Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Seriemördarna - Med Magnus Betnér & Erik Rosenberg

Seriemördarna - Med Magnus Betnér & Erik Rosenberg

Seriemördarna är en podcast där Magnus Betnér och Erik Rosenberg varje vecka pratar om ett tema knutet till TV-serier. Diskussionen rör både ämnet i sig, men också serierna som berör själva ämnet samt Magnus och Eriks personliga favoriter i olika genres. Dessutom bjuder de på varsitt tips i varje avsnitt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-741734208

Avsnitt

Svenska snutar

C-G Lindstedt, Gösta Ekman eller Peter Haber - Vem gör Martin Beck bäst? Håller Jakob Eklunds insatser som Johan Falk? Och har Roland Hassel åldrats med värdighet? Magnus och Erik går igenom svenska snutar i film- och TV-historien och hissar och dissar. Dessutom blir det som vanligt en massa sidospår.
2019-02-14
Länk till avsnitt

Standup

Magnus och Erik har tittat på serierna The Marvelous Mrs Maisel och I'm Dying Up Here, och pratar om hur de fångar standup-livet och yrkets utveckling. Duon berör också komikerna Lenny Bruce och Richard Pryor samt pratar manusets roll i humor.
2019-02-07
Länk till avsnitt

Politiska serier

Hur mycket politik är det egentligen i de politiska serierna? Snäll eller dum president? Hur är det med patriotismen? Magnus Betnér och Erik Rosenberg diskuterar politiska draman i allmänhet, och serierna West Wing, House of Cards och Designated Survivor i synnerhet.
2019-01-31
Länk till avsnitt

Humor

Det är svårt med humor. Komikern Magnus Betnér och hans poddkollega Erik Rosenberg diskuterar varför det är så få sitcoms som fungerar, om humorns åldrande, och vem som är sämst av David Hellenius och Peter Magnusson. Dessutom tipsar duon så klart om några saker de själva skrattar åt.
2019-01-24
Länk till avsnitt

Våra favoriter

Magnus Betnér och Erik Rosenberg listar fem favoritserier var som de tror att alla inte har hittat än. Det snackas Based on a True Story, seriemördare, krigsfilmer och -serier och mycket annat. Dessutom introduceras veckans tips.
2019-01-16
Länk till avsnitt

Piloten

I pilotavsnittet av Seriemördarna pratar Magnus Betnér och Erik Rosenberg om seriernas kanon. Vilka TV-serier räknas till klassiker, de som av de stora massorna anses vara standardverken? Duon listar de 25 titlar som de anser är de i särklass största och mest respekterade.
2019-01-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.