Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

The Beatles - Album för album

The Beatles - Album för album

The Beatles, världens största popband som betytt allt för popmusiken och sålt flest skivor i hela världen. Hör några av Sveriges största profiler prata om The Beatles - Album för album. Nytt avsnitt varje fredag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/the-beatles-album-for-album

Avsnitt

Please Please Me - Med Lorne och Pontus de Wolfe

Vi lyssnar på Beatles debutalbum och jämför gruppens tre trummisar. Pontus berättar varför ?Twist and Shout? är Beatles viktigaste låt och Lorne varför han tackade nej till Beatles skivbolag.
2018-12-06
Länk till avsnitt

Rubber Soul - Med Ulf Malmros och David Shutrick

Tillsammans med Ulf Malmros och David Shutrick lyssnar vi igenom Rubber Soul och pratar om bandmedlemmarnas personligheter och relation till varandra och hur det påverkade deras musikskapande.
2018-11-29
Länk till avsnitt

Abbey Road - Med Jan Gradvall och Anders Glenmark

Vi lyssnar igenom Abbey Road och diskuterar en av The Beatles mest omtalade omslag som på grund av lathet inte fotades på Mount Everest och istället på en gata utanför studion som sedan gav namnet på albumet.
2018-11-22
Länk till avsnitt

Help! - Med Efva Attling och Janne Borgh

Efva Attling och Janne Borgh gästar och vi lyssnar igenom Help! Efva berättar om när hon hängde på klubben Speakeasy som Beatlarna frekventerade, det pratas även om svårskrivna texter och filminspelningar.
2018-11-15
Länk till avsnitt

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band Med Sigge Eklund och Fredrik Wikingsson

Tillsammans med Sigge och Fredrik lyssnar och pratar om kanske världens mest kända album. Hur Fredrik började lyssna på Beatles på grund av sina utstående tänder och Sigge för att bräcka sin pappa.
2018-11-08
Länk till avsnitt

Magical Mystery Tour - Med Conny Bloom och Janne Borgh

Tillsammans med Conny och Janne går vi igenom inspelningstekniska mardrömmar, drogfyllda roadtrips och att skriva låtar om tomma vägar. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-11-01
Länk till avsnitt

Beatles For Sale - Med Gry Forssell och Tomas Forssell

Det fjärde avsnittet handlar om The Beatles fjärde platta Beatles For Sale, eller som den var känd hos våra gäster: Beatles Forssell. Tillsammans med Gry och Tomas pratar vi om självömkan, rock'n'roll-covers och turnéfeber. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-25
Länk till avsnitt

Revolver - Med Niklas Strömstedt och Simon Strömstedt

Det är dags att gå igenom det rockiga, psykedeliska och samtidigt finstämda albumet Revolver. Tillsammans med Niklas och Simon pratar vi om stråkar, psykedeliska sitarer, krångliga tonarter och Ringos bevingade fraser. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-18
Länk till avsnitt

White Album LP 2 - Med Kristina Adolfsson och Per Sinding-Larsen

Det är dags att gå igenom den andra LPn på The White Album tillsammans med Kristina Adolfsson och Per Sinding-Larsen. Vi pratar om gurugräl, John Lennons honungsröst och politiskt laddade låtar. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-11
Länk till avsnitt

White Album LP 1 - Med Ronny Svensson och Pernilla Andersson

Tillsammans med Ronny och Pernilla går vi igenom The White Albums första LP låt för låt och pratar om inspelningskaos, höga Beatlar och egon som kolliderar. Ronny berättar även om hur han kritiserade Paul McCartney under en intervju och Pernilla berättar om sina möten med den femte Beateln, George Martin. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-04
Länk till avsnitt

Trailer: The Beatles - Album för album!

Den 5 oktober släpps första avsnittet av The Beatles - Album för album! En kärleksförklaring till bandet som betytt ALLT för popmusiken.
2018-09-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.