Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Möt fotbollstränarna

Möt fotbollstränarna

En intervjupodcast där olika fotbollstränare får prata om sin resa, filosofi, ledarskap och en massa annat! Intervjuar gör Daniel Angergård.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

motfotbollstranarna.podbean.com

Avsnitt

Sven-Göran Eriksson

Dagens gäst hos Möt fotbollstränarna är ingen mindre än Sven-Göran Eriksson! 

 

I avsnittet pratar vi om när han vann trippeln och hur det öppnade upp för jobb i andra länder, hur det var att jobba i alla olika klubbar utomlands, bla i Benfica, Lazio Manchester City och hur det är att verka i Kina. Även som förbundskapten för diverse länder, däribland England där han blev den första utländska förbundskaptenen för landet någonsin.  

Svennis berättar även om hur hanterar ett omklädningsrum och världsstjärnor, hur kraven på tränare förändrats genom åren, om hans ledarskap, hur man får ut mest av sina spelare och mycket mycket mer! 

 

Prenumerera gärna på podden och följ den på Twitter, Instagram och Facebook. 

 

Jag hoppas kunna spela in många spännande intervjuer och avsnitt nu under sommaren. Men för att fortsätta kunna leverera bra avsnitt med intressanta gäster, behöver jag stöd. Om ditt företag är intresserad av att sponsra podden, hör gärna av dig till daniel.angergard@gmail.com. 

2019-06-15
Länk till avsnitt

Vad händer i tränarvärlden?

Denna vecka blir det ett specialavsnitt. Jag och Marcelo Fernández pratar om vad som händer i tränarvärlden och den gångna säsongen. Vi samtalar bland annat om vad som händer i de stora spanska klubbarna, vilka succétränarna Bordalas och Gasperini är, vad händer med Setien, att steget från en liten klubb till en större kan vara svårt, är Ole-Gunnar Solskjaer rätt man för United, Emery och Sarris första säsong i England och mycket mer!

 

Prenumerera gärna på podden och följ den på Twitter, Instagram och Facebook. 

2019-06-09
Länk till avsnitt

Roger Sandberg

Dagens gäst är Roger Sandberg!

I avsnittet pratar vi bland annat om hans superstart på karriären då han gick från divison 3 till Allsvenskan på fyra år, tiden i BP, om åren i Hammarby och varför han valde att lämna och att han ville utveckla det offensiva spelet när han tog över Gefle. Sandberg berättar om hans roll som scout för A-landslaget och hur han jobbar, även om tränarutbildningarna där han är riksinstruktör på förbundet och ansvarig PRO-utbildare. Han förklarar vad han anser en tränares främsta uppgift är, hur han är som coach, om han varit nära något nytt uppdrag och mycket mer! 

 

Prenumerera gärna och följ podden på Twitter, Instagram och Facebook. 

2019-06-02
Länk till avsnitt

Bartosz Grzelak

Bartosz Grzelak, assisterande förbundskapten i U21-landslaget gästar Möt fotbollstränarna. 

 

I avsnittet pratar vi om hur det är att vara spelande tränare och klara balansen mellan att vara spelare och ledare samtidigt, hur det var att jobba med Rikard Norling, kritiken de fick för att spela defensivt i AIK, hur han ser på balansen de hade mellan anfalls- och försvarsspel, hans filosofi och tankar kring spelet fotboll, på vilket sätt man kan träna på speluppbyggnad, hur de jobbar och vill spela med U-21-landslaget, hur träningarna kan se ut under en samling och mycket, mycket mer!

 

Prenumera gärna och följ podden på Twitter och Instagram

2019-05-26
Länk till avsnitt

Hasse Backe

Hans "Hasse" Backe gästar Möt fotbollstränarna! 

Vi har ett härligt samtal om bland annat hur han var som tränare i början av sin karriär, om sina uppdrag utomlands, om pressen på dig som tränare, att undvika kidnappning i Mexico, att vara tränare för Thierry Henry, hur sugen han är på att bli tränare idag, livet som tv-expert, sin bok om Marcelo Bielsa, om svenska lags anfallsspel och mycket, mycket mer! 

 

Prenumerera gärna på podden och glöm inte att följa Twitterkontot

 

Trevlig lyssning! 

2019-05-19
Länk till avsnitt

John Wall

John Wall gästar Möt fotbollstränarna!

I avsnittet pratar vi bland annat om hur han jobbade som videoanalytiker i Finlands A-landslag, om boken han har skrivit med Hasse Backe om Marcelo Bielsa, om spelförståelse hos svenska spelare, om företaget GameInsightSoccer som John är VD för, och mycket, mycket mer! 

 

Glöm inte att prenumerera och följa podden på Twitter

 

Kontakt: daniel.angergard@gmail.com

2019-05-12
Länk till avsnitt

Jonas Eidevall

Möt fotbollstränarnas 10:e gäst är FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall. 

Vi hade ett väldigt intressant samtal om att vara ödmjuk och nyfiken. Att ständigt vara i utveckling som tränare och inte fastna. Snabbhet i det kollektiva och individuella beslutsfattandet. Vad som är en tränares jobb. Att spelidéen inte byttes när han ändrade till trebackslinje och fördelar med treback. Hur man kan mäta ett lags prestationer. Tre nivåer att se fotboll på. Hur kan du som tränare påverka matchen på bästa möjliga sätt och mycket, mycket mer! 

Glöm inte att prenumerera och följa podden på Twitter.

Kontakt: daniel.angergard@gmail.com

2019-05-05
Länk till avsnitt

Mikael Stahre

Veckans gäst är Mikael Stahre!

Vi pratar om varför han tidigt valde att bli tränare, om SM-guldet med AIK, den korta sejouren i Grekland, hur det är att jobba i Kina med en tolk ständigt vid sin sida och om sitt senaste uppdrag i USA.

Stahre berättar även om sin filosofi, skillnader med att vara utomlands kontra i Sverige och om framtiden! 

Glöm inte att prenumerera och följa podden på Twitter

Använd koden "TRÄNARNA15" på matchmeal.se, för 15 % rabatt. 

2019-04-28
Länk till avsnitt

Peter Kisfaludy

Peter Kisfaludy tränare för BP akademilag P06-1 och P05-1, och utvecklingsansvarig akademi pojk gästar podden. 

Vi pratar om ungdomsfotboll, selektering, resultat och tävling, hur de tränar i BP, hur man hanterar föräldrar, hur Peter är som ledare och mycket mycket mer! 

 

Prenumerera gärna och följ podden på sociala medier. 

 

Använd koden "TRÄNARNA15" hos Matchmeal.se för 15 % rabatt. 

2019-04-21
Länk till avsnitt

Marcelo Fernández

Dagens gäst är Marcelo Fernández, huvudtränare för BP:s damlag i Elitettan. Vi pratar om hur han vill spela med BP, om han förändrar något i spelet som nykomlingar till Elitettan, hur han arbetar med videoanalysering, Sydamerikanska träningsmetoder, taktiska trender och mycket annat! 

 

Prenumera, följ podden på sociala medier och dela gärna avsnittet. 

2019-04-12
Länk till avsnitt

Daniel Bäckström

Daniel Bäckström tränare för Örebro SK gästar Möt fotbollstränarna. I avsnittet pratar vi bland annat om tiden som akademichef i IFK Norrköping, hur det är att jobba i Axel Kjälls team, beteenden på planen, om processen i ÖSK, sina studiebesök och mycket mer! 

Glöm inte att prenumerera och följa podden på Twitter och Facebook. 

2019-04-07
Länk till avsnitt

Eija Feodoroff

Den femte gästen är Eija Feodoroff, tillslagstränare. Vi pratar om varför hon specialiserade sig som tillslagstränare, hur hon vet vilket tillslag hon ska lära ut, hur det är att jobba i en klubb som tillslagstränare, om hon tror att det kommer bli vanligare med den typen av specialister i framtiden och mycket annat!

Glöm inte att prenumerera och följa podden på sociala medier. 

2019-03-31
Länk till avsnitt

Nemanja Miljanovic

Ett kortare extra-avsnitt med AFC Eskilstunas huvudtränare Nemanja Miljanovic. Vi pratar bland annat om hans tid som assisterande i Elfsborg, nycklar till det allsvenska avancemanget, om sitt försvarsspel, sin spelidé och mycket annat! 

Prenumera på podden, följ på Twitter och gilla på Facebook!

2019-03-28
Länk till avsnitt

Bosse Petersson

Bosse Petersson gästar podden och vi samtalar bland annat om hans tid i Grekland, hur det är att vara tränare utomlands, hur han var som ledare, hans fotbollsfilosofi, varför det inte blivit några fler tränaruppdrag, vad han skulle göra annorlunda som tränare idag, att han saknar att träna ett lag och mycket, mycket mer! 

 

Prenumerera gärna på podden, följ på Twitter och gilla den på Facebook. 

2019-03-24
Länk till avsnitt

Jimmy Högberg

Jimmy Högberg fys/assisterande tränare i Örebro SK är den andra gästen i Möt fotbollstränarna. Vi pratar om varför han valde att inrikta sig mot fysträning, om hans äventyr i Brasilien, hur det är att jobba i ett landslag, försäsongsträning, hur Jimmy tror fotbollsfysen ser ut i framtiden och mycket mer. 

Prenumera och följ gärna podden på Twitter och Facebook. 

2019-03-17
Länk till avsnitt

Andreas Brännström

Andreas Brännström huvudtränare i Jönköpings Södra är den första gästen i Möt fotbollstränarna. Vi pratar om hur förberedelserna går, vad han vill förändra i spelet i år, att träningen mer och mer är anpassad till spelidén, hur han bygger ett lag, hur han är som ledare och mycket, mycket mer!

Prenumerera gärna och följ podden på twitter. 

2019-03-10
Länk till avsnitt

Vad är Möt fotbollstränarna och vem är jag?

Vad kommer att hända i podden och vem är jag som intervjuar? Det får du veta lite kort i detta avsnitt.  

Gå gärna in och följ podden på twitter och på facebook. Prenumerera för att inte missa några avsnitt! 

2019-03-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.