Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

FriHeltEnkelt

FriHeltEnkelt

Podcast by FriHeltEnkelt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-623906758

Avsnitt

Sommarspecial - Del 2

Vanja och jag pratar vidare om urusel ekonomi. Vi hörs igen i höst!
2019-06-30
Länk till avsnitt

Sommarspecial - Del 1

Hemlig gäst! Jag ville överraska med en sommarspecial men eftersom jag och gästen hade oväntat trevligt blev det en riktigt lång episod uppdelad i två. Vi pratar urusel ekonomi. Del 2 kommer om en vecka!
2019-06-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 12

I säsongsavslutningens avsnitt bjuder vi på ett riktigt långt avsnitt och delger våra 20 bästa tips på aktiviteter man kan utföra på en tight budget. Vi är tillbaka i höst med nya avsnitt. Passa på att önska innehåll under hela sommaren på facebook, twitter eller instagram så önskar vi båda er alla en trevlig sommar.
2019-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 11

Konsumtionssamhällets press, reklam och om att köpa på avbetalning.
2019-05-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 10

I dagens avsnitt diskuterar vi hur en hanterar faktumet att de man umgås med kanske lever väldigt annorlunda liv än vad man själv gör. Trycket att följa med ut och käka på lunchen och gå på shoppingrundor. Hur kan livet designas så att detta minimeras eller förstås av de vi spenderar vår tid med mest.
2019-04-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 9

Klara får blackout och skämmer ut sig själv och Oskar pladdrar på om sina ekonomiska besparingar.
2019-04-22
Länk till avsnitt

Passiva Inkomster! och 4%-tumregeln

Vi rundar av 4%-tumregeln med några konkreta exempel och smyger in på det nya ämnet: passiva inkomster.
2019-04-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 8

4%-tumregeln avhandlas äntligen. Vad är det för något och varför är det så användbart? Vi har inte gått in någonting på särskilt mycket detaljer så hör av dig om du vill veta något mer! Den andra halvan av avsnitt behandlar lite lyssnarfrågor som osökt får oss att vilja fortsätta prata om just det ämnet nästa gång.
2019-04-07
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 7

Detta avsnitt bjuder på branta inkomstpyramider, totalt kapitalbehov, uppdelning av procent i sin budget och gyllene handbojor. Låter det tråkigt? Då har du fel. Avsnittet bjuder på många nycklar och insikter om hur en kan leva, se på frihet och faktiskt dra runt ett enkelt liv!
2019-03-31
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 6

Vi spinner vidare på temat budget och pratar lite grann om vår egen budget och hur specifik en budget verkligen behöver vara. Tackar så mycket för frågorna från @MagnusLindstrm6 och @Levain99 på Twitter. Så roligt med input!
2019-03-24
Länk till avsnitt

Specialare, med mig, igen - vi snackar siffror!

Oskar lyser med sin frånvaro men vi ger inte upp för det. I detta avsnitt introducerar vi budgetering som vi kommer att prata mer om i kommande episoder. Min sambo kan gå i god för min kärlek till budgetering och planering så våga ställ era frågor när ni lyssnat klart.
2019-03-17
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 5

Idag delar vi med oss av ett långt avsnitt om Oskars bok "Ut ur ekorrhjulet". Klara försöker förstå vad "låta saker ta tid" har med ekonomi att göra och Oskar förstår inte innebörden av "ja och nej"-frågor.
2019-03-03
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt: Avsnitt 4 - Del 2

I del 2 av avsnitt 4 fortsätter vi framförallt beröra lite olika aspekter av minimalism och extremt sparande. Har Oskar någonsin diskat ur påsar med marinad? Har Klara stängt av alla element på vintern och frusit sig rik? Vem av oss återanvänder gammalt inslagningspapper?
2019-02-24
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt: Avsnitt 4 - Del 1

I det avsnitt där vi för en gångs skull var duktiga på att hålla tiden så tog djupdök vi in i det längsta quick fire round någonsin vilket resulterade i ett avsnitt i två delar. I första delen pratar vi om områden kopplade till ekonomisk frihet, "Alla hjärtans"-dag och smyger in på ämnet extremsparande.
2019-02-17
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - SPECIALAVSNITT!

I dagens specialavsnitt får ni njuta endast av min, Klaras, röst i en hel kvart. Om ni inte har tagit med er att jag är "sjukt ineffektiv" när episoden är slut har ni missat den mest upprepade frasen den här episoden. Nämner också ironin i att gå back på en podd om ekonomisk frihet. Det blir också snack om pianopallar och en halv garderob på golvet. Nästa vecka är Oskar tillbaka! Ps. Min sambo är helt med på ineffektivitetsspåret nu. Yes!
2019-02-10
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 3

Hur långt skulle man gå för att bli ekonomiskt fri? Vad är värt att uppoffra? I dagens avsnitt avhandlar vi uppeldning av inredning. Japp, du läste rätt. Ibland får man ta till extrema lösningar... eller?
2019-02-03
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 2

Blev det någon tankeställare förra veckan? Snart dags för måndag igen och hårt arbete, för de flesta, och då är vi tillbaka med avsnitt 2. Vi kommer att försöka övertyga dig om att både Oskar och jag trots allt är ganska vanliga och jag tror vi lyckas skapligt trots allt! Dessutom diskuterar vi "kostar bara" och "kasta här eller kasta hemma". Nu ska jag äta en skiva hembakt filmjölksbröd, okynnes, för att jag inte kan låta bli!
2019-01-27
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Avsnitt 1

Peppa inför ny arbetsvecka med lite frihetsinspiration. I första avsnittet går vi igenom grunden i ekonomisk frihet. Vad är det och hur ter det sig? Missa inte Oskars bok som kommer nu i veckan! "Ut ur ekorrhjulet." Trevlig söndag på er.
2019-01-20
Länk till avsnitt

Fri helt enkelt - Pilotavsnitt!

I det här avsnittet introducerar vi podcasten Fri helt enkelt och vad den kommer handla om samt ger lite försmak på hur det kommer kunna låta. Var med och hjälp oss utveckla den podcast som du själv vill lyssna på genom att komma med förslag på vad vi ska prata om i framtiden. Och se fram emot avsnitt 1 som kommer om någon vecka.
2019-01-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.