Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Röse & McAllister

Röse & McAllister

Det här är girlcrushen som äntligen fick till en date, öra för öra, i podden där mycket snack möter mycket verkstad.

Eva Rocky Röse och Isabelle McAllister snackar om Mäktet med livet.

Reder ut, krossar, köttar, kobrar och hugger in på samtiden.

Filosoferar, tvekar, skäms och ger dig oumbärliga tips för en ljusnande framtid.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/roseochmcallister/

Avsnitt

27. Äta hund, död katt och slakt av mansgrisar

Jordskalv av kvinnokraft med Mia som riktmärke! Varför skrämmer detta så mycket? Vi kan göra saker i framtiden som vi gör nu men bara tänka lite annorlunda. Är hunden kanske lösningen? Isabelles kisse har lämnat oss och Eva begraver en skuttande penis i skrivbordslådan. Allt är politik och måste man då vara en förebild?

2018-11-28
Länk till avsnitt

26. Leoparder, orosanmälan & swingers

Får man kommentera sina vänners barnuppfostran? När och hur gör man en orosanmälan? Ska man som Eva använda sig av polis?kunskap" från film och dundra in till bråkande grannar som Huskurage? Isabelle fortsätter sin spirituella Baliresa - Tantra! Swingers! Exotic dance - bring it on. Hon har också brottats med Leoparder, farliga ormar och vägglöss i Javas djungel. 

2018-11-21
Länk till avsnitt

25. Papporna

Vi dyker ner i fädernas värld. Vad har vi för förebilder och hur har de format oss? Isabelle har nog blivit lite sonen som hennes pappa aldrig fick och Eva letar efter den händiga pappan i sin man men fick konstnären istället. Vilka populärkulturella fadersgestalter brottas vi med och vad kommer våra söner att ta efter? På Bali möter Isabelle stora spindlar och läbbiga killar. Eva undrar va fan männen är när det pratas #metoo i riksdagen. 

2018-11-14
Länk till avsnitt

24. Hellre PK än dum i huvudet

#metoo ett år senare - Eva talar i Riksdagen. Tjejer i högstadiet med analläkage, barn som ser andra barn ha sex - porrens vidriga påverkan. Isabelle har dilemma med värderingar från andra kulturer där det tydligen är ok att slå sina barn i uppfostringssyfte. Och vi övar på ögonkontakt och tatuerar svanken. Oh la la

2018-11-07
Länk till avsnitt

23. Dränkta men vid liv

Eva blir dränkt på jobbet och kroppen reagerar när hon kommer hem. Isabelle leker dränkt gammal hund bland surfvågorna. Date 23 och den nya relationen har gått in i en ny fas, vi tassar inte lika mycket på tå runt varandra längre. Med Per, Ida och minimum - 70-talisternas frodiga och håriga sexualundervisning i minnet - hur talar man med sina barn om sex och porrens påverkan?

2018-10-30
Länk till avsnitt

22. Uppskatta här och nu, för bövelen!

En skådespelares vardag med auditions och nekade roller. Eva drömmer om ett kontor med häftapparat och ordning. Det har också firats födelsedag med stor baluns. Isabelle är så mycket närmare döden än tidigare men har aldrig känt sig mer levande. Och glöm ej - det du gör på individnivå påverkar faktiskt politiken. Trot eller ej men allt hänger ihop! Forza!

2018-10-24
Länk till avsnitt

21. är du rädd för mig eller?

Vi fortsätter lära känna varandra på ett djupare plan. Intressant att i ett inspelat samtal som podden är, höra hur man agerar och reagerar gentemot den andra. Hur spelar vi roller både i vardagen och på jobbet? Eva reflekterar över hur det har varit att växa upp som offentlig person och Isabelle kan inte stå i skuld. Vi går igenom den otydliga gränsen mellan det personliga och det privata. Och såklart lite fadäser på det.

2018-10-16
Länk till avsnitt

20. Maktbalansen

Jubileumsdaten numero 20.Vi kollar statusen på vår relation. Håller kärleken för fler träffar och vem har makten i relationen? Är Isabelle en mes som måste ta för sig mer eller ska Eva bli bättre på vänskapligt bollande?

Isabelle är i tillbaka en sväng i Sverige stöter på ett riktigt lik och halvtomma glas i folks själar. Alla tar på Eva mest hela tiden och det tär.

Kommer jag bli som min mamma?

2018-10-12
Länk till avsnitt

19. Face Off. Att tappa ansiktet- bokstavligt tala.

Face off.

Att tappa ansiktet- bokstavligt talat.

Eva är tillbaka i podden,lätt oigenkännlig.

Insmord i snigelsekret med hudläkare och allmänt kaos som följd lotsar hon oss genom skådespelarens vardag.

Isabelle jagar gigantiska spindlar och bokstaverar oss in den nya tiden. Ska vi jobba kortare dagar? För vems skull sliter vi alla ihjäl oss?

Livskvalité och nya sätt att leva.

Vi har svaren. På allt.

Släpp det bara. Släpp det.

2018-10-04
Länk till avsnitt

18. Vem vill du egentligen vara?

Hur är det möjligt att bara 0,7% av riskapitalet går till företag med kvinnor som grundare. Och framförallt hur går det att ändra detta? Din idé kanske inte passar in i den traditionella (?manliga?) företagsmallen men behöver inte vara dålig för det! Vi gästas av Anna Branten som är VD för inkubatorn Ideon Innovation. Isabelle öppnar upp för New Age-igt flum och hemliga energisällskap i lyxiga djungelhus. 

Och frågan är kanske vem vill jag vara istället för vad vill jag göra? Hoppla! In och lyssna!

2018-09-26
Länk till avsnitt

17. Upp i Röven AB

Date nummer 17 bjuder på mer personligt och mindre politik!

Eva hoppar mellan komik och drama både på jobbet och i verkliga livet men hur förbereder hon sig egentligen inför en ny roll? Isabelle sitter febrig och poddar på en hink, inga detaljer nödiga. Vad jobbar egentligen Isabelle med? Får man renovera, förstöra och göra om sitt boende bara sådär? Upp i röven AB levererar!

2018-09-19
Länk till avsnitt

16. The winner takes it all?

Rop från barrikaderna! Vem vann egentligen valet? Varför höll ALLA ett segertal? Hur kunde den viktigaste frågan bli så osynlig och vad röstade vi på egentligen? Får man fråga sånt?

Isabelle surfar på, Bali är ganska sweet ändå och Eva svär och drunknar i livet som aldrig går ihop men har iallafall kul på jobbet.

Facebook som tjänar fem gånger mer än Sveriges stadsbudget,lössen som krälar,porren som svämmar över och hur obekväm får man bli i ett samtal? Hur går det för oss? Är vi vänner?

Engagera mera!

Voilà - date 16 är här.

Vi vann.

2018-09-12
Länk till avsnitt

15. Cool kids vote!

Trollen vaknar men ALDRIG ALDRIG ALDRIG är tiden då vi accepterar hot mot demokratin. Ni kan försöka tvätta bort historiens fläckar men dom skiner igenom. Date nr 15 den sista darrande veckan innan valet. Vi rustar oss och delar tankar och åsikter om detta. Eva har varit på Kristallen och svär som fan och berättar om ATTACKEN mot Josef Fares. Isabelle har surfat sig halvdöd och finner sig långsamt tillrätta på Bali. Vi försöker leva som vi lär men lyckas inte alltid. Är ni med oss?

2018-09-04
Länk till avsnitt

14. Med skammen synlig galopperar vi vidare på de höga hästarna.

Balilivet fortsätter med magsjuka och nya kompisförsök. Hur närmar man sig människor som vuxen? Eva är hårt inne i jobbsnurret efter bara en vecka. Man ska fan räcka till mycket. Och hur kan vi leva med oss själva fast vi kanske vet at vi gör fel? Välden går under men vi har ju ändå en ny tröja. Galopp, galopp

2018-08-28
Länk till avsnitt

13. Skräpet tar över och flytta-utomlands-dippen är ett faktum.

Eva samlar på namn och ser dem i färger och peppar för stor audition där hon ska sjunga! Isabelle har '3e veckan på äventyr? gråtfest och berättar om miljötänket på nya skolan i Bali. Hur ska det egentligen gå att leva på ett jordklot fullt av sopor? Och passa er för att dubbeldippa på fina yogaställen i Los Angeles. Forza!

PS, Isabelle förklarade för snabbt i avsnittet. Av all plast som lämnas till återvinning så blir bara 40% ny plast, resten tex. bränns.

2018-08-22
Länk till avsnitt

12. Rikedom, riots och risfält

Vi sänder från stökigt café på Bali och välmående förort i Stockholm. Har dom rika verkligen förtjänat sin lyx och hur fan kan man äga en strand? Isabelle yogar bredvid hushållerskan och Eva självdör på tjusiga salongen. Livets åldermask lurar ingen och vad har vi egentligen för fotominer? Rafflande!

2018-08-17
Länk till avsnitt

11. Isabelle has left the building!

Vi inleder vårt långdistans förhållande och Isabelle hamnar rakt i en jordbävning.

Eva lyfter frågan om rysshotet och bjuder på mamma-Draken.

Vem tar hand om en när man är vuxen och vem fan kan man lita på?

2018-08-07
Länk till avsnitt

10. Date nummer 10

Dagen innan Isabelles Bali flytt. Kommer vårt förhållande överleva?

Vi pratar om status under uppväxten, hur yrkesdrömmarna tog fart och utsattheten i yrket.

Vidriga scener att uthärda och gubbslem som är rädda för konkurrens. Och givetvis en del hångel och dasstunnor. Galopp!

2018-08-01
Länk till avsnitt

9. Snopp, dopp och opp!

Vi snackar nakenbad, oskrivna semester-regler, hoten som triggar rasistgener och Isabelles skändning av folkdräkt. Dessutom har Eva fått pris och Isabelle har instiftat ett. Mäkt!

2018-07-24
Länk till avsnitt

8. Utan brallor i ovisshetens land

Vi landar rakt i den 8 e daten med hjärtat i handen.

Isabelle svettas över Evas frågor och sätter ord på känslan av att inte veta om hon är omtyckt och om det spelar någon roll.

Eva förklarar varför hon håller fortet och hur det kändes första gången hon sa DET.

Kommer Isabelle att klara flytten till Bali och kommer Eva att överleva sommaren med familjen?

Har vi fortfarande chans på varandra???

2018-07-17
Länk till avsnitt

7. Sommartider Nej Nej!

Vi hoppar från Almedalen och nazister rakt in i djungeln. Den 7e daten kräver viss rannsakning. Passar vi ihop? Snart flyttar Isabelle till Bali. Hur ska det gå med långdistans förhållandet? Hur nära väggen är hon? Varför gråter Eva och varför vill Isabelle att hon ska personlighets-testa sig?

2018-07-10
Länk till avsnitt

6. Bajsmysteriet- Isabelle ger Evas fiktiva kriminalinspektör något snuskigt att fundera över.

Vi dyker ner i skiten med SD;s frammarsch, fotbollsrasism och vikten av motstånd samt delar sommarminnen som inte lär hamna i album.

Forza!

2018-06-26
Länk till avsnitt

5. Can?t stop the feelings!

Vi pratar om föräldraskapets crazy bergodalbana, Evas köpstopp, Isabelles nya investeringar på börsen, förhandling, unna sig och allmän kollaps .

2018-06-19
Länk till avsnitt

4. Rapport från Mordor. Vi pratar om mörker i sinnet, miljökris, köpa sig lycka & kvalité.

På Röse & McAllisters 4e date befinner sig Eva i Mordor bland vissnade syrener, Isabelle har varit på återvinningsgalleria och de landar bland preppers, miljöångest, köpstopp, föräldraskapet, presenter & ängslighet.

2018-06-11
Länk till avsnitt

3. Gör nåt eller håll käften. Vi pratar om Bali, runk i soffan, Uppdrag granskning & makten.

I Röse & Mcallisters tredje date så får vi en uppdatering om Isabelles stundande flytt till Bali. Evas resa till Mauritanen med UNCF - hjälpen kommer verkligen fram & vad hände i Uppdrag granskning?

2018-06-05
Länk till avsnitt

2. LSD i skogen. Vi pratar om Cannes, Metoo, skam och mikrodosering

Date numero 2 för Röse & McAllister. Häng med!

2018-05-31
Länk till avsnitt

1. Girlcrushen som fick till en date

Det här är girlcrushen som äntligen fick till en date & startade en podd på köpet. 

Eva Rocky Röse och Isabelle McAllister snackar om det som utgör livet. De gormar, filosoferar, tvekar, skäms och ger dig oumbärliga tips för en evigt ljusnande framtid.

Skådespelaren Eva Röse har alltid haft en stark röst och tydliga åsikter. Nu vill hon framföra inte bara andras skrivna ord utan även hennes egna. Dissekera & diskutera livets twist and turns och inspirera till att vara obekväm och göra sin röst hörd.

Isabelle McAllister startade sitt första företag som 19-åring. Hon har inrett, trendspanat, programlett sig fram och inser att det utgör ursäkten för att analysera samtiden. Bry sig & debattera det som känns & brinner i själ och hjärta.

Podden tar sig ann aktuella ämnen såväl som strategier om hur man genom att driva kreativa företag kan skapa ett liv som gör plats för att leva. Inte bara jobba. I augusti flyttar också familjen McAllister till Bali och vi får följa med på resandet. Här är poddens första avsnitt & andra mötet mellan de två.

2018-05-08
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.