Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Engagemangspodden

Engagemangspodden

Vilken är din superkraft?

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hejengagemang.se

Avsnitt

Skapa engagemang för mer inkludering inom techbranschen

Dagens poddgäst är Nora Bavey, grundare av Unitech, serieentreprenör och expert på opinionsbildning. Hennes mission är att skapa mer inkludering och mångfald inom techbranschen.

Inlägget Skapa engagemang för mer inkludering inom techbranschen dök först upp på HejEngagemang.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Skapa engagemang för digitalisering och lärande

Dagens poddgäst är Mikael Ahlström som utöver att vara entreprenör, digital strateg och internationell talare, även är delägare i utbildningsbolaget Hyper Island. Enligt Mikael är det gamla sättet att plugga ett antal år för att sedan vara kompetent och leverera i arbetslivet fram till pension helt förlegad. Under en treårsperiod kommer endast 52% av ens kompetens överleva och 42% måste bytas ut under samma period på grund av den snabba och digitala innovationstakten.

Inlägget Skapa engagemang för digitalisering och lärande dök först upp på HejEngagemang.

2019-08-13
Länk till avsnitt

Driva engagemang från golvet till styrelserummet

I dagens avsnitt gästas vi av Therese Lundstedt, tidigare vd för Aktieinvest och sedan augusti vd på greentechbolaget Urbangreen. Therese har bland annat blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare (2017) av organisationen Ledarna och fick sitt första vd-jobb som 25-åring.

Inlägget Driva engagemang från golvet till styrelserummet dök först upp på HejEngagemang.

2019-08-06
Länk till avsnitt

Kundnöjdhet som drivkraft för engagemang

I detta avsnitt har vi träffat supertalangen Martina Klingvall Holmström, grundare och vd för Telness. Hennes ambition är att utmana den dåliga uppfattningen inom telekombranschen genom att prioritera kundnöjdheten och vända upplevelsen till något positivt för kunden. Hur kan kundupplevelsen bli ett bränsle in i teamets engagemang och välmående? Hör Martina berätta om utmaningarna och möjligheterna med att vara en start-up som utmanar en traditionell bransch och hur värderingsstyrt arbete och en konkret strategi för företagskulturen har varit två framgångsfaktorer för Telness.

Inlägget Kundnöjdhet som drivkraft för engagemang dök först upp på HejEngagemang.

2019-07-31
Länk till avsnitt

Att skapa engagemang för ett livslångt lärande

Dagens poddgäst är Bella Funck, medgrundare av Colearn och tidigare global utvecklingschef på Hyper Island, som pratar om vikten av det livslånga lärandet.

Inlägget Att skapa engagemang för ett livslångt lärande dök först upp på HejEngagemang.

2019-07-23
Länk till avsnitt

Så drivs ett bolag med supernöjda medarbetare och prisbelönta ledare

I dagens poddavsnitt gästas vi av eventbyråns Eventyrs VD och grundare Sofi Franzén och kreativa chef Niclas Rahm. De berättar om hur man på Eventyr lyckats bygga en organisation och kultur med supernöjda medarbetare och prisbelönta ledare. Hur når man 100% på ?Nöjd medarbetarindex? och vad kännetecknar ledarskapet hos något som vunnit ?Årets VD??

Inlägget Så drivs ett bolag med supernöjda medarbetare och prisbelönta ledare dök först upp på HejEngagemang.

2019-07-16
Länk till avsnitt

Receptet för ett framgångsrikt förändringsarbete

I detta poddavsnitt har vi besök av Anne Årneby, koncernchef på Nordic Morning Group. Hon har, tillsammans med sina medarbetare, genomgått en stor förändringsresa, utvecklat kulturen och säkrat upp att ett gammalt företag fortsätter att vara relevant för kunderna även i framtiden. Lyssna på varför hon anser att självledarskap och ett iterativt arbetssätt är två framgångsfaktorer för förändringsarbete och om utmaningen i att arbeta målstyrt när målet inte alltid är glasklart.

Inlägget Receptet för ett framgångsrikt förändringsarbete dök först upp på HejEngagemang.

2019-07-03
Länk till avsnitt

Why engagement is the most crucial factor for well-being and sustainable results

In this podcast we have Gary Vaynerchuk as our special guest. Gary is a successful entrepreneur, famous author and a ?social-media-ninja?. He is the founder and CEO of Vaynermedia and VaynerX. In this episode, Gary will talk about why engagement, according to himself, is the most crucial factor for sustainable results and for the well-being of his employees. He will also talk about the importance of accountability, entitlement and taking responsibility for your actions.

Inlägget Why engagement is the most crucial factor for well-being and sustainable results dök först upp på HejEngagemang.

2019-06-24
Länk till avsnitt

Att behålla sitt engagemang när man är ständigt utbytbar

I dagens poddavsnitt gästas vi av Mikael ?Tellan? Tellqvist, hockeymålvakten som under sin 20-åriga karriär hunnit med både en framgångsrik NHL-karriär och OS-guld. Vi pratar om hur man behåller sitt engagemang i en situation när man käkar frukost med ett lag och middag med ett annat, för att man samma dag fått reda på att man blivit bortbytt? Och hur man skapar teamkänsla i ett lag där man är både kollegor och konkurrenter på samma gång.

Inlägget Att behålla sitt engagemang när man är ständigt utbytbar dök först upp på HejEngagemang.

2019-06-11
Länk till avsnitt

Ett hållbart engagemang - genom det cirkulära ledarskapet

Det cirkulära ledarskapet handlar om att vi inte kan göra av med mer energi än vad vi har att tillgå. Det är ledarens uppgift att tillsammans med medarbetarna säkerställa att vi tar hand om våra gemensamma resurser. Vi behöver också tid att fylla på med energi för att bli hållbara som organisation över tid.

Inlägget Ett hållbart engagemang ? genom det cirkulära ledarskapet dök först upp på HejEngagemang.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Medarbetarundersökningar som verktyg för ökat engagemang

Till detta poddavsnitt har vi bjudit in Jenny Ring som sedan fyra år tillbaka jobbar som EVP Supply chain på Dustin. Hon har stor erfarenhet av att använda medarbetarundersökningar för att säkerställa att alla i organisationen är produktiva och kan känna engagemang.

Inlägget Medarbetarundersökningar som verktyg för ökat engagemang dök först upp på HejEngagemang.

2019-06-03
Länk till avsnitt

Ledarskap i en mångfacetterad framtid

Ett fullspäckat avsnitt där vi får lyssna på Ewa Skoog Haslum som är ledare i toppen av det Svenska Försvaret. Hon är Sveriges enda kvinnliga Flottiljamiral och arbetar som vice rektor på Försvarshögskolan. Vi får veta mer om vad de framtida ledarna i Försvarsmakten får för grund i sitt ledarskap samt vilka förmågor som premieras. Hur skall man förbereda sig för en mångfaceterad framtid och att inte veta i vilken miljö man kommer behöva leda i? Hur har utbildningen för officerare förändrats över tid? Hur utbildar vi för långsiktighet och självständighet? Detta och mycket annat kommer vi få svar på i detta avsnitt av Engagemangspodden.

Inlägget Ledarskap i en mångfacetterad framtid dök först upp på HejEngagemang.

2019-05-14
Länk till avsnitt

Chatboten som stöttar föräldrars mentala hälsa

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du serieentreprenören John Airaksinen, psykolog och tidigare journalist. John är journalisten som sadlade om och som nu lever i gränssnittet mellan psykologin, skrivandet och de nyskapande digitala tjänsterna.

Inlägget Hur kan digitala verktyg och appar skapa empati och engagemang? dök först upp på HejEngagemang.

2019-05-08
Länk till avsnitt

Att fatta bra beslut i en föränderlig och komplex omvärld

I detta avsnitt gästas vi av Mona Riabacke, forskare och doktor i beslutsfattande. Enligt Mona som skrivit boken 'Beslutspyramiden' styrs våra beslut mycket av vårt omedvetna där känslan alltid är snabbare än tanken. Vi är inte så logiska och rationella som vi tror och ju mer vi inser det desto bättre beslut kan vi ta. Att ta beslut i en föränderlig, snabbfotad och komplex omvärld kräver mod och ett tydligt ansvarstagande. Investera 40 minuter av din tid och lär dig några enkla knep för att ta bra beslut.

Inlägget Att fatta bra beslut i en föränderlig och komplex omvärld dök först upp på HejEngagemang.

2019-04-16
Länk till avsnitt

Reklamen och engagemanget

Möt Hedvig Hagvall Bruckner ? en engagerad copywriter med aktivistådra. Hon brinner för en ansvarstagande reklambransch, att väcka känslor och att tydliggöra det allmänmänskliga som man kan förenas kring. Hur går man på djupet för att verkligen skapa engagemang hos de som kommunikationen skall möta?

Inlägget Reklamen och engagemanget dök först upp på HejEngagemang.

2019-04-04
Länk till avsnitt

Att mäta för att kunna agera på rätt saker!

Engagemangspodden gästas denna gång av Johannes Midtbö, vd på Populum. Populum erbjuder pulsmätningar för att mäta och visualisera medarbetarnas upplevelser i arbetsmiljö och genom förändringsresor.

Inlägget Att mäta för att kunna agera på rätt saker! dök först upp på HejEngagemang.

2019-03-26
Länk till avsnitt

Kommunikation för ett ökat välmående och engagemang

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Emma Egnell, etnolog och ekonom. Emma är kommunikationsnörden som är medgrundare till initiativen HejEngagemang! och HejDigitalt! Hon är även grundare av medarbetarkommunikationsbyrån Brand New Communication.

Inlägget Kommunikation för ett ökat välmående och engagemang dök först upp på HejEngagemang.

2019-03-19
Länk till avsnitt

Vad är motivation?

I detta avsnitt gästas vi av Stefan Söderfjäll som är doktor i psykologi, författare till ett helt gäng ledarskapsböcker och som verkligen brinner för motivation och ledarskap. Välkommen till ett svindlande och engagerande samtal kring ledarskap, vad motivation är och varför det är så himla viktigt för vårt välmående och våra prestationer.

Inlägget Vad är motivation? dök först upp på HejEngagemang.

2019-03-11
Länk till avsnitt

På vilket sätt hänger kreativitet och engagemang ihop?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Teo Härén, kreativitetsexpert, succéförfattare och välkänd föreläsare. Han är otroligt intresserad av kreativitet och hur den uppstår eller inte uppstår.

Inlägget På vilket sätt hänger kreativitet och engagemang ihop? dök först upp på HejEngagemang.

2019-03-07
Länk till avsnitt

En professionell drömmare

Staffan Taylor är en professionell drömmare som brinner för att tända "stjärnögon" hos svenska ungdomar som han träffar när han föreläser på landets gymnasieskolor.

Inlägget En professionell drömmare dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-28
Länk till avsnitt

Hur ökar man engagemanget i en organisation som ska läggas ned?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Julia Fabo, HR-strateg på Radiotjänst i Kiruna. Hon har varit med och skapat förutsättningar för ett bibehållet och ökat engagemang i en tid av yttre hot om nedläggning på grund av nya förutsättningar (ny skatt som införts) som till slut ledde till att alla medarbetare blev uppsagda.

Inlägget Hur ökar man engagemanget i en organisation som ska läggas ned? dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-18
Länk till avsnitt

Att göra sig själv "överflödig" som ledare

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Ramin Behrouz, Group Manager och Projektcontroller på ÅF Infrastructure. Han är otroligt intresserad av ledarskap, av sig själv och av andra. Ramin har på kort tid som ledare varit väldigt effektiv i att skapa ett av de mest engagerade teamen på hela ÅF. På dagarna ansvarar Ramin och hans team för projektekonomin i många olika projekt. En helt avgörande komponent för att ÅFs affär ska bli lönsam och framgångsrik.

Inlägget Att göra sig själv ?överflödig? som ledare dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-12
Länk till avsnitt

Ökad tillitsbaserad styrning ska skapa mer engagemang och större nytta för medborgarna

Välkommen till att avsnitt där Beata Wickbom för diskussioner kring tillitsbaserad styrning i offentlig sektor, vilket värde det är tänkt att skapa samt utmaningarna framåt för att faktiskt få det att hända.

Inlägget Ökad tillitsbaserad styrning ska skapa mer engagemang och större nytta för medborgarna dök först upp på HejEngagemang.

2019-02-05
Länk till avsnitt

Vikten av att våga misslyckas

Vikten av att våga misslyckas när det gäller team och ledarskap - möt Jonas Dahl och Andreas Werr som forskat i detta ämne vid institutionen för företagande och ledning på Handelshögskolan i Stockholm. Misslyckande skapar innovation och lärande i organisationen om de tas tillvara på rätt sätt. Vi resonerar om struktur och kultur och om hur engagemanget är en nyckel för att våga dela med sig.

Inlägget Vikten av att våga misslyckas dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-29
Länk till avsnitt

Är du också besatt av dina kunders kundupplevelse?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Ninoush Habashian, ansvarig för kundupplevelsen på Telia. Hon är helt besatt av kundernas upplevelse av deras produkter och tjänster.

Inlägget Är du också besatt av dina kunders kundupplevelse? dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-23
Länk till avsnitt

Tränarskap, ledarskap, motivation!

Ingemar Linell, fd förbundskapten för Herrlandslaget i handboll pratar om tränarskap, ledarskap, motivation och engagemang. Vi får lyssna till många kloka tankar och erfarenheter om ledarskap på högsta nivå till initiativet Hand the Ball som Ingemars hjärta slår lite extra för just nu.

Inlägget Tränarskap, ledarskap, motivation! dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-16
Länk till avsnitt

Kraften i ett starkt medarbetarengemang

Niklas Delmar ger i detta avsnitt en rad insikter kring kraften i ett starkt medarbetarengemang. Forskningen visar att engagemang korrelerar starkt både med individens eget välbefinnande och organisationens lönsamhet och omsättning. Att bygga goda resultat på kort sikt utan att samtidigt ta hand om medarbetarnas engagemang är inte hållbart över tid. Har vi hållbara medarbetare blir också våra resultat långsiktigt hållbara och samhället mår bättre i stort.

Inlägget Kraften i ett starkt medarbetarengagemang dök först upp på HejEngagemang.

2019-01-08
Länk till avsnitt

Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation

Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation - möt Henrik Eklund, Regionschef Stockholm Swedbank som brinner för att skapa förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang genom att vara modig i sitt egna ledarskap. Vi pratar om kopplingen mellan engagerade medarbetare och verksamhetens framgång och Triathlon.

Inlägget Ovanligt ledarskap i en traditionell organisation dök först upp på HejEngagemang.

2018-12-03
Länk till avsnitt

Mia och Lina från Food Pharmacy skapar engagemang för tarmen

Möt Lina Nertby och Mia Clase, skaparna av Food Pharmacy, som sade upp sig från sina jobb för att istället skapa engagemang för tarmen med målet att förbättra folkhälsan. Hur skapar de ett brett engagemang om ett smalt och vetenskapligt ämne?

Inlägget Mia och Lina från Food Pharmacy skapar engagemang för tarmen dök först upp på HejEngagemang.

2018-11-06
Länk till avsnitt

Maximera effekten av dina ledarskapsutbildningar

Forskning visar att det i genomsnitt bara är 29 av 100 chefer som går en ledarskapsutbildning som lyckas överföra kunskaperna till faktiska beteenden på arbetsplatsen. Det är något vi absolut både kan och bör förbättra, speciellt då ledarskapet spelar en så jäkla stor roll för medarbetarnas motivation, prestation, välmående och måluppfyllelse.

Inlägget Maximera effekten av dina ledarskapsutbildningar dök först upp på HejEngagemang.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Nya idéer för morgondagens ledarskap

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Eric Ringertz, VD på Netlight Consulting. Han är inte bara ledare för ett av Sveriges ledande och mest framgångsrika IT-konsultföretag, utan även en sann filosof och modig ledare.

Inlägget Nya idéer för morgondagens ledarskap dök först upp på HejEngagemang.

2018-10-11
Länk till avsnitt

Hur kan man använda engagemang för att attrahera nya medarbetare?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Niclas Lamberg, personaldirektör på Trafikverket. Han är själv en väldigt engagerad medarbetare som är stolt att det arbete kring engagemang som görs på Trafikverket har nått hela vägen ut utanför deras egna väggar.

Inlägget Hur kan man använda engagemang för att attrahera nya medarbetare? dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-18
Länk till avsnitt

Vilka faktorer påverkar egentligen mitt engagemang?

Kajsa är tokigt intresserad av hur människor påverkas rent psykologiskt av att bli utvalda som high potentials eller supertalanger. Det hon ser är att dessa personer ofta tenderar att se sig som en del av ledningen. Vilket inte alltid egentligen är fallet. Kajsa har även ett bredare intresse kring vad som får värdefulla medarbetare att stanna kvar i en organisation.

Inlägget Vilka faktorer påverkar egentligen mitt engagemang? dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-13
Länk till avsnitt

Engagemang ur ett aktieägarperspektiv

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Mårten Westberg, statistiker, engagemangskämpe, investerare och president i EIBA, European Institute of Behavorial Analysis. Han har lång, lång erfarenhet av att mäta engagemang och medarbetarnöjdhet. Och sedan koppla det till lönsamhet och omsättning.

Inlägget Engagemang ur ett aktieägarperspektiv dök först upp på HejEngagemang.

2018-09-03
Länk till avsnitt

Finns det ett recept för det goda ledarskapet?

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Michaëla Berglund, VD på Michaëla Berglund AB. Hon är en av Sveriges främsta personkännare, chefsrekryterare och experter inom området ledarskap. Michaëla är fascinerad, på gränsen till besatt, av vad som gör en riktigt bra ledare bra. En av de frågor hon jagar svaret på är om det finns ett recept för gott ledarskap?

Inlägget Finns det ett recept för det goda ledarskapet? dök först upp på HejEngagemang.

2018-06-06
Länk till avsnitt

Att skapa kundfokus - på riktigt

Engagemang på jobbet handlar ofta om att man känner att man vet för vem vi finns till och varför. En som verkligen har lyckats med detta fantastiskt väl är Carina Myrvang, enhetschef Jobbtorg Stockholms Arbetsmarknadsförvaltning. Ledarnas Chefsorganisation utsåg nyligen henne till Årets Innovativa Ledare.

Inlägget Att skapa kundfokus ? på riktigt dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-31
Länk till avsnitt

ICA ökade produktiviteten med över tjugo procent!

Lyssna på Mattias Åhlin och Tobias Molins fantastiska engagemangsresa som de gjort tillsammans med 1200 andra chefer och medarbetare på ICA Sverige AB, DE Västerås (centrallager). Med fokus på struktur och framför allt fokus på engagemang, ledarskap, involvering, feedback och medarbetardriven verksamhetsutveckling har de gjort en resa som saknar motstycke i Sverige.

För det har de belönats med galet ökat engagemang, minskade sjuktal, minskat svinn och en ökad produktivitet med tjugo procent. För sin prestation har de också belönats med ett ?Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling 2017? av organisationen SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling, instiftat av regeringen). De belönades för sitt systematiska förbättringsarbete med fokus på ledarskap och medarbetarskap. De har också prisats för att vara en av Nordens absolut bästa digitalarbetsplatser 2018.

Inlägget ICA ökade produktiviteten med över tjugo procent! dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-18
Länk till avsnitt

Bra ledarskap ger högt engagemang

Nu är det dags för skånepågen Johan Book att få komma till tals. Att han är engagerad för att skapa bättre förutsättningar för organisationer och dess medarbetare, går det inte att ta miste på. Du får höra varför han är som allra mest arbetslycklig just nu och varför ledarskapet är så jäkla viktigt för att skapa välmående, innovativa och högpresterande organisationer. Han tar också upp vikten av att börja i rätt ände när det gäller motivation och engagemang och inte bara stirra sig blind på symtomen utan åtgärda grundproblematiken. Johan kammar medhårs, sparkar lite rumpa och har med sig erfarenhet från frågor kring strategigenomföranden, kommunikation, ledarskap, medarbetarskap, motivation och engagemang. Han är osunt galen i arbetspsykologiforskning, älskar kaffe och att bada i både hav och badkar, året om. Avsnittet producerades av 15kstudios.com

Inlägget Bra ledarskap ger högt engagemang dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-11
Länk till avsnitt

Vapiano Bootcamp

På restaurang Vapiano betyder attityden allt. De är en plantskola för unga människor som vill ta det första steget ut i arbetslivet. I det här avsnittet följer vi med på en spännande resa som bland annat förklarar varför ?people first? kommer före både ?product? och ?profit?. Engagemangspodden träffar den fantastiska Hanna Mannberg, fd VD på restaurangkedjan Vapiano i Sverige, samt Fredrik Kryhl, restaurangchef i Malmö. Samtalet kretsar kring deras övertygelse om att ett ökat engagemang är nyckeln till ökad lönsamhet. Avsnittet producerades av 15kstudios.com

Inlägget Vapiano Bootcamp dök först upp på HejEngagemang.

2018-05-01
Länk till avsnitt

Skit i resultaten

Engagemangspoddens första gäst är Jesper Ek, som menar att ingenting börjar med resultat ? allting börjar med människor. Jesper har i tjugo år varit chef i stora, multinationella företag som Pharmacia, Biovitrum och Roche. Vi fokuserar vårt samtal på de sista fem åren då han fick möjlighet att ta över ett team som hade fullkomligt tappat sugen och där försäljningen gått i botten.

Inlägget Skit i resultaten dök först upp på HejEngagemang.

2018-04-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.