Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Brita Zackari och Parisa Amiri

Brita Zackari och Parisa Amiri

I den här podden tar Brita Zackari och Parisa Amiri ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet. Nytt avsnitt varje fredag! Podden produceras av ELLE och görs i samarbete med Acast. 

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/brita-parisa

Avsnitt

23. Plankjaktsamhället, Marklekulan och humorlegender

Parisa rapporterar från ovärdigheter på New Yorks flygplats och Brita från gården i Stockholm, det blir podcasthyllningar och prat om en film med oöverträffad favoritensemble som ändå lyckas göra duon besvikna.

2019-05-17
Länk till avsnitt

GoT-SPECIAL: S08E05 - ?Westeros Kapten Klänning och drakagility?

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I specialavsnittet för avsnitt 5 avhandlas den oväntade massakern i Kings Landing, grudge-VM, hatet mot serieskaparna, det enda komiska ögonblicket och vi förbereder oss för finalens alla möjligheter.

2019-05-15
Länk till avsnitt

22. Virtanens comeback i 4 PR-steg

Brita och Parisa lyfter ut guldkornen ur massiv tv-och mediekonsumtion, däribland en författarikon och en monstermorsa. Fredrik Virtanens comeback till offentlighetens mitt efter Metoo har noga kartlagts och ett begrepp myntas för vad han försöker åstadkomma.

2019-05-10
Länk till avsnitt

GoT-SPECIAL: S08E04 - ?Winterfells Magic Mike, lordhybris och trophy wives?

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I det andra specialavsnittet hanteras avsnitt 4, där ett hot värre än en armé av döda ska piskas upp, rejectionkvoten fylls, nya allianser bildas och vi tar oss friheten att ställa en och samma diagnos till tre nyckelkillar som måste skärpa sig. Plus olika teorier om hur det hela ska komma till ett slut.

2019-05-08
Länk till avsnitt

21. Faila rätt och Avengers krismarkörer

I det 21:a avsnittet redogör Brita och Parisa för veckans reaktioner, det sträcker sig från sommarens definitiva artist och Sveriges stoltheter internationellt till Britas konferencierkväll på Guldägget och hur storfilmen Avengers: Endgames valt att visa karaktärernas miserabla krisläge genom kreativa frisyrer och kroppsjusteringar.

2019-05-03
Länk till avsnitt

GoT-SPECIAL: S08E01-03 - "Fightingbånge"

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I första specialavsnittet hanteras avsnitt 1-3, från kära återseenden och nära döden-kåthet till den storslagna krigsnatten med seriens bästa twist hittills.

2019-05-01
Länk till avsnitt

20. My Little Pony-runk och Beyoncés Homecoming

Svala känslor för Greta! Tonårstrauman i tv-serier! Det mest provocerande efter Störst av allt! Och Beyoncés bantningsmisär i mastodontfilmen ?Homecoming? för Netflix.

2019-04-26
Länk till avsnitt

19. Likehat, Vigsel-EBT och Billie Eilish

Ett extra matigt påskavsnitt! Parisa återger hur hon hamnade på Michelle Obamas scen i Globen OCH Instagramkonto! Duon redogör för turerna i Instagramdispyten mellan Cissi Wallin och Sigge/Malin Eklund och vad som kan läras av det utifrån ?hat?-läger och oavsiktlig mobilisering, i relation till uppståndelsen kring Ebba Busch Thor som vigselförrättare på influencern Margaux Diets bröllop och de så kallade ?IS-barnen?. Vi får en redogörelse för de bästa tveksamma karaktärerna i tv-serier just nu (ja, Game of Thrones förekommer) och ett boksamtal med författaren Kristen Roupenian, om hennes ?Kattmänniska?.

2019-04-19
Länk till avsnitt

18. Michelle Obama-kuppen

Parisa är hemkommen från Santiago och duon återförenas för att prata om Parisas medverkan på Michelle Obamas show i Globen (!), om dans kan vara indikator på god sängpartner och Brita har spanat kring chicklit.

2019-04-12
Länk till avsnitt

17. Moderaternas Hogwarts

Parisa rapporterar från sina ovärdigheter i Chile och Brita klunkar mjölk på gården i veckans avsnitt. Nyheterna når nya pinsamhetsrekord och hanteras genom nyhetsquiz! Brita har sett ?Män kan inte våldtas? och debriefar upplevelsen.

2019-04-05
Länk till avsnitt

16. Brinn för Josefin

Parisa och Brita viger dagens avsnitt till SVT:s dokumentär om Josefin Nilsson: ?Älska mig för den jag är?. 

2019-03-29
Länk till avsnitt

15. Tjockrevansch, Christchurch och FOMOG

Brita och Parisa är tillbaka och i veckans avsnitt tar de bland annat upp en oväntad hjälte efter skjutningarna i Nya Zeeländska staden Christchurch, frilansbråket på SVT och så blir det en efterlängtad komedispecial. 

2019-03-22
Länk till avsnitt

14. Skavlan-skavet och Leaving Neverland

Brita och Parisa tar denna vecka upp Skavlan-skavet och såren som dokumentären "Leaving Neverland" river upp. Vi får veta varför Dogge Doggelito är ortens Knausgård, och varför SVT-serien "Gift vid första ögonkastet" istället borde heta "Besviken vid första ögonkastet".

2019-03-15
Länk till avsnitt

13. Otrevligheter klädda i kamp

Det trettonde tursamma avsnittet är här! Parisa berättar om när hon var på ett mingel och insåg varför folk hatar feminister. Det blir också lyssnarfrågor, bland annat om anti PK-rörelsen som är stor nuförtiden. Dessutom har Brita någonting att säga om att föda barn, helt utan smärtlindring. Välkomna!

2019-03-08
Länk till avsnitt

12. Oscarsgalan och Gaga/Bradley

I veckans avsnitt avhandlar Brita och Parisa bland annat Oscarsgalans höjdpunkter och besvikelser, fejkade hatbrottsattacker och så blir det prat om svartsjuka. 

2019-03-01
Länk till avsnitt

11. På spåret-ångern och bordellmammorna

I veckans avsnitt berättar Parisa, såhär inför finalen av ?På Spåret?, om märkliga icke-komplimanger som hon får och tre saker hon ångrar. Brita går igenom en oväntad effekt från hennes gravidnyhet och förklarar hur de mäktigaste kvinnorna kan vara bordellmammor. Det blir också en genomgång av de centrala Oscars-kategorierna inför söndagens gala, och Parisa tippar vilka som kommer vinna vad.

2019-02-22
Länk till avsnitt

10. Unleash the kuk

I veckans avsnitt berättar Brita varför hon har börjat se fram emot att kolla på Mello och Parisa har en väldigt kuk-centrerad nyhet som samtidigt säger en del om samtiden. Dessutom tar Brita upp en av sina favorit tv-serier som vi snart måste ta farväl av.

2019-02-15
Länk till avsnitt

9. Guilty pleasure-religion och Russian Doll

I veckans avsnitt gör Brita avbön på sitt mest politiska inkorrekta ?Guilty Pleasure? och Parisa pratar om mörk ljuvlig humor, bland annat om nya succéserien Russian Doll. Podden produceras av ELLE i samarbete med Acast.

2019-02-08
Länk till avsnitt

8. Amanda Lind och Sex Education

I veckans avsnitt pratar Brita och Parisa bland annat om kultur- och demokratiministern Amanda Lind, den omtalade nya Netflix-serien ?Sex Education? och så blir det snack om en viss kollektion som florerade på Paris Fashion Week. 

2019-02-01
Länk till avsnitt

7. Bikinimodeller och grisarna

I veckans avsnitt av Brita och Parisas podcast snackas det bland annat om ELLE-galan som nyligen tog plats, det blir jubel när Cardi B ryter ifrån på Instagram och så blir det en annorlunda bikinigris-upplevelse när Parisa berättar om dokumentären "FYRE".

2019-01-25
Länk till avsnitt

6. Massdejtare och fotfetischen

I veckans avsnitt av Brita och Parisas podcast pratas det bland annat om den omättlige massdejtaren från dokumentären "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor". Brita avslöjar en ny upptäckt hon gjort som involverar fotfetischism, internet och hennes egna fötter. Dessutom berättar Parisa om upplevelsen som tävlande i "På Spåret"!

2019-01-18
Länk till avsnitt

5. Golden Globes och R Kelly

I veckans avsnitt av Brita & Parisa blir det fokus på bland annat Golden Globes, den nya dokumentären om R Kelly och så har Brita en Beyonce-överraskning till Parisa! 

2019-01-11
Länk till avsnitt

4. Håkan eller Disney?

Bland annat om rikas o-relaterbarhet, vad man kan lära sig av en alkis och så ett nytt spel: Håkan eller Disney?

2018-12-28
Länk till avsnitt

3. Epidemin av fula kärleksintressen i kulturen

I veckans podd med Brita och Parisa avhandlas bland annat det fega humorlandet Sverige, katastrofbudgeten som nyligen presenterades och epidemin av kärleksintressen som är alltför fula i tv-serier och film. 

2018-12-21
Länk till avsnitt

2. Samtyckespionjärerna i Akademien

Denna vecka om hur Linda Skugge fått verkligheten om bakfoten, om kulturmännens system för att paxa tjejer och vad handlade allt ståhej kring Micke Persbrandt om egentligen?

2018-12-14
Länk till avsnitt

1. Obamas sexliv och medges ej

Första avsnittet av Brita och Parisas nya (efterlängtade!) podd. Den här veckan om kvinnors oförmåga att fixa cash, varför vi inte vill höra om Obamas sexliv ? och vilken svensk kändis som fick medges ej på kreditkortet.

2018-12-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.