Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fy fan för februari

Fy fan för februari

En daglig podd där rock?n?rollprofessorn Micael Dahlen och journalisten och träningsprofilen Petra Månström frossar i årets värsta månad för att få alla andra att må lika dåligt som de själva. Tillsammans med gäster försöker de förstå vad februari egentligen gör med alltifrån hälsan till kärleken, instakontot, kriminaliteten och ekonomin - och letar tröst bland mat, kultur, droger, filosofi och mycket mer.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/fy-fan-for-februari

Avsnitt

28. Hjärnpill & intellektuell onani - Gäst: Mouna Esmaeilzadeh

Dagen är kommen, äntligen sista februari!! Men? februari kommer ju dessvärre nästa år igen. Så hur gör vi då? Doktor Mouna Esmaeilzadeh ger Micael & Petra hopp - vi skulle faktiskt kunna uppleva februari som den allra ljusaste månaden inom en snar framtid...
2019-02-28
Länk till avsnitt

27. ?Jag vill flå snön och hänga upp den på väggen!? - Gäst: Ida Leveby

Hur är det egentligen att vara en högkänslig, s k HSP-person, i februari? Ida Leveby från HSP-podden med Leveby & Klar berättar hur det är att uppleva barnskriken på tunnelbanan som en sylvass kniv, men också hur man kan överleva med hälsan i behåll. Dessutom: nyheter på febbelfronten, och hur ska det gå med avskaffandet av februari? Tiden rinner ut!
2019-02-27
Länk till avsnitt

26. Summan av alla laster är en skumtomte - Gäst: Katarina Tell

Varför äter vi svenskar mest godis i hela världen, kan det vara Cloettas VD Katarina Tell som ligger bakom? Nja, kanske inte. Men hon har flera teorier om varför vi är såna godisgrisar. Micael passar på att bedriva kampanj - ska han få designa en egen skumtomte?
2019-02-26
Länk till avsnitt

25. Älskling, det är högkonjunktur - köp lyxglassen! - Gäst: Ylva Hedén Westerdahl

?Hjärnan bakom svensk ekonomi? som hon kallas (i alla fall i den här podden), Ylva Hedén Westerdahl från Konjunkturinstitutet, hjälper till att nysta i ett och annat. Vem bestämmer vad det är för konjunktur? Kan man använda högkonjunktur som argument under löneförhandlingen? Och vad har högkonjunktur att göra med glass för hundar?
2019-02-25
Länk till avsnitt

24. Från krokodilväska till februariglow! - Gäst: Kicki Norman

Februarihuden ser ut som en gammal krokodilväska, men frukta icke! Kicki Norman rycker ut. Micael & Petra undrar: du är inte snyggare än du känner dig, sägs det, men går det också att må bättre av att bli snyggare? Petras sambo sköter inte sin hy och får sig en rejäl avhyvling av Kicki. Dessutom: koreanska skönhetstrender, hudvård som rehabilitering efter utbrändhet, och hur mycket läppbalsam får vi egentligen i oss varje år?
2019-02-24
Länk till avsnitt

23. Löpbandet ljuger! - Gäst: Malin Ewerlöf

Sluta krama löpbandet Micael, det ljuger! säger Malin Ewerlöf. Det finns inget att skylla på när vi väl nått ljusa februari, ut och spring! Också: Micaels illusion om världens vänligaste cyklister punkteras, och en ny ledtråd dyker upp i jakten på februaris avskaffande.
2019-02-23
Länk till avsnitt

22. Vabbar gangsters? - Gäst: Hasse Aro

Hasse Aro hinner med att avfärda Micaels februariteorier, berätta om sina teorier i Palmemordet, sin fascination för bedragare, och vad som vore det perfekta brottet. Och viktigast av allt: vad bjuder gangsters Hasse på när de träffas på krogen?
2019-02-22
Länk till avsnitt

21. Sjuka barn smyger omkring på Regeringskansliet - Gäst: Gustav Fridolin

Gustav Fridolin reder ut varför det dräller av barn på Regeringskansliet i februari, och vad hans egna hittar när de smyger omkring i korridorerna. Det nystas också i februari som en politisk månad: varför är bokrean en politisk händelse? Vad skulle krävas för att avskaffa februari den politiska vägen? Dessutom: det skvallras om att Micael och Gustav har skedat...
2019-02-21
Länk till avsnitt

20. Kissa med öppen dörr, och undvik barn! - Gäst: Arash Sanari

Kändisläkaren Arash ställer Micael mot väggen angående hans citodonanvändning och frågar: varför? Han förklarar också varför Micael måste ?tukta sin blåsa?, varför man blir kissnödig precis när man kommit hem, och ger tips på hur man överlever februari. Petra presenterar en teori om att sjuka män helt enkelt känner sina kroppar sämre än kvinnor.
2019-02-20
Länk till avsnitt

19. Februaribarn är superhjältar! - Gäst: Ingela Dahlen

Födelsedagsbarnet Ingela, Micaels fru, gästar. Hur känner hon inför att hennes man gnäller över hennes födelsemånad i en podd? Vad stör hon sig på mest hos Micael? Varför sitter hon kvar i bilen långt efter det att hon parkerat hemma utanför deras hus? Och är hon & de andra februaribarnen egentligen superhjältar, utan att veta om det?
2019-02-19
Länk till avsnitt

18. Vabbande i fabruari: våfflor och prosciutto! - Gäst: Manne Forsberg

Pappapoddaren och proffsvabbaren Manne Forsberg hakar på Micaels begrepp "fabruari" och menar att det är viktigt att göra vabbande till något positivt, ja en investering rent utav! Han förklarar varför vi är för kinkiga i Sverige, kommer ut som smittoliberal, och bekänner varför de bästa vabbdagarna är när barnen är riktigt sjuka.
2019-02-18
Länk till avsnitt

17. Höghöjdslägret februari - Gäst: Karin Adelsköld

Karin Adelsköld reder ut varför februari är årets höghöjdsläger när det gäller att träna på att hitta det roliga i eländet på jobbet. Hon lobbar för att ställa in en lite lägre stol i mötesrummet och att alla sätt man kan få sig själv och andra att skratta är bra, förutom de då det sker på andras bekostnad.
2019-02-17
Länk till avsnitt

16. Kokslov på Plattan - Gäst: Rickard Olsson

Rickard Olsson ber en tidigare gäst dra åt helvete, berättar om post-production depression i februari och blir testad av Micael om han verkligen vet mest. Micael & Petra försöker få in en fot på Bingolotto och göra om det till en japansk gameshow. Dessutom: skandalrubriker! Petra dissar kungen!
2019-02-16
Länk till avsnitt

15. Februaribakelser och dansk gladporr - Gäst: Sebastian Petterson

Micael & Petra får gissa ingredienser när världsmästarkonditorn Sebastian Pettersson bjuder på det revolutionerande bakverket FEBLAN. Eller i alla fall den regerande feblan, Sebastian utmanar nämligen två stjärnkonditorer att visa vad dom kan. Också: hur pimpar man en ärtsoppa? Och varför vill Micael att Sebastian ska göra hans familjemiddagar till dansk gladporr?
2019-02-15
Länk till avsnitt

14. It takes eleven to tango, baby! - Gäst: Anna Bennich

Psykologen Anna Bennich, kanske mest pro-avskaffa februari av alla gäster hittills, förklarar varför kärleken måste vara ett verb, särskilt i februari. Petra berättar om när hon försökte komma undan sin hatdag genom att dejta 300 personer på kort tid. Micael tror att lösningen är att lägga nycklar i en skål. Dessutom: vems fel är det att vi har den här jäkla dagen?
2019-02-14
Länk till avsnitt

13. Konsten att förlösa 100 IT-gubbar i februari - Gäst: Kristoffer Appelquist

Petra tappar tålamodet! Kristoffer sågar en tidigare poddgäst vid fotknölarna, förklarar varför han helst av allt skulle praoa livet ut, och blir kallad komedins motsvarighet till Svenska Akademien av Micael. Han berättar också vad man helst bör göra när hela naturen skriker i en megafon att den vill ha ihjäl dig.
2019-02-13
Länk till avsnitt

12. Barnen i frysboxen och 3000 år av TV-serier - Gäst: Magnus Betnér

Micael & Petra försöker väcka cynikern och februarihataren i Magnus Betnér. Magnus förklarar varför barn är dumma i huvudet och varför steget till att stoppa dom i frysboxen inte är särskilt långt för folk. Dessutom fortsätter följetongen kring avskaffandet av februari: kan Fröken Ur vara till någon hjälp?
2019-02-12
Länk till avsnitt

11. Snygg och trygg (i herrtrosor) - Gäst: Niklas Berglind

Micael använder sin allra mest sensuella röst för att fråga Niklas: vad har du för kalsonger på dig? Niklas slår en gång för alla hål på myten om att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.
2019-02-11
Länk till avsnitt

10. Till och med Saddam gav upp i februari! - Gäst: Anders Nyberg

Anders Nyberg från Instagramkontot Historiska löpsedlar tar Micael & Petra på en odyssé genom alla miserabla löpsedlar februari bjudit på genom åren.
2019-02-10
Länk till avsnitt

9. Lev inte i nuet! - Gäst: Lisa Olsson

Influencern Lisa Olsson nagelfar både Micaels & Petras Instagramkonton för att se om de går att hålla vid liv månaden ut, och är en hårsmån från att göra Micael lycklig (i februari?!).
2019-02-10
Länk till avsnitt

8. Raketmanipulera selfieväder - Gäst: Nils Holmqvist

Kan vi slippa snön genom att skicka upp raketer med silverjodid? Eller är det bara så enkelt att vi inte förtjänar bättre februariväder än såhär? Väder-Nils, som Micael erkänner att han känner en viss aversion mot, reder ut ett och annat.
2019-02-08
Länk till avsnitt

7. Romersk slaskmånad - Gäst: Kristian Luuk

Varför finns ens februari? Micael & Petra försöker reda ut det med hjälp av Kristian Luuk. Kristian går i Tobias Perssons fotspår och försöker övertyga om att februari är en drömmånad. Hur det går? Tja, en hint: det slutar i svordomar på både finska och estniska.
2019-02-07
Länk till avsnitt

6. "Lattetrenden är bara vuxna som går runt med nappflaska" - Gäst: Sigrid Bárány

Mästerkocken Sigrid Bárány försöker bota Micael & Petras själsliga februarimörker genom att charma deras smaklökar. Också: hur lakrits räddar den finska befolkningstillväxten.
2019-02-06
Länk till avsnitt

5. Dieselkräkbuss till Dalarna - Gäst: Mamma Dahlen

Micael talar, med Petra som buffert, ut med sin mamma om traumatiska minnen från barndomens februarimånader.
2019-02-05
Länk till avsnitt

4. Att vabba i 2000 år - Gäst: Karin Anderberg, SCB

Ringer SCB runt och frågar folk om dom ligger? Statistikkunnige Karin Anderberg från SCB levererar februarisiffrorna.
2019-02-04
Länk till avsnitt

3. Hur ska februari sluta?! - Gäst: astrologen Tor Tolander

Astrologen Tor Tolander avslöjar att en av Petra & Micael räddas av träning, men att det för den andra bara går utför.
2019-02-03
Länk till avsnitt

2. Kräkvirus och tjeckisk film - Gäst: Tobias Persson

Komikern Tobias Persson vill övertyga Micael & Petra om månadens ljusglimtar: tjeckisk film och familjestärkande virus.
2019-02-02
Länk till avsnitt

1. Hela Sverige ska må sämre!

Micael får chans att ventilera sin uppdämda frustration över februaris jävelskap. Planer smids om att avskaffa februari.
2019-02-01
Länk till avsnitt

Premiär!

Premiär för Fy fan för februari. Första avsnittet kommer den första februari.
2019-01-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.