Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

VOIS-podden

VOIS-podden

En kristen podcast om Bibeln med intressanta samtal som hjälper dig att växa i din tro. Nytt avsnitt varje vecka. Prenumerera i din app så du inte missar något! Mer info på vår hemsida vois.se/podden.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vois.se/podden

Avsnitt

Ondska ? Det här kanske du inte visste om djävulen - #49

Med det här avsnittet inleder vi ett nytt tema som vi kallar för ?Ondska?. För att lägga en bra grund pratar vi om djävulen som är en källa till ondska. Vem är djävulen? Vad har han för motiv? Och om djävulen är ond och Gud skapade honom, betyder det att Gud skapade ondskan? Bibelord som tas upp Hesekiel 28:12-18 Jesaja 14:12-14 Lukas 10:18 Uppenbarelseboken 12:7-9 1 Petrusbrevet 5:8   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-04-03
Länk till avsnitt

Skam - 2 sanningar som hjälper dig hantera skammen - #48

Har du varit med om att ha din bästa dag, och plötsligt ser du den där personen, hör den där låten eller får den där tanken och blir översköljd av skam och fördömelse? Då är du inte ensam. Det finns två sanningar om dig som hjälper dig att hantera känslor av skam: Du är 100% förlåten. Du är villkorlöst älskad av Gud. I det här avsnittet pratar vi om dessa två sanningar så att de blir en del av vilka vi är. Bibelord som tas upp Romarbrevet 8:1-2 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-02-28
Länk till avsnitt

Skam - Ett nytt sätt att se på sig själv - #47

Förra veckan påbörjade vi ett nytt tema som handlar om skam. I del två pratar vi om vår nya identitet som vi får när vi blir kristna. Bibeln vill ständigt påminna oss om att den vi en gång var är vi inte längre i Guds ögon, men inte på grund av att vi lyckats ta oss i kragen utan på grund av det som Jesus gjorde för oss på korset. Men men ibland gör sig vårt förflutna påmint. Vi känner oss då mindre värde och skamsna inför Gud. Så vad kan man göra när man känner sig fördömd och när känslor av skam fyller ens inre? Det samtalar vi om den här veckan. Bibelord som tas upp 2 Korintierbrevet 5:17 Johannesevangeliet 1:12 Psalm 103:12 1 Johannesbrevet 3 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-02-24
Länk till avsnitt

Skam - Skillnaden mellan skam och skuld, och vad det gör med oss - #46

I det här nya temat som vi startar med detta avsnitt pratar vi om något som man kanske helst undviker. Skam. Det är en jobbig känsla som gissningsvis de flesta av oss upplevt och något som Jesus vill göra oss fria ifrån. I första delen mjukstartar vi med att prata om skam, vad det gör med oss och vad som är skillnaden mellan skam och skuld. Följ med redan från start!   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-02-18
Länk till avsnitt

Leva i nuet - Gud är här och nu - #45

Det här är del 2 i minitemat "Leva i nuet" som vi startade förra veckan. Om du missade förra veckans avsnitt så hittar du det här: https://vois.se/avsnitt/44/ Idag tittar vi närmare på Jesus möte med Marta och vad vi kan lära oss av den. Vi pratar om att Gud är nuets Gud och att han är all den Gud som han nånsin kommer att vara. Han förändras inte. Det betyder att vi inte behöver skjuta vissa saker på framtiden. Berättelsen slutar med att Jesus ber systrarna att rulla bort stenen från graven och uppväcker sedan deras bror från döden. Det är en ganska så extraordinär händelse. Men vad har du och jag för sten i vårt liv som kan behöva rullas bort? Bibelord som tas upp Johannesevangeliet 11:17-27   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-02-03
Länk till avsnitt

Leva i nuet - Vi hoppar från dåtid till framtid - #44

När en av Jesus närmaste vänner Lasaros ligger död blir Jesus konfronterad av Lasaros syster Marta. I det samtalet pendlar Marta från besvikelsen över det som redan hänt till en dämpad förhoppning om det som kan hända i framtiden. Jesus försöker istället visa Marta att han inte bara var och kommer att vara, utan att han ÄR här och nu. Det är så lätt för oss människor att se tillbaka på dåtiden och längta in i framtiden. Men vi glömmer bort att leva i nuet. Vi kan inte förändra det som redan varit och det som kommer vet vi väldigt lite om. Det enda vi har är här och nu. I det här avsnittet pratar vi om detta och om vad vi kan lära oss av mötet mellan Jesus och Marta. Bibelord som tas upp Johannesevangeliet 11:17-27 Romarbrevet 10:9 Hebreerbrevet 13:8   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2020-01-28
Länk till avsnitt

Julavsnitt - En händelse där alla platsade - #43

Året lider mot sitt slut och det är snart julafton. Vi firar Jesus födelse, att Gud blev människa. En av de stora anledningarna till varför Gud blev människa var för att göra sig själv tillgänglig för alla människor. Hos Gud har alla en plats. Julberättelsen visar oss hur det här med att vara inkluderande inte är ett modernt påfund utan uppstod redan för 2000 år sedan med Jesus. När han föddes fanns nämligen människor där från olika samhällsklasser, nationaliteter och kön. Om du vill ge VOIS-podden en julgåva så att vi kan sprida det kristna budskapet till fler så kan du göra det via Swish. Swishnummer: 123 208 46 71 Märk med "Julgåva till podden" Bibelord som tas upp Lukasevangeliet 2:6-7 Galaterbrevet 3:26-28 Uppenbarelseboken 3:20 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-12-19
Länk till avsnitt

Följare - Den enda som verkligen förstår - #42

Har någon nån gång sagt till dig "jag förstår", och du känt att nej du förstår faktiskt inte alls? För att någon ska förstå vad du och jag går igenom behöver personen först ha gått igenom samma saker som vi. Jesus fick lida mer än någon annan och därför förstår han våra svårigheter och känner med vår smärta. Men han inte bara förstår utan han vill också gå bredvid oss och bära våra bördor. Det här är sista avsnittet i temat Följare. Och visst är det tryggt att veta att den vi följer går bredvid oss. Bibelord som tas upp Hebreerbrevet 4:14-16 Matteusevangeliet 11:28-30 Jesaja 53:2-10 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-11-28
Länk till avsnitt

Följare - Svårigheterna försvinner inte, men de blir enklare att hantera - #41

Livet innehåller svårigheter och motgångar, det är vi nog alla överens om. En del av oss är sjuka, vissa kämpar i en relation, andra får inte ekonomin att gå ihop, en del bär på sorg osv. Dessa utmaningar försvinner inte bara för att man följer Jesus. Men med Jesus bakom ratten behöver vi inte göra livet ensamma. Han har övervunnit världen och med hans hjälp kan även vi övervinna svårigheter som vi möter. Bibelord som tas upp Johannesevangeliet 16:33 Psalm 23:4 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-11-21
Länk till avsnitt

Följare - Vill du mer? Det här är ditt nästa steg - #40

Tron på Jesus gör något med oss. Om du känner en passion i ditt hjärta och vill mer så  I det här avsnittet pratar vi om vad som först och främst kännetecknar en riktig följare till Jesus. Är det att man läser Bibeln mer, ber mer eller går till kyrkan mer? Handlar det om att gå nån bibelskola eller bli professor i grekiska och dissikera varenda ord i Bibeln? Handlar det om att driva ut demoner och bota sjuka? Eller kännetecknas det av något helt annat? Vi pratar också om att det kristna livet ibland kan kännas som att man tar två steg fram och ett steg bak och hur man kan tänka kring det. Det är viktigt att förstå att efterföljelsen till Jesus är en resa och att vi alla börjar någonstans. Jesus möter oss precis där vi står just nu, tar vår hand och leder oss vidare. Bibelord som tas upp Matteus 9:13 Matteus? ?4:18-20? Johannes 13:34-35 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-11-13
Länk till avsnitt

Följare - Vad betyder det att följa Jesus? - #39

Enligt Times Magazine är Jesus den mest inflytelserika personen i världshistorien. Hans idéer förvandlade vardagen för miljontals människor och gör det än idag. Men vad betyder det att följa Jesus? Hur blir mitt liv bättre av det och vad får det för konsekvenser? Den här veckan startar vi ett nytt tema om att vara en efterföljare till Jesus. I första avsnittet pratar vi om vad ordet "följare" betyder och om hur och varför vi kan lägga hela vårt liv i Guds händer och låta honom leda, något som kan kännas läskigt för många. Bibelord som tas upp Matteus 16:24-25 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-11-05
Länk till avsnitt

Guds nåd - Det här behöver du veta om omvändelse (del 2) - #38

Det här är del 2 i ett längre avsnitt om omvändelse. Om du missat del 1 (som är avsnitt #37 i podden) rekommenderar vi att du börjar där. Nu har vi kommit till den del som handlar om vad omvändelse faktiskt är. Bibelord som tar upp Lukasevangeliet 15:17-24 Lukasevangeliet 24:45 Romarbrevet 12:2 Romarbrevet 2:4 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-10-15
Länk till avsnitt

Guds nåd - Det här behöver du veta om omvändelse (del 1) - #37

Det är några av våra fantastiska lyssnare som frågat om vi inte också ska prata om omvändelse som är en viktig och central del i det kristna budskapet. Det är helt riktigt och det ämnet har legat med på schemat sedan vi startade temat Guds nåd. Omvändelse är ett ord som av vissa används väldigt flitigt och av andra knappt någonting alls. Hur kan det komma sig? Kan det bero på vad vi sätter i det ordet, vad vi tror att omvändelse betyder och vad vi förknippar det med? Vi spelade in ett långt avsnitt på 60 minuter som vi sedan delade upp i två delar som kommer direkt efter varandra. I första delen pratar vi om varför omvändelse är så viktigt och mjukstartar med att att gå igenom vad omvändelse INTE är. I del två kommer vi fördjupa oss och prata om vad omvändelse faktiskt är. Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 3:1-2 Matteusevangeliet 4:17 Lukasevangeliet 24:45-47 Apostlagärningarna 2:38   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-10-15
Länk till avsnitt

Lyssnarfråga om Guds nåd: Betyder det att man får synda hur mycket man vill? - #36

Ofta när man pratar mycket om Guds nåd kan en spontan fråga dyka upp: Betyder det att jag nu får synda hur mycket jag vill och sen komma och få förlåtelse och på så sätt utnyttja Guds nåd? Det här är en fråga som ställts i tusentals år och är inte på något sätt ny. I det här avsnittet pratar vi om hur det ligger till med den saken och varför detta egentligen bara är en onödig hypotetisk fråga som inte har med verkligheten att göra. Bibelord som tas upp Romarbrevet 6:1-2 Brevet till Titus 2:11-14 1 Korintierbrevet 15:10 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-10-10
Länk till avsnitt

Guds nåd - Vår starkaste motivationskraft - #35

Vad motiverar dig? Pengar? Att gå ner i vikt? Att få bekräftelse? Att göra föräldrarna stolta? Det är en viktig fråga att ställa sig själv och svara på, för det är avgörande för om vi ska hålla loppet ut. Det finns nämligen drivkrafter - som t ex ovan nämnda - som dränerar oss på kraft, glädje, energi och livslust. I det här avsnittet pratar vi om en drivkraft som gör det motsatta. Guds nåd och hans villkorslösa kärlek är Guds metod för att motivera oss att göra gott och allt det som han kallat oss till. Vi pratar om det utifrån en story i Bibeln om en fascinerande kvinna som kraschade en hemmafest som hon inte var inbjuden till. Vad var det som drev henne dit och hur vågade hon ta sig in i en miljö där hon visste att hon skulle bli utskämd? Men först inleder vi med en liten backstory till vår tredje Youtube-video där inspelningen blev allt annat än "som vanligt".   Bibelord som tas upp Lukasevangeliet 7:36-50 1 Korintierbrevet 15:9-10   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-09-30
Länk till avsnitt

Guds nåd - Man betalar inte för en present man fått - #34

Har du nån gång betalat för en present som du fått av någon? Det är en ganska konstig fråga egentligen, för varför skulle man göra det? Ändå är det precis det som vi många gånger gör med Gud. Guds nåd betyder nämligen en "gratis gåva". Men när vi försöker förtjäna den gåvan och på så sätt "betala" för den så sluter det att vara en gåva och blir istället en lön. I det här avsnittet går vi djupare på vad Guds nåd är för något, varför det är världens mest inkluderande och jämställande budskap och varför det ibland är så svårt att vila i den fullt ut. Bibelord som tas upp Efesierbrevet 2:4-10 Romarbrevet 4:1-6   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-09-17
Länk till avsnitt

Guds nåd - Det handlar inte om att vara en god människa - #33

Den här veckan inleder vi ett nytt tema som handlar om Guds nåd. Men det är inte vilket tema som helst utan självaste huvudtemat i hela Bibeln. Till skillnad från vad många tror så handlar inte kristendomen först och främst om att man ska vara en god människa. Detta kommer istället som ett resultat av något annat som är ännu viktigare. I det här avsnittet lägger vi grunden om vad det kristna budskapet handlar om och går igenom vad Guds nåd är, vilket problem den egentligen löser och varför den gör kristendomen helt unik. Bibelord som tas upp ?1 Moseboken? ?2:16-17? Efesierbrevet 2:1-10 Matt 27:46   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-09-10
Länk till avsnitt

5 saker du kan göra när du kört fast i livet - #32

Livet är inte alltid en dans på rosor och allt flyter inte alltid på som man önskar. I vissa säsonger känns det som att man kört fast, som att det går bra för alla andra förutom för en själv. Vi kör alla fast förr eller senare. Vi kan köra fast i vårt äktenskap, på vårt jobb, i vår ensamhet, i skolan eller något annat. Oavsett vad vi kört fast i finns det vissa saker vi kan göra och tänka på som kan få oss att se klart och bli mer hoppfulla om framtiden. I det här avsnittet pratar vi om 5 sådana saker som hjälper dig när du kört fast i livet. Bibelord som tas upp Apostlagärningar kapitel 3:1-8 Jesaja 43:2 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-09-02
Länk till avsnitt

Snack med vår nya teammedlem Sahra Gillberg + stora nyheter - #31

Det har blivit dags att ta nästa kliv med VOIS-podden. I det här avsnittet berättar vi om väldigt spännande nyheter som vi tror att du kommer älska. Kopplat till detta är att vi nu har börjat att forma ett team som tillsammans med oss kommer att jobba med VOIS-podden, våra sociala medier och... ja med nyheten som vi nämnde ovan. En av de som kliver på är Sahra Gillberg som du här får lära känna lite bättre. Hon fick möta Jesus för 10 månader sedan efter en tid av resande och en jakt efter att hitta sig själv och meningen med livet. Vi pratar med henne om det här med att duga, att våga vara sig själv och att hitta hem.   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-08-28
Länk till avsnitt

Perfekt - Så blir Gud mer synlig i ditt liv - #30

Har du slutat tro att Gud kan använda dig p g a dina svagheter? Då ska du lyssna på det här avsnittet där vi pratar om hur dina svagheter och brister faktiskt är en förutsättning för att Gud ska kunna bli mer synlig i ditt. Ibland tänker vi att visst, Gud kan använda henne eller Gud kan använda honom, men absolut inte mig. Vi räknar ut oss själva för vi tror att Gud bara kan använda duktiga och starka människor. Bibeln ger en helt motsatt bild. Det har blivit Irenas tur att dela med sig av sina svagheter och hur hennes liv hade sett helt annorlunda ut om hon tillåtit dem att begränsa henne. Citat från avsnittet "Genom min styrka blir människor imponerade av mig. Genom min svaghet blir människor imponerade av Gud." Bibelord som tas upp Filipperbrevet 3:7-9 Galaterbrevet 2:20   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-07-30
Länk till avsnitt

Perfekt - Din svaghet kan bli din största tillgång - #29

Har du nån gång fått frågan på en arbetsintervju om vilka svagheter du har och svarat något i stil med: "Det måste nog vara att jag är för noggrann" eller "Jag har svårt att slita mig från jobbet"? Vi är tränade i att dölja våra svagheter och highlighta våra styrkor. Men tänk om våra svagheter faktiskt kan vara vår största tillgång? Tänk vad befriande det skulle vara! I det här avsnittet pratar vi om detta, om hur vi kan förhålla oss till våra svagheter. Hemen delar med sig av sina svagheter och hur de har påverkat honom. Eftersom vi är mitt uppe i vår semester passar vi också på att reflektera över vad som egentligen gör en riktigt bra semester, att det inte behöver vara perfekt och att dyrare inte per automatik är bättre. Bibelord som tas upp 2 Korintierbrevet 12:1-10 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-07-18
Länk till avsnitt

Perfekt - Släng masken - #28

Vi har alla områden i våra liv och sidor i vår karaktär som vi inte är helt stolta över och som vi inte gärna visar upp. Vi lär oss att dölja dessa genom att bygga upp en fasad och sätta på en mask. Men bakom masken lyckas vi inte bara dölja "skavankerna" utan även vår kamp, sorg, oro, bekymmer, frustrationer och tårar. Det är lätt att förstå att maskerna vi bär skadar oss själva. Men visste du att din och min mask också kan skada människor runtomkring oss? Vi pratar om detta, om varför och hur man kan ta av sig sin mask och hur man lever ett autentiskt liv som hjälper andra att förstå att de inte är ensamma med det de går igenom. Vi tar Irenas körkort som utgångspunkt och dyker också in i en story som Jesus berättar för att förklara vad han tycker om människor som bär masker. Citat från avsnittet:Styrka imponerar på människor, svaghet kopplar samman människor. Bibelord som tas upp Lukasevangeliet 18:9-14 ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-07-10
Länk till avsnitt

Perfekt - Mitt perfekta liv på sociala medier - #27

Vi lever i en tid där var och en av oss har full kontroll över den bild vi projicerar av oss själva. Genom sociala medier kan vi förmedla för andra vilka vi är, eller åtminstone vilka vi vill vara. Tyvärr blir ofta resultatet av detta att vi väljer att visa upp våra finare stunder och låter bli de lite sämre. Vad får detta för konsekvenser och vad är det som driver oss till att måla upp ett perfekt liv på Instagram och Facebook? Och kanske den viktigaste frågan: Kan det verkligen vara så att något som skrevs ner för 2000 år sedan i Bibeln har något att säga oss i hur vi kan använda sociala medier idag? Det här avsnittet handlar om självbild och bekräftelsebehov och om vad Gud har med detta att göra. Och: Irena har äntligen fått sitt körkort och vi pratar om gamla tiders skolfoto.   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-07-04
Länk till avsnitt

Perfekt - Perfekt i Guds ögon - #26

Efter förra avsnittet lämnades vi med en cliffhanger när vi pratade om vad Gud egentligen kräver av oss. Vi kom fram till att Gud vill att vi ska vara perfekta samtidigt som vi konstaterade att ingen av oss är det. Så vad nu? Är det kört? Självklart inte! Den här veckan pratar vi om varför du och jag kan komma inför Gud rakryggade och utan att skämmas därför att Gud genom Jesus gjort oss perfekta på insidan. Det är så han ser på oss. Att veta att universums skapare accepterar och godkänner oss gör hela skillnaden. Vi pratar också om vad det här betyder i praktiken och vad som händer om vi ändå skulle sjabbla till det. Bibelord som tas upp Hebreerbrevet 7:11 Hebreerbrevet 10:14 Galaterbrevet 2:20 -21 Johannesevangeliet 15:5 Markusevangeliet 16:7   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-06-17
Länk till avsnitt

Perfekt - Vad kräver Gud av mig? - #25

I del två i vårt tema Perfekt pratar vi om vad Gud egentligen kräver av oss människor. Vill han verkligen att vi ska vara perfekta eller kan han se mellan fingrarna ibland på vissa områden? Många av oss känner att vi knappt klarar av att leva upp till våra egna ideal och de mål som vi själva satt upp. Hur ska vi då kunna leva upp till det Gud kräver, vad det nu är? Och var passar Jesus in i bilden i allt detta? Vi hoppas att det här avsnittet ger dig insikten om att vi alla behöver Jesus så mycket mer än vi trodde, och att evangeliet (det kristna budskapet) är SÅ mycket bättre än vi nånsin kommer kunna förstå. Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 5:48 Matteusevangeliet 5:21-22   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-06-10
Länk till avsnitt

Perfekt - Därför strävar vi efter perfektion - #24

Den här veckan startar vi ett nytt tema som vi kallar Perfekt. Ordet perfekt kan få oss att känna olika saker, men det är nog sällan vi förknippar ordet med oss själva. Ändå lever vi i ett samhälle där strävan efter perfektion alltid finns där som en piska. Vi tror att vi blir lyckligare om vi bara lyckas leva upp till idealen, att få det där hemmet som ser ut att vara taget från en möbelkatalog och att våra liv ska motsvara Instagramflödets perfekt iscensatta bilder. Med tiden börjar vi inse att jakten efter perfektion bara får oss att må sämre, men det är inte alltid vi slutar för det. Vad är den bakomliggande orsaken till detta? Varför fortsätter vi att strävar efter det perfekta livet? Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 5:48 Matteusevangeliet 5:21-22 Citat från en life coach "Jag tycker att det är lite oroväckande att vad vi än gör så behöver vi applåder, det verkar som att vi inte längre kan göra något utan publik. Vad det än gäller så måste vi bli bekräftade utifrån för att känna att vi duger." ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-06-03
Länk till avsnitt

Hopp - Min själs ankare - #23

Livet bjuder oss på många överraskningar och kan leda oss till platser vi aldrig kunde tänka. På gott och ont. För att inte drifta iväg behöver våra liv vara förankrade i något som står fast och som inte rubbas när livet händer. I tredje och sista avsnittet i temat hopp pratar vi om detta och hur vi kan våga och orka hoppas på nytt när våra förhoppningar en gång gått i kras. Vi fick också besök av Emma Toftgård som skrivit vår låt Mitt enda hopp för att höra hennes perspektiv och hur låttexten kom till. Om du inte hört låten än så finns den på iTunes och Spotify. Bibelord som tas upp Hebreerbrevet 6:17-19   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-05-02
Länk till avsnitt

Hopp - När väntan blir utdragen - #22

Har du varit med om att du hoppats på något och tiden bara gått och gått? Utdragen väntan gör något med oss. Det kan få oss att göra saker som vi inte känner igen oss i och att försöka ta genvägar som går emot våra övertygelser. I värsta fall kan det får oss att tappa hoppet helt. I det här avsnittet pratar vi om vad vi kan göra när väntan blir utdragen och vilka tidsramar som är rimliga att ha. Bibelord som tas upp Ordspråksboken 13:12 Romarbrevet 4:18-21 Hebreerbrevet 6:13-19   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-04-15
Länk till avsnitt

Hopp - Mitt enda hopp - #21

Den här veckan startar vi ett nytt tema som handlar om Hopp. I första avsnittet lägger vi en grund och pratar om vad hopp är och inte är, vad exakt Bibeln syftar på när den talar om hopp. och varför vi inte kan basera vårt hopp på oss själva, vårt bankkonto, andra människor eller staten och varför Jesus är vårt enda hopp. Vi har också släppt vår nya låt med samma namn (Mitt enda hopp) som vi spelar upp i slutet. Lyssna på den här: Spotify: https://open.spotify.com/track/43JNRYhKlMFck0FtAUIlc2?si=HMKo28zeQ7emNInQPc43LQ iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/mitt-enda-hopp/1457941829?i=1457941834 Bibelord som tas upp Hebreerbrevet 10:23 ??Romarbrevet? ?7:24? ??Jakobsbrevet ?2:10 ?   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-04-11
Länk till avsnitt

Tankar - Ibland är jag min största kritiker - #20

Vi har nu kommit fram till det sista avsnittet i vårt tema Tankar och vänder lite på steken när vi frågor oss: Vilka tankar har vi om oss själva? Vi har alla en röst i huvudet som ständigt talar till oss, både bra men också ibland dåliga saker. De dåliga sakerna - jag duger inte, jag är ful, värdelös osv -  som vi säger om oss själva formar vår självbild och vår identitet och blir en del av vilka vi är. Gud vill hjälpa oss att ersätta de destruktiva tankarna med sunda och sanna tankar som visar oss vårt sanna jag. Men hur gör man för att tänka rätt om sig själv? Bibelord som tas upp Ordspråksboken 4:23-24 Lukasevangeliet 6:45 Psalm 19:15 Psalm 42:5   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-04-01
Länk till avsnitt

Tankar - Det finns ingen quick fix - #19

När vi blir kristna kommer alla dessa förväntningar på vad det nya livet ska innebära och hur mycket bättre vi genast ska bli som människor. Men vad är det egentligen som händer när vi blir kristna, och varför följer alla våra dåliga tankar och vanor med oss? I tredje avsnittet i temat Tankar pratar vi om hur man förnyar sina tankar, varför det är ett livsprojekt och varför det inte finns någon quick fix. Bibelord som tas upp Romarbrevet 12:1-3 Romarbrevet 12:3-17 Romarbrevet 8:5-8 Galaterbrevet 5:16-18   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-03-11
Länk till avsnitt

Tankar - Dina tankar är inte en soptipp - #18

Ibland kan man känna att ens tankar har blivit som en soptipp där allt möjligt skräp fått finnas. I del två i temat Tankar pratar vi om hur vi kan bevara vårt inre från dåliga och destruktiva tankar. Och... hur är det egentligen med den här grejen när man frågar någon "vad tänker du på?" och man får svaret "inget". Kan man verkligen tänka på ingenting? Bibelord som tas upp Ordspråksboken 4:23   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-03-04
Länk till avsnitt

Tankar - Du blir vad du tänker - #17

Vi startar ett helt nytt tema den här veckan som vi kallar Tankar. Vi går alla runt med tankar dagarna i ända, en del av dem bra och andra lite sämre. Alla dessa tankar formar våra liv långt mycket mer än vad vi kanske tror. I det här temat vill vi utforska detta och fundera på hur vi kan få kontroll på vårt tankeliv. Bibelord som tas upp Ordspråksboken 4:23   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-02-27
Länk till avsnitt

VOIS - Hela storyn - #16

I det här avsnittet blir vi lite personliga och berättar om historien som ledde till att vi startade VOIS och senare VOIS-podden. Vi går hela 9 år tillbaka i tiden till när drömmen uppstod för första gången och pratar om varför det dröjde så lång tid innan vi vågade ta steget. Vår förhoppning är att även du ska våga drömma stort och ta klivet när Gud kallar. Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 3:3 Johannesevangeliet 1:23 Johannesevangeliet 1:35-37   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-02-19
Länk till avsnitt

Lyssnarfråga - Varför har Gud satt oss på jorden istället för i himlen? - #15

Med jämna mellanrum kommer vi släppa kortare avsnittet där vi svarar på era frågor. Såhär skriver Hanna: Hej! Har en fråga. Varför tror ni Gud har satt oss på jorden direkt istället för himlen direkt? I himlen är ju allt perfekt, ibland känns jordelivet meningslöst. Älskar eran podd, ni är så härliga, bra svar på svåra frågor. Lyssna på avsnittet för att höra svaret!   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-02-11
Länk till avsnitt

Goda vanor - Vanan över alla vanor - #14

Det finns en vana som ger mening och syfte åt alla andra vanor. En vana som vi kallar vanan över alla vanor. Kan du gissa vilken den är? I det här avsnittet pratar vi om detta och varför det är så viktigt att få in just denna vanan, varför den kan skrämma oss och hur vi kan få in den varje dag. Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 6:33   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-01-28
Länk till avsnitt

Goda vanor - Du blir vad du upprepar - #13

Du har säkert hört uttrycket ?du är vad du äter?. På samma sätt som maten vi får i oss påverkar våra former så formar det vi upprepar våra liv, kanske mer än vi tror. Det är de små sakerna vi gör varje dag som har tagit oss där vi är idag. Och kanske är det så att vi har svårt att får in nya vanor därför att vi ger upp för fort? I det här avsnittet pratar vi om hur och varför det är så viktigt att hålla ut hela loppet. Bibelord som tas upp Galaterbrevet 6:9   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-01-21
Länk till avsnitt

Goda vanor - som hjälper dig att må bra varje da - #12

Ett nytt år har dragit igång och vi inleder det med ett nytt tema som ska hjälpa oss att få in nya goda vanor som hjälper oss att må bra varje da. Det här temat kommer att prägla hela terminen, för vi tror att det är den tiden det kan ta att få in en vana som sitter resten av livet. Det finns en stor kraft i våra vanor. De styr och och formar vårt live kanske mer än vi tror, och att försöka förändra dem kan visa sig vara en källa till mycket frustration och besvikelser. Vi tar även upp det här med dåliga vanor och hur man kan prata om dem utan att skapa fördömelse. Som tack för alla fina recensioner som vi fått väljer vi i det här avsnittet ut den första personen som kommer att få ett presentkort. Bibelord som tas upp Romarbrevet 7:15   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2019-01-16
Länk till avsnitt

Julavsnitt - Allt annat än perfekt - #11

Julen kan vara en av de mysigaste och finaste perioderna på året. Men för många av oss är julen också en påminnelse om allt som inte står helt rätt till. Julberättelsen handlar om en verklig händelse utan filter, långt ifrån den välpolerade ytan som vi ibland försöker visa upp under juletider. I den berättelsen ryms vi alla därför att ingen av oss är perfekt. I det här julavsnittet går vi igenom hur det egentligen gick till när Jesus föddes och svarar utifrån detta på två frågor; Varför behövde Gud bli människa, och varför gjorde han det genom att födas som ett barn under de sämst tänkbara förhållandena? Bibelord som tas upp Matteusevangeliet 1:18-23   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-12-03
Länk till avsnitt

Dialog - Hur vet jag att det är Gud som talar och inte bara mina egna tankar? - #10

En av de allra vanligaste sätten som Gud talar till oss på är genom våra tankar. Men hur vet man att tanken man fått är från Gud och inte bara ens eget påhitt? I det här avsnittet pratar vi om tre saker man kan fråga sig för att kunna vara säker på att en tanke är från Gud. De tre frågorna är: Går det i linje med bibeln? Får du en tanke som är uppbyggande eller fördömande? Känner jag frid? Bibelord som tas upp Johannesevangeliet 10: 2-5 Romarbrevet 13:7 Lukas 21:33 Uppenbarelseboken 3:19 Rom 8:1 1 Korinthierbrevet 14:33 Filipperbrevet 4:6-7   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Dialog - 4 tips som gör dig till en bättre lyssnare - #9

De flesta av oss lever upptagna liv där olika saker kämpar om vår uppmärksamhet. Mitt i detta brus kan det ibland vara svårt att höra Guds röst. Vad kan man göra för att höra Gud lättare? Här ger vi fyra bra tips på hur du kan bli en bättre lyssnare. De fyra tipsen är Fixa mottagaren Stilla dig Öva Agera på det du hört Lyssna på avsnittet och ta reda på vad de handlar om. Bibelord som tas upp Psaltaren 46:11 Psaltaren 119:105 Vi vill också passa på att tacka alla er som skrivit en recension på iTunes/Podcaster.   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-21
Länk till avsnitt

Dialog - Såhär vill Gud kommunicera med dig - #8

Bön är som vi har nämnt tidigare i det här temat en dialog med Gud där vi både får prata och lyssna. Men hur talar Gud egentligen och vilka är ?kanalerna? han föredrar att tala igenom? En del människor säger att de hört Guds röst fysiskt. Hur vanligt är det? I det här avsnittet vill Hemen som är en kvällsmänniska försöka bli en morgonmänniska för att få tid på morgonen till bön/bibelläsning och fysisk aktivitet. Och? även om det inte har med saken att göra? hur räddar man en dålig avokado? De 5 sätten som Gud vill tala till oss på är: Hörbar röst Bibeln Drömmar En tanke Genom andra Lyssna på det här avsnittet och ta reda på vad de handlar om. Bibelord som tas upp Psaltaren 46:11 Psaltaren 119:105   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-20
Länk till avsnitt

Dialog - Vad bön är och 4 tips som hjälper dig att komma igång - #7

I det här avsnittet pratar vi om vad bön egentligen är och ger fyra riktigt bra tips plus ett bonustips som hjälper dig att komma igång med bönen i vardagen. Vi går också igenom varför man brukar avsluta sin bön med att säga ?i Jesus namn?. Vad har det för betydelse? De fyra tipsen är: Var ärlig i dina böner Prata vanligt Längre är inte automatiskt bättre Prata med honom om allt som intresserar dig Lyssna på det här avsnittet och ta reda på vad de handlar om. Bibelord som tas upp Romarbrevet 12:12 Matteusevangeliet 6:5-8   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-06
Länk till avsnitt

Dialog - 4 felaktiga idéer om bön - #6

De flesta av oss har någon gång bett en bön. Men bön kan också vara en källa till frustration, dåligt samvete och besvikelser. Att få en rätt inställning till bön kan hjälpa, men innan vi går igenom det så pratar vi i det här avsnittet om 4 felaktiga idéer som många av oss har om just bön. Dessa fyra idéer är: Bön är en trollstav Bön är en brandsläckare Bön är en brottningskamp Bön är en religiös ritual Lyssna och ta reda på vad de står för och varför de inte stämmer.   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-05
Länk till avsnitt

Dialog - Så mycket har det kostat Gud att få ha en dialog med dig - #5

Den här veckan startar vi en ny serie om bön som vi kallar Dialog. Gud är intresserad av att ha en dialog med oss, där vi både får prata och lyssna. Första avsnittet handlar om vad som bör vara vår motivation till att överhuvudtaget vilja be. Det kan låta oviktigt men gör hela skillnaden.   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-11-05
Länk till avsnitt

Vänner - Back to basic - #4

Vi är inne i del 3 i vårt tema Vänner, och det har blivit dags att samtala om vänskapen människor emellan, något som kan vara helt fantastiskt men också bära med sig besvikelser och sorg. Visste du t ex att enligt SCB så svarar var sjätte man och var tionde kvinna att de saknar en riktig vän. Vad kan det bero på? Vi pratar också om hur Bibelns definition av vänskap skiljer sig från samhällets och ger fyra tips på hur man är en bra vän. Bibelord som tas upp Johannesevangeliet? ?15:13-17 Ordspråksboken 18:24 (NUB) 1 Johannesbrevet 4:7 Johannesevangeliet 13:34 Samtalsfrågor Hur skulle du definiera en riktigt bra va?n? Kan du ge exempel pa? en ha?ndelse ur ditt liv da?r du verkligen ka?nt att ?det ha?r a?r en riktig va?n?? I avsnittet fick vi bl a ho?ra 4 saker som vi kan go?ra fo?r att bli ba?ttre va?nner. Kan du komma pa? fler? Sociala medier kan ge oss en falsk ka?nsla av att vi har ma?nga va?nner som vi ha?ller kontakt med. Hur kan man go?ra fo?r att sociala medier inte ska bli en ersa?ttning till verkliga va?nskapsrelationer, utan snarare ett komplement? Fo?rklara ?den gyllene regeln? och hur den kan go?ra oss till ba?ttre va?nner. Va?nskapsrelationer a?r oftast det fo?rsta som ryker na?r livet blir stressigt. Vad kan man go?ra fo?r att bli ba?ttre pa? att prioritera va?nskapsrelationer?   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-10-29
Länk till avsnitt

Vänner - Den som Jesus älskade - #3

Jesus kallar oss för sina vänner. Beroende på vem man är kan det vara lättare eller svårare att ta till sig detta. Kan Gud älska och vilja vara vän med bristfälliga människor? En del av oss har en bild av hur en perfekt kristen människa ser ut och vi kan förstå varför Jesus kallar just denne för sin vän. Det fanns en kille i Bibeln som gav sig själv smeknamnet ?den som Jesus älskade?. Man skulle kunna tro att han var en av dessa perfekta människor, men när man läser om hans liv så upptäcker man att han var självcentrerad, hade ett hett temperament och ett behöv av att ständigt hävda sig. Hans namn var Johannes och trots sina brister älskade Gud honom. Lyssna och ta reda på varför! Bibelord vi tar upp Johannesevangeliet 15:12-17 Johannesevangeliet 20:2-4 Johannesevangeliet 21:1-3 Samtalsfrågor La?rjungen Johannes hade en stark identitet i att han var ?den som Jesus a?lskade.? Varfo?r tror du att han fa?ngade tag i det sa? djupt och vad kan vi go?ra fo?r att likt Johannes ha den synen pa? oss sja?lva? Johannes hade ma?nga brister och var la?ngt ifra?n perfekt. Han hade t ex behovet av att ha?vda sig genom att skriva ner att han minsann var fo?rst till den tomma graven, han ville kasta ner eld och fo?rgo?ra en hel by fo?r att de inte ville lyssna pa? Jesus och han var sja?lvupptagen na?r han fra?gar om han och hans bror fick sitta pa? varsin sida om Jesus na?r han do?r och uppsta?r. Ingen av oss a?r perfekt, men hur pa?verkar dina brister din syn pa? dig sja?lv och Guds ka?rlek gentemot dig? Jesus presenterar sig sja?lv fo?r oss ba?de som va?r Gud och va?r va?n. Hur fa?r man ihop ba?da dessa i sin relation till Gud?   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-10-19
Länk till avsnitt

Vänner - Min bild av Gud - #2

Idag startar vi höstens första tema som handlar om vänskap och vi mjukstartar med att ta itu med vår bild av Gud. Hurdan är Gud? Är han den där arga gubben på ett moln som bara vill göra livet surt för människor? Om Gud själv får presentera sig själv så kommer en vackrare och mer tilltalande bild fram. Också ställer vi oss också frågan: Varför skulle Gud ens vilja vara vår vän? I det här temat kommer vi både prata om vänskapen mellan Gud och människor och vänskapen mellan människor. Bibelord som tas upp Romarbrevet 5:10-11 Johannesevangeliet 15:15 Samtalsfra?gor Gud vill vara va?r va?n, men det a?r sa? la?tt att glo?mma bort och hamna i gamla hjulspa?r. Varfo?r blir det sa?? Har din gudsbild fo?ra?ndras genom a?ren? I sa? fall hur? Hur ser din relation till Jesus ut? Hur a?r det mo?jligt att ha en na?ra relation med Gud, han som a?r helig och syndfri? Vad inneba?r ordet trofast?   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-10-18
Länk till avsnitt

Introavsnitt - Fortsättningen på något nytt - #1

Varmt välkommen till VOIS-podden, en nygammal podd som är fortsättningen på Bibelpodden som vi hållit på med i två års tid. VOIS-podden är ett samtal som hjälper dig att växa i din tro. Oavsett om du redan har en tro eller inte, är tvivlare eller sökare så hoppas vi att du ska få ut något av våra avsnitt. Vi släpper nytt varannan vecka kring olika teman och med jämna mellanrum släpper vi även extramaterial i form av intervjuer med intressanta personer, inspelade tal som vi hållit och andra lösa avsnitt med ämnen som inte rymmer i ett tema. Har du frågor kring aktuella teman så tveka inte att höra av dig till [email protected] och om du får ut nåt av podden så var gärna med och dela vidare den till andra!   ? Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln Om du blir välsignad av VOIS-podden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Läs mer här: ge.vois.se/podden Support the show.
2018-10-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.