Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Pro Bono

Pro Bono

Pro Bono är en podcast om träning och hälsa med träningsexperten Lovisa ?Lofsan? Sandström. I ProBono kommer Lovisa varannan vecka intervjua olika spännande, starka personer om deras träning, kost och syn på hälsa. Namnet ?Pro Bono? (latin: för den goda sakens skull) syftar till poddens ambition att ge intressanta och viktiga ingångar och nycklar till ett starkt, hälsosamt och hållbart liv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/probonopodden/

Avsnitt

21. Paula Rosas

Hon är en av de mest önskade gästerna enligt er lyssnare och hennes man har tidigare gästat Pro Bono. Nu är det Paula Rosas tur att ta plats i poddsoffan och i detta avsnitt pratar hon med Lovisa om hur hennes träningsresa sett ut - från att aldrig träna till att bli en fitnessprofil som många kan relatera till. Med två barn och ett jobb som influencer och bloggare har träningen nu också blivit en viktig del av Paulas liv. Hon berättar hur hon ser på kritiken hon har fått genom åren av sina följare och hur den påverkat henne. Vi får också veta var hon får sin träningsinspiration och motivation från och hur det gick till när hon anammade ett strikt kostschema under tio veckors tid. Paula berättar hur hon och Hugo ser på betydelsen av idrott för barnen och hur familjens regler ser ut gällande barn och socker. Det blir som vanligt också ?Tio Snabba? och ?Fråga PT:n?.

2019-09-09
Länk till avsnitt

20. Fitnessfeministen, Sara Dahlström

Hon är chefredaktören på tidningen ?Hälsa och Fitness? som kämpar för att krossa patriarkatet, ändra normerna inom träningsvärlden och lyfta väldigt tunga vikter. Sara Dahlström, också känd som ?Fitnessfeministen? på sociala medier, gästar Lovisa Sandström i detta avsnitt av Pro Bono. Hon berättar hur hon hamnat där hon är idag och vad hon driver för feministiska frågor. Sara förklarar hur hennes sjukdom har påverkat henne, både psykiskt och fysiskt, och på vilket sätt den visar sig i hennes vardag. Hon berättar också hur hon tänker kring sina inlägg på Instagram och vad för negativ men också positiv kritik hon erfarit sen hon blivit en populär träningsprofil. Sara och Lovisa tar upp ämnet ?fat shaming? och pratar om hur detta fenomen visat sig i Saras kommentarsfält, och vad denna typ av mobbning kan ha för allvarliga följder. Vi får också veta hur Sara bearbetar sin ångest genom träning och hur pass viktigt det är för henne att bada utomhus, året om. Det blir också, i vanlig ordning, ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!
2019-05-27
Länk till avsnitt

19. Vanja Wikström

Momtreprenör, Youtube-profil, influencer och nybliven träningsperson med många bollar i luften och oftast en unge på höften - Vanja Wikström, är veckans gäst i Pro Bono! Hon berättar bland annat vad som hände när när hon brakade ihop efter för mycket jobb och för lite återhämtning och hur det påverkar hennes liv idag. Vi får också höra om Vanjas nyfunna kärlek till träning och varför hon inte upptäckte den förrän hon var 40 år. Det blir också prat om psykisk ohälsa och hur sömnproblem hos en person, i detta fall Vanjas sambo Niklas, kan påverka en hel familj. Och så blir det fokus på hennes hjärtefråga: rätten för alla kvinnor i Sverige att kunna planera kejsarsnitt när de ska föda barn. Det blir som vanligt ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-05-13
Länk till avsnitt

18. Fredrik Hallgren

Lovisa träffar skådespelaren som spelar pappa Rudolf i den nya Sune-filmen, samma film där Lovisas son Baxter spelar Håkan-Bråkan. Skådisen Fredrik Hallgren, som också råkar vara Lovisas favorit i Tv-serien ?Bonusfamiljen", har även en annan passion i livet. Han berättar i detta avsnitt av Pro Bono om perioden under sin uppväxt då han provade på olika sporter - för att till slut hitta sitt kall: Moutainbike. Han förklarar hur han lyckas hålla igång cyklingen, trots att han ibland under längre perioder befinner sig på främmande ort och jobbar, exempelvis i Ungern. Och just det här med att arbeta som skådespelare, vad finns det egentligen för ?regler? gällande träning som kan hindra honom gällande vissa träningsformer? Vad menar Fredrik när han säger han har en ?dålig karaktär? när det kommer till träning? Och på tal om ?Bonusfamiljen? så berättar Fredrik också om sin privata familjekonstellation, med tre egna barn som har tre olika mammor. Hur får han ihop livspusslet i den osäkra bransch som skådespeleri faktiskt är?. Det blir också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!
2019-04-29
Länk till avsnitt

17. Malin Baryard-Johnsson

Denna gång har Lovisa åkt till Norrköping för att träffa tävlingsryttaren och elitidrottaren som vann sin första internationella tävlingsmedalj år 1985, Malin Baryard Johnsson. Malin berättar bland annat om hur det är att bo tillsammans med 17 st hästar och hur en vanlig vardag kan se ut för henne. Hur har hon lyckats bli så framgångsrik med att koppla ihop sin sport med företagande? Och på vilket sätt tycker Malin att det är en investering snarare än en kostnad att låta ens barn få hålla på med ridsport? Och hur mycket ska föräldrar överhuvudtaget lägga sig i barnens träning? Och  hur pass viktigt är idrott för barn, rent generellt? Dessutom: Hur ser Malins vardagsträning ut? Vilka träningsformer fokuserar hon på parallellt med ridningen? Vi får också veta mer om de höga förväntningarna Malin alltid haft på sig själv och hur hennes vinnarskalle i och för sig gynnat men också skapat problem under årens gång. Och så blir det  tankar om framtiden: Kan Malin se sig själv lägga av helt med hoppning? Det blir givetvis också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-04-15
Länk till avsnitt

16. Micael Dahlen

Ekonomiprofessorn som sprungit fem olika marathon på fem dagar, Micael Dahlen, gästar Lovisa i detta avsnitt av Pro Bono. När han inte jobbar som lärare på Handelshögskolan skriver han böcker, föreläser, inspirerar och tränar - det sistnämnda blir det givetvis mer fokus på under detta samtal. Micael berättar bland annat vad han går igång på när det kommer till träning, hur ser han till att inte bli uttråkad av träning som är repetitiv? Han berättar också om tiden när han kraschade, både psykiskt och fysiskt som resultat av att livet inte gick ihop. Hur tog han hjälp av siffror för att komma på benen igen? På vilket sätt menar han att träningsbilder på sociala medier kan ge en negativ effekt hos mottagaren, trots att träning ju hör samman med lycka? Och hur gick det för honom när han utmanade sig själv att ändra 40 vanor på 40 veckor? I vanlig ordning blir det också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-04-01
Länk till avsnitt

15. Annie Lööf

Centerpartiets partiledare, Annie Lööf, är gäst i detta avsnitt av Pro Bono! Det många kanske inte vet är att Annie inte bara är en framgångsrik politiker och debattör, utan har en historia som börjar på fotbollsplanen. Däremot vet många att det har varit en intensiv höst och vinter för Annie. Detta har inneburit långa arbetsdagar, sittandes i möten framför fat med bullar och kakor, och Annie berättar för Lovisa hur hennes fokus på sömn, kost och träning förändrades under denna hektiska period. Hur har Annie det idag med återhämtningen efter valperioden, hur ser hon till att hålla sig fokuserad på alla möten och hur ser hennes metoder ut när det kommer till ett bra välmående? Annie berättar också om hur hennes klädstil, kropp och personlighet kan bli negativt uppmärksammat av media och på sociala medier - och hur detta påverkar henne. Dessutom, vad har hon för koppling till namnet ?MuuAnniz? egentligen? Det blir såklart också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-03-18
Länk till avsnitt

14. Erling Kagge

Äventyraren Erling Kagge är norrmannen som blivit den förste att nå både Sydpolen, Nordpolen och Mount Everest. I detta avsnitt av Pro Bono gästar han Lovisa och berättar om passionen han har till att vandra och vad det betyder för honom. Erling berättar också om sina vandringar nere i New Yorks kloaksystem, vad för negativa effekter han tycker att dagens teknologi för med sig, vad han säger till alla som påstår att de inte har ?tid? att gå mer, hur han förbereder sig inför långa utmaningar (och varför han väljer att göra det sent på kvällarna) och så får vi veta vad ett ordentligt skavsår egentligen innebär. Som vanligt bjuds det på ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!
2019-03-04
Länk till avsnitt

13. Hugo Rosas

Från hockeyspelare till multientreprenör, influencer och crossfit: Hugo Rosas gästar Lovisa i detta avsnitt av Pro Bono! Han berättar bland annat om hur hans intresse för crossfit väcktes till liv och vad träning och hälsa betyder för honom. Hugo berättar också om den rastlöshet han ständigt känner och hur den kan verka både positivt och negativt för honom. Hugo förklarar också varför han kör periodisk fasta och vad den innebär, och hur hans kost förändras i förhållande till hans vardagssysslor. Vi får också veta vad Hugos favoritövning är just nu och vad han har för tips till den som vill få in sin partner på träningsspåret. Och så blir det såklart också klassikerna ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-02-18
Länk till avsnitt

12. Madeleine Vall Beijner

I veckans avsnitt av Pro Bono träffar Lovisa Sandström actionskådisen och kampsportsdrottningen Madeleine Vall Beijner. Hon berättar bland annat om vägen till Hollywood, men också om varför hon valde att sluta med kampsport, trots att det var hennes stora passion i livet. Hur ser hon på det viktfokus som kampsport ofta innebär och på vilket sätt har det påverkat henne genom åren? Och tycker hon att det pris hon fått betala för sporten hon älskar - med bland annat konstant smärta - har varit värt det? Och vad tror hon om framtiden; ett eventuellt liv som mamma ihop med en ny karriär som livvakt? Och så blir det som vanligt också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-02-04
Länk till avsnitt

11. Titti Schultz

I detta avsnitt gästas Pro Bono av Titti Schultz - journalist, radiopratare och en "ofrivillig tränare" som ändå tränar med Lovisa några gånger i veckan. Titti berättar om hur hennes tankar om träning, motion och styrka har förändrats genom åren och hur hennes relation till vågen har sett ut och ser ut idag. Titti pratar också om valet att att inte skaffa barn, något som väckt olika reaktioner under åren. Vi får också veta hur hennes karriär har utvecklats från ?Pepparns Grill? i Gävle till dagens position som programledare på P4 Extra, och hur hon tacklar både den externa och interna kritik som hennes yrke medför. Såklart blir det också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-01-21
Länk till avsnitt

10. Ida B Olsson

I årets första avsnitt av Pro Bono åker Lovisa ned till Båstad för att träffa morgonpigga Ida B Olsson. Ida är också känd som ?Workout Is Passion? och är bland annat PT, hälsocoach, föreläsare och uppskattad inspiratör. I samtalet berättar Ida om hur hon jobbar proffessionellt med livsstilsförändring och ger också sina bästa tips till alla som vill behålla sin motivation brinnande, eller hitta tillbaka till den motiverade person man en gång var. Vilka är våra vanligaste mentala hinder och hur jobbar Ida själv för att behålla sin fysiska och mentala styrka? Ida ger också sina bästa expertråd till alla som vill uppnå vissa specifika mål under 2019. Och så blir det såklart också årets första ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?!

2019-01-07
Länk till avsnitt

9. Jiloan Hamad

Hammarbys lagkapten Jiloan Hamad, 28, gästar Lovisa i detta avsnitt av Pro Bono. Han berättar bland annat om hur hans mindset har hjälpt honom att aldrig förlora ett konditionslopp och hur hans uppväxt formade honom till att bli ett fotbollsproffs. Samtalet handlar också om hur träningen ser ut för ett fotbollsproffs samt hur Jiloans individuella träning är designad. Jiloan förklarar också hur han tacklar motgångar såsom skador och långa rehabperioder, hur han ser på pressen som kommer från flera håll när man spelar på elitnivå och vad han har för andra affärsplaner och uppdrag på sidan av fotbollen. Dessutom givetvis klassikerna ?Tio snabba? och ?Fråga PT:n? och helt nya inslaget ?Baxter frågar?. 
2018-12-24
Länk till avsnitt

8. Pischa

Viktminskningsexperten Pischa Strindstedt har minst sagt många bollar i luften. Hon driver gymstudios, skriver sin första träningsbok, har precis avslutat säsongen med TV4:s ?Biggest looser? och gästar dessutom detta avsnitt av Pro Bono! Lovisa Sandström följer med bakom kulisserna till Pischas framgång och tar reda på resan från ?vanlig? PT till att bli tränare framför hela svenska folket. Hur gör Pischa för att få varje kund att känna sig unik och vad anser hon vara de viktiga faktorerna för en person som vill förändra sin vikt? Pischa avslöjar de hemliga knepen hon tar till när en kund vill gå ner i vikt, men som Pischa inte anser behöver tappa några kilon alls. Hon berättar också om sin träningsfilosofi och vad som gömmer sig bakom #pischapiskar. Det blir också ?Tio snabba?!

2018-12-10
Länk till avsnitt

7. Lisa Nordén

I veckans avsnitt av Pro Bono gästas Lovisa av en av världens främsta triathleter: OS-medaljören Lisa Nordén. Hon berättar hur hon gick från att vara en hästtjej till internationell triathlonstjärna. På vilket sätt har träningen i Australien hjälpt henne i resan till framgång, var ligger hennes styrkor och svagheter och hur jobbar hon med just svagheterna? Lisa berättar också om hur dagarna ser ut när man tränar hårt på heltid och hur hon hanterar skador mitt i en säsong eller precis innan en tävling (vilket faktiskt inträffade nu senast när hon skulle tävla i Iron Man). Lovisa och Lisa pratar också om kroppsideal inom triathlon, om Lisas PERFEKTA löpsteg och om hur Lisas kostplanering ser ut. Lisa ger också sina tre bästa tips till den som antingen är bra på att springa, cykla eller simma men som vill träna upp alla dessa färdigheter inför ett triathlon. Och så blir det blir givetvis också ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?.

2018-11-26
Länk till avsnitt

6. Maria Montazami

I detta avsnitt av Pro Bono samtalar Lovisa med Hollywoodfrun Maria Montazami. Maria berättar bland annat hur hennes självbild förändrats sedan hon blev offentlig person och hur det glamorösa livet i Kalifornien kan påverka både henne och hennes barns medvetenhet gällande skönhet och hälsa. Maria delar också med sig av sina träningsrutiner och beskriver vad träning betyder för henne. Lovisa får svar på hur mycket pengar Maria lägger på det yttre varje månad och de pratar om utseendefixering, kroppshets och hur kommentarer på sociala medier kan framkalla psykisk ohälsa. Det blir även tips på hur man får ett förhållande att hålla lika länge som Maria har varit tillsammans med sin Cameron, och så blir det som vanligt ?Fråga PT:n? och ?Tio snabba?.

2018-11-12
Länk till avsnitt

5. Sarah Sjöström

I veckans avsnitt av Pro Bono träffar Lovisa en av världens främsta idrottare genom tiderna. Hon har vunnit över 50 stycken internationella medaljer inom OS, VM och EM, varav fler än hälften blänker i guld: Sarah Sjöström! Vad är hemligheten till att bli en sådan framgångsrik simmerska och hur stor del av karriären har hon att tacka sina föräldrar för? Sarah berättar hur hon tänker gällande kost, hur hon behandlar sina ryggproblem och förklarar vad det egentligen är för vett&etikett som gäller i offentliga simhallar. Dessutom ger hon sina bästa tips och trix gällande simglasögon som immar igen eller läcker och så berättar hon hur hon tar hand om sin hud som lätt kan bli torr efter alla timmar hon tillbringar i vatten per vecka. Som vanligt blir det också ?Fråga PT:n? och "tio snabba"!

2018-10-29
Länk till avsnitt

4. Henrik Schyffert

I detta avsnitt gästas Lovisa av komikern Henrik Schyffert. I ett välfyllt avsnitt berättar han bland annat om crossfit och energidrycker, hur hans syn på träning har förändrats genom årens lopp, hur det känns att bli kallad för ?superkropp? i media, vad han har för kostvanor och på vilket sätt träningen har hjälpt honom med ångesthantering. Han berättar också hur han gör med träningsrutinerna när han är på resande fot och inte har sin PT nära till hands. Och som vanligt blir det segmentet ?Fråga PT:n?!   
2018-10-15
Länk till avsnitt

3. Fredrik Paulún

Hur ser näringsfysiologen, entreprenören och författaren Fredrik Paulúns matvanor ut och hur pass mycket planerar han sina måltider i förväg? Hur pass fysisk aktiv är han, vad tycker han om dieter och vad hände för några år sedan när han tränade så hårt att han fick en stroke? Detta och mycket mer pratar han och Lovisa om i veckans avsnitt av Pro Bono. Dessutom, i vanlig ordning, blir det fråga PT:n och tio snabba!

2018-10-01
Länk till avsnitt

2. Funky Gine

I detta avsnitt av Pro Bono åker Lovisa till Norge för att träffa Jørgine Massa Vasstrand a.k.a. Funky Gine. Hon berättar om sin träningsvardag, hur den påverkar henne och hennes familj, hur lik eller olik Jørgine är sitt alter ego ?Funky Gine?, och hur hon bollar de många projekt hon har på gång samtidigt. Hon berättar också om den största utmaningen hennes kropp någonsin varit med om. Dessutom blir det i vanlig ordning: fråga PT:n!

2018-09-24
Länk till avsnitt

1. Joanna Swica

Lovisa Sandström pratar i detta premiäravsnitt av Pro Bono med gästen Joanna Swica: Ironman-ambassadör, triatlet och influencer. Joanna berättar om allt från hur hon tränar inför lopp till tuffa tider när kroppen drabbats av både sjukdomar och olyckor - bland annat den svåra cykelolycka hon nyligen var med om. Vad betydde denna kroppsliga utmaning för henne fysiskt, men också psykiskt? Dessutom blir det ett återkommande inslag i Pro Bono: Fråga PT:n. Och i detta premiäravsnitt får Lovisa svara på Joannas fråga om hur viktigt det egentligen är med vila inom träning.

2018-09-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.