Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Ålands Radio - Sjömanshistorier

Ålands Radio - Sjömanshistorier

Ålands Radio

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

alandsradio.ax/

Avsnitt

Sjömanshistorier: Robert fortsätter sitt sjöliv

Robert Karlman är pensionär men fortsätter att jobba efter ett helt liv till sjöss. Hör hans tankar om hur sjölivet förändrats under hans år i arbetslivet då Robert samtalar med Sandra Sjöström i det sista avsnittet av Sjömanshistorier.
2019-04-12
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Laura om sin tid till sjöss

Laura valde sjölivet men har idag klivit iland. I avsnitt nio av Sjömanshistorier berättar hon om sin tid till sjöss för Sandra Sjöström.
2019-04-04
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Johanna bytte bana

Johanna Djupsjöbacka bytte bana från den akademiska till sjömansskolan. I avsnitt åtta av Sjömanshistorier diskuterar hon sitt livsval och sin yrkesbana med Sandra Sjöström.
2019-03-28
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Om att välja kaptensutbildningen

I det sjunde avsnittet av Sjömanshistorier samtalar Sandra Sjöström med hela årskurs 3 på kaptensutbildningen på Högskolan på Åland. Varför har de valt detta yrke? Hur är utbildningen? Och varför är det allt färre som söker sig till den?
2019-03-21
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Gunnar Lindeman om sitt sjömansliv

Längtan till främmande länder och städer fick Gunnar att välja sjömansyrket trots föräldrarnas protester. Vi får följa med Gunnar ända bort till Afrika då han berättar om sina äventyr i ett samtal med Sandra Sjöström.
2019-03-14
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Om de som blir kvar hemma

I detta avsnitt av Sjömanshistorier träffar Sandra Sjöström Tessa och Anne som båda lever ihop med män som jobbar på sjön. De talar om livet som sjömanshustru, om småbarnsåren, om den intensiva fritiden som hela familjen är tillsammans och om värmepannan som alltid krånglar och bilen som alltid går sönder den veckan mannen råkar vara på jobb.
2019-03-07
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Om sjölivet idag

När Oscar fick problem med motorn på sin moped väcktes intresset för maskiner och motorer. I det fjärde avsnittet av Sjömanshistorier talar Sandra Sjöström med Oscar Mattsson om varför man idag väljer en yrkesbana till sjöss och om sjömanslivet idag jämfört med förr.
2019-02-28
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Fyrabarnsmor och sjöman

Sjömanshistorier handlar i avsnitt 3 om Daniela Back ? den sjösjuka fyrabarnsmamman som jobbar på sjön. Hör henne berätta om känslorna då hon ska åka iväg på ett jobbpass, om barnens reaktioner, om jobbvardagen och om tankarna kring framtiden. Podcasten Sjömanshistorier görs av Sandra Sjöström.
2019-02-21
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Göran Påvals minns

Sandra Sjöström träffar Göran Påvals som gick till sjöss som 15-åring. Vi får höra berättelser från runt om i världen. Sjukvård i maskinrummet, fripassagerare och en dramatisk räddning är några av historierna.
2019-02-15
Länk till avsnitt

Sjömanshistorier: Lasse Eriksson berättar

I det första avsnittet av podcasten Sjömanshistorier talar Sandra Sjöström med Lasse Eriksson. Han tar oss med på en resa som börjar då han som 16-åring mönstrar på ett fartyg en smällkall natt och får sova i en ostädad hytt. Vi får höra om torrlastfartyg och tankbåtar, om kamratskap ombord och om känslan att gå ut och känna på gräset efter två månader i sträck på havet.
2019-02-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.