Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

VD-podden

VD-podden

Arash Gilan, VD för Viva Media, samtalar med spännande människor med kunskap inom olika delar av bolagsbygge i sin jakt på att ta reda på hur man bygger ett framgångsrikt företag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vivamedia.se/vd-podden/

Avsnitt

#46: Kjell Nordström & Per Schlingmann - samhället efter corona

Kjell och Per är duon som tillsammans har skrivit böckerna Urban Express och Corona Express. I den andra boken utgiven 2021 skriver dem om den parameter som adderas som en förändringskraft i vårt samhälle där vissa områden utvecklas lavinartat och medans andra förflyttar oss bakåt i tid. Kjell har en bakgrund som ekonomiedoktor i internationell ekonomi och Per har tidigare arbetat inom kommunikation och politik. Ett radarpar som kompletterar varandra perfekt för att ta fram spåkulan och visa hur vår framtid ser ut. 

Anmäl dig till poddens nyhetsbrev:
https://bit.ly/2KKZd7K

Kolla på webbinariet AI idag och i framtiden:
https://bit.ly/3ulDR2D

2021-02-25
Länk till avsnitt

#45: Richard Bergfors - maxa hållbarheten i företaget

Richard Bergfors växte upp med familjeföretaget som idag är restaurangkedjan Max. Företaget startade som en grill i Gällivare 1968 men expanderade snart över hela Sverige. Idag säljs ?Sveriges godaste hamburgare? i så stora kvantiteter att omsättningen tiofaldigats sedan bröderna Bergfors tog över det operativa ansvaret, Richard som vd och Christoffer som vice vd 2002.
Vill du ha mer av VD-podden?
Anmäl dig till nyhetsbrevet https://bit.ly/2KKZd7K och ta del av exklusivt material från poddens Arash Gilan.

Kolla på webbinariet AI idag och i framtiden:
https://bit.ly/3ulDR2D

2021-02-11
Länk till avsnitt

#44: Pär Svärdson - med målet att blir marknadsledande

Pär Svärdson kallas ofta för svensk e-handels okrönte kung. Som grundare av succén Adlibris fortsatte han sedan med att starta upp Apotea genom en kunddriven digitalisering av att handla apoteksvaror online som kom att revolutionera även hela apoteksbranschen. Nu siktar han tillsammans med teamet på Apotea mot visionen att bli marknadsledande. Pär är flerfaldigt prisad för sina entreprenöriella insatser i svenskt näringsliv, där han nu senast blev utnämnd till Entrepreneur of the Year 2020.

Vill du ha mer av VD-podden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev https://bit.ly/2KKZd7K och ta del av exklusivt material från poddens Arash Gilan.

2021-01-28
Länk till avsnitt

#43 Karin Lindahl - leder Indiska från kris till tillväxt

Karin Lindahl är både ägare och vd för Indiska. Efter flera år som konsult på McKinsey klev Karin in i bolaget med uppgiften att vända den nedåtgående trenden för att sedan i september samma år ta rollen som vd, och kort därefter nästan ensam ägare. På bara några år har hon börjat vända Indiskas kris och är nu på god väg mot svarta siffror i bokslutet. 

 

Vill du ha mer av VD-podden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av exklusivt material från poddens Arash Gilan.

2021-01-14
Länk till avsnitt

#42: Brian Solis - det nya normala i en onormal tid

Brian Solis är författare och talare med bred kunskap och erfarenhet inom digital antropologi. Under många år har han studerat Digital Darwinism för att förstå effekterna av disruption inom företag, marknader och samhällen. Brians research utforskar digital transformation, CX, innovation och framtiden för industrier, trender och mänskligt beteende. Hans insikter om teknikens och framtidens utveckling av affärstrender har gjort honom till en kunskapsdelare för ledare och marknadsförare världen över.

Vill du ha mer av VD-podden?Anmäl dig till vårt nyhetsbrev https://bit.ly/2KKZd7K och ta del av exklusivt material från poddens Arash Gilan.

2021-01-03
Länk till avsnitt

#41: Sara Öhrvall - teknik som revolutionerar människan

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge drivit frågor kring digitalisering inom näringslivet bla genom att skriva krönikor i DI. Tidigare har Sara haft ledande positioner på Volvo, Bonnier och Investor. Men numera leder hon arbetet för att skapa digitala lösningar som Chief Transformation Officer på SEB, där områdena kommunikation och hållbarhet även ingår. Hon är nu aktuell med sin nya bok Ditt framtida jag som handlar om hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-12-16
Länk till avsnitt

#40: Peter Wolodarski - tar DN in i framtiden

Peter Wolodarski började sin karriär 2001 som ledarskribent på Dagens Nyheter och tillträdde 2013 rollen som Chefredaktör och Ansvarig utgivare på samma tidning. Peter har lett utvecklingen av en rad olika digitala lösningar för att läsaren ska kunna konsumera nyheter och journalistik av hög kvalitet men utan att tappa den hundraåriga tidningens identitet. Under hans tid har DN gått från att ha 0-200 000 helt digitala prenumeranter.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-12-03
Länk till avsnitt

#39: Joakim Lundberg - Klarnas Sverigechef om ledarskap i tillväxt

Joakim Lundberg kom tidigt till Klarna som Key Account Manager, året var 2008 och bolaget som hade startat 2005 hette då Kreditor och präglades starkt av startup-kulturen. I en snabb takt växte Klarna och likaså Joakim som 2019 tillträdde rollen som Sverigechef. Idag leder han bolaget på den nationella marknaden med samma startup-känsla trots det stora världsbolag inom fintech som Klarna idag är.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-11-19
Länk till avsnitt

#38: Sara Wimmercranz - om fördomsfritt riskkapital

Sara Wimmercranz är en av grundarna till miljardbolaget Footway men driver sedan 2016 venture capital-bolaget Backing Minds tillsammans med sin medgrundare Susanne Najafi. Organisationen investerar i start up´s utanför homogena nätverk av traditionellt riskkapital. Genom att se bortom snäva nätverk letar de efter underinvesterade segment och får tillgång till nya möjligheter, idéer och marknader.
Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-11-05
Länk till avsnitt

#37: Héléne Barnekow - Re:starta ledarskapet

Héléne gästar VD-podden igen men denna gång pratar hon om sin nya bok Re:start som handlar om det tredimensionella ledarskapet som behövs för att skapa en företagskultur som är mer anpassningsbar, kommunikativ och innovativ. Hon har en imponerande bakgrund inom IT och telekom både nationell och internationell, där Héléne har haft ledande roller inom bolag som Sony Ericsson, Dell och Telia för att nu vara CEO för Microsoft Sverige.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-10-22
Länk till avsnitt

#36: Erik Engellau-Nilsson - så förbättrar Norrsken världen

2016 kom Erik Engellau-Nilsson in som vd i bolaget Norrsken som samma år grundades av Niklas Adalberth. Organisationen startades för att vara en kraft i samhället som verkar för en bättre värld, både för människan och planeten. Med Eriks tidigare bakgrund inom Klarna och som konsult har han, liksom Norrsken hittat drivet i kombinationen mellan tech och verka för en bättre värld. Norrsken Foundation är uppdelad på två verksamheter, ena med att investera kapital i start up´s som ger dem chans att skala upp snabbare och en andra del genom att vara en hub för entreprenörer i Stockholm och även snart Kigali samt London.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-10-08
Länk till avsnitt

#35: Rickard Lyko - varumärket betyder allt

Lyko är inte bara namnet på en framgångsrik e-handel av skönhet och hårvård utan också Rickard Lykos efternamn. Han är Dalasonen som gav sig ut i världen för att plugga ekonomi för att sedan komma tillbaka till Vansbro, där han tillsammans med familjen utvecklat frisörverksamheten till vad den är idag. Planen var inte från början att återvända men när Rickard såg möjligheter att utveckla pappans försäljning av hårprodukter via en hemmasnickrad webbsida sålde han allt och satsade helhjärtat. Han startade småskaligt men med storslagna mål och är nu på god väg med Lykos expandering till flera utländska marknader. 

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök vår Instagram

2020-09-24
Länk till avsnitt

#34: Arash Gilan - reflektioner och guldkorn från säsong 2

I det här avsnittet är det omvända roller då poddens Arash Gilan blir intervjuad av medproducenten Taimaz Ghaffari. Hör om det senaste omvälvande året då Arash fick diagnosen MG som han berättade om i en intervju med tidningen Chef https://bit.ly/3dYmb3T. Men även guldkornen från säsongens gäster samt reflektioner kring påverkan från Covid-19 för alla företagare, vilket Arash även lyft sina tankar kring i en krönika tidigare publicerad på Breakit https://bit.ly/2WIOFsD. Detta och mycket mer i podden!

2020-05-21
Länk till avsnitt

#33: Sven Hagströmer - lusten att alltid vilja utvecklas

Sven Hagströmer är ekonomen som varit med i en hel rad av Sveriges mest framgångsrika bolag och är idag ordförande på Creades och Avanza. Något som ofta hamnat i skymundan av alla framgångar i näringslivet är Svens stora samhällsengagemang. Han är medgrundare till Berättarministeriet och Raoul Wallenberg Academy samt initiativtagare till Albright. Nyligen utnämndes Sven till hedersdoktor vid Karolinska institutet för hans insatser för vetenskapen och mänskligheten.

 

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-04-30
Länk till avsnitt

#32: Per H Börjesson - börsen i oroliga tider

Per H Börjesson är framgångssagan som under studietiden var med och grundade vad som senare kom att bli Spiltan, som idag är uppdelad på två delar med investmentverksamhet och fondförvaltning. Per har skrivit en rad böcker som uppskattats av många svenskar och inspirerat till sparande. Han har kallats för Sveriges svar på Warren Buffett då han länge förespråkat en långsiktig investeringsprofil likt aktiegurun.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-04-16
Länk till avsnitt

#31: Camilla Björkman - 100 dagar för att vända Breakit

Med en lång bakgrund inom publicist- och journalistbranschen är Camilla Björkman en av Sveriges mest drivna och framåtlutade chef. Under hösten 2019 blev Camilla tillsatt som VD för att vända den nedåtgående trenden på Breakit. En resa som hon delat med sig av genom en transparent och öppenhjärtig artikelserie i tidningen. I det här avsnittet får du höra hur hon har upplevt hennes första 100 dagar som VD på Breakit.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://www.instagram.com/vdpodden/

2020-03-29
Länk till avsnitt

#30: Haval van Drumpt - 3s VD om utmanarkultur och kommunikation

Haval van Drumpt hoppade av Iraks armé och flydde till Sverige där han tjatade till sig ett samtal med butikschefen i en Teliabutik och en timme senare var han timanställd. Hans karriär inom telekombranschen tog fart och idag är han VD för 3 Sverige. Passionen för demokrati har format Havals ambition mot att alla ska ha rätt till telefoni och kommunikation över hela världen. Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök webbsidan!

2020-03-12
Länk till avsnitt

#29: Stina Dabrowski - lär dig mer genom att bli bättre på att lyssna

Stina Dabrowski är en folkkär programledare och journalist som intervjuat ett flertal stora ledare och personligheter, något hon gjort genom sin unika förmåga att våga ställa rätt frågor och förmedla ett djup i mötena. Vilket har resulterat i tre böcker där hon delar med sig av all sin kunskap om att göra nära och personliga intervjuer. Stina har även arbetat som professor vid Stockholms Dramatiska högskola och tilldelades Kristallens stora Hederspris 2010 för sina insatser i TV genom åren.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök webbsidan!

2020-02-27
Länk till avsnitt

#28: Lisa Lindström - riv etablerade sanningar för att tänka kreativt

Lisa Lindström är VDn som leder designbyrån Doberman med en vad hon kallar för medskapande ledarstil. Doberman är en innovativ byrå som varit med och utvecklat digitala upplevelser och produkter åt välkända varumärken världen över. Lisa har även suttit med i ett tiotal styrelser med varierande typer av verksamheter. Hennes stora driv och nytänkande sätt har gjort att hon fick förtroendet att vara en del i näringslivsministerns rådgivningsteam för att ?nyindustrialisera Sverige?.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2020-02-13
Länk till avsnitt

#27: Jonna Bornemark - filosofen om mätsamhällets baksidor

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. 2018 publicerades hennes bok Det omätbaras renässans - en uppgörelse med pedanternas världsherravälde, som på ett utförligt sätt kritiskt diskuterar samtidens hets kring att allt i samhället ska vara mätbart. I dag är Jonna aktiv inom ett flertal forskningsprojekt inom bland annat mätbarhetens gränser, omdömets möjligheter, subjektivitet och bildningsbegreppet.

2020-01-30
Länk till avsnitt

#26: Konrad Bergström - serieentreprenörens nya miljardbolag

Konrad Bergström är serie-entrepenören som grundade Zound Industries. Ett bolag som framgångsrikt var först med designerhörlurar under varumärken som t ex Urbanears och växte med otroliga 11 000% på bara tre år. En tvist om företagets framtida utveckling gjorde att Konrad sålde sin ägarandel, vilket möjliggjorde att han idag kan satsa fullt ut på sitt innovativa elbåtsföretag Xshore med visionen att bli en båt åt folket.

2020-01-16
Länk till avsnitt

#25: Christer Olsson - få det att hända 2020

Repris av avsnittet med Christer Olsson som gäst. Ett avsnitt väl värt att lyssna till igen och kliva in i det nya året med inspirationen på topp. Christer är mannen som med sin långa erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärer kan coacha Nordens mest framstående ledare. Men också dig! Lyssna på avsnittet om bluffsyndromet, värdebaserat ledarskap och främst; hur du får saker att hända!

2020-01-02
Länk till avsnitt

#24: Dilsa Demirbag-Sten - vad näringslivet kan lära av ideella sektorn

Dilsa Demirbag-Sten sitter med i inte mindre än sju styrelser för olika välgörenhetsorganisationer. Ett engagemang som flerfaldigt har belönats med olika utmärkelser och hon blev i år invald i styrelsen för Nobel Prize Museum. 2011 var Dilsa med och grundade Berättarministeriet som verkar för barns lika rätt till utbildning, något som möjliggörs genom organisationens verksamhet för extra språkligt stöd.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2019-12-19
Länk till avsnitt

#23: Felix Formark - lyckas som ung VD

Felix Formark gick som 17-åring sin sista dag i skolan men har sedan dess ständigt hittat sina egna sätt till utveckling och ny kunskap. Han började sin karriär som säljare och blev senare headhuntad till VD-rollen på det nystartade premiumklockmärket Sjöö Sandström redan som 27-åring. Där han utvecklat varumärket i linje med det högkvalitativa hantverket som mekaniska klockor är.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2019-12-05
Länk till avsnitt

#22: Ebba Busch Thor - att leda i motgång och framgång

2010 blev Ebba Busch Thor som yngsta någonsin invald som kommunalråd i Uppsala kommun med ansvar för demokrati, integration och äldrefrågor. 2015 blev hon vald till partiledare för Kristdemokraterna, ett uppdrag som inte hade den mest framgångsrika starten. Något som hon lyckades vända och hade i valet 2018 ett rekordstort förtroende hos väljarna. Ebba är en skicklig retoriker och kommunikatör som idag starkt leder KD till att vara ett vasst oppositionsparti.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2019-11-21
Länk till avsnitt

#21: Thomas Mattsson - digitaliserade Expressen

En av mediesveriges vassaste publicister är Thomas Mattsson, med sina 14 år som ansvarig utgivare och chefredaktör på Expressen har han varit med om stora omstruktureringar och förändringar både på bolaget och i branschen. En gedigen karriär som prisats på många olika sätt.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2019-11-07
Länk till avsnitt

#20: Åsa Skogström Feldt - kämpar för FNs 17 globala mål

Åsa Skogström Feldt är chef för IKEAs Social Entrepreneurship en roll där hon möjliggör synergier för både samhället, individen och IKEAs verksamhet. Tidigare har Åsa varit global VD för Hungerprojektet och var med under framtagandet av FNs 17 globala mål.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/!

2019-10-23
Länk till avsnitt

#19: Johan Jureskog - restaurangentreprenören med magkänsla för strategi

Krögaren Johan Jureskog som har blivit synonym med burgaren i och med hans program ?Världens bästa burgare?. Hans stora passion för kött har resulterat i de välrenommerade Stockholmsrestaurangerna Rolfs Kök, Jureskogs, AG och NK Kötthandel med visionen att ständigt överträffa gästernas matupplevelse.

Kontakta VD-podden på [email protected] eller besök https://vivamedia.se/vd-podden/

2019-10-10
Länk till avsnitt

#18: Jonas Hammarberg ? människans roll i en digital värld

Jonas Hammarberg är en av landets mest anlitade föreläsare inom kultur, ledarskap och digital transformation. Jonas är IT-entreprenör och medgrundare till ett av Sveriges största affärssystems-konsultbolag. Jonas är också senior partner i Awesome Group, som med plattformen N`GAGER hjälper organisationer att utveckla ledarskap och kultur.

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

Läs och beställ boken Apparnas Planet här: https://www.apparnasplanet.se

2019-05-31
Länk till avsnitt

#17: Mikael Johnsson ? att bygga ett ultimat innovationsteam

Uppfinnare, forskare och problemlösare. Mikael Johnsson har många järn i elden, som det heter. Han forskar om innovationsvetenskap med fokus på innovationsteam. Han har även tagit ett flertal egna produkter till marknaden och är verksam som innovationsrådgivare, managementkonsult och föredragshållare. I fjol gavs hans bok ?höpresterande innovationsteam? ut. Missa inte detta avsnitt!

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-05-17
Länk till avsnitt

#16: Antje Jackelén ? ärkebiskopen om värdestyrt ledarskap

Hösten 2006 valdes Antje Jackelen till biskop i Lunds stift och blev Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. Innan dess har hon blivit teologie doktor i Lund, forskat i USA och bland annat arbetat på Lutheran School of Theology i Chicago. Det går faktiskt att benämna en sorts Antje-effekt när hon blev ärkebiskop och bättrade på Svenska Kyrkans varumärke och relevans.

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-05-03
Länk till avsnitt

#15: Svante Randlert ? hur du blir en drömarbetsgivare

Svante randlert är expert på att engagera, attrahera och utveckla rätt arbetare till rätt plats. Han jobbade på företaget Academic Works som Business & People Advisor mellan 2009-2018. Svante är en milt sagt flitig föreläsare med cirka 150 föreläsningar per år. Han har också skrivit boken Drömarbetsgivare, samt driver podcasten Chefssnack.

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-04-19
Länk till avsnitt

#14: Lena Ahlström ? nyckeln till att kommunicera som ledare

Ett avsnitt om att som ledare kommunicera, ta de svåra samtalen och att bygga sitt varumärke ? med Lena Ahlström! Under 80- och 90-talet arbetade Lena Ahlström med kommunikations- och ledarskapsutveckling på SAS. Vid millennieskiftet grundade hon Ledarstudion, med affärsidén att kombinera kommunikationsträning med scenframställning ? den enda i sitt slag i Europa. Hon har under åren hjälpt bland annat ledare, coacher och framgångsrika skådespelare att vara förankrade i sig själva, i både röst och gester. De senaste åren har hon själv tagit klivet ut i rampljuset.

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

 

2019-04-05
Länk till avsnitt

#13: Oskar Henrikson ? hur TV-spel kan inspirera ditt ledarskap

Oskar Henrikson är legitimerad psykolog och föreläsare inom beteendeförändring, ledarskap och organisationsutveckling, samt grundare och VD på Psykologifabriken. IKEA, Spotify och Fritidsresor är några av de organisationer som fått ta del av Oskars breda kompetens. I VD-podden samtalar Oskar och Arash om hur man bryter en vana, hur tv-spel kan inspirera dagens ledare och mycket mer!

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-03-22
Länk till avsnitt

#12: Agneta Olsson ? från ägarlett till ägarstyrt

Agneta Olsson är expert på ledarskap, vd-skap och ägarledda bolag. Hon har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom bland annat ICA, Santa Maria, Ridderheims & Falbygdens sam Coop, där hon fokuserat på kommunikation och ledarskap. Hon har också skrivit boken "Extern VD ? så lyckas du!". 

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-03-08
Länk till avsnitt

#11: Jonas Tellander ? Storytels vd om dödssynder & långsiktighet

Jonas Tellander började skaka om bokbranschen när han för 14 år sedan drog igång Storytel, en mobilapp med där lyssnaren kan strömma ljudböcker. Han har kallat det för sitt livsverk och har inga som helst planer på att avrunda. 2016 köpte de upp bokförlaget Nordstedts och idag värderas Storytel till mer än sex miljarder kronor. Välkommen till VD-podden, Jonas Tellander!  

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-02-22
Länk till avsnitt

#10: Daniel Ewerman ? att utrota varje dålig kundupplevelse

Daniel Ewerman är en riktig entreprenör, tjänsteutvecklare och sann evangelist för kundcentrering och kundupplevelse. Han är författare till boken ?Kundupplevelse ? varför vissa organisationer lyckas? och andra inte?, samt grundare av företagen Custellence och Transformator Design. Daniel är mån om att förstå kunden på djupet och att eliminera varje skav i kundupplevelser. 

 

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-02-10
Länk till avsnitt

#9: Hanna Stjärne ? SVT:s vd om pizzaprincipen

Hanna Stjärne har tidigare varit chefredaktör på UNT och programdirektör på SR. 2015 tog hon över förvaltarskapet och vd-stolen på SVT där hon efterträdde Eva Hamilton. Hur viktigt är det för SVT att vara i digital framkant? Hur upplevde hon egentligen metoo och vilka är hennes främst VD-tips? Det pratar hon om i VD-podden. 

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!

2019-01-27
Länk till avsnitt

#8: Tuva Palm ? smart teknik med kunden i fokus

Tuva Palm är idag en av Sveriges mäktigaste kvinnor inom tech-branschen. Allt började för 20 år sedan när hon klev in på KTH och tog sin civilingenjörsexamen inom datateknik. Sedan dess har det hänt mycket i Tuvas guldkantade karriär. Hon har bland annat digitaliserat och expanderat bolag som Klarna och Nordnet. I VD-podden pratar hon om framtiden, AI, unga som vill ha sig fram inom tech-branschen och mycket mer. Missa inte detta!

Kontakta VD-podden genom att maila till [email protected] eller besök vår Facebooksida!
2019-01-13
Länk till avsnitt

#7: Christer Olsson ? konsten att få det att hända

Christer Olsson har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han har varit föreläsare i över 20 år och är coach till några av Nordens mest framstående ledare. I bagaget har han succéböcker som ?Vart är Du på väg ? Och vill du dit??, ?Du läcker vad du tänker?, samt hans senaste bok som kom i januari 2017: ?Du lever så länge du lär - från veta till göra?. Han är en gedigen förespråkare för sunt förnuft och vill få människor att bli mer prövande och lärande och göra mer av det de redan vet.

2018-12-28
Länk till avsnitt

#6: Erik Ringertz ? att driva chefslöst företag med Madonna som förebild

Erik Ringertz är VD för IT-konsultföretaget Netlight Consulting. Han är modell för en ny oortotox typ av ledarskap som växer fram. Ett mer humant och naturligt sätt att driva företag. Erik har fått utmärkelser som Årets chef (2014) och Årets vd (2016). I VD-podden pratar han om alternativt ledarskap och företagskultur. 

Besök vår hemsida: https://vivamedia.se/vd-podden/
Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/VD-podden-214497569416359/
Maila: [email protected]


2018-12-16
Länk till avsnitt

#5: Per Schlingmann ? lämna så mycket som möjligt åt slumpen

Författare, föreläsare och rådgivare med gedigen erfarenhet inom både politik och näringsliv. Som chefsstrateg för Moderaterna var han en nyckelperson i den förnyelseprocessen som ledde fram till Nya Moderaterna. Han har spännande tankar om det mesta ? inte minst globalisering, urbanisering och digitalisering. Hans roman I maktens öga är utgångspunkten för TV-serien Den inre cirkeln som har premiär på Viaplay våren 2019. 

2018-12-02
Länk till avsnitt

#4: Ella Wahlgren ? mjuka värden i en digital värld

Ella Wahlgrens första arbete inom kundservice var på Skandia och sedan dess har hon varit på PayEx, Svenska Spel och den gotländska familjeresorten Kneippbyn. Idag är hon föreläsare och konsult med den purfärska boken ?Heppologi ? En bok om värderingar och kärleksfullt ledarskap. Vad innebär egentligen hennes nykläckta term Heppologi? Och vad är styrkorna med att bedriva ett mjukt ledarskap? 

2018-11-18
Länk till avsnitt

#3: Jonas Hammarberg ? att nå digital världsklass

Jonas är en super-entreprenör inom IT-industrin. Han var med och byggde upp InfoCube, ett av Sveriges större konsultföretag inom affärssystem, som 2013 såldes till amerikanska Battery Ventures. Han är certifierad coach, föreläsare och eftertraktad konsult inom organisation, kultur och ledarskap. Tillsammans med Viva Medias Arash Gilan har han även skrivit  bästsäljande handboken om digital transformation boken Get Digital or die trying. 

2018-11-04
Länk till avsnitt

#2: Karin Zingmark ? maxat snack om digital kommunikation

Karin Zingmark har varit en nytänkande marknadschef på Microsoft, där hon axlade ansvaret att förnya företagets marknadsföringsstrategi. Idag driver hon eget och älskar att hjälpa människor att nå framgång inom digital kommunikation, ett ämne som hennes bok "Maxa snacket" avhandlar. I VD-podden pratar hon om digitalisering, kommunikation och hur man skapar en vinnande kundresa. 

2018-10-21
Länk till avsnitt

#1: Hélène Barnekow ? vd:n som fick Telia kundbesatt

Första avsnittet är här! Hélène Barnekow var VD för Telia från juni 2015 till att hon lämnade 2018. På ett över hundra år gammalt bolag satte hon igång en kulturförändring där kundbesatthet var ledordet och där digital transformation var högst centralt. I VD-podden pratar hon om vilka insikter hon fick på vägen.

2018-10-07
Länk till avsnitt

Trailer

I oktober drar VD-podden igång! Arash Gilan, VD för Viva Media Group, intervjuar spännande personer kring olika delar av bolagsbygge. 

2018-09-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.