Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Parnevik & Engblom

Parnevik & Engblom

En ohämmad och intim podd från folkkära realitystjärnan Mia Parnevik och barndomsvännen Annelie Engblom. Kliv rakt in i ett frispråkigt samtal mellan två bästa vänner som ibland vet lite för mycket om varann. Ta del av allt från tokiga ungdomsminnen till Parneviks brokiga vardag i solparadiset. Igenkänningsfaktor kan bli hög om du är tonårsmorsa, känner vallningar eller en gång insisterat på spretlugg och axelvaddar!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/parnevikengblom

Avsnitt

31. Jag har blivit mormor!!!

Willkommen, bienvenue, welcome baby Atticus!!! Penny har blivit mamma och Grandma Mia var med vid nedkomsten av underverket? som en stöttande tyst mus i förlossningsrummet...(not!) Utryck, intryck, känslosvall och smygfilmning. What an honor! Blir det grandma undies och rullator nu? Kan Jesper ligga med en mormor? Nya roller och nya rollspel. Hur hanterar man åldersnojan som kommer med att få barnbarn? Men vänta, Mia har ju ingen. Så klart. Allt är ju bara så jävla bra jämt!!!
2019-08-22
Länk till avsnitt

30. Keep dreaming!

Vem älskar inte att strecktitta på en skön tv-serie? Vi snackar favvisar. Sci-fi ja tack! Och heja Netflix som kliver förbi heteronormen i både romantiska sitcoms och rymdserier! Penny är på vippen att föda sin bebis och har gravidknasiga drömmar. Vad gör vi själva på nätterna och hur ska man tolka rymdresor, diarré i tyngdlöshet, hemliga drömmar om Jesper och pojkvänner som återuppstår? Trams, flams och fniss i veckans podd!
2019-08-16
Länk till avsnitt

29. Slemproppen har gått!

Mia har hastat tillbaka över Atlanten för att inte missa födelsen av första barnbarnet! Vi snackar förlossningar ? smärta, lustgasallergi och djuriska krafter. Är det ändå kanske värst för papporna? Jeppes taktik: näringsdropp och en trollerilåda! Och Mia och Jesper firar 25-årig bröllopsdag! Länge leve kärleken och bröllopspresenter av masonit och uran.
2019-08-09
Länk till avsnitt

28. Fast i vinkelvolten!

Sommarledigheten kommer ofta med höga förväntningar... Hur undviker man stressen och sprucken planering? Mia släppte alla planer och berättar om sommarens roadtrip med Jeppe... en oplanerad övernattning i Janne Josefssons säng, spontana besök på Pegs turnékonserter, blixvisit hos Johan Lindeberg i Skåne... Annelie planerade mer noggrant men det gick inte riktigt som det var tänkt... Vi är tillbaka och poddar tillsammans från vackra Öland!
2019-08-02
Länk till avsnitt

27. Dödsbud och livslust

Med sommaren kom två snabba dödsbud efter varandra. Mia berättar om chocken och sorgen och hur läkningen börjar där hennes rötter finns, på landet hos den stora släkten. Bland barndomsminnen av skratt, trygghet och mängder av äventyr. Välkommen till Mias sommarprat om dödsgrävande, ormdräpande och olovlig körning som 8-åring! Om livet och döden och att ta till vara på varenda minut. 
2019-07-26
Länk till avsnitt

26. Jag är kär i dig

Att visa hela mig, säga som det är och blotta mitt innersta, det har varit läskigt! Ofta har det varit lättare att hålla avstånd, bygga murar och ta på min osynliga rustning för att dölja fel och brister, skydda mig från kritik och från risken att bli avvisad. Vad blir priset? Och tänk om vi fått det om bakfoten? Tänk om äkta mod och styrka ligger i vår villighet att vara sårbara? Tänk om vägen till det vi verkligen vill ha ? kärlek, närhet, bekräftelse och intimitet ? går genom det vi fasar mest... Den här veckan har Mia sommarledigt ? välkommen till ett sommarprat om mod och sårbarhet med Annelie!
2019-07-19
Länk till avsnitt

25. Sommarhälsning!

Vecka 27-28 tar vi ett sommaruppbehåll i podden. Vi ska ladda om batterierna och spåna på nya samtalsämnen för kommande avsnitt, men ville passa på att hälsa dig en glad sommar! 
2019-07-05
Länk till avsnitt

24. Pranket som gick för långt...

Schysst, schyst eller sjyst? Språkpolisen Annelie Engblom ger oss bakgrunden om kampen som har förts i åratal mellan Svenska Akademien och folket om hur ordet faktiskt ska stavas, där Annelie övergav sina branschkollegor och ställde sig vid folkets sida på barrikaden i protest mot språkvårdarna. Lika engagerat återberättar Mia om veckan i Turkiet och hur hon agerade dubbelagent till ett prank som eskalerade till en nivå som lämnade lika många ärr som skratt. 


2019-06-28
Länk till avsnitt

23. Rulla naken i daggen!

Midsommar! Event-Mia är i farten ? fyra generationer, barndomsvänner, jänkare och annat löst folk ska samlas för flams och trams och traditionsenligt firande på Parneviskt vis. Vi pratar om att stanna upp, ta in, ta emot och inse? att bortom alla självkritiska tankar vi bär på så ÄR vi mer än ok. Fucking amazing faktiskt! Nu blir det nog blommor under kudden...
2019-06-21
Länk till avsnitt

22. Fira livet

Parneviksklanen har nu alla hittat sig till moderlandet Sverige och vi får äntligen podda i varandras närvaro! Tillsammans har vi även fått beskedet om att vår gemensamma vän vann kampen mot cancern. Sedan har vi massa kul att berätta från Pennys babyshower. Livet känns otroligt glädjerikt och veckans avsnitt är ett kramkalas! 
2019-06-14
Länk till avsnitt

21. Ginpong Phoenix, really...?

Fest i Florida när Phoenix tog studenten! Peg berättar om största överraskningen som rörde Mia till fulgråt. Och nu är hela klanen Parnevik på väg till Sverige för sommarledigt. Sol och semester; då kommer grillen och alkoholen fram? Vi pratar gamla festvanor och oskrivna regler som kan vara svåra att bryta. Mia ska göra ett sommarexperiment och langa mindre vin!
2019-06-07
Länk till avsnitt

20. Ett fult garv förlänger livet

Faktiskt! Vi analyserar skrattets frekvens, funktion och effekter! Varför skrattar vuxna 90% mindre än barn..? Mia är ett undantag i statistiken ? ett glädjefenomen att studera! Vi fnissar oss igenom analyser och nyheter om skrattyoga, skratterapi och lekis för vuxna. Kanske är nyckeln ändå en positiv inställning till livet och förmågan att inte ta sig själv på så stort allvar? Även om det spiller över i ett gasflabb under en begravning. Det vet Mia.
2019-05-31
Länk till avsnitt

19. Ett liv utan barn

När par släpper bomben ?Vi vill inte skaffa barn? så blir vi som följer normen för familjebildning ofta provocerade. Inget man säger högt, men de frivilligt barnfria får ofta ducka för närgångna frågor och lite nedlåtande antydningar om vad de går miste om. Hur kan de inte vilja skaffa barn, det mest fantastiska som finns!? Men vänta nu, vad ger oss rätten att säga vad de ska göra? Varför blir vi så provocerade? Finns det en underliggande avundsjuka att slippa föräldraskapets baksidor? Eller vill vi känna att våra vänner delar samma livsmening som oss? I dagens avsnitt stöter och blöter och gräver vi i våra fördomar!!
2019-05-23
Länk till avsnitt

18. Ett brev till Peg

Det gör ont i mammahjärtat när man känner att man inte räckt till för sitt barn. Hur rättar man till och går vidare? Kanske skriver man ett brev. ?Det finns så mycket jag vill säga, som jag aldrig har sagt. Det finns så mycket jag önskar jag hade gjort, som jag aldrig gjorde. Och saker jag gjort, som jag faktiskt inte borde. Det är så mycket jag vill göra om ? och göra rätt??
2019-05-17
Länk till avsnitt

17. Mer värd död än levande

Flygplanskrascher och missilvarningar på Hawaii. Ibland knackar dödsångesten på dörren! Hur förbereder vi oss för det oväntade? Har vi papper, försäkringar och fakturering in ordnung om vi skulle trilla av pinn? Hur hög livförsäkring har fru Parnevik egentligen tecknat på Jesper? När Mia viker hädan blir det stor fest! Annelie drömmer om en griffeltavelkista och en sprängfylld kyrka. Rädslor hit och rädslor dit. Vi måste fånga blommorna och livet där vi står. Och musiken! Till exempel Gammals nya hit ?Sånger från förut!
2019-05-10
Länk till avsnitt

16. Vet Mia vad jappa betyder?

Svenska språket är i ständig förändring där den yngre generationer hittar på slang som kan kännas främmande och ibland obehaglig för den äldre generationen. En gång i tiden så var det vi som lekte med ord, men idag är det våra barn. Vi tror dock det är nyttigt att vara nyfiken och hänga med på språkets utveckling, så därför har idag Sveriges främsta språkkunnare (vår egen Annelie) tagit fram en quiz för att se hur mycket Mia har hängt med i vår samtid. 
2019-05-02
Länk till avsnitt

15. On the road!

Cirkus Parnevik! Påsk i Miami och missade flyg till Missouri. Efter sedvanligt kaos är Mia äntligen på plats för att följa Jespers golfande i den djupa Södern. Vi pratar amerikansk hockey, amerikanskt studentfirande och amerikanska babyshowers. Och en oväntad crush för Annelie.
2019-04-26
Länk till avsnitt

14. Är Mia synsk!?

Vi pratar ballonglugg och bränder, baknostalgi och befruktning. Och förmågan att veta sånt man inte borde. Liv som släcks och liv som tänds. VI minns Sveriges mesta sierska Saida Anderssson ? och hennes mindre talangfulla brorsa...
2019-04-19
Länk till avsnitt

13. Mamma, lyssna INTE på det här!

Kaos i paradiset när Parneviks får stor vattenläcka och Mia inte fått ligga. Vad är nyckeln till bra sex när snabbisarna i garderoben är över och Cirque du Soleil inte längre uppträder i sängkammaren? Annelie är i strömsparläge? Tar man saken i egna händer eller nöjer sig med ofrivilliga orgasmer i sömnen? Inget filter i veckans podd!!!
2019-04-12
Länk till avsnitt

12. Monogam som en bandmask

Mia har huset fullt med galna gäster, som bjuder på både sig själva och lite väl effektiva parasitkurer! Strider Mia & Jeppes relation mot naturen? Är monogami en norm vi köpt fast vi delar 99% av vårt dna med chimpanserna som har sex till höger och vänster? Mia triggas av ämnet otrohet. Bort med ursäkter och sopsortera innan du kliver över gränsen och sårar den som står dig närmast. And if you fuck up - own up to it!
2019-04-05
Länk till avsnitt

11. Lets talks about it!! Kkkklimakteriet

Vi är ute på andra sidan, lättade men tilltufsade. Hur är det att tampas med vallningar, sömnlösa nätter, värk och blixtrande ilska? Mia berättar om en mörk tid då hon inte längre kände igen sig själv. Annelie har botaniserat bland Stockholms thaimassörer. "Big ass ? you very lucky!? Bonus! En elektrisk repris på ett av Jeppes pranks!
2019-03-29
Länk till avsnitt

10. I would go gay for you Skäringer

Mia är på Sverigebesök! Annelie har börjat medieskola hos Mia och gjort skakig radiodebut på Rix morronzoo. Vi pratar om Mias skådespelardrömmar och oförglömliga rolltolkningar. Glitter, glamour och hyllningar på Eldsjälsgalan. Vi inspireras av Loui Sand och alla som väljer att våga VARA den de är! No more fucks to give!
2019-03-22
Länk till avsnitt

9. Framgången bakom Mias matchmaking

Mia har fått lite av ett legendarisk rykte som matchmaker. I hennes trackrecord ingår Tiger Woods och Elin Nordegren, Carina Berg och Erik Johansson och vårt senaste par Penny och Douglas! I veckans avsnitt drar vi upp ärmarna och tar oss an Annelies sökande efter the one med hjälp av dejtingappar och pratar om hur man hettar upp kärlekslivet både i nya och gamla romanser  
2019-03-15
Länk till avsnitt

8. Svavelbad och knipövningar

Medan Mia och Jeppe är på turné på amerikanska västkusten har Annelie varit på kurort i Ungern och badat i ångorna av ruttna ägg. Inkontinens! En tillfällig eller riktigt tuff utmaning? På internationella kvinnodagen säger vi goodbye till negativt självsnack och hej till Pegs nya hit på samma tema!
2019-03-08
Länk till avsnitt

7. Cannabiskondomer???

Annelie är på semester i Prag där allt inte går riktigt enligt plan... Mia har kollat Oscarsgalan och blivit kär i Olivia Coleman. Starstruck? Vi pratar kändisar, vanligt folk (och aliens) som imponerar oss och konstaterar att Mia är bra på mycket, men inte stand-up!
2019-02-28
Länk till avsnitt

6. Mammalycka! ?

Mia ska bli mormor!! Pennys graviditet slog ned som en bomb hos familjen och ledde inte bara till glädjerop. Vi minns vår egen barnlängtan, och jämför Mias löpande-band-graviditeter med Annelies längre kamp för att bli mamma. ?Får du sperman på burk?? Annelie rätar ut frågetecknen och pratar insemination, IVF, adoptionsköer, längtan, väntan och besvikelser? Och berättar hur hon till slut blev mamma på ett helt oväntat sätt.
2019-02-22
Länk till avsnitt

5. Sit down and shut up

Högt och lågt i sökandets tecken! Att be om hjälp hos en klok terapeut när det skaver. Mia delar minnen från intensiv parterapi och Jespers vilja att testa det mesta. Funkar affirmationer, skrikövningar och placebo? Vi slår ett slag för vår egen kraft och viljan att må bra!
2019-02-15
Länk till avsnitt

4. Äkta kärlek och bäverskräck

Mia poddar från favoritstaden New York och släpper en förlovningsbomb! Vi jämför korta och långa äktenskap och gräver bland nycklarna som kan få det att funka i 30 år. Singel vid 50! Vi snackar nätdejtingens fallgropar och känslan av att inte duga som man är. Mia knåpar ihop en vågad kontaktannons! Det kan gå hur som helst?
2019-02-08
Länk till avsnitt

3. Tarmsköljning och språksvårigheter

Inget stoppar podden!! Mamma Mia ligger nere för räkning i väntan på helbesiktning av tarmarna? Annelie följer upp lyssnarbrev och får be om ursäkt för ungdomssynder. Vi snackar tvåspråkighet, halvspråkighet och språkligt kreativa ungar. Och två lanseringar! En magisk barnbok och en given hit av nya duon GAMMAL med Peg!
2019-02-01
Länk till avsnitt

2. Vad ska folk tycka?

I episod 2 avhandlas den klassiska oron för vad folk ska tycka? Och vad gör man med andras åsikter när hela familjen lever i medias strålkastarljus? Föräldraskapets prestationsångest slipper ingen undan, men good enough is good enough! Annelie hobbyanalyserar fru Parneviks goda självkänsla och Mia tipsar om tvättstugans centrala roll i barnuppfostran.
2019-01-25
Länk till avsnitt

1. Trånande blickar och dödsångest

["\n \n "]
2019-01-18
Länk till avsnitt

0. Trailer: Parnevik & Engblom

["\n \n "]
2019-01-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.