Sveriges 100 mest populära podcasts

Marknaden

Marknaden

Liveinspelat magasin där vi varje fredag sammanfattar det viktigaste (eller mest intressanta) i ekonomin just nu, tillsammans med en eller ett par gäster. Lyssna utan reklam för 49:- per månad, gå in på https:/www.monopol.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

monopolmedia.se

Avsnitt

Vad händer med alla elbilsbatterier?

Elbilarna tar över, men vad händer med alla gamla batterier? William Bergh tänkte samma sak, och skapade en av världens största marknadsplatser för begagnade batterier ? Cling Systems.

Tack till SPP och Storebrand som sponsrar podden! Modiga idéer kräver ett långsiktigt kapital. Storebrand förvaltar 1300 miljarder kronor, bland annat åt SPP:s pensionssparare. 
2024-07-19
Länk till avsnitt

Problemet med cement

Cement har bokstavligen byggt det moderna samhället, men ingen har betalat för industrins enorma koldioxidutsläpp. Svenska CemVision har en idé om hur det problemet ska lösas.

Marknaden sponsras av SPP och Storebrand.
2024-07-12
Länk till avsnitt

Ska privat kapital finansiera infrastrukturen? Intervju med Jan Erik Saugestad

Infrastruktur var ett populärt tema i Almedalen. Behovet är stort, men vem ska stå för finansieringen? En del vill ta det på statsbudgeten eller via statliga lån. Andra vill se mer privat kapital. Jacob träffade Jan Erik Saugestad, vd för Storebrand Asset Management, som investerar i bland annat infrastruktur åt institutionskunder, som exempelvis SPP och bolagets pensionssparare. 
2024-07-06
Länk till avsnitt

Alkohol, säkerhetsmissar och konsultmode: rapport från Almedalen

Jacob har varit i Almedalen och rapporterar hem. Plus intervju om företagsobligationsfonder med Susanna Kaas von Mentzer på Storebrand. Storebrands företagsobligationsfond med rörlig ränta har avkastat ?8 procent under det senaste året, nästan i klass med börsen. Hur länge kan det fortsätta? 
2024-07-02
Länk till avsnitt

Hur förvärvar man onoterade bolag? Och varför?

Det är poppis att starta nya företag, men också notoriskt svårt. Så varför inte köpa ett befintligt företag i stället? Vi träffar Jens Bäckom från Pareto Business School och Hugo Åkerman från Bolagsplatsen.se

- Hur köper man ett bolag? 
- Vilken typ av bolag finns på marknaden?
- Vad kostar det, och hur finansierar man köpet? 
- Vilka är riskerna, och hur kollar man upp dem? 


2024-06-14
Länk till avsnitt

Carnegie köper Didner & Gerge: därför konsolideras fondmarknaden

Efter att Öhman i fjol köpte fondbolaget Lannebo, är det Carnegie som nu i veckan slår till och slukar Didner & Gerge. Varför sker de här affärerna, och varför sker de just nu? I studion: Andreas Uller, vd för Carnegie fonder. 
2024-06-07
Länk till avsnitt

Gratis pengar på elmarknaden, hotet mot revisionsjättarna, och kan ChatGTP bräda börsens analytiker?

Forskare vid Chicago Booth har låtit ChatGTP läsa 40 000 finansiella rapporter, för att se om en generell AI-modell kan prognostisera företagsvinster bättre än människor. Du kan inte gissa svaret. Är de stora revisionsbyråerna hotade? Skistar höjer priset, nya resvanor i Europa, plus spännande affärsmöjligheter på elmarknaden. Med Meysam Sadegh, grundare av Texelio, och Jochim Landström vid Uppsala Universietet. 
2024-05-31
Länk till avsnitt

Taylor Swift AB + efterlysning

Med över 1 miljard dollar i biljettintäkter är Taylor Swifts "The Eras Tour" världens genom tiderna mest pengastinna turné. Anton Ericson på Universal Music berättar om kommersen bakom, och hur musikindustrin har förändrats. 
2024-05-24
Länk till avsnitt

Den fula bankungen och ny Gamestop-hysteri

- Handelsbanken ska ge ut böcker ? finansmarknaden rasar.
- Den börsnoterade rörmokaren Bravida i blåsväder för luftfakturor.
- EQT köper ut vindbolaget OX2 ? vårtecken för plågad klimatindustri?
- "Roaring Kitty" bakom ny vansinnesuppgång i Gamestop.

Med Mathias Eklöf på Pareto Business School och Calle Söderberg på IG
2024-05-17
Länk till avsnitt

Kommer AI slå ut fondbolagen?

Artificiell intelligens kan användas för att analysera stora datamängder och prognostisera försäljning. Så vilket värde ska de mänskliga förvaltarna bidra med på fond- och pensionsbolag? Med Mattias Guilotte på Violet AI, och Tomas Forsberg på EY. Programmet är ett samarbete mellan Monopol Media och Violet AI. 
2024-05-10
Länk till avsnitt

Konkursrekord, AI-skola och Javier Mileis storstädning av Argentinas ekonomi

I veckan såg vi nya dystra rekord i svensk konkursstatistik ? är det en bra idé att köpa konkursbon? Vi hör om AI-panik i svenska företag. Och så pratar vi om prispressen mot Novo Nordisks mirakelmedicin och Javier Mileis försök att få ordning på Argentina. Med Karin Hamberg Stén och Jens Bäckbom på Pareto Business School. 
2024-05-03
Länk till avsnitt

Sveriges "Succession" och salongsbråk om Jacob Wallenbergs jobb

Med Claes Hemberg och Mats Persson Bergius, Sverigechef på Lunar. 
2024-04-26
Länk till avsnitt

Bra vecka för Sverigebilden, färska miljoner till svensk kärnkraft och Harald Mix investeringslåda.

Calle Söderberg är tillbaka och rapporterar om inflationsoro och fallande börser. Camilla Bergman på Loop har träffat Harald Mix. Och så pratar vi om nya pengar till svensk kärnkraft, Sverigebilden, Barcelonas varumärke och en hel del annat. Tack till SPP
2024-04-19
Länk till avsnitt

Storbråk om riskkapitalisternas deklarationer ? kvarskatt på 1,6 miljarder

I nära tjugo år har Skatteverket och riskkapitalbranschen bråkat om hur riskkapitalisternas vinster ska beskattas. Nu har ett 60-tal personer upptaxerats med 1,6 miljarder kronor. Men vad är bakgrunden till tvisten? I studion: Cecilia Nikpay på Affärsvärldne, och Daniel Wikberg ? grundare av Upsales.
2024-04-12
Länk till avsnitt

Hertz hyrbilskollaps, dollarmiljardärer och nya storaffärer med musikrättigheter

Vi dyker ned i Affärsvärldens och Forbes stora miljardärslista ? hur går arbetet till bakom kulisserna? Är Googles affärsidé hotat av AI? Och så pratar vi om Hertz otroliga uppgång och fall, skriverierna om Fortnox och storaffären i Kiss musikkatalog.

Med Max Jedeur-Palmgren på Affärsvärlden, Oscar Isvén Backlund på SPP, och Christian Rudolf, på sökbyrån TopDog. 
2024-04-05
Länk till avsnitt

Vad hände med priset på bilar?

Priset på begagnade bilar gick som en raket i pandemin, men är nu på väg ned igen. Varför, och vad händer nu? Och hur får man människor att köpa en bil på nätet utan att ha sett den först? Här kommer ett långt snack med Patrik Illerstig, en av grundarna bakom bilsajten Carla.se. Avsnittet är ett betalt samarbete med Carla. 
2024-03-25
Länk till avsnitt

Reddit, mediebranschens utrotningshot, och debatt om hyresmarknaden

Reddit gick till börsen på torsdagen. Spiltan i skottlinjen efter Intrum-kollaps. Mediebranschen slås ut av plattformar och AI, och så debatterar vi den svenska hyresregleringen. Är det bättre i Finland? Med Daniel Ljungström på Max Matthiessen, Lisa Pelling på Arena Idé och Fredrik Kopsch, chefsekonom på Timbro.

Länkar
Search Engine:
https://open.spotify.com/episode/2pcYNqD0n9R6UgJMbvJw27?si=e26126c17aaf4e6f

Financial Times, om aktiv fondförvaltning
https://on.ft.com/3TOe2Hm
2024-03-22
Länk till avsnitt

Domänbråk, Intrum fast i skuldfällan, och företagen i krigets Ukraina

Händelserik vecka! Avanzas fondsparare snuvade på Nvidia-uppgången. Bitcoin på all time high. Slut på bråket om digitala stämmor, och mycket annat. Vi har med Mathias Eklöf från Pareto Business School (https://www.paretoschool.com) och Calle Söderberg från IG. Calles morgonrapport finns på https://www.ig.com/se/morgonrapport
2024-03-15
Länk till avsnitt

Spotify vs. Apple 1-0, och LeBron James otippade investering

Fyra år efter Daniel Eks utspel: Apple får böta 20 miljarder. Joe Biden i febrig "state of the union", och nya turer i golfvärlden när saudiska investeringsfonden får konkurrens från LeBron James och Arnold Schwarzenegger. Med Kristian Hugmark på Roschier, och Mattias Bohlin på Happy Golfer. 
2024-03-08
Länk till avsnitt

Bokslut i Storskogen, lappkast i Academedia och Japan-börsens återkomst

Medgrundaren Daniel Kaplan slutar som VD för Storskogen ? hur skriver vi historien om bolaget? Vad hände med Roger Akelius Academedia-affär, och så är Japan-börsen tillbaka på nya höjder efter 35 år. I studion Claes Hemberg. 
2024-02-23
Länk till avsnitt

Sedelpressen Fortnox, Akelius skolkupp och hemmasittande tjänstemän

Fortnox trycker pengar som aldrig förr ? varför går det så bra, och varifrån kommer bolaget? Akelius köper storpost i Academedia och vill slopa utdelningen. Och överraskande snopet resultat när forskare studerar tjänstemännens hemmaarbete. I studion: Elin Wiker från Humle fonder och Calle Söderberg på IG. 

Betygsätt podden (1-5 stjärnor) och följ podden i din poddspelare. 
2024-02-16
Länk till avsnitt

Slug blankning i SBB (?), skogstokiga värderingar och 105 miljarder till bankernas ägare

Pacta sunt servanda! Betygsätt podden (1-5 stjärnor) och följ podden i din poddspelare. Om inte, prenumerera på https://www.monopol.se

Frågetecken om SBB-obligation, och hur kunde en enkel redovisningsprincip blåsa upp värdet på SCA:s skogar? Och så pratar vi om bankernas maffiga utdelning, och vad de hade kunnat göra i stället. Med Robert Andersson på Aktiespararna och Joachim Landström vid Uppsala Universitet. 

2024-02-09
Länk till avsnitt

Om Jens Nylanders otippade korståg mot slarv och fusk i svenska myndigheter

Jens Nylander är kanske mest känd som grundaren av Jens of Sweden, som importerade och sålde mp3-spelare i början av 2000-talet. Sedan 2023 driver han en AI-dopad granskning av ekonomin i svenska kommuner och myndigheter, och har på vägen avslöjat omfattande slarv och fusk med skattebetalarnas pengar. Varför gör han det, och inte minst: hur? 
2024-02-06
Länk till avsnitt

CAKE:s konkurs, Facebooks första utdelning & stora konsekvenser när AI stöper om sökmarknaden

Vår deal: Om du lyssnar gratis, betygsätt podden och följ podden i poddspelaren. Eller betala på www.monopol.se

Elmotorcykeltillverkaren CAKE hade sex (!) olika aktieslag inför konkursen i veckan. Varför då, och vad får det för betydelse?  Facebook växer och delar ut pengar ? börsvärdet upp 140 miljarder dollar. Och så pratar vi om hur AI-tjänster kan skapa enorma problem för företag som lever på söktrafik från Google. Med Alexis Kopylov på DBT och Erik Wikander på Zupyak
2024-02-02
Länk till avsnitt

Apoteksmarknaden inifrån och ut, med MEDS-grundaren Björn Thorngren

Björn Thorngren är institutionsinvesteraren som sedan millennieskiftet satt på en idé om att modernisera den svenska apoteksmarknaden. Ett par år efter avregleringen såg han chansen, och idag närmar har e-handlaren MEDS över 700 000 återkommande kunder. Här kommer 1,5 timmar bonuslyssning för alla som vill höra mer om hur man bygger en e-handlare, och om hur den svenska apoteks- och läkemedelsmarknaden fungerar. 
2024-01-30
Länk till avsnitt

Tesla, det globala elbilskriget och haveriet på Tieto Evry

Följ podden och betygsätt podden i poddspelaren, eller prenumerera för 49:- på www.monopol.se

I veckans avsnitt:
- Teslas rapport, hur går det för bolaget, och är det ett AI-bolag eller en biltillverkare?
- Hur ska den europeiska bilindustrin klara konkurrensen med Kina?
- Haveri på Tieto Every
- Det ljusnar i svensk konjunktur

Med Carl Armfelt på www.tinfonder.se, Martin Nilsson på Handelsbankens makroanalys och Patrik Illerstig på www.carla.se
2024-01-26
Länk till avsnitt

Slutet för Oscar Properties (?) och AI-rusning till VC-bolagen

Tjugo år efter starten tvångsförsäljs stora delar av Oscar Properties kvarvarande bestånd. Vad har hänt, och är detta slutet för den omtalade bostadsbyggaren? Och så pratar vi om finansieringsklimatet för onoterade bolag och den nya AI-rushen till VC-bolagen. Med Jonas Björkman på Akela och Armando Coppola på Wellstreet. 
2024-01-19
Länk till avsnitt

Företagare? Så mycket behöver du spara till din egen tjänstepension.

Otrevliga överraskningar väntar svenska företagare som inte tar tag i pensionsfrågan i tid. Men lösningen är ofta enkel, menar Oskar Isvén Backlund, på SPP. Här berättar han hur du som arbetsgivare, HR-chef eller företagare ska förhålla dig till pensionerna. Avsnittet görs i samarbete med pensionsbolaget SPP, en del av Storebrand. 


2024-01-18
Länk till avsnitt

Exakt hur kan 2024 skita sig? + utdelningsaktier och biotechskola med Jonatan Andersson!

Följ podden i din poddspelare och betygsätt den - det uppskattas mycket!

Vad hände med vinterns börs-FOMO? Hur kan börsen gå åt skogen 2024? Genomgång av biotech- och medtechbolag, och utdelningsaktier. Med Calle Söderberg på IG och Jonatan Andersson på DNB.

IG:s morgonbrev
https://www.ig.com/se/morgonrapport

Calle Söderberg på Twitter:
https://twitter.com/carlhenrlk

Mejla Jonatan Andersson och snacka health- och biotech om du vill!
[email protected]


2024-01-12
Länk till avsnitt

Paretoprincipen och entreprenörernas nya "MBA-utbildning"

Entreprenörerna Jens Bäckbom och Mathias Eklöf har startat en kondenserad MBA-utbildning för folk som vill lära sig starta och driva företag: Pareto Business School. Namnet är hämtat från "paretoprincipen", eller idén att du kan åstadkomma 80% av resultatet med 20% av arbetsinsatsen. Så hur kan man tillämpa den i det dagliga livet? 
2024-01-11
Länk till avsnitt

Schibsted renodlar + fortsättning om den svenska elmarknaden

Vi fortsätter prata om den svenska elmarknaden, och fördjupar oss i veckan nyhet från Schibsted, som vill sälja nyhetsverksamheten till sin norska ägarstiftelse. Vad säger det om mediemarknadens utveckling just nu? I studion författaren och anlaytikern Olle Lidbom från Mediepodden och Svenska Kraftnäts driftsstrateg Erik Ek. 
2023-12-15
Länk till avsnitt

Get woke or go broke? Hur Activision Blizzard diskades av investerarna

Sponsrat avsnitt: Efter pandemin drogs hållbarhetsbegreppet in i kulturkriget, och i vissa amerikanska delstater förbjuder man nu investeringar med ESG-inriktning. Vi har träffat SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf, som berättar hur Storebrand jobbar med aktivt ägande för att undvika risker och öka kundernas långsiktiga avkastning. Längs med vägen pratar vi om bolag som Activision Blizzard, stålbolaget JFE, Butterfly Network och Mercado Libre. 
2023-12-14
Länk till avsnitt

Katastrofavtal sänker svenska vindparker, och hopplös debatt om elmarknadens utbyggnad

Svenska vindkraftsparker förlorar miljardbelopp på dåliga avtal, och hur ska man förstå debatten om den svenska energimarknaden? Marknaden gästas av OX2:s vd Hillevi Priscar. 
2023-12-08
Länk till avsnitt

Slakt i Viaplay, RIP Charlie Munger + nya turer i Tesla

Stötta podden och lyssna utan reklam på https://www.monopol.se !

Vi gästas av Nicklas Andersson (Montrose), Jenny Welander Wadström (Roschier) och Helene Rothstein! 

Dagens ämnen:

- Ägarna utraderas i ViaPlays monsteremission. 
- Charlie Munger död vid 99 ? vem var han, och vad betydde han för Berkshire Hathaway? 
- Tesla tar svenska modellen till domstol ? vad händer nu? 2023-12-01
Länk till avsnitt

Paus från Riksbanken, svenskar som hatar pengar och trendbrott på bostadsmarknaden

Just nu: Lyssna på Marknaden utan reklam för bara 12 kronor första månaden, på https://www.monopol.se

Vi plockar isär veckans räntebesked och gräver i förutsättningarna för den svenska bostadsmarknaden. Priserna steg envist genom 2023, men nu bryts trenden. Med Susanna Kaas von Mentzer på Storebrand Asset Management och Hampus Brodén på Stabelo. 
2023-11-24
Länk till avsnitt

Kommer Riksbanken knäcka Sverige?

Vi dyker ned i veckans inflationssiffror tillsammans med Carl Nilsson, ekonom på Swedbank. Inflationen sjunker, men hur mycket är det Riksbankens förtjänst? Och borde inte priserna börja falla snart? 

Lyssna på Marknaden utan reklam ? just nu 75% rabatt första månaden: https://www.monopol.se
2023-11-17
Länk till avsnitt

"Tesla kommer lämna Sverige"

Vi fortsätter att prata om den eskalerande konflikten mellan Tesla och fackförbunden: varför är det så få som offentligt tar Teslas parti? Med Peter Benson, chefredaktör på Affärsvärlden, och Elinor Odeberg, chefsekonom på den fackligt finansierade tankesmedjan Arena Idé. 
2023-11-10
Länk till avsnitt

Maffiametoder från fackförbunden (?) och ett efterlängtat slut på stigande räntor.

IF Metall och Unionen vill tvinga fram kollektivavtal på Tesla och Klarna. Är det oskälig utpressning, eller ett styrkebesked från den svenska modellen och i förlängningen en garant för ekonomisk stabilitet och tillväxt?
Dessutom: blev det här veckan då räntorna äntligen vände ned? 

I studion:
- Jenny Welander Wadström, advokat och arbetsrättsexpert på Roschier. 
- Mikael Hansson ? docent i juridik vid Uppsala Universitet
- Robert Bertqvist ? seniorekonom på SEB. 


2023-11-03
Länk till avsnitt

Globala fastigheter och möjligheter med Michael Gobitschek

Det blåser snålt om den svenska fastighetsmarknaden, men globalt genomgår branschen en stor omvandling som skapar spännande investeringsmöjligheter för den som letar. En av dem är Michael Gobitschek, som förvaltar den globala fastighetsfonden Skagen M2. Vi har träffat honom, och pratat om förrådshotell, mobilmaster, serverhallar och mycket, mycket annat. Programmet görs i samarbete med Skagen ? mer information på https://www.skagenfonder.se
2023-11-01
Länk till avsnitt

Rapportsäsong: Nattsvart för bostadsbyggare, maxade bankvinster och svajig industri

Elin Wiker och Calle Söderberg ansluter till ett specialavsnitt om börsens alla rapporter: hur går bolagen, och vad säger rapporterna om ekonomin just nu? Elin Wiker är småbolagsanalytiker på Humle fonder, och Calle Söderberg analytiker på IG. 
Tips: Lyssna på Kapitalet och Marknaden utan reklam, på https://www.monopol.se
2023-10-27
Länk till avsnitt

Mer om goodwill-bomben på börsen, ränterekord och mörk bild av den svenska bolånemarknaden

Tips: Lyssna utan reklam => https://www.monopol.se/marknaden

Väntar en våg av goodwill-nedskrivningar på börsen? Redovisningsexperten Björn Gauffin följer upp förra veckans intervju med Joachim Landström. Claes Hemberg har djupintervjuat svenska bolåntagare och kom tillbaka med en dyster bild av marknaden. Och så har långräntorna i USA nått nya höjder. 

2023-10-20
Länk till avsnitt

Investeringschefen Fredrik Ehn om SPP:s pensionsförvaltning

Det svenska pensionssystemet består av en brokig blandning framtidslöften som måste överleva både generationsskiften, inflation och ekonomiska kriser. Fredrik Ehn, investeringschef på SPP, ansvarar för att enorma belopp allokeras så att pensionsbolaget kan klara åtaganden som sträcker sig decennier in i framtiden, och sjävklart med så god avkastning som möjligt. Hur det går till? Det berättar Fredrik i den här intervjun. Avsnittet är producerat i samarbete med SPP. 
2023-10-17
Länk till avsnitt

Allt om goodwill-bomben i svenska bolag

Joachim Landström från Uppsala Universitet gästar podden och berättar om goodwill-bomben som efter ett decennium av fallande räntor nu döljer sig i svenska börsbolag.

Tips: Nu kan du lyssna på Marknaden utan reklam. Gå in på https://www.monopol.se, och sajna upp för bara 49 kronor per månad. 
2023-10-13
Länk till avsnitt

Småbolagskrasch, SAS-tragedi och Alectas "pensionsmonopol"

- Har "parterna" monopoliserat Alecta? - Slutet på en era: SAS-ägare nollas utan bolagsstämma, hur och varför? - Har börskraschen redan skett? 
Med Jon Hyltner på Enter fonder och Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna. 
2023-10-06
Länk till avsnitt

Hur data och AI stöper om finansieringsmarknaden för företag

Sverige är på god väg att få en ny marknad för företagsfinansiering. En av aktörerna är DBT Capital, som genom att koppla upp sig mot låntagarnas bokföringssystem får en oöverträffad insyn i kundernas affärer. Här berättar DBT:s medgrundare Alexis Kopylov om finansieringsmarknaden 2023, och om hur bättre kreditprövningar banar väg för bättre prissättning och finansieringslösningar som gynnar både långivare och låntagare. 

DBT sponsrar Marknaden under hösten 2023. Mer information om DBT och deras lån finns på www.dbt.se.


2023-10-04
Länk till avsnitt

Knarkmarknaden, stigande oljepriser och vacklande börser

Fredag igen, och vi avhandlar några av veckans samtalsämnen:
- Snabb uppgång för oljepriset. Vad ligger bakom, och vad betyder det för inflationen? - De långa räntorna stiger kraftigt. Varför då, och vad får det för konsekvenser för exempelvis börsen? - Skulle en legalisering av cannabis lägga krokben för gängen, och vad skulle det betyda för ekonomin? 
Med Maria Landenborn på Danske Bank, Kenan Habul på Sydsvenskan och Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken. 
2023-09-29
Länk till avsnitt

Inifrån DI:s Alecta-gräv, osannolik insiderhärva på BÖRSEN, och genomgång av veckans räntebesked

Vi träffar Torbjörn Isacson, en av reportrarna bakom Dagens Industris artikelserie om Alectas affärer med Heimstaden! Sverre Linton på Aktiespararna berättar om den osannolika insiderhärvan på Nasdaq, och Therese Persson på Danske Bank går igenom veckans räntebesked från FED, ECB och Riksbanken. 
Följ oss på X (gör till länk)https://twitter.com/Marknaden_podd
2023-09-22
Länk till avsnitt

Sveriges trasiga självbild, och ny AI-hajp på börsen: men vågar man köpa?

Det svenska självförtroendet når nya bottennivåer, men vad tycker utlandet och har det någon betydelse för svensk ekonomi? Och så pratar vi om AI-hajpens senaste börstillskott: det brittiska chipbolaget ARM. Vad är det för något, och hur ska man tänka innan man eventuellt investerar i AI? 
Med Christian Biller på Svenska Institutet och Mattias Guillot, partner på Violet AI. 
2023-09-15
Länk till avsnitt

Novo Nordisks makalösa uppgång, härdsmälta i fastighetsbjässen Heimstaden (?) och mer kritik mot Riksbanken

Vi sammanfattar veckan! Med Elli Hult på fonden Sustainable Healthcare, Jonas Björkman på fastighetsfinansiären Akela, och privatinvesteraen och spelexperten Daniel Somos (aka @gaminginvestor)

- Komisk uppgång i Novo Nordisk ? vi går igenom bolagets förvandling till Europas högst värderade bolag.

- Heimstaden Bostad behöver mer pengar ? hur kunde en norsk DJ sätta svensk fastighetsmarknad i gungning? 

- Hård kritik mot Riksbanken ? ska Sverige ens ha en självständig centralbank? 

PLUS: "post mortem" om Embracer. Vad händer nu? 
2023-09-08
Länk till avsnitt

Lång ränteuppgång väntar svenska bolåntagare, stabila bostadspriser trots rekordutbud (?) + motvind för bankaktier

Fredag igen, och vi fokuserar på händelseutvecklingen i den svenska bostadsmarknaden:

- Vad händer med bostadsräntorna om och när Riksbanken slutar höja. 
- Kommer bostadspriserna gå ned? Eller har de redan kraschat utan att någon märkt det. 
- Trots rekordstora räntenetton: bankaktierna går kräftgång på börsen. 

Med Hampus Brodén, f.d. bankanalytiker och grundare av boåneutmanaren Stabelo. 

2023-09-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.