Sveriges 100 mest populära podcasts

Barnfrihet

Barnfrihet

Det här är en podd för barnfria, barnlösa, folk som inte bestämt sig än och föräldrar som vill förstå oss. Varje vecka intervjuar Frida och Malou en ny intressant person och fokus är alltid på ett barnfritt liv: alltså att leva utan att skaffa egna barn.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

barnfrihet.libsyn.com/website

Avsnitt

82. Immun mot dålig stämning! Gäst: Josephine Freje

Veckans gäst är den grävande journalisten Josephine Freje. Vi pratar om alltifrån hennes påstådda knarkfabrik i källaren, till ett frieri som blev katastrof. Och varför tvingades hon äta massa inälvor i Thailand? Det blir en genomgång av lite olika tillfällen då det blivit dålig stämning. Ett jätteroligt avsnitt tycker vi, hoppas du gillar det! 

Josephines podd hittar du här: https://podme.com/se/utanfor-murarna/467566 
Josephine finns på Twitter här: https://twitter.com/FrejeFrilans

Vill du stötta den här podden? Tycker du det är viktigt att barnfria röster får ta plats i samtalet? Stötta oss på Patreon! https://www.patreon.com/barnfrihet
2021-10-13
Länk till avsnitt

81. Bara moderskänslor för valpar. Gäst: Hannah Oliero

Denna vecka har vi med oss den förtjusande Hannah Oliero! Vi pratar om alltifrån att ha moderskänslor för valpar till att Tinder-preppa inför en resa. Givetvis snackar vi också om hennes barnfrihet och vilka kommentarer hon fått kring den. 

Ett smaskigt extra-avsnitt med Hannah finns på patreon.com/barnfrihet 

Om du vill följa Hannah gör det du det under @hannaholiero ? och vi heter förstås @barnfrihet! 
2021-09-29
Länk till avsnitt

80. Barnfri bland bergen. Gäst: Emma Svensson

Från rockfotograf till modefotograf och vidare till bergsklättrare. Från försök att få barn till lyckligt barnfri. Från jättebröllop till skilsmässa på 6 veckor ? och vidare till frieri. Emma Svensson har hunnit med mycket hittills! Det blev ett riktigt härligt och inspirerande snack. 

Här finns Emma på Instagram: https://www.instagram.com/emmasvenssonphoto/ 

För att stötta podden och dessutom få ett helt gäng premiumavsnitt, bland annat med Emma, går du in här: http://patreon.com/barnfrihet 

2021-09-15
Länk till avsnitt

79. Anne flyttade till Hawaii

Att bara kunna lämna allt och dra iväg till kärleken på Hawaii blir betydligt enklare när man inte har barn. Denna vecka pratar vi med Anne om hennes flytt, kulturkrockar och förstås även en del om hennes barnfrihet. 

Det blev också ett kul premiumavsnitt med Anne, det får du tillgång till på patreon.com/barnfrihet 

Följ oss gärna i sociala medier, vi heter Barnfrihet på Facebook och Instagram. 
2021-09-01
Länk till avsnitt

78. Endometrios & hysterektomi. Gäst: Rektor Linnea

Endometrios är en sjukdom med oerhörd smärta. Linnea har bett om att få en hysterektomi (att operera bort livmodern) sedan hon var 19 år gammal. Gång på gång har hon fått nej, för att läkarna var rädda att hon "kanske vill ha barn senare". Gång på gång har hon sagt att hon är barnfri. Det tog 20 år innan hon äntligen blev lyssnad på.

Linnea är även en stor kämpe för barn. Hon läser rapporter, skriver böcker och debatterar skolfrågor. Hon börjar varje dag med att ta emot alla elever på skolan med en kram. Ändå har hon aldrig velat ha egna barn.  Hör hennes historia i detta avsnitt! 

Köp Linneas böcker här: https://www.bokus.com/bok/9789178519477/en-tickande-bomb-en-bok-om-skolsegregation/ https://www.bokus.com/bok/9789179690120/en-negativ-spiral-kampen-om-den-kommunala-skolans-resurser/
Följ henne på Twitter: https://twitter.com/rektor_linnea/

Oss hittar du som @Barnfrihet överallt samt på patreon.com/barnfrihet
2021-08-18
Länk till avsnitt

77. Klimatforskarens råd. Gäst: Malin Ödalen

Äntligen har vi en klimatforskare på besök: Malin Ödalen. Hon är dessutom barnfri. Borde man ta in klimataspekterna i sitt beslut att skaffa barn? Vad krävs egentligen för att vi ska stoppa klimatförändringarna? Och varför är vi så trötta på Stefan i Laholm? 

Detta är säsongens sista ordinarie avsnitt. Vi drar dock upp publiceringstakten på Patreon istället under sommaren. Som ett tack till alla som hjälper oss att hålla podden igång! Vill du vara med och bidra och dessutom få tillgång till alla tidigare premiumavsnitt + ett nytt varje vecka under sommaren? Gå då in på  www.patreon.com/barnfrihet 
2021-06-09
Länk till avsnitt

76. Man måste faktiskt inte. Gäst: Ida / Spindelsven

Nu ska vi snacka om alltifrån smink till att få axla föräldrarollen när man själv är barn. Det blir högt och lågt med andra ord. Gästar gör den barnfria make up-artisten Ida (@spindelsven) och henne hittar du här: https://www.instagram.com/spindelsven/ 


Vill du stötta Sveriges enda barnfria podcast och dessutom få MASSA exklusiva bonusavsnitt? Då surfar du in på http://patreon.com/barnfrihet 
2021-05-26
Länk till avsnitt

75. Total brist på moderlighet. Gäst: Caisa-Stina Forssberg

Vi gästas av Caisa-Stina Forssberg! Vilken kvinna, gud så kul vi hade. Det blev högt och lågt, flamsigt och seriöst. Vi pratar dejting, bipolaritet, roliga skådisgig och att inte göra avkall på sig själv. Följ henne på instagram: https://www.instagram.com/bleknos/

Youtubern KimblyTea som vi tipsar om i avsnittet hittar ni här:  https://www.youtube.com/channel/UC9BW965YdK8r-IGt9RbWBQA 

Vill du att det ska fortsätta finnas en barnfri podd i Sverige? Vill du samtidigt få tillgång till 81 exklusiva poddavsnitt + minst två nya varje månad? Välkommen att bli patron åt oss! https://www.patreon.com/barnfrihet
2021-05-12
Länk till avsnitt

74. Praliner och psykoterapi! Gäst: Tilly Wonka

Vi gästas av Matilda, som är från Skåne men nu bor i Storbritannien. Vi får höra om hennes liv från Oxford till chokladpraliner! Och om hennes släkt, där en i varje generation är barnfri. Dessutom snackar vi om dejting, volontärarbete och att anpassa sitt liv till att inte ha plats för barn.

Följ hennes helt otroliga pralinskapande här: https://www.instagram.com/tilly_wonka/ 

Och om du gillar vår podd får du gärna stötta oss på Patreon: http://patreon.com/barnfrihet Bidragen vi får in där gör att vi kan fortsätta producera denna podcast helt fritt för alla att lyssna på. Dessutom får du exklusiva avsnitt att lyssna på om du skänker 5 dollar eller mer per månad! 
2021-04-28
Länk till avsnitt

73. Ambivalent barnfri. Gäst: Lina Arvidsson

Författaren Lina Arvidsson berättar om sin ambivalenta inställning till barn och hur det har påverkat hennes relationer. Givetvis snackar vi även om skrivande och författarskap. Lina har precis gett ut en novellsamling där en av novellerna har ett barnfritt tema. Boken heter Aldrig ensam och kan köpas i bokhandlar eller direkt via Konsai förlag. 


2021-04-14
Länk till avsnitt

72. Försökte få barn ? nu är båda steriliserade! Gäster: Kristin & Fredrik

Vi har en grymt intressant historia denna vecka! Paret Kristin och Fredrik gifte sig och försökte få barn (ni vet, som man "ska"). Men i hemlighet gick båda och hoppades att det inte skulle bli något. Idag är båda steriliserade och lyckligt barnfria! Vi snackar igenom deras historia plus massa annat. Det blev skoj!  

Dessutom blev det ett premiumavsnitt också, det hittar ni på patreon.com/barnfrihet ? genom att stötta oss där hjälper du oss fortsätta producera Sveriges enda barnfria podcast. Dessutom får du exklusivt material varje månad.  
2021-03-31
Länk till avsnitt

71. "Släktträdet slutar på topp!" Gäst: Frida Green

Hon har varit med i Talang, Idol OCH Mello, hon sjunger i en sommarplåga du garanterat hört ? och hon är barnfri. Frida Green gästar podden och berättar bland annat om sin pappas reaktion på att både hon och brorsan är barnfria. Dessutom snackar vi givetvis en del musik! Ett härligt samtal blev det. Lyssna gärna på Fridas musik på Spotify, det är bara att söka på Frida Green.

Oss hittar du på patreon.com/barnfrihet ? gå med där för att bland annat få ett bonussnack med Frida! Där pratar vi om vafan som hände i Idol egentligen, när hon plötsligt inte gick vidare, samt lite om dejting och annat gött. Genom att stötta oss på Patreon hjälper du oss att fortsätta göra den här podden. 
2021-03-17
Länk till avsnitt

70. Slajda in i DM! Gäst: Cecilia Suhaid Gustafsson

Avsnitt 70 kräver nåt extra! Vi har med oss Cecilia Suhaid Gustafsson: konstnärlig ledare, dejtingsugen och podcastare. Och en himla massa annat men framförallt en riktigt rolig och barnfri gäst. Enjoy! Och vill man slajda in i DM finns hon här: https://twitter.com/suhaidskan

Vi finns som vanligt på Instagram, Facebook och Patreon som Barnfrihet. Stort tack till alla patrons, det är NI som gör denna podd möjlig.
2021-03-03
Länk till avsnitt

69. Att ångra sina barn, del 4: Jonas älskar inte sin son

"Att verkligen inte vilja ha barn och få beskedet att man är på väg att bli förälder är hemskt. Det är svårt att beskriva hur hemskt det är, men det är en av de värsta känslor jag känt de senaste 10 eller 15 åren." Vi fick ett mejl från Jonas, som blev förälder utan att egentligen vilja det. Och den där kärleken som skulle komma på köpet dök inte upp.

Vi pratar med psykologen Tanja Suhinina om detta med att ångra barn, skuldkänslorna och bitterheten inför det som aldrig blev.

Tanjas mottagning hittar du här: https://erosochpsyke.se/
Och våra bonusavsnitt hittar du här: https://www.patreon.com/barnfrihet
2021-02-17
Länk till avsnitt

68. Semester för ALLA! Gäst: Anna Wallgren

Denna vecka gästas vi av Anna Wallgren, som bland annat skrivit en debatt-artikel om att alla har rätt till semester ? inte bara föräldrar. Hur togs den emot? Sen snackar vi även om hennes virala tweet om att vara barnfri, hur konstigt det känns när folk tror att man har barn och en hel del annat. 

Följ oss i sociala medier, där heter vi barnfrihet. Och stötta podden genom att gå in på patreon.com/barnfrihet och skriva upp dig på en prenumeration. 
2020-12-09
Länk till avsnitt

67. Samtycke till existensen saknas

Nu blir det filosofiskt! Vi gästas av David som anser att det är fel att skaffa barn, bland annat därför att man skapar en människa och hoppas på att ett samtycke till detta ska komma i efterhand. Borde man kunna stämma sina föräldrar? Borde försörjningsplikten vara längre än till 18 år? Det och mycket mer snackar vi om i detta avsnitt! 

Följ oss på @barnfrihet på Facebook och Instagram. Och lalla in på patreon.com/barnfrihet om du behöver lite fler barnfria samtal i livet! 
2020-11-25
Länk till avsnitt

66. Barnfri pensionär

Vår reporter på fältet, Alexandra, har intervjuat barnfria Berit (låter som en superhjälte eller hur?) i Spanien. Det blir snack om normkritik, synen på barnfria i Sverige, hur man överlever när alla andra tjatar om sina barnbarn och mycket annat.

Avsnittet tillägnas organisationen ADA - En andra chans som hjälper hundar i Spanien. Du hittar dem här: http://www.enandrachans.org/
2020-11-11
Länk till avsnitt

65. Ametist Azordegan om att förädlas

Vi är tillbaka! Och med oss har vi en pang-gäst. Ametist Azordegan är journalist, entreprenör, hiphop-mogul och smyckesdesigner bland annat. För första gången gör hon en intervju om sitt beslut att leva barnfritt. Vi har även ett premiumavsnitt med Ametist på patreon.com/barnfrihet ? tack till alla patrons som gör denna podd möjlig.

Följ ametist som @swedishjuice på Instagram! Och följ gärna oss med, vi heter barnfrihet överallt. 

På www.barnfrihet.se finns kul merch! 
2020-10-28
Länk till avsnitt

64. Det kunde ha varit värre! Gäst: Vicki Jacobson

Vi gästas av musikern Vicki Jacobson från avsnitt 22. Vi snackar om att adoptera katter, att vara utbränd, att skapa musik och att det mitt i en panikångestattack ändå kunde varit värre. 

RÖSTA PÅ VICKI I P4 NÄSTA: 

- Skriv p4vbtn låt3 i ett sms

- Skicka till nummer 72250

- Varje sms kostar 1 kr

- Du kan rösta 10 ggr 

 

Exklusiva avsnitt hittar du på www.patreon.com/barnfrihet

2020-06-03
Länk till avsnitt

Vad händer?

En liten uppdatering från oss och vad som händer med podden! 

 

https://www.patreon.com/barnfrihet

2020-04-24
Länk till avsnitt

63. Katrin Berndt om surrogatmödraskap och barnvaktande

OBS! Detta avsnitt spelades in innan utbrottet av Covid-19. 

ÄNTLIGEN är hon tillbaka! Youtubern Katrin Berndt gästar och vi snackar om surrogatmödraskap, "barnfria" kändisar som plötsligt skaffar barn samt att vi får hela storyn om när hon vaktade ett barn för första gången. Följ henne här t. ex: https://www.instagram.com/katrinberndt/

Fr o m nu och på obestämd framtid hittar du oss endast i sociala medier och på patreon.com/barnfrihet där vi fortsätter släppa exklusiva avsnitt. 

2020-03-18
Länk till avsnitt

62. "Vi borde vara mer osams" Gäst: Anna Remmets

Triggervarning för er som inte gillar vänsteråsikter. I detta avsnitt snackar vi feminism och intersektionell analys av barnfrihet, med kulturskribenten Anna Remmets! Hon tycker att vi barnfria borde vara mer osams bland annat. 

Vill du höra ett högerperspektiv på barnfrihet? Tipsa oss om en barnfri gäst på [email protected]

Vill du att podden ska fortsätta existera? Stötta oss på patreon.com/barnfrihet 

 

2020-03-04
Länk till avsnitt

61. Elin ska bli ekonomiskt oberoende före 40

Elin går med stormsteg mot sitt mål: att bli ekonomiskt oberoende före 40. För oss berättar hon allt om hur det går till, hon ger tips och berättar att man inte alls måste käka smulor och sitta hemma hela tiden för att kunna spara pengar. 

Om du gillar den här podden, stötta oss på patreon.com/barnfrihet ? varje krona hjälper oss verkligen. Du får dessutom exklusivt premiummaterial varje månad!  

2020-02-26
Länk till avsnitt

60. "Sunkigt liv utan avkomma" Gäst: John

Härliga John är tillbaka! Mer steriliserad än någonsin. Vi går igenom ett kommentarsfält om vasektomi och pratar även om en ironisk dejtinghistoria som en lyssnare skickat in. Och så tar vi upp frågan: kan man kräva att ens eget bröllop är barnfritt utan att föräldrar blir helt tokiga?

Följ John på insta: @smittlapp

Och stötta oss på patreon.com/barnfrihet för att hjälpa podden leva vidare samt inkassera göttigt premiummaterial.

2020-02-19
Länk till avsnitt

59. Anna har en breeding kink ? och är barnfri

Att tända på tanken av att bli befruktad, vara gravid samt att bli helt till sig i trosorna när någon säger "jag vill att du ska bära mitt barn".... Och samtidigt vara barnfri. Hur går det ihop? Anna berättar om sin breeding kink, var man hittar bäst porrnoveller och vad som kan hända mot ett traktordäck.

Stötta oss gärna på Patreon.com/barnfrihet så vi får fortsätta göra den här podden. Du får unika extrapoddar som tack för ditt stöd!

2020-02-12
Länk till avsnitt

58. Den "heliga" relationen mellan mor och dotter

"Lisa" har valt att inte ha någon relation med sin mamma. Här berättar hon om vad som ledde upp till det. Avsnittet handlar även om sterilisering, vad en familj är samt att tacka nej till livet om man fick chansen att välja. VARNING FÖR STARKT INNEHÅLL som rör övergrepp på barn.


Stötta oss på patreon.com/barnfrihet så får du tillgång till MASSOR av extramaterial. Exklusiva poddar, tävlingar, meetups och annat. 

2020-02-05
Länk till avsnitt

57. Lyssnarmejl: Skulle tackat nej till livet

Ingen gäst denna vecka, bara vi två som tar upp ett antal tankeväckande mejl som kommit in. Att gå från barnlös till barnfri, bidrag till barnfria och att tacka nej till livet om man fick chansen. Inte lika deppigt avsnitt som titeln insinuerar! 

Vill du stötta oss via Patreon gör du det här: https://www.patreon.com/barnfrihet

2020-01-29
Länk till avsnitt

56. Adoptionskritik med Marcelo

"Om jag ändrar mig sen kan jag alltid adoptera" är det många barnfria som sagt, vi bland annat. KAN ja, men bör man? Vi pratar med Marcelo, som själv är adopterad från Brasilien och kritisk mot adoptionssystemet. Vi pratar om hans historia, vad han vill att folk ska veta om adoption och så suckar vi lite över hur korkade grejer vissa säger och gör. 

HÄR hittar du Marcelo: https://www.instagram.com/sanatorium_sarepta/

Vill du stötta vårt arbete med podden gör du det på patreon.com/barnfrihet

2020-01-22
Länk till avsnitt

55. Anja har Huntingtons sjukdom

Vi är tillbaka! OBS! Veckans avsnitt berör en del känsliga ämnen. Vi träffar Anja som berättar om hur det var att växa upp med en mamma som har Huntingtons sjukdom, och senare i livet även få veta att hon själv bär på genen. Dessutom: tjatet om att skaffa barn, sterilisering, kärleken till djur och mycket annat. 

Stötta oss gärna på patreon.com/barnfrihet så vi kan fortsätta hålla den här podden öppen och gratis för alla.

2020-01-15
Länk till avsnitt

EXTRAINSATT! Med anledning av Expressens j*vla beteende

JAHA då tvingas vi ta en paus från glöggandet bara för att förklara att vi inte är några mediakåta hybrisgalningar som tror att vi räddar planeten med vår barnfrihet. Vi vore tacksamma om ni ville lyssna.

2019-12-20
Länk till avsnitt

54. Rósa volontärarbetar med djur och reser runt

Det här är det sista vanliga avsnittet för säsongen och vi pratar med Rósa. Vi snackar om barnnormen på Island, att bo överallt och volontära och om peppen hon känner inför sterilisering bland annat! 

Rósas seriekonto hittar du här: https://www.instagram.com/filthydoodles/?hl=en 

Och oss hittar du som vanligt på patreon.com/barnfrihet samt på Instagram & Facebook som @Barnfrihet. 

2019-12-18
Länk till avsnitt

53. Paulina har brutit med sin mamma

"Inga barn? Då blir du ensam när du blir äldre!" ? den har nog många av oss hört. Men måste man alltså umgås med sina föräldrar? Måste man gilla varandra bara för att man är släkt? Paulina har brutit med sin mamma. I det här avsnittet pratar vi om det samt lite annat kring hennes barnfria liv. 

Stötta oss gärna på patreon.com/barnfrihet ? vi har lagt upp mycket nytt extramaterial under november och mer kommer framöver. 

2019-12-11
Länk till avsnitt

52. Emil åkte till London för att sterilisera sig

Åland represent! Vi gästas av Emil, som åkte ända till London för att sterilisera sig, när han inte fick göra det vare sig på Åland, i Finland eller i Sverige. Vi pratar om det och mycket annat i detta trevliga avsnitt!

För ett premiumavsnitt med Emil (samt många andra gäster), gå till patreon.com/barnfrihet

Köp eller önska dig julklappar från vår webbshop, den når du via www.barnfrihet.se

2019-12-04
Länk till avsnitt

51. Hur nöjda är folk som bor utan barn? SCB gästar!

Nu har vi fått besök av SCB och får som första podd vara med och berätta om resultaten av deras senaste analys, som kommer ut IDAG! Analysen gäller vilka som är mest nöjda med livet: folk som bor med eller utan barn. Vi intervjuar statistikern Ellen Ellfolk Kenttä som tog initiativet den.

Här finns hela analysen: https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2019/nojdast-ar-de-som-bor-ihop-utan-barn/

Dessutom hinner vi med ett tok-intressant lyssnarmejl i slutet. Och på Patreon finns nytt premium ute!

2019-11-26
Länk till avsnitt

50. Ylva Maria Thompson gästar!

Denna vecka gästas vi av Ylva Maria Thompson! Konstnär och tidigare programledare för erotisk TV. Hur kan en VÄLDIGT barnfri kvinna komma att gjuta gravidmagar och babyfötter? Vi pratar om det, om frihet, om att träffas i en chatt och mycket annat. 

Följ Ylva Marias arbete här: https://www.facebook.com/gipsavgjutningar/ och här: https://www.instagram.com/ylvamariathompson/?hl=en

Oss kan ni följa på FB, Insta (@Barnfrihet). Stötta oss gärna på Patreon: https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-20
Länk till avsnitt

49. Ungern delar ut cash ? om du skaffar massa barn

Denna vecka är det bara vi två, för det fanns så mycket att gå igenom! Vi pratar förstås om DN:s artikel om Ungerns familjepolitik, som består av att låta det regna pengar över de som skaffar 3-4 barn. 

Vi tar även upp två lyssnarmejl. Ett handlar om att finna tröst hos barnfria när man är barnlös. Det andra handlar om vad man gör när man blir ansvarig för ett barn (av livets olika omständigheter) trots att man själv är barnfri. 

Stötta oss gärna på Patreon! https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-13
Länk till avsnitt

48. "Ångrar att jag försökte skaffa barn"

Eva hittade sitt livs kärlek och under många fantastiska år fanns inga problem alls ? men när barnfrågan kom på tal ville de olika. Eva tryckte undan sina känslor och hoppades att kroppen och hjärnan skulle ställa om. Hon ville absolut inte förlora sin man. IVF-besök och väntan på mensen följde... Sen kom livet och döden emellan. En rå och ärlig historia vi alla kan lära oss något av.

Gör som typ 100 andra, stötta oss på Patreon och få massa extramaterial som tack: https://www.patreon.com/barnfrihet

2019-11-06
Länk till avsnitt

47. Hanna ? halvtidspensionerad fridykare

Vi gästas denna vecka av Hanna, som älskar fridykning och som kallar sig själv halvtidspensionerad. Hon jobbar under sommaren, därefter reser hon runt eller bara njuter av livet. Vi pratar även om vad som hände när hon skulle sterilisera sig, hur hon kom på att hon vill jobba som ambulanssjukvårdare och vad den absolut sämsta anledningen att skaffa barn är. Spoiler alert: det har med Family guy att göra. 

Från 1 november hittar ni våra premiumavsnitt på https://www.patreon.com/barnfrihet

Vi finns i sociala medier som @Barnfrihet. 

2019-10-30
Länk till avsnitt

VIKTIGT MEDDELANDE! Vi lämnar Podme för Patreon.

Viktigt meddelande! Speciellt för dig som stöttar oss via Podme. Efter 31 oktober finns vi inte längre hos Podme. Nu är det dags att avsluta din prenumeration på Barnfrihet där och hänga med oss över till Patreon. Om du vill fortsätta få premium-material och hjälpa till att göra podden möjlig alltså!

Även om du inte varit med oss hos Podme är du förstås hjärtligt välkommen att hänga på. 

HÄR går du in för att se vad vi erbjuder till våra patreons: https://www.patreon.com/barnfrihet

 

2019-10-28
Länk till avsnitt

46. Bort med abort-tabut! Gäst: Jenny

"Ditt största intresse är väl abort?" ? det var förvisso en skämtsam kommentar från en kollega till veckans gäst Jenny, men inte helt utan ett korn av sanning. Hon vill verkligen att vi ska prata mer om abort! I detta avsnitt gör vi just det och vi snackar även om maximal otur men också om barnfrias plats i den kroppspositiva rörelsen. Det blev ett roligt samtal om allvarliga ämnen tycker vi! 

Här hittar du Jennys blogg om hållbart mode: http://kanonkulanvagrar.blogspot.com/

Och oss hittar du som vanligt i sociala medier, på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. 

2019-10-23
Länk till avsnitt

45. Mia är radikalt barnfri ? och hatar barn

Får man hata barn? Vad innebär det? Och vad heter "barnfri" på ryska? Allt detta och mer snackar vi med Mia om. Hon är ursprungligen från Ryssland men bor nu i Sverige. Och hon kallar sig radikalt barnfri!

Ett premiumavsnitt med Mia finns också att lyssna på hos PodMe.

Följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. Där kan ni också diskutera avsnitten förstås! 

2019-10-16
Länk till avsnitt

44. HSP och barnfri. Gäst: Cizzi Grönkvist

Vi träffar Cizzi som är HSP och barnfri. Vad innebär det? Vi snackar om det men också om att ha partners som tror att man ska ändra sig, om plats för kreativitet, om att jobba som aupair och en massa annat.

Cizzi kan ni följa här: https://www.instagram.com/cizzigronkvist/

Oss följer ni som vanligt på FB och Insta, där heter vi Barnfrihet. Merch finns på barnfrihet.se.

2019-10-09
Länk till avsnitt

43. Italodisco & aldrig lugna sig! Med Martin Blix

Vi snackar med barnfria Martin Blix, känd från bland annat Italove och Domenicer. Det handlar om att ha en het man i Nice, att vara kändis i Mexiko och att vägra lugna ner sig. Vikarie: @alltingpa

Följ gärna Italove här: https://www.facebook.com/weareItalove/

Och oss hittar du förstås som @Barnfrihet på FB och Insta.

2019-10-02
Länk till avsnitt

42. Barnfri efter 40! Med: jennie_swe

Livsnjutaren jennie_swe (på insta) gästar oss på sin 41:a födelsedag! Vi dricker bubbel och snackar om att bli mer tagen på allvar i sin barnfrihet efter 40, om att resa samt identitetskriser hos föräldrar.

Följ Jennie här!

Följ oss med, vi heter Barnfrihet på Insta och Facebook. Och kika in vårt merch på www.barnfrihet.se

Tack för att du lyssnar!

2019-09-25
Länk till avsnitt

41. Sterilogram vore nice! Gäst: John S

Vi gästas denna vecka av John S (@smittlapp på Insta), som är en steriliserad man i sina bästa år. Ett roligt samtal om hur processen går till, varför han tror att så få män steriliserar sig samt om hur nice det vore att kunna skicka ett sterilogram till nån man tycker om. 

 

Köp kul merch på barnfrihet.se! Följ Barnfrihet på Insta och FB! 

2019-09-18
Länk till avsnitt

40. "Är det inte dags nu?" Gäst: Moa Inge

Vi pratar med Moa Inge om hennes C-uppsats "Är det inte dags nu?", som handlar om barnfria kvinnors liv och erfarenheter ut ett etnologiskt perspektiv. Förväntas vi alla följa ett livsmanus? Vad är egentligen en familj? Det och många fler frågor pratar vi om. 

Läs Moas uppsats här: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1321655/FULLTEXT01.pdf?fbclid=IwAR3RXDm2cipZ1Yf_Tm1r-kWAbX1x36YupuIQnpPeU40YY36Rfw1hPR-lgu0 (bara gör det, den är toppen!). 

Följ oss i sociala medier där vi heter Barnfrihet. Bonusmaterial finns hos PodMe! 

2019-09-11
Länk till avsnitt

39. Att ångra sina barn, del 3: Sandras berättelse

Vi fick ett tungt mejl från "Sandra" som ville berätta sin historia: hon ångrar att hon skaffade barn. 

Om du som lyssnar ångrar ditt föräldraskap: berätta för oss så bryter vi detta tabut tillsammans. Du får SJÄLVKLART vara anonym. [email protected]

Barnfritt merch (tröjor, muggar, väskor, posters mm) köper du på barnfrihet.se 

2019-09-04
Länk till avsnitt

38. Marcelo väljer konsten framför barn

LJUDET FIXAT! Denna vecka träffar vi Marcelo. Han är 26 år, konstnär och förstås barnfri. Dessutom lever han med en bipolär sjukdom. Allt detta och en hel del annat pratar vi om! Trots tunga samtalsämnen ett lättsamt avsnitt. Följ Marcelo här: https://www.instagram.com/sanatorium_sarepta/

Vill du köpa kul barnfria prylar/kläder och stötta podden samtidigt? Gör det här: http://barnfrihet.se/shop

2019-08-28
Länk till avsnitt

37. Barn på jobbet. Gäst: Majsan!

VI ÄR TILLBAKA! Vi gästas återigen av härliga Majsan från avsnitt 23. Denna gång snackar vi resor, barn på jobbet, förlossningsdepression hos pappor och en hel del annat. Ljudet är inte guld och gröna skogar men stå ut med oss, vi jobbar på't. 

Följ oss gärna på FB och Insta där vi heter Barnfrihet. Mejla frågor, tankar och förslag på gäster till [email protected] ? tack på förhand!

2019-08-21
Länk till avsnitt

36. "Varför enbart positivt?" Gäster: Pelle och Tina!

Vårsäsongens sista vanliga avsnitt görs tillsammans med det barnfria paret Pelle & Tina (från avsnitt 5)! De hjälper till att svara på frågor som kommit in, bland annat en historia om en barnhetsande chef, en man som vägrar inse att hans sambo är barnfri samt ? varför pratar vi bara positivt om barnfrihet? 

Pelles videos ser du här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrnp5sx0d1kwZ0PFoNkTIV3763zYg23Rx 

I sommar kommer specialavsnitt ut hos PodMe! Stötta Sveriges (och kanske Nordens?) enda barnfria podd. 

2019-06-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.