Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Börssnack med Hansén & Olavi

Börssnack med Hansén & Olavi

Börssnack med Hansén och Olavi, som är en av de största finanspoddarna, handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till alla som har ett intresse för aktier och investeringar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

borssnack.libsyn.com/website

Avsnitt

115. Korsriddaren hedgar sig

I avsnitt 115 gästar hedgefondförvaltaren Ulf Strömsten från Nordic Cross. Ulf som har arbetat i branschen sedan 80-talet beskriver vad som är viktigast att hålla koll på i dagsläget och vad han lärt sig genom åren. Ulf bjuder även på ett knippe med aktier han gillar och ett par short case. Erik och Jonas inleder avsnittet med en market update där Erik bland annat har med sig ett flertal argument som talar emot att börsen inom närtid står inför en större korrektion.

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

 IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-02-26
Länk till avsnitt

114. Tradern som blev multi asset-förvaltare

Börssnack är fulltalig efter Erik varit pappaledig! Ämnen som diskuteras är börsutsikter, inflation, centralbanker och aktier med goda förutsättningar att fortsätta stiga. Med oss har vi även stjärnskottet Sebastian Hallenius som tidigare arbetat som proptrader och numera multi asset-förvaltare på sitter på Länsförsäkringar. Sebastian delar med sig av de metoder han använder för allokering och ger sin syn på marknadsläget.

Prenumerera på IGs veckorapport: http://bit.ly/2KHOdnp

Öppna demokonto på IG: https://bit.ly/38emZAp

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-02-19
Länk till avsnitt

113. Småbolag i Oxens år

I veckans avsnitt gästas Börssnack av Jonathan Schönbäck, småbolags förvaltare på ODIN Fonder, som delgav oss sin framgångsrika förvaltningsstil som han hade med sig från tiden på Handelsbanken och in till nya arbetsgivaren ODIN. Det goda resultatet har fortsatt och Jonathan fick pris som årets nykomling för förra året och har redan lyckats få in 3 miljarder under förvaltning. Jonathan ger oss många intressanta reflektioner kring bolag han gillar extra mycket och så ger han oss en insyn i den mystiska ODIN-modellen. Jonas går igenom de senaste förändringarna i sin momentum baserade global fond, Alpcot Equities, och ger sin nuläges syn på börsen samt riktar våra blickar åt några varningstecken att hålla koll på framöver!

2021-02-12
Länk till avsnitt

112. TenBagger spänner bågen?

Ett kärt återseende när tradern och förvaltaren David Bagge (@Ten_Bagger) gästar Börssnack. David lägger ut kartan för 2021 och bjuder på sina senaste affärer och vilka sektorer han tror kommer gå starkast. Förutom samtalet med Bagge diskuterar Erik och Jonas den starka aktiemarknaden och den senaste förvaltarenkäten från BofA. Jonas berättar om några nya innehav i fonden och varför vi inte ska vara oroliga över att inflationen ska ta fart.

IG Morgonrapport http://bit.ly/2KHOdnp,

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw,

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-01-22
Länk till avsnitt

111. Slagläge för inflationsuppgång

Ett fullspäckat avsnitt efter några veckors ledighet. Erik och Jonas diskuterar den starka inledningen på 2021 och vilka bolag som har goda förutsättningar att fortsatta stiga. Det pratas även om intressanta teman i marknaden och centralbankspolitik. Jonas berättar sin filosofi och strategi för sin globalfond som han tagit över på Alpcot. Veckans gäst är Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Nordea. Christian berättar om läget på råvarumarknaden och vilka råvaror och bolag som har goda förutsättningar under 2021. 

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-01-15
Länk till avsnitt

110. Medvetenhet, Artificiell Intelligens, Kognitiv Dissonans, Marknaden

Årets sista avsnittet innehåller dels en marknadsuppdatering av Erik Hansén och Jonas Olavi, men också ett samtal med Lucas Ekström - en väldigt inspirerande gäst med unika perspektiv och infallsvinklar på de mesta. Lucas, som jobbade på en av de största amerikanska investmentbankerna som vice president och trader för aktiederivat, lämnade 2013 en framgångsrik karriär i Londons finansbransch och sadlade om till studier och forskning inom medicin. I samtalet berättar Lucas hur han tänker kring marknaden, artificiell intelligens, centralbankspolitik, guld och inflation. Lucas förklarar också vad han tror är gemensamma nämnare för framgångsrika marknadsaktörer och hur meditation kan hjälpa dig att fatta bättre beslut, öka närvaron med bibehållet perspektivet i vardagen och i slutändan leva ett rikare liv. Detta är ett avsnitt du inte vill missa!

Öppna demokonto på IG: http://bit.ly/38eqQxt

IG Sverige på Instagram: http://bit.ly/2Yk8oQB

IG Sverige på Youtube: http://bit.ly/3dwXE5t

 

04:20 Stark bredd på börsen, julrally?

19:10 Viktigast händelserna under 2020

21:20 Utsikterna för kopparpriset

25:40 Tre momentumcase från USA

29:00 Samtal med Lucas Ekström

34:18 Medvetenhet och meditation

41:00 Sociala medier

46:00 Lucas uppfattning av marknaden

45:30 Vikten av pris och volym

57:30 Så ska vi anpassa oss till artificiell intelligens

1:03:00 Tajma toppar vs bottnar

1:06:22 Centralbankernas penningpolitik

1:08:30: Utsikterna med inflation

1:20:25 Digitala valutor

1:11:45 Guld och kryptovalutor

1:16:15 Vete ett crazy tillägg i portföljen

1:17:40 Hantera kognitiv dissonans extremt viktigt

 

2020-12-18
Länk till avsnitt

109. Biologi ?? börs = sant

Efter påtryckningar av många lyssnare har Börssnack lyckats få Mattias Häggblom till poddstudion. Mattias, som förvaltar den populära hälsovårdsfonden Medica på Swedbank Robur, bjuder på många värdefulla insikter om sektorn. Han nämner ett flertal bolag med attraktiva värderingar och goda framtidsutsikter och bolag med värderingar som dragit iväg. Som vanligt inleder Jonas och Erik med en market update. Samtal om börsutsikter, natural language processing, momentum case och outrageous calls.

2020-12-11
Länk till avsnitt

108. Början på en bull market

Börssnack gästas av framgångsrika förvaltningschefen, Erik Lundkvist, från Coeli. Erik förklarar varför han tror att aktiemarknaden befinner sig närmare början av en bull market än slutet. Han berättar vad han lärt sig av tidigare kriser och ger sin syn på sektorrotationen och råvarupriser. Centralbankspolitik, bostadsmarknaden och eventuella hot under 2021 är andra ämnen som diskuteras. Som alltid drar Jonas Olavi och Erik Hansén en market update. Jonas har också med sig ett batteri med bolagsobservationer och Erik förklarar momentum vs jämviktspendling. Webinar med Ekka Lundin och Mikrit: https://bit.ly/39Iyq5Q

2020-12-04
Länk till avsnitt

107. Fastighetsmogulen banar väg

Mitt under pågående budstrid i fastighetssektorn gästas Börssnack av Ilija Batljan, grundare och vd på SBB. Fastighetsentreprenören berättar om sin resa och hur han tänker på risk och investeringar. Självklart ger han även sin syn på budstriden på norska Entra. Ilija berättar också om övriga investeringar i bolag utanför fastighetssektorn. Förutom samtalet med fastighetsmogulen diskuterar Erik och Jonas utvecklingen på aktiemarknaden med några bolagsobservationer. Erik förklarar varför det är för tidigt att spekulera i en större topp i marknaden. Tack för att du lyssnar!

Anmälan till webinar med tradingprofiler: https://bit.ly/3me7XR5

2020-11-27
Länk till avsnitt

106. Dags för renovering?

Ett kärt återbesök av populära Martin Nilsson, förvaltare på Catella. Martin är generös och bjuder på sina bästa case. Martin berättar också om ett spännande tema och vilka bolag som väntas bli strukturella vinnare. I veckans avsnitt är det massvis med bolagssnack tillsammans med diskussioner om marknaden i allmänhet. Erik och Jonas kör som vanligt en marknadsuppdatering med ett flertal bolagsobservationer och diskuterar utsikterna för aktiemarknaden. Tack för att du lyssnar!

2020-11-20
Länk till avsnitt

105. Nystart

Ett fullspäckat avsnitt efter en händelserik vecka. Börssnack bjuder på en genomgång av marknadsläget och samtal med Fredrik Skoglund, som nyligen startat två fonder. Erik och Jonas frågar Fredrik hur han agerar i dagens marknad och vad han tror om framtiden. High-frequency data, sentimentindex, USA-val, sektorrotation är ämnen som diskuteras i veckans avsnitt. Tack för att du lyssnar! 


Moovit Public Transit Index: https://bit.ly/3nhS7VD

Fredrik Skoglund Twitter: https://bit.ly/32D8lRA

IG Morgonrapport: http://bit.ly/2HDsSLB

2020-11-13
Länk till avsnitt

104. Makroekonomen som blev ränteförvaltare

Börssnack gästas av Maria Ljungqvist, förvaltare på Aktie Ansvar. Maria delar med sig av sin syn på marknaden och hur hon jobbar med sin förvaltning. Förutom samtalet med Maria diskuterar Erik och Jonas utsikterna för börsen och tolkningsföreträdet under USA-valet. Vilket budskap ger marknaden oss? Vad säger räntemarknaden? Vidare tar Jonas upp bolag som kan påverkas av flöden vid kommande indexförändringar och Erik har med några bolag som har en statistisk edge för uppgång. Tack för att du lyssnar! 

Följ IGSverige på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

Blogginlägg om rapportreaktioner: https://bit.ly/3l24rbL

2020-11-06
Länk till avsnitt

103. Mr George guidar oss

Inför USA-valet finns det ingen bättre att samtala med än hedgefondförvaltaren Sean George. Förutom spekulationer inför valet berättar Sean varför han är positiv till aktier som tillgångsslag och hur han arbetar för att parera marknadens upp- och nedgångar. Jonas och Erik kör en sedvanlig market update. Utsikter för börsen, var hittar man vinnare i tider av osäkerhet och vilka faktorer man ska undvika är några av ämnena som diskuteras.

Anmälan till Eriks webinar 2/11 (endast aktiva kunder på IG) https://bit.ly/3my7gBP

2020-10-30
Länk till avsnitt

102. En optimist hälsar på

Vi har ett kärt återbesök av lyssnarfavoriten Jonas Dahlqvist, förvaltare på Proxy P. Jonas som varit med i podden vid ett flertal tillfällen tidigare har ett väldigt bra track record på sina framtidsspaningar. Ämnen som behandlas är bostadsmarknaden, konjunkturutsikter, USA-valet, börsutsikter och vilka sektorer som är vinnarna under 2021. Som vanligt drar Erik och Jonas en marknadsuppdatering. Erik berättar varför han reviderat sin taktiska modell. 

Anmälan till Eriks webinar 27/10 https://bit.ly/3dWbv7m

 

2020-10-23
Länk till avsnitt

101. Råvarugurun framtidsspanar

Börssnack gästas av Sveriges främsta råvaruprofil, nämligen Torbjörn Iwarson. Torbjörn har i många år arbetat med råvaruhandel på storbanker är idag en av de största råvaruförvaltarna i Europa med en portfölj på 12 miljarder kronor. Vart finns möjligheterna och vart finns riskerna? Vilka metoder och strategier använder Torbjörn för att fatta beslut? Erik och Jonas inleder avsnittet med en marknadsuppdatering.

2020-10-16
Länk till avsnitt

101. Råvarugurun framtidsspanar

Börssnack gästas av Sveriges främsta råvaruprofil, nämligen Torbjörn Iwarson. Torbjörn som i många år arbetat med råvaruhandel på storbanker är idag en av de största råvaruförvaltarna i Europa med en portfölj på 12 miljarder kronor. Vart finns möjligheterna och vart finns riskerna? Vilka metoder och strategier använder Torbjörn för att fatta beslut? Erik och Jonas inleder avsnittet med en marknadsuppdatering.

2020-10-16
Länk till avsnitt

100. Superstrategen från BCA gästar

Börssnack firar 100 avsnitt med att bjuda på ett samtal med Dhaval Joshi, Chief Strategist på analysfirman BCA. Dhaval delar med sig av sin vy på börsen och den svenska kronan. Dessutom berättar Dhaval om ett framgångsrikt system, baserat på fraktaler, som BCA tillämpat i många år. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en market update.

IG Youtube: https://bit.ly/3dwXE5t

Erik Hansén Twitter http://bit.ly/2u29l34

Erik Hansén Instagram: http://bit.ly/2tnKG9a

Jonas Olavi Twitter: http://bit.ly/2uV4PUx

2020-10-09
Länk till avsnitt

99. Inkassogeneralen hälsar på

Börssnack är stolta och glada över bjuda på ett samtal med Mikael Ericson, vd på Intrum. Mikael har örat på rälsen när det kommer till konjunkturen och har erfarenhet av ledande befattningar på ett flertal banker. Förutom samtalet med Mikael drar Erik och Jonas en marknadsuppdatering med ett flertal observationer baserade på makro, teknisk och fundamental analys. 

Intrum EPR-rapport: https://bit.ly/34cYK3P

Signa upp på IGs kostnadsfria morgonbrev: https://bit.ly/2KHOdnp

2020-10-02
Länk till avsnitt

98. Hotellkungen stakar ut framtiden

Börssnack gästas av hotellkungen Anders Nissen, vd på fastighetsbolaget Pandox. Anders stakar ut framtiden för fastighetsmarknaden i allmänhet och hotellmarknaden i synnerhet. Vilka är utmaningarna och vilka är möjligheterna för branschen? Detta och mycket mer. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en sedvanlig marknadsuppdatering med diverse observationer. 

Anmälan till hotellmarknadsdagen: https://bit.ly/330dGmA

2020-09-25
Länk till avsnitt

97. Erfarna Ann(alyser)

I veckans avsnitt gästas Börssnack av en stor finansprofil, nämligen Ann Grevelius. Efter en framgångsrik karriär i banksektorn arbetar Ann numera som entreprenör och riskkapitalist. Vi pratade bland annat om sektorer som kan överraska positivt, robotrådgivning och utsikterna för aktiemarknaden och räntorna. Som alltid inleder Erik och Jonas med en markandsuppdatering.

Prenumerera på Eriks morgonrapport http://bit.ly/2KHOdnp.

2020-09-18
Länk till avsnitt

96. Det nya stjärnskottet delar sin strategi

I veckans avsnitt har vi besök av Oscar Karlsson, portföljförvaltare på Handelsbanken. Oscar som länge förvaltat med gott resultat delar med sig av sina strategier och tankar kring marknaden. Vi får en djupare inblick i hans sätt att hitta intressanta case och hans syn på marknaden. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en marknadsuppdatering. Erik har funnit en sektor som han tycker ser extra spännande ut.

Följ IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw och Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2020-09-11
Länk till avsnitt

95. Ekka Lundin avslöjar strategier

Tradingprofilen Ekka Lundin är tillbaka i Börssnack. Det blev ett fullspäckat avsnitt där Ekka berättar om hur året gått och avslöjar hur han kontinuerligt tjänar pengar på sin daytrading.

På IGs YouTube-kanal finns även webinar med Ekka Lundin: https://bit.ly/3dwXE5t

2020-09-04
Länk till avsnitt

94. En korsriddare berättar

Denna vecka har Börssnack besök av Mikael Hanell, förvaltare på Nordic Cross. Mikael delar med sig om sin syn på aktiemarknaden och vilka strategier han använder för att skapa överavkastning. Jonas och Erik kör en sedvanlig marknadsuppdatering där de diskuterar aktuella händelserna på marknaden.

Inspelat webinar med Ekka Lundin https://bit.ly/3b8SblW, Blogginlägg om bottenfas-screener https://bit.ly/3b8f60z

2020-08-28
Länk till avsnitt

93. Vida världen på besök

I veckans avsnitt får Börssnack besök av förvaltaren Henrik Söderberg från C WorldWide. Henrik delar med sig av sina erfarenheter och vilka processer han arbetar med i sin förvaltning. Erik och Jonas inleder avsnittet med en sedvanlig marknadsuppdatering. Tack för att du lyssnar!

Anmälan till webinar med Ekka Lundin: https://bit.ly/31io0Wa

IGs YouTube-kanal: https://bit.ly/3dwXE5t

2020-08-21
Länk till avsnitt

92. Börssnack i skolbänken

Börssnack är tillbaka efter sommaruppehållet med en fullspäckad agenda. Erik och Jonas diskuterar rapportperioden och utsikterna för året. Vilka är argumenten för fortsatt börsuppgång och vilka risker finns det? Erik berättar om sina nya modeller och strategier som han arbetat med under semestern för att hitta intressanta aktier. Dessa kommer han dela med sig av i sitt morgonbrev som finns att prenumerera på helt kostnadsfritt.

Öppna konto på IG http://bit.ly/3aMMFou,

Prenumerera på Morgonbrevet: http://bit.ly/2KHOdnp

2020-08-14
Länk till avsnitt

91. Peter Nilsson bjuder på sina bästa tips

Sista avsnittet av Börssnack innan sommaruppehållet gästas av ingen mindre än trading gurun Peter Nilsson, som är en av de främsta i Sverige inom sin gebit. Peter har tidigare arbetat i branschen som analytiker, trader och fondförvaltare. Han har skrivit många av de klassiska böckerna om trading och teknisk analys. Idag arbetar han som oberoende trader och investerare. Peter berättar bl.a. hur vi kan tajma marknaden, vilka strategier som fungerar bäst och hur han handlar aktier. Trevlig sommar!

2020-07-10
Länk till avsnitt

90. Vårda rabatterna (och du får skörda)

Veckans avsnitt gästas av Torbjörn Olofsson, grundare och vd på fondbolaget Kvartil. Torbjörn, som tidigare förvaltat en framgångsrik hedgefond på Brummer och Partners, arbetar idag med regelstyrd och systematisk förvaltning på Kvartil Fonder. Torbjörn delar med sig av sina strategier och tankar kring förvaltningen. Som vanligt inleds podden med en marknadsdragning av Jonas och Erik.

Följ IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB
Följ IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw
Föreläsning med Peter Nilsson: https://bit.ly/3ghwn8U

2020-07-03
Länk till avsnitt

89. Utblick från Strand(en)

Veckans avsnitt gästas av förvaltaren Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning. Johan har arbetat i olika rollar inom finansbranschen sedan 1987. I avsnittet berättar Johan hur han analyserar aktiemarknaden och bolag. Vilka analysformer han använder och hur han ser på dagens marknad. Det blev ett väldigt lärorikt och inspirerande samtal. Som vanligt kör Erik och Jonas en marknadsuppdatering och bjuder på lite bolagsobservationer.

Följ IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

Följ IG på Instagram:https://bit.ly/2Yk8oQB

IGs YouTube: https://bit.ly/3dwXE5t

2020-06-26
Länk till avsnitt

88. En värdeförvaltare berättar

  I veckans avsnitt gästas Börssnack av förvaltaren Lars-Erik Lundgren från Aktie-Ansvar. Diskussioner om börsutsikter, strategier, teknisk analys, fundamental analys, sektorrotation och mycket mer. Jonas och Erik kör sin vanliga marknadsuppdatering där Erik tagit en försiktigare inställning till börsen. Jonas har med sig tre bolagsobservationer på temat USA. Erik har kikat på ett byggbolag. 


Webinar med David Bagge: https://bit.ly/2YeLQ3r
Webinar med Investtech: https://bit.ly/30VRMAg

2020-06-19
Länk till avsnitt

87. LoneWolf gästar Börssnack

Veckans avsnitt av Börssnack gästas av daytradern LoneWolf (@2ndtrader). LoneWolf har handlat framgångsrikt på marknaden i många år och delar med sig av sina erfarenheter och hur han tänker kring sin handel. Har man ett börsintresse är detta ett måsteavsnitt att lyssna till. Jonas och Erik kör också sin sedvanliga marknadsuppdatering och bjuder på bolagsobservationer. Lyssnade man på förra veckans avsnitt fick man heads up om en rekyl på aktiemarknaden.

Anmälan till webinar med Erik Hansén och David Bagge https://bit.ly/2XSjifM

2020-06-12
Länk till avsnitt

86. Silverfloretten fäktas

Varför är privatpersoner mer positiva till börsen än institutionella aktörer? Vilka aktier brukar gå starkt under sommaren? Hur ser Eriks taktiska modell ut? Detta och mycket mer i veckans avsnitt. Den starka återhämtningen på aktiemarknaden diskuteras och Jonas bjuder på en ny bolagsobservation kopplad till covid-19. Med oss denna vecka är också Eric Strand från AuAg Fonder. Eric Strand lyfter fram sitt bästa case på ädelmetallmarknaden och berättar vad som styr priserna och vilka faktorer som är viktiga att ta hänsyn till.   Prenumerera på IGs morgonbrev http://bit.ly/2KHOdnp Anmälan till webinar: http://bit.ly/2VNg0rK Följ Erik Hansén på Twitter: http://bit.ly/2u29l34 Följ Erik Hansén på Instagram: http://bit.ly/2tnKG9a
2020-06-05
Länk till avsnitt

85. En ljus framtid väntar

Ett fantastiskt avsnitt av Börssnack med ett kärt återbesök av den populära förvaltaren och bloggaren Jonas Dahlqvist. Jonas har varit med i Börssnack tidigare och dessa avsnitt har varit några av de mest nedladdade. Missa inte att lyssna på veckans avsnitt som diskuterar utsikterna för aktiemarknaden, sektorrotationen, bankerna, guldet, ekonomin, läget på bostadsmarknaden, marknadsfaser och Put/Call-ratio.

IG Sveriges YouTube-kanal:https://bit.ly/2XGCz2y

2020-05-29
Länk till avsnitt

84. Marknaden har alltid rätt

Börssnack gästas av tradingprofilen Johan Hellström som har en väldigt spännande bakgrund. Förutom lång och framgångsrik erfarenhet av trading har Johan arbetat som börsvd och varit deltagare i Robinson. Han är överlevnadsexpert och underrättelseofficer, samt fallskärmsinstruktör. Johan har också kodat tradingstrategier till många stora traders. Tillsammans med Peter Nilsson skriver Johan IGs analysprodukt Global Alerts. Förutom samtalet med Johan diskuterar Erik och Jonas utsikterna för aktiemarknaden och bjuder på bolagsobservationer.

2020-05-22
Länk till avsnitt

83. The trend is your friend

I veckans avsnitt av Börssnack är Olavi tillbaka. Förutom en spännande gäst diskuterar Erik och Jonas aktiemarknadens utsikter, sentiment, indexförändringar och timmerpriset. Erik förklarar också sin momentum-modell med fundamentala och tekniska parametrar som han börjat publicera i sitt morgonbrev. Med oss denna vecka har vi medgrundare och forskningschef Geir Linløkken från Investtech. Geir avslöjar vad som fungerar och icke fungerar när det kommer till teknisk analys.

Följ IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

och Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2020-05-15
Länk till avsnitt

82. Börshajen bjuder på bästa tipsen

Börssnack gästas av Angelica Hansson, småbolagsförvaltare på AMF. Angelica har arbetat i branschen sedan 80-talet med lång erfarenhet som förvaltare. Är man intresserad av aktier är detta ett måsteavsnitt att lyssna på. Vilka bolag gillar Angelica? Hur hittar hon köpkandidater? När säljer hos sina innehav? Hur ser hon på nuvarande läge och framförallt hur blir man en framgångsrik förvaltare eller investerare? Detta och mycket mer.

Följ IG Sverige på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2020-05-08
Länk till avsnitt

81. Upp till bevis, analyschefen förklarar

Dystra ekonomiska utsikter och ras i oljepriserna, men aktiemarknaden har återhämtat sig kraftigt. Denna vecka förklarar vi vad som eldar på aktiemarknaden och varför vi redan för en månad sedan pratade om bottenkänningar. Med oss denna vecka har vi Carl Hammer, analyschef på SEB. Carl svarar på frågor om bostadsmarknaden, utsikterna för börsen, valutor och mycket mer!

Följ IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2020-05-01
Länk till avsnitt

80. Fastighetsanalytikerna förklarar

I veckans avsnitt av Börssnack har vi med oss fastighetsanalytikerna Markus Henriksson och Oscar Lindqvist från Pareto. Hur ser utsikterna ut i sektorn, vilka är de största hoten, vilka är deras favoriter? Detta och mycket mer får vi svar på. Som vanligt får vi en marknadsuppdatering av Erik och Jonas. De bjuder också på några observationer. Tack för att du lyssnar!

Lär dig mer om turbo24: https://bit.ly/351h6ES

2020-04-24
Länk till avsnitt

79. Aktieräven ser goda möjligheter

Aktiemarknaden har återhämtat sig kraftigt och nästa vecka dra rapportperioden igång.  I veckans avsnitt diskuteras bland annat bolag som är vinnare på corona, breddindikatorer och utsikter för aktiemarknaden. Vi ringde också upp Georg Norberg från Quesada för att höra hur den erfarna förvaltaren navigerat i börsturbulensen. Tack för att du lyssnar!

2020-04-17
Länk till avsnitt

78. Klara besked från Bagge

Efter en stark återhämtning på aktiemarknaden är den stora frågan om det är början på en längre uppgång eller endast ett tillfälligt björnmarknadsrally. Utsikterna diskuteras och med oss denna vecka har vi med oss tradern, chartisten och förvaltaren David Bagge (@Ten_Bagger)

Tack för att du lyssnar!

Prenumerera på IGs morgonrapport http://bit.ly/2KH Odnp

2020-04-10
Länk till avsnitt

77. Pandemi eller panhysteri ? Alexander Bard förklarar

Aktiemarknaden har återhämtat sig senaste veckorna men det är fortsatt stor oro över hur spridningen av covid-19 kommer påverka ekonomin och aktiemarknaden. Denna vecka har vi ett kärt återbesök av framtidsfilosofen Alexander Bard. Tack för att du lyssnar!

Anmälan till Eriks webinar 6/4: https://bit.ly/3bOKkJs

00:00 ? Inledning och 5 snabba frågor till Alexander Bard
10:00 ? Allmänt om börsen och nyhetsflödet
10:58 ? Minskade Google-sökningar på Corona
11:25 ? Jonas om blir deprimerad av nyhetsflödet
13:00 ? Börsen vs reala ekonomin
14:05 ? Exitstrategi från de drakoniska hälsoåtgärderna
18:20 ? Kvartalsskifeseffekten
18:55 ? Köptrycket i dark pools
20:45 ? När ger VIX-köpsignal?
25:00 ? Aktiespaningar från Jonas
31:00 ? Samtal med Alexander Bard

 

2020-04-03
Länk till avsnitt

76. Bottenformering eller bear market rally?

Marknaden har återhämtat sig senaste veckan med tvära kast. Bottenkänning eller ska vi tolka en uppgång som ett klassiskt bear market rally? Detta och mycket mer diskuteras i avsnitt 76 av Börssnack med Hansén och Olavi. Med oss denna vecka har vi också Günter Mårder, vd för Företagarna.

00:00 ? Inledning av Börssnack
03:35 ? Vad brukar hända efter starka uppdagar?
07:15 ? Hur brukar en botten se ut?
10:30 ? Värderingsbilden på börsen
18:80 ? Centralbanker mildrar härdsmälta
20:00 ? Utsikterna för dollarn
20:50 ? Stökigt på guldmarknaden
27:15 ? Så mycket faller BNP p.g.a. lockdowns
28:40 ? Aktier som är extra intressanta
32:00 ? Börsens billigaste aktier
00:00 ? Samtal med Günter Mårder

Prenumerera på IGs Morgonrapport: http://bit.ly/2KHOdnp

2020-03-27
Länk till avsnitt

75. Stora risker på kreditmarknaderna

Fortsatt stor osäkerhet på marknaden även om kraften i nedgången avtagit, kronan rasar och långräntor stiger. I veckan har vi hedgefondförvaltaren Sean George med oss som berättar hur han navigerar i den höga volatiliteten.

00:00 ? Inledning av Börssnack
03:12 ? Är det en soliditetskris eller likviditetskris?
05:40 ? Aggressiv respons från centralbanker
07:00 ? Vart kan det sprängas?
12:40 ? Börsen den bästa indikatorn
14:10 ? När bottnar börsen?
14:55 ? Eriks åsikter om marknaden
16:15 ? Extremt svagt sentimentet
16:35 ? Vad säger breddindikatorerna?
18:20 ? Utsikterna på 12 månader
19:20 ? Vad säger VIX-index?
20:30 ? Guldet ingen vidare säker hamn
36:00 ? Fördelen med att vara privatinvesterare
22:30 ? Värderingen på börsen
28:30 ? Samtal med Sean George


Prenumerera på Hanséns morgonbrev: http://bit.ly/2KHOdnp

2020-03-20
Länk till avsnitt

74. Kristider!

Coronaviruset framfart i Europa har satt fortsatt press på de finansiella marknaderna. Globala aktiemarknader är ner 20 procent från toppnivåer. Eriks målkurs på S&P 500 är nådd och frågan är hur utsikterna ser ut framgent. I detta avsnitt blickar Erik och Jonas framåt och diskuterar hur man ska tänka som investerare efter ett snabbt börsfall.


00:00 ? Inledning av Börssnack

03:29 ? Målkursen på USA-börsen nådd, vad nu?

04:30 - Sammanbrottet vid OPED-mötet

06:48 - High Yield och påverkan på börsen

08:55 - Vad centralbankerna kan göra

10:05 - Jonas kritiserar svenska politiker

10:45 - Hur tänker vi efter ett börsfall på 20%?

15:00 - Ingen kapitulation på Twitter ännu

19:15 - Indikatorn som signalerar en recession

23:50 - Market Abuse Regulation

26:40 - Humöret och känslorna på börsen

33:30 - Erik redogör för sin strategi

36:00 - Stämningen kring amerikanska valet

39:10 - Aktierna som är kommande vinnare

43:20 - Jonas har screenat fram aktierPrenumerera på Hanséns morgonrapport: bit.ly/2KHOdnp

2020-03-13
Länk till avsnitt

73. Simmande möjligheter

Nedgångstakten har avtagit på aktiemarknaden, men det är fortsatt tvära kast och stor osäkerhet hur coronaviruset kommer att påverka ekonomin. Erik och Jonas diskuterar utsikterna och hur olika sektorer påverkas. Jonas delar med sig av hur han agerar efter nedgången och Erik förklarar några indikatorer som är extra intressanta för tillfället.

00:00 ? Inledning av Börssnack 

03:00 ? Uppstuds på aktiemarknaden

04:55 ? Policymarkers koordineras stödåtgärder

07:50 ? Sanders vs Biden

09:20 ? Statistik på kraftiga uppgångdagar

12:10 ? Börsen visar marknadens aggregerade åsikt

13:00 ? IGs Disaster Recovery Center vid nödlägen

15:30 ? Fed överraskade med en räntesänkning

18:00 ? Warren Buffett's favoritindikator

20:00 ? The Dark Index? och Gamma Exponering GEX?

24:30 ? Vilka marknader är mest intressanta just nu?

27:30 ? Så agerar Jonas på marknaden idag

32:45 ? Samtal med Christian Nordby om laxsektorn

Prenumerera på Hanséns morgonrapport: http://bit.ly/2KHOdnp

2020-03-06
Länk till avsnitt

72. När röken skingras

Coronaviruset har triggat igång kraftiga fall på de globala aktiemarknaderna efter senaste årets uppgångar. Aktiemarknaden brukar ta trappan upp och hissen ner. En rekyl har varit antågande men kraften i nedgången överraskar. Denna vecka gästar topprankade analytikern, Christian Kopfer, från Nordea. Christian bjöd på många bra tips på hur man ska agera på börsen och hur man ska tänka när man analyserar bolag.

00:00 ? Inledning av Börssnack och fem snabba frågor

03:50 ? Volatila aktiemarknader efter stark uppgång

05:10 ? Jonas tipsar om hur man ska tänka efter nedgången

08:15 ? Vikten av att ha en plan för att undvika förhastade beslut

09:20 ? Statistik på tidigare nedgångar på börsen

13:40 ? Bolagsobservationer (Balder, K-Fast, LightAir, Powercell samt Intervacc)

17:50 ? Samtalet med Christian Kopfer

 

2020-02-28
Länk till avsnitt

71. Fastigheter och tradingpsykologi

Avsnitt 71 av Börssnack med Hansén och Olavi blev ett fantastiskt och välfyllt avsnitt trots att veckans förväntade gäst lämnat återbud. Som vanligt diskuterades aktiemarknadens utsikter. Jonas som blivit nominerad till Kungsledens styrelse guidade oss igenom fastighetssektorn och Erik delade med sig av en studie på 100 000 tradingkonton som visade ett misstag som gång på gång upprepas bland traders.

00:00 ? Inledning av Börssnack

03:00 ? Nya rekordnivåer på börsen och stark säsong

04:30 ? ISM vände upp över 50-nivån även 1999

06:30 ? Modell för S&P 500 på 1-3 månader

09:30 ? Guldet stiger trots dollarstyrka

13:40 ? Jonas guidar oss genom fastighetssektorn

39:40 ? En studio på 100 000 tradingkonton

43:50 ? Tips för att undvika det vanligaste misstaget

45:40 ? Bolagsobservationer (Balco, BIMobject, Oncopeptiedes)

 

 

2020-02-21
Länk till avsnitt

70. Hitta hållbarhetsvinnarna

I avsnitt 70 har Börssnack ett kärt återbesök av Martin Nilsson, förvaltare på Catella. Martin delar med sig av sina bästa case och avslöjar vilka aktier som kan vara framtidens hållbarhetsvinnare. Som vanligt pratas det om börs och konjunktur. Erik har med sig 5 positiva och negativa argument för aktiemarknaden på 1-3 månader. Jonas hissar och dissar argumenten och delar med sig av din syn på marknaden, samt har med sig 2 bolagsobservationer.

00:00 ? Inledning och 5 snabba frågor
04:20 ? Coronaviruset och avtagande momentum
06:30 ? Indikatorn som gör Jonas höjdrädd
07:55 ? 5 positiva och negativa argument för börsen
14:20 ? Starka marknader hittills under 2020
16:00 ? Lundin Petroleum och EnQuest
19:30 ? Samtal med Martin Nilsson

Öppna konto på IG: http://bit.ly/3aMMFou

Prenumererar på IGs Morgonrapport http://bit.ly/2KHOdnp

2020-02-14
Länk till avsnitt

69. Börs-vd:n spanar in i framtiden

I veckans avsnitt går Jonas igenom några intressanta observationer kring konjunkturen genom att studera några pålitliga indikatorer. Han följer också upp ett rapporterande bolag samt utvecklar sitt resonemang kring kinesiska aktier i spåren på oron kring Coronaviruset. Veckans gäst är ingen mindre än Hexagons VD, Ola Rollén och Jonas försöker förstå sig mer på bolaget. Ingen är bättre än Ola på att beskriva sitt bolag och han ger flera intressanta vinklingar och insikter om framtida drivkrafter där Hexagon har en stor roll att fylla i framtiden.

00:00 - Inledning

01:43 - Börsinsikter och uppföljning av rapportbolag och investeringar

06:48 - Observationer om framtiden med stor betydelse för börsen

08:00 - Samtal med Ola Rollen

 

2020-02-07
Länk till avsnitt

68. Rapportbonanza och coronavirus

I avsnitt 68 pratar Erik och Jonas bland annat om det viktigaste från rapportperioden, coronavirusets påverkan på aktiemarknader, utvecklingen för olika sektorer och tillgångsslag och hur man kan screena efter aktier som rekylerar i stigande trend. Trevlig lyssning!

00:00 - Inledning och börsutsikter

05:50 - Positiva rapportreaktioner

09:00 - Fortsatt starkt momentum i Tesla

13:10 - H&M, Atlas, Sandvik, Volvo, SSAB, Ericsson

29:00 - Screener för att ta fram rekyler i fallande trend

30:18 - Jonas positiv till hjälmbolaget Hövding

33:55 - Utveckling för olika marknader hitills för 2020 (Bitcoin, naturgas, koppar, halvledare)

39:45 - Hur coronavirus påverkar börser och Kinas ekonomi

 

2020-01-31
Länk till avsnitt

67. Så automatiserar du din handel

Rapportperioden har dragit igång och aktiemarknaden har tappat lite momentum i den starka upptrenden. Idag pratar Jonas om centralbankernas försök till att skapa e-krona, Erik berättar om sin taktiska modell för perspektivet på 1-3 månader och Jonas delar med sig av sina intryck från Skagens Fonders nyårskonferens. Denna vecka gästar Fredrik Wilkens (@villatoca) för att berätta om sina automatiserade tradingsystem. Det blev ett oerhört intressant samtal där Fredrik generöst delade med sig av hur han arbetar med algohandel och vad man ska tänka på.

00:00 - Inledning och 5 snabba frågor till Fredrik Wilkens

04:50 - Utsikten för aktiemarknaden, inflationsförväntningar bolagsrapporter,

12:10 - Centralbankerna börjar samarbeta kring e-valutor

13:20 - Intryck från Skagen Fonders nyårskonferens

24:00 - Samtal med Fredrik Wilkens om systematisk handel

Öppna konto på IG: http://bit.ly/3aMMFou

2020-01-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.