Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Beauty & Bubblor

Beauty & Bubblor

Emma och Frida är tillbaka! Samma härliga innehåll ? men i nytt format och nytt namn. Det blir mycket beauty så klart men även snack om annat som bubblar i livet. Nytt avsnitt varje onsdag. Podden produceras av ELLE och görs i samarbete med Acast. 

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/emma-frida

Avsnitt

18. Fejkfräknar

I veckans Beauty och Bubblor blir det prat om allt från läppglans, nagellack och middagsbjudningar - till pirret inför Paris! Frida får nörda ner sig i ett av sina favoritämnen: torrschampo. Emma får tipsa om vad som räddar hennes ansikte mitt i dessa pollentider. Och så avslöjar Frida hemligheten bakom sina fräknar, vilka är på riktigt och vilka är fejk? Det blir även lyssnarfrågor, bland annat om retinolanvändning, bröllopsfix, möhippelyx och ansiktstvätt. Produktlista kommer som vanligt i slutet av avsnittet!

2019-05-15
Länk till avsnitt

17. Dekadens och djävulskap

Det är två stycken trötta bubbelbrudar i studion som poddar denna vecka. Men efter regn kommer solsken och efter exfoliering kommer glow! Emma inleder med att recensera den senaste trenden: ett glas färsk sellerijuice varje morgon. Frida berättar om det stora firandet hon nyss var på: vilka var där, vad hände och vad blev det för klänning som hon till slut valde att bära? Det var dock inte bara Champagnen som flödade i helgen då Emma var med om en blöt resa hon sent kommer glömma. Men vilda dagar till trots, Frida och Emma låter sig inte stoppas i första taget utan delar givetvis med sig av beautynyheter som de snubblat över sedan sist! Som vanligt kommer produktlistan i slutet av avsnittet.

2019-05-08
Länk till avsnitt

16. Ögonbryn och ögonfransar

Eftersom frågor om ögonbryn- och fransar har vällt in från er lyssnare så har det blivit dags för ett frans-special. Hur kan man få håren att växa, vad finns det för frans-serum och brynserum, och vad är det tydligaste som Emma och Frida märkt av efter att ha testat olika tekniker och produkter? Frida har blivit helt hooked på en speciell ögonbrynsprodukt som hon givetvis berättar mer om i veckans avsnitt och det blir nästintill ett bryn-tutorial, i poddformat, där både Emma och Frida steg för steg berättar hur de gör för att få en sådan där perfekt look! Dessutom har Frida hittat ett underbart värmeskydd för håret som kommer passa perfekt nu när sommaren närmar sig. Och Emma har på sitt håll blivit frälst av ett torrschampo i mousseformat! Som vanligt kommer produktlistan i slutet av avsnittet.

2019-05-01
Länk till avsnitt

15. Budget-beauty

Det har blivit Fridas tur att planera sin look inför ett kommande galej, och bortsett från från klänningsval ligger givetvis fokus på ansikte. Hur förbereder man sig på bästa sätt för ett fejs med raket-glow, när man ska på event? Emma presenterar i veckans avsnitt ett väl utvalt recept på detta, men hon har också kuren som löser dagen efter-hyn. Det blir också en genomgång av olika gadgets för ansikte och kropp, både originalprylar och billigare kopior som numera är lätta att hitta på stan. Och på tal om budget: Frida och Emma ger sina bästa förslag på syror och smink som inte kostar skjortan men som fortfarande håller i vått och torrt! Som vanligt kommer produktlistan i slutet av avsnittet.

2019-04-24
Länk till avsnitt

14. Million Dollar Emma

Emma har nyligen kommit hem från ett extravagant Cartier-event i Paris och delar givetvis med sig av de viktigaste detaljerna från sitt besök. Bland annat går hon igenom vad make up artisten Nora använde sig av för superknep- och produkter när hon sminkade Emma till en "Million Dollar Babe", inför den stora galakvällen. Frida har hemma i Stockholm precis gjort sin fjärde Dermapen och berättar i veckans avsnitt av Beauty och Bubblor om upplevelsen, som faktiskt var lite annorlunda än tidigare ?dermisar? hon gjort. Det blir också några must-haves som Emma och Frida absolut tycker man ska ha med sig i resepackningen denna sommar. I slutet av avsnittet kommer produktlistan!

2019-04-17
Länk till avsnitt

13. C-vitaminets superkrafter

I veckans Beauty och Bubblor så har Emma testat ett hundraprocentigt L-Askorbinsyrapulver (ren C-vitamin) och berättar hur hon hittills upplevt resultatet. Hon passar också på att svara på några av alla frågor hon fått på Instagram om just detta pulver. Förutom detta har Emma med sig en hel del nyheter till poddstudion som hon och Emma nyfiket går igenom, varav många av dem också går i C-vitaminets tecken. Det blir även en fortsättning på förra veckans avsnitt om vårtrender och Frida berättar bland annat om ett serum som som fick henne att bli glatt förvånad när hon vaknade upp på morgonen och noterade en sensation i ansiktet. Dessutom avslöjar Frida vad det är för hemligt projekt hon och hennes syster Sofi har jobbat med på sista tiden och som snart lanseras! Som vanligt kommer produktlistan i slutet av detta avsnitt.

2019-04-10
Länk till avsnitt

12. Trender just nu

Det är ingen vanlig dag för det är Fridas födelsedag! Dagen till ära kommer veckans poddavsnitt handla om aktuella trender. Mode och skönhet står alltså på schemat och Emma och Frida delar med sig av sina senaste inköp och must-haves, både när det kommer till kläder, accessoarer, smink, parfym och beauty. Produktlista kommer i slutet av avsnittet!

2019-04-03
Länk till avsnitt

11. Vardagens bästa SPF

I veckans avsnitt av Beauty och Bubblor får vi äntligen höra om behandlingen som Emma nyss provat på och som ska göra hennes ansikte både fastare och slätare. Eftersom det officiellt är vår nu bestämmer sig Frida och Emma också för att bjuda på ett riktigt saftigt SPF-special! Hur funkar egentligen SPF, varför är det så viktigt att använda sig av det, hur ser man till att enkelt få in SPF i sin vardag och vilken produkt är det som visar sig vara både Emma och Fridas ?guilty pleasure?, bland alla SPF:s som finns på marknaden?

2019-03-27
Länk till avsnitt

10. Det stora BUS-avsnittet

Emma och Frida väntar fortfarande på vårens första, värmande solstrålar och tills dess passar de på att testa sig fram i BUS-djungeln. Vilken Brun Utan Sol får man en naturlig ?solkysst? hy av, finns det BUS som inte luktar typiskt BUS och vad finns det för tips och trix när man ska applicera hemma? Här kommer det perfekta avsnittet till alla lyssnare som inte heller orkar vänta på sommar och sol för att få lite färg på nosen. Produktlista kommer i slutet av avsnittet!

2019-03-20
Länk till avsnitt

9. Morgon- och kvällsrutiner

Våra favoritbubblor är tillbaka och i veckans avsnitt pratar Emma och Frida om hur Emma lugnade ner- och reparerade sin något solshockade hy, efter en heldag på vattenland i gassande sol. Frida har, efter många lyssnarfrågor, äntligen testat ?It Cosmetics? och recenserar i detta avsnitt två olika CC-creams från det märket. Det blir också snack om rengöringsrutiner och hur man kan göra på morgonen och på kvällen! Dessutom: Är ni sugna på att hänga med Emma och Frida under ett livepodd-event? Skriv era svar på instagramkontot: beautyobubblor. Produktlista från veckans avsnitt hör ni i slutet av podden.

2019-03-13
Länk till avsnitt

8. Lyssnarfrågor

I veckans avsnitt är det lyssnarnas frågor som står i fokus. Bland annat svarar Emma och Frida på om man borde pausa Retinolanvändandet när man ammar, vilka produkter stramar åt trött och slapp hud i ansiktet, hur kan man minska förstorade porer i ansiktet, vad tycker Frida och Emma om rengöringsverktyg och hur råder man bot på torra läppar under vinterhalvåret?

2019-03-06
Länk till avsnitt

7. Retinol och Botox

Frida lättar äntligen på locket och berättar hur hennes hy har förändrats till så mycket bättre under det senaste halvåret. Vad är hennes hemligheter? Det har också blivit dags för Emma och Frida att nörda ner sig i vad Retinol är, hur det används och vad resultaten kan bli om man använder det rätt. Dessutom ger Frida en uppdatering gällande hennes Botox-erfarenheter. Som alltid kommer produktlistan i slutet av avsnittet!

2019-02-27
Länk till avsnitt

6. Bästa reseprodukterna

Emma och Frida har precis kommit tillbaka från sina uppdrag som konferenciers på Yves Rochers 60-års jubileum i Helsingborg, och landat direkt i poddstolarna. På tal om resa så delar de i detta avsnitt med sig av tips och trix som hjälper till att hålla hyn återfuktad, plumpad och fräsch trots att man är på resande fot. Det blir masktips, krämtips, mist-tips och mycket mer. Så packa väskan och packa den rätt - med hjälp av Emma och Fridas reseprodukt-avsnitt! Som vanligt kommer produktlistan i slutet av avsnittet. 

2019-02-20
Länk till avsnitt

5. En cocktail med glow

Det är Fridas tur att vara förkyld men Emma, hon ska gå på gala ikväll. På tal om gala så var det nyligen både ELLE Decoration-gala och Stockholm Fashion Week. Allt detta rapporterar våra bubbliga poddare givetvis mer om! Emma ger oss en exklusiv inblick i vårens trendrapport i sminkväg och så blir det ett supertips på en magisk combo av två ansiktsprodukter som resulterar i mjuk, återfuktad, plumpad, glowad och exfolierad hy - allt på samma gång.

2019-02-13
Länk till avsnitt

4. Vårnyheter

Emma har dragit på sig en hiskelig förkylning men inte hindrar det henne från att sätta sig i poddstolen bredvid Frida och dela med sig av spaningar från Köpenhamn Fashion Week! Frida berättar i sin tur vad hon lärde sig när hon besökte retinolernas mecka och lanseringen av en helt ny retinolprodukt. Emma har provat en ny, ljusreflekterande cc-cream som verkligen smälter in i ansiktet och så blir det prat om rengöring - även här finns det aktuella produkter som bland annat en oljebaserad cleanser. Detta, och många fler vårnyheter, får ni höra om i veckans Beauty & Bubblor! Som vanligt kommer en fullständig produktlista i slutet av avsnittet.

2019-02-06
Länk till avsnitt

3. Hell Yeah!

Frida, nyss hemkommen från 25 minusgrader i Norrland, märker av kylan på sina numera fnasiga läppar. Hur råder hon bot på detta? Det får vi givetvis svaret på i veckans avsnitt av Beauty & Bubblor. Emma, hon är fortfarande lite bakis, så varför inte fortsätta i samma anda och äntligen berätta om ELLE-galan! Framförallt avslöjar Emma och Frida hur de fixade sig inför galan, både med långsiktigt förberedande behandlingar, och så sminket som lades själva galadagen. Dessutom får vi veta vad det är för ny produkt som får Frida att utropa ?Hell yeah!?

2019-01-30
Länk till avsnitt

2. Nytt år, nya produkter

I veckans avsnitt av Beauty & Bubblor så pratar Frida och Emma om någonting som vissa tycker är jobbigt att ta upp: Botox. Emma och Frida berättar om sina egna Botox-erfarenheter, både bra och dåliga. Många av deras älsklings-ansiktsprodukter börjar nu spela på sina sista strängar när vi klivit in i ett nytt år, och de går därför igenom foundations, concealers och annat smink som bör ta plats i de tomma necessärerna. Dessutom blir det tips och trix på hur man kan effektivisera morgonrutinen, och så blir det en lyssnarfråga om ekoprodukter. Som vanligt presenteras en fullständig produktlista i slutet av avsnittet!

2019-01-23
Länk till avsnitt

1. ELLE-galaspecial

I det allra första avsnittet av Beauty & Bubblor pratar Emma Unckel, innehållschef på ELLE och Frida Fahrman, skribent för ELLE Decoration, bland annat om olika dermapenbehandlingar och hur de påverkar hyn. Det blir också genomgång av kvällsrutiner för ansiktet och Frida och Emma nördar ner sig i toners, ansiktsoljor och vilka produkter som är perfekta för det kalla vinterklimatet. Givetvis blir det en hel del fokus på ELLE-galan och vi får veta hur Emma och Frida har förberett sig, från topp till tå. Dessutom: vad är det för torrborste-utmaning som Emma och Frida tar sig an?

I slutet av avsnittet får du även en fullständig lista över alla produkter som nämnts!

2019-01-18
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.