Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

A Healthy Life

A Healthy Life

Vi på Blueberry vill att du som lyssnar blir inspirerad till att leva hälsosammare på det sättet som funkar för just dig. I varje avsnitt diskuterar vår grundare Ulrika Holm hälsa utifrån kost, motion, vila och medveten närvaro. Till sin hjälp har hon kockar, hälsovetare, influensers och artister som får berätta om ny fakta, trender och vad som funkar för dem. Du har även möjlighet att ställa frågor till dina favoritgäster. Kanske kan vi bidra till att ditt liv blir, precis som maten du äter, färgglatt, energirikt och gott.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ahealthylife.libsyn.com/website

Avsnitt

23. Ångest - Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg

I veckans avsnitt träffar vi Ida & Sofie - tjejerna bakom 'Ångestpodden' som är en av Sveriges största poddar.

Vi pratar om den psykiska ohälsan bland ungdomar idag. Ökar den? Varför är 90-talisterna överrepresenterade på psykakuten? Och vad ska man göra om man står nära någon som mår dåligt?

2019-06-25
Länk till avsnitt

22. Du ska inte tro att du är nåt -Micke Gunnarsson

I veckans avsnitt träffar vi den kärleksfulla irritatören och föreläsaren Micke Gunnarsson.

Vi pratar om vikten av att inte leva slumpmässigt, att samarbeta med sig kropp och att ta sig själv på allvar så att man inte tar livet på allvar. Kan alla verkligen förändra sig? Och så pratar vi såklart om hans armband med texten "du ska inte tro att du är nåt".

 

2019-06-11
Länk till avsnitt

21. Cancer; sjukdomen som kan vara en superpower -Fabian Bolin

I veckans avsnitt träffar vi Fabian Bolin som idag mår bättre än någonsin tack vare cancern.

Fabian är bland annat medgrundare till plattformen "war on cancer" som är en samlingsplats för cancersjuka.

Vi pratar bland annat om varför cancer är så stigmatiserat, supersjukhus och hur hur den inre hälsan påverkar oss.

2019-05-28
Länk till avsnitt

20. Socker, socker och socker - Ann Fernholm

Ann Fernholm är författare och forskare inom molekylär bioteknik och hon har koll på det vita giftet - socker.

Höga insulinnivåer är otroligt skadligt för oss men trots det är socker en stor del av vår dagliga kost. Hur dåligt är socker jämfört med annan processad mat och kolhydrater? Och kan motion skydda oss mot sockrets negativa effekter?

2019-05-14
Länk till avsnitt

19. Den mikrobiotiska revolutionen - Soki Choi

I veckans avsnitt gästar författaren och föreläsaren Soki Choi!

Hon berättar om den mikrobiotiska revolutionen och vår inre intelligens. Vi pratar bla om tidig forskning, att påverka sin hälsoprognos i tid, alzheimer och så får vi praktiska råd såsom Fem F-metoden.

 

 

 

 

2019-04-29
Länk till avsnitt

18. Anti-inflammatorisk kost o livsstil - Maria Borelius

Anti-inflammatorisk kost o livsstil; vad innebär det? I det här avsnittet gästas ?A Healthy Life? av författaren och journalisten Maria Borelius som bl a berättar om kopplingen mellan inflammation och sjukdomar så som cancer, alzheimers, IBS, diabetes och psykisk ohälsa.

2019-04-16
Länk till avsnitt

17. Att lyssna på sig själv - Sanna Bråding

Skådespelerskan och författaren Sanna Bråding gästar podden!

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi kan må bättre genom att lyssna på oss själva. 

Sanna delar med sig om sin resa från utbrändheten, beroendeproblematiken och de val hon gjort för att idag leva ett hälsosammare liv för sig själv och för sina barn!

 

2019-04-02
Länk till avsnitt

16. Hjärnhälsa - Katarina Gospic

I veckans avsnitt träffar vi hjärnforskare, läkaren och numer även entreprenören -Katarina Gospic!

Vi pratar om hjärnhälsa och sk "brainfood", om VR och AR och att de allra flesta som är sjuka egentligen inte skulle behöva bli sjuka. Vi pratar också om hur vi faktiskt påverkas av långsam andning och meditation och så får vi höra om kroppens glömda organ -tarmbakterierna. Visste du förresten att vi har fler bakterieceller än människoceller i kroppen?

2019-03-20
Länk till avsnitt

15. Matens kraft - Anna Ottosson

Veckans avsnitt gästas av dietisten, författaren, föreläsaren och matentreprenören Anna Ottosson!

Anna har bland annat startat Foodpower Cancer Rehabprogram och vi får höra hur den senaste näringsforskningen visar hur vi kan stärka upp immunförsvaret och förebygga återfall. 

Vi får också lära oss om antioxidanter, fytokemikalier och polyfenoler, varför vi borde se maten som medicin och så Annas favorit -den enkla, och viktiga, gröna smoothien.

 

2019-03-05
Länk till avsnitt

14. Raw food och råvaror - Raw Chef Viktor

Kocken och matentreprenören Viktor Ingemarsson, känd som Raw Chef Viktor, delar med sig om sin matfilosof, sin passion för klättring och olika råvaror, samt ger sina bästa tips till föräldrar som vill få sina barn till att äta hälsosam mat.

2019-02-20
Länk till avsnitt

13. Träning och prestation - Jonas Colting

Triathleten, föreläsaren och författaren Jonas Colting gästar veckans avsnitt och delar med sig om sin syn på hälsa som väg till prestation. Hur skapar man respekt för sig själv? Jonas berättar också om sin passion för folkhälsan och att göra det bästa man kan av det man har. 

2019-02-06
Länk till avsnitt

12. Autoimmuna sjukdommar - Maria Berglund Rantén

Veckans avsnitt gästas av Maria Berglund Rantén - specialist på autoimmuna sjukdomar! Tillsammans tittar hon och Ulrika tillbaka på gamla hälsotrender, vi tar del av ny forskning och får reda på hur vi påverkas av att äta gluten.

2019-01-23
Länk till avsnitt

11. Skapa balans - Mårten Nylén

Tränaren och hälsoutvecklaren Mårten Nylén gästar veckans avsnitt! Vi pratar om att hitta en träningsform som passar en själv, att starta dagen med ett leende och om Mårtens bok ?Resultat, Balans och lite Magi!

2019-01-09
Länk till avsnitt

10. Hjärnsmart mat - Kristina Andersson

Näringsfysiologen Kristina Andersson har skrivit många böcker, senast en om hur vi äter hjärnsmart! I detta avsnitt får vi reda på hur maten och tarmbakterierna påverkar vår hjärna, nyckelingredienserna i en ?hjärnsmart? kost och det blir även en diskussion kring kosttillskottens nytta.

2018-12-26
Länk till avsnitt

9. FOMO och självledarskap - Mia Törnblom

Måste vi alltid vara nyttiga? Hur tacklar man FOMO? I veckans avsnitt delar den fantastiska författaren, och ledarskapscoachen Mia Törnblom med sig om sin inspirerande hälsoresa och vad vi bör tänka på för att verkligen kunna njuta av livet!

 

Foto av Michael Törnblom

2018-12-12
Länk till avsnitt

8. Trädgårdshälsa - Micael Bindefeld

Evenemangsarrangören och trädgårdsfantasten Micael Bindefeld gästar veckans avsnitt! Hör honom berätta om att förlora sig i sin trädgård och hur han ser på hälsa sedan han blev pappa.

Pressbildsfotograf: Fredrik Wannerstedt

2018-11-28
Länk till avsnitt

7. Hälsotrender - Margaux Dietz & Jacob Liebermann

Hur ska man äta för att må bra? Det är en av många frågor som vi får svar på i veckans avsnitt med Margaux Dietz och hennes partner Jacob Liebermann! Det blir också en diskussion kring olika hälsotrender och vikten av att ta hand om sin inre hälsa.

2018-11-14
Länk till avsnitt

6. Självläkning och viljans kraft - Dr. Sanna Ehdin

Veckans avsnitt gästas av Dr. Sanna Ehdin som har lång erfarenhet av både biomedicinsk forskning och självläkning. Redan för 20 år sedan talade hon om tarmbakterier och viljans kraft men då var det ingen i forskarvärlden som lyssnade, idag är hon en inspirationskälla för många.

2018-10-31
Länk till avsnitt

5. Leva länge och lyckligt - Micael Dahlen

Micael Dahlen - författare och professor i ekonomi - delar i veckans avsnitt med sig om sina filosofiska tankar om hälsa. Tillsammans med Ulrika diskuteras stora ämnen som alternativmedicin, vetenskapens framtid och Micaels planer på att bli 1000 år.

2018-10-17
Länk till avsnitt

4. Satsa på att vara 'tillräckligt bra' - Therese Lindgren

Veckans avsnitt gästas av Therese Lingren som med sina 750 000 prenumeranter driver en av Sveriges största Youtube-kanaler. Therese delar öppet med sig om vart hon är i sin egna hälsoresa och vågar ställa frågorna vi alla undrar över. Tillsammans med Ulrika diskuteras bland annat kopplingen mellan psykisk och fysik ohälsa samt olika former av återhämtning.

2018-10-02
Länk till avsnitt

3. Mätta dina tarmbakterier - Food Pharmacy

Maten har idag pekats ut som den främsta anledningen till att svenskar dör för tidigt. Som tur är gästar superduktiga Lina & Mia från bloggen 'Food Pharmacy' veckans avsnitt och ger oss konkreta tips på hur vi kommer igång med att äta hälsosamt.

2018-09-18
Länk till avsnitt

2. Intensivträning - Malin "Malle" Jansson & Daniel Flefil

Streetworkout- och influencerparet Malin "Malle" Jansson & Daniel Flefil gästar podden. Hör dem berätta om hur deras träningsfyllda vardag ser ut och vilka hälsotrender som de testat. 

2018-09-04
Länk till avsnitt

1. Ät dig lycklig - Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

I detta avsnitt gästar Niklas Ekstedt & Henrik Ennart som skrivit boken ?Happy Food?. Tillsammans med Blueberrys grundare Ulrika Holm diskuterar de bland annat forskning kring tarmbakterier och om man kan äta på ett viss sätt för att bli lycklig?  
2018-08-22
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.