Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Partiernas Historia

Partiernas Historia

Är det månne politik du suktar efter? Då har du kommit helt rätt! Robin Olovsson och Daniel Hermansson, mest kända från Historiepodden, tar sig an samtliga svenska riksdagspartier och berättar om deras historia. Varmt välkomna!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/partiernas-historia/avsnitt

Avsnitt

Bombarjackor & skrabbelucker

1979 bildas BSS - en grupp som vill bevara Sverige svenskt och som ger sig fanken på att stoppa invandringen. Där börjar historien bakom partiet som styrs från en bunker ? Sverigedemokraterna.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Mutkolvar & godtemplare

Det är tidigt 1900-tal och frisinnade vindar sveper över Sverige. Sponken blir ett hett ämne för debatt och frågan föder två läger ? ett torrt och ett törstigt. Så inleds historien bakom Liberalerna.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Ryssromantik & frifräseri

Året är 1917 och världskriget mullrar runt hörnet. På hemmaplan splittras det socialdemokratiska partiet och de radikala utbrytarna limmar på Stalin. Där börjar Vänsterpartiets historia.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Kovändning & sommarkabinett

Hårdnackat folk med fötterna i gödselstacken går samman för att promota KONSERVATIVA värderingar. Så inleds historien bakom Sveriges mest populära LIBERALA parti ? Centerpartiet.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Pomperipossa & de vilsna semesterfirarna

Industrisamhället medför en hel del trassel och Arbetarrörelsen sätter hårt mot hårt. Kampen lägger grunden för ett skatteglatt parti som så ofta bara kallats partiet ? Socialdemokraterna.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Gudfruktighet & snuskkunskap

Pastor Pethrus vill råda bot på ungdomens lösaktighet. Bakom sig har han 140 läkare och en? utvikningspojke? Kristdemokraterna to the rescue!
2018-08-12
Länk till avsnitt

Vita pärlor & styrkta kavajer

Året är 1904, platsen restaurang Runan. Tvåhundra välkammade upprorsmakare ser det som sin plikt att städa upp i den politiska röran och Moderaterna är ett faktum.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Brunkol, säldöd & koftor med slag

En SUPERARG folkpartist lessnar på det politiska hyckleriet och vill bilda nytt parti. Så föds en (o)organiserad grupp med gröna drömmar ? Miljöpartiet.
2018-08-12
Länk till avsnitt

Trailer - Partiernas Historia!

Med iver och glöd tar Robin och Daniel sig an samtliga riksdagspartiers förflutna. Premiär 12/8!
2018-08-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.