Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Two Watch Guys

Two Watch Guys

Denna dynamiska duo består av Yonsson och Sam. Tillsammans diskuterar de klockor utifrån nördiga detaljer och dagsaktuella branschnyheter. Yonsson är en så kallad förståsigpåare, åsiktsmaskin, alternativt influencer. Han har ägt fler klockor än det finns träd i skogen och har tröttnat på lika många. Han gillar alltså klockor på en nivå som är på gränsen till galenskap vilket har medfört en hel del detaljkunskaper. Sam har en förmåga att nörda ner sig i allt från surdeg och cyklar till miljöteknologi och har ett osunt behov av att förstå sig på hur saker fungerar och samverkar. Att Sam är på en raketsnabb resa ner i klockfördärvet råder det inga tvivel om. Tillsammans blir de en klockren (pun intended) duo som balanserar varandra på ett näst intill ying/yang-vis. Att detta är en klockpod som passar bra för de redan inbitna råder det inga tvivel om. Du kan förvänta dig att lära dig detaljkunskaper samtidigt som åsikterna kommer flyga. Denna dynamiska duo lämnar ingen oberörd.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-882583296

Avsnitt

E9 Intervju med SeikoSthlm, tema "issued"

Yonsson intervjuar "SeikoSthlm" och det diskuteras militärt tilldelade armbandsur. Vad finns det för roligt att jaga och vad borde man tänka på vid sitt första inköp av en issued klocka?
2019-06-10
Länk till avsnitt

E08 Tillbehör

I detta avsnitt har vi med konsumentrådgivning. Vilka tillbehör bör man satsa på som klocknörd och vilka kan man gott vara utan?
2019-05-23
Länk till avsnitt

E07 Urverk

Vi pratar om olika typer av urverk, men hamnar ständigt i olika utsvävningar vad gäller tidshållningen, komplikationer och annat som hör ämnet till.
2019-05-06
Länk till avsnitt

E06 Intervju med Urmakare Dennis

Vi gästas av urmakaren Dennis från Klockmaster Hansson i Västra Frölunda. I detta avsnitt krossar vi vanliga myter, får lära oss om en urmakares vardag och när man inte ska trycktesta en klocka.
2019-04-12
Länk till avsnitt

E05 Baselworld 2019

Vi analyserar intressanta lanseringar från årets Baselworld samt diskuterar vad som är utmärkande för 2019. Det blir även intervju med Mr. Chihiro Kamio som är produktutvevklare för Grand Seiko. Utöver detta offentliggör vi även vinnaren i första GShock-tävlingen.
2019-04-04
Länk till avsnitt

E04 Dykarklockor, del 3 & Basel Leaks

Vi fortsätter vår fantastiska serie om dykarklockor. Vi pratar också om läckor och releaser inför Baselworld 2019.
2019-03-08
Länk till avsnitt

E03 Dykarklockor, del 2 -Lyspasta

Ett avsnitt helt tillägnat lyspasta. Historisk genomgång varvas med tekniska lösningar, både historiska, samtida och framtida.
2019-02-22
Länk till avsnitt

E02 Dykarklockor, del 1 - ISO6425

Vi sammanfattar och delar åsikter om SIHH 2019. Vi gör även en djupdykning (pun intended) i sådant som berör dykarklockor; glas, band, ISO-certifiering, med mera!
2019-01-31
Länk till avsnitt

E01 Panerai & SIHH 2019

I detta avsnitt samtalar vi om Panerai, dess historik och hängivna fans. Vi ger oss även in i mässornas värld och jämför SIHH med Baselworld. Är mässornas tid över?
2019-01-12
Länk till avsnitt

DEMO - Intervju med Yonsson

Sam intervjuar Yonsson om klockintresset. Vilka tillverkare som lockar och varför samt om vad som är galet i branschen idag.
2019-01-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.