Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Barnfrihet

Barnfrihet

Det här är en podd för barnfria, barnlösa, folk som inte bestämt sig än och föräldrar som vill förstå oss. Varje vecka intervjuar Frida och Malou en ny intressant person och fokus är alltid på ett barnfritt liv: alltså att leva utan att skaffa egna barn.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

barnfrihet.libsyn.com/website

Avsnitt

Vad händer?

En liten uppdatering från oss och vad som händer med podden! 

 

https://www.patreon.com/barnfrihet

2020-04-24
Länk till avsnitt

63. Katrin Berndt om surrogatmödraskap och barnvaktande

OBS! Detta avsnitt spelades in innan utbrottet av Covid-19. 

ÄNTLIGEN är hon tillbaka! Youtubern Katrin Berndt gästar och vi snackar om surrogatmödraskap, "barnfria" kändisar som plötsligt skaffar barn samt att vi får hela storyn om när hon vaktade ett barn för första gången. Följ henne här t. ex: https://www.instagram.com/katrinberndt/

Fr o m nu och på obestämd framtid hittar du oss endast i sociala medier och på patreon.com/barnfrihet där vi fortsätter släppa exklusiva avsnitt. 

2020-03-18
Länk till avsnitt

62. "Vi borde vara mer osams" Gäst: Anna Remmets

Triggervarning för er som inte gillar vänsteråsikter. I detta avsnitt snackar vi feminism och intersektionell analys av barnfrihet, med kulturskribenten Anna Remmets! Hon tycker att vi barnfria borde vara mer osams bland annat. 

Vill du höra ett högerperspektiv på barnfrihet? Tipsa oss om en barnfri gäst på [email protected]

Vill du att podden ska fortsätta existera? Stötta oss på patreon.com/barnfrihet 

 

2020-03-04
Länk till avsnitt

61. Elin ska bli ekonomiskt oberoende före 40

Elin går med stormsteg mot sitt mål: att bli ekonomiskt oberoende före 40. För oss berättar hon allt om hur det går till, hon ger tips och berättar att man inte alls måste käka smulor och sitta hemma hela tiden för att kunna spara pengar. 

Om du gillar den här podden, stötta oss på patreon.com/barnfrihet ? varje krona hjälper oss verkligen. Du får dessutom exklusivt premiummaterial varje månad!  

2020-02-26
Länk till avsnitt

60. "Sunkigt liv utan avkomma" Gäst: John

Härliga John är tillbaka! Mer steriliserad än någonsin. Vi går igenom ett kommentarsfält om vasektomi och pratar även om en ironisk dejtinghistoria som en lyssnare skickat in. Och så tar vi upp frågan: kan man kräva att ens eget bröllop är barnfritt utan att föräldrar blir helt tokiga?

Följ John på insta: @smittlapp

Och stötta oss på patreon.com/barnfrihet för att hjälpa podden leva vidare samt inkassera göttigt premiummaterial.

2020-02-19
Länk till avsnitt

59. Anna har en breeding kink ? och är barnfri

Att tända på tanken av att bli befruktad, vara gravid samt att bli helt till sig i trosorna när någon säger "jag vill att du ska bära mitt barn".... Och samtidigt vara barnfri. Hur går det ihop? Anna berättar om sin breeding kink, var man hittar bäst porrnoveller och vad som kan hända mot ett traktordäck.

Stötta oss gärna på Patreon.com/barnfrihet så vi får fortsätta göra den här podden. Du får unika extrapoddar som tack för ditt stöd!

2020-02-12
Länk till avsnitt

58. Den "heliga" relationen mellan mor och dotter

"Lisa" har valt att inte ha någon relation med sin mamma. Här berättar hon om vad som ledde upp till det. Avsnittet handlar även om sterilisering, vad en familj är samt att tacka nej till livet om man fick chansen att välja. VARNING FÖR STARKT INNEHÅLL som rör övergrepp på barn.


Stötta oss på patreon.com/barnfrihet så får du tillgång till MASSOR av extramaterial. Exklusiva poddar, tävlingar, meetups och annat. 

2020-02-05
Länk till avsnitt

57. Lyssnarmejl: Skulle tackat nej till livet

Ingen gäst denna vecka, bara vi två som tar upp ett antal tankeväckande mejl som kommit in. Att gå från barnlös till barnfri, bidrag till barnfria och att tacka nej till livet om man fick chansen. Inte lika deppigt avsnitt som titeln insinuerar! 

Vill du stötta oss via Patreon gör du det här: https://www.patreon.com/barnfrihet

2020-01-29
Länk till avsnitt

56. Adoptionskritik med Marcelo

"Om jag ändrar mig sen kan jag alltid adoptera" är det många barnfria som sagt, vi bland annat. KAN ja, men bör man? Vi pratar med Marcelo, som själv är adopterad från Brasilien och kritisk mot adoptionssystemet. Vi pratar om hans historia, vad han vill att folk ska veta om adoption och så suckar vi lite över hur korkade grejer vissa säger och gör. 

HÄR hittar du Marcelo: https://www.instagram.com/sanatorium_sarepta/

Vill du stötta vårt arbete med podden gör du det på patreon.com/barnfrihet

2020-01-22
Länk till avsnitt

55. Anja har Huntingtons sjukdom

Vi är tillbaka! OBS! Veckans avsnitt berör en del känsliga ämnen. Vi träffar Anja som berättar om hur det var att växa upp med en mamma som har Huntingtons sjukdom, och senare i livet även få veta att hon själv bär på genen. Dessutom: tjatet om att skaffa barn, sterilisering, kärleken till djur och mycket annat. 

Stötta oss gärna på patreon.com/barnfrihet så vi kan fortsätta hålla den här podden öppen och gratis för alla.

2020-01-15
Länk till avsnitt

EXTRAINSATT! Med anledning av Expressens j*vla beteende

JAHA då tvingas vi ta en paus från glöggandet bara för att förklara att vi inte är några mediakåta hybrisgalningar som tror att vi räddar planeten med vår barnfrihet. Vi vore tacksamma om ni ville lyssna.

2019-12-20
Länk till avsnitt

54. Rósa volontärarbetar med djur och reser runt

Det här är det sista vanliga avsnittet för säsongen och vi pratar med Rósa. Vi snackar om barnnormen på Island, att bo överallt och volontära och om peppen hon känner inför sterilisering bland annat! 

Rósas seriekonto hittar du här: https://www.instagram.com/filthydoodles/?hl=en 

Och oss hittar du som vanligt på patreon.com/barnfrihet samt på Instagram & Facebook som @Barnfrihet. 

2019-12-18
Länk till avsnitt

53. Paulina har brutit med sin mamma

"Inga barn? Då blir du ensam när du blir äldre!" ? den har nog många av oss hört. Men måste man alltså umgås med sina föräldrar? Måste man gilla varandra bara för att man är släkt? Paulina har brutit med sin mamma. I det här avsnittet pratar vi om det samt lite annat kring hennes barnfria liv. 

Stötta oss gärna på patreon.com/barnfrihet ? vi har lagt upp mycket nytt extramaterial under november och mer kommer framöver. 

2019-12-11
Länk till avsnitt

52. Emil åkte till London för att sterilisera sig

Åland represent! Vi gästas av Emil, som åkte ända till London för att sterilisera sig, när han inte fick göra det vare sig på Åland, i Finland eller i Sverige. Vi pratar om det och mycket annat i detta trevliga avsnitt!

För ett premiumavsnitt med Emil (samt många andra gäster), gå till patreon.com/barnfrihet

Köp eller önska dig julklappar från vår webbshop, den når du via www.barnfrihet.se

2019-12-04
Länk till avsnitt

51. Hur nöjda är folk som bor utan barn? SCB gästar!

Nu har vi fått besök av SCB och får som första podd vara med och berätta om resultaten av deras senaste analys, som kommer ut IDAG! Analysen gäller vilka som är mest nöjda med livet: folk som bor med eller utan barn. Vi intervjuar statistikern Ellen Ellfolk Kenttä som tog initiativet den.

Här finns hela analysen: https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2019/nojdast-ar-de-som-bor-ihop-utan-barn/

Dessutom hinner vi med ett tok-intressant lyssnarmejl i slutet. Och på Patreon finns nytt premium ute!

2019-11-26
Länk till avsnitt

50. Ylva Maria Thompson gästar!

Denna vecka gästas vi av Ylva Maria Thompson! Konstnär och tidigare programledare för erotisk TV. Hur kan en VÄLDIGT barnfri kvinna komma att gjuta gravidmagar och babyfötter? Vi pratar om det, om frihet, om att träffas i en chatt och mycket annat. 

Följ Ylva Marias arbete här: https://www.facebook.com/gipsavgjutningar/ och här: https://www.instagram.com/ylvamariathompson/?hl=en

Oss kan ni följa på FB, Insta (@Barnfrihet). Stötta oss gärna på Patreon: https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-20
Länk till avsnitt

49. Ungern delar ut cash ? om du skaffar massa barn

Denna vecka är det bara vi två, för det fanns så mycket att gå igenom! Vi pratar förstås om DN:s artikel om Ungerns familjepolitik, som består av att låta det regna pengar över de som skaffar 3-4 barn. 

Vi tar även upp två lyssnarmejl. Ett handlar om att finna tröst hos barnfria när man är barnlös. Det andra handlar om vad man gör när man blir ansvarig för ett barn (av livets olika omständigheter) trots att man själv är barnfri. 

Stötta oss gärna på Patreon! https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-13
Länk till avsnitt

48. "Ångrar att jag försökte skaffa barn"

Eva hittade sitt livs kärlek och under många fantastiska år fanns inga problem alls ? men när barnfrågan kom på tal ville de olika. Eva tryckte undan sina känslor och hoppades att kroppen och hjärnan skulle ställa om. Hon ville absolut inte förlora sin man. IVF-besök och väntan på mensen följde... Sen kom livet och döden emellan. En rå och ärlig historia vi alla kan lära oss något av.

Gör som typ 100 andra, stötta oss på Patreon och få massa extramaterial som tack: https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-06
Länk till avsnitt

47. Hanna ? halvtidspensionerad fridykare

Vi gästas denna vecka av Hanna, som älskar fridykning och som kallar sig själv halvtidspensionerad. Hon jobbar under sommaren, därefter reser hon runt eller bara njuter av livet. Vi pratar även om vad som hände när hon skulle sterilisera sig, hur hon kom på att hon vill jobba som ambulanssjukvårdare och vad den absolut sämsta anledningen att skaffa barn är. Spoiler alert: det har med Family guy att göra. 

Från 1 november hittar ni våra premiumavsnitt på https://www.patreon.com/barnfrihet

Vi finns i sociala medier som @Barnfrihet. 

2019-10-30
Länk till avsnitt

VIKTIGT MEDDELANDE! Vi lämnar Podme för Patreon.

Viktigt meddelande! Speciellt för dig som stöttar oss via Podme. Efter 31 oktober finns vi inte längre hos Podme. Nu är det dags att avsluta din prenumeration på Barnfrihet där och hänga med oss över till Patreon. Om du vill fortsätta få premium-material och hjälpa till att göra podden möjlig alltså!

Även om du inte varit med oss hos Podme är du förstås hjärtligt välkommen att hänga på. 

HÄR går du in för att se vad vi erbjuder till våra patreons: https://www.patreon.com/barnfrihet

 

2019-10-28
Länk till avsnitt

46. Bort med abort-tabut! Gäst: Jenny

"Ditt största intresse är väl abort?" ? det var förvisso en skämtsam kommentar från en kollega till veckans gäst Jenny, men inte helt utan ett korn av sanning. Hon vill verkligen att vi ska prata mer om abort! I detta avsnitt gör vi just det och vi snackar även om maximal otur men också om barnfrias plats i den kroppspositiva rörelsen. Det blev ett roligt samtal om allvarliga ämnen tycker vi! 

Här hittar du Jennys blogg om hållbart mode: http://kanonkulanvagrar.blogspot.com/

Och oss hittar du som vanligt i sociala medier, på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. 

2019-10-23
Länk till avsnitt

45. Mia är radikalt barnfri ? och hatar barn

Får man hata barn? Vad innebär det? Och vad heter "barnfri" på ryska? Allt detta och mer snackar vi med Mia om. Hon är ursprungligen från Ryssland men bor nu i Sverige. Och hon kallar sig radikalt barnfri!

Ett premiumavsnitt med Mia finns också att lyssna på hos PodMe.

Följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. Där kan ni också diskutera avsnitten förstås! 

2019-10-16
Länk till avsnitt

44. HSP och barnfri. Gäst: Cizzi Grönkvist

Vi träffar Cizzi som är HSP och barnfri. Vad innebär det? Vi snackar om det men också om att ha partners som tror att man ska ändra sig, om plats för kreativitet, om att jobba som aupair och en massa annat.

Cizzi kan ni följa här: https://www.instagram.com/cizzigronkvist/

Oss följer ni som vanligt på FB och Insta, där heter vi Barnfrihet. Merch finns på barnfrihet.se.

2019-10-09
Länk till avsnitt

43. Italodisco & aldrig lugna sig! Med Martin Blix

Vi snackar med barnfria Martin Blix, känd från bland annat Italove och Domenicer. Det handlar om att ha en het man i Nice, att vara kändis i Mexiko och att vägra lugna ner sig. Vikarie: @alltingpa

Följ gärna Italove här: https://www.facebook.com/weareItalove/

Och oss hittar du förstås som @Barnfrihet på FB och Insta.

2019-10-02
Länk till avsnitt

42. Barnfri efter 40! Med: jennie_swe

Livsnjutaren jennie_swe (på insta) gästar oss på sin 41:a födelsedag! Vi dricker bubbel och snackar om att bli mer tagen på allvar i sin barnfrihet efter 40, om att resa samt identitetskriser hos föräldrar.

Följ Jennie här!

Följ oss med, vi heter Barnfrihet på Insta och Facebook. Och kika in vårt merch på www.barnfrihet.se

Tack för att du lyssnar!

2019-09-25
Länk till avsnitt

41. Sterilogram vore nice! Gäst: John S

Vi gästas denna vecka av John S (@smittlapp på Insta), som är en steriliserad man i sina bästa år. Ett roligt samtal om hur processen går till, varför han tror att så få män steriliserar sig samt om hur nice det vore att kunna skicka ett sterilogram till nån man tycker om. 

 

Köp kul merch på barnfrihet.se! Följ Barnfrihet på Insta och FB! 

2019-09-18
Länk till avsnitt

40. "Är det inte dags nu?" Gäst: Moa Inge

Vi pratar med Moa Inge om hennes C-uppsats "Är det inte dags nu?", som handlar om barnfria kvinnors liv och erfarenheter ut ett etnologiskt perspektiv. Förväntas vi alla följa ett livsmanus? Vad är egentligen en familj? Det och många fler frågor pratar vi om. 

Läs Moas uppsats här: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1321655/FULLTEXT01.pdf?fbclid=IwAR3RXDm2cipZ1Yf_Tm1r-kWAbX1x36YupuIQnpPeU40YY36Rfw1hPR-lgu0 (bara gör det, den är toppen!). 

Följ oss i sociala medier där vi heter Barnfrihet. Bonusmaterial finns hos PodMe! 

2019-09-11
Länk till avsnitt

39. Att ångra sina barn, del 3: Sandras berättelse

Vi fick ett tungt mejl från "Sandra" som ville berätta sin historia: hon ångrar att hon skaffade barn. 

Om du som lyssnar ångrar ditt föräldraskap: berätta för oss så bryter vi detta tabut tillsammans. Du får SJÄLVKLART vara anonym. [email protected]

Barnfritt merch (tröjor, muggar, väskor, posters mm) köper du på barnfrihet.se 

2019-09-04
Länk till avsnitt

38. Marcelo väljer konsten framför barn

LJUDET FIXAT! Denna vecka träffar vi Marcelo. Han är 26 år, konstnär och förstås barnfri. Dessutom lever han med en bipolär sjukdom. Allt detta och en hel del annat pratar vi om! Trots tunga samtalsämnen ett lättsamt avsnitt. Följ Marcelo här: https://www.instagram.com/sanatorium_sarepta/

Vill du köpa kul barnfria prylar/kläder och stötta podden samtidigt? Gör det här: http://barnfrihet.se/shop

2019-08-28
Länk till avsnitt

37. Barn på jobbet. Gäst: Majsan!

VI ÄR TILLBAKA! Vi gästas återigen av härliga Majsan från avsnitt 23. Denna gång snackar vi resor, barn på jobbet, förlossningsdepression hos pappor och en hel del annat. Ljudet är inte guld och gröna skogar men stå ut med oss, vi jobbar på't. 

Följ oss gärna på FB och Insta där vi heter Barnfrihet. Mejla frågor, tankar och förslag på gäster till [email protected] ? tack på förhand!

2019-08-21
Länk till avsnitt

36. "Varför enbart positivt?" Gäster: Pelle och Tina!

Vårsäsongens sista vanliga avsnitt görs tillsammans med det barnfria paret Pelle & Tina (från avsnitt 5)! De hjälper till att svara på frågor som kommit in, bland annat en historia om en barnhetsande chef, en man som vägrar inse att hans sambo är barnfri samt ? varför pratar vi bara positivt om barnfrihet? 

Pelles videos ser du här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrnp5sx0d1kwZ0PFoNkTIV3763zYg23Rx 

I sommar kommer specialavsnitt ut hos PodMe! Stötta Sveriges (och kanske Nordens?) enda barnfria podd. 

2019-06-12
Länk till avsnitt

35. När alla vänner skaffar barn

Vi pratar med Åsa, som var med om att alla vänner skaffade barn i stort sett samtidigt. Hur hanterar man att ens eget liv och vännernas tar helt olika vägar plötsligt? Vad gör man med bitterhet, sorg och ensamhet? Om allt detta och en hel del annat snackar vi denna vecka. Dessutom får vi höra en dikt hon skrivit på temat.

Följ oss i sociala medier, där heter vi Barnfrihet! Hör av dig till oss på [email protected] om du har något du vill dela med dig av. 

2019-06-05
Länk till avsnitt

34. Anna är polyamorös ? och barnfri!

Anna bryter inte bara mot barnnormen utan även mot tvåsamhetsnormen. Hon är gift med en man men har även partners utöver det. Hur kommer det sig att hon väldigt gärna dejtar män med barn? Och hur vet man egentligen att man är poly? Du hör detta plus mycket mer i veckans avsnitt! 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram så hänger du alltid med i det senaste! Vi heter @barnfrihet :)

2019-05-29
Länk till avsnitt

33. "Jag vill inte ha barn, jag vill byta jobb!" Gäst: Amina Manzoor

Vi har äran att gästas av DN:s medicinreporter Amina Manzoor. Med henne snackar vi förstås om hennes krönika som du kan läsa här: https://www.dn.se/livsstil/halsa/amina-manzoor-jag-kanner-ingen-stress-jag-vill-inte-bli-foralder/

Hon berättar även om den korta perioden då hon trodde att hon ville ha barn. Men det visade sig vara nåt helt annat än barnlängtan. Givetvis diskuterar vi även Andrev Waldens krönika: https://www.dn.se/kultur-noje/andrev-walden-darfor-blir-jag-provocerad-av-alla-som-valjer-att-inte-skaffa-barn/

Följ oss på Facebook och Instagram där vi heter Barnfrihet. Och hitta premiumavsnitt på podme.com/barnfrihet

2019-05-22
Länk till avsnitt

32. "Jag ångrar föräldraskapet ? och nu kommer barnbarnen"

Denna vecka pratar vi om barnbarnsnormen. Till vår förvåning verkar den ännu hårdare än barnnormen. Lyssnaren Annika ångrar sitt föräldraskap och nu när barnen äntligen är vuxna vill hon leva sitt eget liv. Fast då kom barnbarnen... Dessutom pratar vi om andra berättelser från människor som känner att de förväntas ta hand om barnbarnen på ett sätt de inte är bekväma med. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet! Premiumavsnitt finns hos Podme. Tack för att du lyssnar! 

2019-05-15
Länk till avsnitt

31. Kajsa Mellgren har aldrig velat ha barn

Vi gästas av Kajsa Mellgren, du minns henne säkert från bland annat ZTV på 90-talet! Vad gör hon idag? Hur hanterar hon föräldrar som exkluderar henne från sociala sammanhang pga att hon är barnfri? Och hur hittar man egentligen barnfria vänner? Detta och mycket mer pratar vi om!

Vi fortsätter samtalet i ett premiumavsnitt som du hittar på Podme.com/barnfrihet

Följ oss gärna i sociala medier, där heter vi Barnfrihet!

2019-05-08
Länk till avsnitt

30. Marions topp 5 värsta kommentarer!

Vi gästas av Marion, @alltingpa på Twitter och Instagram, som berättar om de fem värsta kommentarerna hon fått när hon sagt att hon är barnfri. Vi går igenom både kommentarer på nätet och i verkliga livet. En del gamla godingar och en del nytt. 

Stötta oss på PodMe så blir vi otroligt glada! https://podme.com/barnfrihet 

Följ oss även i sociala medier, där heter vi Barnfrihet. 

2019-05-01
Länk till avsnitt

29. Rickard vill "helst inte" ha barn

Vi pratar ju ofta om barnlängtan och barnfrihet som en skala. Veckans gäst Rickard är nära barnfrihet på skalan ? men försökte ändå få barn i sitt förra äktenskap. Hur kommer det sig? Om det och mycket annat pratar vi i veckans avsnitt! 

 

Stötta oss via PodMe så blir vi otroligt glada. Och följ oss på Facebook och Instagram där vi heter Barnfrihet. 

2019-04-24
Länk till avsnitt

28. Gurgin är tillbaka ? och berättar om alla kommentarer.

Gurgin från avsnitt 9 är tillbaka igen! Mycket har hänt sen sist. Han har varit med i många stora tidningar och TV-program. Vi pratar om responsen han fått. Och blir han aldrig trött på att kämpa för planeten när folk bara verkar intresserade av att håna honom för det? Han får även utse Veckans idiot och det blir ett kontroversiellt val som vi inte håller med om. Förlåt för lite burkigt ljud, vi försöker fortfarande lära oss den nya studion som vi använder ibland. 

 

Vi spelade även in ett premium-avsnitt med svar på lyssnarfrågor! Detta hittar du hos Podme. Följ oss i sociala medier, där heter vi Barnfrihet. 

2019-04-17
Länk till avsnitt

27. Anna gick från barnlängtan ? till barnfri!

Denna vecka gästas vi av Anna, som berättar om sin resa från "självklart vill jag ha barn" till "jag vill inte ha barn". När hon blev kär i en barnfri tjej kom funderingarna på varför hon egentligen vill ha barn? Eller vill hon ens det överhuvudtaget? Anna pluggar till läkare, hon är skitsmart och kul ? och har ett otroligt fint svar på miljonfrågan. Ett avsnitt du inte får missa. 

Stötta oss hemskt gärna via Podme! Då får du även premiumavsnitt på löpande band, men främst av allt hjälper du oss att hålla podden igång. 

2019-04-10
Länk till avsnitt

26. Minna älskar bonusbarnen men vill inte ha egna

Vi snackar bonusbarn igen! Denna gång med Minna, som är en väldigt aktiv och engagerad bonusförälder. Trots att hon älskar sina bonusbarn högt, har insikten om vad det faktiskt innebär att ha barn (om så bara på halvtid och i en bonusföräldraroll) fått henne att ifrågasätta mycket. Om hon verkligen vill ha egna barn, till exempel.

 

Vi hade så mycket att prata om att vi fortsatte i ett premiumavsnitt! Lyssna gärna på det hos PodMe. Och följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. 

2019-04-03
Länk till avsnitt

25. Klimat-VAB och Tysklands mest hjärtlösa kvinna

Vi går igenom en del av alla artiklar och blogginlägg som berört barnfrihet på sistone. Det blir bland annat klimat-VAB, utbrända föräldrar och Tysklands mest hjärtlösa kvinna. Ljudet är sämre än vanligt, vi ber om ursäkt för det men nöden har ingen lag! Nästa vecka är vi tillbaka i vanliga studion igen.

2019-03-27
Länk till avsnitt

24. Att bryta mot flera normer samtidigt

Veckans gäst Malin är rätt bra på att bryta normer. Hon är bisexuell, minimalist, vegan, nykterist och ? förstås ? barnfri! Vi pratar mycket om skam, normer och att hitta sig själv. Ett lite lugnare avsnitt än vanligt, hoppas ni gillar det.

Följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet! Och hitta ett helt gäng Premiumavsnitt hos PodMe.

2019-03-20
Länk till avsnitt

23. 50+ och barnfri: and loving it! Gäst: Majsan

Vi gästas av Majsan, som fyller 53 i år och hon kommer till oss med en mängd visdomar. Bland annat hur ni kan ragga upp andra barnfria! 

Vi hade så mycket att prata om, så allt kom inte med i detta avsnitt. Resten finns i ett premium-avsnitt, signa upp dig på PodMe och häng med: https://podme.com/podcast/1312 

Följ gärna vår reklambyrå på Instagram om du vill göra oss glada: https://www.instagram.com/peppoclock/

2019-03-13
Länk till avsnitt

22. "Vill du inte ha barn? Då kan du dra!" Gäst: Vicki Jacobson

Vicki Jacobson är singer/songwriter från Umeå och uppvuxen i ett kristet sammanhang med stark barnnorm. För oss berättar hon om när hon fick insikten att hon inte MÅSTE skaffa barn. Och även om hur hennes dåvarande kille reagerade.

Hon har en EP ute nu som heter Cold Shower, hitta den på Spotify eller via hennes hemsida: https://www.vickijacobson.com/

Premiumavsnitt hittar ni här: https://podme.com/podcast/1312 

2019-03-06
Länk till avsnitt

21. "Man är inte barnfri om man har djur" ? say what?

Denna vecka gästas vi av Stephanie Edlund: djurvårdare, certifierad beteendekonsult och papegojexpert. Vi pratar om den konstiga tron att husdjur ersätter barn och "man är inte barnfri om man har djur". Dessutom: föräldrar som ger djur till sina barn, kaninens status och lite om gamar överlag. 

Checka in Stephanies verksamhet på http://www.djursmart.se/

2019-02-27
Länk till avsnitt

20. Marina Schiptjenko och boken "Barnfri"

Marina Schiptjenko känner nog de flesta igenom från band som Page, BWO och Vaccuum. Och vissa minns nog att hon höll på att skriva boken "Barnfri" för ett gäng år sen ? vad hände med den? Och hur var hennes process för att komma fram till att hon är barnfri? Vi snackar även om hur föräldrar behöver en hobby utöver sina barn och lite om kommentarer vi hört. 

Följ oss gärna på Instagram och Facebook, där vi heter Barnfrihet! 

2019-02-20
Länk till avsnitt

19. Antinatalism och Childfree Doodles!

Vi har lyckats träffa på Barcelona-bon, antinatalisten och härliga människan Childfree Doodles i ett isigt och halt Stockholm. Avsnittet innehåller en kort intervju med henne på engelska, i övrigt snackar vi natalism, antinatalism och den växande barnfria rörelsen i Indien.

Stötta oss på PodMe, nya exklusive premium-avsnitt läggs ut där flera gånger i månaden!

2019-02-13
Länk till avsnitt

18. C-uppsats om att välja bort barn

Linnea har skrivit en C-uppsats om att välja ett liv utan barn. Vad är drivkrafterna bakom beslutet? Hur förändras ens inställning till barnfriheten med åldern? Vi snackar om det och mycket annat i veckans avsnitt. 

Hoppas ni följer oss på Instagram och Facebook, sök på Barnfrihet. Och premium-avsnitt finns på PodMe! 

2019-02-06
Länk till avsnitt

17. Att ångra sina barn, del 2: Psykologen förklarar

Vi har med oss den prisade psykologen Liria Ortiz! Mottagare av Stora Psykologpriset år 2017. Hon svarar på läsarfrågor i DN och har bland annat besvarat flera frågor gällande barnfrihet i olika former. Vi reder ut ifall den som ångrar sina barn är psykiskt sjuk och hur ångern kan se ut, bland annat. 

Lirias böcker hittar du här: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Liria%20Ortiz 

För premiumavsnitt av podden: https://podme.com/podcast/943 

2019-01-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.