Sveriges 100 mest populära podcasts

Motionsklubben - med systrarna Kallur

Motionsklubben - med systrarna Kallur

Systrarna Kallur är tvillingarna Jenny och Sanna som har gått från elitidrottare till nybörjarmotionärer. I jakten på ett långsiktigt och roligt motionerande testar Jenny och Sanna nya motionsformer varje vecka och pratar med experter inom träning och hälsa.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

motionsklubben.libsyn.com/website

Avsnitt

#139 Sökes: nya motionsformer!

Nu efterlyser vi nya motionsformer och motionärer som vill visa oss sina favoritsätt att röra på sig. För post-pandemi (eller post restriktioner) vill vi ju inget hellre än att starta igång motionsklubbens utforskande avdelning igen. Komplett med haltande betygssystem och allt. Sanna lättar hjärtat om sitt fotbollstrauma och Jenny förolämpar en liten by i norra Dalarna. Lyssna och hör av dig på [email protected]! 

2021-10-19
Länk till avsnitt

#138 Googlar Taikyoko shodan

Sanna ligger vaken om nätterna och googlar den första katan. Sitter den? Håller det för den gradering som lurar någonstans där i framtiden? Jenny luras runt tennisplanen och mår illa av mjölksyran. Vi är inne i ett skönt träningsflow - och bjuder in dig som lyssnar att hänga med i tre öppna livepass på getvibes.se i nästa vecka! Och så pratar vi om det befriande i att gå in i gräsänklingsmode: överlevnad. 

2021-10-12
Länk till avsnitt

#137 Trappa upp!

I veckans avsnitt drar vi till hoppbackarna på Lugnet och kör ett trapp-pass! Eftersom vi är ringrostiga kör vi ett lopp mindre och en paus mer än vad vi brukar. För det viktigaste av allt är ju mellansnacket. Vi snackar mellanmjölksår, kontraster och att äntligen kunna resa!

2021-10-05
Länk till avsnitt

#136 Fördomar, frisyrer och att föra bok

Har fd idrottare jobbat upp disciplin och träningsflit för resten av livet? Är fotbollsspelare extra noga med frisyren? Gillar långdistanslöpare excel (och att ha koll på hur mycket vatten de dricker varje dag)? Vi öppnar lådan med fördomar om utövare i olika idrotter. Häng med och bidra med dina egna fördomar, bekräfta eller dementera våra på vårt instagramkonto @motionsklubben

2021-09-28
Länk till avsnitt

#135 Lagom är bäst

Sanna är lyrisk efter "karateolyckans" efterföljande behandlingar; HUR kan hon ha klarat sig utan massage så länge? Key take aways: vet du vad du mår bra av? Gör det bara! Men vi pratar också om att man behöver välja bland allt man vill göra. Man kanske inte kan få allt? Utan att gå in i väggen alltså. Älskar du också schweizernöt? Köp en innan du börjar lyssna. 

2021-09-21
Länk till avsnitt

#134 När det blir helt svart i kroppen

Sanna har drabbats av sin första karateskada! Höga kickar! Dramatik! Det svartnar! Sedan gör podden en utflykt i skogen, med målet: varsin kopp kokkaffe tillredd över öppen eld. HÄR UTFÄRDAR VI EN VARNING FÖR OTROLIGA LJUD! Eld sprakar, vatten porlar och kaffe kokar medan vi pratar om livsnjutarhelgen i Sälen, suget att vara ute, en spännande basturitual och att springa i backe eller trappor. MYSIGT är det!

2021-09-14
Länk till avsnitt

#133 Bröd, smör och flingsalts-träningen

Karate! Sanna sparkar med "ljud". Tennis! Jenny är lyrisk över att ha teknik att gnugga. Dessutom: den nya matrisen över hur en kan bygga en optimal motionsvardag (och fest!) - med bröd, smör och flingsaltsträning. Lyssna så kommer du säkert både förstå och nicka medhållande. 

2021-09-07
Länk till avsnitt

#132 Vi rasar!

Vi kastar in två vedträn i rasar-brasan som vi tuttar på denna vecka. Vedträ 1: debatten om psykisk ohälsa inom idrotten samt Naomi Osaka och presskonferenserna som exempel på hur skevt hela systemet är. Här glider vi också in på konsten att tacka NEJ - hur ska vi bemästra den? Vedträ nr 2: hur snabbt får en kvinna springa? Och vem räknas som kvinna? Internationella friidrottsförbundet har portat kvinnor med (naturligt förekommande) höga testosteron-nivåer från vissa löpdistanser. 

2021-08-31
Länk till avsnitt

#131 HT 21: Bring it on!

Nu är vi tillbaka efter ett långt podd-sommarlov! Vi summerar sommarens motion (och ickemotion), pratar om Sannas besatthet av att ha koll på stegen, Jennys "skräckskada" och erkänner vad som hände med sensommarens motionsutmaning. Motionsklubben går in i hösten med en tydlig terminskänsla då vi tänker ge oss i kast med varsin aktivitet att köra hela vägen fram till jul. Japp, Jenny ska gå på tennis. Och Sanna karate. Häng med! 

2021-08-24
Länk till avsnitt

#130 Karantän och sommarträning

På Corona-nojigt säkerhetsavstånd snackar vi ner Jennys "covid-resa" och familjens karantänkaos. Motionsstatusen avhandlas och vi pratar om drivkrafter till träning och hur de utnyttjas av träningsbranschen. Tantkollektivet skänks såklart några tankar liksom sommarens motionsplaner och utmaningarna som väntar i augusti: hemmavasan 45 km på både cykel och "löpning". Det här är sista avsnittet för säsongen. Vi hörs i augusti!

2021-06-01
Länk till avsnitt

#129 Cykelpremiär med skräckblandad förtjusning

En solig dag. Två premiärcyklande systrar. Ja, premiär för året alltså. Jenny har det lite kämpigt med konceptet "sko som sitter fast i pedal" och paniken kantar denna premiärrunda som innehåller både vurpor, en "fika", kaninpuls och en flowig hemväg. 

2021-05-18
Länk till avsnitt

#128 Dags att blomstra!

I veckans avsnitt pratar vi om saker vi gör för att må bra. Eller saker vi glömt bort att göra för att må bra. Sanna berättar om den snitslade bana hon jobbat fram för att hamna i den perfekta sinnesstämningen för att prestera på träning och tävling (back in the day alltså). Vad gör vi nu? Inte mycket! Vi spånar stenar, andliga böcker, matlagning, musik i bil på hög volym, kanske med tillhörande näve i luften och så lägger vi microvane-filtret på det hela. Vi ska ju blomstra och må bra! 

2021-05-11
Länk till avsnitt

#127 (o)hälsa och (o)rutin

Vi pratar om hur det står till med hälsan, och ohälsan, så här efter ett år med pandemin. Tar man tillfället i akt och hittar ny tid för motion? Jobbar man mer än innan? Eller lockar skafferiet från kontoret på köksbordet? Också: 800-ingar i tävlingsfart, att få vatten i näsan, maxa björnen och fruktan att bli ett värddjur. 

2021-05-04
Länk till avsnitt

#126 TEMA Björnlufs

Eftersom vi har fått många frågor som rör Björnlufsen, tar vi nu ett rejält grepp om denna "träningsform". Hur kom den till, och varför? Hur ser en Björnlufs ut? Vad skiljer Björnlufsen från löpning eller jogg? Ja ALLA tänkbara frågor om Björnlufsen besvaras i detta fullmatade tema-avsnitt. Självklart kommer det till dig direkt från skogen. 

2021-04-27
Länk till avsnitt

#125 Längtan till Koppången

Vi vill ju se vart skejtskidor kan ta en och ger oss därför ut på en liten roadtrip. Med matsäcksryggsäck, lite för varma kläder och PMS skejtar vi ut ut på Koppångens berömda vår-skare och vill aldrig vända åter. Allt om vår friluftsdag, men också svar på frågor om Jennys löpträningsprogram och björnlufsen. 

2021-04-20
Länk till avsnitt

#124 En "magic" mile

Pep-rapporten har kommit och vi skummar igenom resultaten av årets siffror (över svenska barns hälsa). Vi dammar av våra bästa knep för att få barnen att äta mer grönt. Och så ger vi oss ut i löpspåret! Jenny ska genomföra en "time trial" som den olympiske löparen i klockan uttrycker sig. Sanna (och podden såklart) hänger på och peppar. Också: längtan till tantkollektivet! 

2021-04-13
Länk till avsnitt

#123 En Olympic Runner!

Jenny har uppgraderat sitt löpnings-game med trådlösa örsnäckor (visst heter det så) och ett träningsprogram. En Olympic Runner kommer nu med förslag på intervallpass och farter. Sanna är inte helt såld på idén. Vi känner en gnutta tacksamhet av att vara friska och förvånas (japp, igen) över att träning kan vara lösningen. Dessutom bearscooting, en LA-träningsspaning och att skulptera sin kropp. 

2021-04-06
Länk till avsnitt

#122 Säsongslimbo

I veckans podd pratar vi om årstidens träning och det säsongslimbo man kan hamna i, vi pratar träningssug vid sjukdom, vårträningsdrömmar och planer. Dessutom avhandlas omställningen från att alltid duscha eftermiddag/kväll (efter träningspass) till att bli en sån som duschar på morgonen och att det ev krävt ?några smutsiga år?. 

2021-03-30
Länk till avsnitt

#121 Dra åt skogen (vid förkylning eller närhelst)!

Utomhus och på avstånd beklagar vi oss över våra förkylningar. När man inte kan träna, andra planer får pausas och jobbets deadlines känns lite smått stressande -  gör vi också något vi kan göra. Drar till skogs! Med frisk luft, en lugn promenad, kaffe - och vabb-sockerkaka till - känns livet lite bättre. Vi skrattar åt övertaggade motionärer, spånar på kommande utmaningar och pratar lite för mycket engelska. 

2021-03-23
Länk till avsnitt

#120 Nattvasan 45 - på ångorna av några muggar sportdryck

Häng med oss ut i natten, skidandes i fri stil mellan Evertsberg och Mora. Och nog blir den fria stilen rätt så fritt tolkad... Växlarna sitter inte helt, och mot slutet känns det som att vi går på tomgång, eller i bästa fall på ångorna av några muggar sportdryck. Vi blickar tillbaka på natten och försöker besvara frågan: var det ett genidrag eller vansinne att skejta 45 kilometer med bara ett par tekniklektioner i ryggen?

2021-03-16
Länk till avsnitt

#119 Tabata & allt inför vasaåket

Tabata! Träningsmetoden är uppkallad efter den japanske vetenskapsmannen som tror sig hittat den optimala träningsmetoden. Vi har testat den "live on camera" och berättar om vår upplevelse här i podden. Dessutom: reflektioner från vår andra skidkurs i skate och allt inför vasaåket natt 45. 

2021-03-09
Länk till avsnitt

#118 Skejtkurs (med armar och ben i otakt)

En grej vi velat göra länge, och som vi äntligen satt i verket (triggat av startplatserna till vasaloppstrippeln 45 - som startas med vasaåket natt 45) är att lära oss skejta på längdskidor. Vi går på kurs, och det blir nog både passgång, tvärtom och för många staktag i förhållande till skidskär. Men också snabba framsteg. Också pratar vi om känslan i kroppen när man använder den och inte bara funderar på hur den ser ut.

2021-03-02
Länk till avsnitt

#117 Natten, skaten, rädslan!

Två fyrtioplussare snackar ner den stora dagen, och fastnar vid en present som stack ut. En ny vasaloppstrippel 45 - med start om ett par veckor (Vasaåket 45 NATT). Det skrämmer, men har också triggat oss att ta steget att boka in oss på skatekurs. Ja, vi snackar längdskidor. Sanna (och hennes man) har testat brun utan sol med varierande resultat. Bokstavligen. 

2021-02-23
Länk till avsnitt

#116 FYRTIO!

Det är oundvikligt. Och ganska kul ändå. Vi fyller fyrtio! Vi planerar dagen, pratar om åldern, kroppen och vad som finns på ens bucketlist. Dessutom funderar vi på vilka kryddade historier som kommer att dras i gungstolen (i tantkollektivet). Japp - vi är ju snart där. 

2021-02-16
Länk till avsnitt

#115 Pandemin - som att lyssna på en treåring på flöjt

Vi pratar om att träna utomhus under vintern, att köra träningspass eller inte med sina barn (jo vi är 100% för att barn ska röra på sig), och att man ibland inte vill gaska upp sig och känna sig bättre - man vill bara ta en dag i pyjamas. Och så berättar Jenny om en stor nyhet i livet! Allt detta till tonerna av Stellans flöjtande, hamrande och fixande. Japp - det nödpoddades en dag i vabbruari. 

2021-02-09
Länk till avsnitt

#114 Att gå till doktorn med träningsvärk

Sanna har haft ont i ryggen och sökt läkarvård på jouren. Ja, vi har att göra med måndagsexemplaret igen. Vi tar oss till Borlänge för att skrinna på en 1,5 kilometer lång isbana och blir uppfyllda av grejen med stadsnära slingrande isbanor. Upplevelseskridsko, någon? Eller transportskridsko på spolade cykelvägar? Och så en update på vår lilla februariutmaning #kaffemedstretch. Har det blivit en microvana än?

2021-02-02
Länk till avsnitt

#113 Microvanor

Den här veckan har Jenny läst något och Sanna hört något. Vi eldar igång oss kring ämnen som microvanor, tidig specialisering och myten om barngeniet. Vi hinner också avhandla gentlemannaskapet Roger Federer, att ha ont i ryggen som tolvåring och att ta en go stretch till kaffet. För ni hänger väl med på en månads utmaning?  

2021-01-26
Länk till avsnitt

#112 Sökte: motion, fann: magi!

Sanna tror sig ha hittat ett bra knep för att piska upp pulsen och motionera ännu effektivare. Men natur'n där vi skidar bjuder upp på ett sådant sätt att vi bara kan skrida fram och ta in allt det vackra. Förutom längdskidtur i sagolandskap blir det också: mens (bland annat på Lobuche Peak), PMS och att ta alla jämställdhets-strider. 

2021-01-19
Länk till avsnitt

#111 Ta rygg på ett träningslok

Visst är det skönt att kunna växeldra med någon när det gäller träningsinitiativen? Att ta rygg på ett träningslok och bara hänga med. Jenny hittade ett sånt under jullovet och Sanna försökte hänga med ett annat lok, som inte alls förstod björnlufsen. Vi pratar också om spikraka skottade snökanter, barndomens OTROLIGA tomtar och att prioritera sömnen. Vi är inte jätteutvilade men ack så peppade på vardag (eller "till fots 2021!"). 

2021-01-12
Länk till avsnitt

#110 En torktumlare till vecka

Det har varit intensiva jobbveckor och vi poddar på golvet i vår nya lokal. Vibes har lanserats och det har känts lite som att kliva in i en torktumlare. Eftersom motionen har fått stå tillbaka frågar vi oss: vilken tid på dygnet blir träningen säkrast av? Massor av kloka svar från instagram kom in och vi spånar vidare eftersom kropparna inte är i sina bästa skick. God jul och gott nytt år önskar Motionsklubben som återkommer 7 januari 2021.

 

Christmas Is Coming by MaxKoMusic | https://maxkomusic.com/  Music promoted by https://www.free-stock-music.com Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en_US 

2020-12-22
Länk till avsnitt

#109 Kom med nåt nytt, nåt glatt, nåt piggt!

Häng med oss på en liten sväng runt Falun, medan vi pratar om träningstrender 2021, tävlingshumör och hur män och kvinnors beteenden runt tävlingsarenan bedöms olika. Vi svarar också på en lyssnarfråga: har träningen ingen vits om man inte följer en tydlig plan och struktur? 

2020-12-15
Länk till avsnitt

#108 Det lockande livet i tantkollektivet

Stretching är fint, inte minst för att inte bli ett vinkeljärn på ålderns höst. Och apropå den där hösten - den kanske inte blir så dum trots allt - i en stugby för kvinnor som utlevt sina partners? Sanna är i det unika läget "in between houses" och har såklart en del känslor som behöver pysa ut. Vi pyser också ut lite hemligheter som ni måste lova att hålla för er själva :)

2020-12-08
Länk till avsnitt

#107 Att sätta mål och det jävla julklappshelvetet

Ett mål som kittlar - det är grejen. Vi dammar av en gammal skill nämligen att sätta mål som funkar som rättesnören i det vardagliga och att vara flexibel på vägen dit. Vi pratar också om att föreläsa för en knäpptyst och ansiktslös zoom-publik, oron att vara Sveriges radio-tanten när det kommer till tekniken "Hallå hörs jag nu?" och så vädrar vi våra tankar inför corona-julen. Utomhus? Eldar? Och tomtar som får problem mellan husen? 

2020-12-01
Länk till avsnitt

#106 Tro inte på känslorna innan träningen!

Häpp! På allmän begäran plockar vi fram våra bästa motivationsknep för att ta sig ut i det mörker vi går igenom nu (tro inte på känslorna innan träningen! Det kan snart kännas som ett dansgolv på småtimmarna! Lär av Pavlovs hundar och använd belöningstricket!). Vi pratar också om vår egen relation, som tvillingsystrar, och så bjuder Sanna på en liten spaning: kan nedstängningar och restriktioner medföra att man börjar titta inåt efter träningsresultat istället för hur det ser ut i gymspegeln? 

2020-11-24
Länk till avsnitt

#105 Häckstyrka och hobbitgym

Häng med oss till friidrottshallen (som tagit på sig en stor hatt - Välkommen till Falun!) och en träningsform som vi rekommenderar med varm hand: häckstyrka. Vi går, studsar och kryper över och under häckar tills skinkorna växer. Sedan snackar vi stora livsförändringar, som också spiller över på träningen, nya hemmagym med halvdan takhöjd, en hektisk jobbmånad och sömn. Eller snarare bristen på den. 

2020-11-17
Länk till avsnitt

#104 Vandrande skruvar och annat på fel plats

Sanna drömmer om nya motionsformer post-Corona, karate kanske? Jenny ställer in siktet på skytte. Ögonen däremot, har det lite svårare att få något på kornet. Vi pratar också om fel saker på fel plats, till exempel inopererade men vandrande skruvar i en fot, nycklar i en motorhuv, att bära en oversized pikétröja på cocktailmingel. Ett så pass engagerande tema att Sanna en gång ringde in till radio och delade en historia (?). 

2020-11-10
Länk till avsnitt

#103 Hoppas nån tittar nu (på snö i oktober)

Motionsklubben gör rekordtidig skidpremiär och vi undrar vad det betyder för "säsongen 20/21". Eventuellt ingenting. Men skidsuget är det inget fel på. Vi tar oss hela 3 kilometer innan fikasuget tar över. Vi är nyfikna på att lära oss att åka skate och pratar om avgrundsgapet mellan hur det ser ut och vad man tror att man kan. Hybris! Sedan gläntar vi på locket och berättar mer om vad vi jobbat på under hösten. 

2020-11-03
Länk till avsnitt

#102 Motionsklubben vs Myren

Vad är grejen med myrlöpning? Vi ger oss ut på myren (eller ja - precis i kanten eftersom den visar sig vara väldigt blöt) för att testa. Det klivs, klafsar och skvätter i våra korta intervaller. Kallt men kul. Vi ringer upp och pratar med LG Skoog - löpcoachen, fystränaren och idrottsläraren som gärna går en match mot myren. Dessutom: Jenny tar nya tag i sin barn"uppfostran" och funderar på Cesar Milans calm assertive energy. 

2020-10-27
Länk till avsnitt

#101 Röstsedels-origami

Eftersom hösten visar sig vara ett enda långt vabbmaraton lämnar vi en liten rapport längs vägen. Vi pratar om att navigera genom poströstningsprocessen i USA-valet, att försöka jobba hemifrån med en beatboxande 6-åring, och flyttbestyr som till exempel att stuva bilen full med grejer medan folk går runt och kikar i huset. Dessutom: motion i mix-klassen med barn på cykel, torrschampo-tips för fantastiskt hår 10 dagar efter tvätt och suget att träffa folk. 

2020-10-20
Länk till avsnitt

#100 Jubileumsreflektioner

Vi firar jubileumsdagen genom att kasta upp några reflektioner eller tankar om (jo håll i er nu): MOTION som utkristalliserats längs vägen. Det måste få vara ok att lulla på utan mål. Vi känner ett motstånd mot att träning ofta bakas ihop med prestation eller en total livsförändringsresa och så pratar vi om att våga vara nybörjare. Jenny önskar att hon vore en motionsmaskin, och vädjar: släng ut den förlängda armen om du upptäcker en strandad motionär som tappat flowet. Tillsammans är ju roligare! 

2020-10-13
Länk till avsnitt

#99 Motivation genom mörker och vabb

Vi ses i skogen för en kvällspromenad med pannlampor (och kaffetermos såklart). Eftersom vi båda vadat genom vabbträsket, varit förkylda i omgångar och samtidigt haft en del att göra pratar vi om "när det inte blir som man tänkt sig". Vi bjuder på gamla lärdomar, röriga tips och det som tåls att upprepas; att vara tacksam för det man har och det man kan göra. BONUS: Sanna berättar om ett livsförändrande beslut! 

2020-10-06
Länk till avsnitt

#98 Forrest Gump, Ron Hill och andra streakare

Vi tittar ut ur vabb-dimmorna och hänger med Kristin som gör sin 27:e dag i ett runstreak på 100 dagar. Vi pratar förstås en hel del om det här med att göra en runstreak - alltså att v a r j e dag springa minst 1 engelsk mile (1609 meter). Bra - för man har bestämt sig? Jobbigt - om man blir sjuk? För den vetenskapliga dosen står idrottsfysiologi-professor Michail Tonkonogi som ger sin syn på vad en sådan daglig rörelse kan göra för hälsan. Och vad man kan göra som är ännu bättre! 

2020-09-29
Länk till avsnitt

#97 Livsviktig styrketräning

Cirkelträning med bara kroppen är den träning som blivit av när det har varit förkylt på sina håll. Vi pratar om den livsviktiga styrketräningen (så att man inte fastnar i en buske på äldre dar) som kanske hamnat i skuggan av de där 150 rekommenderade minuterna med pulshöjande aktiviteter. Också: all träning är bra träning (inte bara den som är nedskriven i ett program eller som pekar mot något mål), någon har nallat nutella, och Sannas hår har fått smaka på aleppotvålen igen. 

2020-09-22
Länk till avsnitt

#96 Hello Michael Johnson!

Som friidrottare minns vi hösten som en period av grundträning; intervaller, längre löprundor och cirkelträning. I ett försök att få inspiration bläddrar vi igenom gamla träningsprogram och hittar bland annat ett manus för det där samtalet som ingen av oss ville ta på gymnasiet. Vi pratar om missar i kommunikationen, nertrillade polletter och tappad muskelmassa. Vi hittar också embryot till det träningspass vi kör: styrkelöp! 100 meters intervaller med styrkeövningar som "paus". Häng med oss ut! 

2020-09-15
Länk till avsnitt

#95 En Affogato för själen

Vi följer impulsen att stanna i skogen och tar ett "skogsbad". På en filt i solen pratar vi om sakerna som gör gott för själen. Vi bjuder på bekännelser från förr i form av våra bästa knep för både fysisk och mental återhämtning. Har Jenny fått behandling med en delfinformad massagepinne? Beställde Sanna en efterrätt på väg till veckans viktigaste häckpass på landslagslägret? Och har dessa någon relevans idag? Svaret är JAPP. Det ska vara balans mellan törrt och gött!

2020-09-08
Länk till avsnitt

#94 En kiosk och en avdankad sprinter på ultrautflykt

Häng med på hemmavasan mellan Falun och Västgärde i Rättvik och de 45 kilometrarna vi färdades till fots, och kioskcykel. I Grycksbo konstaterar vi att den gamla skräcken för längre distanser kanske inte står sig så länge till. I Sågmyra kommer asfalt in i bilden, precis som en rejälare trötthet. Och när 200 meter återstår vill man bara stanna. Och gråta en skvätt. Och ska vi aldrig lära oss att man inte äter så mycket matsäck under dessa 45-kilometers utmaningar? 

2020-09-01
Länk till avsnitt

#93 När Vasaloppsporten kom till byn

Det har varit Vasaloppscirkus i byn. Portal, kransmas, landslagscyklister och tv-team baxades in i Sannas trädgård. Men vi fick minsann slita för vasaloppsbullarna, som vi bakade i direktsändning. 45 kilometer på MTB avverkades tillsammans med Daniel Tynell, trefaldig vasaloppsvinnare på skidor. Vilken dag! Vi gör också en touchdown i verkligheten och pratar om det galopperande hjärtat, vägval inför ultravasan 45/kioskvasan och den stora blåbärsstressen.  

2020-08-25
Länk till avsnitt

#92 Spikpistola fast träningen i vardagen

Blixten slår ner, djungeltrumman går i byn och vi minns "torrknall'n". När vi hämtat oss och tänt stearinljusen pratar vi om vår längtan efter vardagsrutiner, och att det kanske är bäst att strunta i motivationen om man ska få träningen gjord. Ny forskning görs på träning under graviditet och Sanna rasar efter att ha läst en rubrik - kan vem som helst bli bäst i världen på 5000-30 000 timmar eller har Usain Bolt och Ian Phelps nåt som vi andra saknar? 

2020-08-18
Länk till avsnitt

#91 Augustipeppen

I höstens första avsnitt gör vi en debrief på sommaren, semestern och träningen. Hur fantastiskt är djurlivet i havet på västkusten? Har friluftsprylarna luftats under hemestern? Statusen inför Hemmavasan - augustiveckan då vi ska både cykla och "springa" 45 kilometer för att fullfölja Vasaloppstrippeln - är sådär. Sanna har nämligen också levt upp till smeknamnet Måndagsexemplaret i sommar med en spricka i foten som följd och tanken på en kioskvasa väcks. 

2020-08-11
Länk till avsnitt

#90 Sommarträningen

Vi utvärderar vårterminen med Motionsklubben, baserat på de tre käpphästarna i betygssystemet - rolighet, träningseffekt och tillgänglighet. Vi pratar om bästa sommarträningen, och att Coronapandemin som påverkat valet av motionsformer i vår kommer göra det in i sommaren också. Träning via World Wide Web (tack Nick Borgen för melodin som för evigt hänger md de tre orden), kanske blir årets grej? Dessutom cykelskor, praktvurpor och skrattsalvor. 

2020-07-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.