Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Barnfrihet

Barnfrihet

Det här är en podd för barnfria, barnlösa, folk som inte bestämt sig än och föräldrar som vill förstå oss. Varje vecka intervjuar Frida och Malou en ny intressant person och fokus är alltid på ett barnfritt liv: alltså att leva utan att skaffa egna barn.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

barnfrihet.libsyn.com/website

Avsnitt

36. "Varför enbart positivt?" Gäster: Pelle och Tina!

Vårsäsongens sista vanliga avsnitt görs tillsammans med det barnfria paret Pelle & Tina (från avsnitt 5)! De hjälper till att svara på frågor som kommit in, bland annat en historia om en barnhetsande chef, en man som vägrar inse att hans sambo är barnfri samt ? varför pratar vi bara positivt om barnfrihet? 

Pelles videos ser du här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLrnp5sx0d1kwZ0PFoNkTIV3763zYg23Rx 

I sommar kommer specialavsnitt ut hos PodMe! Stötta Sveriges (och kanske Nordens?) enda barnfria podd. 

2019-06-12
Länk till avsnitt

35. När alla vänner skaffar barn

Vi pratar med Åsa, som var med om att alla vänner skaffade barn i stort sett samtidigt. Hur hanterar man att ens eget liv och vännernas tar helt olika vägar plötsligt? Vad gör man med bitterhet, sorg och ensamhet? Om allt detta och en hel del annat snackar vi denna vecka. Dessutom får vi höra en dikt hon skrivit på temat.

Följ oss i sociala medier, där heter vi Barnfrihet! Hör av dig till oss på barnfrihet@gmail.com om du har något du vill dela med dig av. 

2019-06-05
Länk till avsnitt

34. Anna är polyamorös ? och barnfri!

Anna bryter inte bara mot barnnormen utan även mot tvåsamhetsnormen. Hon är gift med en man men har även partners utöver det. Hur kommer det sig att hon väldigt gärna dejtar män med barn? Och hur vet man egentligen att man är poly? Du hör detta plus mycket mer i veckans avsnitt! 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram så hänger du alltid med i det senaste! Vi heter @barnfrihet :)

2019-05-29
Länk till avsnitt

33. "Jag vill inte ha barn, jag vill byta jobb!" Gäst: Amina Manzoor

Vi har äran att gästas av DN:s medicinreporter Amina Manzoor. Med henne snackar vi förstås om hennes krönika som du kan läsa här: https://www.dn.se/livsstil/halsa/amina-manzoor-jag-kanner-ingen-stress-jag-vill-inte-bli-foralder/

Hon berättar även om den korta perioden då hon trodde att hon ville ha barn. Men det visade sig vara nåt helt annat än barnlängtan. Givetvis diskuterar vi även Andrev Waldens krönika: https://www.dn.se/kultur-noje/andrev-walden-darfor-blir-jag-provocerad-av-alla-som-valjer-att-inte-skaffa-barn/

Följ oss på Facebook och Instagram där vi heter Barnfrihet. Och hitta premiumavsnitt på podme.com/barnfrihet

2019-05-22
Länk till avsnitt

32. "Jag ångrar föräldraskapet ? och nu kommer barnbarnen"

Denna vecka pratar vi om barnbarnsnormen. Till vår förvåning verkar den ännu hårdare än barnnormen. Lyssnaren Annika ångrar sitt föräldraskap och nu när barnen äntligen är vuxna vill hon leva sitt eget liv. Fast då kom barnbarnen... Dessutom pratar vi om andra berättelser från människor som känner att de förväntas ta hand om barnbarnen på ett sätt de inte är bekväma med. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet! Premiumavsnitt finns hos Podme. Tack för att du lyssnar! 

2019-05-15
Länk till avsnitt

31. Kajsa Mellgren har aldrig velat ha barn

Vi gästas av Kajsa Mellgren, du minns henne säkert från bland annat ZTV på 90-talet! Vad gör hon idag? Hur hanterar hon föräldrar som exkluderar henne från sociala sammanhang pga att hon är barnfri? Och hur hittar man egentligen barnfria vänner? Detta och mycket mer pratar vi om!

Vi fortsätter samtalet i ett premiumavsnitt som du hittar på Podme.com/barnfrihet

Följ oss gärna i sociala medier, där heter vi Barnfrihet!

2019-05-08
Länk till avsnitt

30. Marions topp 5 värsta kommentarer!

Vi gästas av Marion, @alltingpa på Twitter och Instagram, som berättar om de fem värsta kommentarerna hon fått när hon sagt att hon är barnfri. Vi går igenom både kommentarer på nätet och i verkliga livet. En del gamla godingar och en del nytt. 

Stötta oss på PodMe så blir vi otroligt glada! https://podme.com/barnfrihet 

Följ oss även i sociala medier, där heter vi Barnfrihet. 

2019-05-01
Länk till avsnitt

29. Rickard vill "helst inte" ha barn

Vi pratar ju ofta om barnlängtan och barnfrihet som en skala. Veckans gäst Rickard är nära barnfrihet på skalan ? men försökte ändå få barn i sitt förra äktenskap. Hur kommer det sig? Om det och mycket annat pratar vi i veckans avsnitt! 

 

Stötta oss via PodMe så blir vi otroligt glada. Och följ oss på Facebook och Instagram där vi heter Barnfrihet. 

2019-04-24
Länk till avsnitt

28. Gurgin är tillbaka ? och berättar om alla kommentarer.

Gurgin från avsnitt 9 är tillbaka igen! Mycket har hänt sen sist. Han har varit med i många stora tidningar och TV-program. Vi pratar om responsen han fått. Och blir han aldrig trött på att kämpa för planeten när folk bara verkar intresserade av att håna honom för det? Han får även utse Veckans idiot och det blir ett kontroversiellt val som vi inte håller med om. Förlåt för lite burkigt ljud, vi försöker fortfarande lära oss den nya studion som vi använder ibland. 

 

Vi spelade även in ett premium-avsnitt med svar på lyssnarfrågor! Detta hittar du hos Podme. Följ oss i sociala medier, där heter vi Barnfrihet. 

2019-04-17
Länk till avsnitt

27. Anna gick från barnlängtan ? till barnfri!

Denna vecka gästas vi av Anna, som berättar om sin resa från "självklart vill jag ha barn" till "jag vill inte ha barn". När hon blev kär i en barnfri tjej kom funderingarna på varför hon egentligen vill ha barn? Eller vill hon ens det överhuvudtaget? Anna pluggar till läkare, hon är skitsmart och kul ? och har ett otroligt fint svar på miljonfrågan. Ett avsnitt du inte får missa. 

Stötta oss hemskt gärna via Podme! Då får du även premiumavsnitt på löpande band, men främst av allt hjälper du oss att hålla podden igång. 

2019-04-10
Länk till avsnitt

26. Minna älskar bonusbarnen men vill inte ha egna

Vi snackar bonusbarn igen! Denna gång med Minna, som är en väldigt aktiv och engagerad bonusförälder. Trots att hon älskar sina bonusbarn högt, har insikten om vad det faktiskt innebär att ha barn (om så bara på halvtid och i en bonusföräldraroll) fått henne att ifrågasätta mycket. Om hon verkligen vill ha egna barn, till exempel.

 

Vi hade så mycket att prata om att vi fortsatte i ett premiumavsnitt! Lyssna gärna på det hos PodMe. Och följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. 

2019-04-03
Länk till avsnitt

25. Klimat-VAB och Tysklands mest hjärtlösa kvinna

Vi går igenom en del av alla artiklar och blogginlägg som berört barnfrihet på sistone. Det blir bland annat klimat-VAB, utbrända föräldrar och Tysklands mest hjärtlösa kvinna. Ljudet är sämre än vanligt, vi ber om ursäkt för det men nöden har ingen lag! Nästa vecka är vi tillbaka i vanliga studion igen.

2019-03-27
Länk till avsnitt

24. Att bryta mot flera normer samtidigt

Veckans gäst Malin är rätt bra på att bryta normer. Hon är bisexuell, minimalist, vegan, nykterist och ? förstås ? barnfri! Vi pratar mycket om skam, normer och att hitta sig själv. Ett lite lugnare avsnitt än vanligt, hoppas ni gillar det.

Följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet! Och hitta ett helt gäng Premiumavsnitt hos PodMe.

2019-03-20
Länk till avsnitt

23. 50+ och barnfri: and loving it! Gäst: Majsan

Vi gästas av Majsan, som fyller 53 i år och hon kommer till oss med en mängd visdomar. Bland annat hur ni kan ragga upp andra barnfria! 

Vi hade så mycket att prata om, så allt kom inte med i detta avsnitt. Resten finns i ett premium-avsnitt, signa upp dig på PodMe och häng med: https://podme.com/podcast/1312 

Följ gärna vår reklambyrå på Instagram om du vill göra oss glada: https://www.instagram.com/peppoclock/

2019-03-13
Länk till avsnitt

22. "Vill du inte ha barn? Då kan du dra!" Gäst: Vicki Jacobson

Vicki Jacobson är singer/songwriter från Umeå och uppvuxen i ett kristet sammanhang med stark barnnorm. För oss berättar hon om när hon fick insikten att hon inte MÅSTE skaffa barn. Och även om hur hennes dåvarande kille reagerade.

Hon har en EP ute nu som heter Cold Shower, hitta den på Spotify eller via hennes hemsida: https://www.vickijacobson.com/

Premiumavsnitt hittar ni här: https://podme.com/podcast/1312 

2019-03-06
Länk till avsnitt

21. "Man är inte barnfri om man har djur" ? say what?

Denna vecka gästas vi av Stephanie Edlund: djurvårdare, certifierad beteendekonsult och papegojexpert. Vi pratar om den konstiga tron att husdjur ersätter barn och "man är inte barnfri om man har djur". Dessutom: föräldrar som ger djur till sina barn, kaninens status och lite om gamar överlag. 

Checka in Stephanies verksamhet på http://www.djursmart.se/

2019-02-27
Länk till avsnitt

20. Marina Schiptjenko och boken "Barnfri"

Marina Schiptjenko känner nog de flesta igenom från band som Page, BWO och Vaccuum. Och vissa minns nog att hon höll på att skriva boken "Barnfri" för ett gäng år sen ? vad hände med den? Och hur var hennes process för att komma fram till att hon är barnfri? Vi snackar även om hur föräldrar behöver en hobby utöver sina barn och lite om kommentarer vi hört. 

Följ oss gärna på Instagram och Facebook, där vi heter Barnfrihet! 

2019-02-20
Länk till avsnitt

19. Antinatalism och Childfree Doodles!

Vi har lyckats träffa på Barcelona-bon, antinatalisten och härliga människan Childfree Doodles i ett isigt och halt Stockholm. Avsnittet innehåller en kort intervju med henne på engelska, i övrigt snackar vi natalism, antinatalism och den växande barnfria rörelsen i Indien.

Stötta oss på PodMe, nya exklusive premium-avsnitt läggs ut där flera gånger i månaden!

2019-02-13
Länk till avsnitt

18. C-uppsats om att välja bort barn

Linnea har skrivit en C-uppsats om att välja ett liv utan barn. Vad är drivkrafterna bakom beslutet? Hur förändras ens inställning till barnfriheten med åldern? Vi snackar om det och mycket annat i veckans avsnitt. 

Hoppas ni följer oss på Instagram och Facebook, sök på Barnfrihet. Och premium-avsnitt finns på PodMe! 

2019-02-06
Länk till avsnitt

17. Att ångra sina barn, del 2: Psykologen förklarar

Vi har med oss den prisade psykologen Liria Ortiz! Mottagare av Stora Psykologpriset år 2017. Hon svarar på läsarfrågor i DN och har bland annat besvarat flera frågor gällande barnfrihet i olika former. Vi reder ut ifall den som ångrar sina barn är psykiskt sjuk och hur ångern kan se ut, bland annat. 

Lirias böcker hittar du här: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Liria%20Ortiz 

För premiumavsnitt av podden: https://podme.com/podcast/943 

2019-01-30
Länk till avsnitt

16. Att ångra sina barn, del 1: Lina, 3-barnsmamma

Lina har tre underbara barn. Men hon ångrar sig. Hon pratar om något av det mest tabubelagda i vårt samhälle. Det en förälder aldrig får tänka, känna eller säga: "jag ångrar mig". I det här avsnittet förklarar hon vad hon hade för förväntningar på föräldraskapet, hur det blev istället och hon ger även tips och råd till så väl olyckliga föräldrar som lyckliga föräldrar samt till er som inte bestämt er än.

Mejla frågor och funderingar till oss på barnfrihet@gmail.com eller sök upp Barnfrihet på Instagram eller Facebook och gör din röst hörd. 

2019-01-23
Länk till avsnitt

15. "Bonusmamma? Nej, jag är en bonussubba!"

Vad händer när en barnfri kvinna plötsligt hamnar i ett hushåll med bonusbarn? Vi har träffat Sybariten, som ser sig som bonussubba snarare än en bonusmamma. Här hålls ingenting tillbaka. Färgstarkt språk utlovas!

2019-01-16
Länk till avsnitt

14. Katrin Berndt ? Sveriges första barnfria influencer?

Katrin Berndt har över 400 000 prenumeranter på YouTube. Hon bor i lilla Motala och är kanske Sveriges första öppet barnfria influencer! 

I det här avsnittet snackar vi om kommentarer i sociala medier, den eviga frågan "när ska ni skaffa barn?" och om livet som barnfri i Motala.

Se Katrins videos här: https://www.youtube.com/user/Katrinberndt 

Och följ oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. Premiumavsnitt finns hos PodMe. 

2019-01-09
Länk till avsnitt

13. Den barnfria julen

Hur ska man som barnfri tackla syskon som vill ha julklappar till sina barn? Vad är egentligen en familj? Och är det samma sak att hata barn som att hata greker eller pensionärer? Familjeliv och vår inbox har levererat frågor, vi försöker svara. Denna gång endast med Frida och Malou.

2018-12-19
Länk till avsnitt

12. Linda är barnfri ? men kallar sig inte det

Dags att snacka jobb och villkor på arbetsplatsen! Vi pratar om egna erfarenheter samt tar oss ett snack med Linda, som berättar om sina tankar kring förmåner för föräldrar. Hon förklarar även varför hon inte kallar sig för barnfri (även fast hon inte har barn och inte vill ha några). 

2018-12-12
Länk till avsnitt

11. Hanna, 20 år, hamnade i klimakteriet

När Hanna var 20 år hamnade hon i klimakteriet. Läkaren sa som det var: du kommer inte att kunna få egna barn. Men Hannas reaktion var kanske inte den förväntade. Hör hennes historia! 

Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. 

2018-12-05
Länk till avsnitt

10. Lollos läkare föreslog terapi mot barnfrihet

Lollo ville sterilisera sig och gick till läkaren tillsammans med sin sambo. Men vad som borde ha blivit ett informativt möte för dem blev istället en övertalningskampanj. Läkaren tyckte absolut inte att Lollo skulle sterilisera sig, trots att hon vetat hela livet att hon vill leva barnfritt.

Lyssna på hennes historia och tipsa henne gärna om bra läkare i Stockholmsområdet som kan hjälpa henne att gå vidare med steriliseringen. 

2018-11-28
Länk till avsnitt

9. Gurgin är barnfri av miljöskäl

Att skaffa barn är det värsta man kan göra ur miljösynpunkt. Vi pratar med Gurgin Bakircioglu ? barnprogramledare, kollo-ledare, vegan, hundälskare och: barnfri av miljöskäl. Vi snackar om det komplexa i att gilla barn ? men ändå inse att världen är bättre utan fler resurskrävande individer. 

Vänligen lyssna på hela avsnittet innan du kommenterar. :) Vill du komma i kontakt med Gurgin hittar du honom på Instagram som @gurgin. Du kan även lyssna på poddarna Hundpodden och Veganism är bror.

2018-11-21
Länk till avsnitt

8. Bebisar på fest? Nej tack!

Vi pratar med barnfria Vanja från Vilhelmina! Vi snackar bland annat om när hon var tvungen att berätta för sin kille att hon faktiskt inte vill ha barn. Dessutom snackar vi vänskap mellan barnfria och folk som har barn ? och är det okej att ta med sig en bebis på fest...?

Har du någon fråga? Skicka in till barnfrihet@gmail.com!

Vi tipsar i avsnittet om två Facebookgrupper för barnfria: Barnfria livet samt Barnfri. Följ oss gärna på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet.

2018-11-14
Länk till avsnitt

7. Men jag vill ju inte.

- I samarbete med: Kondomkungen.se. Köp 100 kondomer med ditt eget tryck för bara 499 kr! - 

I detta avsnitt pratar vi med Izabelle Masala, som bland annat skrivit en B-uppsats om kvinnors barnfrihet. Vi snackar även om anledningar till att vara barnfri, press på föräldrar att skaffa syskon till sina barn och en hel del annat! Hoppas ni gillar.

Häng med oss på Facebook och Instagram, där heter vi Barnfrihet. Och mejla oss med frågor, kommentarer, pepp och ilskna utrop på barnfrihet@gmail.com

 

 

2018-11-07
Länk till avsnitt

6. Tanja Suhinina ? psykolog, sexolog, barnfri

(Det blev ett fel i slutet på förra filen. Nu ska det funka!) Vi pepprar Tanja Suhinina med våra egna och era frågor. Tanja är inte bara psykolog, sexolog och barnfri utan även äggdonator samt steriliserad. Vi snackar om alltifrån hur man ska tackla sina besvikna föräldrar till hur äggdonation förvånande nog kan ge sexlivet en boost. Tanjas klinik heter Eros & Psyke och finns här: https://erosochpsyke.se/ 

2018-10-31
Länk till avsnitt

5. Pelle och Tina om den barnfria kärleksrelationen

Denna vecka snackar vi med det bedårande paret Pelle och Tina! Vi pratar om ansvar, hur man hanterar sina vänskapsrelationer med dom som har barn och dessutom besvarar vi ett par lyssnarfrågor. Vill du också skicka in en fråga? Mejla oss på barnfrihet@gmail.com 

2018-10-24
Länk till avsnitt

4. Johan är steriliserad

Vi snackar om skillnaden mellan att skaffa barn som kvinna och som man. Och så samtalar vi med härliga Johan, som gick ifrån att inte ha hört talas om ordet "barnfri" till att vara steriliserad på bara några år. Vad har han fått för reaktioner? 

2018-10-17
Länk till avsnitt

3. Alla. Dessa. Kommentarer.

Oj oj oj, vad vi har fått kommentarer! Vi går igenom vad vi fått höra sedan första avsnittet släpptes. Bland annat topp tre idiotiska kommentarer. Vi pratar även med Sofia Larsson, etikettexpert hos SvD, om vett och etikett när det gäller barnfrihet. 

2018-10-10
Länk till avsnitt

2. Att dejta som barnfri

Vi har att härligt samtal med Elin, som är singel och barnfri. Vi snackar dejting och bonusbarn bland annat! Hur öppen bör man vara med sin barnfrihet i dejtingen? Ska man skriva ut det i profilen? Mejla gärna dina erfarenheter till barnfrihet@gmail.com! 

2018-10-03
Länk till avsnitt

1. Margaretha ? 78 år och lyckligt barnfri

Vi snackar med Margaretha, som krossar fördomar om äldre barnfria. Själv visste hon redan som ung att hon inte ville ha barn.

2018-09-26
Länk till avsnitt

Är det en "hata barn"-podd eller?

Är det här någon "hata barn"-podd eller vad är syftet? Vad kommer vi snacka om i avsnitten? Vad är det för hemliga avsnitt som kommer och hur får man tag på dem? Lyssna på denna snabba lilla intro av Barnfrihet, med Frida & Malou! 

2018-09-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.