Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vilket Hästjobb!

Vilket Hästjobb!

Hör Anna & Malin om de spännande hästjobben i deras liv. En lite annorlunda hästpodd. Programledare: Anna Engström & Malin Hellstedt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ilikeradio.se/podcasts/vilkethastjobb/

Avsnitt

36. Barfotahästar

Podden gästas av Heléne Svennersjö som är barfotaverkare och berättar vad man behöver tänka på om man ska ta av skorna på sin häst. Tillsammans med Anna och Malin pratar hon om olika barfota hästar och allternativ till skor.
2019-07-17
Länk till avsnitt

35. Långritter och hästresor

Här får du tips på olika typer av hästinriktade resor och leder du kan åka på om du vill ha en hästig semester! Res världen runt tillsammans med Anna och Malin som guidar dig igenom de coolaste resorna de har hittat.
2019-07-10
Länk till avsnitt

34. Häståkeriet; en häst-oas mitt i Stockholm

Gömt mitt på gärdet ligger Häståkeriet som erbjuder mängder av hästaktiviteter. Malin och Anna träffar Kaja och Cornelia som jobbar på denna häst-oas bara några minuter från Karlaplan i Stockholm.
2019-07-03
Länk till avsnitt

33. Del 2. Extreme mustang makeover; från vild till vän på 100 dagar

Här får du fortsättningen av Sophie Lindhes resa genom tävlingen "Extreme Mustang Makeover" so går ut på att du på 100 dagar ska träna en vild häst till en säker rid och arbetshäst!
2019-06-26
Länk till avsnitt

32. Del 1. Extreme mustang makeover; från vild till vän på 100 dagar

Anna och Malin gästas av Sophie Lindhe som åkte till USA för att jobba med att träna vilda Mustanger. Detta ledde senare till en ansökan om att vara med i tävlingen "Extreme Mustang Makeover" där du på 100 dagar ska träna en vild häst till en säker rid- och arbetshäst!
2019-06-19
Länk till avsnitt

31. Den Beridna Högvakten!

Malin och Anna åker till K1 och pratar med chefen för kavalleriavdelningen, Major Arne Woulo, som visar dem runt hela anläggningen! Du får veta allt om inköp av hästar, utrustningen och hur stallet fungerar.
2019-06-12
Länk till avsnitt

30. Sommartips på hästaktiviteter

Denna veckans avsnitt av podden är helt ägnat åt allt hästrelaterat som du kan göra i sommar! Du får tips i hela Sverige, från tävlingar till prova-på sporter och andra event. Så fram med kalendern och anteckna!
2019-06-05
Länk till avsnitt

29. Del 2. Elitloppet; dagen efter

Både Anna och Malin jobbade på Solvalla under elitloppshelgen! Anna jobbade i startbilen och Malin showade i invigningen. I veckans avsnitt pratar de igenom allt som hände i helgen och självklart diskuterar de kring om rätt häst vann! Hur var egentligen Dijons trav över mållinjen?
2019-05-29
Länk till avsnitt

28. Del 1. Elitloppet; alltid på morsdag!

Nu på Söndag är det Elitloppet, det största som händer inom trav i Sverige. Podden gästas av ingen mindre än Anders Malmrot som är Elitloppsgeneral och Solvallas sportchef! Här berättar han allt ifrån gamla travlegender som fick honom fäst vid sporten till allt du kan vänta dig under söndagens festligheter på Solvalla.
2019-05-22
Länk till avsnitt

27. Westerngrenarna Barrel race och Pole bending

Johanna Davidsson och Malin Svensson gästar podden denna veckan, de är två ödmjuka proffs inom pole bending och barrel race. Trots sin unga ålder har de två tjejerna medalj i SM och är några av Sveriges främsta utövare av två grenar inom westernridning som är fartfyllda med små marginaler!
2019-05-15
Länk till avsnitt

26. Fölets första tid

Anita Rostner, vår avelsexpert är åter igen på besök för att berätta allt du behöver veta om fölningen och fölets första år. Bland annat diskuteras vanliga fallgropar, vad man gör om fölet inte ställer sig, inte får i sig råmjölken, när det är dags att separera mamma och föl samt mycket mer!
2019-05-08
Länk till avsnitt

25. Sportkörning med fyrspann

Det ligger mycket teknik, fart och hjärna bakom sportkörning! Johan Dengg är en utav sveriges främsta förare med stora hästar, podden får även ett återbesök av förra veckans gäst Anton som är med och berättar om denna sport.
2019-05-01
Länk till avsnitt

24. Ponnyexpressen och deras svävande vagnar!

Idag drivs Ponnyexpressen av Anton Lundström som kanske är mest känd för sina svävande vagnar som du kanske sett på bland annat Sweden International Horse Show. Idag berättar han allt om hur han av en slump började med hästar och tillslut fick sitt första hjul till sitt 4-spann av shetlandsponnys.
2019-04-25
Länk till avsnitt

23. Nicke Borg, från rockstjärna till hästfantast!

Efter över 20 år som rockstjärna hamnade Nicke av en slump i TV-programmet "Stjärnornas hoppning" där han fick prova på livet som hästryttare och kände att det var det här han saknat i sitt liv. Hör Nicke prata om sitt nya liv på en hästgård utanför Stockholm.
2019-04-17
Länk till avsnitt

22. Avel, allt från brunst till fölning!

Snart är bästa brunsten och det finns mycket att tänka på. I denna veckans podd vägleds du igenom hela processen av Anita Rostner som gästar podden och berättar allt från att brunsten ska börja tills att fölet kommer ut.
2019-04-10
Länk till avsnitt

21. Mounted Games - Stafett i full galopp med olika moment

Sporten som förut kallades Gymkhana har bytt till det internationella namnet Mounted Games. Eva Persson berättar om tävlingen där det gäller att plocka upp, lägga ner och bland annat flytta saker i full galopp, både på och av hästen.
2019-04-03
Länk till avsnitt

20. Del 3. Ensam på en häst från Syrien till Sverige

Renate är framme vid EU gränsen. Detta är skalgränsen som avgör, om hon kan ta sig in här har de öppna gränser resten av vägen. Det är också här landskapet förändras och hon träffar på fler otroliga personer.
2019-03-27
Länk till avsnitt

19. Del 2. Ensam på en häst från Syrien till Sverige

Renate Larssen har varit uppe hela natten, det är nu dags att bege sig ut ensam i natten för att påbörja den 400 mil långa ritten från Damaskus till Warszawa. Hon kommer att vara med om gästfrihet hon inte visste fanns men även bli rånad med pistol i Syriens öken.
2019-03-20
Länk till avsnitt

18. Del 1. Ensam på en häst från Syrien till Sverige

Uppladdningen. Renate Larssen är 12 år gammal när hon får sin drömhäst i Syrien. Men landets hårda klimat kan inte ge hästen Serena det livet hon kan få i Europa. Renate påbörjar då planeringen inför den otroliga ritten från Syrien till Polen.
2019-03-13
Länk till avsnitt

17. Del 3. Problemhästar och hästproblem

William Nilson Fryer är tillbaka och svarar på dina frågor kring hästproblem!
2019-03-06
Länk till avsnitt

16. Ökat smittlarm håller häst-Sverige på tårna

I veckans avsnitt har vi tagit hjälp av statsveterinär Gittan Gröndahl från Statens Veterinärmedicinska Anstalt för att gå igenom dom högaktuella sjukdomarna EHV-1, kvarka och A2 hästinfluensa. Vi går igenom dom vanligaste frågeställningarna; hur man bäst skyddar sin häst och förebygger smittspridning, hur man går till väga vid provtagning, hur man behandlar samt hur farliga de här sjukdomarna egentligen är.
2019-02-27
Länk till avsnitt

15. Life After Racing

Stiftelsen hjälper travhästar efter karriären. Emmelie Arneng som är en av grundarna kommer och berättar allt från hur det startade till hur det går nu.
2019-02-20
Länk till avsnitt

14. Cutting; den ultimata cowboygrenen

En sport som kommer ifrån att ta ut en ko ur hjorden, cutting är sporten där hästen tränas och mer eller mindre visar själv upp vad den kan. Svenska mästaren Martin Langels gästar och berättar allt om denna cowboygren!
2019-02-13
Länk till avsnitt

13. Beridet bågskytte; historisk gren på frammarsch

Ylwa Woxmark och Anders Wredendal gästar podden och pratar om kompinationssporten bågskytte - ridning. Beridet bågskytte blir mer och mer populärt i Sverige, idag får du veta allt om sporten!
2019-02-06
Länk till avsnitt

12. Polo; fartfylld hästsport till häst

Anders Idén är på besök och berättar allt om den udda hästsporten hästpolo!
2019-01-30
Länk till avsnitt

11. Monté; Den nya travgrenen

Elitryttaren Madelen Berås gästar podden och berättar allt om Monté! Denna hästsport är en av dem som har blivit större och större sedan 2004 då man kunde spela på hästarna.
2019-01-23
Länk till avsnitt

10. Optimerad Hovvård

Högpresterande hästar behöver olika skor för att kunna prestera på topp, vår gäst Mats Holmstedt har full koll!
2019-01-17
Länk till avsnitt

9. Hovar och Hovbeslag

Podden gästas av hovslagaren Mats Holmstedt som kan allt om hästens hov. Det pratas om för och nackdelar med att sko din häst, missa inte detta!
2019-01-10
Länk till avsnitt

8. Trygg häst i alla lägen

Alla möjligheter att miljöträna din häst kommer att gynna både dig och din häst. I detta avsnittet ger Malin och Anna tips på träningar, träningstillfällen och hjälpmedel.
2019-01-02
Länk till avsnitt

7. Problemhäst och hästproblem Del 2

Många gånger är anledningen till en hästs beteende en skada. Malin, Anna och William Nilsson Fryer pratar vidare om hur man kan hjälpa en häst som har problem.
2018-12-26
Länk till avsnitt

6. Problemhäst och hästproblem Del 1

En missförstådd häst som blivit felpräglad kan fortfarande "tantsäkras". Dagens gäst; William Nilsson Fryer jobbar mycket med hästar som av olika anledningar behöver skolas om.
2018-12-19
Länk till avsnitt

5. Showtime!

Eventuppträdande, filminspelningar, galor, privata evenemang och reklamer skiljer sig mycket. I detta avsnittet pratar Malin och Anna om hur de arbetar på sina olika arbetsplatser.
2018-12-12
Länk till avsnitt

4. Sweden International Horse Show

I helgen var det fullt ös på Friends Arena när över 40 000 biljetter sålts till SIHS! Malin hade fullt upp med hennes hästar som var en stor del av showen. Vi får följa med Anna när hon intervjuar och pratar med flera personer på eventet, bland annat polishästföraren Ulla-Carin Karlsson
2018-12-05
Länk till avsnitt

3. Så skapas en stjärna!

I veckans podd tipsar Malin och Anna om bland annat första tricket du borde lära hästen och hur du kan göra din häst trygg; oavsett vilken situation du och din häst hamnar i!
2018-11-28
Länk till avsnitt

2. Drömjobbet Del 2

Malin Hellstedt har ett CV som inte liknar någon annans; med häst-varieté, musikvideos och tävlingar. I detta avsnitt får du veta hur hennes resa sett ut till att nu vara hästkonstnär.
2018-11-21
Länk till avsnitt

1. Drömjobbet Del 1

I detta premiäravsnitt får du veta hur Anna Engström fick sitt drömjobb som Vinnie the dreamers manager.
2018-11-14
Länk till avsnitt

Trailer "En lite annorlunda hästpodd"

I podden "Vilket Hästjobb!" träffar du Anna Engström som tränar ATGs reklamhäst Vinnie The Dreamer och är den första kvinnan att köra startbilen i Elitloppet plus hästkonstnären Malin Hellstedt som satt upp en hästvarieté och haft med sin häst i en av Kents musikvideo. Premiär: torsdag 15 november.
2018-11-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.