Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fondpodden

Fondpodden

En podd om fonder och sparande. Nytt avsnitt varje vecka.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fondpodden2.libsyn.com/website

Avsnitt

12 . Fondsnack med petrusko

I veckans avsnitt pratas det nyheter från Vietnam, hur fondspararna agerade i oktober, robotspar, hedgefonder. Ja lite av varje.

Dagens avsnitt sponsras av Placeringsguiden som har ett specialerbjudande. Hör om det i podden och läs på länken: privataaffarer.se/fondpodden

2018-11-12
Länk till avsnitt

11. Aktiespararna Direktavkastning

I detta avsnitt pratar vi om fonden Aktiespararna Direktavkastning som är en indexfond med inriktning bolag med hög direktavkastning. Här får du höra närmre hur urvalet går till vilka bolag som ingår i fonden. Det finns studier som talar för att man kan nå en högre avkastning med den inriktning denna fond har. 

2018-11-05
Länk till avsnitt

10. Catella Balanserad

Lyssna på Ola Mårtensson om fonden Catella Balanserad. En blandfond som erbjuder avkastning till lägre risk än rena aktiefonder och större potential än räntefonder. Varför kan man vilja ha både aktier och ränteplaceringar? Backar en sådan här fond mindre vid en börskrasch?

Fondpodden har en epost dit ni kan skicka tankar, frågor osv. Jag samlar mail och tar upp ett gäng i podden. Maila på: fondpodden@gmail.com

2018-10-29
Länk till avsnitt

9. Tundra Vietnam

I detta avsnitt får vi lyssna till Mattias Martinsson som förvaltar Tundra Vietnam. Ett land som känns som om man fångar Kina för 20 år sedan. Vietnam växer rejält och lockar nu tillverkare framför Kina då det är betydligt billigare att tillverka där. Lyssna till info om landet Vietnam och fonden Tundra Vietnam.

2018-10-22
Länk till avsnitt

8. Hitta bra fonder med petrusko

Utvärdera och hitta bra fonder. I dagens avsnitt går petrusko igenom hur man utvärderar sina fonder och hur man hittar bra fonder. Med de här enkla stegen kan ni välja riktigt bra fonder att spara i. Avsnittet är kort och det är enkla tips att ta till sig för att göra bra fondval. Cirka 20 minuter långt.

2018-10-15
Länk till avsnitt

7. Carnegie Global

I det här avsnittet har petrusko varit hos Carnegie Fonder och pratat med Mikael Tarnawski Berlin som förvaltar deras globalfond. Hör varför en global inriktning kan vara bra och hur Mikael analyserar och investerar. Det blir även lite bolagsnack där Mikael går in på några utav fondens innehav. Dels Warren Buffetts Berkshire Hathaway men också ett bolag som kommit att kallas "baby Berkshire". Sist men inte minst nämns också innehavet MTY Food Group.

2018-10-08
Länk till avsnitt

6. Catrin Jansson Enter Småbolag

I det här avsnittet av Fondpodden träffar jag Catrin Jansson som berättar om sin fond Enter Småbolag, hur hon hittar och investerar i just småbolag. Catrin pratar även lite mer ingående om 3 innehav i fonden varav ett som rider på en urstark trend kring husdjur. Det finns den bästa av argument att investera i just småbolag och du får i detta avsnitt höra varför.

2018-10-01
Länk till avsnitt

5. Niklas Larsson småbolagsförvaltare

Niklas Larsson förvaltar fonden Swedbank Robur Småbolagsfond Global och har skapat en makalös avkastning. Här får vi höra hur han letar fram de bästa bolagen och vi får höra lite närmre om de två innehaven GoDaddy och IMCD.

2018-09-23
Länk till avsnitt

4. Fondavgifter och intervju med en ränteförvaltare

Petrusko pratar om fondavgifter och hur man kan tänka kring dem. Hur man kan jämföra fonder och deras avgifter. Intervju med Lars Lönnquist som förvaltar Spiltans räntefonder. Få en inblick hur han arbetar med ränteplaceringar och hur man kan använda sig av sådana investeringar.

2018-09-17
Länk till avsnitt

3. Xact Högutdelande Pär Nürnberg

Petrusko träffar Pär Nürnberg från Handelsbanken och pratar börshandlade fonder och deras Xact Högutdelande i huvudsak. En smart beta-fond med potential att avkasta mer än breda börsindex.

2018-09-10
Länk till avsnitt

2. Småbolag med investmentbolaget Svolder

Ulf Hedlundh VD på Svolder berättar om bolaget och sitt fokus på småbolag. Varför just småbolag kan vara bra samt lite närmre om bland annat bolagen Garo och Troax. Petrusko förklarar i inledningen varför investmentbolag kan vara ett alternativ till fonder för helt vanligt folk.

2018-09-03
Länk till avsnitt

1. Intervju Didner Gerge Globalfond

Petrusko besöker Didner & Gerge fonder och pratar med Henrik Andersson och Lars Johansson som förvaltar globalfonden. Kort om fondbolaget, förvaltarna och hur de arbetar med fonden. Samt en närmre titt på två bolag som fonden äger.

2018-08-27
Länk till avsnitt

Fondpodden kommer snart!

Här kommer du snart att hitta Fondpodden varje vecka!

2018-08-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.