Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Engagemangspodden

Engagemangspodden

Vilken är din superkraft?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hejengagemang.se

Avsnitt

Att göra sig själv "överflödig" som ledare

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Ramin Behrouz, Group Manager och Projektcontroller på ÅF Infrastructure. Han är otroligt intresserad av ledarskap, av sig själv och av andra. Ramin har på kort tid som ledare varit väldigt effektiv i att skapa ett av de mest engagerade teamen på hela ÅF. På dagarna ansvarar Ramin och hans team för projektekonomin i många olika projekt. En helt avgörande komponent för att ÅFs affär ska bli lönsam och framgångsrik.

Inlägget Att göra sig själv ?överflödig? som ledare dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-12
Länk till avsnitt

Ökad tillitsbaserad styrning ska skapa mer engagemang och större nytta för medborgarna

Välkommen till att avsnitt där Beata Wickbom för diskussioner kring tillitsbaserad styrning i offentlig sektor, vilket värde det är tänkt att skapa samt utmaningarna framåt för att faktiskt få det att hända.

Inlägget Ökad tillitsbaserad styrning ska skapa mer engagemang och större nytta för medborgarna dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-05
Länk till avsnitt

Vikten av att våga misslyckas

Vikten av att våga misslyckas när det gäller team och ledarskap - möt Jonas Dahl och Andreas Werr som forskat i detta ämne vid institutionen för företagande och ledning på Handelshögskolan i Stockholm. Misslyckande skapar innovation och lärande i organisationen om de tas tillvara på rätt sätt. Vi resonerar om struktur och kultur och om hur engagemanget är en nyckel för att våga dela med sig.

Inlägget Vikten av att våga misslyckas dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-29
Länk till avsnitt

Är du också besatt av dina kunders kundupplevelse?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Ninoush Habashian, ansvarig för kundupplevelsen på Telia. Hon är helt besatt av kundernas upplevelse av deras produkter och tjänster.

Inlägget Är du också besatt av dina kunders kundupplevelse? dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-23
Länk till avsnitt

Tränarskap, ledarskap, motivation!

Ingemar Linell, fd förbundskapten för Herrlandslaget i handboll pratar om tränarskap, ledarskap, motivation och engagemang. Vi får lyssna till många kloka tankar och erfarenheter om ledarskap på högsta nivå till initiativet Hand the Ball som Ingemars hjärta slår lite extra för just nu.

Inlägget Tränarskap, ledarskap, motivation! dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-16
Länk till avsnitt

Kraften i ett starkt medarbetarengemang

Niklas Delmar ger i detta avsnitt en rad insikter kring kraften i ett starkt medarbetarengemang. Forskningen visar att engagemang korrelerar starkt både med individens eget välbefinnande och organisationens lönsamhet och omsättning. Att bygga goda resultat på kort sikt utan att samtidigt ta hand om medarbetarnas engagemang är inte hållbart över tid. Har vi hållbara medarbetare blir också våra resultat långsiktigt hållbara och samhället mår bättre i stort.

Inlägget Kraften i ett starkt medarbetarengemang dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-08
Länk till avsnitt

Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation

Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation - möt Henrik Eklund, Regionschef Stockholm Swedbank som brinner för att skapa förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang genom att vara modig i sitt egna ledarskap. Vi pratar om kopplingen mellan engagerade medarbetare och verksamhetens framgång och Triathlon.

Inlägget Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation dök först upp på HejEngagemang.

2018-12-03
Länk till avsnitt

Mia och Lina från Food Pharmacy skapar engagemang för tarmen

Möt Lina Nertby och Mia Clase, skaparna av Food Pharmacy, som sade upp sig från sina jobb för att istället skapa engagemang för tarmen med målet att förbättra folkhälsan. Hur skapar de ett brett engagemang om ett smalt och vetenskapligt ämne?

Inlägget Mia och Lina från Food Pharmacy skapar engagemang för tarmen dök först upp på HejEngagemang.

2018-11-06
Länk till avsnitt

Maximera effekten av dina ledarskapsutbildningar

Forskning visar att det i genomsnitt bara är 29 av 100 chefer som går en ledarskapsutbildning som lyckas överföra kunskaperna till faktiska beteenden på arbetsplatsen. Det är något vi absolut både kan och bör förbättra, speciellt då ledarskapet spelar en så jäkla stor roll för medarbetarnas motivation, prestation, välmående och måluppfyllelse.

Inlägget Maximera effekten av dina ledarskapsutbildningar dök först upp på HejEngagemang.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Nya idéer för morgondagens ledarskap

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Eric Ringertz, VD på Netlight Consulting. Han är inte bara ledare för ett av Sveriges ledande och mest framgångsrika IT-konsultföretag, utan även en sann filosof och modig ledare.

Inlägget Nya idéer för morgondagens ledarskap dök först upp på HejEngagemang.

2018-10-11
Länk till avsnitt

Hur kan man använda engagemang för att attrahera nya medarbetare?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Niclas Lamberg, personaldirektör på Trafikverket. Han är själv en väldigt engagerad medarbetare som är stolt att det arbete kring engagemang som görs på Trafikverket har nått hela vägen ut utanför deras egna väggar.

Inlägget Hur kan man använda engagemang för att attrahera nya medarbetare? dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-18
Länk till avsnitt

Vilka faktorer påverkar egentligen mitt engagemang?

Kajsa är tokigt intresserad av hur människor påverkas rent psykologiskt av att bli utvalda som high potentials eller supertalanger. Det hon ser är att dessa personer ofta tenderar att se sig som en del av ledningen. Vilket inte alltid egentligen är fallet. Kajsa har även ett bredare intresse kring vad som får värdefulla medarbetare att stanna kvar i en organisation.

Inlägget Vilka faktorer påverkar egentligen mitt engagemang? dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-13
Länk till avsnitt

Engagemang ur ett aktieägarperspektiv

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Mårten Westberg, statistiker, engagemangskämpe, investerare och president i EIBA, European Institute of Behavorial Analysis. Han har lång, lång erfarenhet av att mäta engagemang och medarbetarnöjdhet. Och sedan koppla det till lönsamhet och omsättning.

Inlägget Engagemang ur ett aktieägarperspektiv dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-03
Länk till avsnitt

Finns det ett recept för det goda ledarskapet?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Michaëla Berglund, VD på Michaëla Berglund AB. Hon är en av Sveriges främsta personkännare, chefsrekryterare och experter inom området ledarskap. Michaëla är fascinerad, på gränsen till besatt, av vad som gör en riktigt bra ledare bra. En av de frågor hon jagar svaret på är om det finns ett recept för gott ledarskap?

Inlägget Finns det ett recept för det goda ledarskapet? dök först upp på HejEngagemang.

2018-06-06
Länk till avsnitt

Att skapa kundfokus - på riktigt

Engagemang på jobbet handlar ofta om att man känner att man vet för vem vi finns till och varför. En som verkligen har lyckats med detta fantastiskt väl är Carina Myrvang, enhetschef Jobbtorg Stockholms Arbetsmarknadsförvaltning. Ledarnas Chefsorganisation utsåg nyligen henne till Årets Innovativa Ledare.

Inlägget Att skapa kundfokus ? på riktigt dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-31
Länk till avsnitt

ICA ökade produktiviteten med över tjugo procent!

Lyssna på Mattias Åhlin och Tobias Molins fantastiska engagemangsresa som de gjort tillsammans med 1200 andra chefer och medarbetare på ICA Sverige AB, DE Västerås (centrallager). Med fokus på struktur och framför allt fokus på engagemang, ledarskap, involvering, feedback och medarbetardriven verksamhetsutveckling har de gjort en resa som saknar motstycke i Sverige.

För det har de belönats med galet ökat engagemang, minskade sjuktal, minskat svinn och en ökad produktivitet med tjugo procent. För sin prestation har de också belönats med ett ?Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling 2017? av organisationen SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling, instiftat av regeringen). De belönades för sitt systematiska förbättringsarbete med fokus på ledarskap och medarbetarskap. De har också prisats för att vara en av Nordens absolut bästa digitalarbetsplatser 2018.

Inlägget ICA ökade produktiviteten med över tjugo procent! dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-18
Länk till avsnitt

Bra ledarskap ger högt engagemang

Nu är det dags för skånepågen Johan Book att få komma till tals. Att han är engagerad för att skapa bättre förutsättningar för organisationer och dess medarbetare, går det inte att ta miste på. Du får höra varför han är som allra mest arbetslycklig just nu och varför ledarskapet är så jäkla viktigt för att skapa välmående, innovativa och högpresterande organisationer. Han tar också upp vikten av att börja i rätt ände när det gäller motivation och engagemang och inte bara stirra sig blind på symtomen utan åtgärda grundproblematiken. Johan kammar medhårs, sparkar lite rumpa och har med sig erfarenhet från frågor kring strategigenomföranden, kommunikation, ledarskap, medarbetarskap, motivation och engagemang. Han är osunt galen i arbetspsykologiforskning, älskar kaffe och att bada i både hav och badkar, året om. Avsnittet producerades av 15kstudios.com

Inlägget Bra ledarskap ger högt engagemang dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-11
Länk till avsnitt

Vapiano Bootcamp

På restaurang Vapiano betyder attityden allt. De är en plantskola för unga människor som vill ta det första steget ut i arbetslivet. I det här avsnittet följer vi med på en spännande resa som bland annat förklarar varför ?people first? kommer före både ?product? och ?profit?. Engagemangspodden träffar den fantastiska Hanna Mannberg, fd VD på restaurangkedjan Vapiano i Sverige, samt Fredrik Kryhl, restaurangchef i Malmö. Samtalet kretsar kring deras övertygelse om att ett ökat engagemang är nyckeln till ökad lönsamhet. Avsnittet producerades av 15kstudios.com

Inlägget Vapiano Bootcamp dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-01
Länk till avsnitt

Skit i resultaten

Engagemangspoddens första gäst är Jesper Ek, som menar att ingenting börjar med resultat ? allting börjar med människor. Jesper har i tjugo år varit chef i stora, multinationella företag som Pharmacia, Biovitrum och Roche. Vi fokuserar vårt samtal på de sista fem åren då han fick möjlighet att ta över ett team som hade fullkomligt tappat sugen och där försäljningen gått i botten.

Inlägget Skit i resultaten dök först upp på HejEngagemang.

2018-04-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.