Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Designlivet

Designlivet

En pod om framgångsrikt företagande inom inredning och design.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

designlivet.com

Avsnitt

5. Hanna Rydman: Yrke - Kreativ själ.

Uppväxt i en familj som drev egen firma inom inredning tycks yrkesvalet som inredare ha kommit snabbt och naturligt. Men Hanna har hittat sin egen väg dit. Som tonåring och ung vuxen kämpade hon med sjukdom, men släppte aldrig kreativiteten som fanns inom henne. Sen kom mammalivet, drivandet av en butik, och efter det frågor som, vad vill jag göra egentligen? Och går jag min väg, eller fortsätter jag bara på någon annans? Hon testade lite annat men kom fram till att det kreativa drivet, det kom inifrån henne själv. Och tur är väl det, för miljöerna hon skapar är magiska! Välkommen till detta avsnitt av Design Livet, med Hanna Rydman!

2019-02-03
Länk till avsnitt

4. Jenny Skantz: Från utmattningsdepression till modern kalligrafistudio

Likt många kreativa entreprenörer så hade Jenny inte direkt någon brist på varken idéer eller arbetslust när de kom till de kreativa projekten. Men med ett ben i heltidsjobbet och det andra i drömmen, och familj och allt annat som ska hinnas med där emellan blev det för mycket. Kreativiteten finns kvar och växer, men Jenny berättar om de viktiga läxor hon lärt sig på vägen tillbaka från en utmattningsdepression och in i kreativt skapande igen. Idag driver hon den moderna kalligrafistudion Miss Papperista. Och vi pratar om vikten av att våga i början, satsa smart och låta sig själv lära sig av misstagen.

2018-11-30
Länk till avsnitt

3. Hanna Hamrén: Från skoltrött till inredningsentreprenör

Hanna älskade inredning redan som barn, men när yrkeslivet närmade sig kändes inredare som en lite diffus dröm. Hon jobbade sig fram, testade lite olika men hittade inte riktigt rätt. Så när hon en dag fick möjligheten att testa att arbeta med inredning så var det plötsligt så självklart, det var ju det här hon ville! Hon började höra sig för och söka sig fram och snubblade tillslut av ren slump över den person som skulle bli hennes första businesspartner, och startskottet till Doomie Design var ett faktum. Sedan dess har resan gått både upp och ner, lärdomarna är många, men den röda tråden är att våga! Välkommen till detta inspirerande avsnitt av Designlivet, med Hanna Hamrén!

2018-10-06
Länk till avsnitt

2. Jessica Hillerström: Bytte omsorgen mot vintagedrömmen

Efter 25 år inom omsorgen fick Jessica en dag nog av pressen och stressen och sa upp sig för att istället följa sina drömmar. Passionen för design och hållbart leverne ledde vägen mot att öppna en vintagebutik.

2018-09-21
Länk till avsnitt

1. Cecilia Möller: Livsstilsfotografen om vikten av att vara sitt varumärke

Innan 30 har hon hunnit med en karriär som pokerproffs, tagit en master i medicinsk biologi och sedan kastat om helt för att följa sin passion för foto. Hon har inga ambitioner att bli världens bästa fotograf, men kanske världens trevligaste och tror på att ge bilderna energi genom interaktion. Och det lyckas!

2018-09-14
Länk till avsnitt

Trailer

Välkommen till Designlivet! Snart släpps de första avsnitten av denna pod, som handlar om hur du blir framgångsrik med din kreativa verksamhet!

2018-08-16
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.