Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Faktiskt

Faktiskt

Faktiskt med Cissi Wallin gör dig smartare, uppviglar din kampvilja och lyfter kvinnor med koll.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

faktiskt.podbean.com

Avsnitt

#9 Kvinnohat, porr & upp till kamp

Cissi bjuder in kriminologen, debattören och feministförkämpen Nina Rung. Det blir ett samtal om priset för att våga ta kampen, varför så få kända män backar upp, vad #metoo verkar ha lett till och mycket annat. 

2018-09-27
Länk till avsnitt

#8 Mammakroppen

Sprucket underliv, ont i bäckenet och en hjärna som känns som en kraschad hårddisk - allt är ?fullt normalt? efter att man har fött barn, i alla fall om man frågar stora delar av sjukvården. Men hur ska en så kallad mammakropp kännas, vad ska den behöva uthärda? Nyförlösta Cissi bjöd in fysioterapeuten Mia Fernando (?Baking Babies?) och psykologen Ulrika Gutgard för att grotta i kroppen, hjärnan och ämnet.

2018-09-19
Länk till avsnitt

#7 Skilsmässan

September är årets breakup-månad. Rekordmånga svenskar lämnar varann, och lämnar in en skilsmässoansökan. Fortfarande är det framför allt kvinnor som tar initiativet. Cissi låter psykologen Liria Ortiz, författaren Unni Drougge och skilsmässo-poddaren Marit Danielsson dissekera ämnet. 

2018-09-12
Länk till avsnitt

#6 Ätstörd samtid

Går det ens att vara fri från ätstört tänk i en samtid som är totalt fixerad vid smalhet? När vet man om man är sjuk? Hur förhåller man sig till all konstant kroppsfixering? Cissi bjuder in beteendevetaren och ätstörningsutbildaren Hanna Kihlander och aktivisten Hanna Bergwall för att grotta i ämnet.

2018-09-05
Länk till avsnitt

#5 Hon brann ut

Utbrändhet och utmattningssyndrom är vår tids folkepidemi. Framför allt hos kvinnor. Men varför? Och vad händer egentligen i hjärnan när ?hårddisken kraschar?? Hjärnforskaren Katarina Gospic och drabbade komikern och författaren Karin Adelsköld berättar. Och Cissi inser vikten av att vara en grönsak i fosterställning.  

2018-08-29
Länk till avsnitt

#4 Debatter & Drev

Lever vi i drevens tid? Eller dubbas i stort sett varenda viktig debatt till drev, eller mobb? Är det rentav en ny härskarteknik att ropa  just ?drev!?? Cissi bjuder in retorikern Elaine Eksvärd och digitala strategen Amanda Oxell för att bena ut. 

2018-08-22
Länk till avsnitt

#3 Endometrios

Var tionde person med livmoder. Så vanlig är sjukdomen endometrios. Ändå är det fortfarande väldigt tyst. Cissi bjuder in specialistläkaren Anna-Sofia Melin och drabbade författaren Hulda Andersson för att lära dig allt om detta gynekologiska gissel, och stötta fler till att kräva rätt vård!

2018-08-15
Länk till avsnitt

#2 BB-krisen

Cissi ska föda barn vilken sekund som helst, och passar på att bjuda in några gäster med stenkoll på den rådande BB-krisen. Hur rädd ska man vara för att det ska gå åt helvete? Varför har BB efter BB klappat igen i Sverige under de senaste 20 åren? Hade det sett likadant ut om män födde... ?    Gäster: Maria Ceder Engebretzen (Födelsevrålet), Clara Lindblom (V-politiker) och Catrin Skoogh (barnmorska)        
2018-08-08
Länk till avsnitt

#1 Det rätta offret

 

Kan man våldta en ?lätt hora?? Ska ett sexbrottsoffer helst vara oskuld, bli överfallen i en mörk park och bete sig på x antal sätt efteråt för att ens ha en chans att bli trodd? Cissi pratar om synen på utsatta, skuld på fel ställe, horor vs. madonnor och låter kunniga gästerna Silvia Ingolfsdottir Åkermark (advokat), Elin Sundin (ordf. FATTA) och Merly Åsbogård (f.d utsatt inom prostitution och aktivist) grotta ner sig i ämnet.

2018-08-01
Länk till avsnitt

TRAILER: Faktiskt - en podd fri från killgissningar

En podd helt fri från mansplaining och killgissning! Cissi Wallin bjuder varje vecka in sakkunniga gäster som reder ut viktiga frågor. Faktiskt gör dig smartare, uppviglar din kampvilja och lyfter kvinnor med koll.

2018-07-26
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.