han betyder för dem, men också om de utmaningar som hundlivet kan innebära. De berättar om varför de valde just en tax, om hur det funkar att resa regelbundet mellan Sverige, Spanien och Italien, om Franks rädsla för barn och en massa massa annat. De sammanfattar sin relation med Frank med orden "Att skaffa hund är som att skaffa barn, det blir en familjemedlem. En hund betyder precis samma sak som vilken familjemedlem som helst. Man gör ju allt för honom, precis som han gör allt för oss!". Så missa inte dessa och fler kloka fina tankar från två fina hundägare! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-20
Länk till avsnitt

Hundspråk och kommunikation - inkl intervju med Per Jensen

Hundpsykologerna Fanny Modig och Kicki Fellstenius har idag besök i studion av sin kollega Rebecca Rudhe som är hundinstruktör och etolog. Temat för avsnittet är hundspråk och vi pratar bland annat om hur man gör för att lära sig hundspråk och bli bättre på att kommunicera med sin hund. Vilka signaler ska man titta efter? Är hunden som viftar på svansen alltid glad och hunden som reser ragg arg? Varför blir det ibland missförstånd mellan hundar? Får man småprata med sin hund eller måste man använda tydliga kommandon och signaler? Vi har även med oss etologiprofessor Per Jensen per telefon som ger oss senaste nytt från forskningsvärlden på detta tema. Så spetsa öronen, vifta glatt på svansen och häng med oss in i hundspråkets spännande värld! Ha en HUNDerbar dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.