Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Lev för fan

Lev för fan

Välkommen till våran podcast där vi pratar naket och öppet om det tabubelagda och förbjudna. Vi sammanflätar våra bakgrunder som påverkat oss till dom vi är idag. Vi låter sorg och smärta få komma ut men vi låter också det varma och kärleksfulla ta plats. Syftet med podden är att bearbeta & inspirera. Kan vi , kan du, lev för fan! Jessica levde under dödshot och förföljelse när hon hade en relation med en sektmedlem som var på väg att lämna. Jessica blev djupt medberoende och skapade den ena lögnen efter den andra för att dölja sanningen för omgivningen. När det värsta tänkbara inträffade kraschade Jessica. Trots det valde hon tystnaden och slöt det inom sig tills det en dag kom upp till utan efter över 10 års inre kamp. Martina förlorade sina föräldrar vid 8 års ålder och placerades i ett fosterhem med sin lillebror där alkohol, våld och övergrepp blev vardag. Martinas bror började vid ung ålder att självmedicinera sig med droger där Martina utvecklade ett ännu större ansvar för sin lillebror än hon redan kände vilket ledde till ett förödande medberoende. Hon ville rädda sin bror till varje pris, ett pris hon idag hade betalt för att återfå sin bror.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-332031440

Avsnitt

11. Heroin del 2

ÄNTLIGEN får vi lyssna på fortsättningen på Katjas historia . Heroin del 2 Katja har levt med ett tungt missbruk sedan hon var 12 år gammal. Hennes pappa förgrep sig på henne regelbundet och det var även han som satte den första heroinsprutan i hennes arm. Hör Katjas otroligt gripande historia om hennes liv i misär. Rösten är din Katja och den är värd att höras!
2019-05-22
Länk till avsnitt

10. Tacksamhet

I detta avsnitt pratar vi bla om Martinas storebror Peter som inte flyttade med till det destruktiva hem dom hamnade i efter föräldrarnas död. Vi pratar om tacksamhet och det förflutna. Sorgen och glädjen går hand i hand.
2019-05-09
Länk till avsnitt

9. Hans namn var Angelika

Alex var som vilken pojke som helst när han växte upp, förutom det faktum att han föddes som tjej. I dagens avsnitt får vi lyssna på en otroligt stark historia som sprider hopp och inspiration, häng med från resans allra första början. Hans namn var Angelika
2019-04-11
Länk till avsnitt

8. Saknad

Jessica Hellback och Martina Ekstrand pratar ut och blir känsliga när saknaden far förbi. Martina minns sin lillebror, diskuterar och reflekterar om förra podden med Katja samt hoten som följde.
2019-03-28
Länk till avsnitt

7. Heroin

Vår gäst Katja har levt med ett tungt missbruk sen hon var 12 år gammal. Hennes pappa förgrep sig på henne regelbundet och det var även han som satte den första heroinsprutan i hennes arm. Hör Katjas otroligt gripande historia om hennes liv i misär. Rösten är din Katja och den är värd att höras! (Traumavarning för känsliga lyssnare)
2019-03-14
Länk till avsnitt

6. Dödsångest

I avsnitt #6 pratar vi Jessica Hellback och Martina Ekstrand ut om sorgen vi bär inom oss, om dödsångest och hur man så lätt kan förstöra ett barn. Vi bearbetar och vi pratar naket och öppet om det tabubelagda och förbjudna. Vi sammanflätar våra bakgrunder som påverkat oss till dom vi är idag. Vi låter sorg och smärta få komma ut men vi låter också det varma och kärleksfulla ta plats. Syftet med podden är att bearbeta & inspirera. Kan vi , kan du, lev för fan!
2019-02-28
Länk till avsnitt

5. Första gästavsnittet

I avsnitt 5 får ni lyssna på poddens första Inbjudna gäster, Ola Åkesson och Andreas Rosendahl som pratar om hur vi alla träffades men som även har sina egna storys. Ola som levt med psykisk ohälsa, vikthets och en jagande ångest så länge han kan minnas. Andreas som levde ett ohälsosamt liv med kraftig övervikt , ett barn som mådde psykiskt dåligt och hur han tränade sig frisk från diabetes typ 2.
2019-02-14
Länk till avsnitt

4. Varför så lång paus?

Äntligen kan ni lyssna till avsnitt 4 ?Varför så lång paus?? där vi sammanfattar året som varit och varför det dröjde att spela in. Alltid naket, alltid ärligt. Vi lever för fan!
2019-01-20
Länk till avsnitt

3. Vi är som vi är

3. Vi är som vi är by Jessica Hellback & Martina Ekstrand
2018-07-01
Länk till avsnitt

2. Medberoende

2. Medberoende by Jessica Hellback & Martina Ekstrand
2018-05-19
Länk till avsnitt

1. Bakgrundspresentation

1. Bakgrundspresentation by Jessica Hellback & Martina Ekstrand
2018-04-27
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.