Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

God Ton?

God Ton?

Två åsiktsmaskiner tar hjälp av inbjudna gäster i sin jakt efter vad som ska bli deras käpphästar. Högt och lågt varvas när samhällsfrågor, samtidsanalyser och struntsaker stöts och blöts. Hanif Bali och Per Lindgren är vänner sen flera år tillbaka. De håller inte alltid med varandra men de förenas genom sitt engagemang, ifrågasättande och nyfikenhet. Allt med God Ton? såklart.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

patreon.com/godton

Avsnitt

#83 - Tyska Bali i rätten mot Avdullah

Per utnämner Hanif till Tysk - Hanif berättar om hans rättegång gällande olaga hot mot Avdullah.
2020-04-03
Länk till avsnitt

#82 - Råsundafettot

Per verkar gilla sin karantän väldigt mycket - vilket får honom att inträda i rollen som Råsundafetto. Hanif ger er en snabb metadragning av Coronaläget.
2020-03-27
Länk till avsnitt

#81 - Rektor Hamid

Den Pashtunska skoljätten Hamid Zafar gästar God Ton?
2020-03-20
Länk till avsnitt

#80 - Batsoup-19

Per konverterar till Coronahögern med massor av efterhandskonstruktioner om varför det var rätt av honom att vänta tills nu.
2020-03-13
Länk till avsnitt

#79 - Världsomseglaren Bali och Gangsterrapparen Pang

Per förstör stämningen med anklagelser om en oförberedd corona-Hanif och Hanif förklarar att kaoset vid Greklands gräns är inget att oroa sig över.
2020-03-06
Länk till avsnitt

#78 - Coronaparanoia och välintegrerade ungdomsrån

Per visar att debatten om ungdomsrånen följer standardiserad modell av alla samhällsproblem i Sverige och Hanif förklarar varför man ska vara rädd för Coronaviruset. Därutöver sörjer vi Palmemordets upplösning.
2020-02-28
Länk till avsnitt

#77 - Det äckligaste avsnittet någonsin

Per går i detalj igenom vad "naturligt" innebär med en berättelse som börjar i Thailand och slutar på sjukhus i Stockholm och Hanif försöker bena ut varför det för vissa är naturligt att rånpissa andra i munnen.
2020-02-21
Länk till avsnitt

#76 - Wokerasism och Bolibompas langare

Per undrar om inte Woke-antirasisterna efterfrågar en pyrrhusseger och spekulerar om Bolibompa bytt langare och Hanif berättar om hur det feministiska enklaven i Segersäng är oroliga för Tenstafiering och hur miljöpartism kommer vara jordens undergång.
2020-02-14
Länk till avsnitt

#75 - Ask Us Anything 2020.

God Ton?:s hemliga facebookgrupp som bestående av alla våra fantastiska patreons har stött och blött alla frågor de vill ha svar på. Vill du också bli patreon? Bli det på https://patreon.com/godton
2020-02-07
Länk till avsnitt

#74 - Jens Ganman utnämnd till årets rasist av NMR:s abstrakta ledare

Hur ska man hantera rasistanklagelser från den delen av vänstern som lever vitare än en NMR reklam? Hanif ger dig en fullständig guide samtidigt som Per förklarar varför Greider är nöjd med att bara bli skjuten 1% av sin vakna tid.
2020-01-31
Länk till avsnitt

#73 - Det små doserna av arsenik på P3-Guld

Per undrar om "händelsen" på P3 Guld kanske inte var det minst chockerande som någonsin hänt och Hanif undrar vad som på riktigt är de små doserna av arsenik som förändrar Sverige i grunden.
2020-01-24
Länk till avsnitt

#72 - Högerns åsiktskorridor och Paradise Hotel-politik

Per försöker spränga högerns åsiktskorridor, Hanif gissar vem som blir partiledare för vänsterpartiet och därefter ger iraniaratet sig på de politiska kommentatorerna på TV.
2020-01-17
Länk till avsnitt

#71 - Sexfakta med Annika Strandhäll

Per och Hanif försöker utröna varför feminister blir kränkta av faktumet att män är slampigare än kvinnor. För att fullt förstå kvinnor söker Per visdom från Moa Wallin från Della Q och South Park. Hanif inser att feminister i protest mot hans påstående nu kommer ligga med incels och därmed lösa problemet.
2020-01-10
Länk till avsnitt

#70 - Vinterspecial om kusinäktenskap

Vi borde inte ställa oss frågan om vad som händer om du förökar dig med dina kusin i generation efter generation. Frågan är vad som händer när du inte gör det.
2020-01-05
Länk till avsnitt

#69 - Decenniets sista God Ton?

Hanif och Per sätter punkt för tiotalet och blickar framåt med spaningar och löften. Det sägs att det var så trettiotalet började.
2019-12-27
Länk till avsnitt

#68 - Lamotte i Trollhättan och Peter "Hassen" Wolodarski

Detta julavsnitt pratar vi om den kollektiva masspsykos svenska journalistkåren drabbades av när Joakim Lamotte blev överfallen i Trollhätten - därtill pratar vi om Wolodarskis misslyckade men innerliga vilja att bli Jonas "Hassen" Khemiri.
2019-12-20
Länk till avsnitt

#67 - Jan Emanuel Johansson

Den sista personen i Sverige som har råd att vara sosse besöker podden där han får lägga upp orden om värstingresor, HVB-hem, Suhonens parasiterande på socialdemokratin och varför han döper sina bilar efter socialdemokratiska ikoner.
2019-12-13
Länk till avsnitt

#66 - Islam med Eli Göndör

Kulturers och religioners kollision lägger hinder för såväl integration som assimilation. Eli Göndör gästar podden och bidrar kanske till att större förståelse kan riva hindren.
2019-12-06
Länk till avsnitt

#65 - Fake-Marxisten Malcolm Kyeyune

Hur marxistisk är egentligen marxisten Malcolm Keyune? Högerns favoritmarxist är på besök i God Ton?.
2019-11-29
Länk till avsnitt

#64 Brunt skräp och mördarjägaren

Hanif undrar om det inte dags att "orten" får sin egen definition av bruksortens motsvarighet till "white trash"? Per försöker hitta ett rimligt moraliskt kompass att döda oskyldiga djur med.
2019-11-22
Länk till avsnitt

#63 - Staffanstorp vs Malmö, Jan Helin och NPC SD:are

Tydligen har Staffanstorp använt skådisar med fel hudfärg - nämligen vita - i sin reklamfilm för kommunen. Detta har fått Moa Berglöf och resterande vita enklavboende tyckonomi att bli mäkta arg. Därutöver hjälper psykologiexperten Per både DN och SVT att hitta rätt i public service diskussionen
2019-11-15
Länk till avsnitt

#62 - Joakim Lamotte, 0-day rare interview

Med hjälp av en telefon och ett stort engagemang får han miljontals visningar på sina klipp och livesändningar. God Ton? diskuterar trygghet, public service och journalistik med Joakim Lamotte.
2019-11-08
Länk till avsnitt

#61 - Den högaffektiva dansken och ghettoadvokater

Hanif blir högaffektivt förtjust i att utvisa den danske psykologen som tappar fattningen i en debatt om lågaffektivt bemötande i skolan. Vi går igenom den nya advokattrenden att bli "bror" med för rättsväsendet vanliga kunder från förorten. Vi dödar myten om att all publicetet är bra publicitet och tackar Svenska Institutet för deras informationskampanj om att Sverige är ett bidragsland.
2019-11-01
Länk till avsnitt

#60 - Överläkare Sven Román om könsbyten och apatiska flyktingbarn

Överläkaren och psykiatrikern Sven Román om när politiken trumfar medicin gällande unga som diagnosticeras med könsdysfori och de apatiska flyktingbarnen.
2019-10-25
Länk till avsnitt

#59 - Raskriget på Hornsberg strand

Aftonbladets journalist Natalie Kazmierska målar upp ett raskrig på Hornsbergs strand, men är det verkligen hela bilden? Och varför förstår alla vad namnen Ronny, Conny och Sonny har för konnotationer - men att säga Mohammed och Ali blir rasism?
2019-10-18
Länk till avsnitt

#58 - Jokern Pangs dans och DN:s ledarsida.

Per berättar om hur drar sitt vapen i tid och otid - för han vill ha sin jävla frukost. Hanif väljer att i ett mycket återhållsamt inlägg berätta vad han egentligen tycker om Amanda Sokolnicki och DN:s ledarsida.
2019-10-11
Länk till avsnitt

#57 - Omskärelse och principer

Centerpartiets utspel har satt Hanifs snopp i centrum för den politiska debatten. Per tycker att hudfärgsseparatism har blivit så mainstream att man hittar det i radhusen.
2019-10-04
Länk till avsnitt

#56 - Barnprogram för vuxna

Hanif blir glad av en barnlåt - Per blir förbannad av barnprogram och båda blir anklagade för att vara gubbar.
2019-09-27
Länk till avsnitt

#55 - God Mjölk med God Ton?

Hanif försöker förstå varför bråkstakarna inom svensk politik nästan alltid är invandrare och Per hoppar huvudstupa in i debatten om den mest politiskt laddade drycken i Sverige - Mjölk.
2019-09-20
Länk till avsnitt

#54 - Kärnkraft med Staffan Qvist

Greta har bett politiker att lyssna på vetenskapsmännen. God Ton? har hörsammat. Som gäst har vi Staffan Qvist, ingenjör specialiserad på kärnenergi som är aktuell med boken Klimatnyckeln där han argumenterar för vikten av att använda kärnkraft för att få ett hållbart energisystem.
2019-09-13
Länk till avsnitt

#53 - Sommaren med God Ton?

Vi är tillbaka från en långt sommaruppehåll och summerar vad som egentligen har hänt under sommaren - för Per handlar det om att han lackar ut på Tankesmedjan i P3 och för Hanif har det handlat om två busschafförer och en fd utrikesminister.
2019-09-06
Länk till avsnitt

#52 - Sommarspecial: Per Lindgren

I God Ton sommarspecial tar Per oss tillbaka till åren kring millenieskiftet i Sollentuna. Där får vi lära känna Sinan som blev vänsterpartist av helt fel skäl och om att läsa en text som misstolkades av både högern och vänstern.
2019-07-10
Länk till avsnitt

#51 - Säsongsavslutning med SVT, BRF-bosnier och världens lataste IT-ansvarig

Har vi upptäckt världens smartaste IT-chef? Vi tror det, vi pratar även om hur Ivar Arpi är tillbaka och alla som vanligt är sura på honom. Vi pratar även om hur SVT nu rakt ut sagt att det inte ens går att bedriva journalistik som inte är vänster. Per och Hanif är båda lite trötta på polisens inkompetens, både när det kommer till vapen och matematik.
2019-06-14
Länk till avsnitt

#50 - Bristen på självinsikt och blattetwitter

Hanif kommer i kontakt med den tidigare okända delen av twitter, blattetwitter - något som urartar i en shitshow och Per börjar hota sossar på podden.
2019-06-07
Länk till avsnitt

#49 - ADHD-piller åt alla med Katarina Bjärvall

Sedan 2006 har antalet barn som har en adhd-diagnos mer än sjufaldigats i Sverige. Katarina Bjärvalls går igenom spelet bakom hur pillerregnet kommit till.
2019-05-31
Länk till avsnitt

#48 - Supporterbråk och abortmotstånd

Per är orolig över att polisens hårdare tag kan hota framtiden för hans fritidssysselsättning. Hanif ger tips på hur KD ska lägga om sin politik och lämna kärnväljarna i Jönköping.
2019-05-24
Länk till avsnitt

#47 - IS-morfar och den belägrade norska prinsessan.

Hanif berättar om en tweet han aldrig postade och varför han inte bara vill såra Patricio Galvez, han ville såra alla som gillar honom. Varför? Lyssna på Hanif berätta om sin uppväxt. Per berättar om hur mycket mage man måste ha för att dra en rövare för att lägra en norsk prinsessa och hur det fortfarande inte lika våghalsigt som att ljuga som Strandhäll.
2019-05-17
Länk till avsnitt

#46 - Greta-sekten och Ursula Federleys attack på KD.

Per tar hjälp av psykologi för att avprogrammera dig - från den snabbväxande sekt som kallas för Gretafeber. Hanif hyllar KD och gläds över att Johan Ingerös framgångar.
2019-05-10
Länk till avsnitt

#45 - Bjälken i ögat på Alex Schulman och Elaine Eksvärd

Ett helt avsnitt om bristen på självinsikt. Som lägligt tar användning av de två personerna med sämst självinsikt någonsin i mänsklighetens historia, Elaine Eksvärd och Alex Schulman.
2019-05-03
Länk till avsnitt

#44 - Wokebarnböcker och "Median" i Orten.

Per efterlyser en saknad artist, Hanif påbörjar ett samarbete med orten och tillsammans går de igenom queerfeministisk barnlitteratur.
2019-04-26
Länk till avsnitt

#43 - Jens Ganman, Public Service-aktivist

Jens Ganman är public service-aktivisten som blev satiriker och författare och nu faktiskt inte får intervjuas av en hel SR-kanal. Han har lyckats skapa humor ur Excels pajdiagram och hans cyniska svarta humor har gjort honom till ett fenomen på internet, trots hans tappra försök att stöta bort alla med sina smala referenser.
2019-04-19
Länk till avsnitt

#42 - IS-dräparen Jesper Söder

Han är den svenska peshmergasoldaten som gjort mer skada mot IS än hela den svenska staten tillsammans. Jesper Söder lämnade Sverige för att strida i Syrien som hederskurd mot jihadister - men när han återvände upptäckte han ett naivt land, en ljugande media och passiva politiker.
2019-04-10
Länk till avsnitt

#41 Krishantering, Växjös sommarjobb och Swedbank.

Hur ser katastrofal krishantering ut och hur ser briljant krishantering ut? Hur kan man donera svarta kontanter via Swedbank till God Ton, och hur kommer det sig att Växjö kommuns sommarskola och sommarjobb hamnat i center för DN:s drev mot moderater?
2019-04-05
Länk till avsnitt

#40 - Slå sönder en tjej och få en inställd föreställning

Vad är artikel 11 och 13 som alla pratar om och vad är problemet? Per tar hjälp av Dr. Bali och blir skickat till The Ranch. Diskussionen bli upphettad när Josefin Nilssons dokumentär kommer till tals och hur patetiskt det är att folk riktar ilskan mot Dramaten.
2019-03-29
Länk till avsnitt

#39.2 - Massbubbla med Tino Sanandaji

Är du redo för en bostadsbubbla. Hör Tino Sanandaji förklara varför allt du tror om bostadsmarknaden är en lögn och varför vi är i en bubbla. Så för dig med bostadslån, tugga i dig prozac och gör dig redo.
2019-03-22
Länk till avsnitt

#39.1 - Massintervju med Tino Sanandaji

Tino Sanandaji har skrivit en av de mest välrecenserade faktaböckerna i mannaminne, hos oss får han lägga ut orden om vad som egentligen är problemet med svensk fakeliberalism och orsakerna bakom att vi våran abnorma migrationspolitik.
2019-03-22
Länk till avsnitt

#38 - Anonym kulturhöger och övergreppet på Maryam.

Vi har påbörjat kalifatets mellofestival, Per pratar om faran av kulturarbetare att associeras med högern och Hanif pratar om det senaste i raden av övergrepp från islamvurmande västerländska SJW:s riktat mot kvinnliga pionjärer och hjältar från mellanöstern.
2019-03-15
Länk till avsnitt

#37 - SVT gjorde satir om IS och du kan ana vad som hände..

Hur svårt är det att differentiera mellan när någon skämtar om IS eller om Islam. Men även om det vore svårt, hur ovan är svenska muslimer på att man gör narr av deras religion att reaktionerna blev så häftiga som när SVT gjorde narr av IS?
2019-03-08
Länk till avsnitt

#36 - Ranstorp, Magnus Ranstorp. Terrorexpert med rätt forska.

Han är terrorforskaren som hånat Ariel Sharon i person för sin vikt, som på håret undgått att bli uppsprängd av IRA och träffat fler terrorister än en brevbärare i Vivalla. Han är Sveriges främsta terrorexpert, men vem är Sveriges andra största terrorexpert och varför heter de alla Magnus?
2019-03-01
Länk till avsnitt

#35 IS-honor och Spelreklam

Går det att avhumanisera de inhumana? Hanif har hamnat i blåsväder för att ha använt för hård torn mot IS. Per ger tre tips till spelbranschen och varnar för Dr Civilministers desperation.
2019-02-22
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.