Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Pro Bono

Pro Bono

Pro Bono är en helt ny podcast om träning och hälsa med träningsexperten Lovisa ?Lofsan? Sandström. I ProBono kommer Lovisa varannan vecka intervjua olika spännande, starka personer om deras träning, kost och syn på hälsa. Namnet ?Pro Bono? (latin: ?för den goda sakens skull?) syftar till poddens ambition att ge intressanta och viktiga ingångar och nycklar till ett starkt, hälsosamt och hållbart liv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/probonopodden/

Avsnitt

6. Maria Montazami

I detta avsnitt av Pro Bono samtalar Lovisa med Hollywoodfrun Maria Montazami. Maria berättar bland annat hur hennes självbild förändrats sedan hon blev offentlig person och hur det glamorösa livet i Kalifornien kan påverka både henne och hennes barns medvetenhet gällande skönhet och hälsa. Maria delar också med sig av sina träningsrutiner och beskriver vad träning betyder för henne. Lovisa får svar på hur mycket pengar Maria lägger på det yttre varje månad och de pratar om utseendefixering, kroppshets och hur kommentarer på sociala medier kan framkalla psykisk ohälsa. Det blir även tips på hur man får ett förhållande att hålla lika länge som Maria har varit tillsammans med sin Cameron, och så blir det som vanligt ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?.

2018-11-12
Länk till avsnitt

5. Sarah Sjöström

I veckans avsnitt av Pro Bono träffar Lovisa en av världens främsta idrottare genom tiderna. Hon har vunnit över 50 stycken internationella medaljer inom OS, VM och EM, varav fler än hälften blänker i guld: Sarah Sjöström! Vad är hemligheten till att bli en sådan framgångsrik simmerska och hur stor del av karriären har hon att tacka sina föräldrar för? Sarah berättar hur hon tänker gällande kost, hur hon behandlar sina ryggproblem och förklarar vad det egentligen är för vett&etikett som gäller i offentliga simhallar. Dessutom ger hon sina bästa tips och trix gällande simglasögon som immar igen eller läcker och så berättar hon hur hon tar hand om sin hud som lätt kan bli torr efter alla timmar hon tillbringar i vatten per vecka. Som vanligt blir det också ?Fråga PT:n? och "tio snabba"!

2018-10-29
Länk till avsnitt

4. Henrik Schyffert

I detta avsnitt gästas Lovisa av komikern Henrik Schyffert. I ett välfyllt avsnitt berättar han bland annat om crossfit och energidrycker, hur hans syn på träning har förändrats genom årens lopp, hur det känns att bli kallad för ?superkropp? i media, vad han har för kostvanor och på vilket sätt träningen har hjälpt honom med ångesthantering. Han berättar också hur han gör med träningsrutinerna när han är på resande fot och inte har sin PT nära till hands. Och som vanligt blir det segmentet ?Fråga PT:n?!   
2018-10-15
Länk till avsnitt

3. Fredrik Paulún

Hur ser näringsfysiologen, entreprenören och författaren Fredrik Paulúns matvanor ut och hur pass mycket planerar han sina måltider i förväg? Hur pass fysisk aktiv är han, vad tycker han om dieter och vad hände för några år sedan när han tränade så hårt att han fick en stroke? Detta och mycket mer pratar han och Lovisa om i veckans avsnitt av Pro Bono. Dessutom, i vanlig ordning, blir det fråga PT:n och tio snabba!

2018-10-01
Länk till avsnitt

2. Funky Gine

I detta avsnitt av Pro Bono åker Lovisa till Norge för att träffa Jørgine Massa Vasstrand a.k.a. Funky Gine. Hon berättar om sin träningsvardag, hur den påverkar henne och hennes familj, hur lik eller olik Jørgine är sitt alter ego ?Funky Gine?, och hur hon bollar de många projekt hon har på gång samtidigt. Hon berättar också om den största utmaningen hennes kropp någonsin varit med om. Dessutom blir det i vanlig ordning: fråga PT:n!

2018-09-24
Länk till avsnitt

1. Joanna Swica

Lovisa Sandström pratar i detta premiäravsnitt av Pro Bono med gästen Joanna Swica: Ironman-ambassadör, triatlet och influencer. Joanna berättar om allt från hur hon tränar inför lopp till tuffa tider när kroppen drabbats av både sjukdomar och olyckor - bland annat den svåra cykelolycka hon nyligen var med om. Vad betydde denna kroppsliga utmaning för henne fysiskt, men också psykiskt? Dessutom blir det ett återkommande inslag i Pro Bono: Fråga PT:n. Och i detta premiäravsnitt får Lovisa svara på Joannas fråga om hur viktigt det egentligen är med vila inom träning.

2018-09-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.