Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Lesbisk gravidpodd

Lesbisk gravidpodd

En gravidpodd med lesbiska tendenser.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-605705988

Avsnitt

20. Hemförlossningar!

Detta avsnitt är sponsrat av Darling Eco, en nätbutik med 100% ekologiska och giftfria varor! www.darlingeco.se I detta avsnitt av Lesbisk Gravidpodd pratar vi hemförlossningar. Medverkar gör Jennie som både har fött hemma tidigare och kommer föda barnet hon bär i magen hemma. Och dessutom är Johanna med, hon är barnmorska på Barnmorsketeamet i Göteborg, jobbar med hemförlossningar och kan en hel del om saken!
2020-05-05
Länk till avsnitt

19. Papporna

Men vad händer här, har jag blivit fullkomligt galen, pappor? Kallar jag donatorer för pappor nuförtiden? Nejj, allt är som det skall vara! Det här är ett specialavsnitt som handlar om just pappor. Gästar gör inte mindre än tre fantastiskt fina pappor som tillsammans med sina män och fästmän alla har blivit pappor på olika sätt. John Valencia har blivit pappa genom att att bli familjehem, Emil Adén har adopterat och William har själv fött sitt barn. Jag hoppas du kommer tycka om detta avsnitt lika mycket som jag gör!
2020-03-17
Länk till avsnitt

18. Ibland blir det en dyr väg till bebis!

I dagens avsnitt medverkar Emélie som tillsammans med sin fru har barnet Kid. Vägen fram till honom blev en lång och kostsam sådan men nu är han äntligen här! Hur håller man hoppet uppe och fortsätter kämpa när det inte går så fort och smidigt som man tänkt sig att bli gravid? Ja och så pratar jag lite om min kropp efter graviditet och förlossning.
2020-02-20
Länk till avsnitt

17. Mimmi, Norge, förlossningsdepression, feministisk uppfostran och Thailand!

Veckans gäst Mimmi berättar hur det är att skaffa barn i Norge. Vi pratar om feministisk uppfostran och vad vi vill förändra i världen. Tänk vad det skulle bli om alla bara lyssnade på oss! Jag drar till Thailand om ett par dagar och har visst glömt av att göra typ allting jag skulle ha gjort innan dess. Så kan det gå!
2019-11-29
Länk till avsnitt

16. Familjerätten och livet som nybliven mamma

Detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd är sponsrat av Jollyroom! http://bit.ly/2X6MFJq I detta avsnitt träffar vi familjerätten och får svar på frågor om faderskapsutredningar och närståendeadoptioner, jag tar en titt på saker som inte riktigt blev som man tänkt sig sedan bebis kom in i ens liv och dessutom träffar vi Jennie Hilton igen och kollar hur livet som nybliven mamma är!
2019-11-14
Länk till avsnitt

15. Tredje gången gillt för Paula! Och vad är egentligen en manlig förebild?

I detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd träffar ni Paula och hennes 6 månader gamla dotter som hon har tillsammans med sin ickebinära partner. Hör om deras väg till bebis, via att klassas som för gammal för att få ställa sig i inseminationskö hos landstinget. Jag funderar en del runt det här med manliga förebilder och vad det är, och om alla undersökningar som riktar sig till lesbiska småbarnsföräldrar -båda dessa saker vill jag gärna höra era åsikter om! Dessutom är Bobbos faderskapsutredning nedlagd och jag ger ett ytligt tips... and more! Fullt ös, medvetslös med andra ord:)
2019-10-09
Länk till avsnitt

14. Att skaffa barn som lesbisk och ensamstående

I detta avsnitt träffar vi Jennie som är gravid med en bebis som hon har skaffat helt själv! Vad bör en tänka på och hur går en egentligen tillväga om en skall skaffa barn som ensamstående? Jamen det hör du ju då om i det här avsnittet:) Veckans tips är ett tips till dig som tycker det är tråkigt att göra knipövningar men ändå vill träna din bäckenbottenmuskulatur; det finns roligare sätt!
2019-09-03
Länk till avsnitt

13. Vår väg fram till Bobbo!

I detta avsnitt berättar jag om inseminationerna som ledde fram till min graviditet och Bobbo! En rätt kämpig tid med mycket ångest under vad som kändes som tusen försök på en miljon dagar. ...och hur gör man egentligen en podd när man har en bebis?
2019-08-20
Länk till avsnitt

12. Min förlossning!

Ett avsnitt som lätt skulle kunna ha blivit minst sju timmar långt, det handlar nämligen om att vår bebis nu har kommit! Carro och jag pratar om förlossningen och vad som hände - tro mig det hände en hel del. Det var både en lugn och en dramatisk förlossning, den var lång och snabb på samma gång. Blev det en naturlig födsel eller frossade jag loss bland medicinsk bedövning? Lyssna på dessa snillen-spekulerar-mammorna för att få reda på allt!
2019-08-06
Länk till avsnitt

11. Julia+Elinore=Noe!

Det blev visst ett till avsnitt innan min bebis kommit ut! Detta avsnitt handlar om bebis som är väldigt mycket på g och om en bebis som nyss kommit ut. Veckans gäst är Julia som är nybliven mamma till Noe, hon berättar om sin och sin frus väg till bebis, men också om ångesten som kom innan förlossningen. Själv har jag börjat se min kommande förlossning som en katarsis och pratar om det samt om varför jag inte skriver något förlossningsbrev, bland annat! Dessutom är vår faderskapsutredning påbörjad..
2019-07-16
Länk till avsnitt

10. Hypnobirthing och saker som bara lesbiska mammor är med om!

Är detta det sista avsnittet innan jag föder? Kan mycket möjligt vara så! I detta avsnitt går vi till botten med hypnobirthing som ju verkar vara ett exemplariskt sätt att föda på. Åsa Wollertsen från Hypnobirthing Stockholm berättar mer och ger dessutom ett finfint erbjudande till dig som också vill testa på att föda med hypnobirthingtekniken. Vinnaren i tävlingen med Kram barnkläder dras, jag gör en liten miniserie; "Saker som händer en lesbisk mamma men som aldrig skulle hända en hetero mamma", som innehåller helt absurda saker. Ja, det och mycket mer blir det i veckans avsnitt av Lesbisk gravidpodd!
2019-07-02
Länk till avsnitt

9. Mysiga sprutstunder

Här kommer ännu ett sprängfyllt avsnitt av Lesbisk gravidpodd! I detta avsnitt är de finfina stjärnorna från YouTubeserien Gravid vecka för vecka; Gina och Malin, med och pratar om sin graviditet och tiden före den. Carro och jag pratar om vår stundade förlossning och varför hon egentligen dissar alla sätten jag vill föda på. Dagens fråga handlar om ifall bebisen skall bli köttätare eller ej och veckans tips handlar om örter! I samband med detta avsnittet kommer också en tävling tillsammans med Kram Barnkläder - kolla in den och tävla på, lycka till!
2019-06-18
Länk till avsnitt

8. Svaren på de STORA frågorna

Ja i detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd får du alltså svar på de stora frågorna såsom; hur är det möjligt att en bebis kan leva i vatten i nio månader och sedan leva i luft? Svarar på dessa frågor gör Annelie som är barnmorska. Annelie är också veckans gäst och utöver att dela med sig av sin barnmorskekunskap så berättar hon om hur hon fick sina två barn tillsammans med en manlig homosexuell vän! Min fru och jag slår vad om saker som har med bebisen i magen och hans födelse att göra och så blir det självklart en hel del till! Detta avsnitt är sponsrat av Nole Kids och från och med idag och 14 dagar framöver har du som lyssnare 25% på hela sortimentet på nolekids.se när du uppger rabattkod "lesbiskgravidpodd" i kassan!
2019-06-04
Länk till avsnitt

7. And then came Lo!

Efter många inseminationer, byte av vem som inseminerades, PCO och hormonbehandlingar kom till slut Lo! Veckans gäst, Jenny, berättar om sin och sin frus kringelikrok-resa fram till bebis. Födseln beskriver hon som "jag har åkt den bästa berg och dalbanan i världen och jag vill åka den igen." Ett rätt bra betyg på en födsel med andra ord! Dagens fråga handlar om syskonförsök och vi reder ut vad som egentligen gäller. Jag har skaffat en köttbikini av min egen kropp och ja, en hel del annat pratas det också om!
2019-05-21
Länk till avsnitt

6. Var det planerat?

Häng med på RFSL's vårkonferens i Västerås med Regnbågsfamiljer i väntan! Vad är det för en ny grupp egentligen? Vad vill de? Grymt bra saker faktiskt! Hör mer om det i detta avsnitt av Lesbisk gravidpodd. På denna konferens hittade jag också Jenny som skall skaffa barn genom reciprok IVF, ett sätt att skaffa barn på som vi tar en närmre titt på. Tillbaka i Göteborg kollar jag upp hur fertilitet och akupunktur egentligen hänger ihop, akupunktören Dr Jun berättar om detta. Veckans tips gör mig arg och så ja, handlar det om en hel del annat också såklart!
2019-05-07
Länk till avsnitt

5. Sex, drugs and box n roll!

Sex, drugs and box n roll. Allt du behöver i en gravidpodd:) I dagens avsnitt pratar jag med Malinda Flodman (Stora sexboken för tjejer som har sex med tjejer) om vad som fäller när man har sex som gravid och som nyförlöst. Jag gästas av två experter inom ämnet orgasmic birth, kan detta vara det ultimata sättet att föda på? Mycket talar för det! Får man verkligen inte snusa som gravid och skadar det bebisen i magen om man dricker ett enda litet glas vin? Det tar vi en titt på! Min fru och jag analyserar de gratis babyboxar vi hämtat ut, skulle de kunna hottas upp något? Veckans avsnitt av Lesbisk gravidpodd är långt och välfyllt, dessutom har podden fått en ny jingel, skapad av Jennyfer Star, förmodligen den bästa jingel som någonsin har gjorts! Och Lesbisk gravidpodd har i detta avsnitt sin allra första sponsor! Det är järnkosttillskottet Ferronol från BioMedica som står för sponsrandet, stort tack!
2019-04-23
Länk till avsnitt

4. Får vi adoptera eller? Det, Dantes födsel, och mycket mer!

Finns det verkligen inga givarländer som vill adoptera bort barn till samkönade föräldrar? Idag handlar det om adoption, Adoptionscentrum svarar på frågor. Själv svarar jag på dagens fråga, om det var svårt för oss att bestämma om det var min fru eller jag som skulle bära bebisen i magen. Jag delar med mig av veckans tips som är ett tips som har hjälpt mig mycket! Och så blir det den avslutande delen av intervjun med Linnéa, det handlar om när Dante föds. Att vara den icke födande mamman utan hon som står vid sidan av och ser vad som händer, i detta fallet läskiga saker, men även vackra när dramat väl är över. Min gravidförkylning håller i sig, jag kissar ner mig mitt under inspelning och fortsätter vara allmänt gravid:)
2019-04-09
Länk till avsnitt

3. Om IVF och att vara den icke bärande mamman

Lesbisk gravidpodd - nu med bättre ljud än någonsin! I avsnitt tre av Lesbisk gravidpodd fortsätter vi att prata om sätt att skaffa barn på, idag har turen kommit tillI IVF! Anna-Lena Wennberg, som är verksamhetschef på Nordic IVF, intervjuas och berättar om IVF och verksamheten. Veckans gäst är Linnea Grände som berättar ur det något undanglömda mammaperspektivet när det kommer till gravidpoddar; den icke bärande mammans. Ett nytt återkommande moment i podden dyker upp och självklart blir det också veckans tips!
2019-03-26
Länk till avsnitt

2. Insemination - så funkar det!

Detta avsnitt handlar främst om insemination; insemination på privat klinik i Danmark, heminsemination och insemination hos sjukvården i Sverige. Stort tack till Stork Klinik som är med och svarar på frågor och även tack till "Sven Olsson" som är en heminseminationsdonator som ger sina bästa tips. Jag berättar om vår insemination och hur den gick till och dessutom avslöjar jag både könet på bebisen i magen och mina nya toalettvanor. Ett fullspäckat avsnitt med andra ord! Ps! En liten varning för dig som lyssnar med hörlurar, 26.06 höjs volymen temporärt.
2019-03-12
Länk till avsnitt

1. Premiäravsnitt!

Det allra första avsnittet av Lesbisk gravidpodd! Detta avsnitt innehåller en presentation av mig och bloggen, jag pratar lite om det här med om lesbiska är besatta av att gifta sig, ger veckans tips och har dessutom en pratstund med veckans gäst Ida. Ida berättar om sina två barns tillkomst, graviditeterna, förlossningarna och adoptionsprocesserna. Dessutom berättar hon om sin depression under graviditeten och varför sexlivet blir bättre efter att man fött barn!
2019-02-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.