Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Embrace her

Embrace her

Två tjejer i början av karriären. Vi vill sprida lust, mod och erfarenheter trots att vi är under 30år och inte är ekonomiskt oberoende. Ärlighet, transparens och skratt har präglat våra karriärer hittills, så det kommer vi att fortsätta med i den här podden.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/empowerher

Avsnitt

21. Vårat slut. SISTA AVSNITTET.

Detta avsnittet handlar om precis det du tror...

2019-03-13
Länk till avsnitt

20. Företagsidén & fabriks jakten - bjussiga Lina Thunberg gästar

Vill du någongång i livet starta eget MÅSTE du lyssna på det här avsnittet. Lina Thunberg bjussar på ALLT du bör veta inför en lansering av dina egna produkter. Alltså ALLT! Till och med vilka fabriker, leverantörer och byråer dem använder sig utav.

Två kollegor vill starta ett företag ihop, hur går man tillväga? Kommer idéerna till en, eller behöver man komma på dem själv? Tar man ett lån? På hur mycket? Hur går det till med fabriker? I vilka länder producerar man? Kan man pruta? Hur många byråer behöver man hjälp av? Behöver man ta patent? Hur sätter man priser?

Lina Thunberg arbetar som säljare hos Ingager och startade för en månad sedan upp pyjamasvarumärket AnyHere, tillsammans med gamla kollegan Hanna Molin ifrån Löwengrip Care And Color. Avsnittet blir otroligt bjussigt och både Sanja och Ellinor bestämmer sig snabbt för att starta företag en dag. Tack för den sparken i rumpan Lina!

2019-03-06
Länk till avsnitt

19. Mästare på konstruktiv feedback - erfarna Louise Lundberg gästar

Hon är ung men har redan lyckats göra en karriär inom Apple. Vad lärde sig Louise Lundberg där? Varför är feedback så viktigt? Hur ger man den? Hur tar man den? Louise tipsar om hur du ska hantera en situation när någon missförstår dig på jobbet, och vad du ska göra om någon har betett sig illa mot dig. Ett positivt avsnitt med enormt mycket pepp, och Louise berättar om sitt nuvarande jobb hos Forni.se där hon är Creative Director. Vad får hon genuint ut av sitt arbete idag? Vad är egentligen viktigt? En spikrak väg uppåt utifrån, men kanske svajigare bakom kulisserna, trots hennes konstanta leende... Ångrar hon att hon aldrig studerade när hon blivit ifrågasatt? För hur ska man kunna tävla mot 5åriga utbildningar på creddiga privatskolor? Jo - Louise vet!

Det enda Sanja och Ellinor bidrog med i det här avsnittet var att sitta tysta och instämma emellanåt. Skämt å sido, men det var många gånger dem klappade händer och sa "Precis så!!!".

Och det är exakt den reaktionen ni kommer att känna efter att ni har lyssnat på veckans avsnitt av Embrace Her. Har ni tips på någon gäst för podden? Skriv till oss på Instagram @EmbraceHerPodd - Enjoy!

2019-02-27
Länk till avsnitt

18. Vilka och vad ger oss ångest på Instagram?

Vad ger oss ångest på Instagram? Varför tycker vi olika kring träningskonton? Och hur bygger man upp ett personligt och perfekt flöde? Det här med perfekta konton, är det bara så lätt som att avfölja? Vad händer när man avföljer? Vart kommer din drivkraft ifrån?

2019-02-19
Länk till avsnitt

18. Attraktionslagen - få allt du drömmer om GRATIS

Attraktionslagen! Kan man genom tankens kraft få allt man drömmer om? Ellinor avslöjar två drömmar som har slagit in den senaste veckan - enbart via tankens kraft. Men också hur hon har fått jobb, huset och sin kille. Hur gör hon? Sanja fick känna på attraktionslaget åt andra hållet denna veckan då ett snedsteg och "otur" ledde till en rad skitsaker samtidigt. För varför kommer just dåliga saker i en klunga? Och varför klickar man inte med alla människor? Är man dömande eller handlar det om energier?

Sanja tycker det låter som idioti att flytta ihop med sin partner efter en månad medan det var just det Ellinor och P gjorde. Allt detta och såklart mycket mycket mer finner ni i veckans avsnitt av Embrace Her! Enjoy.

2019-02-13
Länk till avsnitt

17. Bjussigaste penga avsnittet någonsin

Den här veckan pratas det om tjejernas privatekonomi. Ellinor avslöjar två stora utgifter hon har under mars men också vad hon och hennes sambo bråkar om pengamässigt. Det är ett generöst avsnitt där tjejerna pratar om sina lån, om vad som ingår i sina samboavtal och hur mycket pengar deras buffertspar innehåller. Hur gör man om ena partnern har en större kontantinsats till lägenheten? Varför hade Ellinor noll kronor på kontot när hon träffade P? Och stämmer det att Sanja fick en utskällning av sin poddkollega när sparandet kom på tal? Ser tjejerna amorteringen som ett sparande?

Avsnittet kantas av bra tips för att komma igång med sitt sparande, stora som små medel. Men också hur man ska fördela utgifterna i hemmet. Är det rättvist att din kille betalar 50% av maten fastän du köper specialkost åt dig själv? Vem betalar för gå-bort-presenter? Taxiresor? Efter avsnittet studsade båda tjejerna upp och ner och hoppas nu på att ni kommer göra samma sak!

2019-02-06
Länk till avsnitt

16. Fördomar om oss

Avsnittet Ellinor inte ville publicera utan spela om och göra nytt. Idag bemöter tjejerna fördomar dom har fått inskickade om sig själva. Vissa är grövre än andra och detta är det mest personliga avsnittet hittills. Miljön, invandring och tankar om ruttna kärleksförhållanden benas nu i på ett skämtsamt sätt. I efterhand skrattar de båda åt saken, samtidigt som Ellinor känner att hon inte var tydlig nog med vad hon tyckte.

2019-01-30
Länk till avsnitt

15. Utfryst av kollegorna

I veckans avsnitt pratar tjejerna om HÄRSKARTEKNIKER, och delar med sig av sina erfarenheter. Allt ifrån att bli utfryst av kollegor, till att bli chefens favorit. Vad är tjejernas svaga punkter? Säger dom ifrån när kollegor blir illa behandlade? Använder dom sig själva av härskartekniker? Ett personligt avsnitt där tiden bara flyger iväg! Sanja ger även sina bästa tips när man är NY PÅ JOBBET! Detta vill ni inte missa!

Nästa vecka blir det Fördomspodd/Frågepodd - så ställ dina frågor till @EmbraceHerPodd på Instagram

2019-01-23
Länk till avsnitt

14. LÖNEFÖRHANDLING!

ÄNTLIGEN! Embrace Her's mest efterfrågade poddämne, löneförhandling! Det här avsnittet är för dig som söker ett jobb, för dig som vill höja din lön, för dig som blir nervös eller för dig vars chef säger att den fasta lönen inte går att förhandla kring... För du vet väl att det är mycket mer än bara lönen som går att förhandla? Ellinor och Sanja bjuder på de bästa knepen och delar med sig av MÅNGA misstag de själva har gjort. Ellinor har nog gjort flest, men Sanja berättar även hur hon tänker som chef och vad man MÅSTE tänka på...

Förberedelser inför, tvinga fram möten, under mötet och det absolut viktigaste innan ni skakar hand - ja ALLT DET och mycket mer kommer i dagens avsnitt av Embrace Her! Lycka till med löneförhandlingen alla lyssnare!

2019-01-16
Länk till avsnitt

13. Omgiven av idioter - färgerna

Denna veckan pratar Ellinor och Sanja om boken "Omgiven av idioter". Det finns nämligen en teori om att vi människor kan kategoriseras in i fyra olika personlighetstyper: röd, blå, gul och grön. Ellinor och Sanja delar med sig av vilken färg dom själva är, men också deras partners, kollegor och chefer. De båda tänker på detta dagligen och avslöjar hur dem har arbetat utifrån denna teorin. Hur dom har dragit nytta avsina egna bästa egenskaper, hur dom imponerar på deras motsatser och hur man kan sälja in vad som helst, till vem som helst.

Detta avsnittet är för dig som arbetar med sälj, ska gå på en arbetsintervju, är olik dina kollegor eller som inte förstår sig på sin partner i alla lägen. För JO, denna teorin har faktiskt förenklat tjejernas liv DRASTISKT!

Alla tror inte på denna teorin och den har blivit kritiserad. Så vill du ha mer fakta så uppmanar vi dig att läsa boken eller om boken på internet. Detta är inget faktaavsnitt ur en objektiv syn, utan vi hänvisar till våra egna liv och ur verkliga relationer.

2019-01-09
Länk till avsnitt

12. Karriärsmål för 2019 - är ni med?

Gott nytt år alla Embrace Her-lyssnare! Denna veckan berättar tjejerna om sina mål för 2019. Sanja har ändrat sig helt kring att jobba sena kvällar och Ellinor vill starta en klubb. Vad tycker Sanjas medarbetare om henne? Hur vill hon vara som chef? Och vad är nästa steg i karriären för Ellinor? Ett avsnitt fyllt av pepp där men hur ska 2019 NÅGONSIN kunna toppa 2018? Enjoy!

2019-01-01
Länk till avsnitt

11. Från ekonomichef till kläddesigner - Veronica Virta

I dagens avsnitt gästas Embrace Her utav Veronica Virta. som har startat sitt eget klädvarumärke med samma namn. Veronica är en otroligt driven och målinriktad människa som ger konkreta tips för hur man blir befodrad på jobbet, hur man vågar starta eget och hur man sätter upp mål. Från ett välbetalt jobb som ekonomichef till att stå på egna ben med sitt egna förtag. Varför var hon inte redo att starta eget tidigare i livet? Vilka är hennes bästa tips för att sticka ut i branschen? Och vad tycker hon att Du därute ska välja för plugglinje?

Både Ellinor och Sanja kommer själva ifrån småstäder i Sverige, och kan känna igen sig i Veronicas start i karriären. Hur stora är oddsen att man lyckas bli framgångsrik när ingen ens kan peka ut på kartan vart man är uppväxt?

2018-12-26
Länk till avsnitt

10. ROCKA ARBETSINTERVJUN!

I dagens avsnitt avslöjar Ellinor och Sanja deras bästa tips för att rocka en arbetsintervju. Hur förbereder man sig? Vad är okej att ha på sig? Hur säljer man in sig själv? Och hur går man tillväga efteråt. Avsnittet bombas av tips och Sanja berättar vad man som rekryterare INTE vill mötas av. Ellinor skrattar och undrar hur hon kan ha fått tre av tre sökta jobb. VÄLKOMNA TILL DET STORA ARBETSINTERVJU-PODDEN!

Har ni någon fråga ni vill att vi diskuterar? Skicka den till @EmbraceHerPodd på Instagram. Glöm inte att följa oss där!

Stort tack Redgert Comms och Margaux för lånet utav studion denna veckan!

2018-12-18
Länk till avsnitt

9. 2018 Jobbets år! Var det värt?

Onsdag igen! Idag bjuds det på en summering utav året som gått. Tjejerna diskuterar lärdomar, saker de ångrat och rädslor de överkommit. Ellinor inleder samtalet hårt med att fråga Sanja om hennes ekonomiska mål och sparande. Tjejerna hurrar för Arbetets År och pratar om ifall det var värt det...

Följ på Instagram @EmbraceHer

2018-12-12
Länk till avsnitt

8. Erkänn dina misstag

Efter förra veckans avbrott är tjejerna tillbaka med mycket energi och diskuterar hur man hanterar konflikter på jobbet snyggt? Har tjejerna gjort några misstag som har fått ordentliga konsekvenser? Jo vars.... Är Ellinors fertilitet över eller varför frågar hon om mammapeng? Har Sanja åldernojja som skjuter på sitt pensionssparande? Hur tänker hon och Calle med föräldrarledigheten? Ellinor frågar Sanja om hon verkligen har kontroll över sin livssituation trots att det verkar så på Instagram...

Följ vår Instagram @embraceherpodd och skriv alla frågor i DM!

2018-12-05
Länk till avsnitt

7. Våran konflikt

I veckans avsnitt ställer Ellinor Sanja mot väggen för att podden inte ska komma emellan deras vänskap. Sanja blir tagen på sängen men är förstående. Ni får följa med bakom kulisserna och hur tjejerna planerar en work-shop. Dessutom listar dem 5 saker om sig själva som de vill förbättra och kommer in på djupare diskussioner.

Följ deras Instagram @EmbraceHerPodd

2018-11-21
Länk till avsnitt

6. Satsig Instagram?

Dagens avsnitt ser annorlunda ut, för idag avlöper många samtalsämnen över varandra. Sanja berättar om NYC och LA som är på gång samt Hästens Influencers Marketing strategi. Smörar influencers för henne på events - svar ja! Ellinor berättar om bloggens resa och hur hon ökade sin trafik. Båda håller med om att det är viktigt att synas på sociala medier om man vill lyckas inom mediabranschen. Sanja berättar även om sömn och mindfullness för att bli mindre stressad och Ellinor berättar om hennes psykolog som undrade varför hon ens kände av stress. I slutet besvaras en lyssnarfråga om NÄR man är redo för att starta bolag. Detta och mycket mer finner ni i dagens avsnitt av Embrace Her.

2018-11-14
Länk till avsnitt

5. Ta tjänstledigt och starta eget vid sidan av! Joanna Swica gästar

Vår första gäst - Joanna Swica gästar idag podden! Från säsongsjobbet på Grabbarna Grus och ofullständiga gymnasiebetyg - så pluggade Joanna på komvux och snicke-snackade sig in på sin drömutbildning. Som arbetslös övertalade hon chefen på mobilföretaget 3 att anställa henne som Logistikansvarig på 3Event. Några år och arbetsintervjuer senare började hon som Nätverksansvarig på SOS International. Vi undrar vad hon gör på jobbet? Vad hennes bästa karriärstips är? Hur man inte blir utnyttjad av kollegor? Och ifall framtida chefer Googlar upp en innan en arbetsintervju? Joanna vet precis.

Med ett välbetalt jobb, dyrt levene och en befordran så fick Joanna ett wake up call efter en läskig cykelolycka i somras. Hur vågade hon ta tjänstledigt och satsa på sitt? Rekommenderar hon att göra det? Vad kan man kräva av sin arbetsgivare? Hur reagerade hennes chef? Och hennes pojkvän? Har hon en buffert?

Det är ett inspirerande samtal och ett av Joannas bästa tips är att INTE vara tillgänglig för kollegor och kunder dygnet runt. Vad menar hon med det?

Det får du höra mer om i dagens avsnitt av Embrace Her!

2018-11-07
Länk till avsnitt

4. Såhär klättrar du på arbetsplatsen - 13 enkla tips

Tjejerna avslöjar sina ABSOLUT BÄSTA TIPS för att klättra och bli befordrad på jobbet! Sammanlagt blir det 13 tips som avlöper varandra ett efter ett. Sanja blir förbannad när anställa lägger fel tid på fel saker (och ger tips på hur man jobbar effektivt så att chefen ser!) och Ellinor uppmuntrar tjejer till att sluta linda in saker när dem ska skryta om sig själva. "Skryt på!".

Som anställd och chef pratar Sanja och Ellinor ifrån två olika perspektiv och tjejerna själva tycker att det är säsongens hittills bästa avsnitt.

Har ni en fråga ni vill att tjejerna diskuterar i podden? Skriv den i DM till @EmbraceHerPodd på Instagram

2018-10-31
Länk till avsnitt

3. Så blir du mingelexpert

Veckan börjar med att en av tjejerna tar tag i sina bolagsidéer. Ellinor tipsar om hur man rockar möten och arbetsintervjuer fastän man är livrädd eller har prestationsångest. Sanja är ju känd för att vara mingelexpert och berättar om sina absolut bästa tips för att knyta kontakter och networka (hämta papper och penna!). Hon har dessutom blivit nominerad till Årets Framtidslöfte.

Tjejerna tar även upp en lyssnarfråga... Har ni en fråga ni vill att tjejerna diskuterar i podden? Skriv den i DM till deras Instagram EmbraceHerPodd

2018-10-23
Länk till avsnitt

2. Mitt största fuck up

Vad har präglat tjejerna till att bli dem de är idag? Vem av tjejerna blev anklagade att ha testat kokain på arbetstid? Sanja avslöjar sitt största fuck up i karriären och Ellinor pratar om mobbning och att bli bortvald av en förälder. Man får helt enkelt lära känna tjejerna på ett djupare plan. Förresten, kan ni gissa vem av Sanja och Ellinor som har svårt att släppa in nya vänner?

Detta är en kort introduktion i vad Embrace Her avsnitt två kommer att handla om. Enjoy!

2018-10-16
Länk till avsnitt

1. Social kompetens är viktigast (short)

Hur får man jobbet som Global PR-chef för Hästens? Vad pluggar man? Vem charmar man? Sanja berättar hur hon har snackat sig till både det ena och det andra i livet. Ellinor berättar om hur hon låg minus på sparkontot, till att ha råd med sitt sitt drömhus på 2,5år. Hon stångas med fördomarna om att hennes kille betalar allt, och känslan av att hon hela tiden måste överprestera för att bli tagen på allvar. Sanja å andra sidan växte upp som den enda invandraren på ön ute i Göteborgs skärgård, och fick lära sig att hon var tvungen att prestera lite bättre än alla andra för att komma någonvart.

Detta är en kort introduktion i vad Sanja och Ellinor kommer att ta upp under säsongen av Embrace Her. Enjoy!

2018-10-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.