Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Resumé Insikt

Resumé Insikt

Allt kommunicerar! Eller? Här pratar vi om reklam och kommunikation. Högt och lågt, analyserande och diskuterande. Och så har vi kul också. Podden leds av Resumés journalister Yasmine Winberg & Julia Lundin som varje avsnitt får sällskap av en spännande gäst. Välkomna!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

radioplay.se/podcast/resume-insikt

Avsnitt

Reklamtävlingar för miljoner ? är det värt det?

Varje år plöjer svenska reklambyråer ner miljoner på att delta i kreativa tävlingar. Är det värt pengarna? Samtidigt har diskussionen om att svensk kreativitet presterar sämre än någonsin rasat i media. Men poddens gäst Göran Åkestam, senior rådgivare på reklambyrån Åkestam Holst, tycker att debatten saknar perspektiv.
2019-06-26
Länk till avsnitt

Annonsörer rasar mot omdömessajterna

Betala ? och bli populär. Så ser affärsidén ut hos några av jämförelsesajterna som finns på nätet. De företag som har fem stjärnor kan få betydligt många fler kunder än de som har ett dåligt betyg. Vad händer då med trovärdigheten för omdömessajterna om det visar sig att betygen kan vara dopade? Poddens gäst Hanna Radoncic, marknadschef på Best Transport, är mycket kritisk.
2019-06-12
Länk till avsnitt

Daniel Redgert: ?Därför behöver vi ett nytt influencer-system?

Medan influencers har utvecklat en miljardindustri har media och institutioner legat och sovit. I brist på praxis anmälde vi 14 influencers till Reklamombudsmannen och möttes av vredesutbrott från influencerbranschen. I veckans avsnitt diskuterar vi gråzonen och varför systemet måste förändras. Gäst är byråledaren och influencern Daniel Redgert.
2019-05-29
Länk till avsnitt

Rasism, vapen och knark ? så undviker du detta på Youtube

Att få sin reklamfilm visad före klipp med rasism, droger och knark är marknadschefens största mardröm. Ändå händer det gång på gång. Veckans gäst Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket, har lång erfarenhet av brand safety-frågor från sin tid på Sveriges Annonsörer. Han tipsar om hur man som annonsör kan undvika katastrofen.
2019-05-15
Länk till avsnitt

Andningsbesvär, robotröst och magplask ? är smarta högtalare framtiden?

De smarta högtalarna finns i vart fjärde amerikanskt hem ? och spås vara framtiden. Men hur smarta är de egentligen? Vi har pratat med robotar som varken andas, funkar att snacka med eller är särskilt intressanta. Tillsammans med Kajsa Tretow, ljuddesigner på voice-byrån Talking to me, tar vi reda på om framtiden är ljud ? eller inte.
2019-05-01
Länk till avsnitt

Är det rimligt att få 509 reklammejl på en månad?

Vi loggade in på våra privata mejlkorgar och räknade hur många reklamutskick vi hade fått under en månad. Resultatet? 509 stycken. De flesta med lockrubriker som ?PASSA PÅ NU ? KLOCKAN TICKAR?. Varför ser det ut så här? Vem köper? Och framför allt: är det rimligt? Poddens gäst, den digitala strategen Mikael Aldestam, reder ut.
2019-04-17
Länk till avsnitt

Därför är tech-fomo farligt

Minns ni Second Life? Pokémon Go? 3D-skrivarna? I ivern att vara hippa har marknadsförare plöjt ner stora mängder pengar i olika tech-lösningar som varit hajpade men som sedan segnat ner för att till sist glömmas bort. Faktum är att konsumenter inte ens bryr sig om teknik som varumärken förknippas med. Veckans gäst Sebastian Stecki, grundare av byrån Techposition, tycker att marknadsförare skulle tjäna på att sansa sig en smula.
2019-04-03
Länk till avsnitt

Går det att rädda miljön genom att köpa fler kläder?

Allt fler företag vill positionera sig som miljökämpar. Men hur lirar hetsig nykonsumtion med en grönare planet. Max, Lindex, Kappahl och H&M är några av de som försökt lösa frågan på olika sätt. Men det gillas inte av veckans gäst Håkan Olofsson, varumärkesstrateg på Cabomba. Han tycker att många bolag som säger att de är hållbara sysslar med hyckleri.
2019-03-20
Länk till avsnitt

Vi sålde kollegans stjärt till influencers

Genom den fejkade fotokonstnären Meja Silva sålde vi konstverket ?Suspicious technology? till influencers. Det var i själva verket en pixlad bild på kollegans stjärt ? och bara en av 40 ställde kritiska frågor. Vi berättar historien om hur en rumpa blev ?amazing art? och vad det gör med förtroendet för influencers. Med oss för att reda ut saken är My Söderholm, grundare på byrån Socialminds.
2019-03-06
Länk till avsnitt

Resumé Insikt - Trailer!

Torsdagen den 7:e Mars är det premiär för den undersökande podden Resumé Insikt där du varannan vecka får en fördjupning i marknadsföring och kommunikation från Julia Lundin och Yasmine Winberg, hoppas du är med oss!
2019-03-05
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.