Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

God Ton?

God Ton?

Två åsiktsmaskiner tar hjälp av inbjudna gäster i sin jakt efter vad som ska bli deras käpphästar. Högt och lågt varvas när samhällsfrågor, samtidsanalyser och struntsaker stöts och blöts. Hanif Bali och Per Lindgren är vänner sen flera år tillbaka. De håller inte alltid med varandra men de förenas genom sitt engagemang, ifrågasättande och nyfikenhet. Allt med God Ton? såklart.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

patreon.com/godton

Avsnitt

#59 - Raskriget på Hornsberg strand

Aftonbladets journalist Natalie Kazmierska målar upp ett raskrig på Hornsbergs strand, men är det verkligen hela bilden? Och varför förstår alla vad namnen Ronny, Conny och Sonny har för konnotationer - men att säga Mohammed och Ali blir rasism?
2019-10-18
Länk till avsnitt

#58 - Jokern Pangs dans och DN:s ledarsida.

Per berättar om hur drar sitt vapen i tid och otid - för han vill ha sin jävla frukost. Hanif väljer att i ett mycket återhållsamt inlägg berätta vad han egentligen tycker om Amanda Sokolnicki och DN:s ledarsida.
2019-10-11
Länk till avsnitt

#57 - Omskärelse och principer

Centerpartiets utspel har satt Hanifs snopp i centrum för den politiska debatten. Per tycker att hudfärgsseparatism har blivit så mainstream att man hittar det i radhusen.
2019-10-04
Länk till avsnitt

#56 - Barnprogram för vuxna

Hanif blir glad av en barnlåt - Per blir förbannad av barnprogram och båda blir anklagade för att vara gubbar.
2019-09-27
Länk till avsnitt

#55 - God Mjölk med God Ton?

Hanif försöker förstå varför bråkstakarna inom svensk politik nästan alltid är invandrare och Per hoppar huvudstupa in i debatten om den mest politiskt laddade drycken i Sverige - Mjölk.
2019-09-20
Länk till avsnitt

#54 - Kärnkraft med Staffan Qvist

Greta har bett politiker att lyssna på vetenskapsmännen. God Ton? har hörsammat. Som gäst har vi Staffan Qvist, ingenjör specialiserad på kärnenergi som är aktuell med boken Klimatnyckeln där han argumenterar för vikten av att använda kärnkraft för att få ett hållbart energisystem.
2019-09-13
Länk till avsnitt

#53 - Sommaren med God Ton?

Vi är tillbaka från en långt sommaruppehåll och summerar vad som egentligen har hänt under sommaren - för Per handlar det om att han lackar ut på Tankesmedjan i P3 och för Hanif har det handlat om två busschafförer och en fd utrikesminister.
2019-09-06
Länk till avsnitt

#52 - Sommarspecial: Per Lindgren

I God Ton sommarspecial tar Per oss tillbaka till åren kring millenieskiftet i Sollentuna. Där får vi lära känna Sinan som blev vänsterpartist av helt fel skäl och om att läsa en text som misstolkades av både högern och vänstern.
2019-07-10
Länk till avsnitt

#51 - Säsongsavslutning med SVT, BRF-bosnier och världens lataste IT-ansvarig

Har vi upptäckt världens smartaste IT-chef? Vi tror det, vi pratar även om hur Ivar Arpi är tillbaka och alla som vanligt är sura på honom. Vi pratar även om hur SVT nu rakt ut sagt att det inte ens går att bedriva journalistik som inte är vänster. Per och Hanif är båda lite trötta på polisens inkompetens, både när det kommer till vapen och matematik.
2019-06-14
Länk till avsnitt

#50 - Bristen på självinsikt och blattetwitter

Hanif kommer i kontakt med den tidigare okända delen av twitter, blattetwitter - något som urartar i en shitshow och Per börjar hota sossar på podden.
2019-06-07
Länk till avsnitt

#49 - ADHD-piller åt alla med Katarina Bjärvall

Sedan 2006 har antalet barn som har en adhd-diagnos mer än sjufaldigats i Sverige. Katarina Bjärvalls går igenom spelet bakom hur pillerregnet kommit till.
2019-05-31
Länk till avsnitt

#48 - Supporterbråk och abortmotstånd

Per är orolig över att polisens hårdare tag kan hota framtiden för hans fritidssysselsättning. Hanif ger tips på hur KD ska lägga om sin politik och lämna kärnväljarna i Jönköping.
2019-05-24
Länk till avsnitt

#47 - IS-morfar och den belägrade norska prinsessan.

Hanif berättar om en tweet han aldrig postade och varför han inte bara vill såra Patricio Galvez, han ville såra alla som gillar honom. Varför? Lyssna på Hanif berätta om sin uppväxt. Per berättar om hur mycket mage man måste ha för att dra en rövare för att lägra en norsk prinsessa och hur det fortfarande inte lika våghalsigt som att ljuga som Strandhäll.
2019-05-17
Länk till avsnitt

#46 - Greta-sekten och Ursula Federleys attack på KD.

Per tar hjälp av psykologi för att avprogrammera dig - från den snabbväxande sekt som kallas för Gretafeber. Hanif hyllar KD och gläds över att Johan Ingerös framgångar.
2019-05-10
Länk till avsnitt

#45 - Bjälken i ögat på Alex Schulman och Elaine Eksvärd

Ett helt avsnitt om bristen på självinsikt. Som lägligt tar användning av de två personerna med sämst självinsikt någonsin i mänsklighetens historia, Elaine Eksvärd och Alex Schulman.
2019-05-03
Länk till avsnitt

#44 - Wokebarnböcker och "Median" i Orten.

Per efterlyser en saknad artist, Hanif påbörjar ett samarbete med orten och tillsammans går de igenom queerfeministisk barnlitteratur.
2019-04-26
Länk till avsnitt

#43 - Jens Ganman, Public Service-aktivist

Jens Ganman är public service-aktivisten som blev satiriker och författare och nu faktiskt inte får intervjuas av en hel SR-kanal. Han har lyckats skapa humor ur Excels pajdiagram och hans cyniska svarta humor har gjort honom till ett fenomen på internet, trots hans tappra försök att stöta bort alla med sina smala referenser.
2019-04-19
Länk till avsnitt

#42 - IS-dräparen Jesper Söder

Han är den svenska peshmergasoldaten som gjort mer skada mot IS än hela den svenska staten tillsammans. Jesper Söder lämnade Sverige för att strida i Syrien som hederskurd mot jihadister - men när han återvände upptäckte han ett naivt land, en ljugande media och passiva politiker.
2019-04-10
Länk till avsnitt

#41 Krishantering, Växjös sommarjobb och Swedbank.

Hur ser katastrofal krishantering ut och hur ser briljant krishantering ut? Hur kan man donera svarta kontanter via Swedbank till God Ton, och hur kommer det sig att Växjö kommuns sommarskola och sommarjobb hamnat i center för DN:s drev mot moderater?
2019-04-05
Länk till avsnitt

#40 - Slå sönder en tjej och få en inställd föreställning

Vad är artikel 11 och 13 som alla pratar om och vad är problemet? Per tar hjälp av Dr. Bali och blir skickat till The Ranch. Diskussionen bli upphettad när Josefin Nilssons dokumentär kommer till tals och hur patetiskt det är att folk riktar ilskan mot Dramaten.
2019-03-29
Länk till avsnitt

#39.2 - Massbubbla med Tino Sanandaji

Är du redo för en bostadsbubbla. Hör Tino Sanandaji förklara varför allt du tror om bostadsmarknaden är en lögn och varför vi är i en bubbla. Så för dig med bostadslån, tugga i dig prozac och gör dig redo.
2019-03-22
Länk till avsnitt

#39.1 - Massintervju med Tino Sanandaji

Tino Sanandaji har skrivit en av de mest välrecenserade faktaböckerna i mannaminne, hos oss får han lägga ut orden om vad som egentligen är problemet med svensk fakeliberalism och orsakerna bakom att vi våran abnorma migrationspolitik.
2019-03-22
Länk till avsnitt

#38 - Anonym kulturhöger och övergreppet på Maryam.

Vi har påbörjat kalifatets mellofestival, Per pratar om faran av kulturarbetare att associeras med högern och Hanif pratar om det senaste i raden av övergrepp från islamvurmande västerländska SJW:s riktat mot kvinnliga pionjärer och hjältar från mellanöstern.
2019-03-15
Länk till avsnitt

#37 - SVT gjorde satir om IS och du kan ana vad som hände..

Hur svårt är det att differentiera mellan när någon skämtar om IS eller om Islam. Men även om det vore svårt, hur ovan är svenska muslimer på att man gör narr av deras religion att reaktionerna blev så häftiga som när SVT gjorde narr av IS?
2019-03-08
Länk till avsnitt

#36 - Ranstorp, Magnus Ranstorp. Terrorexpert med rätt forska.

Han är terrorforskaren som hånat Ariel Sharon i person för sin vikt, som på håret undgått att bli uppsprängd av IRA och träffat fler terrorister än en brevbärare i Vivalla. Han är Sveriges främsta terrorexpert, men vem är Sveriges andra största terrorexpert och varför heter de alla Magnus?
2019-03-01
Länk till avsnitt

#35 IS-honor och Spelreklam

Går det att avhumanisera de inhumana? Hanif har hamnat i blåsväder för att ha använt för hård torn mot IS. Per ger tre tips till spelbranschen och varnar för Dr Civilministers desperation.
2019-02-22
Länk till avsnitt

#34 - Hanif blir hippie och Per rekryterad till Navy Seals

Är Hanif i riksdagen på grund av slumpen eller är allt förutbestämt? Vad finns kvar av vår fria vilja om allt är förutbestämt? Och vilken låt hade Per velat ha i lurarna som Navy Seal? Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt.
2019-02-15
Länk till avsnitt

#33 Per är gravid och vill prata om Downs-aborter

Jan Björklund har meddelat sin avgång. Hanif outar en idiot med en kulturministerfrilla* och Per ger sig på Downs Syndrom - etablissemanget. * https://twitter.com/hanifbali/status/1093296552733523968
2019-02-08
Länk till avsnitt

#23 Bonus - Dr Amir Sariaslan.

#23 Bonus - Dr Amir Sariaslan. by Hanif Bali och Per Lindgren
2019-02-04
Länk till avsnitt

#32 Kulturell Appropriering.

Vad säger en rastafariansk kulturministers hjärna om man scannar den? Per tar upp frågan om hur vänstern till skillnad från högern inte klarar av att rikta kritik inom sitt block. Hanif går som vanligt off-script för att beskriva hur DN kan se grandet i hans öga men inte en indiantrumma i sitt eget.
2019-02-01
Länk till avsnitt

#31 Integrationssnuten Mustafa Panshiri

Denna vecka har vi polisen som sadlade om till föreläsare, författaren och debattören Mustafa Panshiri i ett samtal om kulturell assimilation, ensamkommande och hur många blattar svenskar kan tänka sig ha på sitt bröllop.
2019-01-25
Länk till avsnitt

#30 Regeringsbildning med socialcentern.

Vore omöjligt att ha säsongspremiär utan att prata om regeringsbildningen. Per lägger ut orden om den treenighetspolitiken och vad som nu händer när L och C binder sig med S.
2019-01-18
Länk till avsnitt

#29 - Julavslutning

Julavslutning med God Ton, där Per blir intervjuad av Hanif om hans nyårspaningar, Per gör sig påmind om Janne Josefssons unika förmåga till ofrivillig humor och lyckas få sitt blod att koka genom att lyssna på en genusforskare som förnekade biologiska skillnader mellan män och kvinnor.
2018-12-21
Länk till avsnitt

#28 - Per Brinkemo och den somaliska klanen

Per Brinkemo är den tidigare grävande journalisten som släppte allt för att börja jobba med integration åt i en somalisk förening i Rosengård. Han är expert på klansamhällen och delar givmilt med sig av sin kunskap i veckans avsnitt.
2018-12-14
Länk till avsnitt

#27 - Den årliga Luciapsykosen och Sentinelesiska gränsvakter

Per går igenom årets nationella luciapsykos och myntar luciateoremet - en certifierad metod att få dina motståndare helt fly förbannade. Hanif spekulerar i om luciahatet från offentlig sektor inte egentligen grundar sig i att det oftast är kvinnor som själva inte blev valda till lucior i skolan som försöker stoppa traditionen. Vi pratar även om de coola sentineleserna - detta isolerade stenåldersfolk har visat sig vara en outtömligt källa för visdom.
2018-12-07
Länk till avsnitt

#26 - Om fattiga ska ha fler barn och heterohatets dag

Hanif ställer frågan om inte fattiga människor skaffar för många barn för sitt bästa och Per använder referenser från Sökarna att hitta en korrekt beskrivning på konstiga sojapojkar på instagram.
2018-11-30
Länk till avsnitt

#25 - Nima Sanandaji och skottet som kom inifrån.

Veckans God Ton gästas av Nima Sanandaji som pratar om hur det socialdemokratiska välfärdssystemet håller kvinnors karriärmöjligheter tillbaka och hur en modern icke-socialistisk feminism ser ut. Men även kritiken gentemot hur de svenska liberala partierna helt köpt det postmoderna träskets världsbild. Vi går även igenom den kritik Nima riktade och debatt han initerade efter Jordan B. Peterson framträdande hos Skavlan. Nimas Sanandajis debattartikel https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0E8vo2/ Arash Heydarian Pashakhanlou:s replik https://www.aftonbladet.se/debatt/a/4dkxya/ Nima Sanandajis slutreplik https://www.aftonbladet.se/debatt/a/G19qAB/
2018-11-23
Länk till avsnitt

#24 Neandertalsskriket från statsministeromröstningen

Per tar oss med på en resa där han rasistnazistsmetar skiten ur SD - men fattar fortfarande inte varför C och L röstade nej. Hanif berättar om varför vi behöver ett råare klimat när alla hårdnackade försvarare av liberala principer blir syltryggar när de möter verkligheten i form av mediala "tältläger".
2018-11-16
Länk till avsnitt

#23 Dr. Amir Sariaslan - kriminologdräparen.

Vi har med oss beteendegenetikern och forskaren Amir Sariaslan som pratar om hur sambanden mellan brott och fattigdom ser ut och vilka faktorer som egentligen är bakom brottsligheten.
2018-11-09
Länk till avsnitt

#22 Arga snickaren, Håkan Juholt och rädda Botström

Per visar på en djupt obehaglig sida av sig själv där han uppvisar stockkonservativa åsikter om människans natur - vilket såklart får oss att diskutera det eviga misslyckandet Håkan Juholt och Hanif berättar varför borgerligheten måste göra sitt yttersta för att rädda SSU:s ordförande från att avgå.
2018-11-02
Länk till avsnitt

#21 Lars Vilks

Lars Vilks möter oss på hemlig plats för att berätta vad som egentligen har lett till att ett litet konstprojekt har blivit en global affär där han lever med ett pris på sitt huvud. Anser Vilks att det är Islam som inte är kompatibelt med väst eller är det muslimer? Bör man differentiera idéer från de som bär dem? Är han en åskådare eller en politisk aktör?
2018-10-26
Länk till avsnitt

#20 Medelklassens naziångest och graffitisanerande konstnärer

Medelklassens ångestfyllda sökande ifrån livet kommer bli slutet på oss. Per lägger ut orden om den uppmärksammande fotografen som grafittibombade en bassängs i Stockholm. Hanif undrar om Alice Bah Kunke är psykopat eller bara en lögnare.
2018-10-19
Länk till avsnitt

#19 Kosmisk menscertifiering och Pippi-bråk

Hanif berättar om hur han hamnar i bråk för att han är PK och Per känner en deprimerande hopplöshet när han finner ett intresse för rymden och inser hur meningslösa hans käpphästar är.
2018-10-12
Länk till avsnitt

#18 Henrik Schyffert och Tengil

Henrik Schyffert gästar God Ton och förklarar varför alla komiker är politiska, om sitt framtida steroidbruk och skillnaden mellan killhumor och tjejhumor samt vinner borgerliga belöningar till sitt grabbiga intresse.
2018-10-05
Länk till avsnitt

#17 Den ljugande talmannen

Det första den vänsterpartistiske talmannen gjorde var att ljuga. Vi pratar även om Leila Ali-Elmi (MP) och faran med etnoröstning - därutöver pratar vi om problemet vi har med den juridiska kulturen i Sverige.
2018-09-28
Länk till avsnitt

#16 Löwenmark - Islamistgranskaren

Edit: Blev fel i första versionen av uppladdningen. Nu åtgärdat. I detta avsnitt har vi Sofie Löwenmark som gäst. Vi pratar om hennes dramatiska uppväxt - socialtjänstens galenskaper och barnkonventionens mörka sida. Vi gräver även i hennes kometkarriär som en av Sveriges främsta islamistgranskare - där hon fick den gigantiska bidragsmyndigheter MUCF ner på knän. Vad är den bästa metoden för att minska islamistbidrag egentligen? Stöd Sofie Löwenmarks självbiografiska bokprojekt: Dotter till mammas mördare: https://www.gofundme.com/dotter-till-min-mammas-mordare Ta del av Dokus avslöjanden och stöd dem genom att like:a på facebook och gör gärna en donation för granskningen som svenska myndigheter inte gör: https://doku.nu/
2018-09-21
Länk till avsnitt

#15 Eftervalssnack

Valet är över. Kryssen räknas. Vinnare ska koras - men främst ska förlorarna krönas. Vem blev årets Stolpe Ut? Vi ger er storyn bakom varför Göran Persson har börjat dyka upp i debatten och vi försöker skapa en immersiv erfarenhet att vara en "smart" miljöpartist från Lilla Edet.
2018-09-14
Länk till avsnitt

#14 Den svårbestigna Alexander Bard

Detta avsnitt av God Ton har vi den evigt aktuelle filosofen Alexander Bard med oss som får lägga ut sina tankar om sin kommande bok Digital Libido och ge sin syn på vart vi egentligen är på väg. Per går in i denna intervju övertygad om att Bard är den svåraste personen att intervjua i världen - något som visar sig både vara sant och falskt.
2018-09-07
Länk till avsnitt

#13 Antisemitisk Feministisk Menskonst

Hur kommer det sig att ett parti, FI, vars hela identitet bygger på "antirasism" behöver skickas på kurs i antisemitism? Samtidigt går vi igenom hur antisemitismen i Mellanöstern är en direkt arvtagare till den europeiska antisemitism kring sekelskiftet som kulminerade till förintelsen. Per går igenom hur oprovocerande konst lyckas bli SD:s bästa ofrivilliga affischkampanj. Vi ställer oss även frågan vad är Stefan Sauks bokstavskombination som leder till att han är inkapabel till att argumentera ordentligt.
2018-08-31
Länk till avsnitt

#12 Att krama tårar ur en sten

Vilken vecka - Per frågar ut Hanif om vad som egentligen skedde när hela tidningsverige fick för sig att han NazistRasistMordhotade dem, kan man verkligen vara ironisk i efterhand och kommer Per lyckas få Hanif i tårar genom söndagsintervjuns klassiska knep?
2018-08-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.