Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vandringspodden

Vandringspodden

I #Vandringspodden pratar Angeliqa Mejstedt och Emelie Bröms om allt som har med vandring och friluftsliv att göra. Följ med dem ut på äventyr, när de med vandringskängorna på bjuder på praktiska tips och guider, samtal med intressanta gäster och åker på spännande studiebesök runt om i friluftssverige. Det här är en avslappnad, tillåtande och mänsklig podd, som med fötterna på jorden vill inspirera dig att hitta äventyret i vardagen och ge dig kunskapen som behövs för att ta klivet ut i naturen. Vandringspodden är en podcast från Vandringsbloggen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vandringsbloggen.com/

Avsnitt

16: Att vandra sin egen väg

I dagens säsongsavslutning pratar vi om att våga vandra sin egen väg. Katta Jansson bestämde sig för att hennes bucketlist inte skulle ligga och samla damm i fickan längre, utan att drömmarna faktiskt skulle levas fullt ut. Så hon sa upp sig från jobbet, flyttade till en lada i skogen, blev sin egen och landade närmare naturen - och landade i sig själv. Hon skapade sitt BucketLIFE. I avsnittet berättar hon om sin resa och om sitt nya liv i den lilla byn Särna i norra Dalarna, där hon bor i sin lada med sprakande braskamin och fjället utanför dörren. Peppig inspiration på hög nivå utlovas! Tack också för en härlig första poddsäsong - på återhörande!
2018-11-30
Länk till avsnitt

15: Allt du behöver veta om utrustning

Äntligen! Nu dyker vi ner i djungeln av utrustning och reder ut vad en faktiskt behöver ha med sig ut på vandring. Vi pratar om de tre viktigaste sakerna att investera i och om vad som ska finnas i ryggsäcken - den optimala packlistan helt enkelt. Dessutom: Hur förhåller vi oss till prylhets och skenande konsumtion? Vilka alternativ finns det till att köpa ny utrustning? Och hur fasen kan vi lista ut vilken utrustning som är rätt för just mig?
2018-11-16
Länk till avsnitt

14: Den digitala vandringen

Har digital teknik, smartphones och sociala medier en plats i friluftslivet? Förstärker eller förstör tekniken naturupplevelsen? Kan vi vara här och nu om vi ständigt är uppkopplade? Vi djupdyker i de här och andra spännande frågor på ämnet tillsammans med teknikexperten Elin Häggberg. Vi pratar om att våga vaska likes, att medvetandegöra sitt eget användande av teknik och sociala medier, att göra ordentlig research inför köp och att dyrt inte alltid är bäst. Elin framtidsspanar dessutom och ser hur interaktiva romaner, Augmented Reality-spel och digitala samlarkort kan locka oss att ta steget ut i naturen i framtiden.
2018-11-02
Länk till avsnitt

13: Ensam på Island

140 mil. 33 dagar. Ett maratonlopp om dagen. Ensam på vägarna i det karga isländska landskapet. När äventyraren och ultralöparen Tina Forsberg ger sig ut på sitt livs utmaning vet hon inte riktigt vad som väntar. Med 25 kilo packning i en löparvagn ska hon för egen maskin springa runt den mytomspunna ön och samtidigt samla in pengar till Autism- och Aspergerförbundet. I dagens avsnitt berättar hon om resan runt Island: om månaderna av planering, det konstant blöta tältet, människorna hon mötte längs vägen och om att bli starkare än någonsin på egen hand. Vi får följa med henne genom den isländska naturen, tankarna och insikterna, höra om med- och motgångarna. Varför ger hon sig egentligen i kast med sådana här utmaningar? Häng med på en fantastisk resa runt Island och inspireras till att våga utmana dig själv och hitta ditt eget äventyr.
2018-10-19
Länk till avsnitt

12: Att vandra Jämtlandstriangeln

Jämtlandstriangeln är den kanske mest populära klassikern inom svensk vandring. De totalt 46 km mellan fjällstugorna i Storulvån, Sylarna och Blåhammaren utgör en lättillgänglig tredagarstur som passar både erfarna och nya nyfikna vandrare. I dagens avsnitt går vi igenom hela turen från start till mål - med alltifrån boende och packning till terräng och tillgänglighet. Angeliqa bjuder dessutom på sina bästa insidertips, om lyxmiddagar och njutvandring, dammiga stugvindar och nära fjällupplevelser. Hon berättar även om hur det gick till när hon för första gången fick uppleva hur hjälplösa vi är inför vädrets makter.
2018-10-05
Länk till avsnitt

11: Spring! Vad är grejen med fjällöpning?

Att springa på fjället är ju att missa hela grejen. Det är en ständig hets på snabba tider och maximalt antal kilometer. En tävlingsanda som är så långt ifrån vandringens essens det går att komma. Eller? Inte enligt Amanda Matti, fjällöparen som har en helt annan inställning. För henne handlar löpningen om att njuta av naturen och omgivningarna, hitta energi och en stunds mental vila när livet snurrar för fort och om att fånga den där speciella frihetskänslan. Hon guidar oss i fjällöpningens värld och ger oss handfasta tips på skor, kläder och utrustning. Dessutom pratar vi om fallgropar och fjällsäkerhet, fjällträning i storstaden, alternativ träning och de bästa platserna att börja fjällöpa på. För att inte tala om vikten av att verkligen känna de du ska ut och springa med - så att du kan säga stopp innan det är för sent. Så på med löparskorna och häng med ut på fjället!
2018-09-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.