Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Seriemördarna - Med Magnus Betnér & Erik Rosenberg

Seriemördarna - Med Magnus Betnér & Erik Rosenberg

Seriemördarna är en podcast där Magnus Betnér och Erik Rosenberg varje vecka pratar om ett tema knutet till TV-serier. Diskussionen rör både ämnet i sig, men också serierna som berör själva ämnet samt Magnus och Eriks personliga favoriter i olika genres. Dessutom bjuder de på varsitt tips i varje avsnitt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-741734208

Avsnitt

Amazon Prime

Hur står sig Amazon Prime mot de stora jättarna Netflix och HBO Nordic? Den här veckan kollar vi närmare på streamingtjänsten Prime Video från Amazon, utifrån utbud och pris. Som vanligt är det inget betalt samarbete med någon, utan en granskning av vad vi anser är en av de bästa streamingtjänsterna idag.

2019-06-19
Länk till avsnitt

Skräck - live från Västerås

Vi snackar om vår relation till skräckfilmer och -serier, och hur dessa utvecklats genom åren. Avsnittet spelades in den 16 maj på Skrapan i Västerås inför publik, och är ett samarbete med Västerås Comedy Club.

2019-06-12
Länk till avsnitt

Fem plus!

Går det att säga vilka serier som verkligen är felfria? Produktioner som i alla beståndsdelar är helgjutna hantverk? Det är klart det går! Vi plockar ut de objektivt bästa serierna som någonsin gjorts, och berättar vad som egentligen är fem plus. Dessutom redovisas resultatet av lyssnarnas egen topplista.

2019-06-05
Länk till avsnitt

Allt på rött! - Live från Scala

Var är alla fula människor på kasinona i film och teve? Stämmer myterna om att spriten är gratis i spelrummen? Varför har Magnus ett fönsterhandtag i väskan? Vi snackar om gamblingserier och -filmer i allmänhet, och Las Vegas i synnerhet i detta avsnitt som spelades in på Scalateatern den 9:e maj.

2019-05-30
Länk till avsnitt

Hårdkokt

Vilket är USA:s mest brottstyngda stad? Är David Simon världens mest framgångsrika serieskapare? Seriemördarna snackar hårdkokta snutar och snutserier och allt som hör därtill.

2019-05-22
Länk till avsnitt

Rymden - Live från Scala

Den 16 maj premiärkördes podden live på Scalateatern i Stockholm, och det första ämnet för kvällen var rymden. Magnus och Erik diskuterar All tid och allt rum - då, nu och sedan. Det som är universum med andra ord, så klart med utgångspunkt i seriernas värld!

2019-05-15
Länk till avsnitt

Ungdomsnostalgi

Vad kan ha åldrats med värdighet? Hur smetigt var egentligen Lilla huset på prärien? Och är Zeb Maccahan fortfarande cool? I veckans seriemördarna går vi tillbaka till vår ungdoms serier och funderar över vad som var bra och vad som var dåligt.

2019-05-08
Länk till avsnitt

Svensk humor

Är Galenskaparna roliga? Hur mycket påverkade Micke Lindgren den kreativa processen hos Henrik Dorsin i Grotesco? Vi diskuterar svenska humorgruppers rolighet och orolighet genom åren.

2019-05-01
Länk till avsnitt

Störst av allt är påsken

Vi snackar Netflix nya svenska storproduktion Störst av allt, påskens pros and cons, och Guds enfödde son i populärkulturen. Dessutom förklarar vi varför musikaler är skit.

2019-04-24
Länk till avsnitt

Western

Är cowboyen världens mest överglamouriserade yrke? Varför är det så lite fokus på de amerikanska urinvånarna på film numera? Och kineserna kör fortfarande tvättinrättningarna i alla filmer och serier. Vi diskuterar western på vårt sätt.

2019-04-18
Länk till avsnitt

Vem är Skarsgård?

Seriemördarna snackar om svenskar som lyckats i Hollywood i allmänhet, och familjen Skarsgård i synnerhet. Vi bollar givetvis också bland andra Max von Sydow, Joel Kinnaman och Alicia Wikander.

2019-04-10
Länk till avsnitt

Game of Thrones

Seriemördarna dissekerar Game of Thrones på sitt eget unika sätt, inför den avslutande säsong åtta. Duon tar upp sina favoritkaraktärer, pros and cons med de föregående säsongerna och mycket annat.

2019-04-03
Länk till avsnitt

Maffiafasoner

Vilken nationalitet har den hårdaste imagen? Är det nåt skumt med Ray Liotta? Och varför finns det inga bra serier om gäng i orten? Seriemördarna snackar om organiserad brottslighet i serier och film.

2019-03-27
Länk till avsnitt

Superhjältar

Varför är stålmannen världens sämst balanserade superhjälte? Är mantlar töntigt? Vad menar Erik med high och low i superhjälte-narrativet? Seriemördarna dyker ner i en av samtidens mest hajpade seriegenres.

2019-03-20
Länk till avsnitt

Apokalypsens fyra ryttare

Seriemördarna lanserar fyra nya ryttare för Apokalypsen, mer anpassade för den moderna popkulturen. Magnus synkar veckans tips med temat och slår ett slag för mergen av asiatisk kampsport och post-apokyps. Dessutom fortsätter man diskussionen rom-coms, och Erik berättar om sin latenta kärlek till rollspel.

2019-03-13
Länk till avsnitt

Nästan ett Emmy-avsnitt

Magnus och Erik tar ett avstamp i Emmy-vinnarna de senaste decennierna, och landar i vitt spridda diskussioner om romcoms, Robert Duvall, Christopher Walken och mycket annat!

2019-03-06
Länk till avsnitt

Teens, sex och våld

Vilka serier fungerar att kolla på med sina tonårsbarn? Hur mycket sex och våld är egentligen okej? Var går gränsen för Magnus och Eriks egna döttrar att kolla på med pappa? Seriemördarna diskuterar seriebingande med tonårsdöttrar i detta avsnitt.

2019-02-28
Länk till avsnitt

Netflix Originals

Magnus och Erik går igenom Netflix utgivning av sina egna originals, från House of Cards och framåt. Dessutom snackas det om Seriemördarnas framtid.

2019-02-21
Länk till avsnitt

Svenska snutar

C-G Lindstedt, Gösta Ekman eller Peter Haber - Vem gör Martin Beck bäst? Håller Jakob Eklunds insatser som Johan Falk? Och har Roland Hassel åldrats med värdighet? Magnus och Erik går igenom svenska snutar i film- och TV-historien och hissar och dissar. Dessutom blir det som vanligt en massa sidospår.
2019-02-14
Länk till avsnitt

Standup

Magnus och Erik har tittat på serierna The Marvelous Mrs Maisel och I'm Dying Up Here, och pratar om hur de fångar standup-livet och yrkets utveckling. Duon berör också komikerna Lenny Bruce och Richard Pryor samt pratar manusets roll i humor.
2019-02-07
Länk till avsnitt

Politiska serier

Hur mycket politik är det egentligen i de politiska serierna? Snäll eller dum president? Hur är det med patriotismen? Magnus Betnér och Erik Rosenberg diskuterar politiska draman i allmänhet, och serierna West Wing, House of Cards och Designated Survivor i synnerhet.
2019-01-31
Länk till avsnitt

Humor

Det är svårt med humor. Komikern Magnus Betnér och hans poddkollega Erik Rosenberg diskuterar varför det är så få sitcoms som fungerar, om humorns åldrande, och vem som är sämst av David Hellenius och Peter Magnusson. Dessutom tipsar duon så klart om några saker de själva skrattar åt.
2019-01-24
Länk till avsnitt

Våra favoriter

Magnus Betnér och Erik Rosenberg listar fem favoritserier var som de tror att alla inte har hittat än. Det snackas Based on a True Story, seriemördare, krigsfilmer och -serier och mycket annat. Dessutom introduceras veckans tips.
2019-01-16
Länk till avsnitt

Piloten

I pilotavsnittet av Seriemördarna pratar Magnus Betnér och Erik Rosenberg om seriernas kanon. Vilka TV-serier räknas till klassiker, de som av de stora massorna anses vara standardverken? Duon listar de 25 titlar som de anser är de i särklass största och mest respekterade.
2019-01-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.