Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kvartal

Kvartal

Här hittar du all ljudjournalistik från Kvartal. De återkommande programmen Fredagsintervjun och Veckopanelen samt inlästa essäer och tillfälliga reportagesatsningar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kvartal.se

Avsnitt

Arash Sanaris familj ville bli svenskast på Tjörn. Men det hade ett pris.

När Arash Sanaris familj kom till Sverige inleddes "Projekt Svensk". Med humor och känslighet berättar han om priset som framför allt hans pappa fick betala för det.
2019-11-08
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Det mesta är grådaskigt

Veckopanelen med Torbjörn Elensky, Lena Hjelm-Wallén och Ilan Sadé om varslet på Karolinska, sprickan i migrationssamtalen och 30-årsdagen av Berlinmurens fall.
2019-11-09
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Ardalan Shekarabi

? Jag kan inte förstå varför vi tillåter religiösa friskolor, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i Fredagsintervjun. Han dementerar också att han har tankar på att efterträda Stefan Löfven som partiledare.
2019-11-15
Länk till avsnitt

Veckopanelen: ?Löfven är så oerhört pressad nu?

Veckopanelen med Gunilla Kindstrand, Sanna Rayman och Karin Svanborg-Sjövall om efterspelet till mordet på Möllevången och ettårsdagen av Alliansens död.
2019-11-16
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om ett offentligt samtal på kryckor och journalistik som rundar regelverket

Fungerar det offentliga samtalet i Sverige? Gängvåldsdebatten får Jörgen att tvivla. Jonas ser konsekvenser av journalistik utanför det pressetiska systemet.
2019-11-19
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Louise Erixon

? Jag känner ingen i mitt parti som jag uppfattar som rasist, säger Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande (SD) i Sölvesborg. I Fredagsintervjun utvecklar hon sin syn på nationalism.
2019-11-21
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Detta är ju totalt snömos

Veckopanelen med Daniel Suhonen, Inga-Britt Ahlenius, Henrik Mitelman och Viktor Barth-Kron. Om Löfvens kritiserade tv-intervju, kommunernas svarta hål och Sverigedemokraternas bortslipande av kanter.
2019-11-23
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Dan Korn

Folklivsforskaren Dan Korn tror på nationalismen som en inkluderande kraft och menar att religionen fortfarande styr tänkandet i Sverige. Inte minst i klimatdebatten.
2019-11-29
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Alla alarmklockor borde ha börjat ringa direkt

Veckopanelen med Lisa Pelling, Ulf Adelsohn och Stefan Krakowski. Om Iraks svenske försvarsminister, inrikesministern och den beslagtagna jackan, debaclet runt Arbetsförmedlingen, Zlatan Ibrahimovics fotbollsaffär mm.
2019-11-30
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Balkanisera inte Sverige

Sverige simmar i samma grodkastrull som det forna Jugoslavien, skriver Jasenko Selimovic och uppmanar  svenskar och invandrare till mer diskussion om den nya svenskhetens premisser.
2019-12-02
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Sverige låter vargen integrera fåren

Den splittring som uppstått i Sverige kan motverkas med en mer sanningsenlig berättelse om invandrarna, där den välintegrerade majoriteten inte osynliggörs, skriver Evin Rubar.
2019-12-02
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Det nya Sverige behöver liberal nationalism

Det är inte för sent att ändra kurs, skriver statsvetaren Björn Östbring och presenterar en vision om en liberal nationalism som värnar den gemensamma samhällskulturen.
2019-12-02
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Svenskhet är mer än en invandringsfråga

För att demokratin och välfärdsstaten ska överleva måste en känsla av nationell gemenskap med bas i den samhälleliga kulturen byggas, menar statsvetaren Gina Gustavsson.
2019-12-02
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Att vara kosmopolit och att älska det lokala

Inkluderande nationalism är en förutsättning för demokrati och mänskliga rättigheter och den etniska nationalismens motsats, skriver författaren Dan Korn, och tar folkdräkten som exempel.
2019-12-02
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om konstruktiv journalistik och SD:s agenda med public service

Jörgen ställer frågan vad SD vill med public service och vilka effekterna kan bli. Jonas undrar om konstruktiv journalistik kan öka polariseringen istället för tvärtom.
2019-12-03
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Mats Alvesson

Han är inte särskilt imponerad av det populära talet om policyer, vision och värdegrund. Man skulle ofta nå betydligt bättre resultat med mindre klåfingrighet. Organisationsforskaren Mats Alvesson är gäst i Fredagsintervjun.
2019-12-06
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Man kan skriva vad man vill, det blir inte sant för det

Veckopanelen med Isobel Hadley-Kamptz, Marika Lindgren Åsbrink och Henrik Jönsson.  Om Vänsterpartiets hot att väcka misstroende mot arbetsmarknadsministern, Pisa-mätningen, vapenstölden på regeringskansliet mm.
2019-12-07
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Framgången skriver sin egen berättelse

Sverige drog aldrig i handbromsen 2015 ? Kvartals Ola Wong skriver en essä om hur politiken kan gå vidare från stadiet förnekelse och ilska.  
2019-12-10
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Vårdideologen Irene Svenonius

Nu skakar stora varsel Stockholms sjukvård och mitt i stormen står det moderata finansregionrådet Irene Svenonius som menar att förändringen är nödvändig.
2019-12-13
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Alla måste leva med att katten ibland släpar in råttor för att synas

Veckopanelen med Paulina Neuding, Svend Dahl och Jan Larsson om Boris Johnsons brakseger, Vänsterpartiets backande om misstroende och åtalet mot Sveriges förra Kina-ambassadör.
2019-12-14
Länk till avsnitt

Den svenska modellen: Bromsklossen Facebook och faran med ord som "kaos och oreda"?

Jörgen om när Facebook blir en bromskloss som hindrar journalistik från att nå sina följare. Jonas varnar för att beskriva politik med ord som kaos och oreda.
2019-12-17
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Katrin Stjernfeldt Jammeh

Katrin Stjernfeldt Jammeh leder staden som så många talar om. Vad gör hon för att vända utvecklingen av våld, bidragsberoende och svag ekonomi i Malmö?
2019-12-20
Länk till avsnitt

Podd, Veckopanelen: Veckopanelen: Om man ska ge sig in i det här minfältet måste man ha på fötterna

? Om man ska ge sig in i det här minfältet måste man ha på fötterna. Veckopanelen med Thomas Mattsson, Anna-Karin Wyndhamn och Torbjörn Hållö.
2019-12-21
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Metallbasen Marie Nilsson

"För att man väljer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna är inte lika med att man är rasist" Det säger Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.
2020-01-10
Länk till avsnitt

Veckopanelen: För Socialdemokraterna är regeringsbildningen lite som Zlatanstatyn

Veckopanelen med Alice Teodorescu, Inga-Britt Ahlenius och Daniel Suhonen om Iran-krisen, stoppet för nya religiösa friskolor och det svaga stödet för "januariavtalet".
2020-01-11
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun Special: Utrikesminister Ann Linde

I vår första special från Folk och Försvar i Sälen intervjuas utrikesminister Ann Linde om feministisk utrikespolitik och vårt säkerhetspolitiska beroende av USA.
2020-01-12
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun Special från Sälen: Inrikesminister Mikael Damberg

I denna andra specialupplaga av Fredagsintervjun från Folk och Försvar i Sälen intervjuas inrikesminister Mikael Damberg om gängvåld och Januariavtalets impopularitet.
2020-01-13
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om vem som ansvarar för FB-kommentarerna och vad journalister kan påstå om klimatet utan att bli partiska?

Om vem som har ansvaret  Facebook-kommentarer. Och om vad en journalist lägga fram som sanningar om klimatet utan att tappa sin opartiskhet?
2020-01-14
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Hanna Stjärne

Om vi får ett smalt uppdrag så kommer vi självklart att utföra det, säger Sveriges Televisions vd Hanna Stjärne i Fredagsintervjun. Och hon fortsätter att försvara program som Melodifestivalen och Första dejten.
2020-01-17
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Det är klart att man kan förenas ganska mycket i en gemensam fiende

Veckopanelen med Linda Jerneck, ledarskribent på Expressen, Marika Lindgren Åsbrink, utredare på LO  och Gunilla Kindstrand, kulturjournalist. Om Jonas Sjöstedts avgång, Moderaternas krav på nyval mm.
2020-01-18
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.