Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Inredningspodden med Johanna Hulander

Inredningspodden med Johanna Hulander

En podcast om inredning

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

inredningspodden.com

Avsnitt

Pia Wallén ? Modeskapare och formgivare med en förkärlek för filt, kors och minimalism

Om jag säger filt, kors och minimalism ? Vem tänker du på då? Veckans gäst, Pia Wallén, designade 1991 en filt med kors som har kommit att bli en riktig klassiker som säljs över hela världen.  Hon har en fot i mode och en fot i inredning och designar allt från smycken till dammsugare (enligt ? Fortsätt läsa Pia Wallén ? Modeskapare och formgivare med en förkärlek för filt, kors och minimalism ?

Inlägget Pia Wallén ? Modeskapare och formgivare med en förkärlek för filt, kors och minimalism dök först upp på Inredningspodden.

2020-03-13
Länk till avsnitt

Liza Laserow ? Antikhandlaren, inredaren och juristen som gjort karriär i New York. Om att arbeta i USA och om flytten tillbaka till Sverige.

Liza Laserow är antikhandlare, inredare, jurist och även delägare i Nordic Knots. Hon har precis flyttat tillbaka till Sverige efter flera år i Amsterdam och hela 11 år i New York. Hennes stil kallar hon för hållbar, otrendig och alltid med någon eller flera antikviteter. Hennes favoritepok är barocken, liksom hennes mamma, som hon också ? Fortsätt läsa Liza Laserow ? Antikhandlaren, inredaren och juristen som gjort karriär i New York. Om att arbeta i USA och om flytten tillbaka till Sverige. ?

Inlägget Liza Laserow ? Antikhandlaren, inredaren och juristen som gjort karriär i New York. Om att arbeta i USA och om flytten tillbaka till Sverige. dök först upp på Inredningspodden.

2020-03-04
Länk till avsnitt

Mattias Stenberg ? Från ingenjör, forskare och management-konsult till arkitekt och formgivare.

Få personer har hunnit med lika mycket yrkesmässigt som veckans gäst. Ingenjör, forskare i Sverige och USA, management-konsult, arkitekt och slutligen designer och formgivare.  Under designveckan fick han en verklig ego-boost när han fick möjlighet att samla ihop en hel värld i två plan med sina egendesignade föremål på Stockholms Auktionsverk som sedan såldes på ? Fortsätt läsa Mattias Stenberg ? Från ingenjör, forskare och management-konsult till arkitekt och formgivare. ?

Inlägget Mattias Stenberg ? Från ingenjör, forskare och management-konsult till arkitekt och formgivare. dök först upp på Inredningspodden.

2020-02-25
Länk till avsnitt

Amir Frendberg ? En av Sveriges främsta mattexperter ? Från orientaliskt och Märta Måås Fjetterström till nutid

Amir Frendberg är en av Sveriges främsta mattexperter som började sälja orientaliska mattor redan 1974 i Karlstad. Sedan dess har han och hans fru sålt mattor över hela världen. Det han inte kan om orientaliska mattor är inte värt att veta men i hans galleri finns även ett stort utbud av begagnade mattor av svenska ? Fortsätt läsa Amir Frendberg ? En av Sveriges främsta mattexperter ? Från orientaliskt och Märta Måås Fjetterström till nutid ?

Inlägget Amir Frendberg ? En av Sveriges främsta mattexperter ? Från orientaliskt och Märta Måås Fjetterström till nutid dök först upp på Inredningspodden.

2020-02-19
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter tre möbelföretagare från Danmark, Sverige och Finland under designveckan i Stockholm ? Nutid och framtid?

Den största möbelmässan och designveckan i Skandinavien har precis avslutats. Många tidigare poddgäster har hyllats under veckan som gått ? Fredrik Paulsen skapade designbaren på årets möbelmässa; han vann även ett flertal priser som årets designer. Louise Liljencrantz utsågs till årets inredare, Monica Förster fick pris för årets möbel, Emma Olbers fick pris som årets ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter tre möbelföretagare från Danmark, Sverige och Finland under designveckan i Stockholm ? Nutid och framtid? ?

Inlägget Inredningspodden möter tre möbelföretagare från Danmark, Sverige och Finland under designveckan i Stockholm ? Nutid och framtid? dök först upp på Inredningspodden.

2020-02-12
Länk till avsnitt

Lisa Hilland

Veckans gäst är Lisa Hilland! I över 10 års tid har jag följt henne och beundrat hennes design i olika föremål, möbler och glas som vunnit ett antal priser genom åren. Hon har bland annat arbetat med Svenskt Tenn, Orrefors och Ikea men för 1,5 år sedan startade hon sitt eget varumärke Mylhta där en ? Fortsätt läsa Lisa Hilland ?

Inlägget Lisa Hilland dök först upp på Inredningspodden.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Ingegerd Råman ? En designikon i tiden

Veckans gäst är keramikern och formgivaren Ingegerd Råman. Hon är en av vår tids stora designikoner som mottagit massor av fina priser och utmärkelser för sin formgivning. Hon skapar tydliga bruksföremål som tallrikar, glas, vaser mm i keramik och glas. Hon säger att hon vill skapa en motpol åt det vanliga livet som är åt ? Fortsätt läsa Ingegerd Råman ? En designikon i tiden ?

Inlägget Ingegerd Råman ? En designikon i tiden dök först upp på Inredningspodden.

2020-01-29
Länk till avsnitt

Fredrik Paulsen ? Möbeldesignern som färgar trä och hittar nya material

Veckans gäst är möbeldesignern Fredrik Paulsen! Det här är verkligen ett händelserikt år för honom. Han skapar designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair, är nominerad som ?Årets designer? av tidskriften RUM, han deltar i ett antal olika projekt under året. Att färga trä har blivit lite av ett signum för honom och han hittar ? Fortsätt läsa Fredrik Paulsen ? Möbeldesignern som färgar trä och hittar nya material ?

Inlägget Fredrik Paulsen ? Möbeldesignern som färgar trä och hittar nya material dök först upp på Inredningspodden.

2020-01-22
Länk till avsnitt

Fanny Ekstrand och Linn Eklund ? Om mode, design och driva Hobnob

Fanny Ekstrands och Linn Eklunds meritlista är lång trots att de precis fyllt 25 och det här är ett par som ni säkerligen kommer att se och höra mycket av framöver. Båda har en osviklig stilkänsla som startade i mode men som svämmar över till designvärlden. De har drivit framgångsrika bloggar, poddar och driver nu ? Fortsätt läsa Fanny Ekstrand och Linn Eklund ? Om mode, design och driva Hobnob ?

Inlägget Fanny Ekstrand och Linn Eklund ? Om mode, design och driva Hobnob dök först upp på Inredningspodden.

2020-01-15
Länk till avsnitt

Pia Ulin ? Internationell inredningsfotograf som landat i Dalarna

Pia Ulin är en av de mest kända inredningsfotograferna ute i världen. Hon har bland annat bott 7 år i New York och fotograferat för några av världens största inredningsföretag. Hon är känd för sin nordiska stil, att arbeta med naturligt ljus och har en unik känsla för kompositioner. Men nu har hon landat i ? Fortsätt läsa Pia Ulin ? Internationell inredningsfotograf som landat i Dalarna ?

Inlägget Pia Ulin ? Internationell inredningsfotograf som landat i Dalarna dök först upp på Inredningspodden.

2019-12-18
Länk till avsnitt

Monica Förster ? Att våga gå sin egen väg från uppväxten i Lappland ut i världen

Monica Förster är en av Sveriges mest kända designers med internationella kunder som innehåller allt från Volvo, Poltana Frau, Alessi, Georg Jensen, Rörstrand till restauranger. I det här avsnittet pratar vi om allt från hennes formgivning till uppväxten i Lappland. Och om modet som hon har att våga gå sin egen väg.  Gå gärna in ? Fortsätt läsa Monica Förster ? Att våga gå sin egen väg från uppväxten i Lappland ut i världen ?

Inlägget Monica Förster ? Att våga gå sin egen väg från uppväxten i Lappland ut i världen dök först upp på Inredningspodden.

2019-12-11
Länk till avsnitt

Cia Attling och Marie Wallenberg Olsson, Vandra rugs ? Om att driva ett mattföretag som säljer handvävda mattor över hela världen

De har sin bakgrund inom ekonomi, finans och marknadsföring och driver sedan ett antal år mattföretaget Vandra rugs som handväver mattor i naturmaterial. Idag säljs deras mattor över hela världen. Nu lanserar de ett antal mattor designade av några av Sveriges mest kända designers och arkitekter. I det här avsnittet delar de med sig av ? Fortsätt läsa Cia Attling och Marie Wallenberg Olsson, Vandra rugs ? Om att driva ett mattföretag som säljer handvävda mattor över hela världen ?

Inlägget Cia Attling och Marie Wallenberg Olsson, Vandra rugs ? Om att driva ett mattföretag som säljer handvävda mattor över hela världen dök först upp på Inredningspodden.

2019-12-04
Länk till avsnitt

Stefan Nilsson om att “Happy är det nya svarta”

Veckans gäst är en av Sveriges mest kända trendspanare när det gäller inredning. Han är också en flitigt anlitad föreläsare och syns ofta i media som ?Trend-stefan?. I det här avsnittet pratar vi så klart framtid; Om en inredningsvärld i förändring, om millenials som hellre lägger pengar på Netflix istället för inredning, om gigantiska mässor ? Fortsätt läsa Stefan Nilsson om att ?Happy är det nya svarta? ?

Inlägget Stefan Nilsson om att ?Happy är det nya svarta? dök först upp på Inredningspodden.

2019-11-27
Länk till avsnitt

Helena Lyth ? Julen 2019

Den här veckan gästar Helena Lyth och vi frossar i julen 2019! Hon är kreatör, bloggare och professionell pysslare i TV och radio. Det här avsnittet går i julens tecken men vi hinner också med att få höra lite om hennes bakgrund ? de 20 år som hon arbetade som AD på reklambyrå. Och Helena ? Fortsätt läsa Helena Lyth ? Julen 2019 ?

Inlägget Helena Lyth ? Julen 2019 dök först upp på Inredningspodden.

2019-11-20
Länk till avsnitt

BONUS: 10 gyllene regler för ett ?Mindful home? med Charlotte Hagelin

Idag bjuder Inredningspodden på ett kort bonus-avsnitt med Charlotte Hagelin. Hon delar med sig av 10 gyllene regler för ett ?Mindful home? som är enkla tips att tänka på i vardagen. Varsågod!

Inlägget BONUS: 10 gyllene regler för ett ?Mindful home? med Charlotte Hagelin dök först upp på Inredningspodden.

2019-11-15
Länk till avsnitt

Charlotte Hagelin om att skapa ett Mindful home

Veckans gäst är Charlotte Hagelin och vi samtalar om att skapa ett Mindful home. Att ha ett harmoniskt hem med positiv energi och omge sig med inredning som vi tycker om är något som de flesta av oss eftersträvar. Charlotte har även skrivit en bok som heter ?Mindful home? som hon beskriver som en guide ? Fortsätt läsa Charlotte Hagelin om att skapa ett Mindful home ?

Inlägget Charlotte Hagelin om att skapa ett Mindful home dök först upp på Inredningspodden.

2019-11-13
Länk till avsnitt

Best of Inredningspodden ? Ett år med Inredningspodden

Välkommen till veckans avsnitt av Inredningspodden med mig Johanna Hulander! Den här veckan firar podden ett år och det firar vi genom att välja ut de mest lyssnade delarna från de drygt 50 avsnitten. Som ni vet så krävs det en del arbete för att driva en intervjupodd varje onsdag på egen hand. Jag startade ? Fortsätt läsa Best of Inredningspodden ? Ett år med Inredningspodden ?

Inlägget Best of Inredningspodden ? Ett år med Inredningspodden dök först upp på Inredningspodden.

2019-11-06
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Fredrik Karlsson

I veckans avsnitt möter jag Fredrik Karlsson. Han är inredaren och samlaren med en minst sagt udda bakgrund. Han spelade golf i USA under två år på college och arbetade sedan som PT och säljare under ett antal år. Och Hela tiden med ett mycket stort intresse för inredning och att samla inredning och konst. ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Fredrik Karlsson ?

Inlägget Inredningspodden möter Fredrik Karlsson dök först upp på Inredningspodden.

2019-10-30
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Magniberg

Den här veckan möter jag Bengt Thornefors som tillsammans med Nina Norgren driver Magniberg. Det började med textilier och sängkläder och utvecklades till att också innefatta möbler. Jag upptäckte Magniberg under Stockholm Design Week där de tillsammans med Bukowskis skapat en fantastisk utställning där deras inredning och textilier blandats med antikviteter och konst på ett ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Magniberg ?

Inlägget Inredningspodden möter Magniberg dök först upp på Inredningspodden.

2019-10-22
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Louise Liljencrantz

Louise Liljencrantz är inredningsdesignern som jobbar med privata hem, fastighetsbolag, designar lyxiga kök som säljs över hela världen och som de senaste åren vunnit priser som ?Årets designer? och ?Årets form? bl a. Hennes stil har beskrivits som ?Minimalistiskt lyxig? och själv vill hon att hennes inredningar ska upplevas varma och ombonade när hon mixar ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Louise Liljencrantz ?

Inlägget Inredningspodden möter Louise Liljencrantz dök först upp på Inredningspodden.

2019-10-15
Länk till avsnitt

Antik-special med Inredningspodden och Rickard Thunér, Carolina Tüür och Victoria Astudillo

Den här veckan får du möta Rickard Thunér, antikexpert i SVT:s ?Antikrundan?, antikhandlare och även programledare i SVT:s serie ?Det sitter i väggarna?.  Hur hittar han sina unika föremål och hur inreder man för både småbarn och antikviteter? Du får också möta gemmologerna och smyckesexperterna Carolina Tüür, även hon expert i SVT:s ?Antikrundan? och Victoria ? Fortsätt läsa Antik-special med Inredningspodden och Rickard Thunér, Carolina Tüür och Victoria Astudillo ?

Inlägget Antik-special med Inredningspodden och Rickard Thunér, Carolina Tüür och Victoria Astudillo dök först upp på Inredningspodden.

2019-10-08
Länk till avsnitt

Antik-special med Inredningspodden

Den här veckan kommer det första av två specialavsnitt med tema antikviteter, design och konst. Jag spelar in på Skandinaviens mest exklusiva antikmässa ?Grand antiques, art and design? och träffar några av Sveriges främsta antik- och konstexperter. I den här första delen möter jag Sofia Silfverstolpe, Generalsekreterare för Sveriges konst- och antikhandlareförening, och vi samtalar ? Fortsätt läsa Antik-special med Inredningspodden ?

Inlägget Antik-special med Inredningspodden dök först upp på Inredningspodden.

2019-10-01
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Johan Wretman

I veckans avsnitt möter Inredningspodden Johan Wretman! Han är uppvuxen på franska rivieran med den kände krögaren och entreprenören Tore Wretman som pappa. Men han valde en helt annan bana via Handelshögskolan i Stockholm, pilotutbildning i USA för att så småningom landa i Frankrike igen. Idag driver han en av de mest kända mäklarbyråerna på ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Johan Wretman ?

Inlägget Inredningspodden möter Johan Wretman dök först upp på Inredningspodden.

2019-09-24
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Henrik Nero

Henrik Nero är fotografen som började fotografera bostäder, upptäckte att hans bilder blev mycket uppskattade och började kombinera foto med att även styla bostäder till försäljning. Många gillar hans skandinaviska inredningsstil, bland annat de 115 000 följarna på Instagram. Vid 28 års ålder har han byggt upp ett team som numera hjälper honom med fotografering och ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Henrik Nero ?

Inlägget Inredningspodden möter Henrik Nero dök först upp på Inredningspodden.

2019-09-17
Länk till avsnitt

Lisa Emanuelson och Niclas Franzén ? Vägen att förverkliga drömmen om ett franskt B&B.

Vi har väl alla någon gång drömt om att starta ett hotell någonstans i världen. Den här veckan möter jag Lisa Emanuelson och Niclas Franzén som gjorde slag i saken. De hade aldrig arbetat på hotell, kunde inte språket, de hade inte varit mycket i Frankrike, de väntade sitt andra barn när de köpte sitt ? Fortsätt läsa Lisa Emanuelson och Niclas Franzén ? Vägen att förverkliga drömmen om ett franskt B&B. ?

Inlägget Lisa Emanuelson och Niclas Franzén ? Vägen att förverkliga drömmen om ett franskt B&B. dök först upp på Inredningspodden.

2019-09-10
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Matti Klenell

I veckans avsnitt möter jag Matti Klenell! Han är inredningsarkitekt och formgivare som du säkert känner igen efter hans uppdrag som konstnärlig ledare för den uppmärksammade renoveringen av Nationalmuseums restaurang, café och bar. Ett otroligt projekt där några av Sveriges främsta formgivare varit med och skapat unik inredning. Uppväxt i Värmland med glaskonstnärer som föräldrar ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Matti Klenell ?

Inlägget Inredningspodden möter Matti Klenell dök först upp på Inredningspodden.

2019-09-03
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Ann Wolff

I veckans avsnitt av Inredningspodden möter jag Ann Wolff, en av världens mest kända kostnärer som arbetar med glas. Också mamma till ljuslyktan ?Snöbollen? som sålts i över 20 miljoner ex! Vi träffas i Stockholm där hon visar upp några av sina glas-skulpturer. Vid 82-års ålder har hon en fascinerande historia att berätta från barndomen ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Ann Wolff ?

Inlägget Inredningspodden möter Ann Wolff dök först upp på Inredningspodden.

2019-08-27
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Lisa Bengtsson

I veckans avsnitt möter jag formgivaren och mönsterdesignern Lisa Bengtsson! Du får kliva rakt in i en färgsprakande värld där svanar flyger bland solrosor, sköldpaddor simmar bland molnen, hundar i olika outfits finns inramade på den stora tavelväggen och utanför éntren möts jag av megastora körsbär. Lisa går sin egen väg och startade tidigt sitt ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Lisa Bengtsson ?

Inlägget Inredningspodden möter Lisa Bengtsson dök först upp på Inredningspodden.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Andreas Graveleij

I veckans avsnitt möter jag Andreas Graveleij. Han och hans man tröttnade på Stockholm och köpte en gammal lanthandel i en liten by utanför Falun. Efter tre månader öppnade han Kniva trädgård eftersom han är trädgårdsmästare, blomsterdekoratören, trädgårdsutformare och nu även författare. Hur har livet förändrats och hur är det att bo och arbeta på ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Andreas Graveleij ?

Inlägget Inredningspodden möter Andreas Graveleij dök först upp på Inredningspodden.

2019-07-30
Länk till avsnitt

Inredningspodden – Lyssnaravsnittet med Selma och Rutger

Kommer du ihåg att jag i våras bad om din hjälp som lyssnare att få in tips på intressanta gäster. Här kommer det första lyssnaravsnittet! Jag har fått möjligheten att åka hem till Selma och Rutger med sina tre barn som bor i en 60-talsvilla utanför Stockholm. De började samla på konst och konstglas i ? Fortsätt läsa Inredningspodden ? Lyssnaravsnittet med Selma och Rutger ?

Inlägget Inredningspodden ? Lyssnaravsnittet med Selma och Rutger dök först upp på Inredningspodden.

2019-07-23
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Linda ?Årstidens bästa? Hansson

I veckans avsnitt möter jag Linda Hansson som är personen bakom det stora Instagram-kontot ?Årstidens bästa? som följs av hela 100 000 personer. Som florist har hon en egen stil och färgskala när hon skapar buketter och kransar. I hennes makalösa trädgård i Avesta i Dalarna spelar vi in i växthuset omgivna av blommande pioner och ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Linda ?Årstidens bästa? Hansson ?

Inlägget Inredningspodden möter Linda ?Årstidens bästa? Hansson dök först upp på Inredningspodden.

2019-07-16
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Jack Gustafsson

Det här avsnittet spelas in i Lissabon där jag träffat veckans gäst Jack Gustafsson som valt att lämna Sverige för att arbeta med fastighetsutveckling i Portugal. Hur skiljer sig bostadsmarknaden mellan länderna? Hur skiljer det sig att bo och leva i Portugal? Om det och mycket annat samtalar vi. Gå gärna in och prenumerera på ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Jack Gustafsson ?

Inlägget Inredningspodden möter Jack Gustafsson dök först upp på Inredningspodden.

2019-07-09
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Sasa Antic

eckans gäst är Sasa Antic som arbetar som set designer och inredningsstylist för många kända inredningsföretag. Han designar numera även egna produkter men har hela tiden en nyfikenhet som gör att han söker sig till nya utmaningar. Han älskar färg och har en galet häftig och lekfull klädstil. Men när han tar emot mig i ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Sasa Antic ?

Inlägget Inredningspodden möter Sasa Antic dök först upp på Inredningspodden.

2019-07-02
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Thommy Bindefeld, Svenskt Tenn

Veckans gäst är Thommy Bindefeld, Marknadschef och Kreativt ansvarig på Svenskt Tenn. Svenskt Tenn har blivit nästintill en institution i Sverige som de flesta personer känner igen även om man saknar intresse för inredning. Estrid Ericson grundade företaget redan på 20-talet och hon var en okonventionell inredare och designer som kom att kallas ?Affärskvinna i ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Thommy Bindefeld, Svenskt Tenn ?

Inlägget Inredningspodden möter Thommy Bindefeld, Svenskt Tenn dök först upp på Inredningspodden.

2019-06-25
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Kersti Bülow Sandin och Lars Bülow

Veckans gäster heter Kersti Bülow Sandin och Lars Bülow! De är två av Sveriges främsta inredningsarkitekter och entreprenörer som arbetat sida vid sida under 40 år. De bestämde de sig för att genomföra en dröm de haft. Att öppna ett Designmöbelmuseum i Stockholm. Och förra året öppnade museet med cirka 500 föremål från sekelskiftet fram ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Kersti Bülow Sandin och Lars Bülow ?

Inlägget Inredningspodden möter Kersti Bülow Sandin och Lars Bülow dök först upp på Inredningspodden.

2019-06-18
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Marie Olsson Nylander

Veckans gäst är Marie Olsson Nylander. Hon är inredare, stylist och handlar med gamla och antika möbler. Någon tidning kallade hennes stil för ?lyxbohemisk Pippi Långstrump-stil?. Hon och hennes man Bill renoverade fem hus på 10 år i Skåne. Sedan hittade de drömhuset i Höganäs, medverkade i den då nystartade serien ?Husdrömmar? 2014 och blev ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Marie Olsson Nylander ?

Inlägget Inredningspodden möter Marie Olsson Nylander dök först upp på Inredningspodden.

2019-06-11
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Christopher Bastin

Veckans gäst är Christopher Bastin. Och den här veckan pratar vi om design och mode. Något som Chrisopher arbetat med hela sitt liv hos en lång rad kända varumärken som bland annat Gant, Acne, Whyred, H&M och danska NN07. En tidigare gäst har kallat honom ett ?kreativt geni? och han har en fingertoppskänsla som få. ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Christopher Bastin ?

Inlägget Inredningspodden möter Christopher Bastin dök först upp på Inredningspodden.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Monica Karlstein

Veckans gäst är Monica Karlstein som bland annat driver en av Sveriges största inredningsbloggar, eller DIY-bloggar som hon själv kallar det. Hon är statsvetare och journalist och planen var att arbeta med frågor som politik och internationell säkerhet. Men hon startade en blogg där hennes intresse för att bygga, fixa och renovera saker fick fullt ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Monica Karlstein ?

Inlägget Inredningspodden möter Monica Karlstein dök först upp på Inredningspodden.

2019-05-28
Länk till avsnitt

BONUS: 3 viktigaste trädgårdstipsen med Ulf Nordfjell

Inredningspodden möter Ulf Nordfjell

Veckans gäst är Ulf Nordfjell, Sveriges egen Haute Couture-designer när det gäller trädgård och landskapsarkitektur. Han är landskapsarkitekt och biolog och har som få i världen deltagit ett flertal gånger i Chelsea Flower Show där han vunnit priser. Hans meritlista är lång som en mindre bok och innehåller allt från privata trädgårdar till landskap för ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Ulf Nordfjell ?

Inlägget Inredningspodden möter Ulf Nordfjell dök först upp på Inredningspodden.

2019-05-22
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Tina Hellberg

Veckans gäst är Tina Hellberg, en av Sveriges mest kända inredningsstylister och du har garanterat sett hennes arbeten i inredningsmagasin som Elle Decoration och Residence genom åren. Hon har arbetat länge inom inredningsvärlden och har idag stora svenska kunder som Ikea och Swedese. Hur har inredningsvärlden förändrats och hur ser hon på inredning? Allt började ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Tina Hellberg ?

Inlägget Inredningspodden möter Tina Hellberg dök först upp på Inredningspodden.

2019-05-15
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Corinne Henriksson

Veckans gäst är entreprenören Corinne Henriksson. Hon byggde upp ett hår- och skönhetsimperium i Sverige men för några år sedan sålde hon sitt företag och började arbeta med att designa och producera håraccessorer. Samtidigt fick hon en möjlighet att inreda ett stort sekelskifteshotell utanför Lissabon i Portugal där vi spelar in det här avsnittet. Vi ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Corinne Henriksson ?

Inlägget Inredningspodden möter Corinne Henriksson dök först upp på Inredningspodden.

2019-05-07
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Bjo?rn Jakobson

Gå gärna in och prenumerera på Inredningspodden med Johanna Hulander så vet du när nästa avsnitt släpps. Och gå gärna in och skriv ett omdöme så hamnar podden högre på listorna. På inredningspodden.com kan du prenumerera på nyhetsbrevet som kommer att mejlas ut innan sommaren. Följ oss även på Instagram och Facebook. ÄR DU DEN ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Bjo?rn Jakobson ?

Inlägget Inredningspodden möter Bjo?rn Jakobson dök först upp på Inredningspodden.

2019-04-30
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Alexander Lervik

Den här veckan gästas Inredningspodden av designern Alexander Lervik. Han har arbetat 21 år i yrket och brinner för nytänk och innovation. Han har designat allt ifrån hissar för privathem, klockor, hantlar i marmor, inrett hotell och de hetaste nattklubbarna i Sverige. Hans syn på hur designvärlden kommer att se ut i framtiden är mycket ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Alexander Lervik ?

Inlägget Inredningspodden möter Alexander Lervik dök först upp på Inredningspodden.

2019-04-24
Länk till avsnitt

Inredningspodden tar påsklov

Den här veckan tar Inredningspodden med mig Johanna Hulander påsklov i Dalarna. Men har du inte lyssnat på alla totalt 24 avsnitt (inklusive bonus-avsnitt) så vill jag tipsa speciellt om tre gäster som jag träffade för ganska länge sedan nu. Lars Nilsson hör du i avsnitt 14. Han är den internationellt kända mode- och textildesignern ? Fortsätt läsa Inredningspodden tar påsklov ?

Inlägget Inredningspodden tar påsklov dök först upp på Inredningspodden.

2019-04-16
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Nirvan Richter

Veckans avsnitt gästas av Nirvan Richter. Han är arkitekten som började formge hållbara möbler i det egna företaget Norrgavel på 90-talet, när det inte var direkt hett att prata om ekologi och hållbarhet?I det här avsnittet guidar han oss i hållbar inredning. Varför bytte han egentligen namn? Hur lever han idag? Och hur klarar man ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Nirvan Richter ?

Inlägget Inredningspodden möter Nirvan Richter dök först upp på Inredningspodden.

2019-04-09
Länk till avsnitt

BONUS: 5 handfasta inredningstips med Frida Ramstedt

Inredningspodden möter Frida Ramstedt

Veckans avsnitt gästas av Frida Ramstedt. Hon driver Nordens största inredningsblogg ? Trendenser.se Det hon skriver om får ett stort genomslag i inredningsvärlden. Hon har haft ett år fyllt av utmaningar och sorg men ändå lyckats skriva klart handboken i inredning som hon drömt om länge. Vi samtalar om framtiden, Frida svarar hon på lyssnarfrågor ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Frida Ramstedt ?

Inlägget Inredningspodden möter Frida Ramstedt dök först upp på Inredningspodden.

2019-04-02
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Hanna Wendelbo

Veckans gäst är Hanna Wendelbo, Sveriges tapet-drottning! Hon är en naturkraft när det gäller kreativitet och skapande. Hon tecknar och målar ständigt, hon har varit designchef under många år och sedan tog hon steget och startade eget. Hon har fått oss att börja blomsterpilla och trädgården är hennes stora intresse och blommorna hennes inspiration till ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Hanna Wendelbo ?

Inlägget Inredningspodden möter Hanna Wendelbo dök först upp på Inredningspodden.

2019-03-27
Länk till avsnitt

Inredningspodden möter Carina Seth Andersson

Ringer det en klocka av igenkänning när du hör namnen Dagg, Stubbe, Kolonn, Pallo och Cube? De är alla namn på vaser som veckans gäst formgivit. Hon är keramiker, glaskonstnär, formgivare med en stil som är Tidlös och elegant. Precis som hon själv! Hon tackar ofta nej till uppdrag som inte känns rätt till 100 ? Fortsätt läsa Inredningspodden möter Carina Seth Andersson ?

Inlägget Inredningspodden möter Carina Seth Andersson dök först upp på Inredningspodden.

2019-03-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.