Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Anekdotpodden

Anekdotpodden

Otroliga historier och anekdoter, som slinker ner och sticker till - som en varm espresso. Musik med tillstånd av STIM. Upptäck extramaterial på Instagram: https://www.instagram.com/anekdotpodden.se/

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anekdotpodden.se

Avsnitt

Risktagande piloter

Detta avsnitt innehåller två anekdoter, som båda berör händelser i luften. Den ena om en ung pilot som gör ett extremt våghalsigt flyktförsök med ett flygplan. Den andra om en svensk pilot som lyckas avvärja en beväpnad kapning.

2018-08-11
Länk till avsnitt

15-åringen som knäckte koden

En 15-årig datornörd ramlar över ett av Internets största mysterier - och bestämmer sig för att lösa det. Men vad döljer sig egentligen på andra sidan?

2018-07-31
Länk till avsnitt

Den 50-åriga hemligheten

I 50 år höll Nicholas på en hemlighet. Men dagen hans fru hittar en lista med hundratals namn och bilder av barn på vinden - tvingas han berätta. Det visar sig att Nicholas räddat livet på 669 barn.

Missa inte extramaterialet på Instagram: https://www.instagram.com/anekdotpodden.se

2018-07-19
Länk till avsnitt

Flygkaparen som hoppade och försvann

En kostymklädd man stiger på ett passagerarflygplan i Portland, USA. Han sätter sig på plats 18C, tänder en cigarett och lutar sig tillbaka. En stund senare hoppar han från flygplanet med motsvarande 10 miljoner kronor i kontanter, efter ett framgångsrikt rån. Mannen har aldrig återfunnits eller identifierats. Eller?

2018-07-11
Länk till avsnitt

Vinsamlarens släkt - som fick alla att se rött

Plötsligt dyker en ung och mystisk vinsamlare upp på några av världens mest exklusiva vinauktioner. Han köper, köper och köper. Sedan börjar han sälja. Men vem är han? Och vad finns egentligen i flaskorna? Och var har han fått pengarna ifrån för att finansiera sitt vinintresse? Svaret är mörkare, än man vågar tro.

2018-07-08
Länk till avsnitt

Okänd destination ombord Air Force One

150 liter kaffe. En låda bananer. Två höghus som faller i New York. Och George W. Bush - USA:s president. En otrolig historia som glömts bort om 11:e september 2001 är den berättad av personerna ombord på presidentflygplanet Air Force One - det enda flygplanet att befinna sig i luftrummet över USA.

2018-07-05
Länk till avsnitt

29 år, drogbaron och miljardär

Klockan 15:15 den 1 oktober 2013 smyger sig ett halvt dussin civilklädda FBI-agenter fram till en 29-åring, sittandes vid en laptop. Jakten, som pågått i flera år, avslutas där och då. Detta är historien som ledde fram till gripandet av den mytomspunna skaparen av en av darkwebs största marknadsplatser. 

2018-06-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.