Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Pro Bono

Pro Bono

Pro Bono är en podcast om träning och hälsa med träningsexperten Lovisa ?Lofsan? Sandström. I ProBono kommer Lovisa varannan vecka intervjua olika spännande, starka personer om deras träning, kost och syn på hälsa. Namnet ?Pro Bono? (latin: för den goda sakens skull) syftar till poddens ambition att ge intressanta och viktiga ingångar och nycklar till ett starkt, hälsosamt och hållbart liv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/probonopodden/

Avsnitt

11. Titti Schultz

I detta avsnitt gästas Pro Bono av Titti Schultz - journalist, radiopratare och en "ofrivillig tränare" som ändå tränar med Lovisa några gånger i veckan. Titti berättar om hur hennes tankar om träning, motion och styrka har förändrats genom åren och hur hennes relation till vågen har sett ut och ser ut idag. Titti pratar också om valet att att inte skaffa barn, något som väckt olika reaktioner under åren. Vi får också veta hur hennes karriär har utvecklats från ?Pepparns Grill? i Gävle till dagens position som programledare på P4 Extra, och hur hon tacklar både den externa och interna kritik som hennes yrke medför. Såklart blir det också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-01-21
Länk till avsnitt

10. Ida B Olsson

I årets första avsnitt av Pro Bono åker Lovisa ned till Båstad för att träffa morgonpigga Ida B Olsson. Ida är också känd som ?Workout Is Passion? och är bland annat PT, hälsocoach, föreläsare och uppskattad inspiratör. I samtalet berättar Ida om hur hon jobbar proffessionellt med livsstilsförändring och ger också sina bästa tips till alla som vill behålla sin motivation brinnande, eller hitta tillbaka till den motiverade person man en gång var. Vilka är våra vanligaste mentala hinder och hur jobbar Ida själv för att behålla sin fysiska och mentala styrka? Ida ger också sina bästa expertråd till alla som vill uppnå vissa specifika mål under 2019. Och så blir det såklart också årets första ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-01-07
Länk till avsnitt

9. Jiloan Hamad

Hammarbys lagkapten Jiloan Hamad, 28, gästar Lovisa i detta avsnitt av Pro Bono. Han berättar bland annat om hur hans mindset har hjälpt honom att aldrig förlora ett konditionslopp och hur hans uppväxt formade honom till att bli ett fotbollsproffs. Samtalet handlar också om hur träningen ser ut för ett fotbollsproffs samt hur Jiloans individuella träning är designad. Jiloan förklarar också hur han tacklar motgångar såsom skador och långa rehabperioder, hur han ser på pressen som kommer från flera håll när man spelar på elitnivå och vad han har för andra affärsplaner och uppdrag på sidan av fotbollen. Dessutom givetvis klassikerna ?Tio snabba? och ?Fråga PT:n? och helt nya inslaget ?Baxter frågar?. 
2018-12-24
Länk till avsnitt

8. Pischa

Viktminskningsexperten Pischa Strindstedt har minst sagt många bollar i luften. Hon driver gymstudios, skriver sin första träningsbok, har precis avslutat säsongen med TV4:s ?Biggest looser? och gästar dessutom detta avsnitt av Pro Bono! Lovisa Sandström följer med bakom kulisserna till Pischas framgång och tar reda på resan från ?vanlig? PT till att bli tränare framför hela svenska folket. Hur gör Pischa för att få varje kund att känna sig unik och vad anser hon vara de viktiga faktorerna för en person som vill förändra sin vikt? Pischa avslöjar de hemliga knepen hon tar till när en kund vill gå ner i vikt, men som Pischa inte anser behöver tappa några kilon alls. Hon berättar också om sin träningsfilosofi och vad som gömmer sig bakom #pischapiskar. Det blir också ?Tio snabba?!

2018-12-10
Länk till avsnitt

7. Lisa Nordén

I veckans avsnitt av Pro Bono gästas Lovisa av en av världens främsta triathleter: OS-medaljören Lisa Nordén. Hon berättar hur hon gick från att vara en hästtjej till internationell triathlonstjärna. På vilket sätt har träningen i Australien hjälpt henne i resan till framgång, var ligger hennes styrkor och svagheter och hur jobbar hon med just svagheterna? Lisa berättar också om hur dagarna ser ut när man tränar hårt på heltid och hur hon hanterar skador mitt i en säsong eller precis innan en tävling (vilket faktiskt inträffade nu senast när hon skulle tävla i Iron Man). Lovisa och Lisa pratar också om kroppsideal inom triathlon, om Lisas PERFEKTA löpsteg och om hur Lisas kostplanering ser ut. Lisa ger också sina tre bästa tips till den som antingen är bra på att springa, cykla eller simma men som vill träna upp alla dessa färdigheter inför ett triathlon. Och så blir det blir givetvis också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?.

2018-11-26
Länk till avsnitt

6. Maria Montazami

I detta avsnitt av Pro Bono samtalar Lovisa med Hollywoodfrun Maria Montazami. Maria berättar bland annat hur hennes självbild förändrats sedan hon blev offentlig person och hur det glamorösa livet i Kalifornien kan påverka både henne och hennes barns medvetenhet gällande skönhet och hälsa. Maria delar också med sig av sina träningsrutiner och beskriver vad träning betyder för henne. Lovisa får svar på hur mycket pengar Maria lägger på det yttre varje månad och de pratar om utseendefixering, kroppshets och hur kommentarer på sociala medier kan framkalla psykisk ohälsa. Det blir även tips på hur man får ett förhållande att hålla lika länge som Maria har varit tillsammans med sin Cameron, och så blir det som vanligt ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?.

2018-11-12
Länk till avsnitt

5. Sarah Sjöström

I veckans avsnitt av Pro Bono träffar Lovisa en av världens främsta idrottare genom tiderna. Hon har vunnit över 50 stycken internationella medaljer inom OS, VM och EM, varav fler än hälften blänker i guld: Sarah Sjöström! Vad är hemligheten till att bli en sådan framgångsrik simmerska och hur stor del av karriären har hon att tacka sina föräldrar för? Sarah berättar hur hon tänker gällande kost, hur hon behandlar sina ryggproblem och förklarar vad det egentligen är för vett&etikett som gäller i offentliga simhallar. Dessutom ger hon sina bästa tips och trix gällande simglasögon som immar igen eller läcker och så berättar hon hur hon tar hand om sin hud som lätt kan bli torr efter alla timmar hon tillbringar i vatten per vecka. Som vanligt blir det också ?Fråga PT:n? och "tio snabba"!

2018-10-29
Länk till avsnitt

4. Henrik Schyffert

I detta avsnitt gästas Lovisa av komikern Henrik Schyffert. I ett välfyllt avsnitt berättar han bland annat om crossfit och energidrycker, hur hans syn på träning har förändrats genom årens lopp, hur det känns att bli kallad för ?superkropp? i media, vad han har för kostvanor och på vilket sätt träningen har hjälpt honom med ångesthantering. Han berättar också hur han gör med träningsrutinerna när han är på resande fot och inte har sin PT nära till hands. Och som vanligt blir det segmentet ?Fråga PT:n?!   
2018-10-15
Länk till avsnitt

3. Fredrik Paulún

Hur ser näringsfysiologen, entreprenören och författaren Fredrik Paulúns matvanor ut och hur pass mycket planerar han sina måltider i förväg? Hur pass fysisk aktiv är han, vad tycker han om dieter och vad hände för några år sedan när han tränade så hårt att han fick en stroke? Detta och mycket mer pratar han och Lovisa om i veckans avsnitt av Pro Bono. Dessutom, i vanlig ordning, blir det fråga PT:n och tio snabba!

2018-10-01
Länk till avsnitt

2. Funky Gine

I detta avsnitt av Pro Bono åker Lovisa till Norge för att träffa Jørgine Massa Vasstrand a.k.a. Funky Gine. Hon berättar om sin träningsvardag, hur den påverkar henne och hennes familj, hur lik eller olik Jørgine är sitt alter ego ?Funky Gine?, och hur hon bollar de många projekt hon har på gång samtidigt. Hon berättar också om den största utmaningen hennes kropp någonsin varit med om. Dessutom blir det i vanlig ordning: fråga PT:n!

2018-09-24
Länk till avsnitt

1. Joanna Swica

Lovisa Sandström pratar i detta premiäravsnitt av Pro Bono med gästen Joanna Swica: Ironman-ambassadör, triatlet och influencer. Joanna berättar om allt från hur hon tränar inför lopp till tuffa tider när kroppen drabbats av både sjukdomar och olyckor - bland annat den svåra cykelolycka hon nyligen var med om. Vad betydde denna kroppsliga utmaning för henne fysiskt, men också psykiskt? Dessutom blir det ett återkommande inslag i Pro Bono: Fråga PT:n. Och i detta premiäravsnitt får Lovisa svara på Joannas fråga om hur viktigt det egentligen är med vila inom träning.

2018-09-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.