Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kvartal

Kvartal

Här hittar du all ljudjournalistik från Kvartal. De återkommande programmen Fredagsintervjun och Veckopanelen samt inlästa essäer och tillfälliga reportagesatsningar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

kvartal.se

Avsnitt

Veckopanelen: Det är en mycket ansträngd situation på alla plan

Veckopanelen med Ivar Arpi, Carola Lemne och Jan Larsson om Nobelpriset i litteratur, brottsutvecklingen, kriminologins roll och riskerna efter Turkiets offensiv i Syrien.
2019-10-12
Länk till avsnitt

Essä, Inläst, Kultur: Sverige låter vargen integrera fåren

Den splittring som uppstått i Sverige kan motverkas med en mer sanningsenlig berättelse om invandrarna, där den välintegrerade majoriteten inte osynliggörs, skriver Evin Rubar.
2019-10-13
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Lars Nylén

Polisens omorganisation blev en tydlig missräkning. Polisen gick i alla fällor man kan gå i, säger förre chefen för Rikskriminalen och Kriminalvården, Lars Nylén.
2019-10-18
Länk till avsnitt

Veckopanelen Special: Berättelsen om Sverige

I denna specialupplaga av Veckopanelen diskuterar våra gäster kring "Berättelsen om Sverige". Finns den? Fungerar den i fall som något som förenar?
2019-10-19
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om kommentarsfält och anonyma gåvor

I detta andra avsnitt av "Den svenska modellen" frågar Jonas Nordling ut Jörgen Huitfeldt om Kvartals finansiering. Dessutom om den arge mannen i kommentarsfälten.
2019-10-22
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Ulf Kristersson

I helgen valdes Ulf Kristersson om som ledare för Moderaterna. Men han har varken levererat regeringsmakt eller högre opinionssiffror. Hur stort är partiets tålamod?
2019-10-25
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Inte säkert att alla tycker det är bra att public service-chefer mästrar politiker

Veckopanelen med Marika Lindgren Åsbrink, Henrik Jönsson och Thomas Mattsson. Om Moderaternas väg efter partistämman, public service framtid och följderna av sjukhusmaterialkrisen.
2019-10-26
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Maria Bylin

Vi ska vara en språkvård för alla medborgare. För att få alla att lyda språkliga råd behövs nog någon form av våldsmonopol, säger språkvårdaren Maria Bylin.
2019-11-01
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Det enda som funkar traditionellt är att offra en oskuld

Veckopanelen med Kerstin Brunnberg, Fredrik Haage och Aron Flam om omstöpningen av Arbetsförmedlingen, skatt på plastpåsar och KD:s plan för att få fler att donera sina organ.
2019-11-02
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om absolut sanning och att publicera etnicitet

När kan det vara relevant att publicera etniciteten på misstänkta gärningsmän? Och är ett vetenskapligt råd för granskning av journalistik en bra idé?
2019-11-05
Länk till avsnitt

Arash Sanaris familj ville bli svenskast på Tjörn. Men det hade ett pris.

När Arash Sanaris familj kom till Sverige inleddes "Projekt Svensk". Med humor och känslighet berättar han om priset som framför allt hans pappa fick betala för det.
2019-11-08
Länk till avsnitt

Veckopanelen: Det mesta är grådaskigt

Veckopanelen med Torbjörn Elensky, Lena Hjelm-Wallén och Ilan Sadé om varslet på Karolinska, sprickan i migrationssamtalen och 30-årsdagen av Berlinmurens fall.
2019-11-09
Länk till avsnitt

Fredagsintervjun: Ardalan Shekarabi

? Jag kan inte förstå varför vi tillåter religiösa friskolor, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i Fredagsintervjun. Han dementerar också att han har tankar på att efterträda Stefan Löfven som partiledare.
2019-11-15
Länk till avsnitt

Veckopanelen: ?Löfven är så oerhört pressad nu?

Veckopanelen med Gunilla Kindstrand, Sanna Rayman och Karin Svanborg-Sjövall om efterspelet till mordet på Möllevången och ettårsdagen av Alliansens död.
2019-11-16
Länk till avsnitt

Kvartal extra: Den svenska modellen: Om ett offentligt samtal på kryckor och journalistik som rundar regelverket

Fungerar det offentliga samtalet i Sverige? Gängvåldsdebatten får Jörgen att tvivla. Jonas ser konsekvenser av journalistik utanför det pressetiska systemet.
2019-11-19
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.