Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Vilket Hästjobb!

Vilket Hästjobb!

Hör Anna & Malin om de spännande hästjobben i deras liv. En lite annorlunda hästpodd. Programledare: Anna Engström & Malin Hellstedt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

81. Allt om Welsh mountain och Welsh pony

Malin och Anna spenderar denna podd tillsammans med Marie Nilsson från Stuteri Exzentric där hon föder upp Welsh mountain och Welsh pony! Lär dig mer om denna mångsidiga ras.
2020-05-27
Länk till avsnitt

80. Allroundhästen American Saddlebred

Malin och Anna gästas av Therese Spjuth som kan det mesta om den spännande rasen American Saddlebred. Denna hästras hade Elvis Presley och Barbie för att nämna några kändisar, det är en allroundhäst med flera spännande gångarter.
2020-05-20
Länk till avsnitt

79. Sundbyholms Travskola, öppet för alla!

Anna och Malin åker till Sundbyholms Travskola och Malin blir direkt sugen på en utav deras kurser! Hör Malin Fagre prata om travskolan som är öppen för alla.
2020-05-13
Länk till avsnitt

78. Onlinetävling!

Malin berättar för Anna att hon anmält sig till en online-tävling i Working Equitation! Dessutom har Annas föl äntligen kommit, om det blir en riktig money maker återstår att se.
2020-05-06
Länk till avsnitt

77. Rundvandring på Annas gård

Denna veckan hälsar Malin på hos Anna! Du får följa med runt i alla skrymslen och vrån. Kanske får du något tips att ta med till ditt stall?
2020-04-29
Länk till avsnitt

76. Inkörning som ett proffs

Anna och Malin åker till travtränaren Jörgen S Eriksson som berättar hur han tränar upp sina unga hästar till tävlande stjärnor!
2020-04-22
Länk till avsnitt

75. Att ha häst i en pandemi

När alla tävlingar är inställda kan man behöva tips på saker att göra med sin häst, det är nu du kan tänka utanför boxen. Malin och Anna berättar hur de jobbar i dessa tider.
2020-04-15
Länk till avsnitt

74. Hästkiropraktorn Karolina

Anna besöker Malins gård där både hennes travhäst och Malins ena häst blir behandlade av Karolina Fehn som är kiropraktor och korrigerar såväl människor som djur i behov.
2020-04-08
Länk till avsnitt

73. Crazy horse ladies

Nu har Anna har köpt ytterligare en häst. Malin och Anna pratar om det nya inköpet och hur de handskas med dagens situation, med tanke på Corona.
2020-04-02
Länk till avsnitt

72. Täcke med ljudmassage

Podden har flyttat till Malins hästgård där Anna har tagit med sig sin travhäst. Hästen ska för första gången få testa ett hästtäcke som masserar djupgående med hjälp av högtalare och lågfrekvent ljud! Majstin Wik är kvinnan bakom täcket som också berättar och förklarar hela behandlingsförloppet.
2020-03-25
Länk till avsnitt

71. Del 2. Utfodra hästen rätt!

Denna veckan gästas vi åter igen av Eva som berättar allt om hur du utfodrar din häst på bästa sätt! Missa inte heller del 1 som släpptes förra veckan som handlade om hästens matsmältningsprocess!
2020-03-18
Länk till avsnitt

70. Del 1. Utfodra hästen rätt!

Malin är tillbaka i studion efter sin frivilliga corona-karantän, nu får hon och Anna besök i studion av Eva som är utfodringsexpert! I del 1 berättar hon allt om hur hästen fungerar när de äter! Den andra delen som kommer nästa vecka består mer av själva fodret och hur du ska tänka när du väljer mat till din häst.
2020-03-11
Länk till avsnitt

69. Agenturen för skådespelande hästar

Anna får besök av Tina Röed från Dog model gästar podden och berättar hur du får din häst till att bli en skådespelande stjärna! Malin är med på länk och har jobbat många år tillsammans med Tina vars jobb är att hitta alla möjliga sorters djur till tv- och filminspelningar.
2020-03-04
Länk till avsnitt

68. Viktigt att ta hand om fölets hovar

Rose-Marie Clark gästar podden och pratar om hur mycket man kan göra för sin häst genom att sko fölet. Stärka upp och rätta till innan det är försent.
2020-02-26
Länk till avsnitt

67. Hur man fotar sin häst

Hästfotografen och konstnären Anna Jarlhäll gästar Malin och Anna. Hon berättar hur hon började fota hästar, varför de är bättre att fota än barn och några enkla knep för att få fina bilder på din häst!
2020-02-19
Länk till avsnitt

66. Ölmstad Rid & Körsällskap

Malin och Anna sitter i Malins kök och pratar med Mia Säwe och Rebecca Johansson Engh från Ölmstad Rid & Körsällskap, en hästklubb som fokuserar på mer än den vanliga ridsporten!
2020-02-12
Länk till avsnitt

65. Jonna rider in kon Ninja

Den 20-åriga hästjejen Jonna berättar hur hon gick från trav, hoppning och islandshästar till att rida in mjölkkon Ninja.
2020-02-05
Länk till avsnitt

64. Del 2. Från missbruk till hästar

Malin och Anna gästas åter igen av hovslagaren Robert Nilsson som berättar om sin resa från en stökig krogbransch med mycket fest och droger till en lovande karriär som nykter hovslagare. Lyssna även på avsnitt 63 där han börjar sin berättelse.
2020-01-29
Länk till avsnitt

63. Del 1. Från missbruk till hästar

Hovslagaren Robert Nilsson har en spännande resa från en stökig krogbransch med mycket fest och droger till en lovande karriär som nykter hovslagare. När han gästar dagens podd säger han själv att hästarna hjälpt honom i sin resa att hitta sig själv och klara av att sluta med missbruket!
2020-01-22
Länk till avsnitt

62. Vinterns lera och sätt att aktivera hästen

Anna har problem i hennes hage, det är knädjupt med lera på de flesta ställen och hästarna rör sig inte lika mycket. Malin har varit på uppvisning och i ett fackeltåg och tipsar om att köpa en boll till sin häst!
2020-01-15
Länk till avsnitt

61. Fyrverkerier och hästar!

Malin och Anna pratar om hur jul och nyår varit med hästarna och hur man kan träna dem under året för att minska på stressen av fyrverkerierna på nyårsafton.
2020-01-08
Länk till avsnitt

60. Trav med Adde från stall Denco

Admir Zukanovic, mer känd som ?Adde? har en spännande bakgrund som han delar med sig av i detta avsnitt. Han berättar även hur han tänker kring trav och hästhållning.
2020-01-01
Länk till avsnitt

59. Del 2, Show-genierna Owe Sandström och Lalla Nilsson

Malin och Anna gästas ännu en gång av Owe och Lalla, genierna bakom shownumren på SIHS, som berättar hur de går till väga för att skapa sina otroliga shower.
2019-12-25
Länk till avsnitt

58. Lär hästen spansk skritt och ligg!

Det är äntligen dags för ett nytt avsnitt med trickträning! Den här veckan går Malin och Anna igenom hur man lär hästen spansk skritt och att ligga ner. Men framförallt hur man får hästen att ligga kvar. Malins mikrofon låter annorlunda halvvägs in i podden, detta är någonting vi vet om.
2019-12-18
Länk till avsnitt

57. Del 1, Show-genierna Owe Sandström och Lalla Nilsson

Malin och Anna gästas av legenderna Owe Sandström och Lalla Nilsson som de senaste 28åren har varit ansvariga för shownummer på Sweden International Horse Show! Genier med en lång bakgrund inom show och scen. Här berättar de hur allting startade och vad som egentligen hände med hästshowen i Aachen!
2019-12-12
Länk till avsnitt

56. Lorenzo på Sweden International Horse Show

Malin och Anna har varit på SIHS på Friends Arena och fått förmånen att se Lorenzo "The flying fransman" träna inför ditt framträdande. Någonting som får dem helt mållösa!
2019-12-04
Länk till avsnitt

55. Sweden International Horse Show 2019 har öppnat!

För andra året i rad är Anna och Malin på Friends Arena. I veckans avsnitt går Anna runt på arenan delvis tillsammans med Malin för att berätta allt man kan göra och se under helgens festligheter
2019-11-28
Länk till avsnitt

54. Hemma hos Malin Hellstedt

Denna vecka besöker vi Malins hästgård som ligger på Ekerö. Vi får en rundvandring i stallets vardagsrum, kring begravningsvagnar och sadelkammare. Anna träffar även på Melanie som hjälper Malin på gården och ställer några väl valda frågor.
2019-11-20
Länk till avsnitt

53. Mobilappen för ridträning

Denna vecka gästas Malin och Anna av Jenny Stråhle som är en av grundarna av "Ridesum", en ridlektions app. Appen hjälper dig att hitta rätt tränare eller expert som ryttare och kunder för dig som tränare.
2019-11-13
Länk till avsnitt

52. 1-årskalas med höjdpunkter och presenter!

Ett helt år har gått och Vilket Hästjobb! firar tillsammans med Tone från Scandbio. I detta avsnitt får du vara med och dela alla höjdpunkter som varit under året men det bjuds även på en karamell eller två!
2019-11-06
Länk till avsnitt

51. Trickträning Del 2. Att sätta hästen

Ännu ett avsnitt med huvudträning i fokus. Hästen får problemlösa och er kommunikation blir bättre med trickträning. I detta avsnitt går Malin och Anna igenom hur de lärt sina hästar att sitta och buga.
2019-10-30
Länk till avsnitt

50. Att bygga en relation

Att ha en bra relation och kommunikation underlättar såklart all hantering av häst. Denna veckan har Malin och Anna besök av vildhästtämjaren Sophie Lindhe som delar med sig av hur hon gör med hästar för att bygga upp en fin relation som mentor för hästen.
2019-10-23
Länk till avsnitt

49. Trickträning Del 1. Hur du lär din häst yoga!

Vill du träna hästens huvud är dessa utmaningar perfekt. Hästen får problemlösa och er kommunikation blir bättre när hästen försöker lista ut vad du vill att den ska göra. Malin och Anna går igenom hur de lärt sina häster några av alla trick de kan.
2019-10-16
Länk till avsnitt

48. Hösttips i höstrusket!

Mörkret är här och det finns många saker att tänka på. Malin och Anna pratar om allt från hur man kan göra med utfodring, hur man bäst syns när man är ute på tur och flera viktiga saker att ha i stallet.
2019-10-09
Länk till avsnitt

47. Tömkörning och inkörning

Anna och Malin använder tömkörning väldigt olika, Anna som kommer från travsidan använder det som förberedelse inför vagn och Malin som ett komplement till ridning från ryggen.
2019-10-03
Länk till avsnitt

46. En tuff häst i liten förpackning

Dagens avsnitt gästas av Katarina Sandås som berättar om den amerikanska miniatyrhästen! Både Anna och Malin har miniatyrhästar och är eniga om att det är ett perfekt komplement för någon som inte kan, vill eller orkar ha en stor häst men som fortfarande vill ha kvar hästlivet!
2019-09-25
Länk till avsnitt

45. Tips för hästgården!

Malin och Anna bor på varsin hästgård och i detta avsnitt delar de med sig av sina bästa tips till hur man får livet att rulla på så smidigt som möjligt på gården!
2019-09-18
Länk till avsnitt

44. Äldre hästar

Det finns en del att ta hänsyn till när man har äldre hästar, i detta avsnittet pratar Malin och Anna om allt man kan göra för sin gamla häst. Du får tips på hur man kan tänka på fordring, gymnastik, motion och mycket mer.
2019-09-11
Länk till avsnitt

43. Stall 43 för unga med autismspektrumdiagnos

Här är hela familjen välkommen och med ett lugnt och individanpassat tempo får barnens styrkor lysa på Stall 43.
2019-09-04
Länk till avsnitt

42. Det viktigaste vid hästköp!

När dagen är kommen och det är dags för det stora köpet är det mycket att tänka på. Anna och Malin gästas av fälttävlansryttaren William Nilson Fryer som tillsammans pratar om allt man bör tänka på innan, efter och vid ett hästköp.
2019-08-28
Länk till avsnitt

41. Pallplats på Riksmästerskapen i WE

Malin är iväg på sin tävling i working equitation, Anna rapporterar så att du kan följa med på hela mästerskapet! Trots grav förkylning och efter att nästan ha svimmat av hästen under gårdagens tävling ligger hon bra till inför teknik och speed grenarna och tar sig mot en pallplats!
2019-08-21
Länk till avsnitt

40. Working Equitation - en introduktion

Malin har varit på kurs för en portugisisk ryttare. Nu hänger Anna på gården och vi får en introduktion till denna inkluderande sport som är på frammarsch!
2019-08-15
Länk till avsnitt

39. Sommarens bragder och hästspaningar

Den hektiska event-sommaren är över för Annas del, nu berättar hon om de olika evenemangen hon varit ute på. Malin har börjar tävla och placerat sig väldigt högt upp på pallen. Dessutom pratar Anna och Malin om hur de tänker när de ska fylla sina boxar i stallet, vad kollar de på när det vankas hästköp?
2019-08-08
Länk till avsnitt

38. Med svärd och lans i full galopp!

Tornerspel och beriden stridskonst handlar inte bara om att träffa mål och klara övningar, det ska dessutom göras snyggt och tidsenligt för tävlingens århundrade. Malin och Anna gästas av den trefaldiga Europa mästaren Klas Lundberg! Han har rest runt hela världen med sina rustningar för att tävla i denna fartfyllda och farliga sport.
2019-08-01
Länk till avsnitt

37. Att hantera hingstar

Anita Rostner är tillbaka och pratar om allt som berör hingstar! Här får du tips och råd på hur du kan tänka för att förhindra konflikten innan den händer men också varför konflikten kan uppstå.
2019-07-25
Länk till avsnitt

36. Barfotahästar

Podden gästas av Heléne Svennersjö som är barfotaverkare och berättar vad man behöver tänka på om man ska ta av skorna på sin häst. Tillsammans med Anna och Malin pratar hon om olika barfota hästar och allternativ till skor.
2019-07-18
Länk till avsnitt

35. Långritter och hästresor

Här får du tips på olika typer av hästinriktade resor och leder du kan åka på om du vill ha en hästig semester! Res världen runt tillsammans med Anna och Malin som guidar dig igenom de coolaste resorna de har hittat.
2019-07-11
Länk till avsnitt

34. Häståkeriet; en häst-oas mitt i Stockholm

Gömt mitt på gärdet ligger Häståkeriet som erbjuder mängder av hästaktiviteter. Malin och Anna träffar Kaja och Cornelia som jobbar på denna häst-oas bara några minuter från Karlaplan i Stockholm.
2019-07-04
Länk till avsnitt

33. Del 2. Extreme mustang makeover; från vild till vän på 100 dagar

Här får du fortsättningen av Sophie Lindhes resa genom tävlingen "Extreme Mustang Makeover" so går ut på att du på 100 dagar ska träna en vild häst till en säker rid och arbetshäst!
2019-06-27
Länk till avsnitt

32. Del 1. Extreme mustang makeover; från vild till vän på 100 dagar

Anna och Malin gästas av Sophie Lindhe som åkte till USA för att jobba med att träna vilda Mustanger. Detta ledde senare till en ansökan om att vara med i tävlingen "Extreme Mustang Makeover" där du på 100 dagar ska träna en vild häst till en säker rid- och arbetshäst!
2019-06-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.