Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Nicci & Mamma Podden

Nicci & Mamma Podden

Psykisk ohälsa har ökat och även det hårda klimatet på nätet (näthat). Vi pratar om allt i livet och vill genom det öka känslan av att du inte är ensam. Tillsammans är vi starkare!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/nicci-and-mamma-podden

Avsnitt

Avsnitt 34/ Nicci om Marcello och Benjamin.I. Intervju med Fanny, psykisk ohälsa, skämmas

I Avsnitt 34 av Nicci & Mamma Podden så berättar Nicci om det senaste eventet hon var på. Där stötte hon på flera personer bl a Marcello och Benjamin Ingrosso. Hur tyckte Nicci att det var på eventet? Sen intervjuar vi Fanny Spennare och vi pratar då om framför allt psykisk ohälsa. Hur gick det till när Fanny verkligen blev riktigt sjuk? Hur kändes det att få en diagnos? Medicin? Hur lever man med psykisk ohälsa? Varför skäms man ofta för att må psykiskt dåligt? Hur kan man tänka för att orka vidare osv.

Att leva med psykisk ohälsa är inte lätt och det kan verkligen variera från person till person, men vi tror att genom att prata om detta så kan vi hjälpa varandra. Dels genom att minska känslan av ensamhet och hopplöshet men också för att tillsammans är vi starkare.

Fortsätt gärna att skriva till oss, både om saker ni undrar över men även om ni önskar att komma till oss och bli intervjuad. Du kan skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com så försöker vi svara på alla mail.

Låten som ni hör i början och i slutet av varje avsnitt heter "come with me" och den är gjord av Adam Elma och den kan du hitta på bl a Spotify.

Va rädda om varandra och glöm inte att "be good and feel good" och att kärlek är den starkaste kraften! Så all kärlek till våra lyssnare!! Puss och kram från Jeanette och Nicci

2019-05-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 33/ Vara sjuk, bli av med oskulden, fml, våga berätta

I Avsnitt 33 av Nicci & Mamma Podden så pratar jag om hur det är att vara kroniskt sjuk. Att uppleva att ens kropp är ett fängelse p g a att aldrig kunna göra något spontant i livet utan att ha kontroll på sitt blodsocker. Jag svarar också på frågor som handlar bl a om när jag berättade för mina föräldrar om när jag blev av med oskulden. Men pratar även om allvarligare saker som att tappa livslusten och glädjen över livet. Vads kan . man göra för att må bättre? osv

Fortsätt gärna att skriva frågor till oss eller ta upp ämnen som ni önskar att vi ska prata om. I veckan nu så kommer vi ha en gäst och då kommer vi prata om bl a psykisk ohälsa. Har ni frågor och funderingar till det så kan ni skriva till nicci.mamma@gmail.com

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Låten finns bl a på Spotify.

Glöm nu inte att leva i kärlek och tänk på hur mycket ett enkelt hej kan betyda för en annan människa. Sprid bara glädje och kärlek så kan världen bli en liiiite bättre plats.

Pussar och kramar till alla våra lyssnare från

Jeanette & Nicci

2019-05-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 32/ Nicci om mobbing, intervju med Alice, personangrepp

I Avsnitt 32 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om när Nicci blev utsatt i skolan. Vi intervjuar också Alice som går i 9an

på Ekerö. Vi frågade via instaringen om någon ville komma hit och prata om psykisk ohälsa eller näthat/mobbing och då önskade Alice att komma hit och prata om hennes erfarenheter. Jag och Nicci tänker att vi vill sprida kunskap kring dessa ämnen och att vi på så sätt kan minska känslan av att vara ensam. Tillsammans är vi starkare!

Glöm inte att ni kan maila oss på nicci.mamma@gmail.com, skriv om ni vill spela in ett avsnitt med oss eller om ni önskar att vi tar upp ett speciellt ämne eller svarar på frågor.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och är gjord av bästa Adam Elma och den finns på Spotify.

Glöm inte heller att be good and feel good och att kärlek är den starkaste kraften! Puss och kärlek från Nicci och Jeanette

2019-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 31/ Elvis om näthat, Nicci, pussar osv

I avsnitt 31 av Nicci & Mamma Podden så har vi Elvis Hernestig som gäst. Vi har fått in en del frågor till honom som handlar bl a om allt näthat han har fått, hur det är att ha Nicci som syster, pussar och en massa annat. Vi tänker att det är viktigt att lyssna till hur andra har det och det kanske inte alltid är så lätt att vara syskon (familj) till en "influencer" när det skrivs negativa saker på sociala medier.

Hur hanterade Elvis allt? osv

Skriv gärna till oss på vilka ni önskar att vi tar med i våra avsnitt. Vi tänkte ibland även ha intervjuer med andra och då är fokus på näthat och psykisk ohälsa. Vi tror att genom att prata om dessa ämnen så kan vi på så sätt minska känslan av att vara ensam. Vi vill även att det "verkliga" livet ska komma fram och inte bara hålla en fasad uppe. Livet är inte alltid enkelt men tillsammans är vi starkare <3

Låten som ni hör i början och i slutet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på Spotify.

Glöm inte att vara snälla mot varandra och ge dem du möter ett leende <3

All kärlek till er / Nicci och Jeanette

2019-05-09
Länk till avsnitt

Nicci & Mamma Podden

I Avsnitt 30 av Nicci & Mamma Podden så svarar vi på lyssnar frågor. Vi får alla möjliga frågor och vi svarar så ärligt vi bara kan. Det är allt ifrån om vi känner sexuell attraktion till tjejer, hur ofta vi har sex, om Therese Lindgren och om hur det är att spela in podd tillsammans osv osv.

Vi tycker det är viktigt att prata om allt och speciellt om psykisk ohälsa och näthat och vi tror att genom att vi pratar om saker så minskar vi förhoppningsvis känslan av ensamhet.

Fortsätt att skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com och det kan vara allt från ämnen som ni önskar att vi tar upp eller frågor som ni vill att vi ska lyfta upp i podden. Vi kan även svara på mail privat till dig om du vill.

Låten som ni hör i början och på slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify.

Glöm inte att tillsammans är vi starka och kärlek är den starkaste kraften!

Massor med kramar och kärlek från Nicci och Jeanette

2019-05-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 29/ Hatar min kropp, Placebo, tankarnas kraft

I avsnitt 29 av Nicci & Mamma Podden så pratar Jeanette om tankarnas kraft och hur viktig placebo effekten är och hur den fungerar. Det är egentligen helt otroligt hur vår hjärna kan påverka oss och hur mycket vi kan hjälpa vårt mående genom att tänka "rätt". 

Jeanette läser också upp ett mail som har kommit in till podden. Det handlar om att ha en osund bild över sin kropp. Tjejen som skriver hatar sin kropp...Vad kan man göra för att få ett sundare tänk till vikt och utseende? 

Fortsätt att skriva in till podden på nicci.mamma@gmail.com och ni kan skriva frågor eller ämnen som ni önskar att vi tar upp i ett avsnitt. Vår önskan med podden är att vi ska skapa en känsla om att inte vara ensam och att tillsammans är vi starkare

2019-04-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 28/ Nicci har tappat sig själv, svarar på frågor, utmattning, tips och råd

I Avsnitt 28 av Nicci och Mamma Podden så pratar vi om hur mycket allt näthat faktiskt har påverkat Nicci. Att hon har trott att det är familjen som har påverkats mest men att hon nu efter flera månader av hat och hot, har tappat sig själv. Hon har inget självförtroende och tycker att hon inte ser bra ut eller att hon är en intressant person. 

Hat påverkar oss så mycket mer än vad vi tror. Det liksom smyger sig på och lägger sig i ditt undermedvetna och sen ligger det där och gror. Vi vill prata om sånt här så att vi på så sätt kan minska känslan av ensamhet och att vi tillsammans kan hjälpa varandra. Tillsammans är vi starkare!

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bl a på Spotify.

Fortsätt gärna med att skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com vi svarar på alla mail och vissa tar vi upp i ett avsnitt. Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften och att bee good and feel good

2019-04-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 27/ Smygfilmad på stranden, Snuskbilder på nätet

I avsnitt 27 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om en händelse från Gran Canaria och smygfilmande på stranden. Vi undrar vad vi har för rättigheter när det gäller att bli filmad eller fotad? Varför finns det så mycket med konstiga människor? Hur kan vi hantera bilder och filmer som finns på nätet? osv...

Internet kan användas på flera sätt såklart och vi önskar att det bara sker på ett bra sätt. Vi önskar att världen var en liten bättre plats och vi tycker det är viktigt att prata om alla olika ämnen. Fortsätt gärna att skriva till oss om alla ämnen ni önskar att vi tar upp på nicci.mamma@gmail.com

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är skriven av Bästa Adam Elma och den finns bl a på spotify.

Glöm inte att Be good and feel good

2019-04-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 26/ Ett avsnitt om en vidrig händelse som Nicci har fått flera frågor om

I Avsnitt 26 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om ett ämne som Nicci har fått en hel del frågor om. Det handlar om Abbe Blattelito och att han har dömts till 18 års fängelse. Vi pratar om varför och vad som hände och vi pratar om att vara ett vittne. Vad har vittnen för rättigheter idag?

Detta var ett jobbigt avsnitt och vi upprepar oss en del och vi ber om ursäkt för det. Vi tror att vårt samhälle idag kan leda många av oss till psykisk ohälsa och vi tänker också att sociala medier har kraft att döda....

Låten ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är skriven av bästa Adam Elma och låten finns bl a på Spotify. Skriv också gärna till oss på ämnen som ni önskar att vi ska ta upp nicci.mamma@gmail.com

Glöm inte att B good and feel good. Vi tror att det är viktigt att sprida kärlek

2019-04-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 25/ Ex on the beach deltagare, artificiell intelligens

I avsnitt 25 av Nicci och Mamma Podden så pratar vi om deltagare i Ex on the beach. Vad tycker vi om dem än så länge efter att bara några avsnitt har visats? Varför är deltagare med i flera säsonger? Vilka är ihop idag? Vi byter sen ämne totalt och pratar om Artificiell Intelligens. Vad händer i världen egentligen och om en olycka inträffar med en robot, vem har då ansvaret? Roboten eller de som har konstruerat den? 

Glöm inte att fortsätta att skriva till oss på Nicci.mamma@gmail.com och berätta vad ni önskar att vi ska ta upp i kommande avsnitt. Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. 

Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften och att vi alla är perfekta som vi är så länge man har goda avsikter .

Kärlek till er alla från Nicci och Jeanette

2019-04-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 24/ Hur upptäcktes Jeanettes diabetes? Hur är det att leva med diabetes?

I avsnitt 24 av Nicci & Mamma Podden så har jag Jeanette gjort ett eget avsnitt som handlar om hur jag upptäckte att jag hade fått diabetes typ 1. Jag har nu haft diabetes i snart 16år och jag kände att jag vill dela med mig lite av hur min upplevelse är kring det hela. 

Diabetes typ1 är en kronisk sjukdom som har ökat markant och ingen vet riktigt varför. Utan insulin så överlever man inte och det tar inte många timmar innan man blir sjuk och inom några dagar så klarar man sig inte. Det är extremt jobbigt att gå med denna oro hela tiden och att man måste ha koll på sitt blodsocker 24/7.

Ni får mer än gärna skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com om ni har fler frågor om min diabetes eller om det finns något annat som ni vill att vi ska ta upp. 

Glöm inte att kärlek är den starkaste kraften! och genom att vi pratar om livet så kan vi minska känslan av ensamhet. Vi är många som inte mår bra i perioder men tillsammans blir vi starkare.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bland annat på Spotify.

Kärlek till er alla från Nicci och Jeanette

2019-04-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 23/ Sexställning, framtiden, sitt X, Nicci svarar på en massa frågor

I Avsnitt 23 av Nicci & Mamma podden svarar Nicci på frågor som hon har fått av läsarna. Det handlar om allt från sexställningar till framtiden osv. Nicci svarar ärligt och naket. Vi tror att det är viktigt att prata om saker så att känslan av ensamhet minskar.

Skriv gärna till oss på nicci.mamma@gmail.com om det finns ämnen som ni önskar att vi ska ta upp.

Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften!

Puss och kram från Nicci och Jeanette

2019-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 22/ Tvångssyndrom, Tinder, Psykiskt sjuk förälder

I avsnitt 22 av Nicci & Mamma Podden så svarar vi på lyssnarfrågor. Det handlar om ensamhet, tinder och även om tvångssyndrom och psykiskt sjuk förälder. Det är inte alltid så lätt att hjälpa även fast man vill. Det finns liksom inget färdigt facit utan alla behöver hjälp på olika sätt. 

Ni får gärna fortsätta att skriva in frågor till oss eller skriva om ämnen som ni önskar att vi ska ta upp. Skriv till nicci.mamma@gmail.com 

Det finns fler ställen som ni kan vända er till för att få hjälp, eller iallafall få råd om vart ni kan vända er vidare. 

Hjälplinjen 0771-22 00 60 Bris, Barnens rätt i samhället 116 111 Jourhavande medmänniska 08-702 16 80 Mind (självmordslinje) 901 01 eller chatt chat.mind.se

Tveka aldrig att fråga om hjälp. Bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. 

Glöm inte att be good and feel good! Massor med kärlek till er

2019-03-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 21/ Jocke och Jonna (förjävligt) , svarar på lyssnarfrågor

I avsnitt 21 av Nicci och Mamma Podden så pratar vi om Niccis lägenhet och sen kommer vi in på det som har hänt Jocke och Jonna. De har varit med om ett förjävligt svek där det ingår, pengar, hot,  sexuella trakasserier och övergrepp, lögner, manipulering osv osv Hur mår Jocke och Jonna av det här? 

Vi svarar även på lyssnarfrågor. Vi kan inte alltid hjälpa till när vi känner att det går över våra kunskaper eller när det sker något brottsligt. Det behöver polisen, socialen eller andra myndigheter reda i. Ibland tycker vi även att det behövs professionell hjälp med ev kurator, psykolog, terapeft eller liknande. Det går också att kontakta någon i en telefon eller chattjour

Hjälplinjen 0771-220060 Bris- Barnens rätt i samhället 116111 Jourhavande medmänniska 08-702 16 80 Mind självmordlinjen 901 01 (du kan även chatta chat.mind.se)

Tveka aldrig att söka hjälp om du mår dåligt

2019-03-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 20/ Det fruktansvärda terror dådet i Nya Zeeland

I detta avsnitt av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om det fruktansvärda terror dådet i Nya Zeeland. Vår tanke var att prata om det redan i förra avsnittet men vi pratade då om det som hade hänt i vår familj för att vi skulle ägna ett eget avsnitt till detta idag istället. 

Det är verkligen en vidrig handling och det är svårt att beskriva sina känslor kring detta men vi försöker så gott vi kan. VI pratar också om hur svårt det kan vara att ta till sig såna här hemska handlingar och kanske ännu svårare om de händer långt bort. Sen funderar vi hur mycket skada vi tar av allt som händer i världen? Hur mycket påverkar det oss? Vi tror att det skapar rädsla över att vistas i folksamlingar, eller att vistas på platser där det finns en ökad risk för terror dåd. 

Vi önskar att ni skriver in till oss och berättar hur ni upplever såna här hemska saker. Klarar ni ens av att se eller höra sånt här? Skriv till nicci.mamma@gmail.com

Låten som ni hör i början och i slutet av avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och låten finns på bl a Spotify. 

Glöm inte att kärleken är den starkaste kraften och att tillsammans är vi starka!

All kärlek till er från Nicci och Jeanette

2019-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 19/ Vidrigt SMS, Allvarlig olycka, Fett Uppgivna

I avsnitt 19 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om en händelse som var tuff för familjen. Det kom ett sms där det stod att Nicci hade varit med om en allvarlig olycka. Smset kom från Niccis storebrors mobilnr. Det finns tydligen sidor på nätet där man kan betala en peng och så får man skicka ett sms från någon annans mobilnr. Hur stört är inte det? Vi är inte på så bra humör och vi känner oss uppgivna men vi tänker kämpa på ändå. 

Låten som ni hör i början och i slutet av avsnittet heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den kan ni hitta bl a på Spotify.

Vi tror att genom att prata om saker så hoppas vi på att minska känslan av ensamhet. Tillsammans är vi starkare!

2019-03-17
Länk till avsnitt

Avsnitt/18 Trolljägarna, Psykisk ohälsa, ångest och mens

I Avsnitt 18 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om trolljägarna och hur det kändes för Nicci att se avsnittet. Vi pratar också om psykisk ohälsa och ångest. Vi har lite olika erfarenheter kring att få ångest och vi pratar om en del om våra upplevelser. Det vi också kan konstatera är att det är viktigt att vi pratar om detta, med tanke på att den psykiska ohälsan ökar markant. Vad beror det på? Är det stressen många upplever i samhället. Vad tror ni? Skriv gärna till oss på nicci.mamma@gmail.com och berätta om era erfarenheter kring ångest eller om det finns något annat ämne ni önskar att vi tar upp. Ni kan även skriva frågor så försöker vi svara på dem.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjort av bästa Adam Elma. Ni kan lyssna på låten via bl a Spotify.

Vi tror att tillsammans är vi starkare och genom att prata om saker så kan vi kanske minska känslan av att vara ensam. Sen tror vi också att om man gör gott så får man gott. Alltså "be good and feel good".

Massor med kärlek till alla våra lyssnare från Nicci och Jeanette

2019-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 17 / Utnyttjad, första killen, tjafs om Vikings

I avsnitt 17 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om att bli utnyttjad. Att först få en känsla av att den andra är riktigt intresserad men sen visar det sig att det var ett intresse av bara sex. Vi pratar också om hur det var för Nicci med hennes första pojkvän. Sen tjafsade vi lite om Vikings och karaktären Ragnar Lodbrok och vem av oss tror ni fick rätt?

Tack för alla mail vi får! Vi fortsätter att ta upp olika frågor i nästan varje avsnitt. Glöm inte att ni alltid kan skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com och ställ frågor eller skriv om ämnen ni önskar att vi ska ta upp.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och den finns bland annat på Spotify.

Psykisk ohälsa och näthat har verkligen ökat markant den sista tiden och vi tänker att genom att vi pratar om ibland svåra och tunga ämnen så kan vi minska känslan av att vara ensam. Vi är två generationer som pratar utifrån våra egna erfarenheter. 

Vi tror att om man gör gott för andra så mår man bättre! Därför avslutar vi med att säga, glöm inte att "be good and feel good"

Kärlek från Nicci och Jeanette (Mamma)

 

 

 

2019-03-10
Länk till avsnitt

Avsnitt/16 Dödshot, Samir, Tacka, Elvis

I avsnitt 16 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi åter igen om vårt liv med hat och hot. Elvis har varit extra utsatt den sista tiden och vi pratar om det. Vi tar även upp Samir Badran. Han har nyligen gått ut på sin insta och stöttat Nicci och tidigare har han även stöttat Elvis. Vi i familjen älskar Samir, han är kung!

I slutet får även Elvis vara med och prata om sitt senaste samtal på Stödcentrum. Hur upplever Elvis allt som händer och vad får han för råd? Glöm inte att ni alltid kan skriva till oss på nicci.mamma@gmail.com och berätta om ni vill att vi ska ta upp något speciellt ämne eller om ni har några frågor som ni önskar att vi svarar på.

Låten som ni hör i slutet och i början av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. 

Glöm inte att tillsammans är vi starkare och att jorden skulle bli en bättre plats om vi sprider kärlek istället för hat.

Massor med kramar och kärlek till er!

Nicci & Jeanette

2019-03-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 15/ Paradise hotell, ligga, Paow, självförtroende

I Avsnitt 15 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om självförtroende. Vi pratar också om att vara med i Paradise Hotell och om att ligga i TV. Nicci har blivit tillfrågad och hur ställer hon sig till det? Vi har vår syn på det hela men diggar trots allt Paow för det är inte många som vågar stå för sig själva som hon faktiskt gör. 

Vi önskar få fler mail skickade till nicci.mamma@gmail.com. Vi läser alla mail och försöker ta upp dem i våra avsnitt. Tillsammans är vi starka och när vi pratar om tuffa ämnen så är vår förhoppning att vi kan skapa en känsla av att inte vara ensam.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och den  finns bl a på Spotify. 

Kärlek till er alla från Nicci och Jeanette 

2019-03-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 14/ Nicci flyttar hemifrån, nätberoende....

I avsnitt 14 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi om att flytta hemifrån. Nicci har äntligen hittat en lägenhet och ska nu snart flytta. Hur känns det för henne och hur känns det som förälder när barnen flyttar hemifrån. Vi pratar även om att vara beroende av våra mobiler, datorer, sociala medier och internet osv

Är ni oroliga för framtiden? Jag som förälder känner en viss oro men tänker att det finns lösningar på allt. Skriv gärna till oss på nicci.mamma@gmail.com och berätta för oss hur ni känner. Ni kan även skriva om ämnen som ni önskar att vi ska ta upp i kommande avsnitt.

Låten som ni hör i början och i slutet av Podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Den finns bland annat på Spotify.

Tillsammans är vi starka och förhoppningsvis så kan vi få er att inte känna er ensamma. Livet är inte lätt alla gånger men om vi är ödmjuka och ger kärlek till varandra så kan jorden bli en lite bättre plats.

 

Kärlek till er alla från Nicci och Jeanette så hörs vi snart igen 

 

 

 

2019-02-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 13/ Nicci berättar en hemlighet, redo för sex, övergrepp

I Avsnitt 13 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om kritik vi har fått på mail. Det är inte lätt att göra alla nöjda och glada med våra ämnen som vi tar upp. Vi är inte experter på alla ämnen MEN vårt mål är att prata om allt så att många kanske känner sig mindre ensamma. Vi uppskattar den konstruktiva kritiken så att vi kan bli bättre, tack. 

Nicci berättar också lite hemligheter som är på G och vi pratar om när man blir redo för sex samt vi tar upp det känsliga ämnet övergrepp. Jag kan tänka mig att det ibland kanske låter som att man är lite känslokall men vissa saker har vi pratat så mycket om så även om det gör oss upprörda så har vi lärt oss hur vi behärskar oss. När vi tramsar så är det mer att vi försöker hantera saker som vi tycker är jobbigt med att försöka få dem sakerna att kännas lättare. 

Skriv till oss på nicci.mamma@gmail.com och ge oss kritik, beröm, frågor eller ämnen som ni önskar att vi ska ta upp. Vi uppskattar alla mail så otroligt mycket. Ni är bäst! Tack också för allt stöd och all kärlek vi får av många lyssnare.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma och låten kan ni hitta bl a på Spotify.

Ha det så bra så hörs vi snart igen! 

Kärlek från Nicci och Jeanette

2019-02-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 12/ Ätstörningar, självbild, svarar på lyssnarfråga

I Avsnitt 12 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om det känsliga ämnet ätstörningar. Vi pratar även om att det är många som inte har en bra självbild. Vår känsla och det som kommer fram av många mail till oss handlar om hur dåligt många mår och mycket handlar om hur vi ser på oss själva. Vi duger som vi är men det är inte vanligt att vi känner så. 

Vi tycker det är viktigt att lyfta fram viktiga och känsliga ämnen. Vi svarar på en lyssnarfråga som handlar om just självkänsla och det är verkligen inte en lätt fråga. Vi tror att genom att prata om saker så minskar vi känslan av ensamhet, vad tror ni?

Skriv till oss på nicci.mamma@gmail.com och berätta vad ni önskar att vi ska ta upp nästa gång. Låten som ni hör i början på podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. 

Tillsammans är vi starka! 

Kärlek till alla er från Nicci och Jeanette

2019-02-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 11 / Gå och dö, livet på internet, Elvis synvinkel

I Avsnitt 11 av Nicci & Mamma Podden så blev det ett lite annorlunda avsnitt. Det har hänt en hel del den sista tiden med Nicci och näthatet har ökat markant igen. Jag valde därför att göra ett avsnitt själv där jag pratar lite om just näthatet och livet på internet. Vi hade spelat in ett avsnitt innan Nicci åkte men ingen av oss mådde så bra efter allt det sista som har hänt oss så vi valde att sova på saken. När jag lyssnade på avsnittet efteråt så valde jag att ta bort det. Vi vill inte sprida något som är inspelat i ett dåligt mående och sprida negativitet. Därför är det ett nytt avsnitt nu :) 

Vad kan man göra för att minska detta hårda klimat på nätet och hur mår man av att bli utsatt? Hur vet man att det som sägs på nätet är sanning? Och vad kan man göra om man själv blir utsatt för att lögner sprids och osanning blir sanning osv. 

Även Elvis får vara med en stund och prata lite om hur han upplever att han en syster som är en "offentlig" person. Det är ju faktiskt inte personligt att vara en offentlig person utan dem som finns i omgivning blir ju påverkade och indragna i saker på det ena eller det andra sättet. 

Vi hoppas att öka känslan av att inte vara ensam genom att dela med oss av våra erfarenheter. Vi vill hjälpa andra och sprida godhet och kärlek och förhoppningsvis en känsla av att tillsammans är vi starkare. Be good and feel good är något som vi tror på

2019-02-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 10 / Spännande frågestund med Nicci, om Mathias, hennes x, framtiden osv

I avsnitt 10 av Nicci & Mamma Podden så har vi en frågestund med Nicci. Vi har bett er lyssnare att skriva in till oss med frågor till Nicci och det har ni gjort, TACK! En del frågor har vi sållat bort såklart för det var lite väl mycket om tiden som är historia men det kommer såklart vara med en hel del spännande. Vad ska Nicci och Mathias göra på alla hjärtans dag? Gillar Nicci cleans drinks?  Är Nicci sams med sitt X? osv osv

Vi hoppas att ni gillar podden och vi hoppas att vi kan hjälpa andra med vårt budskap Vi tror att det är viktigt att prata om saker speciellt nu när psykisk ohälsa har ökat så mycket bland oss alla. Tillsammans är vi starkare! Skriv gärna in till oss på nicci.mamma@gmail.com och ställ mer frågor eller skriv om ämnen som ni önskar att vi ska ta upp.

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är skriven av bästa Adam Elma och ni kan hitta den bl a på Spotify. Glöm inte att be good and feel good

2019-02-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 9 / Skilda föräldrar, Nicci berättar sin story, inte känna sig älskad

I avsnitt 9 av Nicci & Mamma Podden så svarar vi på en fråga angående frånvarande förälder. Nicci berättar om hur hon har upplevt att vara utan sin biologiska pappa under barndomen. Hur tänker hon kring det idag?

I detta stressade samhälle är det fler relationer som går i kras och föräldrar skiljer sig. Hur påverkar det familjen och framför allt barnen? Det kan skapa känslor av ensamhet och tron och känslan av att inte vara älskad eller sedd. Vi undrar också hur det ser ut för andra för vi antar att det finns många där ute som har sina historier om vad dem har upplevt. Skriv gärna till oss och berätta på nicci.mamma@gmail.com

Vi tycker det är viktigt att prata om detta ämne, allt för att minska känslan av att vara ensam. Vi har en förmåga att tro att "alla andra" har det så bra, alla förutom just jag. Tillsammans är vi starkare! :)

Låten som ni hör i början och i slutet heter "come with me" och den är gjort av bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify.

Glöm inte att be good & feel good, kärlek till er alla

Nicci och Jeanette

2019-02-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 8 / Vikt, Banta, dålig självbild

I detta avsnitt av Nicci & Mamma Podden pratar vi om det känsliga ämnet....vikten. Vi vill lyfta ord som banta, vikt och ätstörningar för vi upplever att det finns en stor "hets" när det gäller vikten och att vara smal. Det är en press många upplever och sociala medier gör inte saken bättre.

Vi pratar om hur jag som förälder har gjort fel många ggr och hur Niccis upplevelse är kring det hela. 

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av bästa Adam Elma. Ni kan höra den bland annat på Spotify.

Glöm inte att tillsammans är vi starka och att prata om saker kan få oss att känna oss mindre ensamma. Kärlek till er alla från Nicci och Jeanette

2019-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 7 / Nicci berättar om sin ensamhet, svarar på fråga

I avsnitt 7 så pratar vi om ensamhet. Nicci svarar på ett mail och berättar hur det har varit för henne. Livet är verkligen inte enkelt och vi är många som kan uppleva oss ensamma under vissa perioder. Det kan vara en känsla av hopplöshet MEN det finns hopp och oftast löser sig saker med tiden. Tillsammans är vi starkare och vi tycker att det är viktigt att vi pratar om hur många har det. 

Det är så enkelt att bara visa upp en fasad om att allt är så bra hela tiden men det är oftast inte sanningen. Vi tänker att om man försöker "be good" så kommer världen kanske bli en liiite bättre plats :)

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma och den finns bl a på Spotify.

Skriv till oss Nicci.mamma@gmail.com så kan vi kanske ta upp just det ni önskar.

 

Pussar och kramar från Nicci och Jeanette

2019-01-31
Länk till avsnitt

Avsnitt 6 / Att våga, goldigger, vita lögner och blandat

I avsnitt 6 av Nicci & Mamma Podden pratar vi om att våga säga vad man tycker. Vi pratar om vad ordet goldigger betyder, är det en hora? Vi tar även upp lögner osv.

Vill be om ursäkt för att ljudet inte är så bra eller att Jeanette inte pratar rakt i mikrofonen. Det ska vi bli bättre på.

Ni får jättegärna skriva till oss med önskemål över ämnen ni vill att vi ska ta upp eller skriv frågor så ska vi försöka att besvara dem. 

Låten som ni hör i början och i slutet av podden är gjord av Bästa Adam Elma och den heter "come with me" och den finns bland annat på Spotify.

Psykisk ohälsa har ökat lavinartat och även hatet på nätet. Det är en utveckling som är skrämmande och vi måste göra något åt det. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi försöka få varandra att må bättre. Vi tror på att om man gör gott så får man gott. Därför avslutar vi varje podd med att säga "be good & feel good". 

All kärlek till er från Nicci och Jeanette

2019-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 5 / Döden, ångest och diabetes

I avsnitt 5 av Nicci & Mamma Podden så pratar vi bl a om jobbiga och tuffa saker. Ångest ökar bland oss alla och det är snart mycket vanligare än man tror och det är viktigt att vi vågar prata om det. Döden är ett annat ämne som många gärna inte pratar om. I detta avsnitt svarar vi på några mail vi har fått med just såna frågor. Vi tar även upp om min diabetes och det blev så i denna podd att jag Jeanette pratar lite mycket. 

Låten som är i början och i slutet av podden heter "come with me" och den är gjord av Bästa Adam Elma.

Skriv gärna till oss på nicci.mamma@gmail.com om vilka ämnen som ni önskar att vi ska ta upp. Vill ni att vi ska prata mer om ångest, diabetes, ätstörningar, näthat, förhållanden, skilsmässa, svek, otrohet eller livet efter döden? Ställ vilka frågor ni vill, ingenting är konstigt eller fel

2019-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 4 / Otrohet

Ännu ett spännande avsnitt från Nicci & Mamma Podden. I avsnitt 4 så pratar vi om otrohet. Hur ser vi på otrohet? Nicci berättar om en av de gånger hon har blivit utsatt för otrohet. 

Skriv gärna till oss på Nicci.mamma@gmail.com och ge oss tips på ämnen ni vill att vi ska ta upp eller ställ en fråga som vi kan ta upp om ni vill. Skriv också om ni vill vara anonyma eller inte. 

Låten som ni hör i början och i slutet av podden heter "Come with me" och den finns på bl a Spotify och den är gjord av Bästa Adam Elma.

Må bäst och glöm inte att "be good & feel good"

2019-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 / Bacillskräck, kyssar och näthat

I avsnitt 3 pratar vi om konstruktiv kritik som vi har fått av lyssnare. Vi pratar dessutom om bacillskräck, kyssar och även näthat. 

Vill tacka för alla era mail och fortsätt gärna att skriva till oss på Nicci.mamma@gmail.com. Vi läser alla mail och svarar på dem och några stycken tar vi upp i podden. 

Låten som ni hör i början och framför allt i slutet heter "Come with me" och den finns bl a på Spotify och den är gjord av bästa Adam Elma.

 

Tillsammans är vi starka och glöm inte att be good and feel good :) 

Kärlek till alla er lyssnare

2019-01-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 / Svarar på frågor

Nicci & Mamma Podden

I avsnitt 2 svarar vi på frågor som vi har fått av er lyssnare. Det kommer bl a handla om hur vi upplever näthatet och även om Psykisk ohälsa. Vi svarar så ärligt vi bara kan och vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa varandra. Tillsammans är vi starka! 

Tack så mycket för alla era mail och fortsätt maila oss på nicci.mamma@gmail.com så kanske vi tar upp just din fråga eller önske-ämne nästa gång.

Låten som ni hör i början och i slutet av vår podd heter "Come with me" och den finns på Spotify och den är gjord av bästa Adam Elma

2019-01-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 Mobbning/klass 6

Nicci & Mamma Podden 

I detta avsnitt går vi igenom en händelse från när Nicci gick i klass 6 som handlar om mobbning, slag, näthat samt psykisk ohälsa.

Nästa avsnitt kommer på söndag och då svarar vi på frågor som vi har fått.

Glöm inte att "BE GOOD & FEEL GOOD"

 

Låten som ni hör i början och i slutet heter "Come with me" och den är skriven av bästa Adam Elma som gör grym musik. Den finns på Spotify.

2019-01-10
Länk till avsnitt

Presentations avsnitt

I presentations avsnittet av Nicci & Mamma Podden sitter vi och pratar om oss själva och vårt syfte med podden. 

2019-01-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.