Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Lesbisk gravidpodd

Lesbisk gravidpodd

En gravidpodd med lesbiska tendenser.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-605705988

Avsnitt

9. Mysiga sprutstunder

Här kommer ännu ett sprängfyllt avsnitt av Lesbisk gravidpodd! I detta avsnitt är de finfina stjärnorna från YouTubeserien Gravid vecka för vecka; Gina och Malin, med och pratar om sin graviditet och tiden före den. Carro och jag pratar om vår stundade förlossning och varför hon egentligen dissar alla sätten jag vill föda på. Dagens fråga handlar om ifall bebisen skall bli köttätare eller ej och veckans tips handlar om örter! I samband med detta avsnittet kommer också en tävling tillsammans med Kram Barnkläder - kolla in den och tävla på, lycka till!
2019-06-18
Länk till avsnitt

8. Svaren på de STORA frågorna

Ja i detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd får du alltså svar på de stora frågorna såsom; hur är det möjligt att en bebis kan leva i vatten i nio månader och sedan leva i luft? Svarar på dessa frågor gör Annelie som är barnmorska. Annelie är också veckans gäst och utöver att dela med sig av sin barnmorskekunskap så berättar hon om hur hon fick sina två barn tillsammans med en manlig homosexuell vän! Min fru och jag slår vad om saker som har med bebisen i magen och hans födelse att göra och så blir det självklart en hel del till! Detta avsnitt är sponsrat av Nole Kids och från och med idag och 14 dagar framöver har du som lyssnare 25% på hela sortimentet på nolekids.se när du uppger rabattkod "lesbiskgravidpodd" i kassan!
2019-06-04
Länk till avsnitt

7. And then came Lo!

Efter många inseminationer, byte av vem som inseminerades, PCO och hormonbehandlingar kom till slut Lo! Veckans gäst, Jenny, berättar om sin och sin frus kringelikrok-resa fram till bebis. Födseln beskriver hon som "jag har åkt den bästa berg och dalbanan i världen och jag vill åka den igen." Ett rätt bra betyg på en födsel med andra ord! Dagens fråga handlar om syskonförsök och vi reder ut vad som egentligen gäller. Jag har skaffat en köttbikini av min egen kropp och ja, en hel del annat pratas det också om!
2019-05-21
Länk till avsnitt

6. Var det planerat?

Häng med på RFSL's vårkonferens i Västerås med Regnbågsfamiljer i väntan! Vad är det för en ny grupp egentligen? Vad vill de? Grymt bra saker faktiskt! Hör mer om det i detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd. På denna konferens hittade jag också Jenny som skall skaffa barn genom reciprok IVF, ett sätt att skaffa barn på som vi tar en närmre titt på. Tillbaka i Göteborg kollar jag upp hur fertilitet och akupunktur egentligen hänger ihop, akupunktören Dr Jun berättar om detta. Veckans tips gör mig arg och så ja, handlar det om en hel del annat också såklart!
2019-05-07
Länk till avsnitt

5. Sex, drugs and box n roll!

Sex, drugs and box n roll. Allt du behöver i en gravidpodd:) I dagens avsnitt pratar jag med Malinda Flodman (Stora sexboken för tjejer som har sex med tjejer) om vad som fäller när man har sex som gravid och som nyförlöst. Jag gästas av två experter inom ämnet orgasmic birth, kan detta vara det ultimata sättet att föda på? Mycket talar för det! Får man verkligen inte snusa som gravid och skadar det bebisen i magen om man dricker ett enda litet glas vin? Det tar vi en titt på! Min fru och jag analyserar de gratis babyboxar vi hämtat ut, skulle de kunna hottas upp något? Veckans avsnitt av Lesbisk gravidpodd är långt och välfyllt, dessutom har podden fått en ny jingel, skapad av Jennyfer Star, förmodligen den bästa jingel som någonsin har gjorts! Och Lesbisk gravidpodd har i detta avsnitt sin allra första sponsor! Det är järnkosttillskottet Ferronol från BioMedica som står för sponsrandet, stort tack!
2019-04-23
Länk till avsnitt

4. Får vi adoptera eller? Det, Dantes födsel, och mycket mer!

Finns det verkligen inga givarländer som vill adoptera bort barn till samkönade föräldrar? Idag handlar det om adoption, Adoptionscentrum svarar på frågor. Själv svarar jag på dagens fråga, om det var svårt för oss att bestämma om det var min fru eller jag som skulle bära bebisen i magen. Jag delar med mig av veckans tips som är ett tips som har hjälpt mig mycket! Och så blir det den avslutande delen av intervjun med Linnéa, det handlar om när Dante föds. Att vara den icke födande mamman utan hon som står vid sidan av och ser vad som händer, i detta fallet läskiga saker, men även vackra när dramat väl är över. Min gravidförkylning håller i sig, jag kissar ner mig mitt under inspelning och fortsätter vara allmänt gravid:)
2019-04-09
Länk till avsnitt

3. Om IVF och att vara den icke bärande mamman

Lesbisk gravidpodd - nu med bättre ljud än någonsin! I avsnitt tre av Lesbisk gravidpodd fortsätter vi att prata om sätt att skaffa barn på, idag har turen kommit tillI IVF! Anna-Lena Wennberg, som är verksamhetschef på Nordic IVF, intervjuas och berättar om IVF och verksamheten. Veckans gäst är Linnea Grände som berättar ur det något undanglömda mammaperspektivet när det kommer till gravidpoddar; den icke bärande mammans. Ett nytt återkommande moment i podden dyker upp och självklart blir det också veckans tips!
2019-03-26
Länk till avsnitt

2. Insemination - så funkar det!

Detta avsnitt handlar främst om insemination; insemination på privat klinik i Danmark, heminsemination och insemination hos sjukvården i Sverige. Stort tack till Stork Klinik som är med och svarar på frågor och även tack till "Sven Olsson" som är en heminseminationsdonator som ger sina bästa tips. Jag berättar om vår insemination och hur den gick till och dessutom avslöjar jag både könet på bebisen i magen och mina nya toalettvanor. Ett fullspäckat avsnitt med andra ord! Ps! En liten varning för dig som lyssnar med hörlurar, 26.06 höjs volymen temporärt.
2019-03-12
Länk till avsnitt

1. Premiäravsnitt!

Det allra första avsnittet av Lesbisk gravidpodd! Detta avsnitt innehåller en presentation av mig och bloggen, jag pratar lite om det här med om lesbiska är besatta av att gifta sig, ger veckans tips och har dessutom en pratstund med veckans gäst Ida. Ida berättar om sina två barns tillkomst, graviditeterna, förlossningarna och adoptionsprocesserna. Dessutom berättar hon om sin depression under graviditeten och varför sexlivet blir bättre efter att man fött barn!
2019-02-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.