Sveriges 100 mest populära podcasts

Börssnack med Hansén & Olavi

Börssnack med Hansén & Olavi

Börssnack med Hansén och Olavi, som är en av de största finanspoddarna, handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till alla som har ett intresse för aktier och investeringar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

borssnack.libsyn.com/website

Avsnitt

140. Inge(n) mindre än Inge

Avsnitt 140 gästas av en riktig tungviktare, nämligen Inge Heydorn, techförvaltare på GP Bullhound. Med sina långa erfarenhet och sin djupa kunskap i sektorn delar Inge generöst med sig av sina åsikter, kunskap och favoritcae. Förutom samtalet med Inge kör Erik och Jonas en sedvanlig market update. Tack för att du lyssnar!

Signa upp på IGs veckorapport: https://bit.ly/3qq80M1 

Artikel om EPS-tillväxt: https://on.mktw.net/3aC2TBV

2021-10-15
Länk till avsnitt

139. En compounder berättar

Avsnitt 139 gästas av stjärnskottet Robin Boheman, vd på Instalco. Robin berättar om sin resa med Instalco och vad han tagit med sig från studietiden i Uppsala till arbetslivet. Förutom samtalet med Robin kör Erik och Jonas en sedvanlig market update. Tack för att du lyssnar!

Jobbannons Market Analyst på IG https://bit.ly/3agTNua

IGs veckorapport: https://bit.ly/3qq80M1

2021-10-08
Länk till avsnitt

138. Glaskungen tittar in

Avsnitt 138 gästas av glaskungen Anders Jensen, vd på Cary Group, som nyligen börsintroducerats. Anders berättar om bolaget och deras framgångsstrategi. Hur han tänker kring förvärv, finansiella mål och hur marknaden ser ut. Förutom samtalet med Anders kör Erik och Jonas en sedvanlig market update. Tack för att du lyssnar!

2021-10-01
Länk till avsnitt

137. Silver ? en riktig och viktig bristvara?

Avsnitt 137 gästas av Eric Strand på Aug Fonder som bjuder på sina insikter och utsikter för guld- och silvermarknaden.  Som alltid inleder Erik och Jonas podden med en market update där upprekylen på börsen diskuteras tillsammans med makro, bolagsobservationer och en swing trading-strategi. Erik bjuder även på research kring bear markets från Goldman Sachs.

Mer info om aktie-turbos hos IG https://bit.ly/2X6ugRa

Bear Market Essentials GS https://bit.ly/3kzLAr5

2021-09-24
Länk till avsnitt

136. Nytt kapitel

I avsnitt 136 diskuteras senaste inflationsstatistiken. Jonas har dykt ner i solenergibolag och sonderat terrängen. Erik har med sig två aktier som rekylerat tillbaka till tidigare utbrottsnivåer. Erik har även med sig en stornyhet gällande sitt arbete. Tack för att du lyssnar!

Signa upp på Erik Hansens veckorapport https://bit.ly/3qq80M1, Mer info om aktie-turbos hos IG: https://bit.ly/2X6ugRa 

2021-09-17
Länk till avsnitt

135. Ett laddat möte

Avsnitt 135 bjuder på marknadskommentarer och bolagsobservationer, samt ett samtal med en svenskdoldis som gör världssuccé med sin gröna energifond, nämligen Clas Örn. Vi samtalar om batteriteknik, omställningen för bilföretag och hur Clas finner intressanta investeringscase. Jonas och Erik inleder avsnittet med att bl.a. prata om börsutvecklingen och screeners. Tack för att du lyssnar!

Signa upp på Erik Hansens veckorapport https://bit.ly/3qq80M1 

2021-09-10
Länk till avsnitt

134. Analyschefen ser goda utsikter

Avsnitt 134 gästas av eminenta Carl Hammer, analyschef på SEB. Med en djup insikt i marknadens dynamik bjuder Carl på sina åsikter och framtidsutsikter. Vi diskuterar bland annat tapering, dollarn, och e-valutor. Erik och Jonas inleder som alltid podden med en market update.

Prenumerera på IGs Veckorapport https://bit.ly/3qq80M1

Öppna demokonto på IG: https://bit.ly/38emZAp 

SEB Research: https://bit.ly/3kL1vS1

2021-09-03
Länk till avsnitt

133. Möjligheter i Kina

Avsnitt 133 är en djupdykning i Kina med hjälp av Yining Wang, Grundare och VD på Nordic Asia Investment Group. Yining Wang som är andra generationens svensk-kines har väldigt god insikt i Kina och delar med sig av allt från senaste regleringarna och börsfall till hur de arbetar för att hitta intressanta bolag. Som alltid inleder Erik och Jonas med en market update.

IG Veckorapport https://bit.ly/38h8vQJ

Öppna demokonto på IG: https://bit.ly/38emZAp

2021-08-27
Länk till avsnitt

132. Teamwork betalar sig

Avsnitt 132 blev ett fullspäckat avsnitt med sedvanlig marknadsuppdatering från Erik och Jonas tillsammans med ett samtal med Joel Backesten och Max Frydén från Danske Bank. Joel och Max, som slagit jämförelseindex med råge under 2021, berättar om hur de ser på marknaden och hur de hittar case och investerar i småbolag. Ett avsnitt med mycket kunskap och lärdomar att ta del av. Tack för att du lyssnar!

Länk till Erik Hanséns veckorapport (PDF-fil): https://bit.ly/3iXwQRV

2021-08-20
Länk till avsnitt

131. Terminen ringer in

Börssnack är tillbaka efter sommarledighet med ett fullspäckat program. Diskussioner om bolagen som imponerat mest under rapportperioden och bolag som tagit omotiverat med stryk. Är det dags att plocka upp gamingaktier som rasat? Erik går igenom sin outlook för andra halvåret och Jonas har med en lista med bolag som gynnas av infrastrukturpaketet i USA. Erik bjuder på en screener baserad på VWAP. Tack för att du lyssnar.

Ladda ner Outlook H2 2021: https://bit.ly/3jKBj9L

2021-08-13
Länk till avsnitt

130. Oro under ytan

Avsnitt 130 bjuds på bland annat på börsspaningar, genomgång av aktierna som brukar gå starkt under sommaren, kreditkortsbolagsjämförelse, genomgång av monopolisterna, faktorer att studera i det korta perspektivet, tips för att inte bli fartblind i bullmarknad, screeners och slutsatser från JPMs investerarkongress. Sista avsnittet innan sommarledighet. Tack för att du lyssnar!

Öppna konto på IG och få 2000 SEK https://bit.ly/3vrS1hN 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-06-25
Länk till avsnitt

129. Kort sikt på lång sikt

Avsnitt 129 gästas av lyssnarfavoriten Jonas från bloggen kortsikt.com. När han inte bloggar förvaltar han på Proxy P. Jonas har varit med i podden ett flertal gånger och är en av vår mest uppskattade gäst. I samtalet berättar Jonas bland annat varför han inte är orolig för inflationen i det korta perspektivet och varför han tror att bostadspriserna står lägre om ett år. Som vanligt inleder Hansén och Olavi avsnittet med en market update. Tack för att du lyssnar.

Öppna konto på IG och få 2000 SEK https://bit.ly/3vrS1hN 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-06-18
Länk till avsnitt

128. Mästerblandaren kom förbi

Stefan Olofsson från Sensor Fonder, vars fond fokuserar på Sverige, kom förbi och beskrev sin framgångsrika förvaltningsstil, där momentum blandades med en knippe sunt förnuft, något som prisbelönats av Morningstar vid flera tillfällen. Just denna utmärkelse hade enligt Stefan lett till goda inflöden. Stefan ger exempel på bolag som platsar enligt strategin, vilka som inte gör det och varför han är optimistisk om börsen. Jonas gick igenom vilka stilar som varit mest framgångsrika under höginflationsscenarios och beskrev också överraskande att hans fond Alpcot Equities till lika delar nu bestod av värde och tillväxtaktier. Några aktuella bolagsobservationer slank också med.

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-06-11
Länk till avsnitt

127. Kärt återbesök av stjärnanalytikern

Avsnitt 127 gästas av toppanalytikern, Christian Kopfer, som nyligen blivit värvad av Handelsbanken. Christian har fokus på råvarubolag och temat för avsnittet är därmed råvarumarknaden och bolagen Christian bevakar. Vi diskuterar även börsutsikter, PMI-data, inflation och trender i marknaden. Tack för att du lyssnar!

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-06-04
Länk till avsnitt

126. Kontorsdöden är överdriven

Avsnitt 127 gästas av Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden. En passande gäst med tanke på att fastighetssektorn gått starkt senaste månaderna. Sektorn har överpresterat tech, bank, verkstad och telekom. Biljana berättar om Kungsledens strategi och hur pandemin påverkat marknaden. Hur hon ser på kontorsdöden och hur bolaget påverkas av stigande inflation. Erik och Jonas inleder avsnittet med en sedvanlig marknadsuppdatering. 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-05-28
Länk till avsnitt

125. Magasindrottningen på besök

Avsnitt 125 gästas av Maria Hedengren, vd på digitala magasinbolaget Readly. Maria berättar bland annat hur det är att driva transformeringen av magasinbranschen och strategier för att få engagerade kunder. Andra ämnen som berörs är hur de arbetar med big data och produktutveckling. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en market update. 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-05-21
Länk till avsnitt

124. Hållbarhetsproffset blickar framåt

Avsnitt 124 gästas av en rutinerad förvaltare med spetskompetens inom hållbarhet, nämligen Anna Strömberg från Carnegie. I avsnittet diskuteras favoritbolag och spännande teman inom hållbarhet. Anna ger också sin syn på aktiemarknaden och varför hon inte skulle bli överraskad om vi får en sättning. Som alltid inleder Erik och Jonas avsnittet med en uppdatering om det senaste händelserna och blickar framåt.  

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

 IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-05-07
Länk till avsnitt

123. En ränteduva kom på besök

Avsnitt 123 gästas av makrogiganten Johanna Högfeldt. Johanna, som bl.a. har erfarenhet som ränte- och valutahandlare på Riksbanken, arbetar idag som makrostrateg på Handelsbanken. I avsnittet får vi höra Johannas syn på det ekonomiska läget och vad hon tror kommer vara i marknadens blickfång. Johanna ger även sin syn på inflationen och utsikterna på långräntorna, en vy som enligt många går emot konsensus. Detta och mycket mer. Erik och Jonas inleder som vanligt avsnittet med en marknadsuppdatering. 

SHB konjunkturrapport: https://bit.ly/3vsBdHT 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-04-30
Länk till avsnitt

122. Denise Shull bjuder på framgångsreceptet

Avsnitt 122 gästas av performance coachen Denise Schull på ReThink Group. Denise, som arbetar med traders och förvaltare, är inspirationen till karaktären Wendy i populära TV-serien Billions. Denise besitter både kunskap kring trading och psykologi. Hon började sin tradingkarriär på CBOE och har en masterexamen i neuropsychoanalysis. Har också skrivit boken Market Mind Games - en bok som går emot allt vad vi tidigare lärt oss om hur vi ska hantera våra känslor när vi tradar. Detta är ett samtal du inte vill missa!

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

 

2021-04-23
Länk till avsnitt

121. Uppföljning med lyssnarfavoriten

Avsnitt kl 121 gästas av förvaltaren Martin Nilsson från Catella. Samtalsämnen är bland annat läget inför rapportperioden, vilka sektorer som är intressanta och vilka bolag som Martin gillar och tycker marknaden underskattar. Martin bjuder även på hur han tänker och agerar under rapportperioder. Erik och Jonas inleder som vanligt avsnittet med en marknadsuppdatering.

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-04-16
Länk till avsnitt

120. Världens största fastighetsrådgivare blickar framåt

I avsnitt 120 gästas Börssnack av Amanda Welander, analyschef på fastighetskonsultjätten CBRE. Fastighetssektorn har laggat de flesta sektorerna senaste året. Med hjälp av Amanda dyker vi ner i sektorn för att få en uppfattning om marknadsläget och en känsla av vilka segment som kan överraska positivt. Förutom samtalet med Amanda inleder Erik och Jonas med en market update. Bland annat diskuteras börsläget, positionering, aktier med volatilitetskontraktion och FOMC-protokollet.

CBRE Fastighetsblogg: https://bit.ly/3d2rhP4 

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp 

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw 

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-04-09
Länk till avsnitt

119. Kvant- hantverk eller konst?

I avsnitt 119 har vi kvantstrategen Karl Steiner från SEB på besök. Karl berättar hur han arbetar med data för att finna lönsamma signaler och case. Han bjuder på ovärderliga tips och delar med sig av sina erfarenheter och aktuella marknadsobservationer. Karl berättar också om utvecklingen inom maskininlärning och AI och vilka utmaningarna som finns inom området. Erik och Jonas inleder som alltid podden med en market update. 

Webinar med Mikrit https://bit.ly/3sputJJ 

Webinar med Erik Hansén https://bit.ly/3lQ5ywu

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-03-26
Länk till avsnitt

118. Riskhantering inom tech

I avsnitt 118 har vi besök av stjärnskottet Helen Broman, techförvaltare på Lannebo. Helen som förvaltar två teknikfonder berättar om sin syn på sektorn, bjuder på sina favoritbolag och beskriver olika teman som hon arbetar med för att hita bolag att investera i. Som alltid inleder Erik och Jonas med en marknadsuppdatering.

Webinar med Mikrit http://bit.ly/3ls4G13

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG Twitter http://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

 

2021-03-19
Länk till avsnitt

117. Hedgefondsgurun avslöjar hemligheten

I avsnitt 117 har vi besök av den framgångsrika hedgefondförvaltaren Mikael Petersson från Coeli. Mikael berättar om sin investeringsfiliosofi och hur han räknar på bolag, samt bjuder på några spännande case. Mikael berättar också varför han är positiv till aktiemarknaden och hur han ser på centralbankernas agerade. Som alltid inleder Erik och Jonas med en marknadsuppdatering. Erik berättar om några signaler som talar för att ränteuppgången tar en paus och Jonas ger sin syn på elbilsaktierna.

Månadsbrev från Mikael http://bit.ly/3qx19zq
IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp
IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw
IG på Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-03-12
Länk till avsnitt

116. En down-under tittar top-down

I avsnitt 116 gästar den populära chartisten Callum Thomas från Top Down Charts. Callum är väldigt populär bland institutionella aktörer som söker intressanta teman att positionera sig för. Som alltid inleder Erik och Jonas med en marknadsuppdatering. Denna vecka diskuteras bl.a. inköpschefsindex, analytikerrevideringar, vinstförväntningar, rapportreaktioner, svagheten i tech och en screener som filtrerat fram aktier med bra potential.

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-03-05
Länk till avsnitt

115. Korsriddaren hedgar sig

I avsnitt 115 gästar hedgefondförvaltaren Ulf Strömsten från Nordic Cross. Ulf som har arbetat i branschen sedan 80-talet beskriver vad som är viktigast att hålla koll på i dagsläget och vad han lärt sig genom åren. Ulf bjuder även på ett knippe med aktier han gillar och ett par short case. Erik och Jonas inleder avsnittet med en market update där Erik bland annat har med sig ett flertal argument som talar emot att börsen inom närtid står inför en större korrektion.

IG Veckorapport http://bit.ly/2KHOdnp

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

 IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-02-26
Länk till avsnitt

114. Tradern som blev multi asset-förvaltare

Börssnack är fulltalig efter Erik varit pappaledig! Ämnen som diskuteras är börsutsikter, inflation, centralbanker och aktier med goda förutsättningar att fortsätta stiga. Med oss har vi även stjärnskottet Sebastian Hallenius som tidigare arbetat som proptrader och numera multi asset-förvaltare på sitter på Länsförsäkringar. Sebastian delar med sig av de metoder han använder för allokering och ger sin syn på marknadsläget.

Prenumerera på IGs veckorapport: http://bit.ly/2KHOdnp

Öppna demokonto på IG: https://bit.ly/38emZAp

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-02-19
Länk till avsnitt

113. Småbolag i Oxens år

I veckans avsnitt gästas Börssnack av Jonathan Schönbäck, småbolags förvaltare på ODIN Fonder, som delgav oss sin framgångsrika förvaltningsstil som han hade med sig från tiden på Handelsbanken och in till nya arbetsgivaren ODIN. Det goda resultatet har fortsatt och Jonathan fick pris som årets nykomling för förra året och har redan lyckats få in 3 miljarder under förvaltning. Jonathan ger oss många intressanta reflektioner kring bolag han gillar extra mycket och så ger han oss en insyn i den mystiska ODIN-modellen. Jonas går igenom de senaste förändringarna i sin momentum baserade global fond, Alpcot Equities, och ger sin nuläges syn på börsen samt riktar våra blickar åt några varningstecken att hålla koll på framöver!

2021-02-12
Länk till avsnitt

112. TenBagger spänner bågen?

Ett kärt återseende när tradern och förvaltaren David Bagge (@Ten_Bagger) gästar Börssnack. David lägger ut kartan för 2021 och bjuder på sina senaste affärer och vilka sektorer han tror kommer gå starkast. Förutom samtalet med Bagge diskuterar Erik och Jonas den starka aktiemarknaden och den senaste förvaltarenkäten från BofA. Jonas berättar om några nya innehav i fonden och varför vi inte ska vara oroliga över att inflationen ska ta fart.

IG Morgonrapport http://bit.ly/2KHOdnp,

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw,

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-01-22
Länk till avsnitt

111. Slagläge för inflationsuppgång

Ett fullspäckat avsnitt efter några veckors ledighet. Erik och Jonas diskuterar den starka inledningen på 2021 och vilka bolag som har goda förutsättningar att fortsatta stiga. Det pratas även om intressanta teman i marknaden och centralbankspolitik. Jonas berättar sin filosofi och strategi för sin globalfond som han tagit över på Alpcot. Veckans gäst är Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Nordea. Christian berättar om läget på råvarumarknaden och vilka råvaror och bolag som har goda förutsättningar under 2021. 

IG på Twitter: https://bit.ly/2zAO8Qw

IG på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

2021-01-15
Länk till avsnitt

110. Medvetenhet, Artificiell Intelligens, Kognitiv Dissonans, Marknaden

Årets sista avsnittet innehåller dels en marknadsuppdatering av Erik Hansén och Jonas Olavi, men också ett samtal med Lucas Ekström - en väldigt inspirerande gäst med unika perspektiv och infallsvinklar på de mesta. Lucas, som jobbade på en av de största amerikanska investmentbankerna som vice president och trader för aktiederivat, lämnade 2013 en framgångsrik karriär i Londons finansbransch och sadlade om till studier och forskning inom medicin. I samtalet berättar Lucas hur han tänker kring marknaden, artificiell intelligens, centralbankspolitik, guld och inflation. Lucas förklarar också vad han tror är gemensamma nämnare för framgångsrika marknadsaktörer och hur meditation kan hjälpa dig att fatta bättre beslut, öka närvaron med bibehållet perspektivet i vardagen och i slutändan leva ett rikare liv. Detta är ett avsnitt du inte vill missa!

Öppna demokonto på IG: http://bit.ly/38eqQxt

IG Sverige på Instagram: http://bit.ly/2Yk8oQB

IG Sverige på Youtube: http://bit.ly/3dwXE5t

 

04:20 Stark bredd på börsen, julrally?

19:10 Viktigast händelserna under 2020

21:20 Utsikterna för kopparpriset

25:40 Tre momentumcase från USA

29:00 Samtal med Lucas Ekström

34:18 Medvetenhet och meditation

41:00 Sociala medier

46:00 Lucas uppfattning av marknaden

45:30 Vikten av pris och volym

57:30 Så ska vi anpassa oss till artificiell intelligens

1:03:00 Tajma toppar vs bottnar

1:06:22 Centralbankernas penningpolitik

1:08:30: Utsikterna med inflation

1:20:25 Digitala valutor

1:11:45 Guld och kryptovalutor

1:16:15 Vete ett crazy tillägg i portföljen

1:17:40 Hantera kognitiv dissonans extremt viktigt

 

2020-12-18
Länk till avsnitt

109. Biologi ?? börs = sant

Efter påtryckningar av många lyssnare har Börssnack lyckats få Mattias Häggblom till poddstudion. Mattias, som förvaltar den populära hälsovårdsfonden Medica på Swedbank Robur, bjuder på många värdefulla insikter om sektorn. Han nämner ett flertal bolag med attraktiva värderingar och goda framtidsutsikter och bolag med värderingar som dragit iväg. Som vanligt inleder Jonas och Erik med en market update. Samtal om börsutsikter, natural language processing, momentum case och outrageous calls.

2020-12-11
Länk till avsnitt

108. Början på en bull market

Börssnack gästas av framgångsrika förvaltningschefen, Erik Lundkvist, från Coeli. Erik förklarar varför han tror att aktiemarknaden befinner sig närmare början av en bull market än slutet. Han berättar vad han lärt sig av tidigare kriser och ger sin syn på sektorrotationen och råvarupriser. Centralbankspolitik, bostadsmarknaden och eventuella hot under 2021 är andra ämnen som diskuteras. Som alltid drar Jonas Olavi och Erik Hansén en market update. Jonas har också med sig ett batteri med bolagsobservationer och Erik förklarar momentum vs jämviktspendling. Webinar med Ekka Lundin och Mikrit: https://bit.ly/39Iyq5Q

2020-12-04
Länk till avsnitt

107. Fastighetsmogulen banar väg

Mitt under pågående budstrid i fastighetssektorn gästas Börssnack av Ilija Batljan, grundare och vd på SBB. Fastighetsentreprenören berättar om sin resa och hur han tänker på risk och investeringar. Självklart ger han även sin syn på budstriden på norska Entra. Ilija berättar också om övriga investeringar i bolag utanför fastighetssektorn. Förutom samtalet med fastighetsmogulen diskuterar Erik och Jonas utvecklingen på aktiemarknaden med några bolagsobservationer. Erik förklarar varför det är för tidigt att spekulera i en större topp i marknaden. Tack för att du lyssnar!

Anmälan till webinar med tradingprofiler: https://bit.ly/3me7XR5

2020-11-27
Länk till avsnitt

106. Dags för renovering?

Ett kärt återbesök av populära Martin Nilsson, förvaltare på Catella. Martin är generös och bjuder på sina bästa case. Martin berättar också om ett spännande tema och vilka bolag som väntas bli strukturella vinnare. I veckans avsnitt är det massvis med bolagssnack tillsammans med diskussioner om marknaden i allmänhet. Erik och Jonas kör som vanligt en marknadsuppdatering med ett flertal bolagsobservationer och diskuterar utsikterna för aktiemarknaden. Tack för att du lyssnar!

2020-11-20
Länk till avsnitt

105. Nystart

Ett fullspäckat avsnitt efter en händelserik vecka. Börssnack bjuder på en genomgång av marknadsläget och samtal med Fredrik Skoglund, som nyligen startat två fonder. Erik och Jonas frågar Fredrik hur han agerar i dagens marknad och vad han tror om framtiden. High-frequency data, sentimentindex, USA-val, sektorrotation är ämnen som diskuteras i veckans avsnitt. Tack för att du lyssnar! 


Moovit Public Transit Index: https://bit.ly/3nhS7VD

Fredrik Skoglund Twitter: https://bit.ly/32D8lRA

IG Morgonrapport: http://bit.ly/2HDsSLB

2020-11-13
Länk till avsnitt

104. Makroekonomen som blev ränteförvaltare

Börssnack gästas av Maria Ljungqvist, förvaltare på Aktie Ansvar. Maria delar med sig av sin syn på marknaden och hur hon jobbar med sin förvaltning. Förutom samtalet med Maria diskuterar Erik och Jonas utsikterna för börsen och tolkningsföreträdet under USA-valet. Vilket budskap ger marknaden oss? Vad säger räntemarknaden? Vidare tar Jonas upp bolag som kan påverkas av flöden vid kommande indexförändringar och Erik har med några bolag som har en statistisk edge för uppgång. Tack för att du lyssnar! 

Följ IGSverige på Instagram: https://bit.ly/2Yk8oQB

Blogginlägg om rapportreaktioner: https://bit.ly/3l24rbL

2020-11-06
Länk till avsnitt

103. Mr George guidar oss

Inför USA-valet finns det ingen bättre att samtala med än hedgefondförvaltaren Sean George. Förutom spekulationer inför valet berättar Sean varför han är positiv till aktier som tillgångsslag och hur han arbetar för att parera marknadens upp- och nedgångar. Jonas och Erik kör en sedvanlig market update. Utsikter för börsen, var hittar man vinnare i tider av osäkerhet och vilka faktorer man ska undvika är några av ämnena som diskuteras.

Anmälan till Eriks webinar 2/11 (endast aktiva kunder på IG) https://bit.ly/3my7gBP

2020-10-30
Länk till avsnitt

102. En optimist hälsar på

Vi har ett kärt återbesök av lyssnarfavoriten Jonas Dahlqvist, förvaltare på Proxy P. Jonas som varit med i podden vid ett flertal tillfällen tidigare har ett väldigt bra track record på sina framtidsspaningar. Ämnen som behandlas är bostadsmarknaden, konjunkturutsikter, USA-valet, börsutsikter och vilka sektorer som är vinnarna under 2021. Som vanligt drar Erik och Jonas en marknadsuppdatering. Erik berättar varför han reviderat sin taktiska modell. 

Anmälan till Eriks webinar 27/10 https://bit.ly/3dWbv7m

 

2020-10-23
Länk till avsnitt

101. Råvarugurun framtidsspanar

Börssnack gästas av Sveriges främsta råvaruprofil, nämligen Torbjörn Iwarson. Torbjörn har i många år arbetat med råvaruhandel på storbanker är idag en av de största råvaruförvaltarna i Europa med en portfölj på 12 miljarder kronor. Vart finns möjligheterna och vart finns riskerna? Vilka metoder och strategier använder Torbjörn för att fatta beslut? Erik och Jonas inleder avsnittet med en marknadsuppdatering.

2020-10-16
Länk till avsnitt

101. Råvarugurun framtidsspanar

Börssnack gästas av Sveriges främsta råvaruprofil, nämligen Torbjörn Iwarson. Torbjörn som i många år arbetat med råvaruhandel på storbanker är idag en av de största råvaruförvaltarna i Europa med en portfölj på 12 miljarder kronor. Vart finns möjligheterna och vart finns riskerna? Vilka metoder och strategier använder Torbjörn för att fatta beslut? Erik och Jonas inleder avsnittet med en marknadsuppdatering.

2020-10-16
Länk till avsnitt

100. Superstrategen från BCA gästar

Börssnack firar 100 avsnitt med att bjuda på ett samtal med Dhaval Joshi, Chief Strategist på analysfirman BCA. Dhaval delar med sig av sin vy på börsen och den svenska kronan. Dessutom berättar Dhaval om ett framgångsrikt system, baserat på fraktaler, som BCA tillämpat i många år. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en market update.

IG Youtube: https://bit.ly/3dwXE5t

Erik Hansén Twitter http://bit.ly/2u29l34

Erik Hansén Instagram: http://bit.ly/2tnKG9a

Jonas Olavi Twitter: http://bit.ly/2uV4PUx

2020-10-09
Länk till avsnitt

99. Inkassogeneralen hälsar på

Börssnack är stolta och glada över bjuda på ett samtal med Mikael Ericson, vd på Intrum. Mikael har örat på rälsen när det kommer till konjunkturen och har erfarenhet av ledande befattningar på ett flertal banker. Förutom samtalet med Mikael drar Erik och Jonas en marknadsuppdatering med ett flertal observationer baserade på makro, teknisk och fundamental analys. 

Intrum EPR-rapport: https://bit.ly/34cYK3P

Signa upp på IGs kostnadsfria morgonbrev: https://bit.ly/2KHOdnp

2020-10-02
Länk till avsnitt

98. Hotellkungen stakar ut framtiden

Börssnack gästas av hotellkungen Anders Nissen, vd på fastighetsbolaget Pandox. Anders stakar ut framtiden för fastighetsmarknaden i allmänhet och hotellmarknaden i synnerhet. Vilka är utmaningarna och vilka är möjligheterna för branschen? Detta och mycket mer. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en sedvanlig marknadsuppdatering med diverse observationer. 

Anmälan till hotellmarknadsdagen: https://bit.ly/330dGmA

2020-09-25
Länk till avsnitt

97. Erfarna Ann(alyser)

I veckans avsnitt gästas Börssnack av en stor finansprofil, nämligen Ann Grevelius. Efter en framgångsrik karriär i banksektorn arbetar Ann numera som entreprenör och riskkapitalist. Vi pratade bland annat om sektorer som kan överraska positivt, robotrådgivning och utsikterna för aktiemarknaden och räntorna. Som alltid inleder Erik och Jonas med en markandsuppdatering.

Prenumerera på Eriks morgonrapport http://bit.ly/2KHOdnp.

2020-09-18
Länk till avsnitt

96. Det nya stjärnskottet delar sin strategi

I veckans avsnitt har vi besök av Oscar Karlsson, portföljförvaltare på Handelsbanken. Oscar som länge förvaltat med gott resultat delar med sig av sina strategier och tankar kring marknaden. Vi får en djupare inblick i hans sätt att hitta intressanta case och hans syn på marknaden. Som vanligt inleder Erik och Jonas avsnittet med en marknadsuppdatering. Erik har funnit en sektor som han tycker ser extra spännande ut.

Följ IG på Twitter https://bit.ly/2zAO8Qw och Instagram https://bit.ly/2Yk8oQB

2020-09-11
Länk till avsnitt

95. Ekka Lundin avslöjar strategier

Tradingprofilen Ekka Lundin är tillbaka i Börssnack. Det blev ett fullspäckat avsnitt där Ekka berättar om hur året gått och avslöjar hur han kontinuerligt tjänar pengar på sin daytrading.

På IGs YouTube-kanal finns även webinar med Ekka Lundin: https://bit.ly/3dwXE5t

2020-09-04
Länk till avsnitt

94. En korsriddare berättar

Denna vecka har Börssnack besök av Mikael Hanell, förvaltare på Nordic Cross. Mikael delar med sig om sin syn på aktiemarknaden och vilka strategier han använder för att skapa överavkastning. Jonas och Erik kör en sedvanlig marknadsuppdatering där de diskuterar aktuella händelserna på marknaden.

Inspelat webinar med Ekka Lundin https://bit.ly/3b8SblW, Blogginlägg om bottenfas-screener https://bit.ly/3b8f60z

2020-08-28
Länk till avsnitt

93. Vida världen på besök

I veckans avsnitt får Börssnack besök av förvaltaren Henrik Söderberg från C WorldWide. Henrik delar med sig av sina erfarenheter och vilka processer han arbetar med i sin förvaltning. Erik och Jonas inleder avsnittet med en sedvanlig marknadsuppdatering. Tack för att du lyssnar!

Anmälan till webinar med Ekka Lundin: https://bit.ly/31io0Wa

IGs YouTube-kanal: https://bit.ly/3dwXE5t

2020-08-21
Länk till avsnitt

92. Börssnack i skolbänken

Börssnack är tillbaka efter sommaruppehållet med en fullspäckad agenda. Erik och Jonas diskuterar rapportperioden och utsikterna för året. Vilka är argumenten för fortsatt börsuppgång och vilka risker finns det? Erik berättar om sina nya modeller och strategier som han arbetat med under semestern för att hitta intressanta aktier. Dessa kommer han dela med sig av i sitt morgonbrev som finns att prenumerera på helt kostnadsfritt.

Öppna konto på IG http://bit.ly/3aMMFou,

Prenumerera på Morgonbrevet: http://bit.ly/2KHOdnp

2020-08-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.