Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

The Beatles - Album för album

The Beatles - Album för album

The Beatles, världens största popband som betytt allt för popmusiken och sålt flest skivor i hela världen. Hör några av Sveriges största profiler prata om The Beatles - Album för album. Nytt avsnitt varje fredag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Avsnitt

Give Peace a Chance - Med Frida Öhrn, Peter Morén och David Myhr

I detta Specialavsnitt har vi samlat det bästa från Beatlarnas tidiga solo-skivor och skapat ett nytt Beatlesalbum som hade kunnat släppas som deras sista. Tillsammans med Frida Öhrn, Peter Morén och David Myhr diskuterar vi deras olika stilar och vem som skriver låtar om fred, om Gud och om fantasimilkshakes.
2019-03-29
Länk till avsnitt

Yellow Submarine - Med Sven Åke Peterson och Ronny Svensson

Vi lyssnar igenom soundtracket till den animerade filmen Yellow Submarine och diskuterar bandets höga lägstanivå, luriga skivkontrakt och filmens lite åtsidosatta låtar.
2019-03-01
Länk till avsnitt

With The Beatles - Med Anna Charlotta Gunnarson och Natanael Derwinger

Vi lyssnar igenom The Beatles andra platta och pratar om hur olika fans levde ut under storhetstiden, hur Beatlarna började utvecklas och får höra hur en svensk recensent totalsågar Beatles och hur en engelsk musikexpert geniförklarar och jämför dem med Mahler.
2019-02-22
Länk till avsnitt

Past Masters vol.2 - Med Monica Dominique och Viktor Norén

Vi lyssnar vidare på Past Masters legendariska singlar, EP-skivor och outgivna låtar och pratar om olika viljor inom The Beatles, att återgå till sina rötter eller inte, rockiga covers och om skapandet som skedde i inspelningarna.
2019-02-15
Länk till avsnitt

Past Masters vol.1 - Med Anne-Lie Rydé och Lasse Lindbom

Podden är tillbaka och denna gång lyssnar vi på legendariska singlar, EP-skivor och outgivna låtar. Tillsammans med Anne-Lie Rydé och Lasse Lindbom undrar vi hur många "yeahs" man kan få plats med i en låt, om fåfänga, pikar och Beatles på Tyska.
2019-02-08
Länk till avsnitt

A Hard Day's Night - Med Kalle Lind och Victor Norén

Vi pratar om A Hard Days Night. John Lennon dominerar som låtskrivare, Paul McCartney är olycklig och vi inser att nästan hälften av Beatles album är soundtracks.
2018-12-21
Länk till avsnitt

Let It Be - Med Alex Schulman och Janne Borgh

I det här avsnittet lyssnar vi igenom albumet Let It Be och diskuterar vad låten Get Back betyder och om den blivit annorlunda om den kommit idag. Alex berättar att han önskade att han var med på tiden när bandet var aktuella och ställer sig frågan om låten Let It Be är bra eller inte.
2018-12-14
Länk till avsnitt

Please Please Me - Med Lorne och Pontus de Wolfe

Vi lyssnar på Beatles debutalbum och jämför gruppens tre trummisar. Pontus berättar varför ?Twist and Shout? är Beatles viktigaste låt och Lorne varför han tackade nej till Beatles skivbolag.
2018-12-07
Länk till avsnitt

Rubber Soul - Med Ulf Malmros och David Shutrick

Tillsammans med Ulf Malmros och David Shutrick lyssnar vi igenom Rubber Soul och pratar om bandmedlemmarnas personligheter och relation till varandra och hur det påverkade deras musikskapande.
2018-11-30
Länk till avsnitt

Abbey Road - Med Jan Gradvall och Anders Glenmark

Vi lyssnar igenom Abbey Road och diskuterar en av The Beatles mest omtalade omslag som på grund av lathet inte fotades på Mount Everest och istället på en gata utanför studion som sedan gav namnet på albumet.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Help! - Med Efva Attling och Janne Borgh

Efva Attling och Janne Borgh gästar och vi lyssnar igenom Help! Efva berättar om när hon hängde på klubben Speakeasy som Beatlarna frekventerade, det pratas även om svårskrivna texter och filminspelningar.
2018-11-16
Länk till avsnitt

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band Med Sigge Eklund och Fredrik Wikingsson

Tillsammans med Sigge och Fredrik lyssnar och pratar om kanske världens mest kända album. Hur Fredrik började lyssna på Beatles på grund av sina utstående tänder och Sigge för att bräcka sin pappa.
2018-11-09
Länk till avsnitt

Magical Mystery Tour - Med Conny Bloom och Janne Borgh

Tillsammans med Conny och Janne går vi igenom inspelningstekniska mardrömmar, drogfyllda roadtrips och att skriva låtar om tomma vägar. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-11-02
Länk till avsnitt

Beatles For Sale - Med Gry Forssell och Tomas Forssell

Det fjärde avsnittet handlar om The Beatles fjärde platta Beatles For Sale, eller som den var känd hos våra gäster: Beatles Forssell. Tillsammans med Gry och Tomas pratar vi om självömkan, rock'n'roll-covers och turnéfeber. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-26
Länk till avsnitt

Revolver - Med Niklas Strömstedt och Simon Strömstedt

Det är dags att gå igenom det rockiga, psykedeliska och samtidigt finstämda albumet Revolver. Tillsammans med Niklas och Simon pratar vi om stråkar, psykedeliska sitarer, krångliga tonarter och Ringos bevingade fraser. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-19
Länk till avsnitt

White Album LP 2 - Med Kristina Adolfsson och Per Sinding-Larsen

Det är dags att gå igenom den andra LPn på The White Album tillsammans med Kristina Adolfsson och Per Sinding-Larsen. Vi pratar om gurugräl, John Lennons honungsröst och politiskt laddade låtar. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-12
Länk till avsnitt

White Album LP 1 - Med Ronny Svensson och Pernilla Andersson

Tillsammans med Ronny och Pernilla går vi igenom The White Albums första LP låt för låt och pratar om inspelningskaos, höga Beatlar och egon som kolliderar. Ronny berättar även om hur han kritiserade Paul McCartney under en intervju och Pernilla berättar om sina möten med den femte Beateln, George Martin. Vinjetter skapades av Theodor Lindahl.
2018-10-05
Länk till avsnitt

Trailer: The Beatles - Album för album!

Den 5 oktober släpps första avsnittet av The Beatles - Album för album! En kärleksförklaring till bandet som betytt ALLT för popmusiken.
2018-09-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.