Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Konsten att vara

Konsten att vara

Clara Henry och Gustaf Jernberg pratar om livets vara och icke vara i en podcast som kan liknas vid ett myshäng med te och skorpor på en mulen vardagskväll.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

konstenattvara.unitedscreens.libsynpro.com/website

Avsnitt

31. Konsten att vara en Dobby-hater

Det 31e avsnittet av Konsten att vara är DET STORA HARRY POTTER-AVSNITTET!!! Clara och Gustaf kastar shade på Dobby, Ginny, Snape och framför allt alla som påstår att de tillhör Gryffindor. Dessutom ställs den stora frågan: vad gör egentligen Hermione när hon är ensam i flickornas sovsal?

2018-12-04
Länk till avsnitt

30. Konsten att ha dagliga livskriser

I trettionde avsnittet av Konsten att vara pratar Clara och Gustaf om kriser. Gustafs ansiktsbehåring växer abnormt snabbt och Clara har köpt en 92 cm hög porslinstiger. Dessutom hanterar en av dem livskriser i genomsnitt varje dag, men han kan få vara anonym.

2018-11-27
Länk till avsnitt

29. Konsten att kissa

I avsnitt 29 pratar Gustaf och Clara om töntar och nördar. Clara har åkt elektrisk sparkcykel till inspelningen och Gustaf hatar sadisten som uppfann pissoaren.

2018-11-20
Länk till avsnitt

28. Konsten att leva livet som en påfågel

I veckans avsnitt pratar Clara och Gustaf om de sju dödssynderna. De diskuterar vilka de själva begår i vardagen och varför de har så himla svårt att identifiera sig med getter. 

2018-11-12
Länk till avsnitt

27. Konsten att våga vägra brainstorming

I veckans avsnitt pratar Gustaf och Clara om hur det är att vara vuxen. Clara är fly förbannad på osympatiska bagagetaggar och Gustafs favoritlåt från barndomen handlar om hur djävulen kommer till byn och dödar alla.  
2018-11-06
Länk till avsnitt

26. Konsten att vara passivt aggressivt försenad

I veckans avsnitt misslyckas Clara och Gustaf återigen med att genomföra en fullständig Q&A på utsatt tid. Däremot levererar Gustaf en teori om varför Toblerone-affären egentligen blev en så stor grej medan Clara försöker lindra skammen över sin passivt aggressiva reaktion på sin systers frisörbesök. För tio år sen.

2018-10-30
Länk till avsnitt

25. Konsten att umgås med andar

I veckans avsnitt pratar Gustaf och Clara om det övernaturliga. Vem är det som flyttar på saker hemma hos Clara och var det Gustafs döda mormor som gömde sitt gamla smycke?

2018-10-22
Länk till avsnitt

24. Konsten att pölsa fram i snön

I veckans avsnitt ställer Gustaf och Clara frågorna till varandra du inte visste att du vill veta svaret på. Vilken tuggummismak föredrar Clara, och säger den att hon är en stark kvinna? Vilken är Gustafs äckligaste ovana? Och vart ska de båda resa tillsammans? Du vill inte missa detta!

2018-10-15
Länk till avsnitt

23. Konsten att vara en treårig rutinerad seriemördare

I avsnitt 23 pratar Clara om underliv. Snippa och snopp och olla och vajajaj. Gustaf berättar om hur han bjuder hem folk som kan laga middag åt honom och han har dessutom upptäckt spännande anteckningar i sina sjukhusjournaler.

2018-10-08
Länk till avsnitt

22. Konsten att tämja kundservice

I veckans avsnitt pratar Clara och Gustaf om den extroverta normen och om hur en riktigt bra söndag ska se ut. Gustaf delar med sig av ett otippat Moment of the weak och Clara förtjänar tydligen inte att ha monterade köksmöbler.

2018-10-01
Länk till avsnitt

21. Konsten att kallprata med en introvert katt

I veckans avsnitt pratar Gustaf och Clara om sina tankar kring åldrande. Gustaf tror han skulle trivas rätt bra på en bondgård och Clara kan absolut tänka sig att sittstrejka för allas rätt att äta pannkaka varje dag.


Tack Gud jag är homo: https://urplay.se/serie/207946-tack-gud-jag-ar-homo

2018-09-24
Länk till avsnitt

20. Konsten att vara oskön

I tjugonde avsnittet av Konsten att vara pratar Clara och Gustaf om sin introversion. Om att vara livrädd att tappa sina vänner, om hur kallprat är förjävligt och om att förhastade beslut är den största skammen.

2018-09-17
Länk till avsnitt

19. Konsten att inte vara taskig men...

I nittonde avsnittet pratar Gustaf och Clara om backhanded komplimanger och undrar: var Clara verkligen avundsjuk på årets nominerade till Kristallengalan och är Gustaf roligare på Facebook än på riktigt?

2018-09-10
Länk till avsnitt

18. Konsten att älska hårsprej

I artonde avsnittet levererar Clara ljudeffekter medan Gustaf är grinigare än någonsin. Veckans samtalsämnen är bland annat musikalen Hairspray, skamsköljningar och vem som egentligen vill störta Visby ringmur. 

2018-09-04
Länk till avsnitt

17. Konsten att vara galen på halvtid

I sjuttonde avsnittet pratar Clara och Gustaf om galna personer och glider osökt in på gamla lärare. Clara drar äntligen historien om sin arga granne och Gustaf identifierar sig med Askungens styvsystrar när han köper skor.

2018-08-27
Länk till avsnitt

16. Konsten att ha oväntade realisationer

I sextonde avsnittet håller Clara låda i typ halva avsnittet om hennes totala självförtroendedipp; en introvert prestationsjunkies värsta mardröm. Gustaf får chans att praktisera sin samlade kunskap från år av terapi och vill gärna höra mer (gulle honom). Dessutom berättar Gustaf om hur han gör en total jante-knockout, och delar med sig av sina bästa tips för hur en blir av med sin gymskräck. Mycket avhandlas men den kanske viktigaste frågan är: VAD ska en egentligen torka av på maskinen när en gymmat?!

2018-08-20
Länk till avsnitt

15. Konsten att hata utgångar fast ändå inte

I femtonde avsnittet pratar Clara och Gustaf nästan bara om alkohol, hur normen kring drickande ser ut och hur skönt det är att slippa suparhets med sina kompisar. Gustaf listar saker han lärt sig om sig själv under sin semester och Clara har gått på bootylicious-pass på gymmet. De ställer sig också frågan hur en minglar nykter och om det egentligen är så himla fel att vara pesketarian men kalla sig vegetarian?

2018-08-13
Länk till avsnitt

14. Konsten att ha en dålig dag

I fjortonde avsnittet av Konsten att vara diskuterar Gustaf och Clara att sommaren 2018 är att leva i en real life dystopi. Clara är inte redo för undergången och Gustaf tror att alla som aldrig dödat sina simmar i The Sims är tickande bomber som snart kommer mörda irl. De avhandlar livet, döden och livet efter döden - eller kanske bara hjärnaktiviteten. För vem ringer man när mamma inte finns? Och vad är egentligen meningen med livet?

2018-08-06
Länk till avsnitt

13. Konsten att kapa Pride

Trettonde avsnittet av Konsten att vara är här och Clara och Gustaf är hysteriskt fnissiga. Gustaf löpte till inspelningen (!?) och Clara har påbörjat sin TV-serie-inspelning i yllekofta i 30 graders värme. De dissekerar vem som egentligen har mandat att göra Pride-veckan kommersiell, Gustaf berättar om sin otroligt romantiska pappa och Clara berättar hur hon insåg att hon är så jävla präktig.

2018-07-30
Länk till avsnitt

12. Konsten att hitta en riktigt bra pinne

I tolfte avsnittet har Clara funderat på det här med silikonbröst och Gustaf påpekar att han faktiskt älskade Whitney Houston långt innan det blev trendigt igen. Clara berättar om hur hon blir objektifierad i offentligheten och Gustaf får grov bakisångest av energidrycker. Vidare verkar de ha upptäckt ett av de absolut sämsta tillfällena att skämta om knark, och de ställer sig frågan om hur ärlig en egentligen kan vara på sociala medier när bara det glada får synas.

2018-07-23
Länk till avsnitt

11. Konsten att inte vara rasist

I elfte avsnittet försöker Clara tänka på sin hälsa och undvika sverigedemokratiska åsikter på Twitter, men det är ju i princip omöjligt. Gustaf vill påminna alla om att det inte är okej att slå Rihanna och Clara ifrågasätter om Alexander Bard faktiskt är ?Sveriges mest intelligenta person?. Clara har dessutom legat vaken över sitt Moment of the weak och Gustaf berättar om när han ljög för sina föräldrar första gången han gick i Prideparaden.

2018-07-16
Länk till avsnitt

10. Konsten att hata sin livmoder

I avsnitt 10 har Gustaf blivit gaymer och Clara rantar om hur mycket hon hatar sin livmoder ibland. Varken Clara eller Gustaf har förmågan att klä sig efter väderappen, men Clara vet i alla fall hur man lagar moules frites och Gustaf har stenkoll på sina selfievinklar på Instagram. Bådas ryggar börjar säcka ihop, så tränar de för att motverka detta? Nej. Men de ska börja. Snart.

2018-07-09
Länk till avsnitt

9. Konsten att vara lycklig

I nionde avsnittet av Konsten att vara pratar Clara och Gustaf om deras problematiska relation till vårdcentralen. Clara lackar på p-piller, dryga hudspecialister och kvinnan i receptionen på akuten. Gustaf verkar ha stampat sönder sin inre kompass mot lycka och funderar på vad han kommer tycka att han gjorde fel när han ligger på sin dödsbädd. Dessutom tycker Gustaf att halsbränna vid 16 års ålder inte är okej och Clara pratar om vad hon tror är den oändliga olyckan. Ett avsnitt fullt av inre lycka, snabb bekräftelselycka och lyckan över en krämig jävla jordnötssås.

En podcast från Clara Henry & Gustaf Jernberg.

2018-07-02
Länk till avsnitt

8. Konsten att projektleda gråt

I åttonde avsnittet undrar Clara varför det inte finns varmt bubbelvatten i kranen och Gustaf pratar om gången han sjöng så falskt att att han började gråta. Clara berättar om när hon inte behövde visa legitimation på Systembolaget och Gustaf vägrar titta på teveserier som framkallar för mycket känslor. Och så funderar de båda på varför de straighta, funktionella cis-männen i ?The Greatest Showman? blir förlåtna så himla lätt? 

2018-06-25
Länk till avsnitt

7. Konsten att vara sig själv (vad nu det betyder)

I sjunde avsnittet av Konsten att vara har Gustaf haft ett Britney moment och rakat av sig allt sitt hår och Clara berättar att hon enligt flera källor har mycket utstrålning. Gustaf dricker hellre O?Boy än går på dyr restaurang och Clara mår psykiskt dåligt när hon inte har tillgång till balsam på hotell. De spekulerar också omkring vad det innebär att ?vara sig själv?, diskuterar att identifiera sig som HSP och pratar om utbildningen som går ut på att lära sig könsbestämma kycklingar i Shanghai. Och oroa er inte, vid kris eller krig kan ni lita på att de strukturerade plugghästarna Gustaf och Clara kommer gå i täten och visa vägen till skyddsrummet.

2018-06-18
Länk till avsnitt

6. Konsten att tappa kontrollen

I sjätte avsnittet pratar Gustaf om att hellre bli påkörd av en bil än att konfrontera gatuförsäljare och Clara får äntligen berätta om sin hemliga inspelning. Clara beskriver hur hon klär sig efter dagsfärsk identitet och Gustaf gör sitt bästa för att se humorn i misären. Clara berättar om när hon var tvungen att använda sig av sitt mediaskratt för att dölja att hon inte kände igen en person på Guldtuben och Gustaf behöver en lövblåsare för att få bort all smutstvätt från sin lägenhet.

2018-06-11
Länk till avsnitt

5. Konsten att överleva provrum

I femte avsnittet av Konsten att vara berättar Clara om när hon skrev brev till Timo Räisänen och Gustaf orkar inte göra drum roll. Gustaf har jobbat på ett gravt heterosexuellt byggvaruhus och Clara funderar kring frågorna om hennes putande mage när hon ledde Melodifestivalen. De pratar också om varför det är så gudsförgätet fult ljus i omklädningsrum och hur tvättider plockar fram ens inre galning.

2018-06-04
Länk till avsnitt

4. Konsten att vara värst

I fjärde avsnittet av Konsten att vara snackar Clara och Gustaf om folk som peakar i förpubertal ålder, om att alltid behöva påpeka att man suger och om skolan. Claras rektor förstörde hennes barndom och Gustafs lärare gav aldrig MVG. Gustafs moment of the weak är att han inte visat sig utan tröja på över tio år, medan Clara offrade en tå för att få prata med Robinson-Dessie.

2018-05-28
Länk till avsnitt

3. Konsten att vara en gubbe på insidan

I veckans avsnitt pratar Clara och Gustaf om ensamsemestrar, att åldras och om döden - som ju är den ultimata FOMOn. Clara inser att hon kommer behöva en ålderskris för att börja träna och Gustaf tipsar varmt om att INTE ignorera haters.

En podcast från Clara Henry och Gustaf Jernberg.

2018-05-22
Länk till avsnitt

2. Konsten att vara mindful

I andra avsnittet av Konsten att vara mår Clara och Gustaf dåligt, men kämpar tappert på ändå. Clara berättar om sitt försök till mindfulness i en taxi och Gustaf har inga partytricks. Gustaf tycker att "Fyra bugg och en Coca-Cola" är en ångestdämpande anthem och Clara respekterar sin katt mer än sin pojkvän. 

2018-05-14
Länk till avsnitt

1. Konsten att vara poddare

I första avsnittet av Konsten att vara berättar Clara att hon ser spöken när hon sover och Gustaf erkänner stolt att han är glutenintolerant på riktigt. Gustaf ljuger om att ha spelat mycket fotboll och Clara kan inte gå av bussar utan att planera avfärden i detalj. De introducerar också veckoinslaget Moment of the weak med veckans svagaste ögonblick.

Nya avsnitt av Konsten att vara varje tisdag.

2018-05-07
Länk till avsnitt

0. TEASER

[]
2018-05-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.